Equi-trek hästlastbil

Nu har vi äntligen fått en offert på en b-kortslastbil. Vi ska alltså byta in vårat Boj classic släp. Tycker det är ett överkomligt pris men ska kolla upp några andra också. Någon som har en Equi-trek? är dem bra?

Kommentarer
Postat av: Karin Lindh

vad fin :D

2010-03-23 @ 15:46:32
URL: http://lillakarin.blogg.se/
Postat av: Lina

Sv: Problemet är att de som har "starka hästar" (olydiga) sällan är tillräckligt duktiga för att rida på ett lite skarpare bett :P Då hade de inte haft problemet från början. Sen är det en helt annan sak när vi pratar rutinerade ryttare och precision =)Ska försöka komma ihåg att ta bild med sadeln på, här ser du ryggen när hon "jobbar":

http://equilina.blogg.se/2010/march/lordagens-bilder-sawanna.html

2010-03-23 @ 17:03:08
URL: http://equilina.blogg.se/
Postat av: Maja

Sv; Jag väntade faktiskt på att någon skulle kommentera just det du skrev ;)

Jag tror jag nämner någonstans i texten att bettet visade sig vara alldeles för skarp (det är ett rakt jaktkandar med kedja, men jag har tyglarna löpande i ringarna för att få så lite hävstång som möjligt) och eftersom hon började slänga med huvudet och nästan göra halt så fort jag tog en förhållning löste jag det genom att rida på nästan helt glappande tyglar utan att jag var medveten om att jag gjorde det. Det är därför hon blir så ojämn, för att jag ger henne otydliga signaler, men snäll som hon är pallrar hon runt banan ändå! I 1,10 beror ojämnheten på att vi kommer i sådan oblans efter 4:an, och sedan kommer hindrena så snabbt att vi aldrig hann rätta till det och rytmen förstördes helt.

Jag har haft lite problem med betslingen i just hoppningen och det som fungerat bäst är ett tvådelat babypelhem, men tandläkaren menade att det inte var bra för hennes mun/hakar... Jag kunde dock få ha det om jag bara använde det på just tävling, så jag får kanske göra det...

Hon är så känslig, men blir ändå så exalterad att hon struntar i mina förhållningar inne på banan, så det fungerar inte med helt vanligt tränsbett... Men som sagt, vi har noll rutin och lär oss hela tiden. Detta var bara ännu en erfarenhet som leder till förbättring :)

2010-03-23 @ 18:22:00
URL: http://jagblirsnartvansinnig.blogg.se/
Postat av: Lamia

Får man fråga vad en sån går loss på?

2010-03-23 @ 19:09:48
URL: http://lamiamichelle.blogg.se/
Postat av: Emma

Svar:

Jag vet bestikade och så kom hästarna på transport eller så har vi hämtar dem =) Jag (mamma) har skött allt med säljaren! Vi har varit lika nöjda varje gång :P

2010-03-23 @ 19:20:30
URL: http://emmmajonasson.blogg.se/
Postat av: Amanda

en sån där skulle jag vilja ha:D

2010-03-23 @ 20:01:59
URL: http://amandaspetterssons.blogg.se/
Postat av: Amanda

Jag har en Equi-trek Sonic. Har provat diverse olika b-kortsbilar av olika märken och prisklasser. Tycker helt klart att equi-trek är bättre än de bilarna som kostar det dubbla. Ett stort + är att det är bommar framför hästarna (precis som i en transport) vilket gör det enklare att tränsa. Även den separata sadelkammaren (fungerar även som omklädningsrum) som är placerad längst bak är toppen eftersom att uttrustningen alltid håller sig ren. Det STORA förvaringsutrymmet över förarhytten för foder är även det bra. Kan bara komma på massa bra saker, både angående planeringen på lastbilen samt hur den är att köra. ;) Enda nackdelen är leveranstiden som drog ut på tiden...

2010-03-23 @ 21:27:05
Postat av: Flyinguphigh - En ringrostig ryttares dagbok

SV: Tack för svaret! :) Måste vara tjatigt att svara på alla mail om shopping utomlands^^

2010-03-24 @ 07:14:12
URL: http://flyinguphigh.blogg.se/
Postat av: Ang Equi-Trek

Nej!

Köp inte Equi-Trek. De har jättedålig kvalitet och går bara sönder.

De hävdar att de har låga priser pga "stora volymer". Det stämmer inte. Låga priser kan man bara ha ifall man SPARAR/SNÅLAR in på någonting (materialval, byggnadskvalitet och snabba lösningar).

Tips om du letar b-kortsbil (eller trailer för den delen); - titta på några (flera) som är några år gamla. Då kan du se hur den hållt sig genom åren, vad som rostat, lossnat eller gått sönder.Kom ihåg att alla bilar/trailers är jättefina när de är nya och oanvända. Användningen kommer visa varför vissa kostar mer än andra. Köp hellre en begagnad kvalitetsbil, än nytt skräp.Lycka till!

2010-03-25 @ 14:09:42
Postat av: Sarah

får jag fråga vart de finns och vad de kostar, ska förmodligen också byta vårt släp mot b.kortlastbil

2010-03-25 @ 19:40:21
URL: http://ridsportsarah.blogg.se/
Postat av: Alida

Nu vet jag inte hur denna ser ut innuti, men i de flesta b-kortsbilar jag kollat i så är det väldigt lätt för hästarna att göra sig illa. Dvs om de hoppar över väggen som är intill förvaringsutrymmmet..För de är ju ingen hel vägg emellan...

2010-03-25 @ 23:23:36
URL: http://peplis.blogg.se/
Postat av: emma fors / forzi.blogg.se

LÄGG UPP EN BILD PÅ DIN ? :) :) skriv recension också.. planerar att köpa mig en sån där equitrek rackare!

2010-09-08 @ 00:02:02
URL: http://forzi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0