Alla är beundransvärda

Precis som i resten av samhället så hyllas oftast stjärnorna, kändisarna de som tävlar svår klass internationellt. Varför?Jo självklart ser många ryttare upp till de som är på en högre nivå, allt arbete som läggs ner, talangen, modet som krävs. Men ibland känns det som den som syns mest är bäst. Alla är faktiskt bra på något. Någon är jättebra på att tömköra, en annan kan allt om foder, jättebra på att hjälpa "problemhästar". Jag tycker det tåls att tänka på framförallt denna avundsjuka som ibland råder inom ridsporten, det finns ett ordspråk som heter:
-Du skall inte avundas någon dess lycka för du vet inte dess sorger. Det tycker jag nog är något av det bästa som sagts för visst är det så när tävlingen är slut och tjejen med de dyra fina ponnyerna åker hem vem vet hur lycklig hon är, kanske hennes föräldrar är elaka?, pressar henne? vadsomhelst.
Tänk bara efter hur det ser ut i samhället vem ser upp till en sjuksköterska? men Blondinbella och Kissie dem ser unga upp till! får mig att undra vart världen är påväg....
Alla har mycket kunskap att bidra med. Många som inte tävlar kan mer om hästens naturliga beteende än de som tävlar svår klass.
Bara en tanke....


Kommentarer
Postat av: Matilda

En bra tanke =)

2010-04-09 @ 11:40:22
URL: http://eklundmatilda.blogg.se/
Postat av: MLI - TÄVLING I BLOGGEN VINN ETT SCHOCKEMÖHLE SCHABRAK! - HÄSTBLOGGEN FÖR DIG SOM GILLAR HÄSTAR

det är verkligen sjukt hur avundsjukt allt är inom ridsporten, jag tycker det är jätte jobbigt. Alla ska bara se ner på varandra och vara malliga ;s

2010-04-09 @ 12:14:44
URL: http://mlidahlgren.blogg.se/
Postat av: Lina

Jättebra tanke!

Har ett bra ex. på en sån där ponnyunge med dyra, fina ponnyer. Efter tävlingsdagens slut där hon självklart vunnit så säger hon till sin mamma "Äntligen kan vi åka hem och möblera om rummet!". Eller ett annat ex. där en ungdom har så fina ponnyer att hon känner krav på prestation och därav inte tycker det är kul med hästarna.



Man ska vara glad över vad man har! :) Det är inte svårt att tänka på någon som inte har det lika gott som en själv.

2010-04-09 @ 12:19:46
URL: http://sallberglina.zoomin.se
Postat av: Annie

håller med!! :) men ibland är det så svårt att inte vara avundsjuk på de som har råd att ha massor av fina hästar...

2010-04-09 @ 12:25:23
URL: http://anniehoppryttarinna.blogg.se/
Postat av: Amanda

jättebra sagt!:D fast det är svårt att inte vara avundsjuk på alla dyra fina hästar som hoppar allt som ett skit så har man en egen som knappt klarar LC:/

2010-04-09 @ 12:31:23
URL: http://amandaspetterssons.blogg.se/
Postat av: Therese Jensen

Allt inom ridsporten handlar om att ha pengar. Det är oftast dem som har pengarna som kommer upp till eliten. Dem har liksom råd med dyra hästar och sånt är så tråkigt för där finns så många som är så duktiga men ändå sitter dem på en häst som bara stannar och sånt här men ryttaren kan ändå vara duktig, tycker det är synd. och avundsjukan inom ridsport är enormt stor.

2010-04-09 @ 12:37:53
URL: http://hoppryttareen.blogg.se/
Postat av: Caroline

En bra tanke =)



Du har mejl.

2010-04-09 @ 12:56:55
URL: http://ridemyhorse.blogg.se/
Postat av: amanda

en sjukt bra tanke! har då någon enklare dressyrövning som lösgör hästen bra? :)

2010-04-09 @ 14:14:13
URL: http://amandaelinaernklev.blogg.se/
Postat av: Amanda

Håller med till 110%!



- Frågestund i bloggen! -

2010-04-09 @ 14:24:55
URL: http://showjumpingbyamanda.blogg.se/
Postat av: Matilda

Det är väldigt sant det där!

2010-04-09 @ 17:59:47
URL: http://showjumper.blogg.se/
Postat av: Mathilda

Håller med er allihop! Föresten, har du beställt från www.schockemoehle.net någon gång? Fundera på att beställa en grej därifrån så ja tänkte om du hade någon erfarenhet om hur deras leveranstider är (av det som finns inne redan)?

2010-04-09 @ 18:54:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0