förklaring

har nu fått svaret på varför sadeln är helt fel för mig, den var tydligen specialgjord för en annan häst så sadeln är extra hög bak vilket gör att man hamnar för långt fram, detta var något som Ridsportaffären glömde att säga till mig, tack för den. Köper ingen sadel därifrån, nej nu ska jag ringa Equipe imorgon och hoppas dom är mer seriösa:)

Sadel som inte passar

Alltså haha jag vet inte vad jag ska tro om den här Meredith sadeln, jag tog en bild när jag satt i den igår, den är alldeles för liten för mig, hur kan den vara det? Jag är 158 cm lång om jag är för lång, är sadeln då gjord för dvärgar? Ska hur somhelst dubbelkolla med affären om det verkligen är en 17" sadel. Mina knän var utanför sadeln och jag satt på framvalvet så liten var den. Min syster provade också, hon är kanske 3 cm längre och har längre ben, hon upplevde precis samma sak att sadeln är alldeles för liten.
Döm själva jag kände mig som en jätte i den haha det var en annorlunda upplevelse:)


Vem kan man lita på?

Idag klockan 10 kom sadelprovaren ut. Hon var väldigt noggrann och gav ett väldigt seriöst intryck. Hon tyckte inte att min nuvarande sadel passade hästen. Detta chockade mig till viss del då den är utprovad av en annan sadelutprovare och uppenbarligen kan man inte lita på någon:S. Louise som sadelutprovaren heter tyckte att min sadel är för svängd för min hästs raka rygg.  Vill även tillägga att hon är helt oberoende så jag köper alltså ingen sadel utav henne.
Jag provade sedan en Pessoa sadel, den passade inte alls. Sedan lade vi på Butet sadeln den låg bra men när jag satt upp så såg hon direkt att den vippade lite, den hade ingen bra anläggningsyta bak. Sist lade vi på Prestige Meredith sadeln och den låg jättebra. Jag red i den och hoppade även lite, den låg stilla och hon kände under sadeln i rörelse när jag travade och galopperade. Tyvärr blev jag lite besviken på sadeln då jag hade förväntat mig att den skulle ge mer stöd. Jag ska ev rida i den en gång till imorgon för att verkligen bestämma mig. Känner mig så osäker, vill ju inte köpa en sadel som jag inte trivs i. Förövrigt så tyckte hon väldigt bra om min häst, tyckte hon hade jättefin stor galopp och att jag hade fin sits och mjuka händer, kul ändå för jag tyckte jag red asdåligt idag haha.
Nu ska jag nog ringa Equipe och CWD och be dom komma ut så får jag se, känner mig helt lost, någon som har tips på bra sadlar som passar en rak rygg?

Den här Bruno Delgrange sadeln är sjukt fin, synd att dom är så ovanliga

Behålla?

Hade varit kul att behålla Celebrity Boy han är så fin. I så fall måste vi anordna en egen lösdrift här hemma eller iaf ta hit en annan hingst, kommer aldrig mer att lämna bort en hingst på lösdrift den saken är säker!
Tyvärr verkar det som att den enda man kan lita på i slutändan att hästarna får tipp topp skötsel är en själv, tråkigt att det ska behöva vara så. Ska visa honom på fölmönstring i augusti, det är alltid spännande.Bling bling

tyckte pannbandet blev väldigt fint på...
Nu har jag också pratat med sadelutprovaren så jag ska prova 4 olika sadlar på tisdag ska bli spännande:)
Hoppas Meredith ligger bäst på hästen för den vill jag helst ha, hellre än Butet.

Ny sadel del 2

Jag ska nu äntligen köpa en ny sadel. Troligtvis blir det att jag provar ut en nästa vecka. Synd bara att affärerna har så svårt att få tag på provsadlar. Jag kommer att prova flera olika Prestige sadlar bla Meredith sadeln och minst en Butet. Ni som har Butet, hur ser era hästar ut i ryggen? Svängd eller rak? Min häst har normal rygg så vet inte om det kommer passa men kan alltid hoppas.


Tankar & funderingar...

Efter händelsen med hingsten så har jag funderat rätt mycket fram och tillbaka. Jag tror jag kommer sluta med uppfödningen. Det är så mycket hårt arbete för vad i slutändan? Det är ju toppen att föda upp hästar till sig själv men att föda upp för att sälja, nej jag tror inte på det längre. Man vill ju isåfall sälja till eliten, men inte ens dom är så villiga att betala för föl, dom vill helst få allt gratis precis som alla andra. Peder Fredricson och Lisen Bratt var ju intresserade av Capi men dom hade sedan köpt två unghästar på auktion och hade köpstopp så dom var aldrig här och tittade på honom tyvärr:(
Men man ska aldrig säga aldrig kanske fortsätter vi med uppfödningen eller så blir det något helt annat.
Jag har även beslutat mig för att inte ta över ridsportaffären då det var ett stort lån och jag var tveksam över sortimentet. Så det blir istället att starta något helt eget längre fram.


Smärta

Detta inlägget hade tänkt handla om något roligt...istället blir det ett riktigt sorgligt inlägg. Vår uppfödning, hingsten som vi sålde för en månad sedan fick avlivas idag. Nya ägaren ringde idag helt förtvivlad. Hon hade löshoppat honom och han hade hoppat över staketet och rivit upp hela magen, han gick inte att rädda. Jag är så ledsen och chockad. Känns som mitt hjärta inte kan ta mer sorg.....
Vila i frid Capi, du blev bara 1 år.

Falsterbo 2009 över

Så var man hemma igen efter en mycket lyckad helg i Falsterbo. Åkte ner igår morse och sov över på Radisson Hotell , samma hotell som bla Jur Vrieling och Helena Lundbäck sov på. Det var ovanligt bra shopping iår tyckte jag så jag kom hem med en del roligt:)
 Anna Scarpati schabrak med luva som kommer hem om ca 4 veckor, tyckte färgen var sjukt fin på en skimmel:)


Pessoa skydd och Eskadron bakskydd:


Swarovski pannband:


Luva från Christina Sport:


Luva från RG:


Strumpor från Celeste Stein:


satt på hoppläktaren och tittade på Derbyhoppningen och blev glatt överraskad när den holländska ryttaren Jur Vrieling var med, han tävlade min hästs pappa, VDL Kalusha för några år sedan så jag hoppades att han skulle vinna, och det roliga var att han gjorde det:)
Jur Vrieling på ditt duktiga skimmelsto:)

Han var så här glad över segern:)


Sedan på kvällen såg vi även på Six bars tävlingen där höjden slutade på 2 m.
Geoff Billington hoppar 2 m:)


Hoppas ni haft en lika trevlig helg som jag. Vilka dagar var ni där?

Nu är det klart

Nu är stoet och fölis hemma igen. Hon är nu inseminerad med Calido I. Det var ett himla projekt att ro i hamn att få fram färskt på honom men till slut gick det:) Nu är det bara att hålla tummarna att hon blir dräktig också. Det skulle inte vara fel att få fram en ny Coupe de couer, den fina hingsten e Calido som Ludger rider
Coupe de couer


Svårt

Jag är ju som sagt på jakt efter ett nytt avelssto, det är verkligen lättare sagt än gjort. Som jag skrev tidigare så var jag intresserad av ett sto e: Peter Pan som gått 140. Tyvärr blev hon såld innan vi hann åka och titta. Så nu står man där igen. Kollar annonser varje dag och har även kontaker men inget lyckas man hitta. På annonssidorna så är det 80% valacker känns det som. När det väl är ett sto så har den bara gått 120, samma sak hela tiden. Att köpa ett sto utomlands är också svårt för dom tänker lite annorlunda i tex Holland och Tyskland, där sätts stona ofta direkt in i avelsboxen innan dom ens är inridna eller tävlade, medans i Sverige vill alla att stoet ska ha gått svår hoppning? Det är inte lätt att hitta något som passar. Jaja det är väl bara att ha tålamod antar jag. Men jag får nog glömma att hinna hitta ett sto som ska betäckas i år iaf:/
Angående ridsportaffären som vi kanske ska ta över så har vi inget namn klart för oss, ägarna vill helst att vi behåller deras namn men det tror jag inte vi gör i såfall. När jag startade den här bloggen så hade jag tänkt att min affär i framtiden skulle heta Internationalshowjumping, därav namnet på bloggen men tror det blir ett annat namn, tyvärr tror jag att det namnet jag vill ha är upptaget av ett annat företag men det ska jag kolla upp först.
Annars så händer inte så mycket just nu, Irco Marco stoet och fölet står kvar i Kungsbacka på semin, hon har inte blivit inseminerad ännu. Tyvärr blev det en massa strul då seminstationen och importören blev osams och vägrar tala med varandra så det har varit lite bökigt för oss tyvärr hoppas bara allt löser sig.


KUL!

Idag har jag varit och kikat i en ridsportaffär som ska lägga ner, Dom säljer lager, företagsnamn, webshop, ja allt. Vi har diskuterat lite  och har väl en hel del fler detaljer att gå igenom först men just nu ser det ut som att det kaske blir av, att jag äntligen kan öppna min egen ridsportaffär ihop med syrran! Det är dessutom ett Aktiebolag, något som alltid är en fördel. Leverantörer och alla kontakter följer också med, dock kommer jag isåfall byta ut en del leverantörer då jag vill ha en del andra märken. Det känns så spännande och roligt!
Igår fick jag dessutom en jättefin skinnjacka av mamma, som jag hade tänkt köpa. Den är helt klart Michael Jackson inspirerad, blev så glad, den finns på Raglady för 2000 kr. Man känner sig verkligen som million dollar baby i den haha.
Bilder från igår då ja å familjen var och åt på avenyn:)
äntligen

lite nya bilder, var längesedan någon kunde ta kort när jag red. Blev iaf några bilder igår. Det var väldigt varmt men inget som märktes på hästen hon kändes super:), hästar har ju iförsej inte ont av värmen på samma sätt som vi har.Tävling

Igår var jag på regionala tävlingarna i Fjärås, denna gången som publik, då jag inte har möjlighet att tävla på vardagar. Tog en del fina bilder, det var massor av duktiga ryttare och fina hästar. En stekhet dag så jag var rätt solbränd sedan när jag kom hem:)

Svante Johansson:

Svante igen:RSS 2.0