Dag 10 -Det här hade jag på mig idag

Yes detta hade jag på mig idag på nyårsafton

Gott nytt år!!

Önsker alla ett gott nytt år!Hoppas på ett storslaget 2011

Bestämt

Nu har jag och syrran äntligen bokat biljetter till Göteborg horse show det blir torsdag, fredag och söndag. Längtar!

Kavajer max 3000 kr

Jag kör en till då många frågar efter kavajer;) euron är låg just nu så priset blir lägre.
Animo Lowe 319 euro schimmelreiter.1a-shops.eu


Kingsland 328 euro www.kingsland-shop.com


Pikeur Gotha 290 euro www.shop.reitsport-keck.de


JW 215 pund www.johnwhitakerintltd.com


GPA 300 pund www.proformequine.co.ukDag 9 -Min tro

Jag anser att det mest kommer elände från religion. Terrorister, krig, bränna häxor osv. Men jag kan förstå att folk i svåra tider behöver en tro, något som håller deras hopp vid liv.
Jag tycker det är viktigt att tro på sig själv, visst kan alla tvivla på sig själv eller sin förmåga ibland, men det är viktigt att ha en bra relation till sig själv, att vårda sitt inre, för i slutändan är det det enda som finns kvar och spelar någon roll. Man får alltid leva med sig själv och sina handlingar. Människor i ens omgivning går att byta ut men det går inte att byta ut sig själv.  Jag tycker att de 10 budorden är bra, det är väl det jag sätter värde på inom kristendomen. Du ska behandla andra som du själv vill bli behandlad tillexempel.
Jag tror däremot att vissa personer som verkligen har en bra relation till sig själva och verkligen kan känna saker på ett annat plan kan förutse saker. Visst är det kusligt att den du precis tänker ringa upp ringer dig?Eller att man kan känna på sig att det kommer hända något, jag kände väldigt tydligt den 2 oktober att jag inte borde hoppat den dagen, jag kände ett starkt obehag men jag sköt bort det, jag borde lyssnat på den känslan så hade jag sluppit bli skadad.
Jag tror på intuition, känner du att något är fel eller att något håller på att hända, lyssna på den känslan!

Nyår

Jag var helt säker på att det var onsdag idag, men tydligen är det nyårsafton imorgon haha. Ska bli kul att bjuda hit några vänner på middag:) Får hoppas att man ser lite raketer, vi har ju rätt bra utsikt häruppe så lite borde man allt se. Idag ska jag in till Borås och korta in klockan jag fick, den är för stor,  lite omständigt. Vi ska också byta en av stolarna vi köpte på Mio i måndags för den går inte att skruva ihop. Vad ska ni göra på nyår?


HV Polo uggs

Idag kom äntligen mina HV Polo uggs från Matilda
Jättefina och bekväma:)
Bilderna är tagna med mobilkamera.


En låda från HV Polo vad kan det vara i de...

img_0751 (MMS)

En låda från HV Polo vad kan det vara i den?;)


Dag 8 -Ett ögonblick

Det finns såklart många bra och dåliga ögonblick men eftersom detta är en hästblogg så väljer jag givetvis ett hästrelaterat ögonblick. När Celebrity föddes sommaren 09. Jag var lite nervös inför denna fölningen eftersom året innan hade det varit en rätt jobbig förlossning för henne. Men det gick väldigt fort och hon blev inte alls så trött eller svettig. Det var bara glädje! Kanske minns jag denna dagen väldigt tydligt dels pågrund av att en tråkig händelse ännu inte hade uppdagats och vi levde i ovisshet över vilket mörker som skulle komma...
Men det var iallafall en rolig natt. Han var så söt och han var redan från början väldigt nyfiken på oss och var väldigt lugn som föl om man jämför med tidigare föl vi haft.
Det är en häftig upplevelse att det föds en helt okänd varelse som man inte alls vet hur den är.Spännande!Frågor

jennie om Mässingshackamore:
Hej, du jag blir tokig.
Jag köpte för två år sedan från en hästbutik på nätet lösa swarowskistenar. Köpte massa och var glad. nu hittar jag vare sig stenarna somjag har massa kvar av eller butiken jag handölade från. Får inte upp betalningarna via banken heller då det är över 18 månader sedan... suck! Jag köpte rosa, ljusblå och kristall och de hade i olika storlekar och jag köpte även vaxpinnar därifrån. Det enda jag vet är att de även sålde JW hjälmarna som var färdigblingade med stora rosetten, andra varumärken har jag ingen aning om. Det var ingen av de "vanliga" internetbutikerna som jag till vardags är inne på heller....hjääälp ;)
Svar: Det är ju inte bra om du blir tokig;) kan det vara ridsportbutiken.net? Annars har även www.glitzit.se allt som behövs.

Emma om Iväg:
Hej!
Jag undrar hur man ska göra för att ens bruna träns och sadel inte ska bli mörkare när man puttsar det. Vet du om det finns nåt?:D
Din blogg är grymt bra:D
Svar: Tack så mycket:) Jag skulle säga att du ska undvika att använda olja på lädret och endast conditioner och när du rengör lädret med cleaner/sadeltvål använd inte mycket vatten. Mina lädersaker blir inte mörkare alls faktiskt:)


Maja om Iväg:
Hej!
Du vet ingen sida som säljer Kingsland lite biligare. Är ute efter Qubec västen.
Härlig blogg!!
Svar: Tack, skara hästsport har just nu rea på den. Även rea här horsesandriders.co.uk www.equestrian-flair.co.uk www.tack-uk.com annars är det lite billigare överlag i England.

Anonym om Iväg:
Hej
Vet du hur JW's AirFlow huvur är i strl? Är ponny väldigt litet?
Svar: JW överlag är väldigt små så jag tror inte den modellen är något undantag.

emelie  om Frågor:
vad tycker du spontant om Herve Godignons läderprodulter? typ träns :)?
Svar: menar du kvalité eller design? Vissa äldre modeller tycker jag har lite väl smala remmar för min smak, verkligen supersmala men deras senaste träns med lack på är jättefint. Jag har inget HG träns själv, hade ett från Horse In deras billigare kollektion som var helt ok, väldigt mjukt, många är väldigt nöjda med kvalitén.

Anonym om Intressekoll:
KAN MAN FORTFARANDE KÖPA BLINGBLING PANNBANDEN? JÄTTE TACKSAM FÖR SVAR!
Svar: Jag tog aldrig in några men kan hända att jag gör det längre fram men det är svårt att hitta en leverantör med vettiga priser

Anonym om Vi kom loss:
hej. har du några tips på online butikerna som har ra jul rea nu?
Svar: Divoza.com har alltid mycket rea och även här www.sellerie-destockage.com

Matilda om Vi kom loss:
Jättefin blogg!
Vet du någon svensk hemsida där Mylerbett (level 1) säljs?
Svar: Tack! Här finns en del grand-prix.se

Nathalie W  om Skulle du...:
Vet du var man kan köpa såna gröna, rosa eller orangea scapa schabrak? (helst i den gamla kollektionen :)
Jätte tacksam för svar!
Svar: Ett pistagegrönt finns här www.allesvoorjepaard.nl

Alva om Frågor:
Hej! Tack för en grym blogg, följer den slaviskt :) vet du om man kan köpa trust tetris summer rug i sverige? Har sett de tjocka men inte just sommartäcket.
Tack!
Svar: Tack vad roligt, Schoeckemöhle har det www.schockemoehle.net de som säljer Trust bör kunna ta hem det åt dig som Charlies, Svensk ridsport etc


Rutigt

Detta RG schabrak  är så snyggt! Är helt inne på ett rutigt schabrak

Träns max 2500 kr

En läsare ville att jag skulle ge exempel på träns som kostar max 2500 kr
Eric Navet träns med klinker just nu endast 169 euro www.sellerie-destockage.com


Amerigo 160 pund www.equusukgroup.co.uk


Pariani "Trendy" just nu 238 euro www.mistercavallo.it


Dyon träns med repnosgrimma 192 euro


Silvercrown 229 euro www.chevalattitude.com


Equipe 237 euro cheval-shop.com


HG träns 235 euro www.horsedestock.comGPA schabrak

Just nu är det rea på GPAs schabrak www.sellerie-destockage.comDag 7 -Min bästa vän

Jag gör det lätt för mig, det måste bli min syster. Vi umgås flera gånger i veckan och vi är väldigt lika i tankesättet. Vi förstår varandra då vi gått igenom mycket samma saker och ibland behöver man bearbeta det, då finns det ingen som förstår det bättre än hon. En annan rolig sak är att våra stjärntecken passar ihop, brukar skratta lite åt det ibland. Såhär står det:
När en Fisk och en Kräfta träffas skapas mycket positiv energi. Båda tecken är naturligt toleranta och sympatiska, Fisken är mycket stimulerad av Kräftans olika idéer, Fisken öppnar Kräftans ögon för kreativitet och spiritualitet. Å andra sidan kan Kräftans praktiska läggning ge Fisken vägledning om hur man ska förverkliga idéer och drömmar. Förhållandet är otrolig starkt med mångsidiga emotionella band.

Det bästa med relationen är deras liknande emotionella natur, båda besitter mycket känslor och medkänsla. De kan både lära ut och lära av varandra. De komplementerar varandra väl och förhålandet är harmoniskt. Deras empati och beslutsamhet, som de båda värdesätter, kommer göra relation stark och långlivad.

haha the perfect match tydligen;)

Mässingshackamore

vet att det var jättesvårt att få tag på förr men inte nuförtiden. Om någon skulle leta efter det så finns det tex här www.horse-attitude.com.

Mysigt

Hjälpte till att ta in hästarna idag, det känns så härligt att vara tillbaka i stallet litegrann:) När man inte träffar hästarna varje dag så ser man verkligen hur mycket de växer. Celebrity har fått stora hovar och rejäla ben! Så fin
gammal bild

Iväg

Nu ska jag iväg och byta julklappar och äta sushi:) 
För er som undrar och har beställt schabrak så kommer nästa leverans från Scapa, Lamicell, H.F.I och RG om ca en vecka.

Vi kom loss

Som tur var fick vi tag i någon som bodde i närheten som kunde dra upp oss, traktorer är bra att ha:) Man ska nog hålla sig på stora vägar i detta vädret -20 var det också brrrr. Tur att ingen häst var i och bara möbler denna gången.

Vi har kört fast:( skit också

img_0749 (MMS)

Vi har kört fast:( skit också


Jessica hjälper mig att lassa in möbler fr...

img_0748 (MMS)

Jessica hjälper mig att lassa in möbler från Mio:)


Dag 6 -Min favoritplats

Rent spontant tänker jag stallet men det är ju "hemma"eftersom vi har eget stall. Min favoritplats är med andra ord överallt där jag känner mig hemma, i sällskap med mina närmaste. Jag trivs jättebra i mitt nya hus och det är så kul att fixa iordning allt exakt så som man själv vill ha det:)
Stallet är även Oriandas favoritplats:)Frågor

Lina Andreasson om Svar:
Var kan man hitta Eskadron damasker (inte senskydd..) billigast? :) än sålänge har jag hittat dem för 379:- / paret.
Svar: På ebay.de finns dom lite billigare;)

Ronja  om På begäran:
Må bare få sagt igjen du har en KANON bra blogg!! =)
MÅ innom hver dag å lese!!
Vet du om lærkvaliteten er bra på TdeT träns,og er det like fint på ordentli som på bilde?
Den bling bling pannereimen du har med fire rader stener med kamelot farge (blinger i mange farger) Hvilket merke er det? =)
Håper på svar =)=)
Svar: Tack så jättemycket:) Ja TdeT tränsen är lika fina i verkligheten, de jag har känt på har känts mjuka, dessa träns är betydligt dyrare i Sverige. Märket är Tophorse men på lappen står det bara swarovski och är en svan på.

Liz om Sarm Hippique:
Hej!
Vad tycker du om dyon the difference? Tror du att det har bra effekt på hästen, alltså att det är bekvämt och bättre menar jag? :) supetfina träns du rekommenderade! Vore kul om du gjorde fler inlägg om vad du har för utrustning:) annars jättebra blogg!
Svar: Jag tycker att det är ett snyggt träns och jag tror säkert att det kan underlätta för hästar som har spänningar osv i nacken. På den punkten är alla Dyons träns bra just eftersom man inte trär nosremmen igenom nackstycket utan istället fäster det på sidorna, då avlastas också hästens nacke en del och borde vara betydligt bekvämare. Är det något speciellt du vill jag ska skriva om min egna utrustning så får du gärna säga till.

Alexandra om Århundradets härm:
Hur "är" benskydden? Har aldrig sett dem förut.. funkar de som vanliga eller har de någon speciell effekt?
Svar: De är väldigt bra skydd just eftersom de är helt ventilerade då det är hål i dom. På det sättet blir inte hästens ben överhettade vilket dom annars blir på sommaren om hästen går med skydd i hagen tillexempel. Dessa skydd har vunnit pris just för att de är så smarta.

Anonym om Jättenöjd:
Vad fick du mer? :)
Svar: En Guess klocka, Andreas carlssons bok Dandy, Marc Jacobs armband och örhängen, Golddigger armband, Juicy Couture mysbyxor, tofflor, Guerlain parfym och bodylotion, Bodyshop hudvårdsset, Chanel läppglans, flera doftljus, kristall ljusstakar, Michael Jacksons nya cd, handskar, TIGI schampo och balsam, pengar, och en kaffemaskin från Zinzino

Eleonor  om Ett av dom:
Riktigt snyggt! Undrar också över pris och om dom finns i hopp?
Svar: Jag har bara tagit hem 3 stycken denna gången ett som kostar 1000 kr och 2 som kostar ca 7-900 kr. Alla är i allroundmodell.

Hej!!
Är luvan kvar?? annars vill jag köpa den! du kanske kan maila mig ang betalning i så fall!
Sen har jag en lite hingstfråga till dig:) jag är snart i färd med att köpa ny häst, då jag är barnsligt förtjust i skimmlar och helst med capitol i stammen så undrar jag om du vet om Willi Melligers finfina (tyväär avliden) Calvaro V har några avkommor?? Har sen försökt hitta unghästar i Sverige efter Cornet Obolensky men det varkar inte finnas... du kanske har något tips??
God jul och hoppas att ditt ben är bättre och att du kan rida din fina Orianda snart:)
Svar: Tack:) Luvan är tyvärr såld. Ang Calvaro så var han inte e: Capitol utan e:Cantus och tyvärr inga avkommor då han var valack. CO unghästar vet jag inte riktigt var du ska hitta. Om du gillar Capitol I kan du annars kolla efter avkommor till Cardento och Casino tillexempel:)

Hälsningar en trogen bloggläsare!!
Rebecca om Dag 2 -Mina föräldrar:
Alltså jag måste bara fråga, hur hög är Orianda?? hon ser riktigt stor ut haha :p men jättefin är hon :)
Svar: tack, hon upplevs större än vad hon är men kanske 172?fast rätt rejäl.

BD

I januari kommer sadelutprovaren för att prova ut sadel på Orianda, så då kommer jag att få rida för första gången, kul men såklart kommer jag behöva hjälp att komma upp och ner då jag inte kan belasta det benet så mycket. Sedan ännu en rolig nyhet är att jag kommer sälja Bruno Delgrange själv längre fram, både sadlar och annan utrustning:)

JW senskydd med flagga

Har beställt ett par JW senskydd med flaggan och loggan på:)Har inte hittat dom i någon affär då de är slut överallt så blev tvungen att beställa ett par. Hittade inte någon bild där flaggan syns.


Dag 5 -Vad är kärlek

Kärlek är väl det som får jorden att gå runt?Kärlek är väldigt viktigt för mig, jag skulle inte vilja leva utan det. Jag har alltid letat efter den äkta kärleken, det skrämmande är bara att man kan aldrig veta om det var rätt förrens efteråt, när man är 80 år och fortfarande sitter där med samma person. Kärlek kräver mod och list och framförallt att visa sin sårbarhet och ge av sig själv. Det är svårt att förstå egentligen hur svårt det måste vara att bevara en kärlek i säg 30 år. Det finns en anledning att så många i dagens samhälle skiljer sig. Självklart finns det mängder med anledningar till detta men det är alltid lika sorgligt. Att ha avlagt ett löfte...tills döden skiljer oss åt. Man kan väl sammanfatta det som att vissa menar de orden och andra tar väldigt lätt på dem.
Kärlek är både det bästa och det värsta som finns. Inget gör så ont som att bli lämnad eller sviken. 

För mig är det verkligen allt eller inget. Jag skulle aldrig vara tillsammans med någon som inte vill ge allt av sig själv och vilja gifta sig osv. Jag gör vadsomhelst för den jag älskar och självklart går det åt båda hållen.
Kärleken mellan djur och människa är betydligt enklare, för djuret kan aldrig bete sig illa eller göra dig besviken på samma sätt, ett djur kan inte medvetet såra dig. Djur är fantastiska och de är väldigt lätta att älska.

gammal bild på mig och Christian


Vilket skulle du välja?

Vet inte vilket fleecetäcke jag ska välja..help
HV Polo


Scapa modell 07


Scapa modell 08

Dag 4 -Mina ambitioner

Jag är en rätt driven person, jag vet oftast vad jag vill även om det inte alltid har varit så. Ofta bleknar mycket annat runtomkring, jag tenderar att se mycket som antingen eller. Blir det inte som jag tänkt så struntar jag i det. Även om jag verkligen vill ha en ridsportbutik så är det inte vilken affär som helst som gäller utan den ska innehålla vissa märken och ett visst sortiment annars så håller jag hellre på med något annat. Sedan har jag självklart andra drömmar som jag funderar på, jag skulle vilja designa hästutrustning själv, starta ett märke ihop med en toppryttare. Min dröm är att ha en ridsportaffär i NK i Göteborg, det hade varit perfekt. The sky is the limit...
Inom ridningen tänker jag annorlunda då jag är en realist. Jag vill inte leva på hästarna utan bara ha det som hobby.  Jag vill inte tävla varje helg men jag vill gärna tävla medelsvår iallafall. Men man vet aldrig vad som händer i framtiden. Mina ambitioner är iallafall att se hur långt Celebrity kan nå:) sedan vill jag gärna avla fram några svårklasshästar också.Jättenöjd

över mina julklappar och dagen i helhet. Älskar verkligen julen. Var ni nöjda med era klappar?

Det enda jag fick i hästväg var en Kingsla...

img_0747 (MMS)

Det enda jag fick i hästväg var en Kingsland mössa:)


God Jul! Hoppas ni får en fin julafton:)

img_0694 (MMS)

God Jul! Hoppas ni får en fin julafton:)


Julen börjar bra:) Marc jacobs örhängen ta...

img_0693 (MMS)

Julen börjar bra:) Marc jacobs örhängen tack mamma:)


Dag 3 -Min första kärlek

Min allra första kärlek var Shetlandsponnyn Olle. Han såldes från en ridskola för att han rymde hela tiden. Min syster fick honom då jag var runt 2 år. Så det var där mitt hästintresse startade. Olle var verkligen en prövning att rida som nybörjare. Han var nämligen inte guds bästa barn, eller häst i detta fallet. Han bockade jämt av oss. När vi skulle hämta honom i hagen så anföll han oss med öronen slickade bakåt och sparkade efter oss, vi fick springa allt vi kunde och slänga oss under staketet för att komma undan. Sedan ropade vi på pappa och när han hämtade Olle i hagen så stod han där med öronen framåt och vågade inte göra någonting, en väldigt smart häst haha. Olle var även väldigt bra på att hoppa och vårat rekord blev 80-90 cm då var jag så stolt över honom. Han blev hela 29 år! Han har varit en väldigt stor del av mitt liv eftersom han gick bort för bara 3 år sedan. Jag älskade verkligen denna busiga ponnyn han var så rolig att hitta på saker med. R.I.P Olle


Första gången jag blev "kär" i en kille var när jag gick på lekis, han hette Johan. Både jag och min kompis Emelie var kära i honom och när han en dag när vi gick på lågstadiet frågade chans på henne så sa hon nej för min skull eftersom hon inte ville göra mig ledsen. Det glömmer jag aldrig, riktigt gulligt gjort:)

Jul katt:)

img_0681 (MMS)

Jul katt:)


Svar

Ang RG schabraket jag visade bild på innan så kommer det att kosta ca 1000 kr. Som ni kanske vet har RG olika priser beroende på vilken modell, material och antal passpoaler osv. Jag kommer även ta hem 2 billigare modeller som kommer kosta runt 700-900 kr
Mer information och bilder kommer vid leverans.

Sista läkarbesöket

Idag var jag på min sista röntgen och läkarbesök. Läkaren sa att det är en komplicerad fraktur vilket medför att det är något som jag tyvärr troligtvis kommer att få problem av när jag är 45-50 år. Han sa att om jag var en fotbollsspelare så skulle jag bara kunna spela tills 30. Tur att jag inte spelar fotboll då. Rida ska inte vara några problem sa han. Brosket blir tydligen väldigt förstörd  även om själva benet har läkt, därför får man alltså men för livet:( Detta alltså pågrund av frakturens placering, då det är enorm belastning från två håll på just detta ställe. Inte ett speciellt roligt besked men som vanligt det kunde varit värre.
Det ser iallafall inte ut såhär längre

Ett av dom

Hur snyggt är inte detta RG schabrak som kommer om ca en vecka?
champagne/lila

En julegris:)

img_0664 (MMS)

En julegris:)


Hemma hos mamma för att baka julgodis:)

img_0656 (MMS)

Hemma hos mamma för att baka julgodis:)


Scapa

Jag har faktiskt 2 saker kvar från Scapa sports maila mig vid intresse manhattan2006@yahoo.se
Denna luva i färgen metal blue strl full pris 150 kr inklusive frakt SÅLD!


Mörkgrå grimma med tillhörande grimskaft strl full pris 250 kr+frakt
SÅLD!

Svar

Jag har fått flera frågor om ett av mina swarovski pannband. Det med spektrafärgade stenar eller rainbow som det också heter. Märket är Tophorse men på etiketten står det bara swarovski. Så de saluförs nästan alltid bara som swarovski pannband. Dessa pannband finns lite överallt Skara hästsport, Charlies, Svensk ridsport osv även Otto Schumacher har liknande. Det finns även likadana pannband som säljs av Jacson.
Dag 2 -Mina föräldrar

Min mamma heter Marie och är 50 år, hon jobbar med personer med funktionshinder och har gjort det i många år. Hon har varit med om ganska tuffa saker i sitt liv, ibland kan man undra varför så mycket tycks hända en och samma person?Men det är väl så att en olycka kommer sällan ensam. Jag har alltid sett henne som en väldigt stark person som skrattar mycket, hon är bra på att hålla humöret uppe.

Min pappa heter Björn och är 56 år. Han har eget företag och är målarmästare, sysslar mycket med konstmålning i slott och liknande, han bor på en gård i Härryda där han också hyr ut lokaler till andra företag. Min pappa har jag alltid sett som någon som går sin egen väg, han har aldrig varit mån om att passa in, något jag absolut älskade, kanske därför jag blev likadan?Jag kör mitt eget race. Jag blev jättebesviken när han klippte av sin långa hästsvans haha. Pappa red även western förr på sin nordvensk.

Jag har tyvärr inga bilder på dom ihop hemma hos mig men jag vill minnas dom som de var när de var gifta. De var perfekta för varandra. Mina föräldrar har lärt mig mycket och de har alltid ställt upp för mig och min syster, jag bara hoppas att jag en dag kan ge mina egna barn en lika fantastisk barndom.

Mamma och jag i somras


Pappa och Orianda

Sarm Hippique

Sarm Hippique har en del skydd som jag gillar även om de förstås är lika Veredus
Dessa med fårskinn kostar 168 euro


Dessa med gel kostar 149 euro
med neopreneinsida kostar de 126 euro

På begäran

En läsare ville ha tips på lite olika träns som får kosta max 1500 kr
So here it goes
HG Horse In klinkerträns
detta träns är just nu på rea hos segcompany för 1035 kr
jag hade ett sånt ångrar ibland att jag sålde det.
GG Nexus
rätt annorlunda träns kostar 1599 kr finns också hos segcompany


Dyon WC träns med ofodrad nosgrimma pris 1199 kr finns nästan överallt


TdeT träns pris 66 euro www.toutpourlecheval-shop.org


Equipe träns 144 euro www.equi-services.fr


HV Polo träns pris 99 euro www.chevalattitude.com

Dag 1 -Om mig

Mitt namn är Caroline och jag är 24 år. Åren går fort den saken är säker. Jag är född utanför en liten ort som heter Skene. Jag växte upp med en familj som inte var som alla andras. Dvs med gård och hästar och föräldrar som kom från storstan och drömde om att flytta ut på landet och körde runt i amerikanare och en pappa som hade långt hår dessutom:D Alla mina vänner bodde i villaområde och deras föräldrar körde "vanliga" bilar. Rätt fascinerande ändå hur lätt det är att känna sig annorlunda när man är liten;) Jag lärde flera av mina vänner att rida på min lilla shetlandsponny Olle och det är så kul att vissa av dom än idag rider.

Jag älskade min barndom, de åren får mig fortfarande att le. Vi hade många djur när jag var liten hästar, grisar, kaniner, katter, hundar, höns, gäss, getter och får, hoppas jag inte glömt något djurslag nu?
Därmed så lärde jag mig väldigt tidigt att ta hand om djur och jag älskade det redan från början. När lammen föddes svaga och det var kallt ute bar vi in dom i köket så de fick ligga vid elementen. När en kyckling hade blivit en hackkyckling så tog vi hand om den. Vi var nästan helt självförsörjande, odlade egna grönsaker och potatis och slaktade våra egna grisar och lamm.

Jag är en väldigt empatisk och känslosam person. Jag avskyr att vara osams med någon och är inte långsint. Jag är väldigt envis och är en riktig drömmare, jag ser ljust på framtiden även om jag lätt oroar mig för saker ibland.
Annars förutom mitt stora hästintresse så gillar jag att shoppa, umgås med vänner, baka, lyssna på musik, min stora idol är Michael Jackson, när han dog, dog en del av mig.
Nu bor jag i Kinna ca 6 km från Skene i ett hus med min pojkvän Christian, vi har varit tillsammans i 1,5 år nu även om det känns som att vi nyss träffades:)
På gymnasiet utbildade jag mig till hästskötare något som jag sedan har jobbat som till och från genom åren. Jag har bott i Stockholm i 2 år och i Skara i 2 år, där gick jag en 2 år lång utbildning inom företagande med häst, det var där min dröm om att starta en ridsportaffär växte fram.

-Don´t judge the book by it´s cover...


Blogglista

Jag har bestämt mig för att göra den långa listan som florerar på många bloggar just nu. Om ni tycker att det är allt för ointressant får ni strunta i att läsa helt enkelt;) Givetvis är inte detta de enda inläggen som jag kommer skriva.


Dag 01 – Om mig

Dag 02 – Mina föräldrar

Dag 03 – Min första kärlek

Dag 04 – Mina ambitioner

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Min favoritplats

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick

Dag 09 – Min tro

Dag 10 -Det här hade jag på mig idag

Dag 10 Mina rädslor

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Det här saknar jag

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Min första kyss

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Det här får mig att gråta

Dag 21- Min dag

Dag 22- Det här gör mig glad

Dag 23 -Det här upprör mig

Dag 24 -Dessa människor dras jag till

Dag 25 -Ett smycke, klocka eller accesoar som betyder mycket för mig

Dag 26 -Min älsklingsmat

Dag 27 -Det här åt jag idag

Dag 28 -En sak jag vill göra innan jag dör


Preliminär inköpslista GHS

Tänkte lista några av sakerna jag har tänkt köpa på Göteborg horse show 2011, vissa saker kommer jag säkert att hinna köpa innan men på ett ungefär
Kavaj Pikeur Gotha


eller en Manfredi kavaj


Freejumpsystems stigläder

Antares antibitmartingal


Equipes lacktränsNågot snyggt set från Christina Sport

+ benskydd, väst, handskar och något snyggt fleecetäcke. Sedan får jag se vad jag får i julklapp också av dessa saker så det kanske blir helt andra saker jag kommer leta efter i slutändan;)


Equiline

Bra priser just nu på Equilines schabrak av modellen Onda pris 38 euro  fler färger finns på westcheval.frEsperado

Esperados nya schabrak med strass är faktiskt snyggt, jag brukar ha lite svårt för strass på just schabrak annars men detta var fint gjort. Kostar ca 65 euro


Finns även i den här modellen

och den här

Snygga ridbyxor

Dessa ridbyxor från Koala sport med bett med strass på tyckte jag var snygga kostar 110 euro på k-val.com
Det roliga är att K:et ser ut som Kyra K  K:et..eller hur?

Tretorn

Funderar du på att köpa Tretorn stövlarna?Isåfall finns de till ett jättebra pris här www.mon-cheval.fr  199 euro


Finns även Lamicell schabrak+luva för bara 29 euro


Shoppa utomlands guide del 2

Jag får rätt ofta frågor om hur man köper utrustning från andra länder. Jag har skrivit om detta för längesedan men jag kan ta det igen.  Kolla valutan kan vara bra så man vet hur mycket summan slutar på i slutändan. Det går att göra på flera ställen googla "valutakurser". Hur man betalar varierar helt på vilka alternativ affären erbjuder. På tex Schockemöhle så betalar man enklast med kort då är det bara att fylla i kortuppgifter som vanligt precis som på vilken svensk sida som helst. På vissa affärer kan man även välja att föra över pengar, vilket jag föredrar. Då loggar man bara in på sin internetbank och väljer utlandsbetalning, fyller i vilken valuta betalningen ska ske i samt belopp. Från affären får du alla kontouppgifter så du betalar in till rätt konto. Annars om du köper från t ex Ebay så är det enkelt att betala med Paypal. Du registrerar dig på www.paypal.com Paypal är det enklaste sättet att betala och säkraste eftersom de kan ersätta beloppet OM man skulle bli lurad, det är lika stor chans att bli lurad i Sverige som i andra länder.
Om du köper saker på Ebay kolla alltid hur många positiva omdömen säljaren har och köp helst bara från affärer, det är annars en risk att bli lurad. Fråga även alltid säljaren om dom skickar till Sverige alla gör inte det men oftast står det vilka länder dom skickar till, fråga även vad frakten blir om det inte står. Frakten är varierar rätt mycket beroende på vad och hur mycker man köper. Det finns ingen tull på länder inom EU, däremot om du köper från USA kan det bli dyrt så ta med det i beräkningen, tullavgifter kan bli mer än summan för själva saken du köper. Du kan gå in på tullverket för att få ett hum om var tullavgiften kan tänkas hamna.
Jag hoppas detta var till någon hjälp, om det är något som är oklart så får ni gärna ställa frågor.


Update

Leveransen med schabraken från Lamicell, Scapa och HFI kommer förmodligen i mellandagarna då det är så mycket röda dagar framöver. RG leveransen kommer samtidigt eller lite efter det. Det var så svårt att välja vilka färgkombinationer jag skulle välja det finns ju hur många fina som helst. Ni får se när dom kommer.
RG Italy


Svar

Moa om Århundradets härm:
Oh vart hittar man dom?
Jag skulle behöva flera till hagskydd men Pessoaskydden är ju slut överallt, och dessutom lite dyra för hagen så kopiorna verkar perfekta :)

Svar: De finns på www.agradi.nl där finns även matchande bakskydd, också dessa exakta kopior på Pessoas;)

RG

Jag har nu börjat sälja det italienska märket RG, har kämpat för detta länge och äntligen blev det av så idag beställde jag min första order. Superkul!

Århundradets härm

Ok..nog för att många tillverkare härmar varandra men detta tar priset. Det ser ut att vara en exakt kopia av de Pessoa skydden jag har. Men de är ju betydligt billigare än originalet iallafall.
Kopian


Originalet


Öronen framåt

Ja så känns det faktiskt nu. Jag är oerhört glad att kunna gå normalt igen, jag bara hoppas att jag kommer fortsätta att uppskatta varje dag på benen. Men jag tror faktiskt att jag aldrig kommer kunna glömma smärtan. Den 23 är sista gången jag ska röntgas och undersökas.Men nu gäller det att se framåt. Imorgon ska jag ringa återförsäljaren för BD sadlarna så han kan komma ut med sadlar så jag får provrida. Sedan är det ju beräknad hemkomst för Orianda i januari, tiden går fort:)


Svar

Fick 2 frågor om samma schabrak nyss.
maja om Sprenger VS Soft up:
var har du köpt det där vinröda schabraket du har på bilden? :)7
Svar: Det syns inte på den bilden men på andra sidan är det Equipe loggan så det är alltså från Equipe och det är i deras monter jag har köpt det. Det är alltså inget jag säljer. Det finns matchande luva till men de har bytt färgerna nu så därför blir det aldrig av att jag köper någon för schabraket har de italienska färgerna på passpoalen men luvan har vit/blå passpoal och då matchar det inte..irriterande.
Jag har också ett beiget likadant med matchande luva. Jag tycker deras schabrak är supersnygga!

det andra beigaFrågor

Karin  om Julklappar:
Vet du om det finns lösa pannband att köpa till dyon tränsen?
Svar: Tyvärr inte vad jag vet, det är bara den anatomiska nosgrimman som säljs ihop med pannbandet.

Anonym om Julklappar:
Vet du om 4dobbin.com är en seriös och bra hemsida? :D
Jättetacksam för svar! :D
Svar: Det tror jag absolut att det är!

sara om Julklappar:
hej, kan du svara i ett inlägg?
tar du hem dyón-delar av träns?
hur mycket kostar nosgrimma och nackstycke i modellen du har på bilderna?
jätte intresserad att köpa :))
Svar: Ja jag kan ta hem allt från Dyon men då krävs förskottsbetalning. Nackremmens pris är ca 115 kr nosgrimman och pannbandet säljs ihop och kostar 1 350 kr

Anonym om Julklappar:
vilka härliga blåa nyanser!!
Har du några tips på sporrar av den "snällare" varianten. Jag har inte så stark skänkel och min häst har börjat bli lite lat och tar inte skänkeln så bra, skulle behöva lite hjälp och förtydligande av en sporre. Men han är väldigt kännslig för sporrar, kan fara iväg för mindre, kanske bara är det att han är ovan. Jag har prövat vanlig 15mm och kulsporre.
Svar: Nuförtiden finns det ju väldigt många olika typer av sporrar som man kan prova, själv ska jag köpa sådana som rullar, de ska tydligen vara väldigt snälla:) Finns många olika märken som har sådana men tex JIN:


Olivia om Julklappar:
Hejhej! Tack för en underbar blogg! :) Tänkte fråga dig om det går att beställa dyonträns i exfull (jag vill ha ett working collection med "vanlig" nosgrimma, inte platt), för nosgrimmorna blir för små på min häst. Alternativt om man kan beställa bara nosgrimman som du gjorde, fast i xfull? Tack på förhand :)
Svar: Tack så mycket. Nej tyvärr de görs inte i X-full


rida/ruby om Forget it...:
jag skulle väldigt gärna köpa det gamla i färgen gamel rosa, samma färg som du sålde förut, skulle du kunna fixa det? Och priset du sa där uppe, det var ju billigt
Tror du att det går att fixa, eller att du vet någonstans där jag kan få tag på ett :)
Stort tack på förhand
kram
Svar: Tyvärr verkar det vara slutsålt överallt

Fråga

Fick en fråga från en läsare
Elin om Julklappar:
Hej, din blogg är grym!
Tänkte bara kolla om du vet något om EQuest schabrak eller täcken? Typ med kvalité, storlekar och så? Har kollat en hel del på ett med diamant krona på men även ett med pärlor, dock är det lite dyrt så vet du om man kan skaffa det billigare någon annanstans?
Tack på förhand / Elin!

Svar: Först och främst, tack så jättemycket:) Jag har inte så mycket från Equest, jag har några schabrak och de har hållt bra, dock inte de med strass utan det är enklare bomullsschabrak. Mitt tips är att kolla på ebay.de de brukar vara bättre priser på Equests grejer där.
Vad säger ni andra läsare om Equests kvalité?


Repris

Denna vintern börjar kännas som en repris av förra årets, snart är det lika mycket snö som då. Detta väder ställer verkligen till det på många sätt. Undra hur många tävlingar som kommer bli inställda denna vår? det var faktiskt ett rent helvete förra vintern, vi fick skotta bort stora snövallar som ramlat ner från taken för att överhuvudtaget kunna få ut hästarna ur hagen, sedan blev det så mycket snö så plogbilen hade svårt att hitta ställen där kan kunde göra vallar till slut, det bästa av allt var när han hade plogat för en 2 meter hög vall precis vid ingången till en av hagarna, lagom kul jobb att skotta bort allt måste jag säga. I paddocken gick det inte att rida till slut när det frös på men innan dess red jag i 1 m snö, lagom kul. Bilder från förra vintern
Julklappar

Några av Oriandas julklappar, och fler kommer:)
Första..andra..tredje..SÅLD!

Nu är min sadel såld, en jättetrevlig norska som köpte den, hon köpte även stiglädrena, så hon fick en helt ny Prestige leather clean på köpet:)
Så idag ska jag åka hem till mamma och packa in den för att sedan skicka den på måndag. Detta innebär förstås att jag kommer vara utan sadel ett tag. Men i värsta fall får jag ta Zaldisadeln som hänger i sadelkammaren sålänge, jag tycker den ligger hyffsat, men jag gillar inte att rida i den. Jag får vänta tills januari att prova ut en ny sadel, det blir då Bruno Delgrange jag ska prova i första hand, passar inte den (vilket jag tror eftersom dom syr upp sadeln efter häst & ryttare) så får jag prova CWD helt enkelt. Spännande.
Hejdå snygging;)


Dyon

Jag, som så många andra gillar verkligen det belgiska märket Dyon. Mest för deras unika design, de har alltid snygga detaljer som utmärker sig från resten av tränsen. Jag skulle önska att de tog ut svängarna lite mer faktiskt vad gäller detaljer. Deras senaste träns var faktiskt riktigt tråkiga. Det är väldigt bra att man kan köpa alla nosgrimmor lösa så man kan byta när man känner för det. Jag blev positivt överraskad när de gjorde schabrak, synd att de inte gjorde en matchande luva till med logga på. Jag skulle även önska att de gjorde sadlar och kanske hjälmar?Det vore inte fel alls.

Eric le tixerant

le tixerant gjordarna ska ju vara bra för att de gör att hästarna får lättare att andas och hästar med sadelgjordstvång sägs hjälpas av detta. Detta träns är från samma märke och kostar ca 120 euro. Tydligen ska det bara vara en sorts prototyp än sålänge men det går ändå att köpa. Tanken är att det ska vara avlastande för nacken och på insidan är det stötdämpande neoprene det är dock inte så snyggt, även om färgen var fin. Många ryttare i Tyskland lägger neoprenekuddar under nackstycket just för att dämpa det tryck som blir.

Snart jul

Det är sjukt hur fort tiden går, om en vecka är det julafton! Jag har köpt nästan alla julklappar redan:) Orianda kommer få massor av julklappar när hon kommer hem, har blivit en del nytt nu när hon varit borta. Jag hade hoppats att jag skulle kunna åka upp och hälsa på henne innan jul men det går inte för ingen kan köra mig:( Så det får bli efter jul helt enkelt. Det känns så konstigt när hennes box är tom.
Igår var första gången jag hanterade en häst sedan olyckan. Ledde in Rebell, som tur var hittade han inte på något bus, men han hade vuxit mycket, tror han är större än Celebrity nu.

Fick ett HV Polo klistermärke, har ingen a...

img_0631 (MMS)

Fick ett HV Polo klistermärke, har ingen aning om vart jag ska göra av det


Bättre bilder

Tog lite bättre bilder på de schabrak som finns kvar. Är du intresserad kontakta mig manhattan2006@yahoo.se
Pris 420:-/ styck lindorna 280:-


Pris 400:-

Tripp, trapp, trull

img_0628 (MMS)

Tripp, trapp, trull


Svensk ridsport:)

img_0625 (MMS)

Svensk ridsport:)


Forget it...

Glöm inlägget jag gjorde tidigare om Scapa schabraken...vet ni hur dyra de är att köpa in??Nej just det. Jag tänkte det kunde varit en kul grej eftersom vissa verkar vilja ha den äldre modellen väldigt gärna. Självklart förstår jag att alla inte vill ha dom men nu vet jag iallafall att det var totalt ointressant så jag nämner det inte någon mer gång. Schabraken kostade 700-830 kr när de FANNS i Sverige och luvan ca 250 kr. Nej tror jag bara köper hem ett åt mig själv istället
Have a nice day


Skulle du...

köpa detta Scapa schabrak, helt nytt såklart i denna färgen pistage för 700 kr eller mer?


eller någon av dessa för 700+?Finished

Idag blev tapetseringen klar, blev väldigt fint. Nästa projekt är att tapetsera en av väggarna i vardagsrummet, har hittat en tapet med glaspärlor på som glittrar mycket, hur snyggt som helst, ska ha den i guld eller silver tänkte jag:)
Bilderna är tagna med mobil så det blev inte så bra bilder


Lookalike

Dessa 3 Euro-star schabrak är rätt lika, jag tycker nog det översta är finast:)

Bilden gör allt

Självklart vet väl alla att det är viktigt med bra bilder om man tex ska sätta ut en häst på annons. Men när man kollar runt på olika webshopar är det roligt att se vilken stor skillnad det gör även där. Det kan se ut som nästan helt olika schabrak, för att inte tala om träns!
Exempel på bra bild


Dålig bild på Dyons senaste träns


Mycket bättre bild på samma tränsHärlig start på morgonen

Nu har jag precis lagt en order på lite blandade schabrak både Scapa, Lamicell och H.F.I
Vissa schabrak är redan reserverade då jag fått in en del beställningar, jättekul. Hittills är jag ensam i Sverige om att sälja både Scapa vinter 2011 och sommarkollektionen 2010. Jag älskar Scapa schabraken och rider med dom själv så det känns jättekul:)
Lite av det som komma skall
Lamicell Platinum

Lamicell RG

H.F.I (dock inte i denna färgen) färgerna som gäller är marin/beige brun/orange och grön/beige


Längtar

Nästa vecka tänkte jag åka och hälsa på Orianda, ska bli kul:)

I´m lovin itJag älskar idén med att man kan få bestämma färg själv på loggan, mot extra pristillägg då såklart, fler färger finns. Jag har faktiskt bestämt mig, det blir en Bruno Delgrange jag köper så fort min sadel är såld:)Det börjar likna något nu

halvvägs färdig med tapetserandet, skulle verkligen säga att don´t try this at home, inte helt lätt att sätta upp en sånhär tapet i en hall, ett jäkla pusslande och skärande, det gäller att ha hjärnan påslagen om man säger så, tur att man har en yrkesman som fixar det;)

Nästan slut

Nu är nästan alla schabrak sålda men jag har 3 kvar. Vill du köpa något maila mig manhattan2006@yahoo.se
Detta strl full  dressyr färg taupe pris 450:- matchande luva finns pris 200:-
dressyr strl full färg orange pris 450:-


allround schabrak strl full färg khaki/champagne pris 450:- detta schabrak vid namn Prestige är i mocka och är Scapas dyraste och allra exklusivaste modell.

Säljes

Säljer mina Sprenger Bow balance stigbyglar. De är i nyskick. Inget slitage, helt rena. Pris i butik är ca 1 800 kr.
Lägg bud! Jag säljer dom bara om någon ger ett tillräckligt högt bud. Lämna bud bland kommentarerna eller maila manhattan2006@yahoo.seFrågor

sandra om REA:
Hej! Jag undrar ifall du vet någon sida (helst svensk) som säljer dyonpannband + nackstycke för en inte allt för dyr summa. Du kanske tillockmed säljer?? :)
Svar: Jag kan ta hem det åt dig men då måste jag veta vilket pannband du menar?Böckmann center har annars deras nackstycke också

Petra Rosqvist  om Starzup:
Jättesnygga! Finns dom i svart och har du möjlighet att ta hem dom?
Maria om Snygg?:
Svar: Ja de finns i svart men tyvärr säljer jag inte dom. Dock tipsade en läsare mig om att de även finns på sporttrend.se


Helena  om Snygg?:
Vart köper man den? :) Har en liknande i vinrött, supersnygg! :)
Svar: Finns på flera ställen men jag hittade den på www.horse-discount.com

Elin  (sidsid@live.se) om Snygg?:
Tycker den är skitläcker har gått och klämt på den länge :D Vet dock inte om det inte blir något köp för köpte nyss en kingslandväst så :)
Tänkte bara uppmundra dig och säga att din blogg är kanon! Jag kollar varje dag flera gånger om dagagen :D Ska du på mässan i gbg? Isf va brukar du kolla på när du är där? :)
Svar: Tack så jättemycket:) Jag ska dit, årets höjdpunkt måste jag säga. Menar du vilka utställare eller tävlingar? Hursomhelst så tycker jag att det var fler bra utställare detta året. De utställare som jag först går till är Toprider, Christina sport, Joshuajones, Equipe, Innrider och Charlies mfl. När det gäller tävlingarna så går jag alltid på söndagen för att se världscuphoppningen och så brukar jag gå 1-2 andra dagar också när det är mycket hoppning. Detta året blir det torsdag, lördag och söndag.
Bild jag tog på mässan detta åretAlexandra om J.vanD.:
Hejhej, har för mig att du skulle öppna en web-butik? Stämmer det ?
Svar: Ja det stämmer men det går segt. I januari är det tänkt.

Malin om Första dagen utan kryckor:
Jag har precis börjar följa din blogg och undrar vad som har hänt med dig? Låter som en ridolycka?
Svar: Ja det stämmer gick omkull med hästen och fick henne över mig så jag fick en bäckenfraktur. Har skrivit om det här och här

Sofia om Den här vill jag ha:
Hade inte Gucci gjort en sadel till henne också? Fick för mig de gjorde mer än bara luva och schabrak (till hästen dårå) :/
Svar: Gucci har designat en sadel men inte till henne vad jag vet?Har bara sett henne rida i BD sadeln.


Anonym om Den här vill jag ha:
Vet du vart man kan köpa det schabraket och huvan? Sjukt snyggt! :)
Svar: Visst är det snyggt? Gucci har spescialdesignat det till just henne.

hej om Luvor och storlekar:
Hej!
Finns det luvor anpassade till The Diffrence tränset
Svar: Nej det finns det inte, synd att Dyon inte har matchande luvor till deras schabrak, eller hur?;)

Alma om Frågor del 2:
Vad jag lät deppig haha :) Förstår att du inte kan ta in så alla blir, nöjda det var bara ett konstanderande :) Är scapa grimmor små, stora eller normala i storleken? Funderar på om den med upponer text kan passa (han har cob men kan ibland ha ponny)..
Svar: Jag tycker de är rätt normala i storleken. Jag har lagt ut grimman på tradera om du är intresserad;)

Anonym om Frågor del 2:
hur hög är Orianda?
Svar: Runt 172 kanske

REA

www.reitsport-cavallini.de har fått in lite nya saker på rea
Eurostar jacka 119 euro 150 euro

HV polo väst 60 euro 80 euro


Animo ridbyxor Nuit 189 euro 235 euro


Let´s continue

Jag fortsätter med mina avelstips om fina avelshingstar som jag tycker är värda att avla på.
Casino e: Capitol I-Caletto II
född 1992 173 cm
Stora nääs stuteri tar in på honom. Mer information finns även här www.fromberger-hengste.de
Kannan
e: Voltaire-Nimmerdor
Född 1992 172 cm
Kannan ligger 8 på världsrankingen som förärvare.
Kannan förärver hoppförmåga, ”scope”, balans och ridbarhet. Avkommorna får en utmärkt mun, en ändamålsenlig balanserad galopp och de är försiktiga på hinder. Han är en av få hingstar som samtidig producerar hästar för den vanliga ryttaren och hästar för internationell toppsport.
Flyinge tar in på honom vilket jag tycker är väldigt roligt.
Svar

En läsare undrade vad Orianda har för stam. Hon har väldigt ovanlig stam faktiskt. Hon har ett väldigt fint möderne, hennes mamma har tex  tilldelats predikatet Prestatie för hennes avkommors framgångar i sporten. Orianda har många välkända hingstar i stammen som tex Nimmerdor, Cor de la bryere, Goodtimes, Landgraf etc som är vanliga här i Sverige och övriga världen men hennes fader och morfar är ovanliga i Sverige. Hennes pappa är VDL hingsten Kalusha och morfar Aktion. Kalusha är e: Goodtimes-Largo Z
Kalusha tävlades av Jur Vrieling i svår klass. Han har bara fått runt 80 avkommor då han mest användes i sporten. Men han har fått många bra avkommor. Bland annat Orion som gått OS i hoppning under ryttaren Akihiro Okabe. Även Promisses som tävlats av Albert Zoer. Kalusha har även lämnat många avkommor som går höga klasser i dressyr. Just nu står han i USA.
Kalusha och Jur Vrieling


Oriandas morfar  är dressyrhingsten Aktion som gått svår dressyr med ryttaren Gyula Dallos. Han är en av de mest framgångsrikaste dressyrhingstarna någonsin med över 150 GP segrar och flera Worldcup final segrar. Aktion var dock ingen lätt häst och Gyula fick verkligen förtjäna hans förtroende, det tog lång tid. Här finns en lång men fin berättelse om legenden Aktion http://www.eurodressage.com/equestrian/2010/03/13/aktion-king-kur
Aktion var e: Pion-Akteur
Starzup

Starzup är ett franskt märke  som har en patenterad teknologi på deras ridbyxor. Med hjälp av Nano teknologi så  torkar ridbyxorna superfort och tack vare "moisture management"  försvinner fläckar jättelätt, de krymper inte heller. Den komfortabla stretchen gör också att du inte känner av ridbyxorna och kan ge ditt bästa på tävling utan att bli störd. De finns tex här www.cheval-shop.com
Priset är ca 215 euro

Nyheter från Anna Scarpati

AS har kommit med lite nyheter såhär lagom till jul, gå in på deras hemsida för att se fler nyheter www.innrider.com
749:-


schabrak i velour 849:-

Nyss hemkommen

kom precis hem nu från Sthlm, helt slut. Har gått och lagt mig  jättesent varje dag och gått upp tidigt för att shoppa. Gjorde faktiskt inte så mycket annat än att shoppa, äta ute och sitta i baren så det var inte så jättelivat kan jag lova men trevligt för det:)
Riktigt scary med självmordsbombaren, hade precis gått förbi där det hände och sedan när jag kommit tillbaks till hotellet så läste jag vad som hänt, usch riktigt otäckt faktiskt.
Tyvärr hann jag aldrig besöka någon ridsportbutik för Häst & hundhuset hade precis stängt när jag kom dit, iförsej kanske det inte var så stor förlust för min syster säger att alla ridsportaffärer i sthlm har tråkigt utbud. Men jag hade velat gå dit för att kolla läget, ta lite bilder och blogga om det.
Jag ska försöka hinna ikapp med att svara på alla era kommentarer också.

Dimacci på NK

img_0613 (MMS)

Dimacci på NK


Några av dagens köp kjol, nyckelring och s...

img_0611 (MMS)

Några av dagens köp kjol, nyckelring och skärp;) behöver jag säga att jag inte var på shopping humör alls? Hann inte besöka någon  ridsportaffär då det var stängt men imorgon hoppas jag vi hinner.


INTE okej

Tack snälla läsare som tipsade om att någon tagit en bild på mig och Orianda och lagt upp på sin blogg utan att fråga eller länka. Jag är inte den enda som har dessa stigbyglar så det finns ingen anledning att ta min bild.


Häst & hundhuset

img_0607 (MMS)

Häst & hundhuset


Jul på NK

img_0606 (MMS)

Jul på NK


En drink i baren;)

img_0588 (MMS)

En drink i baren;)


På Clarion sign hotell:)

img_0586 (MMS)

På Clarion sign hotell:)


Snygg?

Denna tröja kommer från HV Polo och kostar ca 700 krJ.vanD.

Denna jackan från J.vanD. är verkligen supersnygg, tidigare fanns den på joshuajones.co.uk men inte längre tyvärr men Torider är ju återförsäljare så de borde kunna ta hem en om ni är intresserade, minns inte prislappen heller men ca 3-5000 kr någonstans där emellan har jag för mig:)


längtar tills mitt schabrak och luva dyker upp

Imorgon

Ska jag till Stockholm över helgen, kommer hem på söndag kväll så det kommer nog bara bli mobilbloggning under tiden men bättre än inget. Ska försöka hinna med att besöka någon ridsportaffär också:)
Förresten, visste ni att jag är delvis polsk;)? Nej men seriöst jag har en knepig läsare som har frågat mig flera gånger om jag är från Ryssland eller Polen och även fast jag svarat att nej jag är helsvensk så fortsätter h*n att fråga detta och annat med en tråkig attityd. Haha lite smått roande ändå...Snöbilen är numera invigd fast bara till v...

img_0585 (MMS)

Snöbilen är numera invigd fast bara till verkstaden för att byta till vinterdäck och hämta hö;)


Första dagen utan kryckor

är det idag, men jag måste erkänna att det är svårt att gå, så jag kommer att ta med kryckorna till Stockholm iallafall. Nu är det ca en månad tills jag kan rida, det känns overkligt på något sätt. Jag undrar hur det kommer kännas första gången jag hoppar, eftersom jag hela tiden ser och känner olyckan i mitt huvud, jag återupplever det om och om igen. Skulle jag rida an mot ett hinder så skulle jag vara övertygad om att vi skulle gå omkull, så känns det just nu iallafall. Men jag är inte den som ger mig så jag ska nog komma över det.

Kopia

Någon mer än jag som kan få panik om jag ser någon annan på tävlingsplatsen som har exakt samma färgkombination på sitt schabrak+luva? Ett bra exempel är ett av mina Anna Scarpati set, det kändes rätt ovanligt när jag köpte det, nu börjar det pluppa upp överallt. Får rysningar när jag varje gång är på mässor och ser exakt dessa färger om och om igen. Jag tycker lite vitsen med schabrak som AS och RG är att det ska vara lite unikt, därför är det himla tråkigt när de masstillverkar samma färgkombinationer hela tiden.
Jag är mer av en -Var har du köpt det ryttare än en, Det har jag också ryttare;)

Det här menar jagDen här vill jag ha

ja sadeln då alltsåSänkt pris!

Jag måste köpa en ny sadel väldigt snart, därför sänker jag priset på sadeln IGEN. Nu kostar den 15 000 kr maila mig vid intresse manhattan2006@yahoo.se

Luvor och storlekar

Det är rätt många som frågar hur olika luvor från olika märken är i storlek så jag tänkte göra ett lite utförligare inlägg om detta. Det kan ibland variera lite mellan samma märke inom olika kollektioner.

Passar stora hästar/hästar med längre eller bredare öron
Equiline


RG Italy


Anna Scarpati
Eskadron


Equipe


Normala i storlek
Christina Sport
Scapa Sports


Veredus


Schockemöhle


Jag har även för mig att Glengordon är rätt normala i storlek men de är åt det mindre hållet.
Luvor som har små öron är tex Equistro, Lami-cell och JW
Eftersom Orianda inte kan ha dom så har jag inga heller men jag har provat både Equistro och Lami-cell men det gick inte
Scapa grimma

Denna stackars grimma har texten upp och ner, fabriksfel, den är brun i strl ponny och helt ny, tillhörande grimskaft ingår. Lägg bud! vi startar på 50 kr manhattan2006@yahoo.seÄn finns den kvar...

Var någon som ville byta min Prestige mot sin Stübbensadel...nej tack, jag vill inte byta den om inte någon har en ny Bruno Delgrange eller CWD vilket jag betvivlar.....det börjar bli ont om tid nu, om ca en månad ska jag hämta hem Orianda och det är ju jäkligt jobbigt om jag blir utan sadel för att jag sålt min och väntar på den nya.

Frågor del 3


Här kommer de sista frågorna för idag:)

Carolina om Dags för uppdatering?:
En fråga, har du nånsin köpt en produkt ifrån hööks? ;)
Svar: Ja det har jag, när man var liten så fanns det inte så mycket annat känns det som, internet fanns inte när jag var liten, och ingen jag kände hade det heller (ok där lät det som att jag kommer från stenåldern men så var det)så det var rätt naturligt att man satt och kollade i Hööks katalogen och på den tiden fanns det bara EN! Hööks affär borta i världens ände, Tranemo. Det fanns verkligen INGET roligt att handla i hästväg när jag växte upp. Det roligaste man kunde hitta var en lila grimma som det till och med var svårt att hitta haha. Det fanns inget bling bling, eller snygga schabrak med loggor. Allting var FULT.
I dagens läge har jag dock ingenting från Hööks kvar faktiskt. Jag tycker faktiskt att deras kvalité inte lever upp till priserna. Deras täckespriser skiljer inte mycket från Amigo tillexempel och jag tycker Hööks täcken håller dåligt om man jämför med Amigo. Sedan minns jag att jag alltid blev så besviken när jag satt och tittade i katalogen och sedan åkte dit det såg inte ut som samma träns, klumpiga och fula var dom i verkligheten.


emma om Dags för uppdatering?:
Vart köpte du din förbygel? :)
Svar: Härifrån www.proformequine.co.uk det tog dock nästan 3 månader...:/

Sara om Nu är dom här:
Vet du vart det finns att köpa lite bligare antressförbygeln med clips går bra utan för sverige :D
Svar: Se ovan, inte för att det är direkt billigare eftersom frakten är dyrare men jag tycker ändå att det är bra priser
Orianda med sin Antares påIngela Larsson om Dags för uppdatering?:
Vilken affär föredrar du? Svensk Ridsport i Kungsbacka eller den som finns i Skara (kommer inte ihåg vad den heter). Ska åka och köpa julklappar och vill ta den affären som har störst utbud. Har förstått att i Kungsbacka har de väldigt mycket snyggt. Hejsan/Ingela Larsson
Svar: Svårt val. Svensk ridsport är en större affär till ytan och de har väldigt mycket ridkläder, skulle säga att det beror på vad du ska handla. Jag skulle nog valt Svensk ridsport ändå

Ingela Larsson om Svar:
Hejsan. Jag vill gärna köpa det bruna Scapa schabraket. Jag får göra en chansning på att vår ponny kan ha full, han har ett John Whittaker i full så det går nog bra. Hinner det komma innan jul tror du? Hur vill du i såna fall ha betalningen. Vänliga hälsningar Ingela Larsson
Svar: Jag har inte det schabraket hemma tyvärr så det skulle inte hinna fram innan jul tyvärr. Maila mig om du har någon mer fråga manhattan2006@yahoo.se

maja om Bästa vänner:
skulle vilja ha lite tips på bra hemsidor/ställen med (hopp)hästar till salu! :)
Svar: kan tipsa om det här inlägget jag publicerat tidigare. Tycker att www.veldstar.nl brukar ha en del fina hästar annars men de säljs snabbt

Ronja om Repnosgrimma:
Syns de e drit snyg!! Men har repet nå annen funksjon enn vanlig nesereim eller er det bare at det ser snygt ut? kasnkje et domt spørsmål ;)
Svar: Repnosgrimman är skarpare då repet är tunt och rätt hårt.

Johanna Torudd  om Lite kvar:
Hej, jag antar att den rosa luvan inte finns kvar? eftersom den inte finns med på bilderna ovan, men kan ju alltid fråga :)

Svar: Gick inte att komma in på din blogg, så jag svarar här, nej det finns inga rosa luvor kvar tyvärr

Frågor del 2

Alma om Nu är dom här:
Synd att du inte tar in mer i Cob, det kan ju nog både ponnyryttare och hästryttare ha mer använing av.
Svar: Det är svårt att göra alla nöjda, ibland så finns det inte kvar i alla storlekar, så var det i detta fallet.

Anonym om Intressekoll:
hej!
du skulle inte kunna ta hem ett brunt scapa med luva, men inte dom som är i från i år. Vill ha en stor logga så dom äldre schabraken? :)
Svar: Nej tyvärr

Anonym om Nu är dom här:
Kan du inte ta hem något stl ponny?
Svar: Jo jag gjorde det bara att när jag fick hem grimman (Scapa) i strl ponny så är texten upp och ner på, någon miss i tillverkningen men om du vill får du gärna köpa den såklart:) ska lägga upp den senare

Anonym om Nu är dom här:
Ska du beställa H.F.I schabraken, och när isf?
Svar: Ja det ska jag men dom lär inte vara här förrens om 2 veckor då jag inte lagt ordern än, kommer tyvärr inte att kunna ta hem alla de färgerna som alla var intresserade av då nästan alla ville ha olika färger.


Anonym om Hingstar:
Gud vad fina!!! Clinton var den sötaste hästen jag har sett!!! Är du lite svag för stora skimlar eller? Hahaha! ;)
Svar: Tror du det?;) Ja jag är svag för en viss typ av häst, färgen spelar mindre roll även om en häst som är riktigt fin OCH skimmel nästan alltid får mig att haja till som tillexempel Cumano, det  är en perfekt hingst:)

Carolina  om Intressekoll:
Jag kan inte hålla mig tills din webbshop kommer igång! Längtar jättemycket!
Jag är ganska så jättesugen på ett vitt lamicell college :) Vad är ordinarie priset på det?
Svar: Haha inte jag heller;) I sverige är priset ca 565 kr

Frida  om Intressekoll:
Hej :)
Går det att beställa det oranga Eurostar shabraket, samma kollektion som dom ovan men det kanske bara finns dom färgerna som är på bilderna? ;)Finns det så vill jag ev. köpa ett sådant! ;)
Tack!
Svar: I just den modellen som heter Superieur så finns det inget orange däremot marin/camel, dock verkar det som att de är helt out of stock:( Vi får se helt enkelt

Världsrankingen

Förra året skrev jag ut världsrankingen bland hopphingstar HÄR
2010 ser rankingen ut såhär:
1  DARCO  9937  69
2  CARTHAGO  8807  67
3  QUIDAM DE REVEL  7336  63
4  CARETINO  6439  39
5  BALOUBET DU ROUET  5604  52
6  HEARTBREAKER  5388  60
7  NABAB DE REVE  5081  37
8  KANNAN  4598  48
9  MR BLUE  4534  24
10  QUICK STAR  4366  34
11  NUMERO UNO  4231  23
12  CONTENDER  4225  32
13  CALIDO I  4207  33
14  CORLAND  4001  30


För dressyrhingstarna ser det ut såhär år 2010
1  JAZZ  13045  17
2  DONNERHALL  9863  13
3  ROHDIAMANT  9386  10
4  MICHELLINO  8857  11
5  DE NIRO  8724  10
6  GRIBALDI  8565  8
7  WELTMEYER  7523  6
8  FLORESTAN I  6869  10
9  WELT HIT II  6148  7
10  FERRO  5920  7
11  RUBINSTEIN I  5837  7
12  SOLOS CAREX  5829  5
13  COME BACK II  5131  6
14  CONTANGO  4614  5


Jazz:

Rambo Micklem bridle

Fick en fråga från Lina om jag kunde tipsa om lite olika affärer som säljer Rambo Micklem tränset
Här är lite olika butiker med varierande priser
www.cavaleurope.com 159 euro
www.derbyhouse.co.uk 126 pund
www.schockemoehle.net 170 euro
www.stromsbergsgard.se 1 695 kr
www.washap.se 1 650 kr
www.foderportalen.se 1 495 kr


1000 Frågor

Har fått väldigt mycket frågor senaste dagarna så jag får dela upp det lite annars blir det ett alldeles för långt inlägg:)
Här kommer första delen

Stina om Intressekoll:
Om man skulle vilja ha det gula Scapa, kan man bara få det i allround då? :)
Svar: Ja tyvärr endast i allround då det är det enda min leverantör har hemma. Men de finns alltså i dressyr också:)

jj om Intressekoll:
Kommer du skicka iväg beställning på jackor/västar eller andra ridkläder någon gång? Eller kommer det finnas i webshop? :)
En jätte bra blogg verkligen, super kul att läsa!
Svar: Tack så jättemycket:) Nej det  kommer jag inte göra för det blir svårt när folk vill prova och så, jag tar inte emot returer nu men det kommer finnas i webshoppen sedan såklart.

hej!
ja letar efter ett träns som inte trycker bakom öronen, alltså så ska nackstycket vara lite högre upp, har endast hittat ett och de är dyon tränset, vore glad om ja kunde något annat har du eller kanske någon av dina läsare något tips? :)
Svar: Du menar att det ska vara längre bak antar jag?;) det blir mycket mindre tryck bara du har ett träns som tex Dyons att nosgrimman knäpps fast på bägge sidor och alltså aldrig går upp över nacken. Dyon har patent på sitt the difference så det finns inget som det. Förresten så finns The difference just nu på rea hos SEGcompany;)
Annars har Tolga och Equipe även lite mer anatomiska nackstycken.


Liza  om Roligt:
Hej! jag undrar vart man kan skicka in sitt hö på analys och om det kostar något? Tack för sjukt bra och inspirerande blogg! Läser varje dag!
Svar: Tack så jättemycket. Hur mycket det kostar beror på exakt vad du vill ha analyserat finns en grundanalys pris ca 4-500 kr och sedan kanske du vill veta mineraler osv och då kostar det extra kolla här www.horsequalityfeed.se

Anonym om Rean fortsätter:
Vet du om verdus carbon gel skaver utav spännena eller åker runt?
Tacksam för svar:)
Svar: Nej de sitter väldigt bra

e om Frågor:
hej! de "vågiga" equiline-schabraken, var finns de att få tag på? alltså en ganska tjock modell med vågor istället för rutor samt equilines hästhuvuden i stor brodyr.
Svar: Om du menar det med loggan i italienska färgerna så är det ett sponsorschabrak. Men om du bara vill ha det med vågor utan logga så finns det tex här www.reitsport-gross.de www.chevalattitude.com och här www.boutique-equitation.com

Ingela om J.vanD.:
Väldigt snyggt. Är det bara full storlek? Skulle vilja ha till vår c-ponny
Svar: Jag är nästan helt säker på att de finns i ponny faktiskt men hör med www.toprider.se

Anonym om Frågor:
Åh Peter Markne kurs! Var? Vilken är din hemmaklubb? :D
Svar: Kungsbacka ridklubb:)

Anonym om Frågor:
tar du in anatomiska nosgrimmor, eller var har du köpt din?
Svar: Ja precis jag tar hem allt från Dyon

Anonym om Julpyntat:) med en liten glittrig julklapp:
Hej! Du som har koll på mycket häst saker, kan inte du hjälpa mig hitta ett snyggt träns och sadel som inte kostar ALLT för mycket? Har en ganska ljus fux så tror tex cognac kan passa honom men hittar inte något snyggt! Jätte bra om du kunde svara i ett inlägg lite snabbt bara, jätte tacksam :D
Jätte bra blogg, verkligen! :)

Svar: Tack så mycket..jadu det är inte helt lätt när jag inte vet vad du gillar eller vad ditt maxpris du kan tänka dig är.

Dags för uppdatering?

jag kan inte vara den enda som finner det väldigt störande att så många ridsportmärken är så dåliga på att uppdatera deras hemsidor. Det är väl ändå inte meningen att man ska hitta produkterna i affärerna först? Vissa märken går knappt att hitta någon info alls om, vill dom inte sälja eller vad är problemet?
Medans vissa märken har jättebra uppdatering som tex Kingsland.
Equiline har urkass uppdatering, de slänger upp en vinterkollektion men de släpper hela tiden ny utrustning, som knappt går att hitta någonstans, detta gör mig galen.
Beviset på detta måste väl ändå vara när affärer hör av sig till mig för produktbilder?Ska inte leverantörerna stå för detta? Dålig stil tycker jag av både leverantörerna. För visst blir det väldigt svårt att sälja någonting utan en bild.
Ta J.vanD. som exempel deras hemsida är urdålig, de kunde lika gärna inte haft någon, finns inte ens en lista med återförsäljare.
Var bara tvungen att gnälla av mig lite då man som kund gärna vill se BRA bilder på nya produkter och gärna bilder på alla färger osv.

Bästa vänner

vet att Orianda och Zellis saknar varandra...nu har de varit ifrån varandra en hel månad! De är perfekta vänner för Orianda behöver en väldigt förstående vän då hon ibland vill göra hur hon vill, hon har inte riktigt förstått det här med att någon bestämmer över henne men Zellis har enormt tålamod trots att hon bestämmer över Orianda men ibland tröttnar hon och då piper hon ilsket eller hotar lite, jag tror hon tycker Orianda är väldigt trög ibland som vill testa alla gränser. Orianda klampar fram överallt utan att tänka på att ledaren kanske ska gå ut ur hagen först eller dricka först. De bråkar aldrig med varandra och Orianda MÅSTE äta ur samma höhög som Zellis då känner hon sig trygg. Zellis visar alltid vägen så Orianda vågar följa med på uteritter eller vad det än är.
Hon brukar kika in i Oriandas box för att se om om hon är där..men det är tomt nu:( men håll ut, snart kan ni "prata" med varandra hela nätterna och klia varandra i hagen:)
Svar

Fick en fråga om Scapa schabraken finns i ponny och tyvärr inte de görs endast i strl full. Många ponnyer kan ju ha full men såklart inte de minsta ponnyerna.

Lite kvar

Det finns fortfarande några Scapa schabrak kvar. Dessa modeller tillverkas inte längre och är därför svåra att få tag på. Pris i Sverige ligger på 700-830 kr. Vill du köpa något maila mig manhattan2006@yahoo.se
Scapa Prestige schabrak strl full allround färg khaki/bege pris 450 kr
Scapa dressyr strl full  färg taupe pris 450 kr matchande luva finns till 200 kr
Scapa dressyr strl full färg orange pris 450 kr


Scapa luva strl full färg Stone blue pris 150 kr

Scapa luva strl full färg Metal blue pris 150 kr

Repnosgrimma

Jag fick en fråga om vilka andra märken som har träns med repnosgrimma förutom Dyon. Så här kommer några andra alternativ
Equipe pris 237 euro med tyglar på www.cheval-shop.com

från www.equiport.co.uk kommer detta pris 165 pund med tyglar


träns med svart repnosgrimma pris 165 pund www.equiport.co.uk


Lösa nosgrimmor


Stephens pris ca 54 pund
finns tex här www.scottish-horse.co.uk


JW pris ca 30 pund finns tex här www.horseheavensaddlery.com


HG har en för 39 euro finns här www.sellerie-al.com


Dyon har en för 595 kr finns på tex böckmann center


Nu är dom här

Idag kom grimmorna med tillhörande grimskaft från Scapa Sports
finns i strl full marinblå pris 350 kr maila mig vid intresse manhattan2006@yahoo.se
Snyggt

Snyggt från equiport.co.uk
Fleecetäcke med deras logga i valfria färger 99 pund


och på rea den här underbara toppen från Christina Sports för 85 pund


Även Sprenger BB finns till specialpris endast denna månaden för 109 pund


Dålig dag

Det har känts betydligt bättre nu den senaste veckan i benet och jag har varit helt inställd på att kunna gå utan kryckor nu på torsdag precis som läkaren sa men nu betvivlar jag att det kommer gå...och jag som ska till Stockholm i helgen, hur ska det gå?Blir väl illa tvungen att släpa med kryckorna iallfafall. Jag vet inte hoppas bara det är en dålig dag, att det är därför det värker så. Bara att ta en värktablett och bita ihop.
Saknar....

Intressekoll

Jag hade snart tänkt lägga en ny order, därför tänkte jag se hur stort intresset är hos er för lite olika schabrak. Jag har redan tagit emot beställningar från en del av er men tänkte se ifall någon mer vill ha. Lämna gärna en kommentar om du skulle vilja köpa något av följande
Scapa schabrak finns i 5 olika färger endast i allround pris 550 kr

Scapa schabrak från 2010 färg marin/silver pris 550 kr+ matchande luva 220 kr denna luva matchar även det blå schabraket ovan


Lamicell Platinum finns i fyra färger pris ca 420 kr


Lamicell College finns i 4 färger+brun pris 400 kr

Dyon schabrak pris 400 kr


Eurostar schabrak pris ca 450-500 kr


Hingstar

Det finns säkert 30 stycken hingstar som jag tycker är fantastiskt fina och som jag gärna skulle använda till ett sto, i avelskategorin finns det tidigare inlägg om hingstar jag gillar. Tänkte nämna några fler som jag tycker är väl värda att avla på.

Clinton II
en reslig hingst e: Carolus-Calypso II han är född 1994 och är 172 cm
han har tävlat på högsta nivå och du hittar honom hos Schockemöhle.
Här finns en film på honom


Epsom Gesmeray
e: Jalisco B-Starter
Född 1992 170 cm
Mr Blue
e Couperus-Oldenburg
Född 1988 168 cm
Det finns knappt någon sperma kvar efter honom tyvärr iallafall inte i Europa. En av hans väldigt kända avkommor är Marcus Ehnings Plot Blue


Rean fortsätter

hos cheval-shop.com
Veredus Piaffe Evo 80 euro  123 euro


Veredus Carbon gel 77 euro 118 euro


Veredus Pro light 37 euro 61 euro


+ mycket annat

Roligt

att ni tog mitt förra inlägg på rätt sätt, och tack för alla fina ord om bloggen, jag blir faktiskt rörd. Tror vi alla måste bli lite bättre på att kommentera även jag själv, dessutom om ni aldrig kommenterar så hittar varken jag eller andra till eran blogg, och jag vill gärna hitta fler fina bloggar att läsa:) att kommentera i andras bloggar är egentligen det bästa sättet att marknadsföra sin blogg.
Om jag tillexempel har 900 läsare en dag så kan jag ha 15-20 kommentarer den dagen och det är egentligen lite om man ser till antalet läsare. Man måste inte ha något storsint att säga för att en kommentar ska vara värd något, alla kommentarer räknas!


1% som kommenterar?

Har ni tänkt på hur få det är som kommenterar i alla bloggar om man ser till antalet läsare? Tänk vad roligt det hade varit om alla en gång lämnade en kommentar på samma inlägg. Känns som man skriver totalt ointressanta saker eftersom så få kommenterar, men samtidigt så vet jag ju hur många som läser?


H.F.I

Jag har tänkt att köpa in några H.F.I schabrak. Dessa schabrak finns i olika färger varje år. Lämna gärna en kommentar om du är intresserad, jag köper bara hem dom om tillräckligt många är intresserade. Priset kommer ligga på ca 450 kr för ett.
Här är listan på färgerna som finns
den vänstra spalten är färgen på schabraket och den högra färgen på kantbandet, det går alltså inte att mixa hursomhelst.


Detta är bara för att visa hur de kan se ut...alla färger finns alltså inte som ni ser i listan.Måndag?

Hoppas hoppas jag kan åka och hälsa på Orianda på måndag, annars måste jag vänta ända tills veckan därpå, då jag ska till Stockholm i helgen.


Winter wonderland

Svårt att ta bilder på allt men juligt och fint är det, är glad att jag slipper sätta upp allt;)

Tomten klättrar upp för stegen haha


Just nu på firman:)

img_0568 (MMS)

Just nu på firman:)


J.vanD.

Om ca en vecka får jag ett paket från Italien med J.vanD. schabrak och matchande luva till. Det var lite klurigt att komma på en snygg färgkombination men jag tog en som jag aldrig sett förut, jag säger inte vilken;)
Vem vet det kanske inte blir så snyggt?Haha..jaja vi märker när det kommer. Jag valde den svenska flaggan på också. J.vanD. schabraken är mycket billigare i Italien men frakten är desto dyrare så det kommer nog att sluta på exakt samma pris som om jag skulle köpt det i Sverige.

Julpyntat:) med en liten glittrig julklapp

img_0564 (MMS)

Julpyntat:) med en liten glittrig julklapp


Frågor

Olivia om Ingen lyckades gissa rätt:
vad kostade den nosgrimmann och vart köpte du den ?? vill också ha en sån ;)
Svar: Jag säljer allt från Dyon. Vill du köpa en sådan nosgrimma så säljs den även med pannbandet priset är
1 350 kr

Anonym om Svar:
vet du vart man hittar dyons tränsväska med läderdetaljer?
Svar: Den tränsväskan ska egentligen medfölja när du köper ett träns från Dyon, således vet jag inte ens om de finns att köpa lösa, de finns inte med på Dyons hemsida.

Anna om Lami-cell:
Hej! Vet att någon redan har frågat om denna jackan, men det finns en Equiline jacka som är röd med vit text över hela armen denna modellen); http://sussiiis.blogg.se/images/2010/johnwhitaker_84578793.jpg
Har hört att den inte finns längre att köpa ny, så jag har även kollat på denna jackan från Kingsland: http://johannagrant.shapemeup.se/files/2010/08/kingsland.png Var finns den billigast?
Jag är öppen för att köpa utomlands ifall det är stor prisskillnad eller om dom/den bara finns utomlands.. =) Hoppas ni får igång webshoppen snart!
Svar: Tack hoppas jag med:) Equiline jackan är från en äldre kollektion så den finns inte kvar men har du tur kan du säkert hitta den någonstans i någon liten ridsportbutik. Kingsland jackan finns till ett bra pris här
www.equi-libre-sellerie.fr

Anonym om Noll inspiration:
kan du inte berätta lite om dina planer på tävlingsfronten för nästa år? :) Några speciella tävlingar du tänkt vara med på? Delmål och ett mål för året? :D
Svar: Jag får nog återkomma med det när jag börjat rida, det är en ganska lång väg tillbaks innan jag kommer känna mig såpass stark igen att jag kan tävla. Väldigt synd att Peter Markne kursen ska hållas redan vecka 3 på min hemmaklubb annars hade jag verkligen velat vara med där!


Emelie W  om Noll inspiration:
Härliga bilder! Tänkte passa på och fråga dig vad du tycker om elastiska martingalar också. Altså en martingal som inte är stum utan ger efter lite när hästen tar upp huvudet. Har du någon erfarenhet av dem?
Jag har en häst som är väldigt känslig och ganska het och som gärna går med huvudet lite högt, speciellt i hoppningen, problemet är att hon har nockat mig ibland + att hon blir lite svår att kontrollera då jag är ganska liten och lätt. Skulle kanske vara en lösning med elastisk martingal, eller vad tror du? Får man tävla med dem?
Svar: Jag har aldrig ridit med en sådan själv. Fungerar det inte att rida med vanlig martingal i läder? Det framgår inte om du provat det eller inte. Jag har inte stenkoll på vad TR säger om elastisk martingal men du får väl leta i TR och se vad det står:)

Anonym om Sommar...:
Själv är man hästlös under sommaren, så är lite tråkigt! :( Vet du var man kan beställa en Charles Owen ayr8 (ej läder) i brun/guld (strl. 62, d.v.s. ganska stor...)? Svensk Ridsport kunde nog ta hem, men det skulle ta jättelång tid.. Tack för en superblogg! :)
Svar: Det verkar konstigt om de menar att de kan ta hem den för just den hjälmen görs tyvärr inte i 62. Däremot läderhjälmen finns i 62 och uppåt.


Anonym om Mina tävlingsset:
skulle du tänka dig att sälja det röda scapa schabraket för trehundra ung
Svar: Nej tyvärr det är inte till salu

Karin om Sänkt pris!:
Hej!
Vet du var jag får tag på billigaste equiline schabrak och luva? Vill beställa med kantband och passpoal i egna färger. Tack tack!
Svar: Jag skulle nog råda dig att beställa från någon svensk butik så det inte blir fel eftersom man inte får skicka tillbaks specialbeställda varor. Här tex www.agerstaridshop.nu www.bodahastsport.se


J om Sänkt pris!:
finns det inte en typ marin blå? med typ beige kant? har du den isfl :)?
Svar: Ja det finns det men jag har ingen att sälja

Amanda om Dyon Working Collection:
Skulle inte du kunna ta in dyons anatomiska träns till fösäljning? :D
Svar: Javisst om du betalar i förskott, är du intresserad så maila mig för prisuppgift osv manhattan2006@yahoo.se

FRIDA ELMLUND om Sänkt pris!:
Hej!Du som har koll på i stort sett all utrusning, vet du vart man kan köpa JW Flag Collection schabraket med svensk flagga? Gärna i Sverige!
Bild på det; http://www.patchesequestrian.co.uk/assets/images/JW_Saddle_Pad_lrg.jpg
(helst rött, grönt eller blått)
Tack på förhand!
Superbra blogg btw!
Svar: Det schabraket har utgått ur sortimentet tyvärr, har sett att det finns ett vitt på www.ridsportbutiken.net

Saknar min stormule...


Kan inte bestämma mig

Har nyss mailat till en italiensk butik, för att höra vilka färger de kan ta hem på J.vanD. schabraken:)
Har total brist av fantasi på vad man kan shoppa för roliga saker...eftersom det RG schabraket som jag tänkte köpa inte finns på den sidan längre..gaaah, jag vill absolut inte vänta 4 veckor på ett schabrak som inte finns i lager så det blir inget RG för mig:(

Funderar också på att köpa ett nytt Rambotäcke men kan inte bestämma mig för 200 eller 370 gram...lutar åt heavy faktiskt i det här vädret.
Det här blir det isåfall

Inget internet:(

img_0354 (MMS)

Inget internet:(


Sänkt pris!

Nu rear jag ut de sista Scapa luvorna Pris 200:- inklusive frakt!
Alla är i strl full och finns i färgerna Old pink, Metal blue och Stone blue. Maila mig om du vill köpa manhattan2006@yahoo.se

Dyon Working Collection

En läsare ville veta hur brett Dyons WC träns med platt, ofodrad nosgrimma är. Jag hade ett sånt innan men jag  mätte aldrig nosgrimman så jag vet inte exakt hur brett det är kanske 2,5-3cm?Hon ville iallafall att jag skulle lägga upp några bilder på mitt träns. Jag sålde även dessa träns ett tag så ni som har detta träns får gärna lämna en kommentar så finns det ännu fler bilder med andra hästar och ponnyer med detta träns på:)Sadeln

Vet att det kanske blir lite mycket tjat om min sadel men eftersom flera undrar osv så tar jag det igen.
Jag säljer sadeln pågrund av att sadelutprovaren var oseriös, så den passade aldrig helt hundra från första början. Orianda har ett väldigt kort sadelläge,  vilket gör att hästens djupaste punkt och sadelns djupaste punkt inte möts. Detta är givetvis jättetråkigt för mig då jag verkligen gillar sadeln annars, supersnygg och av jättebra kvalité.
Hoppsadeln är en Prestige Arezzo D i dubbelt läder av kalvskinn. Ullstoppad med GG paneler för hästar med lite rakare rygg.
Sadeln är endast använd ca 7-8 månader och är köpt ny för 1 år sedan, kvitton etc finns. 17 tum 36 bomvidd, den går att värma om. Det är livstidsgaranti på bommen.
Sadeln är pedantskött och i otroligt fint skick. Finns inga repor annat.
Nypris ca 24 000 kr värderad till 20 000 kr av Amerigos sadelutprovare. Säljes för 17 500 kr!
Sadeln finns i Skene men jag kan även åka med den till de närmsta städerna som Borås, Göteborg, Kungsbacka. Varberg, jag lånar dock ej ut den utan att jag är med. Är du intresserad maila då jag helst inte vill lägga ut mitt nummer i bloggen manhattan2006@yahoo.seIngen lyckades gissa rätt

Tyvärr var det inte uggsen som kom det hade suttit väldigt fint nu när det är så kallt...
Det lilla paketet innehöll nosgrimma och pannband från Dyon. Orianda kommer bli så fin i det:)
Någon var lite avundsjuk;)


RSS 2.0