Animo


Fick en fråga om var man kan hitta Animos kavajer till ett bra pris. Animo är ganska mycket dyrare i Sverige än i tex Tyskland och Italien. 2 tyska affärer som har bra priser är
www.schimmelreiter.1a-shops.eu
www.reitsport-cavallini.de

Jag är jättenöjd med min Animo kavaj och skulle lätt kunna köpa en till

Horseware

Flera ville veta var man kan hitta Horseware täcken till bra priser. Jag har köpt de flesta av mina täcken på ebay.de och även på cybercheckout, de har riktigt bra priser men bara vissa storlekar på täckena. Även ebay.co.uk kan ha bra priser. Sedan finns det en bra sida som jag hittade nyligen nämligen www.pferdedecken-shop.de de har ibland bra rea på vissa utvalda modeller.Favorittäcke

Skulle jag köpa ett nytt utegångstäcke hade jag definitivt köpt Rambo California. Täcket är supersnyggt med bra kvalité och känns lätt med bara 100 grams foder så det går ändå att ha en bra bit in på hösten om man inte har en jättefrusen häst. Änsålänge har jag mest bara köpt Rhino och Amigo täcken för innan gick Orianda med en häst som förstörde många täcken som jag fick slänga, men nu går hon bara med snälla hästar så kanske man borde slå till;)?

Vilket är ditt favorittäcke som du helst skulle vilja ha eller kanske redan har?


Som man sår får man skörda....


Ja ännu en fejkblogg har nu uppdagats nämligen rsskvaller denna blogg var sjukt underhållande när hon satt och skrev egna frågor till sig själv och kommenterade sina egna inlägg och låtsades att det var någon annan. Sedan hade hon fejktävlingar vilket inte är sjyst mot de som ställde upp på dessa i god tro. Vad är det med folk och internet egentligen, är det så kul att sitta och ljuga ihop historier och låtsas att man har hästar som man inte har.
 Rsskvaller påstod att hon hade en ponny från Tyskland som hette Nasist det tog priset alltså, vilken fantasi!
Visst har jag förståelse för att barn kan ha livlig fantasi och kanske inte alltid tänker sig för men det finns faktiskt gränser även för minderåriga. Hon slängde ur sig någon barnslig kommentar om mig och låtsades att det var någon annan som hade skrivit det haha snacka om lättprovocerad, jag påpekade bara faktum att hon snodde massa inlägg från olika bloggar. Sedan steg nog lögnerna henne åt huvudet för när hon helt plötsligt hade flera ponnyer som skulle säljas och folk frågade om varför annonserna var borttagna osv då blev det för mycket för henne så hon drog sig ur och tog bort sin blogg tur var väl det.
Hejdå rsskvaller, och ett litet tips kör ditt eget race nästa gång.
Här vaktar jag


;)

Frågor

vilken fin sadelkammare :) Hur många box platser har ni?
Svar: Tack så mycket. Vi har 6 boxplatser. 4 i stora stallet och 2 i lilla stallet.

hej, jag har två frågor till dig.
1. När öppnar webshopen? ser fram emot det:)
2. Vet du vart man kan hitta Kingsland-ladies technical show jacket billigast? Svara gärna med både en svensk och en utländsk sida:)
Svar: Svårt att svara på exakt, håller på med designen och vill vara 100% nöjd innan jag sätter igång.
www.throstlenestsaddlery.co.uk har ett bra pris. På Hepshop finns den också.

Berätta gärna hur det går med webshoppen, om du kan :). Vilka märken kommer du ha? (som är klart dvs).
Svar: Det går framåt men har ändrat mig lite med designen, min syster har varit i USA så jag har inte kunnat diskutera det med henne så jag får vänta tills hon kommer tillbaks. Jag svarade på vilka märken för ett tag sedan kolla i tidigare frågeinlägg jag lagt ut denna månaden:)

Vad heter ditt företag? :)
och var kan man få tag på billiga kingsland kavajer?
Svar: Tophorse heter företaget.  Kolla på www.rytteriet.nu 

min häst får skav vid armbågen av magplattan, finns det något ludd man kan sätta på magplattan eller måste man köpa en som det sitter på redan? :)
Svar: Detta är så irriterande för jag såg det på någon sida för kanske 2 år sedan men jag kan inte komma ihåg var eller vilket märke?

bra blogg:)
Undrar bara om du kan skriva var man kan köpa pessoa magplattan (den i oakbark) till bra pris? :D Tack:)
Svar: kolla här www.sellerieclaeys.com

kommer du ta in scapa schabraken igen? det där som är orange/khaki färgat? :)
Svar: Jag vet inte men troligtvis inte den kollektionen tyvärr.

ehm, asså jag köpte ett bett här om dan,,, förut hade jag 9,5 på min shettis, men de var på tok för litet. Så tog hem ett 11.5 ist. jag har inte testat det än, men enligt alla här så kommer det vara på tok för stort? :S
Svar: Det vet ingen förrens du har provat, men förmodligen hade det räckt med att du gick upp en storlek, två storlekar är ganska mycket. Minns inte exakt vad min shettis hade för bettstorlek men det var 9,5 eller 10,5 men det varierar såklart mellan individer. Lycka till:)

Hej:) vet du var man kan hitta detta pannband? http://mariagustavsson.blogspot.com/2010/08/blingbling-dregel.html
Svar: Skara hästsport har det. Jag har själv exakt den färgen:)När blir nästa tävling för er?
Kommer man få se en höst-tävlingsplanering kanske? =)
Svar: Vet inte exakt väntar på B-kortslastbilen men någon gång i September blir det:)

Hur är lamicell luvorna i storleken? Har en häst med ganska stora öron. Anna Scarpati (stavning) luvan är på gränsen till för liten .. Är det stor skillnad på de två märkena storleksmässigt?
Funderar på färgen navy, är den fin på en fux tror du? :P
Svar: De är mindre än AS så den kommer inte passa din häst. Navy är jättefint på fuxar:)

vet du om de fins någon svensk shop som har lamicell wawe kvar både schabrak och huva?
Svar: nej tyvärr jag har inte sett det någonstans, vet bara utländska sidor.


Kvällsritt


Det är något speciellt att rida på kvällen, extra härligt blir det med en pigg och glad häst:)Celebrity och sin nya kompis:)


Det börjar likna något nu, nu ska det bara målas en gång till suck...


Bloppis


Vill du lägga bud på något så maila mig manhattan2006@yahoo.se
Kingsland benlindor. 2 av dom är aldrig använda och 2 är använda 1 gång. Det är fleece innerst och elastiska längst ut. Nypris ca 450 kr. Lägg bud!
Veredus Olympic senskydd strl L. Använda 2 gånger och är alltså i jättefint skick finns lite repor på insidan. Nypris 990 kr. Lägg bud!


En svart sadelgjord strl 145. Jag köpte den i Jaguars monter men vet tyvärr inte vad det är för märke. Kvalitén är jättefin, påminner om Stübben. Lägg bud


Några märken finns på ena sidan


Storstädning

Tänkte jag skulle ha en storstädning av sadelkammaren någon dag i veckan, tvätta golv, damma osv. Bloppisen kommer kanske upp senare ikväll om jag hinner för strax kommer en ny hingst hit, en inackordering.Hot or Not

Lami-cell schabrak "Baroque"
hot or not?

Antares


Det är alltid bra att kolla runt lite innan man köper något, priserna skiljer sig som bekant en del.
Tex detta Antares tränset

www.hippofarm.se kostar det 3 595 kr
medans det på www.cheval-shop.com kostar 320 euro
och på www.proformequine.co.uk går det loss på 260 pund

Förändringar

Idag tog vi hem Celebrity från betet. Han var så duktig när jag ledde han över stora vägen, det var mycket trafik så vi fick vänta ett tag innan vi kunde gå över. Blir alltid lika imponerad av honom, en riktig guldklimp så himla fin att hantera jämt. Jag brukar kalla honom för snigel för han har lite speciella ögon, så kisar han när han äter sitt kära hö:)Farväl transporten, sista gången vi använde dig var ihelgen, nu kommer någonannans hästar att åka kungligt i den, så mycket nytta vi har haft av den, kört hö, föl, till tävling, till klinik, seminstationer ja allt. En riktig supertransport har du varit för oss! Lyx den som får dig, pedantskött som tusan och inga hästar som sparkat i den.


Och den sista förändringen att jag nu rider med mina nya bettskivor haha

Förresten

så har jag tänkt ha en liten minibloppis igen här i bloggen kanske redan nu i helgen. Med bla märken som Veredus, Kingsland m.m så håll utkik:)Hjälp

Sitter och ska beställa ett par JIN sporrar men blev lite osäker på vilken färg som passar mina stigbyglar bäst. Vad tror ni? är rädd att den blå ska bli för mörk och den turkosa för ljus eller inte passa alls.
Blå:


Turkos:
     Blå blir bäst tror jag eller?


For sale

Pågrund av köpare som ångrat sig så har jag några saker kvar att sälja, snälla säg inte att ni vill köpa om ni inte sedan betalar, det är bara tråkigt för andra som faktiskt vill köpa och som jag sedan måste neka.
Förresten så tycker jag det är jättekul när ni lägger upp bilder på det ni har köpt av mig i era bloggar, roligt att se det på era hästar, lämna gärna en kommentar om ni har lagt upp bilder på era bloggar:)
Maila mig manhattan2006@yahoo.se om du vill köpa något.
Jag har 1 Scapa schabrak kvar strl full färg fuschia/silver pris 550 kr, luvan på bilden finns i både full och ponny pris 150 kr
2 navy strl full 400 kr luva finns till 150 kr


3 vinröda strl full 400 kr välj mellan 2 olika luvor 150 kr


Ordinariepris på Lamicell college schabraken är 565 kr www.stablestore.se

Lyx VS budget

Lyx Dyon lädergrimma med mönstersöm 1 725 kr


Budget Jean d`Autigny lädegrimma med mönstersöm ca 600 kr


Dyon hackamore sidostycken

Vet att det var någon som frågade mig för ett tag sedan var man kan köpa Dyons hackamore sidostycken. De finns på Hästshopen för 425 kr.

Frågor

Hej! Vet du möjligtvis vilka tyglar detta är? Kan det vara CWD? Vet att RGB är "sponsrad" av dem, och förbygeln ser man ju klart och tydligt är CWD, men jag kan inte hitta tyglarna någonstans :/ är just sådana, tunna, jag är ute efter!
http://hoppryttarinnan.se/images/2009/med_final_i_blick_379324w_56224247.jpg
Svar: Svårt att se på bilden men det ser ut som CWD. Dock är det ju Royne Zettermann på bilden.

Vad har du för tävlingsplan för resten av året med Orianda? :)
Svar: Hade velat vara med i Fjärås den 3:e då det enligt mig är en av de bästa tävlingsplatserna men då måste jag ha fått hem b-kortslastbilen innan dess. Sedan får jag se.

hej , snälla skulle inte du kunna ta in dyon träns snart ? =)
Svar: Nej kommer inte ta hem några fler men jag kommer sälja Dyon sedan i webshopen:)

Visst ser de fina ut. Men jag måste erkänna att jag är nyfiken på vilka som är köpare och lägger så här stora summor på schabrak? Tillverkar ni pengarna själva? =) Jag hade aldrig haft råd, eller samvete att lägga sådana summor på schabrak. Familjeliv och andra kostnader runt hästen är viktigare. Samt bidrar inte detta till att ridsporten aldrig blir av med sitt rykte om att vara en "rikemanssport"? =)
Svar: Jag tror man lätt blir förblindad alltså man vänjer sig vid priserna. Jag själv kan bli besatt av saker om de är tillräckligt snygga då tänker jag inte på priset. Sedan har väl alla vissa saker som man är villig att lägga mer på än annat. Självklart ser situationen annorlunda ut om man har barn osv då får man såklart prioritera annorlunda men tills dess får man passa på att spendera:)

Hej! Vart kan man få tag på en sådan repnosgrimma, och vilket märke är det? Jag undrar också om du vet vart man kan få tag på ett par billiga sprenger stigbyglar, i sverige eller på en svensk hemsida?
Tacksam för svar ! :)
Mvh Erika
Svar: Min repnosgrimma är från Dyon. Alla butiker som har Equalityline kan ta hem den åt dig. Jag har köpt till  en sölja+ nosremmen från Dyon också. Kolla på www.ryttare.com där finns Sprenger stigbyglarna till bra pris.


Hej! Tänkte fråga dig om Schokemöhle-schabrak. Vet du vad den färgen heter där färgen är typ brungrå och passpoalen är orange? Vet du även vart man kan beställa det någonstans (Svensk sida)?
HEMSKT tacksam för svar! :)
Svar: Färgen tycks heta olika på olika sidor men  oftast heter den grå. hör med www.xtremehorsemakeover.com de säljer Schockemöhle

Hej! Skulle bli sjukt glad om du kunde hjälpa mig var jag kan hitta JW schabrak svart/vit med den svenska flaggan på, och gärna med tillhörande luva.
Snälla hjälp mig.
Lycka till på tävlingen och din blogg är SUPER!!!!
Mvh Lina.
Svar: Tack:) Hör med Skara hästsport

tänkte fråga var man kan köpa ett wilson/brandon bett billigt? gör detsamma vilket märke det är !
Svar: Vet att Börjes haft det innan, vet inte om det måste vara från en svensk sida annars finns det här www.tick4tack.co.uk

REA

Animo tröja "Secondo" NU 89 euro


Equiline tröja"Ginny" NU 45 euro


HV Polo jacka "Fucci" NU 70 euro

Equiline jacka "Sweden" nu 100 euro


allt finns här www.reitsport-cavallini.de

Blåst


Usch riktigt busväder är det idag. Red i paddocken Orianda  var på helspänn hela tiden.


Nu står dom inne i stallet och myser


en bild på Lamicell schabraket som passar bra nu färgen känns riktigt höstig

Vill ha

Detta ska jag köpa nu i höst
martingalplatta som matchar Antares förbygeln som kommer snart.


JIN sporrar blå som matchar Soft up stigbyglarna


Dyon the Difference med den smala nosgrimman har jag bestämt mig för


Ska också köpa en ny jacka men har inte hittat någon jättesnygg ännu.

Equipe

Fick en fråga om var man kan köpa Equipes antibitmartingal alltså bara plattan lös. Jag köpte min från Equipes monter  på GHS för 3 år sedan då kostade den 550 kr nu kostar den ca 750 kr hos Equipe, en ganska rejäl prishöjning alltså. Annars finns den också på www.cheval-shop.com för 66 euro.Lamicell Mirage


Ett av Lamicells snyggaste schabrak genom tiderna tycker jag faktiskt är deras förra Lamicell Mirage, inte den nya modellen alltså utan den gamla. Jag sålde dessa schabrak för några år sedan, jag sparade faktiskt ett till mig själv också. De fanns i många olika färger säkert minst 10 stycken härliga färgkombinationer. De går knappt inte att få tag i längre men här fanns faktiskt några www.chevalattitude.comEtt av alla jag sålt:


Kan ta bild på det jag har kvar någon dag också.

Rådgivande bedömning

I November ska vi visa Celebrity på rådgivande bedömning i Halmstad. Tänkte mest göra det eftersom han fick så bra poäng på fölmönstringen förra året, har inga planer på att behålla honom som hingst alltså. Detta är vad som gäller:

Allmänt
Den rådgivande bedömningen fungerar precis som det låter: Du får som hingstägare råd om hingstens kvaliteér inför en eventuell kommande karriär vare sig det rör sig om avelshingst, sporthäst eller ridhäst. Inte bara de exteriöra egenskaperna och talangen bedöms utan hingstens härstamning tas också med i den sammanvägda bedömningen. Värdefull information för den som går och funderar på om hingsten skall sparas ett år till. Bedömningen är inofficiell och därmed inte avelsvärderingsgrundande.

Hur det går till
Hingstens mankhöjd mäts, den visas i lösgalopp, löshoppas samt visas avslutningsvis exteriört. Nytt fr o m 2008 är att alla hingstar skall löshoppas. De äldre hingstarna (från 3-år och uppåt) visas även ridna i grupp. Samtliga moment bedöms av domarkåren i AVN (Avelsvärderingsnämnd Varmblod), de som senare dömer hingstarna under bruksprovet.


Någon mer som ska visa sin hingst? Kanske till och med i Halmstad?
Celebrity då:
och nu:


Dyraste schabraken..

Equiline fullkomligt spottar ju ut schabrak med olika loggor på nuförtiden, de blir både snyggare och dyrare...deras dyraste är det med blingkransen längst ner. I dagens läge tycker jag 700 kr är billigt för ett schabrak, för att inte tala om luvorna som går på upp emot 7-900 kr. De dyraste schabraken jag känner till är RG som kan kosta upp emot 1 500 kr beroende på material, antal passpoaler osv. Även J van D schabraken ligger i den prisklassen utan flagga kostar dom 1 450 kr och med flagga 1 550 kr, med matchande  luva till kostar dom 2000 kr.
Ca pris 699 kr:


Ca pris 745 kr:

Ca pris 475 kr:

Det som jag har Equiline Victory Ca pris 929 kr:


Equiline Diamond Ca pris 929 kr-1099 kr:


J.vanD. Ca pris 1 550 kr:

Dagens..

tävling kan sammanfattas med ett ord: katastrof. Tur med vädret sol var det faktiskt. Resten var mindre roligt. Dels har jag ju urinvägsinfektion och har inte fått medicin än så det var jobbigt att springa på toaletten hela tiden. Orianda var fin på framhoppningen dock stark och lyssnade inte ibörjan, överhoppa sig gjorde hon också men det gör hon rätt ofta. Sedan så när det är min tur att starta så hoppr jag nr 1, 2,3 dock går det för fort hon lyssnar inte och går knappt att svänga,sedan tappar jag tygeln över hinder nr 4 så jag får ingen bra kontroll och det tar nästan 3 varv innan jag får stopp på henne så givetvis är jag ju utesluten.
Andra klassen är hon jättefin på framhoppningen men väl inne på banan blir hon spänd och lyssnar inte och överhoppar sig något enormt så jag hoppar 2 hinder och ger upp. Hon är ju speciell verkligen ett sto ut i fingerspetsarna ibland blir man bara lite trött på att allt med henne ska vara så speciellt, speciell i hanteringen, omvårdnad och så ridningen också. Vad lätt det hade varit med en lätt häst:)
Jag har iförsej inte tränat så mycket inför denna tävlingen så det kunde jag ju räknat ut att allt måste vara 100% förberett med denna hästen. Inget får vara lätt i Oriandas värld:) Här kommer lite bilder iallafall
Tittut:


Kolla blicken, den sammanfattar hennes humör för dagen väldigt väl haha:

Annonsbilder

Har ni tänkt på hur mycket en annonsbild gör? Jag tycker en bra annons  helst ska innehålla både en huvudbild, exteriörbild och en ridbild. Exteriörbilden tycker jag är viktigast. Tyvärr  är det rätt få annonser där det finns bra uppställda bilder vilket gör att man kan få svårt att få en vettig uppfattning om hästen. Jag tror vissa säljare gör så medvetet därför att en uppställd bild avslöjar hästens eventuella skavanker och exteriöra avvikelser mer än vad en hoppbild gör. Sedan så tycker jag det är viktigt att hästen ser välgroomad ut på bilderna gärna med snygg utrustning på både hästen och ryttaren, varför inte knoppa den?Allt som är snyggt säljer.
Bra bilder:
Sämre bild:

Busy day


Den här dagen har bestått av...
Målning:


Harvning:


Utfodring av hingstarna:


Ridning och tvättning av Orianda:

Rope burn

Funderar på om jag ska ha repnosgrimman på tävlingen på söndag...får se:)
Förresten så har jag glömt att berätta att loggan till mitt företag Tophorse äntligen är klar, jättesnygg blev den verkligen min stil.
snygga gula lindor va?Not

Frågor

vet du var man kan köpa J van D schabrak? :)
Svar: ja toprider.se joshuajonesuk.com och www.selleriasem.it


vet du var man kan köpa svarta lädertyglar med små karbinhakar istället för vanliga spännen? (som man fäster i bettringen alltså). letat som en galning!
Svar: här tex www.thehorse.nu

Hoppas du får upp webshoppen snart. Ska verkligen bli spännande! Vore kul med Scapa schabrak i lite coola och unika färger! Vilka märken kommer du ha i shoppen? :)
Svar: Hoppas jag med:) Märken som tex Dyon, Lamicell, Scapa, Equistro, Ariat, Sprenger, Pessoa, Tdet, Horseware, Euro-star, Cavallo, Kingsland och några fler.

Jag har varit på jakt efter två olika schabrak väldigt länge nu, men det går inget vidare så jag tänkte höra om du kanske har nån aning om var dom kan finnas? Det jag söker är ett blå rutigt pessoa schabrak och även ett ljusblått/marin hv polo schabrak, ett sådan som är ljusblått och med ett marint hörn typ, är lite dålig på att förklara haha.
Svar: Pessoa schabraket finns här www.hosenfeld-reitsport.de HV polo har flera schabrak som är väldigt lika varandra men om det är det jag tror du menar så finns det här cheval-et-renes.com och här www.xanthos.be

Hej!
Vart kan man köpa Kingslands vinterjacka billigast? Den röda :)
Svar: Du får precisera vilken jacka du menar...

Är inte Eskadronskydden ganska normala i storlekarna? Jag har ett halvblod med grova ben och de enda skydden han kan ha är Veredus L tack vare sin generösa storlek. Har länge velat köpa Eskadron men är rädd för att de ska klämma och vara för små som alla andra skydd.
Svar: Eskadron skydden är mer reglerbara än Veredus skydden därför passar dom nästan alla hästar. Orianda kan ha alla Eskadron skydd som jag provat men Veredus strl L är för små. Köp ett par i din närmsta ridsportbutik så kan du bara lämna tillbaks dom om de inte skulle passa:)

hej! JÄTTEBRA BLOGG !!
var kan man hitta billiga CWDbröstor till ponny?
Svar: Tack så mycket:) här www.toutpourlecheval-shop.org

vet du omman får ha equipes träns med gummi nosrem på ponny?
Svar: Det tränset är ju väldigt nytt men jag tror det är ok men fråga för säkerhetsskull.

Big difference


Väldigt varierande priser på Veredus Guarnieri stövlarna måste jag säga, några exempel
Cheval-shop.com 599 euro
Schockemöhle 630 euro
Helsingborg Equestrian & pet 6 829 kr
Stablestore 6 999 kr
Skara hästsport 7 600 kr
Hästbiten 7 699 kr


New York

Min syster är i NY just nu. Hon ska köpa med sig lite saker till mig, jag har bett henne att köpa något från en ridsportaffär men det är svårt att hitta bra affärer. Därför tänkte jag höra om någon av er vet någon bra ridsportaffär i NY?

Lugn dag

Idag ska Orianda vila så på hästfronten händer inte så mycket. Jag har precis varit ute och  plockat blåbär i flera timmar så nu ska jag baka en blåbärspaj:)
Det flög precis över ett JAS plan rätt lågt här, blev rädd själv men hästarna brydde  sig faktiskt inte däremot brukar dom bli rädda när helikoptrar flyger lågt här.
Jag fick precis en bra nyhet...kanske kommer jag kunna ta hem gamla Scapa kollektioner, är mest intresserad av 06,07,08 isåfall blir det schabrak+luvor och skrittäcken.Hoppas! Dock kommer priserna  att vara standardpriser dvs inga fyndpriser.
Vill ha ett sånt här:


hoppas på lite roliga färger isåfall


Sprenger VS Soft up


Fick en fråga:
Du som kan en del om utrustning kanske har svar på min fundering... Har nämligen börjat känna av mina knän rätt mycket på senaste tiden, speciellt då vid ridning med kortare läder. Har hört att Sprenger stigbyglarna brukar vara bra på just den fronten så har funderat på att skaffa mig ett par. Men sen började jag fundera - hur är soft up stigbyglarna? För/nackdelar jämfört med sprenger? Skulle du rekommendera dom till någon som känner av knäna? Tacksam för svar! :)

Svår fråga då jag själv inte har problem med knän eller vrister. Dock kan jag säga som så att jag minns första gången jag red med mina Sprenger  Bow Balance, vilken annorlunda känsla, de sviktade jättemycket speciellt när man stod i fältsits, sedan vande  man sig såklart men just första gången glömmer jag aldrig. Soft up stigbyglarna sviktar inte vad jag märkt. Soft up föredrar jag själv personligen då Sprenger är rätt klumpiga. De äldre Sprenger gillar jag bättre än BB. Men om jag vore du  skulle jag nog välja Sprenger.

Lista


Du heter: Caroline
Smeknamn: Carro...originellt va?;)
Låt som när du är ledsen sörjer till: Michael Jackson Someone in the dark eller Gone too soon
Beroende av: Godis
Vad tror folk om dig? Folk som inte känner mig tycker nog jag är lite udda med mina high heels, blonda hår och smink;)
Stämmer det? Vissa hatar att vara annorlunda jag ser det som en fördel, men det är också ett ganska högt pris att  betala men det är det värt, det är deras förlust om de inte vill lära känna mig bara pågrund av min stil.

Vad får du oftast komplimanger för? Mitt hår och att jag är klok.

Hur imponerar man på dig? Ha talang och tro på sig själv. Människor som har ett stort hjärta och är sig själva kommer långt
Brukar du skratta för dig själv? ja det har väl hänt.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Ah puss

Hur svarar du i mobilen? A hallå eller a det är Caroline

Vem ringde du senast? Min pojkvän

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: att det var tråkigt att jag inte kunde följa med.
Antal timmar sömn inatt: 8

Brukar du komma i tid: Oftast men lite tidsoptimist är jag allt;)
Hur känner du dig nu: trött

Vanligaste färg på dina kläder: Svart eller rosa

Vad tycker du om fötter: Don´t like

Vad saknar du: De som inte lever längre

Favorit dryck på morgonen: Juice eller te
När brukar du oftast gå och lägga dig: När jag är trött dock aldrig innan 23

Är du blyg? Ja lite
Sysslar du med någon idrott: Hästhoppning.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej inte på det sättet en viss attraktion men inte att man kan känna att den vill  jag gifta mig med

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Försöka  reda ut om vi verkligen är så olika som vissa hävdar

Är du nöjd med ditt liv: Ja men inte 100 % men det kommer

Är du bortskämd: Lite är jag nog allt men jag tar inget för givet
Vad gör du i morgon: Pluggar och sköter hästarna

Vad är det värsta du vet? Otrohet och falska människor

Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja

Vad är det finaste du fått? Min häst
En speciell dag du minns: Minns mest hemska saker

Du samlar på: skor

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Min pojkvän
När grät du senast: Vet inte
Vill du gifta dig: Ja absolut
Vill du ha barn: Ja flera:)

Är du musikalisk? Nej

Vad dricker du helst när du är törstig: Fanta

Bor dina föräldrar tillsammans: Nej:(

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja

Biter du på naglarna: Nej.


Lamicell College

Nu har alla schabraken kommit. Du kan köpa både schabrak+luva eller bara en luva eller schabrak. Vill du köpa något maila mig manhattan2006@yahoo.se
Färg Navy. Strl full. Pris  för schabrak 400 kr+frakt 60 kr Pris för luvan 150 kr


Färg brun. Strl full OBS SÅLT


Färg vinröd. Strl full. Till detta schabraket kan du välja mellan två olika luvor


Färg Vit. Strl full. Finns ingen matchande luva till


Färg grå. Strl full

Blueberry

Jag hann precis rida klart innan regnskuren kom:) Imorgon tänkte jag tvätta och shamponera Orianda inför söndag. Lite bilder blev det också:

Nya benskydd

Dags att köpa nya benskydd IGEN. Jag sålde ju mina Eskadron Prosafe senskydd endast för att jag var trött på färgen. Köpte ett par Veredus Olympic men de sitter för hårt trots att jag tog strl L. Så nu är frågan vilka jag ska köpa. Dessa funderar jag på
Eskadron Pro safe kostar endast 85 euro för 4 st! här www.koch-reit-sport.de


Eskadron Pro safe Memo

Prestige T-tech


Någon som har Prestige skydden?De verkar rätt tjocka? Vill helst ha rätt tunna skydd som Eskadron. De får inte "bukta" ut för mycket vid kotan som Veredus skydden gör.

NH

NH är ett begrepp eller en lära som känns lite söndertjatat men jag tänkte ändå dela med mig av min åsikt om detta. Jag ser en farlig trend med detta, nämligen pengar. Pengar styr världen och så även hästvärlden. Därför finns det avskum, om än sluga avskum som dras till NH  då det har blivit en "hype" som tycks ha gått över styr. Jag ser NH ledare som tex Pat Parelli som en sorts sektledare, som vill få ex antal anhängare för att tjäna pengar. Jag ser en fara i att vissa folk verkar bli förblindade av denna "lära" och tycker bara att det som Monty Roberts, Pat Parelli mfl förmedlar är det enda rätta.
De köper böcker, viftar med rep, och bryter ner hästen, steg för steg. Det finns inga större skillnader mellan dessa kända NH profilers lära heller men ändå vill dom påskina att de dom gör är rätt och de har sådan enorm kunskap och skicklighet som ingen annan har.
Visst finns det folk som kan utföra NH med måtta, det vill säga att kunna ta intryck från alla håll, kanske tycker man att en viss övning är jättebra och gör det någon gång för att träna lydnad. Men det tycks många gånger gå till överdrift det ska tränas lydnad i flera timmar men rida går inte?
Jag anser att det ska vara enkelt att vistas i hästens närvaro och många gånger tror jag att hästen bara blir förvirrad och stressad av viftande rep och allt vad det är. Så fort någon har problem med sin häst skriker någon kontakta en NH tränare. Vissa hävdar att man måste leka 7 games med sin häst och bryta ner den för att få en  bra relation. I min värld stämmer inte detta, se på alla tävlingsryttare som får sina hästar att hoppa över allt möjligt och utföra svåra rörelser. De litar på sina ryttare! Peter Eriksson hoppade genom en ring av eld med Cardento trots att han inte viftar med rep.
Jag använder mig inte av NH, det räcker många gånger med att bara vara lugn och konsekvent. Hästar är inga smarta djur, om dom  gör något fel beror det oftast på att de inte förstår, att man inte ger rätt signaler.
Se på denna film där Pat Parelli misshandlar hingsten Catwalk, Säg mig är det bra hästhantering?

William Leistner

William Leistner är ett tyskt märke som har många ryktborstar att välja mellan. Jag har flera ryktborstar därifrån och de är verkligen fina och bra att rykta med.
Min favorit är denna med Swarovski på, supermjuk är den perfekt för den sista finputsen.


Tycker även deras ryktborstar med krokodilimitation är fina
Frågor


vet du hur JW ridbyxorna är i storlekerna? :)
Svar: Jag tycker de är  något stora och de är höga i  midjan, för höga för min smak så jag vet inte om jag ska behålla mina faktiskt.


En tanke som slog mej var hur du gör för att tränsa:P
HAr ud en otroligt snäll häst eller får du stå på pall? Tänkte eftersom hästen ser gigantisk ut men det kankse bara är bilden som är missvisande?

Svar: Vilken gullig fråga:) Hon sänker huvudet automatiskt, om hon kör upp huvudet så är det omöjligt:)

Vet du vart man kan få ta på Kingsland Innsbruck? :) Väldigt bra blogg förresten! :D
Svar: Tack www.alle-rideudstyr.dk www.ridebutikken.no www.ruiterboulevardshop.nl

Vet du vad man kan beställa bara chippet sverges flagga till antarés förbygeln? :D
Svar: www.sans-faute.fr hör med dom de är jättetrevliga. Du kan även få en valfri bild på clipset.


Skam den som ger sig...

Jag bestämde mig för att hoppa idag trots att det blåser rätt mycket ute. Det gick inte så bra ibörjan då Orianda har en tendens att bara dra iväg i 190 på småhinder men när jag höjde gick det mycket bättre, blir till att träna mer lydnad tills på söndag. Jag har anmält mig till två klasser 1 m och 110, känns som en bra start på årets första tävling:)
Orianda blev lite otålig som vanligt hon tyckte jag skulle snabba på och ta in henne i boxen så hon fick äta:)
Otålig:

Ännu otåligare:


Det enda som är snyggt på detta HG schabrak är loggan har jag kommit på resten ser lite väl "billigt" ut, ingen rolig finess direkt.

Love


Så irriterad

hade släpat bort alla hinder, harvat paddocken och sedan släpat dit dom igen, precis när jag ska hämta Orianda i hagen så börjar det ösregna så det blev ingen hoppning idag:( är så trött på att bo i detta land, det går inte att rida om man inte har ridhus...


Var ska det sluta?

Det kan knappast bara vara jag som märkt att det skapas fler och fler konstiga hästbloggar. Det nya verkar vara provokation eller att bara ta det andra skriver rakt av och lägga ut i sin egen blogg, sjukt dålig stil. Eller dessa fejktävlingar med påhittade bloggar, vad är detta för folk?, jag har blivit väldigt skeptisk till att delta i tävlingar faktiskt. Det dröjer nog inte länge förrens  bloggare öppet skriver nedlåtande om andra bloggare, precis som det går till bland "mode" bloggarna.
Har ni också märkt detta?Vad tycker ni om denna utveckling?

The best things in life aren´t free...Schabraket var verkligen snyggt på tycker jag


Pikeur 2010/2011

Kikade lite på Pikeurs nya höst/vinter kollektion, kändes inte så nytt så det blir ingen ny jacka därifrån. Här kan ni se resten:www.calevo.com
Riders tour Fashion

Skrev ett inlägg om förra årets kollektion, detta årets är betydligt finare enligt mig..ett litet urval, resten finns här:
www.riderstourfashion.de


trött

jag är trött och kommer inte på något att skriva förutom att jag har varit utan internet hela dagen så det har varit omöjligt att kunna blogga. Hoppas ni haft en bra dag med sol:)
Bilder från idag:
Det går inte att gå ut ur en affär utan ett schabrak...

ja åtminstone känns det så ibland. Jag kom hem med ett Equiline schabrak+luva från Sussis. Jag fick 10% rabatt på det också:) Det kostade 965 kr + 680 kr för luvan innan den lilla rabatten. Sedan på hemvägen stannade vi på MyOne i  Borås, där köpte jag paddar, en Dyon täckesgjord och  bettskivor.


lite suddiga dåliga  bilder:


Alingsås

Strax ska jag iväg till Alingsås och ridsportaffären Sussis häst & Fritid. Eventuellt ska jag även till Lerums häst &  hund. Hoppas jag hittar något skoj;)
Ha en bra dag i regnet!

RG Italy

Schockemöhle har nu RG schabrak som är billigare då de är gjorda av en bomull-polyester mix. Dessa kostar endast 65 euro


De "vanliga" RG schabraken kostar som vanligt 85 euro hos Schockemöhle. Dessa är gjorda endast i bomull.Bloppisen är avslutad

Tack för ett stort visat intresse!
Får se när det blir nästa gång:)
Just nu sitter jag och väntar på hovslagaren, hon var tvungen att åka och köpa skor till Orianda först för hon hade ingen större storlek än 4:or med sig;)


Schockemöhle Sports 2010/2011

Jag har varit rätt trött på det mesta från Schockemöhle, sålde alla mina schabrak därifrån och har inte varit så intresserad av det märket det senaste året faktiskt men nu har jag fått upp ögonen igen och jag gillar flera saker från deras senaste kollektion. Däremot är det mycket träns och grimmor i grått läder och det tycker inte jag är  så snyggt. Här är ett litet urval:

Utförsäljning

Letar du efter nya ridkläder?Divoza Horseworld har just nu rea på massvis med kläder från märken som Pikeur, Kingsland, Anky, Ariat mfl. www.divoza.com


Saknar

att rida, har inte ridit på 1,5 vecka men imorgon kommer äntligen hovslagaren:)
Några gamla filmer filmade hemma som jag visat innan, får filma nya i veckan och lägga ut sedan.


Equiline

Equiline´s nya ridbyxor med strasslogga är riktigt snygga. De kostar ca 179 euro. Vad tycker ni?
Finns även tävlingsblus i samma kollektion för ca 89 euro


även schabrak+luva finns i denna kollektion som är en limited edition.

Scapa sports skrittäcke

Funderar på att köpa ett nytt skrittäcke till hösten, isåfall blir det nog ett från Scapa sports, de är inte så lätta att hitta men min leverantör har så får väl ta det därifrån. Såhär ser det ut på ena sidan:


och såhär på andra sidan


Eller så blir det ett från Paddock by LN

Frågor


Jag la märke till att Orianda har ett Rhinotäcke och kan inte låta bli att fråga hur du upplever passformen?
Min häst har nämligen samma kroppsbyggnad som Orianda
och även han är hyfsat stor men jag har hört att Rhino är mindre i modellen än Amigo och Rambo och sitter därför bättre på hästar av lättare modell.
Svar: Jag tycker Rhinotäckena sitter väldigt bra även på hästar med bred front som O har. Däremot sitter kanske täcket något längre upp, alltså det går inte ner så mycket på sidorna framtill som syns på denna bilden:Franke Sloothaak hackamoret som du tipsar om här, fungerar det ungefär som ett ponnyhack? är det skarpt eller hur fungerar det? har funderat på att beställa ett men har varit osäker på hur långa skänklarna är osv. equality line har väl det?
Svar: Ja Equalityline har det. Det är skarpare än ett ponnyhack, vet inte exakt hur långa skänklarna är, säkert minst 17 cm. Dock kostar det ca 3 600 kr.


vad har du för mål med din ridning ? :)
Svar: Kul fråga:) Att ständigt utvecklas och få ett bättre samspel med hästen är mitt främsta mål, sedan får man se hur långt det når, jag har en tendens att välja svåra hästar och då får man kämpa mycket för att uppnå varje litet delmål kanske är det därför jag inte gärna sätter upp tydliga mål. Det skulle vara kul att tävla medelsvår men det viktigaste är att ridningen är kul och går framåt på hemmaplan, tävla är bara en bonus. Mitt mål var att debutera 120 detta året men så blev hästen skadad så får se om jag hinner det detta året.

Hej =) Vet du vart man kan köpa JW schabraket med nationsflagga på? =) Bra blogg =D
Svar: Skara hästsport och ridsportbutiken.net

Får man tävla med chaps?:)
Svar: Ja det får du om du menar shortchaps.

Hej, :) undrar bara om jumpinn webshopen är en bra sida att beställa ifrån? :)
Svar: Ingen aning faktiskt aldrig beställt därifrån, jag beställer mest från andra länder.

var hittar man billiga CWD bröstor för ponny ? Kan du inte skriva mer om RG och CWD ?? tacksam för svar !
Svar: Kolla här: www.toutpourlecheval-shop.org visst kan jag skriva mer om det:)

vet du var ett orange schockemöhle fleecetäcke finns? man kan vända på det så blir det grått.. loggan är jättestor och står på "hela" täcke. Fanns i falsterbo men kommer inte ihåg vad affären hette. :)
Svar: Kolla här www.horsehouse.dk

Aktuella bud

Nu har jag lagt ut de aktuella högsta buden på sakerna i bloppisen, det står efter bilderna i det föregående inlägget:)

Bloppis

Nu är det dags för min lilla bloppis. Maila mig manhattan2006@yahoo.se om du vill köpa något. Budgivningen pågår tills budgivning avtar. Säljer ett Dyon träns från Working collection. Brunt strl full. Använt fåtal gånger, köpt detta året, mycket fint skick. Nypris 1 200 kr. Lägg bud!(Obs bett ingår ej) Högsta bud just nu 950 kr SÅLD!


På  hästen:


Equistro schabrak strl full. Fint skick, lite slitet på kantbandet vid kardborren men syns inte när sadeln är på. Lägg bud!Högsta bud just nu 250 kr SÅLD
Dyon schabrak strl full. Jättefint skick endast använt 3 gånger ej tvättat ännu men tvättas såklart innan det skickas. Lägg bud.Högsta bud just nu 380 kr SÅLD


Eskadron luva strl full. Vit med guldpasspoal. Endast använd någon gång fint skick. Lägg bud

I helgen

tänkte jag ha en liten bloppis här i bloggen med blandannat Dyonträns, och schabrak. Så håll utkik;)
Fina hästar

3-årigt sto e:Quidam de revel-Voltaire, till salu hos maalwater.nl
4-årig valack e:Cartano-Haarlem pris mellan 60-8000 euro


3-årig hingst e:Clinton-Ernest pris mellan 10000-15000 euro

Ridsports artikel om hästbloggar

Någon mer än jag som tyckte den var ganska värdelös?För det första blev jag riktigt förvånad över att de största bloggarna inte var med som tillexempel tävlingsryttaren. Jag kände knappt igen några av de bloggarna som nämndes. Tycker det skulle vara fler bloggar med men givetvis både stora och mindre. Vad var meningen med artikeln egentligen?
Jag trodde att några bloggare och deras hästar skulle finnas med på bild och eventuellt intervjuas. Det skulle iallafall väckt  intresse. Jag får iallafall inte lust att gå in och läsa någon blogg när det är så dåliga och korta presentationer om innehållet i bloggen. Modebloggar får jättemycket uppmärksamhet i media, och när  man tror att alla fina hästbloggar äntligen ska uppmärksammas nej då förtjänar  inte ens artikeln EN bild. Artikeln var så intetsägande att jag först bläddrade förbi utan att ens se den först, jag tycker det säger allt. Tror det skulle blivit mycket bättre om tillexempel en bloggare skrev artikeln.
Vad tycker ni om artikeln?

Sprenger

Fick en fråga om var Sprenger Bow Balance stigbyglarna går att hitta till bäst pris. Mitt tips är kika runt bland affärerna på ebay.de där går dom att hitta för tex 99 euro. Jag köpte även mitt par där för 2 år sedan.

Bättre bilder

på några av Equipe tränsen som jag tog bilder på och lade ut i bloggen under Falsterbo. Tycker alla är supersnygga.

Esperado

Esperado är ett tyskt märke med rätt blandad stil, ta schabraket längst upp till höger tillexempel, lite Hitlerkänsla får jag av det, usch nej inte snyggt, däremot det bruna med strass var rätt läckert.Vad tycker ni ...

om Scapas mockaschabrak Prestige?Något ni skulle kunna tänka er att köpa?

Ska jag?

Jag är så himla sugen på att köpa Dyon the difference tränset. Jag tror det skulle passa jättebra på Orianda. Jag har inte bestämt om jag ska köpa det med bredare nosgrimma eller det vanliga. Vilket tycker ni?
Det med bred nosgrimma:


det "vanliga" med smalare nosgrimma:
Det löste sig

som tur var med hovslagare, fick tag i ingen mindre än min gamla klasskompis som är utbildad hovslagare. Tack Nina för att du kunde komma med kort varsel och åka ända från Göteborg! Bara en vecka kvar  tills dom ska skos nu men hur ska jag överleva 1  ½ vecka utan att rida?Jag blev tyvärr tvungen att dra av ena framskon på Orianda då den var så lös att det var farligt.

Nästa vecka

får jag hem Lamicell college schabraken med luvor, (jag vet 100 år senare) får se exakt hur bra dom matchar schabraken när jag får hem dom, det var lite av en chansning. Jag kommer ta bilder så ni får se sedan

Den som väntar på något gott ...

väntar aldrig för länge. Om ca 3 veckor kommer äntligen min Antares förbygel, den håller just nu på att tillverkas i Frankrike. Jag betalade 165 pund+frakt vilket slutade på strax över 2000 kr. Jag valde den svenska flaggan på.

Snygging

Den här hästen är så  fin,  men smakar det så kostar det...;)

Checkmate

Jag gillade aldrig rutiga schabrak förr men nu funderar jag faktiskt på att köpa ett. Allt tack vare RG och deras snygga design. De kostar 98 euro. Här är några alternativJag gillar nog det sista bäst.

RSS 2.0