Veckans Fynd!

Denna veckans fynd är Rambo Micklem tränset, du hittar det på www.ryttarstugan.se för 995 kr. Ord. pris 1550 kr.
Det som är speciellt med tränset är att du kan variera det till olika användningsområden:

 • Träns med bett och de speciella clipsen som håller bettet på plats och ökar bekvämligheten hos hästen.
 • Longerings kapson. Fäst longeringslinan i nosgrimmans ring .
 • Bettlöst Träns, Det finns tre bettlösa alternativ. Från mild till stark så du kan alltid hitta ett alternativ som passar just din häst. När du vill använda det som en grimma tar du bara av bettet.
 • Träns med bett och de speciella clipsen som håller bettet på plats och ökar bekvämligheten hos hästen.
 • Longerings kapson. Fäst longeringslinan i nosgrimmans ring .
 • Bettlöst Träns, Det finns tre bettlösa alternativ. Från mild till stark så du kan alltid hitta ett alternativ som passar just din häst. När du vill använda det som en grimma tar du bara av bettet.

 • Give me!

  Gillar att titta på annonser ibland hittade två som föll mig i smaken:
  Skimmeln är ju något tunn och omusklad men den skulle kunna bli riktigt fin den är e: Indorado dessutom. Fuxen är e:Hemlet. Båda till bra pris dessutom.

  En riktig söndag

  brukar vara ganska innehållslös, idag är inget undantag. Har bara ridit och mockat. Hoppade lite idag lydnadsövningarna har redan gett lite resultat, ok hon ångade ju på när jag värmde upp, 70 cm hopp tycker hon att man hoppar i 90 km i timmen men hon skärpte till sig och lyssnade bättre när jag hoppade 110 iaf så det var ju bra, ska kanske iväg på en Pay n jump nästa helg i Kungsbacka, någon mer som ska dit förresten? Får väl se hur det går känner mig rätt ringrostig.  Sadeln har börjat ligga till sig riktigt bra nu ligger den mycket mer på sin plats, nya sadlar brukar man ju behöva rida in så dom formar sig efter hästen


  Igår låg denna söta kattungen och lekte med ett lypsyl på hästryggen:)


  Vad har hänt denna söndag hos er? En tripp till Globen kanske;)

  Inget föl

  har varit så mycket annat så jag har helt glömt bort att berätta att "Kotten" inte var dräktig så det blir ingen Calido I bebis nästa år, trist och mycket pengar i sjön men men, något positivt hade jag knappast väntat mig för detta året har bara varit negativt nästan.
  Ingen Calido 2 nästa år:(


  Bett

  Mycket ovisshet och oro just nu men tänkte iaf skriva ett inlägg. Har fått önskemål om att jag skulle skriva om olika bett. Tänkte därför göra detta nu.
  Alla har ju olika svårt att hitta bett som hästen trivs med, vissa hästar har kanske alltid gått på ett tredelat och aldrig varit några problem medans vissa hästar gillar inte det ena eller det andra. Själv har jag provat en hel del bett och är öppen för att prova allt. Från Mikmar till Nathebett. Jag har inga förutfattade meningar och jag kör på det som fungerar. Jag tycker precis som Meredith Michaels Beerbaum att det är bättre att betsla upp hästen och få en mjuk och fin ridning än att envisas med tränsbett och slita i hästen. Ofta kan man bara behöva betsla upp under en viss period för att sedan betsla ner sakta.
  Mycket har med lydnad att göra men vissa hästar fungerar inte på vanligt tränsbett i hoppningen så är det även om vissa vill vägra inse det. Tex red jag förut på pelham tills en dag när min häst inte klarade av kedjan längre och hon krullade ihop sig innan hinder, till slut köpte jag flippanbettet och det var bara positivt hon slutade krulla ihop sig och slapp kedjan. När hästen blir lydigare så brukar det komma av sig själv att man måste betsla ner annars blir det för skarpt för hästen. För min del har jag nått en ändstation jag kommer inte byta mitt Flippanbett mot något.
  Jag har ju provat en hel del bett genom åren och rent generellt måste jag säga att jag föredrar raka bett helst i syntetmaterial, snällare mot tänderna och hästen vågar ofta lättare ta stöd.
  Mitt favorit märke på bett är Nathe jag har 3 stycken olika varianter nämligen dessa 3:


  Min favorit av dessa är Flippanbettet, jag har den modellen med rak flexistång. Ett bett med hävstång som inte är jätteskarpt och har bra kvalité.
  Det mittersta bettet är som ett slags pelham fast mycket mildare, Är rätt likt flippanbettet men jag upplevde det som lite mildare. Det översta bettet har jag inte så mycket att säga om har bara ridit med det 2 gånger ännu.

  Har även provat lite olika Pelhambett från olika märken. Tex  Trust den här modellen:

  Detta bett trivdes inte min häst på troligtvis pågrund av att det är delat och med kedja. Det ska främja salivavsöndringen.


  Pessoa babypelham red jag på ett kort tag. Detta var ett snällt bett men åter igen så passade det inte så bra för att det är ledat och med kedja.


  Har ridit drygt ett år på ett vanligt rakt gummipelham
  funkade bra gillar detta bett mycket men en dag tyckte hästen annorlunda pågrund av kedjan bettet blev för skarp helt enkelt.

  Har ridit på flera Mylerbett  b la dessa 2 modeller:
  Det översta jaktkandaret tyckte jag var ett ganska milt bett men passade inte min häst så bra. Det nedre bettet har jag ridit på ganska länge tycker det funkar bra men ibland upplevs det något skarpt att rida markarbete på då det är femdelat men ett bra bett.

  Har även ridit på ett Mikmar bett det passade inte min häst, kändes som att hon blev ännu starkare på det, var ett rätt konstigt bett att rida på.
  Har givetvis provat massa andra bett också men tycker dessa är mest intressanta. Var inte rädd för att prova olika bett det är så man hittar ett bra till slut:)

  Hur

  länge ska man orka...precis när jag tror att allt håller på att lösa sig med både ridsportaffären och annat så händer det något. Jag orkar inte mer.. det måste gå att lösa på något sätt.
  Equalityline skulle komma ut och titta på lokalen och prata med oss och igår pratade vi med Hansbo som vi vill ha som leverantör och det lät verkligen jättebra, inköpsordern är 50 000 kr precis som vi trodde och nästa vecka skulle vi gå till banken.. just nu vet jag inte hur det blir, tack vare EN person, fy fan att folk av ens eget kött och blod kan gå hur långt som helst:(

  Shoppa utomlands guide

  En del har frågat hur man går tillväga när man köper utrustning från andra länder. Kolla valutan kan vara bra så man vet hur mycket man ska betala. Det går att göra på flera ställen tex Nordea där klickar du på valutakurser. Hur man betalar varierar helt på vilka alternativ affären erbjuder. På Tex Schockemöhle så betalar man enklast med kort då är det bara att fylla i kortuppgifter som vanligt precis som på vilken svensk sida som helst. På vissa affärer kan man även välja att föra över pengar, vilket jag föredrar. Då loggar man bara in på sin internetbank och väljer utlandsbetalning, fyller i vilken valuta betalningen ska ske i samt belopp. Från affären får du alla kontouppgifter så du betalar in till rätt konto. Annars om du köper från ex Ebay så är det enkelt att betala med Paypal. Du registrerar dig på www.paypal.com
  Om du köper saker på Ebay kolla alltid hur många positiva omdömen säljaren har och köp helst bara från affärer, det är annars en risk att bli lurad. Fråga även alltid säljaren om dom skickar till Sverige alla gör inte det men oftast står det vilka länder dom skickar till, fråga även vad frakten blir om det inte står. Frakten är inte dyr som många tror utan det brukar ligga på ca 150 kr för ett täcke, 90 kr för ett träns osv från Tyskland och Belgien. Schockemöhle har lite dyrare frakt jag betalade ca 200 kr för mina skor och tröjan. Det finns ingen tull på länder inom EU, däremot om du köper från USA kan det bli dyrt så ta med det i beräkningen, tullavgifter kan bli mer än summan för själva saken du köper. Du kan gå in på tullverket för att få ett hum om var tullavgiften kan tänkas hamna.
  Jag hoppas detta var till någon hjälp, om det är något som är oklart så får ni gärna ställa frågor.


  Bloppis!

  Jag säljer en helt ny och oanvänd Horseware Rhino hals grönrutig. Det står strl S på lappen. Pris i butik är 600 kr. Lägg ett bud dock ej under 200 kr. Maila till manhattan2006@yahoo.se vid intresse.

  Nya benskydd

  Har du tänkt infrskaffa nya benskydd kan jag tipa om Schockemöhles roliga julerbjudande. Ett 4 set Veredus Carbon gel för bara 199 euro då får du även en Veredus keps och pälsglans gratis med på köpet, gäller bara i färgen svart strl M och L.

  irriterande

  Har tänkt beställa ett par Nathe bettskivor och Prestige lädervårdskit men hittar ju ingen sida som har båda dessa, hatar att behöva beställa från olika ställen.
  Ett klassiskt problem, inte ofta man hittar saker man ska ha från samma ställe. Tänk vad underbart om det fanns en risportaffär som hade allt man behövde, omöjligt men perfekt;)

  Kass kamera

  Nu verkar det som att även den nya kameran har börjat krångla för titta vad bra bilderna blev:

  haha herregud vilka roliga bilder alltså jaja nåt måste man skratta åt. Förövrigt var det ingen bra riddag, märks att jag måste träna mer lydnad igen, hon hade alldeles för bråttom och drog bara iväg och ville hoppa av 3 meter innan, fick hon inte det blev hon tjurig, suck jaja, därav lite brist på följsamhet på vissa bilder då hon hoppade av så tidigt. Får väl göra min gamla lydnadsövning igen brukar lägga ut två små hinder eller bommar på varsin volt så rider jag dom efter varandra funkar väldigt bra för hästar som är starka och vill dra iväg.
   Tänkte jag skulle ringa massören imorgon så hon kan få lite massage tror det skulle uppskattas:)  Bra webshopar

  Fick en fråga på vilka utländska ridsportaffärer som jag tycker är bra. Som ni kanske märkt så beställer jag nästan bara från utländska affärer, ska jag ha något från Sverige så köper jag nästan bara från affärerna direkt beställer alltså inte från svenska webskopar mer än någon enstaka gång om året kanske. Jag tänkte börja rada upp affärer som jag gillar.

  www.selleriedupagne.com   -En ridsportaffär i Blegien som har sjukt bra service, tyvärr ingen webshop men eftersom jag handlar så mycket därifrån så får jag rabatt.
  www.equishopping.com - Det är lite som pricerunner där det alltså kommer upp massa olika affärers sortiment där du kan jämföra priser. Mycket olika artiklar med andra ord!
  www.reitartikel24.de - En tysk webshop som har bra priser på Horseware ibland, har annars mycket saker på rea, snabb leverans inom en vecka.
  www.kjaergaarden.dk - Dansk webshop med mycket olika märken tex CWD, Scarpati, Kingsland osv.
  www.Innrider.com - säljer Anna Scarpati och Pariani. Punktlig leverans! Trevliga, lätt att få kontakt med.
  www.Calevo.com - Tysk webshop, strort sortiment, ok leveranstid.
  www.sellerie-al.com -Fransk sida med mycket HG produkter
  www.schockemoehle.net -Tysk sida som dom flesta känner till, snabb leverans har det mesta.

  Det finns givetvis många fler bra men dessa är dom jag tänker på i första hand. Vad gillar ni för utländska affärer?  Träns

  Har fått en del önskiningar att jag ska skriva mer om träns och olika bett. Så jag börjar med olika träns tänkte jag. Tänkte först och främst nämna märken på träns som jag tycker har bra kvalité.

  -CWD ett märke som dom flesta känner till, lädret känns väldigt rejält, och håller sig riktigt fint helt klart ett av mina favoritmärken. Priset varierar mellan ca 2290-2790 kr utan tyglar.


  -Stübben är ju ett gammalt hederligt märke,dom har kanske inte alltid så rolig design men kvalitén den kan ingen klaga på. Har själv ett träns hemma som jag haft i mer än 15 år, lädret är fortfarande mjukt och det är ett av mina favoritträns, tyvärr görs inte just den modellen längre. Priset varierar mellan ca 1700-2300 kr med tyglar


  -Dyon är ett belgiskt väldigt populärt märke som har nytänkande design och snygga detaljer.  Deras billigare Working collection är gjort i indiskt buffelläder och är därmed av sämre kvalité, de dyrare kollektionerna är gjorda i engelskt läder och har en hög kvalité.  Jag tycker lädret tål mycket och är mjukt. Priset varierar mellan ca 1200-3700 kr utan tyglar.


  - Eric Navet Fina träns i läderfärger som svart, karamell och choklad. Har inte känt på tränsen men det ska vara av bra kvalité. Priset varierar mellan ca 2000-3000 kr

  Lite blev det

  iaf jag köpte på Charlies. Ett Nathe bett, Eskadron lindor och världens bästa hagskydd Pessoas ventilationsskydd, har ett par sedan innan. Bilden blev lite mörk av någon anledning:


  Annars måste jag säga att jag tycker Charlies är en toppenaffär. Inga bittra självupptagna dårar som personal utan glada, positiva och väldigt hjälpsamma, det är viktigt:)
  Affären var verkligen stor. Mycket fina kläder bl a från Gersemi och Animo. Sadlar til tusen var det också. Mycket hjälmar alltifrån blingade GPA hjälmar till Charles Owen. Sedan hade dom mycket bling pannband och även Otto Schumachers superfina armband. Dom hade mycket grimmor och täcken, dock inte Horsewares nya färger det blev jag lite besviken på. Det fanns även en del fynd, tex Prestige teknikskydd för 500 kr, Dyon fårskinnsskydd för 500 kr, rea på lite blingpannband och schabrak.
  Dock tyckte jag inte att dom hade så jätteroliga träns var inte så mycket olika märken Dyon, Glengordon sen tyckte jag inte det var så mycket mer, det fanns mest billiga träns.
  Det är verkligen en affär som man inte kan gå tomhänt ut ur och det är ju bra:)

  Trött

  Idag är inte min dag, känner mig lite allmänt nere, inte så konstigt iochförsig på grund av vissa väldigt påfrestande saker. Hoppas jag blir på bättre humör imorgon för då ska jag åka till Charlies i Jönköping:)
  Måste tyvärr byta Prestigegjorden då den är för kort har provat flera gånger men det går inte, glömde givetvis att ringa till MyOne för att be dom beställa hem en i strl 150 istället.
  Jag kanske bloggar lite senare just nu står det helt still i huvudet, lovar att svara på era frågor nu ihelgen också.
  Blev ett svettigt pass idag:

  Mina mål 2010

  Fick en önskan att jag skulle skriva lite om mina mål för 2010.
  Inom hoppningen så är det att starta 120 ihop med min häst. Tyvärr så har jag haft mycket otur då min häst haft mycket problem med mugg som tog väldigt lång tid att ordna så därför missade vi 2 tävlingssäsonger, nu har hon varit bra ett helt år från det. Denna säsongen så hann jag bara med 4 tävlingar innan hon blev sjuk, hade en allmän infektion som tog lång tid för henne att bekämpa då hon hade dåligt immunförsvar. Men eftersom hon är frisk nu så hade jag tänkt starta några Pay´n Jump i vinter bara för att göra något roligt iaf. Min blogg är ingen elitsatsning i hoppning som många andras, mitt mål är alltid att bli bätte, sedan får man se vart det leder. Visst är jag en drömmare men min dröm är inte att bli en elitryttare, inte i den benämning som innebär att tävla nästan varje helg och resa världen över, sedan kan man fråga sig hur många som ens når dit. Självklart skulle jag vilja tävla SM och på nationell nivå men vägen dit kan vara rätt lång.
  Sedan är mina övriga mål såklart att starta ridsportaffären i början av 2010.

  Såhär ser det alltså ut mål 2010:
  - Starta 120
  - Träna mer lydnad och gymnastikhoppning
  - Bli ännu mer samspelta i hoppningen
  - Starta ridsportaffär
  Veckans fynd!

  Veckans fynd är GPA Tone in tone för 349 euro. Ord. pris 479 euro. Du hittar den på www.schockemoehle.net


  Sol!

  Helt chockad av att det är sol idag, kan inte minnas när det var det senast. Passade på att rida ut en sväng efter markarbetet, Orianda tyckte det var skönt med sol:
  Celebrity var pigg och glad släppte han å mamma i rasthagen lite:  springer med tungan ute:p snyggt haha
  Nu är jag trött:


  Har ni också haft sol idag?

  Har ni tänkt på

  att hästbloggar inte alls är som andra bloggar? Jag menar som tex Kissies, Blondinbella osv. Modebloggar är ofta bara massa innehållslöst skryt och babbel medans hästbloggar ofta är både lärorika och väldigt ödmjuka personer som skriver dom. Jag läser faktiskt bara hästbloggar vägrar att stödja folk som inte bidrar med något. På hästbloggarna är också läsarna överlag mycket trevligare och stödjande, känns kul för det är ju trots allt mest för läsarna man skriver.
  Annars inom ridsporten så brukar folk ofta beklaga sig över att det är så mycket avundsjuka och folk klankar ner på varandra men jag tycker inte att det är samma inom bloggvärlden, undrar varför det är så? Kanske för att man får en slags relation till den som skriver bloggen man läser? Folk som ofta är negativa kanske inte tycker det är lika kul att skriva taskiga saker till någon dom "känner"?
  Förstå mig rätt jag påstår inte att jag känner de som driver bloggarna jag läser men ofta kanske man skriver lite sinsemellan och alla är väldigt trevliga.
  De stora "kändis" bloggarna skriver ju gärna skit om varandra öppet i sina bloggar, tänk hur det skulle se ut om vi med hästbloggar gjorde så? Inte vackert enligt min mening, väldigt barnsligt faktiskt.

  Min syster rider min häst:


  Schockemöhle

  Nu när jag kom hem fanns det ett paket som väntade på mig, nämligen från Schockemöhle, jag vet det kom jättefort! Blev hursomhelst nöjd över sakerna.
  Fin liten låda:

  den innehöll dessa jodhpurs från Schockemöhles egna kollektion: (inte så ljusa som dom ser ut)


  Tröjan var med fin:


  Fick även årets katalog och en liten julspecial med massa trevliga julerbjudanden:)  Sorry

  att det inte blivit något bloggande ännu men jag är hos en vän och får mina naglar fixade:)
  Idag har det varit ett riktigt skitväder så ingen ridning blev det imorse heller men imorgon då blir det nya bilder. Hästarna fick vara inne till halv elva iförmiddags för att slippa regnet. När jag kommer hem står det ett paket och väntar på mig!Skriver mer senare.
  Jag vill ut!:

  Brännmärkning

  Usch vilket hemskt väder det är idag, hästarna fick komma in tidigt, har skämt bort dom med morötter:)
  Tänkte lite på det här med brännmärkning av hästar, mitt KWPN sto är brännmärkt hon har The proud lion brännmärkt på bakdelen. Tycker faktiskt det är snyggt med brännmärkning, inte för att det är anledning nog att göra det men ändå. KWPN brännmärker dock inte hästarna längre. Såhär står det om deras märkning av hästarna: KWPN mares start their actual breeding careers in the spring, when they are also presented at studbook selections throughout the Netherlands. Expert sportsmen and -women assist the KWPN jury in assessing dressage and jumping talents of the horses on the basis of free action and free jumping. When considered worthy, the 3 year olds are then registered in the main studbook and branded with the proud Dutch KWPN lion.
  Har era hästar någon brännmärkning isåfall vilken, vilket förbund tillhör den?  svårt att ta kort på det, syns mest när det är kallt ute och håren reser sig då syns det jättetydligt:


  Impressive

  Det här klippet på höjdhoppning barbacka är inget annat än beundransvärt, vadå bra sits?

  inget Sthlm

  Ingen Sthlm horse show för min del iår, det gick inte att lösa rent praktiskt. Men på ett sätt är det rätt skönt att slippa åka 50 mil dit. Förra året sa jag och min syster att vi inte skulle åka dit mer för att det var så dålig shopping, det är så få utställare.  Så istället tänker vi åka till Charlies i Jönköping, det är ju en bit att åka men det är en bra affär och jag har inte varit där. Så ni som varit i deras stora affär är det något som dom har mycket av? Något dom är extra bra på? Är det någon rea just nu eller annat kul?
  Pannbandet är köpt på Charlies i Falsterbo:

  Mina schabrak & luvor

  Fick en önskan att jag skulle skriva mer om min egen utrustning så idag har jag tagit lite bilder på mina schabrak och luvor.  Jag tycker att alla schabraken har bra kvalité, är inte så förtjust i tunna bomullsschabrak tycker dom har lättast att bli urtvättade efter några år. Annars tycker jag de flesta schabrak håller sig fina om man tvättar dom på 30 graders fintvätt och lägsta centrifug.
  Börjar med schabraken:
  HG:


  Anna Scarpati:


  Anna Scarpati:


  Scapa Sports:


  Scapa Sports:


  Equipe:,  det är vinrött inte tomterött som det ser ut på bilden


  Equipe:


  Equest 3 st:


  Lamicell:


  Lamicell, samma som ovan bara att det är grått:


  Equiline:


  Mina luvor:
  Den allra finaste tycker jag är den här vinröda med guldglitter från RG den kostade 660 kr:


  Lite frågor

  Hittade den här på en blogg massa frågor, tänkte fylla i den för skoj skull:)
  Vad har du för färg på dina ridbyxor? brun, grå, vit, beige, svart
  Har du ridstövlar eller ridskor?
   Både och, men rider mest i stövlar
  Vad är din favorithäst för ras? KWPN
  Anväder du chaps? Ja när jag inte har stövlarna
  Vad har du för storlek på din hjälm? 57
  Hur bra tycker du ditt stall är från 1-10? 8
  Är hästar ditt liv? Ja absolut
  Inne på ditt rum, syns det att du gillar hästar? ja har några bilder med ryttare och deras autografer
  Har du ridit en häst som är över 160 cm i mankhöjd?  Ja varje dag
  Har du ridit en hel svarthäst/ponny? Ja
  Har du ridit en fjordning? Ja
  Har du ridit en shettis? Ja
  Har du ridit en travare? Ja
  Du rider dressyr i bland? Ja
  Du använder alltid hjälm när du rider? Ja, självklart
  Du kan stallreglerna? Har inga stallregler har ju eget stall:)
  Du är i stallet mer än 7 gånger i veckan? Är i stallet många ggr om dagen
  Har du en speciell favorit häst/ponny? Min egna såklart
  Du rider mer än 4 gånger i veckan? Ja
  Du bor nära ett eller flera stall? Ja för nära
  Du går på ridskola? Nej
  Du brukar rida i ridhus eller paddock? Både och mest paddock
  Har du haft sommarhäst? Nej
  Har du ridit mer än 1 år på ridskola? Ja ca 5 år tror jag
  Tycker du om att hoppa? Ja
  Tycker du om att rida dressyr? Ja
  Vilken färg tycker du mest om på hästar? Skimmel dock är det inte färgen som avgör utan hur hästen ser ut i övrigt.
  Hur många hästar har du haft? med egna uppfödningar så har familjen haft 12 hästar
  Rider du för någon privattränare? Ja
  Hur länge har du ridit? 21 år
  Vad fick dig att börja rida? Jag fick en ponny när jag var 2 år
  Vilken gren gillar du mest? Hoppning
  Har du egen häst? Ja
  Isf, vad har du för sadlar? Prestige Arezzo D
  Vad har du för träns? 2 Dyon och ett ihopplock
  Hur många täcken har du? 2 fleece, 1 svett, 2 regn, 2 ridtäcken, 5 vintertäcken, 2 stalltäcken, 1 flugtäcke totalt 15 täcken till 1 häst
  Hur många benskydd har du? 1 par CWD framskydd, 4 set Eskadron prosafe senskydd, 4 set Eskadron Flexisoft med fårskinn,  4 set Jacson damasker som hagskydd, 1 par Pessoa ventilationsskydd i hagen gillar inte att ha mycket skydd.
  Hur många vojlokar/schabrak har du? Oj har sålt en hel del detta året men köper ju nya lika fort får återkomma med svar på denna frågan men kanske 15 st. 
  Hur många grimmor har du? 4 st hade helst haft färre, 2 Eskadron med fårskinn 1 Eskadron vanlig och en lädergrimma.
  Hur många grimskaft har du? 2 med kedja och 2 utan

  behövde lite

  upp piggning efter nattens plågor, blev sjuk av sprutan inatt jag hade jätte ont i armen och fick frossa och feber så jag har knappt sovit något så jag mår inte så bra idag blir ingen ridning för min del:/
  För att pigga upp mig har jag nu beställt ett Dyon träns blev det här:


  fick ett bra pris tycker jag bra att vara storkund hos en utländsk ridsportaffär:)

  Dagen i bilder

  Nu har jag varit iväg och vaccinerat mig mot svininfluensan. Det gjorde inte ont men man kan få biverkningar så det återstår att se, min mamma fick ont i armen och blev illamående.
  Idag red jag ett markarbetespass, red med graman brukar inte göra det, händer väl några gånger per år tycker det fungerar bra om hästen känns spänd och nervig , hon slappnar av lite lättare då.
  Ikväll ska ja iväg på en kurs i företagsekonomi det blir spännande.
  Ha en trevlig kväll allihop:)

  Nova bett

  Nova betten har blivit väldigt populära. Undrar om det är för att det är ett snällt bett som många hästar lätt tar stöd på eller om det bara blivit en trend.
  Min häst trivs bäst på raka bett så därför har jag tänkt skaffa ett Nathebett som liknar Novabettet bara att det är ett annat material som jag vet är slitstarkt och min häst trivs på, det är dessutom fleximun på det, vet inte om det är det på Novabettet också?. Nathebettet är dyrare än Novabettet också.
  Rider du på ett Novabett?Isåfall varför?

  Novabett:


  Nathebett:

  Not my friend

  Har haft mina Sprenger Bow balance stigbyglar i ca 2 år gillade dom ibörjan men nu börjar jag tvivla. tycker ibland att det är svårt att få en stabil skänkel i dom blir tokig på det, eftersom dom är så breda så känns det nästan som man halkar runt i dom, jag vet inte jag bara stör mig på det känns obehagligt så tänker jag på det hela tiden..
  har börjat fundera på att köpa några andra men problemet är att dom som jag tor är bekväma är ju inga säkerhetsstigbyglar? känns ganska gammalmodigt att sluta med det och köpa sådant som går bakåt i tiden? Jag vet inte känner mig lite tveksam

  Dom här stigbyglarna från Prestige bara vet jag skulle passa mig perfekt:


  Vill inte ha dom här mer:  Vad har du för stigbyglar?

  Inte mycket...

  till film blev det heller:/ var så dåligt väder att vi bara fick med ett hopp haha jaja så får det bli,ska ju åka iväg och träna förhoppningsvis någon dag iveckan så får bli en bättre film då. Känner mig rätt ringrostig efter att inte ha hoppat på nästan 3 månader så ni får ha lite överseende med stilen haha.

  Celebrity Boy

  Lyckades ta några bilder på Celebrity innan det regnade så bilderna blev därefter. Passade på att mäta honom också han är ca 143,5 cm och är nu 5 ½ månad så jag tror det stämmer rätt bra att han kommer bli 170+.  Han är rätt ojämn just nu som syns på bilderna han är högre bak än fram. Jämförde faktiskt hans mankhöjd med förre hingsten han som vi sålde och han var 145 cm när han var 7,5 månad och han trodde vi skulle bli ca 170 cm så Celebrity är faktiskt ganska mycket större så han kanske blir 175 eller 173 cm som pappa:). Hade tänkt hoppa lite senare och filma men just nu regnar det så vi får se hur det blir med det.
  1-årsjubileum!

  Ja idag fyller min blogg 1 år! Tiden går verkligen fort. En hel del har hänt med bloggen sedan dess. Ibörjan bloggade jag inte så mycket och hade bara en kategori, rätt tråkigt med andra ord men det tar ju ett tag att lära sig det här med att skriva en blogg, iaf för min del. För att fira detta så kommer jag givetvis skriva flera inlägg men även så undrar jag vad ni skulle vilja ändra på i bloggen? Vad tycker ni är bra och dåligt? Vad ska jag skriva mer/mindre om?

  Paket påväg!

  Nu har jag precis beställt lite från Schockemöhle, blev ett par bruna jodhpurs, inte svart som det är på bilden:


  och en Pikeur funktionströja:

  Önskelista julen 09

  Snart är julen här längtar redan:) tänkte jag skulle skriva en liten önskelista sedan kan jag bara hoppas att jag får något av det från tomten:p

  * GPA Olympic har redan en speed air men när jag provade Olympic för något år sedan så blev jag fäst vid den, snygg och tyckte den satt bättre?

  * En röd kavaj  helst Pikeurs röda för den är snyggast, hittar ingen bild på den tyvärr. Har provat Kingslands röda också men tycker den modellen är lite för lång, jag är rätt kort och tycker det är snyggast med en kortare kavaj då. Bilden visar en röd Animo kavaj


  * Kingsland ridbyxor både ett par vita och ett par i "jeanslook"


  Vad önskar du dig i julklapp?
  Bloppis!

  Säljer ett Mylerbett strl 13,5. Fint skick. Metallen på bettet har oxiderat precis som det ska göra av hästens saliv. Nypris 600 kr. Lägg ett bud dock ej under 200 kr. Hör av dig på manhattan2006@yahoo.se om du är intresserad. Budgiviningen slutar nu på torsdag.


  Veckans fynd!

  Är denna vecka Dyon The Difference tränset. Du hittar det på www.ryttarstugan.se för 2250 kr ord.pris är 3250 kr

  Yes

  Det börjar sakta men säket att närma sig. Idag har vi pratat med Equalityline och dom är positiva till att vi får sälja deras produkter! Så inom de närmsta veckorna ska dom komma ut och titta på våran lokal och prata vidare så vi kan få listan på produkterna, första ordern man lägger är nämligen produkter som dom bestämmer, viss utrustning som säljer bra helt enkelt. Bara att fortsätta jobba med Affärsplanen med andra ord.
  Idag har jag varit iväg och lämnat tillbaka Pessoa sadeln som jag lånade av en vän, lämnade också en liten present till hennes häst som tack:)
  Just nu kollar jag också på annonser efter ett hingstföl, Celebrity behöver en kompis ganska omgående han ska snart vänjas av, bara måste komma ihåg och mäta honom ikväll för han är rätt stor hehe...måste ta lite nya bilder också någon dag har bara gamla bilder.  En ehh fråga?

  Rolig fråga från en läsare:
  vad du köper mycket!
  beroende?? wanabe PLAST!

  Svar:
  Jag har inget beroende på något sätt av att shoppa tycker tvärtom att jag är rätt ekonomisk. Min blogg handlar just om utrustning till häst och ryttare inte så mycket om något annat, då är det väl klart att jag ofta skriver om vissa saker jag köper, just för att jag är intresserad av utrustning, du har väl inte missat att jag planerar att starta en egen ridsportaffär?
  Sedan så prioriterar alla människor olika, väldigt många reser världen över vilket jag aldrig gjort för jag har prioriterat mina hästar och jag köper hellre saker till dom än åker ut och reser. Ingen klagar på hur mycket det kostar någon att resa en månad till Thailand men att köpa en sadel det är en riktig lyx? Vakna upp livet är inte svart eller vitt. Tack för din fråga:)

  Min sadel

  har äntligen kommit! Var och hämtade den på MyOne idag i Borås. Är sååå nöjd har redan hunnit rida i den:) fick också mina tillhörande Prestige läder och gjorden. Gjorden känns tyvärr i kortaste laget så kanske får byta den, kan bara ha den på första hålet fast jag tog strl 145 som hon brukar ha? skumt antar att det beror på att denna gjorden är mycket tjockare än min gamla. Men den kanske töjer sig vad vet jag, ni som har Prestige gjordar har ni fått ta en strl längre eller haft samma strl?

  Gjorden och stiglädren:


  My Love:

  Blixten gör att den ser ljusbrun ut., detta är ju den riktiga färgen:

  Snygg baksida:  På hästen:
  Sammanfattningsvis en wonderful day:)

  Dagen i bilder

  Fick idag reda på att sadeln nu är i Sverige så den kommer denna veckan, Äntligen ser verkligen fram emot det.Annars har dagen varit lugn bara ridit, hoppade lite på en väldigt hoppglad häst kul:)
  efter ridturen blev jag attackerad av sällskapssjuka kattungar så söta så:)
  Har även bestämt mig för att köpa ett par bruna Ariat skor som passar chapsen.
   Detta vädret gör verkligen att allt känns smutsigt och blött känns inte som att man gör annat än tvättar.

  Paket från Belgien!

  Idag kom mina chaps, dom passade det var tur.. orka skicka tillbaks dom om dom inte hade gjort det...är supernöjd dom kändes bekväma, nu ska jag bara köpa ett par bruna skor också:)

  Sthlm Int Horse show!

  Jag hade faktiskt tänkt att inte åka dit iår men som vanligt så bara måste jag gå på alla mässor eller iaf Falsterbo, Göteborg och Stockholm:)
  Tänkte jag skulle beställa biljetter imorgon. Kul att kolla på lite hoppning och shoppa:)
  Någon mer som ska dit?

  Två av mina köp från förra året i Globen:  New Cavalry

  New Cavalry är ett rätt ovanligt märke vet inte ens om det går att få tag på i Sverige. Deras träns är hursomhelst ganska udda. Tränsen är gjorda i engelskt läder med olika färginlägg men finns givetvis också utan färginlägg. Tränsen kostar runt 2-2500 kr. Kan inte bestämma mig för om jag tycker dom är snygga eller inte men rätt coola är dom iaf, kan säkert bli rätt häftigt rätt matchat och på rätt häst. Döm själva:

  Söndag

  Igår stod det longering på schemat och idag gick jag ut på promenad med hästen, hon är inte precis lugn att leda ute leder alltid med träns och lina, promenad i rask takt kan man lugnt säga, nerverna på helspänn.  Sedan var jag ute med hundarna i det väldigt gråa vädret, det ser ut som det är mörkt på bilderna men klockan var bara 3, skulle inte skada med lite sol.
  Glada hundar:  Vad har ni gjort med era hästar idag?


  Världsrankingen


  Såhär ser just nu världsrankingen ut över hopphingstarna, Darco ligger som vanligt i topp:

  1  Darco  10406
  2  Quidam de Revel  7478,5
  3  Carthago  6504
  4  Caretino  5989
  5  Nabab de Reve  5521,67
  6  Libero H  5302
  7  Concorde  5157,5
  8  Animo  4344,56
  9  Heartbreaker  4031
  10  Calvaro Z  3997,81
  11  Mr. Blue  3925
  12  Voltaire  3813,31
  13  Burggraaf  3781
  14  Calido I  3721,81
  15  Indoctro  3679
  16  Calvados  3448,5
  17  Nonstop  3399
  18  Contender  3338
  19  Baloubet du Rouet  3267
  20  Emilion  3151,5
  21  Quick Star  2850,17
  22  Cash  2802,5
  23  Polydor  2777,81
  24  Diamant de Semilly  2576,17
  25  Corland(o)  2522,5

  Häst människor

  Hästens gener snarlika människans Forskare har kartlagt hästens arvsmassa. Resultatet visar att det finns stora likheter mellan människans och hästens gener.
  Därmed kan forskarna med hjälp av hästens gener lättare få fram läkemedel som kan bota människor.

  Kerstin Lindblad-Toh är professor vid Uppsala universitet och ansvarig för kartläggningen av ryggradsdjur vid Broad Institute i Boston, USA rapporterar Vetenskapsradion SRP1.

  – Det finns mer än 100 sjukdomar som i princip är samma hos hästar och människor. I och med att det är lättare att hitta sjukdomsgener hos hästar så kan man då ta genvägen från hästens sjukdomsgener till mänskliga patienter och kanske hitta samma gener där, säger Kerstin i programmet.

  Kartläggningen av hästens arvsmassa är inte enbart intressant för medicinforskare. Den kan även vara viktig för dem som sysslar med avel. På samma sätt som det går att hitta sjukdomsgener går det också att hitta gener som styr de egenskaper man vill få fram hos hästen.

  Källa: Tidningen Ridsport

  Tycker detta är riktigt intressant. Men jag hoppas inte att detta innebär en massa djurförsök på hästar.
   Det finns en anledning att man inte ska hålla på för mycket med inavel eller "linjeavel" som det så fint kallas med tanke på ärftliga sjukdomar/defekter.


  Veckans annons


  Gillar Goodtimes hästar, hittade detta stoet e Goodtimes- Lisco-Calypso. 7 år 172-174 cm i mankhöjd. Gått 140 hittills. Till salu för ca 220 000 kr. Denna häst står inte i Sverige. Goodtimes har använts rätt mycket i USA och Holland men har märkt att allt fler och fler Goodtimes hästar visar framfötterna i Sverige kul! Goodtimes är precis en sådan hingst som svensk avel behöver, en multitalang och typförbättrare.

  Vill ha


  Vad är det för fel på ridsportaffärer??

  Ja jag börjar fan undra...Ridsportaffären där jag köpte min sadel har gjort fel med betalningen på min sadel, ja menar vem betalar en sadel innan man fått den?? är så trött på alla okompetenta som jobbar i dessa affärer också, dom vet nästan aldrig vad man pratar om, jag som kund ska väl inte kunna mer om produkterna än vad dom gör? Och dom kan aldrig erkänna att dom inte vet vad dom pratar om utan istället står dom där som frågetecken och låtsas att dom fattar och ger helkonstiga svar. Sedan en annan av sveriges största ridsportaffärer där lämnade jag in ett par stigläder som jag köpt för 900 kr som gick sönder rakt av efter ca 5 månader bara, då skulle dom skicka dom till Tyskland och dom skulle höra av sig sedan har jag inte hört något, och detta var i Augusti! Så nu måste jag ringa dit och höra vad dom håller på med.

  Vad hände med service och att bry sig om kunden??Tycker snarare att det känns som att när man är i de flesta ridsportaffärer så ska man vara glad att man får köpa deras grejer. Dom vill inte sälja för det är lite jobbigt, jobbigt att ta hem sadlar till kunden, jobbigt att fråga om sadlarna passade m.m. Det bästa av allt var ju en gång när jag var i en affär och en kund ringde och frågade om h*n kunde få rabatt då h*n skulle köpa ALLT till sin nya häst, förutom sadel då sa butiksägaren nej ingen rabatt men h*n kan få en kopp kaffe och skrattade!  Inte ens 10% rabatt fick kunden. Fy fan vad dåligt är väl klart att en storkund ska få rabatt!
  Har så mycket tråkiga erfarenheter från svenska ridsportaffärer tråkigt att det är så men givetvis finns det bra affärer också tex Toprider som säljer CWD gillar jag jättemycket, stort plus till er!
  Pågrund av den dåliga servicen i Sverige så köper jag nästan enbart från Tyskland och Belgien där har dom suverän service och ger gåvor till storkunder precis som det ska vara!

  Just det här med kundkontakt är något som jag verkligen kommer att vara noga med när jag öppnar min ridsportaffär. Har mycket bra idéer om allt möjligt allt från vilket sortiment jag ska ha till information om produkterna som många gånger är alldeles för liten tycker jag. Håller just nu på att arbeta med min affärsplan mycket jobb är det men går allt som det ska så kan jag förhoppningsvis starta i Januari, Februari någon gång, hoppas hoppas:)

  min häst igår:


  haha blev förresten en riktig hellride igår eller vad man ska kalla det, min häst är ju lite speciell och hon är väldigt väderkänslig hon blir väldigt nervös i regn och speciellt snö, så hela ridturen gick ut på att få henne att lugna ner sig det gick sådär hon blev aldrig lugn men men hon är som hon är...är era hästar väderkänsliga? alltså blir rädda i vissa väder?

  Vilket väder

  Blåser ju storm ute så hästarna fick vara inne till klockan 12 idag. Hingsten fick lite överskottsenergi så han stog mest på bakbenen när jag ledde ut honom... tror inte det blir någon ridning idag för min del när det blåser såhär. Har fortfarande inte fått något besked när sadeln skall komma, tröttsamt att vänta sålänge...
  Läste att det skulle bli 5 cm snö imorgon... vet inte vad jag gör då, vill inte ha snö:S

  Rolig dag

  Som jag skrev tidigare så var jag iväg idag och red en kompis fina häst. Han är 6 år och e: Akribori. Alltid roligt att rida andras hästar och speciellt när det är en så fin häst.Dessutom fick jag låna en hoppsadel så länge får se om den passar bättre. Tack Lisa:)
  Ingen jättbra kvalité på bilderna tyvärr men blir ju så i ridhus. Ridbilderna blev helt svarta så dom fick jag ta bort.


  Hoppas ni haft en trevlig hästdag:)

  Trashat täcke

  När jag kom ut imorse så var hästens Lamicelltäcke sönder på två ställen, visserligen var det lite söndrigt innan men nu är det dags för soptunnan. Var dålig kvalité på det här täcket, tur att jag har fått det och inte betalat för det, är Lamicells billigaste fleecetäcke, så köp inte det.
  Ska strax iväg och rida en kompis häst, bilder kommer sen:)

  RSS 2.0