Scapa sports

Scapa har ju kommit med nya färger IGEN! Tycker inte dom gör annat. Såhär ser dom ut iaf:


Tyckte det sista blå var häfigt;)


Poppis?

Börjar se allt fler och fler utländska hoppryttare använda dessa ehmm.. fula special kotskydd från Eskadron. Men det är klart har man behov av dom så är det väl klart att man använder dom ändå. Jag har inte sett dom i någon svensk affär men om någon är intresserad så kan jag hänvisa till utländska webshopar som säljer dom. Kostar runt 400 kr.

Veckans fynd

Nu är det dags för veckans fynd igen. Den här gången är det en GPA speed air hjälm på rea för 299 euro. Ordinare pris är 429 euro. Du hittar den på www.schockemoehle.netDimacci

För ett tag sedan så berättade jag att jag vunnit en tävling på segcompany. Jag vann ett Dimacci armband. Tycker det är fint faktiskt enkelt men ändå fint. Såhär ser mitt ut:Det kostar 830 kr och finns i fler färger och varianter på hemsidan.

Klinikbesök

Idag gick jag upp halv sex imorse för att fodra då vi skulle iväg till kliniken. Jättekul att åka i Göteborg mitt i rusningstrafiken eller inte... men det gick bra ändå. Så min stackars häst fick genomlida böjprov,EKG,röntgen, blodprov och så även ett tandläkarbesök.
Ja vad ska man säga... enligt provresultaten är hästen kärnfrisk men antagligen har det tagit på krafterna för kroppen att läka ut infektionen, vad det nu är för infektion hon har haft det vet ju ingen. Jag kommer även få reda på ifall det ev är så att hon har haft abortvirus eller rhinovirus eller något annat, det får jag reda på fredag. Fick även vägt henne och hon vägde 680 kg, i vanliga fall ligger hon nog på 700 kg hon har ju tappat en del muskler pågrund av infektionen.
Hon var så duktig, kände mig så taskig när hon fick genomlida alla läskiga undersökningar, men det var ju illa tvunget tyvärr.

Eskadrons Vinterkollektion

Kikade på Eskadrons vinter kollektion 2009-2010. färscha färger tycker jag även om jag inte kommer köpa någon lila utrustning till min häst, vet inte varför men det känns lite my little pony tycker jag, men det kanske bara är jag som är löjlig;)Vad tycker ni? Något ni känner redan nu att ni kommer införskaffa?

Vill ha


Synd att jag inte har lite mer tid över annars hade jag gärna tagit emot den här hästen:


Helt sjukt 45 000 svenska kronor för en häst som gått 150! den ser verkligen superfin ut, min typ av häst helt klart. Så här står det om den på holländska:
Extra informatie: 13 jarige schimmelruin
1.77
Cassius Clay x Gotthard
Geen stalgebreken
Klinisch goedgekeurd, andere keuringen zijn toegestaan.

Zeer fijn te rijden schimmel met veel concourservaring.
Heeft Internat. 1.50 gesprongen.
Ideaal leerpaard, maar zou ook een fijn jachtpaard kunnen zijn.
Braaf op stal en in de omgang.
Prijs: 4.500

Voor meer info mailen of bellen.

jaja det är alltid kul att titta på annonser den saken är säker.

Antares

Antares är ett märke från Frankrike som blir allt mer populärt bland ryttare. En rolig nyhet som flera toppryttare rider med är deras förbygel med utbytbar flagga, med andra ord perfekt i olika mästerskap  och landslaget. Bla Tina Lund rider med den.


Inget flyt

Jag tycks aldrig ha något vidare flyt... dom ringde idag för att säga att sadeln är försenad och kommer inte förräns slutet av Oktober!Tråkigt men ändå väntat, just nu bryr jag mig inte ens eftersom hästen ändå är dålig fortfarande. På måndag ska jag in till klinik med henne då alla veterinärer vägrar att behandla hästen, jag är helt övertygad om att hon har Borrelia, får se vad kliniken säger. Jag ska till Ale djurklinik, någon som varit där? Har ni bra erfarenheter? 
                                                 
Celebritys far Cellestial:

                                                
                                                


Utmaning

Nu har jag blivit utmanad av Caroline: http://ridemyhorse.blogg.se/
Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och
berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla
svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn
som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar
(förutom på fråga 1)! LYCKA TILL!


1. Vad heter du? Caroline
2. Ett ord på fyra bokstäver: cool
3. Flicknamn: Cecilia
4. Pojknamn: Ceasar
5. Yrke: Cykelreparatör
6. Färg: Citrongul
7. Klädesplagg: Capribyxor
8. Mat: Chili con Carne
9. Sak i badrummet: Coca-cola haha jag kunde inte hitta på nåt
 
10. Plats/stad: Californien 
11. En orsak att vara sen: Checken saknade täckning
12. Något man skriker: Cheers!
13. Film: City of god
14. Något man dricker? Chardonnay 
15. Band: Coldplay
16. Djur: Chihuahua 
17. Gatunamn: Cidergatan 
18. Bil: Chrysler 
19. Sång: Cheater

Den här utmaningen var kul men inte så lätt C är inte den lättaste bokstaven direkt. Jag utmanar Therese: http://theresekvist.blogg.se/ , Mikaela: http://tavlingsryttaren.blogg.se/ , Johanna: http://galenjojjo.blogg.se/ , Jenna: http://stockholmsjenna.blogg.se/ , Rebecca: http://rebeccarichard.blogg.se/

Veckans fynd

Jag har tänkt börja med ett nytt inslag i bloggen, nämligen veckans fynd. Där kommer jag varje vecka att tipsa om bra utrustning som just nu finns till bra pris på någon webshop, både svenska och utländska.
Först ut är detta fyndet ett Horseware Rhino wug heavy för bara 1244:- ord.pris 1659:-


du hittar detta horseware täcke och flera här: http://hepshop.e-butiken.se/

Hoppas ni uppskattar veckans fynd=)

Ekologisk hästvård

Det är allt fler och fler produkter som finns i ett ekologiskt alternativ. Nu finns det även ekologiska produkter till hästen. Schampo, sårsalva, glansolja och snart finns även pälsglans. Produkterna går att hitta på www.tobbelarsson.com
Avmaskning=gott?

Fram tills nu har avmaskningsmedlet ivermektin funnits i flera varianter som pasta i förfyllda sprutor.
I början av oktober lanseras ett nytt preparat i form av smakliga tuggtabletter till häst.
Preparatet har funnits en tid i bl a England och Tyskland. Avmaskningsmedlet heter Vectin® vet. och kan ges direkt ur handen som en godbit eller blandas i en liten mängd foder.

Liksom andra avmaskningsmedel till häst, kommer även Vectin® vet. att tillhandahållas via recept från veterinär. Tuggtabletterna ges som engångsdos och kommer att finnas i förpackning om 60 tabletter, tillräckligt för att avmaska tio hästar med en kroppsvikt om 600 kg. Vectin® vet. kommer att finnas tillgängligt från början av oktober.

Jag tycker detta är ett bra alternativ för jag känner mig så taskig när man ska spruta in maskmedel i munnen. Samtidigt ställer jag mig frågande till om kräsna hästar kommer äta det?
Vad tycker ni är det en bra idé, kommer ni att köpa det?


höstnytt

Equiline har kommit ut med ett nytt täcke att ha i skrittmaskinen eller på promenader


Den här västen från Joules finns i härliga höstfärger


Häftigt nytt täcke från Schockemöhle:


Matchande lindor:

Mysig grimma med fårskinn också den från Schockemöhle:


bilder

tog lite bilder på några av hästarna idag
först hingsten som nu blir gråare och gråare för var dag


Gömmer sig bland träden

Min häst tycker det är väldigt praktiskt att nå upp till träden:

mums, vadå jag är helt normal :DNytt schabrak

Idag kom mitt HG schabrak efter 3 veckors väntan, det var rätt snyggt.Vill ha

Suktar efter dessa skydd vet inte vilken färg som är snyggast...svårt. Har skrivit om skydden tidigare dom kommer från Eskadron och heter Memo det speciella med memo skydden är att innermaterialet består av en viscoselastisk foam, ursprungligen utvecklad av NASA, som formar sig individuellt efter hästen ben. Skyddet ger ett helt outstanding skydd mot slag och sparkar.
snyggare än dom vanliga Eskadron Pro safe skydden som jag har.
Här är lite olika färger:


                                                        

                  


Who will be the lucky one?

Om några år har jag tänkt betäcka mitt sto med någon riktigt fin hingst. Jag har hittat en del heta kandidater som jag bara inte kan välja mellan. och nej det finns inte alls någon gemensam nämnare bland dessa hingstar haha...vill avla fram i stort sett en kopia av min häst så det får bli en hingst som är så lik henne som möjligt. En rejäl skimmel med stor hoppkapacitet, med bra temperament då min häst har lite för mycket i skallen ibland. Bra gångarter och exteriör då min häst även har detta så vill jag förstärka det och bibehålla detta!
Detta är några av mina absoluta favorithingstar:

Dobel´s Cento e: Capitol I- Caletto II, han kommer från en riktig golden cross med andra ord:)
Lite info om honom och avkommor:

En legend på tävlingsbanan

Dobel’s Cento var med och vann Olympiskt Guld. Han var med i teamet som blev ”European Champion” och ”Wolrd Cup Champion”. Han vann själv Grand Prix i Aachen och Calgary. En enastående karriär som inbringade över 1 miljon € i prispengar.

Avkommorna blir lika bra

Hans avkommor börjar redan närma sig 1 miljon i prispengar. Varje år finns det en hel armada av avkommor till Dobel’s Cento vid German young horses Championship. 32 av dem är redan etablerade på 1.50 nivå. Hästar som Controll/Otto Becker, Kaprice de Faible/Christian Hess och Cinquecento och Tobias Bachl. Dobel’s Cento är redan fader till 14 st  s.k. ”Approved Sons” vilket är helt enastående…

en liten filmsnutt:Nästa hingst är Indorado e: Corrado I- Ahorn

Indorado was successful in international jumping competitions with J. Vrieling and has had good performances such as: 3rd in Den Bosch; 1st in Royan in the barriere-jumping; 5th in the Grand Prix in Lugano; 6th in the Derby in Bern and the best horse of the competition; 8th in the Grand Prix in Leisele; 4th in the Grand Prix in Roggel; and 6th in the Grand Prix in Royan. Indorado belongs to the best jumper sires of his generation. He is known for producing big, long lined horses with an unlimited scope.
Hittade tyvärr ingen film där han hoppar har det hemma men inte på datorn får bli en från en hingstvisning:


Nästa är Cavalor Cumano e: Cassini I-Landgraf I
Som dom flesta vet så har han vunnit bla VM med ryttaren Jos Lansink. Detta är verkligen en drömhingst, tyvärr har han riktigt dålig sperma så det är väldigt svårt att få dräktigt med honom.Sist men absolut inte minst är då Calido I e: Cantus-Coriander
Calido I räknas idag som en av världens främsta hoppförärvare.Efter att ha vunnit hoppdelen med 140 i index vid sitt bruksprov, tävlades Calido I mkt framgångsrikt,han vann-96 bla finalkvalet till Bundeschampionatet och tävlade därefter
med flertalet segrar och placeringar i 1,45.
Under 2008 hade Calido närmare 300 tävlande avkommor i svår hoppning och drygt 20-talet i dressyr. Calido I nedärver sin mycket goda hoppförmåga,men hans avkommor får även goda gångarter.Han tillför storlek och modern högställd typ.Vidare är Calido I känd för att nedärva hög ridbarhet och gott temperament.Capitol blod har har fallit mycket väl ut i Holstein.Med sin säkra förärvning kan Calido med fördel användas till unga och oprövade kvalitets ston.Calido I passar till de flesta typer av ston för målmedveten sportavel av hopphästar.

Hittade tyvärr ingen film på honom så det får bli en bild


Förresten för er avelsintresserade så finns det ett roligt avelsverktyg på den holländska sidan paardenfokken.nl, där du kan ta ditt sto och välja en hingst i deras databas och vips så får du fram stamtavlan för ditt blivande föl, tycker det är bra när man vill se ev linje eller inavels % kika här: http://www.paardenfokken.nl/virtualpedigree.php

Stackars min älskling:(

Har haft veterinären ute idag igen för att ta nya Borelia och Erlichia prover. Vi är nu 100% på att hon har någon av dessa sjukdomar. Är jobbigt att se henne bli sämre och sämre, måste vänta med behandling tills på måndag då vi inte vet om det blir till att spruta penecillin intramuskulärt eller Tetracyklin intravenöst, väntar på svaren då veterinären inte vill sätta in en penecillin behandling om det sedan visar sig att det är Erlichia. Jag blir bara så matt av det här det är 4:e hästen vi haft med Borelia/Erlichia nu.
Var även på My One idag och beställde och betalade sadeln, valde förresten lädergjorden som alla ni läsare tyckte:)

Håll ut gumman snart får du hjälp:(

Jippie!!!

Idag var sadelprovaren ute med 4 olika Prestige sadlar. Som vanligt är det sjukt svårt att bestämma sig. Meredith sadeln kändes bra i sitsen men jag tyckte inte den gav bra stöd för benen. Versailles sadeln kändes rätt bra men lite hård, kåporna var rätt långa tyckte jag med. Carisma var en jättefin sadel men gav inte riktigt så mycket stöd för benen som jag vill ha. Så det blev en Arezzo D! Den har stora klossar fram och lite djupare säte, den är så fin med den franska liljan på, jag är så glad att äntligen ha hittat en sadel. Det kan hända att Prestige har den i lager då behöver jag inte vänta så länge men annars blir det 8-10 veckor men det är det värt.
Min nya sadel 23 995:-


Kom på att Henrik von Eckermann också rider i en Arezzo:

jaja anyway...

Så nu ska jag välja en matchande Prestige gjord, behöver lite smakråd. Vilken sadelgjord skulle du valt?
Protech 3450:-

New 3410:-


Är lite mer inne på den vanliga lädergjorden men har svårt att bestämma mig.

Bra exteriör

Bra exteriör är något som jag alltid letar efter när jag köper häst. Det avgör både hästens hållbarhet och användningsområde. Satt och tittade lite på utländska annonser och hittade en del hästar med ej tilltalande exteriör:


Den här hästen tycker jag har något bättre exteriör än dom ovan men den behöver bättre hull!


Dessa går att jämföra med hingsten Warsteiner:

eller Aerline H:
Aerline H har ju något lång rygg men han har ändå väldigt bra poäng exteriört för att vara hopphingst!


Man kan inte hjälpa att undra hur stona som fött hästarna längst upp såg ut?
Sedan finns det givetvis ingen häst som är perfekt men det finns ändå nära nog hästar som är så gott som exemplariska.
Vad tycker du? Ska det gå att se på långt håll att det är en hopp eller dressyrhäst?
Nu tar det givetvis många, många år innan det syns resultat av ett långsiktigt avelsarbete men man kan bara hoppas att människan inte lyckas avla sönder olika hästraser så som det har gjorts med katt- och hundraser. Än så länge så har faktiskt inte olika hästraser så många rasbundna defekter eller sjukdomar även om det finns en del förekommande på vissa renrasiga individer.

Sadelutprovning

Imorgon är det dags för sadelutprovning, ska prova 4 Prestige sadlar, Meredith, Versailles,Arezzo och Carisma. Det ska bli spännande, tyvärr kommer jag inte kunna provhoppa i sadlarna eftersom min häst som sagt har en infektion så hon går på penicellin nu men hon har ju ingen feber så jag kommer bara skritta några varv i varje sadel. Hoppas bara att det inte blir regn, sadlarna är ju helt nya alltså inga provsadlar förutom en av dom så jag hoppas på uppehåll.

Bloppis

Nu är det dags för en liten bloppis igen.
Först ut är ett jättefint schabrak från märket Equest. Loggan på schabraket är tryckt för att promota sadelmärket Avantgarde. Schabraket kommer från Tyskland och det går inte att få tag på längre. Med andra ord riktigt ovanligt. Det är i strl full och är i nyskick endast använt fåtal ggr utan slitage. Färgen är mörkgrå och inte så ljus som blixten gör att det ser ut att vara. Lägg ett bud, dock inte under 200 kr.


Sist ut är ett John Whitaker sammets schabrak i strl full allround. Det är vinrött med guldpasspoal. Bra skick, lite slitet precis vid sadelgjorden, som syns på bilden. Det är mörkare än vad det ser ut att vara på bilden. Lägg ett bud dock inte under 150 kr.


vid frågor eller intresse, maila till manhattan2006@yahoo.se

Täcken

Nu är det tyvärr dags att börja inse att det snart är höst:(
Men det finns en positiv sak och det är att inhandla nya täcken.
Jag har lagom mycket täcken tycker jag, gillar inte att ha för många, vill använda sakerna jag har annars ligger det bara och tar plats tycker jag, blir ju lätt så när man har 5 hästar.
Hursomhelst så tänkte jag gå igenom vilka täcken jag har nu och lista deras för och nackdelar så kanske vi kan få lite inspiration av varandra vilka täcken som är bra och inte:)
Jag börjar med dom lite tunnare täckena och slutar med dom tjocka.
Jag listar bara dom som tillhör min egna häst, inte resten av familjens hästar då blir det ett alldeles för långt inlägg:)

Amigo ofodrat regntäcke:


+ har nästan bara bra att säga om det här täcket, väger inte så mycket, vilket är viktigt då min häst har storlek 165 cm i täcke så blir det så tungt tycker jag att lägga på. Bra kvalité. nyloninsida så det inte fastnar hår
- det har tyvärr bröjat läcka in vatten nu efter ca 3 år så det ska slängas men 3 år är ändå rätt lång tid för ett täcke så jag tycker det är helt ok.

Weatherbeeta ofodrat regntäcke:

+ köpte det till halva priset på rea så det kostade bara 500 kr annars kostar det över 1000 kr. Har bara haft det i en månad men hittills är jag nöjd.
- svansskyddet är gigantiskt på detta täcke så det ser lite roligt ut. är bensnören istället för svansrem vilket jag inte gillar. färgen är inte så jättefin heller.

D´yon svettäcke:


+ att det är snyggt och bra pris, har inte hunnit använda det ännu så finns inga minus.

Lamicell Federation fleecetäcke:+ Det är dolda kryssgjordar på det så man slipper ha en resårgjord. väldigt mjukt och fyller sin funktion. Fick det till specialpris då jag känner butiksägaren:)
- finns inga

Lamicell fleecetäcke:
hittade ingen bild på den färgen jag har men jag har iaf ett olivgrönt:

+ är att det finns kryssgjordar på det. Fick det som en present av en butiksägare så jag slapp ju betala iaf.
- att det gått sönder lite i bogen och att det fastnar väldigt mycket hår på det. Fast att det gått sönder kan bero på att det är lite tajt i bogen

Skrittäcke i ull från Charlies:

har inte använt det ännu

Golden stripe ländtäcke i dralon från Pfiff:


+ superfint, ser nytt ut fortfarande, mjukt och varmt.
- går inte att hitta ett exakt likadant längre

Z-täcket stalltäcke:

+ egendesignad färgkombination. Väldigt användbart täcke, det är lätt och inte jättetjockt, luftigt.
- Finns inga!

Horseware Rhino wug:


+ Mitt absoluta favorittäcke! Har 2 stycken likadana, bra kvalité och passform. Det ena köpte jag till fullpris i Sverige och det andra köpte jag för bara 1100 kr från Tyskland:)
- finns inga!

Amigo utetäcke 200 gram:
hittade ingen bild på den färgen jag har:

+ jättebra täcke finns bara fördelar

Eskadron 300 grams utetäcke:


har inte hunnit använda det ännu men köpte det till ett bra pris från Tyskland.

Amigo stalltäcke


+ jättemysigt med dunkänsla. Bra passform. prisvärt.
- finns inga!

Shires vintertäcke, har tyvärr ingen bild på det men det är en ful senaps/bronsaktig färg och är 400 gram tjockt kostade ca 1500 kr, det är ett bra täcke kvalitetsmässigt men det är ganska tungt.

känns som att jag glömt något täcke nu men tror det var alla, jag har ju slängt en hel del täcken som gått sönder tyvärr.


Utfodring

Jag har alltid tyckt att just foder är ett väldigt intressant ämne och har därför läst flera foderkurser. Det som är mindre roligt är hur fel många utfodrar sina hästar. Det mesta beror på okunskap men kan även bero på ekonomin.
Många tävlingshästar utfodras med väldigt lite grovfoder och mycket kraftfoder. Detta är givetvis inte det bästa för hästen då dom är gjorda för att äta större delen av dygnet. Magsår är något som drabbar många hästar under deras livstid. 
Varför får då hästen magsår?

Felaktig utfodring är en väldigt vanlig orsak till magsår. För långa tider mellan fodergivorna eller att foderstaten innehåller för mycket kraftfoder och för lite grovfoder. Hård fysisk träning och stressig stallmiljö är andra faktorer som kan ge hästen magsår. Stressig stallmiljö och oregelbundna utfodringstider kan utlösa magsår, men också att hästen står sysslolös inne i boxen många timmar per dygn.

När jag räknar foderstater åt hästarna så räknar jag först ut behovet och alla ev tillägg för arbete, kön etc sedan försöker jag täcka behovet så gott det går med grovfoder sedan om det inte räcker fyller jag på med kraftfoder. Tex så får min häst just nu 1,5 kg krafft 125, 7 kg hö och 10 kg hösilage därmed får hon i princip fri tillgång till grovfoder.

Hur ser foderstaten ut till era hästar?


Riksföl flyttat till Vetlanda

Riksföl i Jönköping är nu flyttat till Vetlanda pågrund av misstänkt smitta. detta gör att vi beslutat oss för att inte åka, Vetlanda är nästan dubbelt så långt bort. Tycker det är jävligt tråkigt men vad ska man göra? Kunde dom inte lagt det i Norrland istället så hade ju ingen kunnat åka dit:S Trött blir jag...
Dessutom efter att det tagits blodprover på min häst så har det nu konstaterats att hon har en infektion i kroppen och ska nu gå på antibiotika, inte konstigt att hon varit lite slö, hon är ju en väldigt pigg och vaken häst annars. Är bara så trött på alla motgångar just nu men det är så livet  är och jag börjar bli van. Huvudsaken är att jag hittat vad felet på henne varit så hon kan bli frisk igen.

Prestige Meredith Highline 3 in 1

Highline tränset finns nu i en 3 i 1 variant. En achen, en pullar och en remontnosgrimma. Rätt coolt faktiskt tycker jag.


Jag har vunnit!

Fick reda på idag att jag har vunnit en tävling på segcompany. Har vunnit ett armband värt 830 kr, verkligen en rolig överraskning:)
Såhär ser det ut verkligen ett armband i min smak

RSS 2.0