Riksföl nästa!

Nu är Celebrity Boy anmäld till Riksföl i Jönköping nästa helg. Det kommer bli en upplevelse, jag hoppas bara att han är lugnare denna gången men sån tur har man väl knappast.
Blev bara en enda bild från tävlingen i lördags då det var så dåligt väder lite tråkigt men men..

Inte min dag

Idag åkte jag och tävlade tänkte bara starta en lätt klass då hon gick omkull för några veckor sedan och blev halt i 3 dagar så jag ville ta det lite lugnt. Som vanligt var hon jobbig att lasta det tog en halvtimme. På framhoppningen började det ösregna och min häst verkligen hatar regn så hon blev lite knäpp och började snurra runt och hålla på hon ville bort från regnet,lite svårt....
Sedan så kändes hon inte helt bra på framhoppningen väl inne på banan så var hon stark och svårstyrd och till sist valde jag att utgå då jag märke att hon inte var helt fräsch hon känner förmodligen av vrickningen lite fortfarande. Har man haft en häst i några år så vet man ofta om det är något även om det är diffust. Min häst visar tyvärr inte så mycket om något är fel hon vill verkligen vara till lags och hon älskar verkligen att hoppa men som sagt idag var allt bara fel. Men jag bjuder på en liten filmsnutt iaf:


http://s81.photobucket.com/albums/j240/manhattan_2006/?action=view&current=tvlingmark.flv


Designa din egen ridstövel

Det gjorde jag igår på Tretorns hemsida, lite sen jag vet haha. Fick massa bra idéer tills jag såg valmöjligheterna vilka verktyg man kunde använda för att designa, då blev jag lite snopen. Jag gav det ett försök iaf. Synd bara att det inte gick att göra en riktigt snygg stövel. Rösta gärna på någon av mina stövlar:) Inte för att jag förstår hur vi som går med i tävlingen nu ska kunna vinna över dom som redan har flera tusen röster men det är ju en annan sak.

Här är mina 3 stövlar iaf:
www.ridstovel.se?boot=27782
www.ridstovel.se?boot=27781

www.ridstovel.se?boot=27780

Äntligen

Kom mitt Anna Scarpati set från Italien som jag beställde på Falsterbo. Tror det kommer bli jättesnyggt på tävlingen på lördag:)


Provade min nya luva från Christina sport, den var fin på men öronen var i minsta laget.


Pris

Vi vann ju ett sponsorpris på fölmönstringen nämligen en språngavgift på valfri hingst. Bara det att det gällde bara på vissa hingststationer och det gällde bara deras egna ägda hingstar därmed inga importhingstar, har kollat runt lite men ingen av hingstarna tilltalar mig så vet inte hur vi ska göra. Tycker det är tråkigt att man inte kunde få välja något annat, hade hellre tagit pengar eller något annat pris. Hingstar vi kan välja på är rätt många bla Camaro M, Cortus,  Crelido, Heartbeat, Empire och många fler. 

Synd att det inte gällde Schockemöhles hingstprogram då hade jag valt Dobel´s Cento:

Nytt från Prestige

Prestige fortsätter att komma med nya produkter i rasande fart. Nu är det ryttaren Michel Robert som i samarbete med Prestige har designat den nya hoppsadeln Evoluzione. Bommen är av ett nytt material, den har ett smalare säte och är mer anatomiskt utformad för att ge ryttaren mer komfort.
 Även panelerna är nya med bättre passform och mer bogfrihet.

Utevistelse

Tänkte belysa ett ämne som är ett ständigt dilemma. Nämligen det här med tävlingshästars utevistelse. Jag vill att mina egna hästar ska få vara ute i relativt stora hagar många timmar om dagen dock ej på natten då jag är rädd för skador. Jag har gjort en kompromiss med min häst tex nu på sommaren går hon ute från 8-20 och på vintern 07.30-18.00 ungefär men för att förhindra skador har jag valt att ha benskydd på fram och jag lindar bakbenen detta funkar kanon mot olika sårskador. Jag kan ju känna att det är fel att tex Jan Tops hästar inte får gå ute i hage (vilket dom inte får heller) men samtidigt vet jag inte hur jag själv skulle reosnera om jag hade hästar som var värda 30 miljoner? Det är väldigt lätt att döma andra som sagt. Däremot så tror jag att hästarna blir så hispiga att dom riskerar att skada sig för att dom inte är vana att gå i hage, hade dom fått gå i hage hela sitt liv några timmar om dagen hade det förmodligen inte blivit en sådan stor grej för dom. Hästar är ju trots allt vanedjur. Sedan kan jag känna att våra svenska ryttare apar efter Tysklands och Hollands stora ryttare tex familjen Zetterman dom låter inte heller sina hästar gå i hage. Det är för stor skaderisk säger dom? Jaha jovisst släpper du ut en hingst i full tävlingskondition som inte är van att vara ute i hagen tro fan att den kommer springa och busa!Men om man verkligen vill så går det mesta vänj hästen vid det istället. Sedan undrar jag hur toppryttarna resonerade för kanske 20-30 år sedan hade dom alla hästar inne då med eller är detta ett nytt påfund tro?
Sedan förstår väl vilken idiot som helst att det handlar väldigt mycket om praktiska skäl också vissa stora stall kan ju ha 100 hästar och att släppa ut och in 100 hästar ja då måste du ha sjukt mycket mark och väldigt mycket tid och många anställda. Så visst även i detta fallet går människans behov före hästens. Rätt eller fel? Ja det är väl helt enkelt så det blir när Ridsporten inte längre är en hobby utan en industri som du ska försörja dig på.
Vad tycker du när går hästens värde före dens välbefinnande?

Bloppis

Har ett bett som jag tänkt sälja  det är strl 13,5 det är endast använt 2 gånger och därmed i mycket fint skick. Märket är Trust Equestrian. Detta märke säljs bla av Teun van riel och Svensk Ridsport i Kungsbacka är svåra att få tag på annars. Metallen på bettet är blå  på mundelen sötmalmen ska främja salivavsöndring och ge hästen en "varm känsla" i munnen. Nypris på detta bett är 1190 kr. Lägg ett bud. Dock inte under 300 kr


Fina Celebrity Boy!

Imorse lastade vi stoet och fölet och åkte till fölmönstringen. Jag väntade mig iaf att han minst skulle få klass I. Han var riktigt jobbig att visa då han mest ville gå på bakbenen och hoppa på sin mamma och sparka med frambenen men men är man hingst så är man;)
Han gick vidare till championatet så det blev en del väntan, vi fick även pris för bästa visning så det var kul! när vi sedan skulle visa honom igen för att avgöra vem som vann så var han ännu värre att visa min syster fick några hovar i huvudet så det var tur att hon hade hjälm. Det stod mellan 3 föl en e: Chacco-Blue och en e: Ludvigs Champion och så Celebrity Boy då e:Cellestial-Irco Marco. Vann gjorde Chacco-blue fölet och Celebrity kom tvåa! Han fick 48 poäng och är därmed inbjuden till Riksföl och elitauktionen på Flyinge. Domaren tyckte han hade den bästa galoppen bland dagens föl, vilket som förstås är viktigt för en blivande hopphäst. Han fick även 9 på typ. Synd att han var så bråkig bara och skulle stegra sig hela tiden det var svårt att visa hans gångarter pågrund av det. Han var större än dom andra fölen  dom flesta var ändå 1 månad äldre.
Jag och Celebrity hemma på stallbacken:


Hästprogram på TV

Jag tycker det är väldigt tråkigt att det inte finns något program om hästar på tv. Förr fanns det ju en del program  det var  iförsej rätt så löjliga program men ändå det fanns iaf. Det enda som visas på tv är hästhoppning och såklart fälttävlan och dressyr ibland, fast hoppningen är oftast ett sammandrag där dom klipper bort halva startfältet och det tycker jag är riktigt dåligt. Skulle vara kul om det fanns ett program som tog upp både nya produkter, trender, avel, reportage om duktiga ryttare, bra övningar osv... synd att man inte är någon "kändis" som har kontakter inom tv branschen, tror faktiskt ett sådant program hade blivit väldigt uppskattat. Eller vad tror ni?

Bästa sadeltvålen

Jag har provat många olika sorters sadeltvålar utan att hitta någon riktigt bra, köpte för några veckor sedan Butet sadeltvål och är jättenöjd med den så jag rekommenderar den verkligen!


JIN

Jin stigbyglarna är just nu väldigt populära och finns numera även med swarovski kristaller dessa kostar 3 395 kr. Ni som rider med Jin är ni nöjda föredrar ni dom framför tex Sprenger?

Bortskämd....

Bortskämd eller bara lyckligt lottad?


Den utländska ponnyryttaren på bilden har inget med detta att göra utan endast till för att väcka debatt.
Jag har ibland kommit i kontakt med folk som har väldigt starka åsikter om detta. Så fort det rullar in en fin hästtransport på en tävlingsplats så förutsätter vissa att personen är bortskämd eller snorrik, tanken verkar aldrig ha slagit dom att denna person kanske har jobbat ihop sina pengar eller kanske till och med lånat för att ha råd att köpa sin drömtransport.
Än värre är det hur vuxna människor kan sitta och tycka att alla som har fått en häst av sina föräldrar är bortskämda. Bortskämd är för mig ett väldigt fult ord som innebär att man får saker som man inte förtjänat, saker som man inte värderar, att man kanske till och med tror att man är mer värd än andra för att man har fina ponnyer eller annat. Bortskämd är för mig en viss attityd, jag tycker inte nödvändigtvis att man är bortskämd bara för att man får en massa dyra saker.
Om jag ser en fin häst på tävling med fin utrustning så blir jag glad och tycker det är kul, jag har aldrig varit avundsjuk av mig något som jag är glad för. Jag tycker det är kul med folk som har en fin transport och som gör sig själv och hästen lite extra fina på tävling.
Det jag har svårt för är när en ryttare avreagerar sig på hästen och på sina föräldrar, då tycker jag att man är bortskämd oavsett vilken ponny man har eller vilken utrustning. Jag tackar fortfarande alltid mina föräldrar för att dom kör mig till tävlingar och ställer upp.
Jag kan bli oerhört less på folk som är så snabba att döma andra, varför måste man vara bortskämd bara för att man har fått en egen häst av sina föräldrar? När blev en gåva något fult?
Vill gärna höra era åsikter om detta då det ofta känns som ett ganska "känsligt" ämne som väcker mycket känslor.

Dy´on

Smart  lösning från Dy´on. Specialsidostycken för Hackamore. Synd att inte det fanns förr när jag red på hack.


Prestige

Ser ut som att jag kommer få prova ut 3 st Prestige sadlar. Tyvärr får jag vänta minst 2 veckor då deras sadelutprovare är på semester, vilken tur jag har...
Hoppas nu bara att någon av dom passar mig och hästen annars vet jag faktiskt inte vad jag gör. Måste säga att det är väldigt dåligt att man som kund inte kan få ut vilka sadlar som helst att prova, utan då måste butiken köpa in dessa sadlar? Mycker märkligt hur ska man kunna köpa en sadel som man inte har provat? Vem köper en sadel för 28 000 kr som man aldrig ens ridit i? Skumt system måste jag säga.
En NORMAL Meredith D:


En Versailles D:


Och Carisma D:

Inför lördag

Provade den nya uppvisningsgrimman på Cell idag som han ska ha på fölmönstringen på lördag.  Han tyckte det var kul den passade bra som tur var. Han börjar skimla av mer och mer nu.

Sedan ville han gärna leka med katten som hade andra åsikter:


Helvetet fortsätter

ja att leta sadel då förstås... har nu kontaktat en annan butik som ska försöka få fram dom sadlar jag vill prova, det blir bara Prestige sadlar för hela slanten, hoppas på att kunna få hem 6 stycken olika, får se vad dom säger på måndag spännande:)
Annars så är stoet och fölet hemma igen inseminerad för andra gången med Calido hoppas hoppas att det tar sig nu. annars blir det ca 30 000 i sjön och ingen bebis:(
Igår red jag faktiskt ut en tur på ca 1 ½ timme det  var fiint väder tills vi hörde hur det började åska i fjärran så vi lade på ett kol kan jag säga, hade inte lust att rida när det åskade men vi hann hem precis i tid innan det började regna i bland har man tur:)
Nästa helg är det fullt upp, på lördagen är det fölmönstring och på söndag är det tävling för min del.

Nyheter

Här är lite nyheter från John Whitaker. Schabraket var väl helt ok men inget som jag har lust att köpa.


Ny jacka

Kom på att jag glömde lägga ut ett av mina köp från Falsterbo, köpte en Equiline jacka, inte den mest praktiska färgen kanske men fin är den:)Idag ska jag rida som vanligt igen har tagit det lite lugnt eftersom hon vaccinerades mot influensa och botulism i måndags:)

Sadelutprovning igen

Idag var Equipe ute för att prova ut sadlar. Jag provred i fyra olika modeller. Linnéa gillade jag inte den gnissla mycket och var inte lika bekväm att rida i som dom andra. Jag fastnade mest för Expression och Evolution. Svårt val båda är fina sadlar. Expression kostar lite över 17 000 kr med kalvskinn och Evolution kostar 26 500 kr med kalvskinn. Jag passade på att ta bilder när sadlarna låg på, säg gärna vad ni tycker:) Ingen av dessa provsadlar var i kalvskinn men det är det som jag kommer beställa isåfall i rödbrun färg.

Expression:Evolution:

Shopping

Nu har jag äntligen fått tummen ur och beställt detta ursnygga Herve Godignon schabraket:)
Imorgon kommer Equipe ut med sadlar så jag förhoppningsvis kan hitta en sadel som passar både mig och hästen ska bli superkul, återkommer med hur det gick imorgon:)
Jag köpte det bruna:)

Nyhet!

Lamicells nya nationsschabrak har kommit nu, tycker det är rätt fint faktiskt, eller vad tycker ni?
Det kostar ca 370 kr


ej dräktig

Stoet och fölet är tillbaks på seminstationen då hon inte blev dräktig första försöket så nu försöker vi en gång till, vill så gärna ha en Calido bebis:)
Annars har det inte hänt så mycket idag var veterinären här och vaccinerade några av hästarna. Jag har även suttit och planerat resten av tävlingssäsongen nästa tävling blir i Bollebygd den 16 augusti, kanske ses vi där?

RSS 2.0