Dags att vattenmärka bilder?

Det händer ibland att folk mailar mig om att de sett bilder på mina saker ute på annonser. Detta gillar jag verkligen inte. Varför kan inte folk ta bilder på sin egen utrustning? Det händer även att jag ser mina bilder på andras bloggar...förstår inte varför man inte kan fråga, det är ok om du frågar men känns lite creepy när man googlar på något och hamnar på någons blogg där det finns bilder på min utrustning.
Produktbilder är en helt annan sak, de har inte jag några rättigheter till och de får såklart vemsomhelst lägga ut men just bilder på mina saker som jag tagit med min kamera, fråga snälla!
Förmodligen kommer jag att börja märka mina bilder längre fram.
Ni som har bloggar märker ni också av detta, har ni märkt era bilder?



Kommentarer
Postat av: Lina - Mitt liv med hästarna

bilderna på min blogg kan vattenstämplas i ena hörnet direkt på hemsidan när jag lägger upp dem om jag väljer det. har det på egna bilder, men är ju knappt synlgit och kan lätt tas bort. tråkigt att sånt händer såklart, men många googlar nog och hittar dina bilder tror jag.

2010-11-13 @ 14:05:18
URL: http://sallberglina.zoomin.se/blogg.html
Postat av: Emily

Skittråkigt när folk gör så! Det är så enkelt att fråga :/

2010-11-13 @ 14:22:49
URL: http://memily.blogg.se/
Postat av: Fanny

Verkligen trist.

Jag har varit med om det flera gånger med. Numer går jag bara in i paint och lägger på mitt namn ovanpå bilden så det åtminstone blir svårare för dom att sno bilderna utan att skriva vart den kommer ifrån.

Jag tycker det är okej att använda mina bilder, men då vill jag att antingen mitt namn står eller att det finns en länk till min blogg.

Jag har letat nu länge efter vad som egentligen gäller lagmässigt med att som text och bilder från nätet. Det jag kommit fram till är att man får sno andras bilder och text om man citeras rätt och skriver vem som tagit bilden eller länkar till sidan där den fanns. Fast jag vet inte riktigt om det här stämmer... Att tolka lagen är jäkligt svårt..

2010-11-13 @ 14:58:37
URL: http://fnozie.blogg.se/
Postat av: Tove Söderström =)

Det har hänt någon gång men det är sällan, i så fall säger jag till de att ta bort den, gör de inte det då vet jag inte vad jag skulle göra, men det känns som lågt att hota med polisen när det bara är en liten bild. =)

2010-11-13 @ 14:59:37
URL: http://vinterponnyer.blogg.se/
Postat av: jessica andersson

Jag tog en bild från din blogg för ett tags sen på ditt sto när jag skrev om KWPN, frågade direkt när jag lagt ut den. Skulle egentligen skrivit till dig före jag publicerat. Men vet vad du menar, har sett mina hästar på annons några gånger.. har folk inte något liv ibland? :P

2010-11-13 @ 16:32:05
URL: http://jessiejump.blogg.se/
Postat av: Tina - En blogg om mina dagar med hästarna

Jag märker i stort sett alltid mina bilder..

Är så tråkigt när folk snor dom utan och fråga :(

2010-11-13 @ 16:44:57
URL: http://bornlate.blogg.se/
Postat av: IA

Skrev ett inlägg om just detta på min blogg härom dagen. Skittråkigt att folk tar ens bilder utan att fråga! Speciellt när en av mina bilder fanns med i en webshop.

2010-11-13 @ 17:51:44
URL: http://missia.blogg.se/
Postat av: warnmark -hästblogg

Jag försöker alltid att märka alla mina bilder.. Har varit med att flera har snott collage osv som jag har suttit och arbetat med i flera timmar. Inte okej.

Sen snor dom som galningar från min hemsida också när det står på ungefär varje sida att man inte får kopiera utan tillåtelse och kan faktureras :s

2010-11-13 @ 18:40:31
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: Emelie Källman

Jag vattenmärker ALLTID mina bilder!

2010-11-13 @ 19:41:00
URL: http://mellliie.blogg.se/
Postat av: Annie

har sett "mina" stövlar på annons ;)

2010-11-13 @ 19:51:54
URL: http://anniehoppryttarinna.blogg.se/
Postat av: Linda

Verkar som jättemånga har problem med det här, varför inte bara sätta in copyright-skydd på bloggen? :)

2010-11-13 @ 20:32:33
URL: http://ljacobsson.blogg.se/
Postat av: Lina - Inridning, tävling och graviditet!

Japp, har hittat både rena utrustningsbilder och bilder där hästarna och ibland jag själv syns... Sådär kul! Därför (C)-märker jag alltid de bilder jag VERKLIGEN inte vill få stulna, men orkar inte märka allt.

Du kan lägga in ett "högerklicksskydd" ganska enkelt, så kan varken tex eller bilder kopieras =)

2010-11-14 @ 11:29:01
URL: http://equilina.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0