Must haves

Jag har viss utrustning som jag bara inte kan vara utan.
Flippanbettet
Som jag har letat och köpt bett för flera tusentals kronor innan jag äntligen hittade rätt. Det är ett snällt hävstångsbett speciellt den modellen jag har som har rak flexidel i munnen. Bettet passar perfekt till hästar som min som är starka men som lätt krullar ihop sig och inte vågar ta stöd i hoppningen på skarpare bett som tex Pelham. Dessutom är det jättebra att det är en nylonrem istället för kedja, vissa hästar tål inte kedja.


Dyon tränset med bred nosgrimma
Jag hade tidigare ett Stübben med bred ofodrad nosgrimma som jag älskade men en dag gick det sönder och det var nästan omöjligt att hitta ett fint kvalitetsträns med bred nosgrimma men så till slut var jag på Svensk ridsport när dom hade sitt 20-årsjubileum och allt i hela butiken var det 20% på så då slog jag till och köpte det även fast jag var osäker på om det skulle passa då Dyon inte har träns i X-full. Men det passade precis, har på hålet längst ut på nosgrimman men i övrigt var det ändå rätt stort i storleken.  Känns som att mitt Dyonträns och Dyon Snakestyle tränset är de mest ovanliga modellerna. Otroligt snyggt är det iallafall




Luvor
Jag har alltid luva på när jag tävlar. Har en häst som inte är så lugn så jag tycker det är bra att dämpa ljudet lite iallafall, sedan är det väldigt fint också tycker jag. Dock är det rätt lurigt att köpa luvor om man har en stor häst eller en häst med rätt stora öron då många märken har rätt små öron. Märken som har bra storlek på öronen är tex RG, Anna Scarpati, Equipe, Eskadron, Equiline. Luvor med små öron är tex Lamicell, JW, Veredus. Några av mina luvor:


GPA speed air
Köpte den för ca 1 ½ år sedan och det är verkligen ett av mina bästa köp. Jag rider inte längre med min JW för GPAn är så skön och sval, jag får ibland huvudvärk av att rida med JW hjälmen. Har tänkt köpa en ny GPA men har inte bestämt mig för vilken modell eller färg men antagligen blir det den nya Evolution hjälmen som jag kommer att ha sponsortryck på.
min nuvarande hjälm är grön, rätt ovanlig färg


Har ni någon speciell utrustning som ni inte kan vara utan?


Kommentarer
Postat av: Tess

Tänkte fråga dig som har koll på det mesta ;) Vet du vad det är för märke på stövlarna som Minna hade på agilityn i Globen (http://www.hippson.se/cldocpart/72630.jpg)?



De är i brunt läder med snörning på framsidan. Känns om det skulle vara Dubarry men jag hittar inte modellen på deras hemsida...

2010-04-18 @ 13:38:28
Postat av: Agata

Ja! Jag klarar mig inte utan mina Mountain Horse scs3 stigbyglar och skor. Jag har alltid haft problem med tappade stigbyglar och fötter som åker alleldels för långt in och dessa grejer gör underverk och ger mig det perfekta stödet.

2010-04-18 @ 13:48:40
Postat av: Lina

Pelhambettet på tredje bilden ser ut att ha sin tungfrihet på fel håll. Eller det ska vara så, har aldrig sett det iaf.

2010-04-18 @ 14:13:48
Postat av: caroline

Lina:

det är ett nathebett och mundelen kunde liksom rulla runt så därför är tungfriheten upp och nerpå på bilden:)

2010-04-18 @ 14:17:56
URL: http://internationalshowjumping.blogg.se/
Postat av: emma fors

vilka fina huver du har! :) åh det där bettet ser väldigt bra ut, vad tycker du om det och vad är det för sorts bett? / vad passar det för hästar?



jag klarar mig inte utan mitt nya schabrak ifrån equiline, helt underbart!

2010-04-18 @ 14:19:45
URL: http://forzi.blogg.se/
Postat av: Lina

Kan du inte beskriva Flippanbettet mer?! Min dam är känslig och het men krullar lätt ihop sig. Vet inte så mycket om det.

2010-04-18 @ 14:34:38
URL: http://sallberglina.zoomin.se/blogg.html
Postat av: Anonym

2010-04-18 @ 15:42:50
Postat av: Amanda

jag kan aldrig tävla utan nånting blått:P

2010-04-18 @ 15:43:15
URL: http://amandaspetterssons.blogg.se/
Postat av: Anonym

Min långa lista ;D

tretorn stövlarna, smala gummityglar, martingal (på min häst då), roeckl handskar och sprenger bb stigbyglarna för mina sjuka knän.

2010-04-18 @ 17:59:16
Postat av: Caroline

Fina gejer du har =)

Vad är det för sponsortryck du ska ha på hjälmen (nyfiken)

Sen tack än en gång för att du är så snabb och svarar på mejl och för hjälpen =)

2010-04-18 @ 18:43:26
URL: http://ridemyhorse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0