Säljes

Säljer ett HG, Herve Godignon Horse In  träns i jättefint skick knappt använt,däremot är tyglarna använda lite mer än själva huvudlaget. Strl full. Nosremmen går att ta av helt så det går att variera en del. Tyglarna som hör till är dom på första bilden. Tränset är i en ljusare brun färg med silverklinkers. Nypris är 1300 kr. Lägg ett bud om du är intresserad.
Såhär utan nosrem:

eller såhär med nosremmen:Jag säljer även ett par Eskadron pro Safe bakskydd endast använda en gång så dom är i nyskick och tvättade. Färgen är Negro/Coriander Nypris är 650 kr. Lägg ett bud!

Prejudice is ignorance
 


 


Jessica, this one is for you....
 
Livet är så orättvist, Michael var verkligen en fin person, om jag ens kunde vara hälften så vacker människa så vore jag lycklig. Förstår inte hur folk kan vara så giriga och bara vilja såra, tabloids,paparazzis, haters ja det finns gott om dom, bara det att någon verkar ha glömt att det finns en människa med ett hjärta.
Michael du var älskad av dina fans och familj R.I.P
Jag och alla andra fans kommer alltid att hedra ditt minne.


Dessa citaten säger väl det mesta:

Chris Brown, artist

- Michael Jackson är orsaken till att jag överhuvudtaget gör musik och är en underhållare. Jag är förkrossad över den här stora förlusten och kommer att fortsätta vara ödmjuk och inspirerad av hans budskap. Mina böner är hos hans familj. Michael kommer att bli djupt saknad, men aldrig bortglömd. Han är den störste... den bäste genom tiderna. Ingen kommer någonsin bli bättre.

Steven Spielberg, regissör

- Precis som det aldrig kommer att komma någon ny Fred Astaire eller Chuck Berry eller Elvis Presley, så kommer det aldrig finnas någon som kan jämföras med Michael Jackson. Hans talang, hans förundran och mysterium kommer att göra honom till en legend, säger han i ett uttalande.

Beyoncé, artist

- Det här är en så tragisk förlust och en hemsk dag. Den ojämförlige Michael Jackson har haft ett större inflytande på musiken än någon annan artist i musikhistorien. Han var magisk. Han var det vi alla strävade efter att bli. Han kommer alltid att vara kungen av pop! Livet handlar inte om hur många andetag man tar utan hur många ögonblick i livet som tar andan ur en. Alla som någonsin sett, känt eller hört hans konst är hedrade av att ha levt i den här generationen och fått uppleva Michael Jacksons magi. Jag älskar dig, Michael, skriver hon i ett uttalande.


Michael Jackson

Önskar att jag aldrig hade behövt skriva det här inlägget.....Min största idol Michael Jackson är död. Jag är chockad. Han har betytt så mycket i mitt liv. Jag kände igen mig i honom, kanske för att han var annorlunda och blyg och älskade djur. Han var älskad och hatad, han var stark. Franförallt så gick han sin egen väg, musiken, hans stil. Han var som ingen annan. Alla visste vem han var. Min dröm gick i uppfyllelse när jag i början av året köpte biljetter till hans konsert i London, jag kommer aldrig få se honom nu. Jag kan inte i ord beskriva det jag känner. Detta är en sorgens dag, jag lider med hans familj och framförallt barnen. Vår tids största legend har gått bort, världen står stilla idag. Vi kommer aldrig få se en sådan talang mer, ingen kommer någonsin att slå Thrillers försäljningsrekord.
Michael, dina fans var dina vänner, du var min vän och kommer alltid att vara.
Vila i frid.
Lite nytt

Igår var vi iväg med stoet och fölet för att lämna i Kungsbacka på inseminering med Calido. Resan gick bra, det var ett fint ställe med stora hagar så det känns tryggt. Är ju alltid lite tråkigt att lämna bort dom men om en vecka får vi hämta dom igen:)
När vi ändå var i Kungsbacka passade vi på att shoppa lite på Svensk Ridsport. Köpte den här fina tävlingsblusen från Christina Sport:
Den kostade 769 kr dyraste jag kunde hitta haha men den var så fin och annorlunda, är så fint med sådana  små "puffärmar" tycker jag och det fanns bara en, gillar verkligen Christina Sport bara att det inte är så vanligt, någon som vet hemsidan dit? Skulle vilja ha Schabrak och luva därifrån.

Fina pärlor på baksidan:


Köpte även Butet sadeltvål och en grep.
Tog lite bilder på Celebrity Boy för någon vecka sedan, nu är han ju snart en månad:

Har även hittat ett nytt sto som verkar intressant hon har gått svår hoppning  och är e: Peter Pan, ska ringa och höra lite mer.
Nu ska jag ut i det fina vädret, bäst att passa på att njuta.
ha en bra dag allihopa!

Ute?

Tyvärr har jag inte kunnat uppdatera bloggen så mycket nu tråkigt jag vet, ska försöka bättra mig, men jag har inte haft någon som kunnat ta bilder och sådär, bilder är ju halva bloggen tycker jag:)
Hursomhelst så har jag sålt en del utrustning i veckan. Har ju velat en del om jag skulle sälja mina Eskadron Flexisoft senskydd eller inte. Men nu är dom hursomhelst sålda. Jag tycker dom börjar kännas rätt ute, dessutom så börjar jag tröttna på Eskadron skydd överhuvudtaget har flera andra olika modeller också. Vad tycker ni själva tycker ni att Eskadron Flexisoft har passerat bäst före datumet? Det tycker jag.
Man kan ju undra hur länge Veredus Carbon gel kommer vara populära... tror det håller i sig ett tag. Något mer som hållt i sig länge tycker jag är "bling bling" trenden, trodde faktiskt den skulle vara rätt kortlivad men på tävling syns det fortfarande mycket OS swarovski pannband.

Ute?


Farväl Capital Blanche

Igår var det då dags att ta ett sista farväl av vår fina hingst Capi e: Cardento-Irco Marco. Han har nu hunnit bli ett år och har vuxit rejält han kommer bli en stor kille. Köparen kom och hämtade honom igår. Han var så duktig att lasta verkligen lugn och trygg. Sedan blev han orolig när dom hade kört några hundra meter så vi fick skynda dit han hade då panik och hoppade över bommen som vi fick lösa ut. Sedan efter det så lugnade han ner sig och hela resan ner till Skåne gick bra. Han ska gå på bete där sedan med Royne Zettermans unghästar. Vet att han kommer få ett bra hem världens finaste kille:)
Önskar lycka till  Roswitha du har verkligen köpt en guldklimp, ser fram emot att se Capi på tävlingsbanorna sedan:)söt i sin nya transportgrimma:)Sen kväll

Kom nyss in från stallet, hoppade i paddocken klockan 22 underbart när det blir mörkt så sent, då kan man verkligen utnyttja dygnets ljusa timmar:)
Imorgon ska jag åka till Skara och städa ut min lägenhet på alla möbler, hoppas att jag hinner ta en sväng förbi Skara hästsport men jag tror nog inte det tyvärr:( hmm får försöka tänka ihop en bra plan haha.
Nu är även Calido bokad och betald för betäckning till Irco Marco stoet, 21 000 kr kostade det för färsk sperma, om ett år eller två lär han kosta betydligt mer, är egentligen sjukt att han är så billig som han är med tanke på vilken bra förärvare han är, absolut en av dom bästa hingstarna!

Calido I the one and only:


Missbrukar nosgrimman

Ja det är det många som gör tyvärr. Den dras åt alldeles för hårt speciellt den undre såkallade snokremmen eller nosrem som det egentligen heter. Detta är tyvärr mer regel än undantag, jag har jobbat i flertal stall som man får hård kritik om man inte DRAR ÅT den. Jag gör som jag är lärd dvs 2 fingrar emellan. Har till och med fått kritik av tränare att dra åt nosgrimman hårdare! Fan heller det är min häst och jag tänker inte kväva henne finns inte en enda anledning till det. Nosgrimma har jag endast för att stabilisera tränset och för syns skull, köper inte ett träns för 3000 kr och sedan plockar bort nosgrimman:S Sedan tycker jag inte att det är fint på en häst som har storlek X-full att vara utan nosgrimma det ser bara konstigt ut. I dagens Ridsport fanns det en vettig artikel om just detta läs mer här: http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=166507 det står mer i tidningen än i denna artikel.

Såhär ska det INTE se ut:
Såhär ska det se ut:


Har ni upplevt samma sak att folk missbrukar nosgrimman, i vilka sammanhang, till vardags eller tävling?

Falsterboooo

Vet att det är en flera veckor kvar tills Falsterbo men jag längtar redan. Ska bo på hotell och njuta av tävlingar och shopping:)
Falsterbo har det bästa sortimentet av alla mässor tycker jag. Favoriter är Teun van Riel bussen, CWD, Equipe och Bruno Delgrange.
Ska köpa träns och bakskydd från CWD sedan blir det även en del ridkläder, schabrak och annat:)
Någon mer som ska dit?

Korrigering

Hoppas ingen tog mitt föregående inlägg som att jag har något emot små hästar eller något, utryckte mig kanske lite dåligt, det är ju jättebra med en liten snabb vändbar häst:D
Här kommer två bilder till från tävlingen:Tävling

Så imorse var det då dags för tävling igen, denna gången i Bollebygd. Började inte så roligt på hemmaplan fick slita med lastningen i ca 30 minuter, min häst har ju lite egna åsikter om det där, jag känner för att slita av mig håret varje gång, hon är som en seg kamel som inte vill gå dit man själv går totalt motsträvig, till slut var jag helt genomsvettig och då fick vi på henne. Sedan framme på tävlingen så visade det sig att den såkallade framridningen på gräs bestod av en bucklig hage i lutning som inte gick att trava eller galoppera på, ni med stora hästar vet ju hur kul det är att rida en ouppvärmd häst:S inte så.
Sen skulle jag rida upp till framhoppningen som var i ett litet mörkt ridhus med alldeles för vattnat underlag så det var lite halkigt läskigt. Jag hann galoppera 3 varv sedan sa en funktionär att jag måste rida ner det är min tur att starta! lagom kul att inte ens hinna ta ett språng, förstår inte varför dom inte släppte in mig tidigare? Så arg som ett bi travar jag ner till banan och hinner precis till det är min tur, jag vet att jag borde utgått med tanke på att jag inte hunnit hoppa något men jag känner min häst hon hoppar allt ändå. Det kändes ju att hon inte var uppvärmd men det gick bra ändå rev dock sista hindret i grundomgången blev helt fel avstånd.
Till nästa klass så var jag iaf förberedd då var jag inne i god tid på framhoppningen mamma och pappa var uppe å tjata på funktionären så jag fick gå in lite tidigare. Dock var det smärre kaos på framhoppningen med dårar som ska hoppa i hundranittio med hästar som vägrar och så gapar och gör dom massa ljud, lagom kul för ens egen häst, så jag lämnade den framhoppningen rätt tidigt.
Sedan när det var min tur i nästa klass så gick det bra kändes att hon var uppvärmd och vi blev felfria,dubbelnolla, trodde jag skulle bli placerad men sista ryttaren slog min tid, hmm inte så konstigt alla har ju så små hästar haha jag vill mest att allt ska gå lugnt till så hästen hinner svänga . Jaja kom på sjunde plats.
Är så nöjd med min häst hon är guld värd=)


Pappa hjälper till:)


Hoppas att ni har haft en lika trevlig dag som jag har :)

Update

Har haft fullt upp med allt möjligt nu dom senaste dagarna så jag har inte haft någon inspiration att blogga sorry. Fölis har vi nu döpt till Celebrity Boy =) Han är jätteduktig med grimman och är verkligen orädd så olik sin halvbror roligt att hingsten ändå präglar sina avkommor så mycket.  Här är några bilder från hans första dag i livet:


Somrig bild:


Imorgon hoppas jag att jag kan få lite nya hoppbilder att lägga in här, får se om någon vill fota:)

RSS 2.0