Välkommen till världen!

Inatt födde vårt sto ett fint hingstföl e:Cellestial. Fölningen gick väldigt bra det gick fort. Har tagit lite kort nu på morgonen.
Han kommer bli skimmel precis som mamma och pappa:)
Han är väldigt nyfiken på oss och väldigt lugn om jag jämför med tidigare föl.



haha

Jag tog ett par bilder på Leo iförrgår dom blev helt sjukt roliga


Hajen haha


Tog även en bild på våran lilla hinderpark... nu är det bara lite olika grindar och bockar som fattas från Safetysystem har ju inte så stor ridbana så komme rnog inte köpa så jättemycket fler hinderstöd och bommar.

Tävla eller inte

Det ju ett himla snack om det är tillåtet att tävla med Scapa schabraken eller inte. Man ser ju en del ryttare tävla med dom på. Enligt TR så får loggan inte vara större än 10X20 cm tror jag det är, utan att ha mätt loggan på schabraken så tror jag iaf att den är för stor. Vissa menar ju att det är överdomarna som är för slöa och inte säger till därmed tävlar folk med dom fortfarande. Ni som har Scapa schabrak tävlar ni med dom? Har ni fått någon tillsägelse någon gång?

Säljes!

Säljer en Acavallo Antislip gelpad. Fint skick. hade tänkt mig 250 kr inklusive frakt ser ut såhär:


Här finns lite info om padden: http://www.stablestore.eu/view_product.php?ID=290
Den är verkligen jättebra. Har även Scapa schabrak kvar dock endast ett fåtal vid intresse maila till [email protected]
Idag har jag tänkt ha en riktig städardag, tvätta schabrak putsa träns etc ska bli kul:)
Är så glad att jag har så underbara och positiva läsare, ni förgyller min dag:)


helg

Tänkte sammanfatta min helg lite kort. Åkte som sagt till Tre hästar i Kungälv i fredags för att köpa hindermaterial tyvärr var vissa färger vi ville ha slut, jag ville haft lila och blåa bommar men det fick bli vita bommar med blå och röda fält. Köpte inte mycket hinder totalt slutade notan på 4990 kr vi köpte ju bara 4 hinderstöd, 6 bommar,12 bomhållare och 12 färgtillägg, dom skulle ha ett erbjudande med grindar och bockar längre fram kan ju vara roligt att köpa lite då istället, vi hade så bråttom för pappa öppna butiken klockan 12. Givetvis så fastna vi då i kö på hemvägen innan Tingstadstunneln, dom renoverar ju där. Stod i kö i 45 minuter så pappa kom försent till sitt jobb och kunder stod och vänta, jaja vad gör man inte för lite hinder.
Igår så red jag lite markarbete över småhinder. Red med det röda Scapa schabraket som jag behållt från dom jag köpte in. Tyckte det blev lite fräscht på en skimmel:) eller vad tycker ni?







Härlig dag

Idag har jag jobbat halva dagen sedan hemma så red jag ut en sväng, red över en minimini bäck som är max 10 cm bred bara det att min häst hoppar flera meter långt över denna varje gång, varje gång tänker ja att nej denna gången kommer hon inte göra det så jag är aldrig beredd haha, hon hoppa så långt så hon hoppade in i min systers häst framför:S jaja det gick bra iaf.
Imorgon förmiddag ska jag åka iväg till Kungälv och köpa hinder från Safety System får se vad dom har:)
Vad gör ni denna röda dag? Själv ska jag bara sitta hemma och ta det lugnt.


Shopping!

Idag har jag varit på Skara hästsport, tyvärr hade dom med sig en hel del saker att sälja på tävling så det fanns inte så jättemycket roligt i affären men hittade iaf en fårskinnspad jättemjuk och väldigt tunn mycket tunnare och mjukare än tex Mattes, den kostade 700 kr. Förra veckan var jag på Svensk ridsport i Kungsbacka där köpte jag en tävlingsmapp och nya Roecklhandskar som ser ut såhär:

köpte dom bruna:)
Idag har jag hoppat rätt mycket på volt, väldigt bra träning. Igår hittade jag en ny annons på ett jättefint sto som var 6 år och startat 130 och skulle gå Falsterbo, bara det att när jag skulle ringa på annonsen 1 timme senare så var den borta! Snacka om snabbsåld häst, jaja grattis till den otroligt snabba köparen! Synd det hade blivit ett bra avelssto. Hittade även ett sto som gått 135 som var e Indoctro bara det att den stod i Norrland och dit åker jag inte för att bara titta på en häst, dessutom såg den inte så rolig ut i markarbetet på filmen, jag gillar rörliga hästar som verkligen kan gå i bra form inte hästar som går i någon spänd påtvingad form, vilket iförsej kan bero på ryttaren också men jag betvivlar det i det här fallet. Så inget nytt avelssto än så länge alltså men det kommer väl tids nog. Jag kanske skriver mer lite senare om jag hinner.
avslutar med en bild från i lördags.

Godnatt film

tänkte gå och lägga mig nu är så trött efter en lång dag men först bjuder jag på denna filmsnutt från när jag hoppade lite hemma förra veckan, jag hade alldeles för mycket tankar så jag var inte alls med, detta får bli ett exempel på hur man
inte ska rida haha...
Sov så gott allesammans 

Tävlingskavajer

Det finns en hel del tävlingskavajer men desto mindre fina färger tycker jag. Har täkt köpa en ny kavaj men kan inte bestämma mig för vilken färg, hade tänkt köpa en röd Animo men börjar tvivla på färgen lutar mer åt att försöka hitta en blå färg fast inte marinblå. Tänkte fråga om lite smakråd, tycker ni jag ska köpa en röd eller någon annan färg? Tacksam för hjälp
Här är hursomhelst några fina kavajer:
Kingsland:

Equiline:

GPA:

Animo:

Pikeur Skarlett:

Pikeur Epsom:

Bilder från tävlingen

Var iväg på en lokaltävling idag. Var nöjd med hästen men jag själv kunde ridit bättre vägar, tyvärr snubbla hon till lite till hinder nr 4 så hon hoppade från stillastående så det blev att hon släppte ner ett bakben och vi fick ett nedslag. Men en härlig dag, underbart väder, och trevliga funktionärer:) Jag kommer antagligen få fler bilder från en fotograf som var där. Några av bilderna som min syster  tog:





Bakskyddet vred sig inne på banan:S finn fem fel liksom haha...



Skriver mer ikväll, då ska jag också svara på era kommentarer:) Vad ska ni gör ikväll? Kolla på Eurovision kanske?

Nytt från JW

Nyhet från John Whitaker är det här fina schabraket. Det är mycket finare i verkligheten, signaturen glittrar. Det kostar strax över 600 kr.




Även dett är rätt så nytt, dock inte lika fint enligt mig, alldeles för likt Lamicells schabrak, kostar strax över 400 kr:


Knoppad och klar:)

Idag hade jag lite tid över så jag knoppade min häst innan jag red. Min häst har för tjock man för att det ska gå att göra fina knoppar så det blev inte så fint men på håll såg det inte för jävligt ut.






Hoppas ni får en trevlig kväll, själv ska jag över till min vän Jojjo ikväll:)

Sorry..

att jag inte skrivit på några dagar.  Nu har vi fått en massa bilder  som fotografen från Ridsport tog. Tänkte lägga ut några här.
Billie Jean med sin mamma:

Capital Blanche med sin mamma:

Capi:


mamma, Irco Epcot, jag, Jessica och Capi:



synd bara att det inte var sommar istället, sommarbilder är alltid mycket roligare att titta på än kalla vinterbilder, det var
 -10 den här dagen.


Uppdatering

Nu är hingsten, Capi som vi kallar honom:)veterinärbesiktgad utan anmärkning  Så nu är det bara att vänta på betalning sedan är affären i hamn.
Idag har jag ridit ut en sväng i det fina kvällsvädret härligt. Igår var det riktigt pissväder hästarna var bara ute 4 timmar dom stod inne resten, på kvällen red jag iaf och hoppa  bana på 120.
Förresten frågade någon vilket sto som var dräktigt. det är ett sto e Irco Marco, en skimmel som har lämnat bla 3 års testvinnare och klass I hopptalanger.
Bilder på henne:



Hoppas ni får en trevlig kväll:)

Bloggtoppen

Herregud har ni sett vilka hemska bloggar som ligger på topplistan på blogg.se? Vill folk verkligen läsa hjärndöda bloggar som bara går ut på att skriva elaka saker om folk, rent förtal är det ju. Visste faktiskt inte att det var tillåtet att säga vadsomhelst om folk på nätet.
jaja det är väl så samhället ser ut trycka ner andra för att själv bli känd:S

Bilder på Scapa schabraken

Här kommer bilder på de Scapa schabrak som jag har kvar, priser finns i tidigare inlägg.
Dark grey:


Maple red:


Tan/choco:


White:


Är du intresserad maila till [email protected]

Första, andra, tredje såld!

Idag fick vi besked om att spekulanten som var här och tittade på vår hingst vill köpa honom. Det är ju bra men känns alltid lite tråkigt, han är så fin, verkligen min typ av häst, skimmel, stor,rörlig som en gummiboll, och helt underbar.. jaja  hon ville iaf behålla honom som hingst och visa  på rådgivande, det känns viktigt för oss. Kan ju alltid hoppas att nästa föl är ett sto.
usch idag har varit en jobbig dag, var inne i Göteborg men slutade med att jag gick och grät, inte så kul att göra det på öppen gata men det gick verkligen inte att hålla tillbaka.... jag och min syster blev osams + massa annat som är oerhört jobbigt just nu så det har varit en tuff dag men nu är vi sams igen.


Jag är med i Ridsport Special idag!

Detta numret som kommer ut denna veckan har Ridsport gjort ett reportage om vår avel=) Jag har inte sett bilderna själv än men hoppas den kommer i brevlådan idag.
Nu ska jag åka in till stan skriver mer ikväll.
Ha en bra dag i det regniga vädret...


Växlande väder

kan man minst sagt säga att det varit idag. Det ösregnade imorse så hästarna stod inne till klockan två idag. Sedan såg det ut att ljusna upp och himlen blev blå så jag red lite markarbete i paddocken.








Denna veckan har vi också tagit ett beslut om att ett av avelsstona hemma ska tas bort. Hon köptes som avelssto fick ett föl men hade mycket komplikationer både före och efter fölning. Hon fick feber och nästan som fång och efter fölning så släppte inte efterbörden så vi beslöt att inte betäcka henne mer utan bara ha henne som ridhäst, men tyvärr så håller hon inte för det. Hon har haft en hel del skador innan vi köpte henne som vi inte visste om. Så vi ska tyvärr avliva henne då hon inte kan gå som sällskap heller eftersom hon inte gillar andra hästar. Tråkigt men så är det, man kan verkligen undra hur folk rider sina hästar så att dom inte håller?Hästen är 21 år vi har bara ägt henne i 2,5 år under den tiden har hon inte klarat att bli riden ens en månad i sträck. Säger det självklara men köp aldrig en häst som varit skadad, iaf inte flera skador:S
Så nu får vi se hur vi ska göra antingen köper vi 2 nya hästar eller bara en. Får se vad vi hittar, ska bli kul att leta ny häst=)

Härstamning

Fick frågan vad min häst har för stam.. Hon är ett KWPN sto e: VDL Kalusha- Aktion,  Kalusha är en hingst som gått svår hoppning och nu finns i USA. Kalusha är e:Goodtimes-Largo Z
några bilder på honom:




Goodtimes:

Aktion är min hästs morfar, som gått svår dressyr, en hingst som haft mest betydelse för Ungersk ridsport, han tävlade för Ungern. Aktion har 11 världscupsegrar, 3a i EM och över flera 100 Grand Prix segrar
Aktion:





Jag är jätteintresserad av härstamning så därför undrar jag vad era hästar har för stam?

Den som väntar på något gott...

väntar aldrig för länge brukar man ju säga.. håller inte med om det just nu. Vill att fölis ska ploppa ut någon gång.. men  det verkar som att hon ska gå över tiden nu istället, frågan är hur länge..
Hoppas fölis blir lika fin som pappan sin:)




Veckans tips!

Så var det måndag igen och dags för veckans tips. Den här gången tänkte jag tipsa om olivolja jättebra att använda dels för att återfukta hovarna och dessutom blir det jättefin glans, jag använder det istället för hovlack:)
Sedan måste jag även tipsa om den här danska ridsportaffären www.kjaergaarden.dk finns lite allt möjligt Anna Scarpati, CWD m.m
Ha en underbar dag i solen!

Capital Blanche förra sommaren:

Trött

Idag har mormor och farfar varit här på middag vi grillade lax blev jättegott:)
Sedan var jag tvungen att bege mig till Göteborg för att åka till Skara, var inte hemma förrän klockan 20. Är riktigt trött har fölvakat i mer än en vecka nu så jag skulle behöva sova några dygn ungefär. Inget föl har tittat ut ännu. Har funderat en del på namn till fölet och har kommit på en del bra förslag. Det är så kul att sitta och spåna fram ett namn. Vår första uppfödning döpte jag till Billie Jean efter Michael Jacksons låt. Den senaste döpte vi till Capital Blanche, passar en vit hingst bra tycker jag=)
Nu ska jag snart sova imorgon är det skolan som gäller...
tack för tipsen om chaps förresten kom gärna med fler.

Chaps

Funderar på att köpa ett par snygga chaps att rida i här hemma, långa chaps alltså inga shortshaps. Parlanti har jättefina, Dy´on har också. Parlantis ligger runt ca 3000 kr, vet inte priset på Dy´ons.
Kanske någon här som brukar rida i chaps? I så fall vilka har du? eller bara har tips på vettiga chaps.
såhär ser Parlantis ut helt lovely:


Sitter uppe och fölvakar ännu, inget föl än så länge....


Provhoppning

Provade att hoppa lite med det nya bettet idag. Hon hade sprungit sig helsvettig  i hagen innan, fick värsta vårrycket, det bara droppa svett, så kändes lite taskigt att rida så hårt så det blev bara några småsprång iaf. Bettet kändes bra att hoppa med, det är ju för lite känsliga hästar. Här är en liten filmsnutt från idag:

 

Hoppas ni haft en trevlig helg med mycket sol=)

RSS 2.0