Uppdatering

Åkte iväg till utställningen imorse, det gick väl sådär, vår hund är inte den som kan slappna av precis, inte så lätt att visa honom när han bara ser alla hundar men det var kul iaf, det är ju så  med utställningar att ibland har han inte fått något pris och ibland gått vidare till BIS. Nåväl bara att träna mer på att visa upp honom.
Red idag och fick lite vårvintriga bilder på min älskade häst





Imorgon tänkte jag åka på hoppträning, kanske lägger in en filmsnutt.
Hoppas ni har får en bra lördagkväll.


Champion nästa??

Undrar om en sån här ful gris kan bli champion på utställningen imorgon hihi.

Försöker öva han på att stå fint,går sådär haha


Men mörda pinnar det kan han


Linslus är han också


Det är ju lite lustigt det där med utställning för ibland får man åka hem och ibland blir man champion, bedömningsgrenar har aldrig varit min favorit men det är kul att träffa massa fina hundar:)
Ska bli kul imorgon.
Sov så gott

Fullbokad helg

På lördag ska jag på utställning med hunden, sedan på söndag ska jag åka iväg och träna med hästen, kanske lägger upp en filmsnutt från det sedan. Igår anmälde jag mig till tävlingen i Tranemo 8/3 också, tror det kommer bli många starter där.

Lugn dag

Idag har jag bara varit i skolan, hade en del underliga inslag i föreläsningarna idag. Olika övningar som går ut på att våga ta ton, att våga ge andra instruktioner och även att lära känna andra inom andra utbildningar. Värst var nog när vi skulle prata på olika påhittade språk och spela upp korta pjäser för alla andra, fick olika roller som mamma, barn, etc. Helskumt inte min grej, jag är ingen teaterperson och framförallt inte på egna låtsasspråk, fatta hur dum man kände sig. Sedan gjorde vi en övning där man skulle stå i en ring och blunda och ta varandras händer och sedan skulle en öppna ögonen och ge dom andra instruktioner hur dom skulle tråckla sig ur och bli till en ring igen, kan inte säg att jag lärt mig nåt iaf alldeles för flummigt för min smak:S

Har inte hört något från sadelutprovaren, hoppas det löser sig med att få tag i sadlar att prova ut, vill ju ha en ny sadel nu.

Göteborg Horse show dag 2

Har varit en lång dag idag. Det kändes dessvärre väldigt utplockat på mässan idag så det blev inte så mycket shopping men ett par nya CWD skydd med klavskinns insida blev det iaf:) har inte smörjt in dom än därav det vita på skinnt
 

Var så kul att Svante vann idag, Thomas Velin blev 2a och Rolf Göran 3a.
Efter mässan åkte vi och åt kinamat på avenyn jättegott. Jag och min syster planerar att åka till Olympia, England nästa år och gå där på mässan och kolla in tävlingarna istället för att åka till Stockholm horse show, det ser jag fram emot. Nu är jag väldigt trött så jag skriver mer imorgon.
Sov så gott allesammans!

Göteborg Horse show dag 1

Idag har jag och min syster varit i Göteborg gått på mässan och kollat på tävlingar. Riktigt trevligt:)
Tycker utbudet detta år var bättre än förra och det var mer mässpriser. Jag har shoppat detta idag:

Bett köpt på skara hästsport 1190 kr


Skrittäcke från Charlies


Anna Scarpati set


Sedan köpte jag även en Pikeur mössa och en lädergrimma men det orkar jag inte lägga upp bilder på.

Sedan tog jag givetvis bilder på vår nya Boj Classic transport som står utställd där! Den var så fin längtar tills vi får hem den:). Den är extra hög 2,40 och extra bred, perfekt för min häst:)
Jag posar vid transporten





Sedan tog jag lite bilder inne på ackumulator klassen
Meredith Michaels Beerbaum:


En klassisk Oki Doki bild:


Ludger Beerbaums nya lovande häst e:Cento!





Denna klass vanns av Daniel Deusser. Imorgon blir det mer shopping ska bli kul.
Någon mer som varit där idag?

Sadeldilemma

Har som sagt ringt och pratar med MyOne i Borås, dom sadlar jag vill få utprovade är Prestige Meredith Limited Edition,Prestige Arezzo D,Prestige Carisma D, Prestige Paris D. Bara det att den enda sadel dom hade hemma för utprovning var meredith, så nu får jag hoppas att dom kan ta hem dom andra, tydligen kan man inte ta hem nya sadlar för utprovning, verkar ju helt stört för hur fan ska man få dom utprovade då?? Så kan dom inte fixa hem dom så får jag kontakta Svensk ridsport istället.  Jaja hoppas det löser sig.
Köpte förresten ett nytt Equipe schabrak förra veckan, det är vinrött men ser tomterött ut på bilden för blixten haha


Gillar Equipe schabraken, har ett beige också.  Dom sitter på plats även om dom saknar stroppar.
Det är snöstorm här nästan så vet inte om det blir någon ridning idag tyvärr. Bilder från i lördags:



Hoppas ni har bättre väder hos er:)

Bilder från helgen

tänkte lägga upp några bilder från i helgen



Uppvärmning:


Åkte förbi scandinavium idag, blev så sugen att gå in på mässan, men jag får hålla mig till lördag ska bli så kul, vårat nya Boj släp ska ställas ut där så håll utkik ett svart classic extra högt och brett spännande!

I skara

är jag nu, har börjat en ny kurs i skolan nämligen pedagogik och ledarskap, väldigt intressant hittills. Imorgon ska jag lägga upp både mitt senaste köp och även bilder från hoppningen i helgen:)
Funderar på vad jag ska köpa in för att sälja. Dessa saker är en del av det jag sålt under 2008, allting har varit så populärt verkligen jättekul.
Lamicell Belgian federation schabrak:




Även dressyr:


Lamicell Federation täcke:


Lamicell schabrak i massa olika färger


Lamicell luvor i olika färger, över 150 stycken har jag sålt


Tack alla underbara kunder och välkommen tillbaks!

Nyhet!!

Prestige Meredith sadeln finns nu i en exklusiv Limited Edition. Finns bara i 999 exemplar! Den vill jag ha! Såhär står det om den:
Meredith D Limited Edition från Prestige Prestige har producerat en numrerad specialserie av sin Meredith D sadel! Det finns bara i 999 exemplar i hela världen!  Detaljer som skiljer specialutgåvan från en vanlig Meredith D är: - Specialutvalt kalvskinn av mycket hög kvalitet. - Inlägg i kåpan vilket gör att kåpan inte veckar sig och ändrar benets position. - Snygga detaljer i stål på kåpan och bakvalvet. Information Färg: Tabacco Storlek: 17" Läder: Kalvskinn
Såhär cool ser den ut:




Nu gäller det att skynda sig och ringa runt och höra vilka ridsportaffärer som har den så jag kan få den utprovad.

Ny sadel

Det ska jag köpa nästa månad, får bli min egen födelsedagpresent. Vill ha en Prestige sadel. Valet står mellan dessa två
Prestige Meredith D

Prestige Arezzo D

Har även funderat på andra märken men Prestige är ett väletablerat märke och dessa sadlar tycker jag ser ut att ge väldigt bra stöd. Får se vilken som passar hästen bäst, eller så kanske ingen passar, man vet ju aldrig.

Populär blogg=kass?

Tycker faktiskt att det har ett samband. Nu är inte jag någon blogg expert så jag har inte råkoll på vilka bloggar som har flest läsare men dom som jag vet är väldigt populära och dessutom suger är:

*Blondinbella, vem vill läsa om en fjortis?

* Kenza, fattar inte grejen hon är ett fan av va dom nu heter dom fula killarna som ser ut som igelkottar i huvudet. Kanske därför hennes blogg är poppis för att hon har kass musiksmak?

* Linda Rosing, har bara varit inne på hennes blogg en gång den var så tråkig att jag inte ens orka läsa något, inga bilder ingenting, Bilder ÄR bloggen tycker jag. Utan bilder ingen blogg. Har inget emot henne som person då jag inte dömer folk jag inte känner men jag klarar inte va att höra henne prata hon läspar och sluddrar för hon har för mycket skit i läpparna, dessutom har hon opererat sig fulare än hon var innan, det är kanske en bedrift i sig, kanske därför hon är känd?

Sedan finns det inte så många bra bloggar men jag tycker Carolina Gynnings är rätt rolig, hon har iaf humor och mycket bilder, desutom en väldigt personlig blogg,kanske lite för personlig haha.
Läste även Zettermans blogg innan den var bra, synd att han slutade:( annars måste jag faktiskt säga att jag tycker att dom flesta hästbloggar är väldigt bra. Ja ni vet vilka ni är, jag brukar kommentera i era bloggar ibland:)
Vilka bloggar läser ni, vilka är bra och dåliga?


Tankar...

Idag kom  vår nya harv till paddocken, nu gäller det bara att snön ska försvinna också så den går att använda. Sedan ska vi också köpa lite nya hinder från safety system, har träbommar nu och dom blir så fasligt tunga tycker jag. Tre hästar har hinder så vi tänkte köpa därifrån då slipper man frakten och kan ta hästtransporten att hämta, mycket smidigt.
Har också hört från Billies nya ägare, hon har det bra där och är jättesnäll, så det känns skönt, är alltid lite jobbigt att sälja så unga hästar.
Har funderat lite idag kring det här med temperament på hästar. Känns som det är väldigt avgörande vid försäljning, nu har jag aldrig sålt en "problem" häst men till och med när man säljer föl så vill folk ha någon sorts försäkring om att den alltid är lugn? Tycker det är lite märkligt måste jag säga. Själv verkar jag ha en attraktion både till komplicerade hästar och svåra människor, vet inte riktigt vad det beror på.

Vad tycker ni, vad är en komplett häst för dig?Vilka egenskaper vill du ha hos en tilltänkt häst?

Utmaning

Ok nu har jag blivit utmanad av Freja http://frejalindskog.webblogg.se
Utmaningen innebär att jag ska skriva 8 stycken fakta om mig själv.
1. Jag är väldigt mån om hur jag ser ut

2. Jag känner mig ganska otrygg av att göra saker som jag inte gjort förut.

3. Jag är riktigt hemmakär, såpass att jag helst inte vill åka utomlands.

4. Jag hatar att åka kollektivt, sitta nära främlingar som hostar,pratar och luktar får mig att vilja spy ibland och håller andan.

5. Min dröm är att öppna en exklusiv ridsportaffär i NK i Göteborg

6. När jag blir riktigt arg (och då krävs det ganska mycket) kan jag säga precis vad somhelst.

7. Min mardröm skulle nog vara att bli riktigt känd, gillar inte att vara med i tidningar, bli intervjuad eller när främlingar kommer fram till en.

8. Jag är utbildad hästskötare.

                                                                                  Jag utmanar Jojjo, http://galenjojjo.blogg.se 
                                                                                                          Therese http://theresekvist.blogg.se
                                                                                                          Jessica http://lacarma.blogg.se
                  

Erbjudande!

Nu har jag ett toppen erbjudande endast till mina läsare!
Vid intresse kan jag ta in Scapas nya jättefina fleecetäcken för endast 850 kr+frakt på 85 kr. Pris i butik är över 1200 kr.
Såhär ser det ut:



Bara att höra av er vid intresse:)

Fördomar

Det finns det gott om. Alla vet väl att långhåriga killar är sliskiga,bikers är livsfarliga,svarthåriga deprimerade,blondiner blåsta osv..
Jag föredrar att inte ha förutfattade meningar, jag baserar mina åsikter på fakta ingenting annat. Detta med fördomar är något som märks väldigt väl även inom hästvärlden.  Araber är stissiga nerviga vrak, travare kan inte hoppa,galoppörer kan inte galoppera samlat etc.
Visst kan det ligga någonting i vissa saker då olika raser är avlade för olika ändamål. MEN nuförtiden så verkar väldigt många ha väldigt mycket förutfattade meningar om just fullblod. Engelska fullblod är billigare än någonsin. Halvblodsstoägarna vill inte betäcka med fullblodshingstar. Man vill gärna ha fullblod i 3e och 4e led i sin hopphästs stamtavla men att betäcka sitt halvblodssto med ett rent fullblod är uteslutet. Intresset för ett föl som är hälften fullblod är oftast betydligt svalare. Araben är också en ras som har haft avgörande inflytande över halvblodens utveckling. Alla vet väl att om man går tillbaks i leden till sisådär 1800 talet  och början av 1900 talet så ja då finns dom där araberna  i ditt halvblods stamtavla. Tänkvärt nästa gång någon i sin omgivning vräker ut sig något fördomsfullt om fullbloden. Det arabiska fullblodet är trots allt världens mest inflytelserika ras.

Vårkänslor!

Det har jag fått idag, känns som naturen börjar vakna till liv och fåglarna sjunger så vackert. Tänkte bjuda på några bilder från idag när jag red






Hoppas ni har haft en lika trevlig dag som jag har haft:)

tävlingsplanering

Har funderat lite vilka tävlingar som jag tänkte starta, än sålänge ser det ut såhär:
V.10 Tranemoryttarna
V.20 Marks Ridklubb
V.23 Tranemoryttarna
V.34 Kungsbacka Ridklubb
V.35 Marks Ridklubb
V.38 Kunsbacka Ridklubb
V.39 Borås fältrittklubb





RSS 2.0