Dyon schabrak

Detta schabrak från Dyon beställde jag för några veckor sedan kommer i Februari/Mars i begränsad upplaga för 499 kr.

Veckans Fynd

Nya GPA Speed air Evolution för 441 euro finns på www.cheval-shop.com

Lamicell

50 årsfesten var väldigt lyckad igår supertrevligt att träffa många släktingar jag inte träffat på flera år. Det som är mindre roligt just nu är kylan! Det har återigen gått och blivit svinkallt ute 14 minus imorse, det plus att jag är jätteförskyld igen gör att jag har gett Orianda 2 vilodagar nu. Suck detta vädret börjar bli tröttsamt, dessutom så märkte jag igår att tävlingen jag tänkt åka på i slutet på Februari är samma dag som jag ska till Göteborg horse show, kul så det blir ingen tävling:/ årets första tävling blir förmodligen i början på Mars istället, känns som en evighet dit just nu.
Men nu till något annat, Lamicell har ju kommit med en del nyheter för 2010. Här är ett smakprov:
Lamicell Platinum schabrak:


Basic:


Elegance:


Hjälm:

resten av kollektionerna kan du se här: www.rglamicell.com

Film

Min mamma fyller 50 idag så det är mycket som ska fixas med maten och alla gäster därför kommer det inte bli så mycket bloggande från mig idag. Tänkte därför lägga ut en film där inte jag rider min häst. Kan väl inte påstå att dom är en perfekt match haha men Orianda är inte så lätt att rida alla gånger. Filmen är minst 1½ år gammal. Ryttaren är tränare och har tävlat minst upp till 130 om inte högre vet inte riktigt. Detta pass var filmat ett tag när hon var lite bråkig eller ville för mycket kan man säga hehe.

Annons

En 5 årig valack e: Contact van de Heffinck-Alcatraz. Säljes för mellan 6000-8000 euro.


video:

Riders tour Fashion

Riders tour känner väl de flesta till men varje år designas också en egen klädkollektion och lite till hästen. Allt säljs på plats under Riders Tour men har man inte haft möjlighet att köpa det där kan man göra det här: www.riders-tour-fashion.de   
Delar av sortimentet, fleecetäcke:


Schabrak:


Jacka:

Pikeur vår/sommar 2010

Kikade lite på Pikeurs vår-sommarkollektion. Här är några smakprov:

Gillade den översta jackan tror jag ska köpa en sådan.

Prishöjning

Har ni sett vad mycket Dyons produkter stigit i pris?
Detta tränset ligger nu på mellan 2695-2840 kr!


The Difference kostar nu 3 499 kr.


de träns som ännu inte har gått upp i pris är de billigare från Working collection.


Sarm Hippique

Har ett par ridbyxor som är rätt annorlunda, modellen heter Italia. Tycker dom är lite ful snygga sådär men rätt annorlunda iaf. Kostar 1799 kr finns på www.grand-prix.seGuy Chanel

Guy Chanel är ett exklusivt märke som tillverkar sadlar och anda lädertillbehör.
Såhär står det om deras sadlar:
En Guy Chanel handgjord sadel tar mellan 25-40 timmar att tillverka. Det går åt över 4 kvm läder för varje sadel.
Allt läder Guy Chanel använder är vegetabiliskt och långtidsgarvat. En handprocess på upp till 20 månader.

Individuellt hantverk av yppersta klass. Speciellt utvalt läder ifrån världens förnämsta garverier.
Varje sadel är ett unikt hantverk, signerad, numrerad och daterad av mästaren själv.

Guy Chanel sadeln är uppbyggd på egen specialdesignad stålfjäderbom, som ger maximal
anläggningsyta, närkontakt och viktfördelning. Sadelbossans och sätets utformning ger optimal
komfort för både häst och ryttare och förutsättning för ett perfekt samspel mellan häst och ryttare.

Finaste narvläder av mestadels skandinaviska nötkreatur för sadelkåporna och förstklassigt
kalvskinn för säte, knävulster och bossor. Chanel sadeln kan även levereras i krokodil, struts
eller buffelläder. Sadeln finns i dressyr, hopp, kombination/hopp.


Priserna för dessa 2 sadlar ligger runt 27-29 000 kr.
Krokodilskinn på kåpan och sits:


Inredning

Idag har hovslagaren varit här och jag har longerat Orianda. Inget kul väder det snöade.
Sedan tog jag lite kort på hur det ser ut i sadelkammaren.
Egen designad benskyddshängare, alla skydd får inte plats men en del iaf:
Garderob med schabrak och täcken etc:
Hästskojare?

Är det bara jag som märkt att allt fler och fler hästannonser känns lite överdrivna? Vad hände med saklig och korrekt information? Är så trött på alla annonser som säger "Framtida svårklasshäst" och allt annat dravel. Allvarligt talat hur seriös ser en sådan annons ut?Det är få hästar som når toppen men inte i annonsvärlden för där är alla nästa stora stjärna, om dom nu är så övertygade om detta varför behåller dom den inte själva då?
Det värsta är nästan när det står om föl "nästa Flippan"
Jag vill alltid bilda mig en egen uppfattning och fascineras av vilka hästar som folk anser vara kommande elithästar.
Utländska annonser är inte alls lika löjliga enligt min erfarenhet och det känns mer seriöst, få fram hästens bra sidor och ev dåliga om det finns några, vad den har gjort osv sakligt och korrekt.
Det är trots allt få hästägare som är såpass duktiga att dom kan avgöra om en häst är en GP häst eller en MSV häst.
 "Kommer att gå långt" är nästan som en slogan på annonssidorna. Får man egentligen skriva vad som helst i en annons eller när räknas det som falsk marknadsföring egentligen....
Det är en sak om en häst är tävlad mycket och den hela tiden klättrar uppåt och den verkligen är något extra. Men hur man kan vara övertygad om att en 1-3 åring kommer gå OS det övergår mitt förstånd.Vacker

Är den här hästen gjord av Swarovski kristaller, designad av Stella Mccartney.

Beteendestörningar

Är ett ämne som jag brinner för. Just för att det är oerhört sorgligt att det ens ska behöva finnas och för att det finns så mycket påstående och missförstånd kring detta. Beteendestörningar är oroväckande vanligt, ingen reagerar ens om det står en häst i ett stall och krubbiter eller väver konstant. Hos mig väcker det en sorg och ett obehag just för att detta är ännu en sak som människan har skapat. Beteendestörningar exsisterar inte hos vilda hästar, det finns endast för att hästen inte kan utföra sina naturliga behov/instinkter.
Hästen är gjord för att söka föda och vandra dagarna i ända. Hur många hästar har det så? Givetvis är detta en omöjlighet då vi inte kan ha hästarna lösa utan tyvärr måste begränsa deras strövområden och för att hålla dom i lagom hull kan dom tyvärr inte få äta 16 timmar om dygnet.
Så vad kan man då göra jo istället för att ge 2 kg kraftfoder så öka höet några kg istället. Kraftfoder är inget måste det är ett komplement när grovfodrets näring inte räcker till!
Försök att ha ute hästen så mycket som möjligt och ihop med andra hästar. Vi människor bestämmer redan så mycket om våra djurs tillvaro, nåt kan dom väl ha att säga till om också.
Man kan också fråga sig varför hästar som lever under samma förhållanden inte alla drabbas av beteendestörningar men faktum är att det till viss del är ärftligt, åtminstone Benägenheten  för att utveckla en beteendestörning. Sedan beror det också på hur lättstressad individen är, precis som hos oss människor.
Ljudet av en krubbitare eller en vävares ständiga okontaktbara vägande fram och tillbaks väcker hos mig ett starkt obehag. Därför har jag svårt att förstå de som väljer att ta på sin "kära" häst en krubbitarrem för att lindra dens obehag. Krubbitarrem är bara till för att lindra människans samvete, den gynnar inte hästen tvärtom! Hästen känner en inre stress därför biter den, det är ingen ovana det är missskötsel som gör att den biter. Hindrar du hästen att bita genom att sätta på en rem så blir det värre för hästen. Om du mådde dåligt och det fanns något som lindrade ditt obehag skulle inte du göra det då?
Visste du att det i England finns metallringar som sätts mellan hästens tänder och tandkött för att förhindra att hästen krubbiter, detta är mycket smärtsamt för hästen och tills slut slits ringarna ut och orsakar svår skada på tänderna och i hästens mun.
Sedan kommer vi till nästa myt. En häst får inte kolik av krubbitning, däremot så krubbiter många hästar som redan har magproblem. Därför kan det vara bra att kolla upp den häst som krubbiter om den har magsår.
Det går att lindra beteendestörningar men det är i stort sätt omöjligt att få bort helt.
Här finns det mer att läsa: http://www.capactiva.se/artiklar/beteende.htm
Vad har du för åsikter kring detta?Har du en häst med någon slags beteendestörning? Har du lyckats minska den eller bota den?

Bling bling


Pannband till hästen och armband till dig:

Hingst

Nu har hingsten anlänt dit jag jobbar. Han är jättefin. Han kommer att visas på Bruksprovet iår som prestationshingst, han är redan godkänd i Tyskland och har flera avkommor. Här är en film på honom:


Göteborg Horse show

Det börjar närma sig, nu är det snart bara en månad kvar. Har funderat på vad jag ska köpa. Behöver inte något direkt men det är alltid kul att köpa lite fina saker ändå.
Så detta ska jag köpa om jag hittar det:

CWD bakskydd, har framskydden redan:


John Whitaker repnosgrimma:


Sedan har jag tänkt köpa ett vinrött RG schabrak med guldkant. Ska även kolla efter något fint bling pannband och ett nytt regntäcke, fast utbudet av Horseware brukar inte vara så bra på mässan tyvärr.
Vad ska du köpa?Veckans Fynd!

Denna vecka är det ett Horseware Rhino täcke. Ord pris 150 euro nu 99 euro! Du hittar det på www.schockemoehle.net

Equiline

Några fina produkter ur deras sortiment:Marcus Fuchs träning

Marcus Fuchs kommer att hålla träningar på Kungsbacka ridklubb i två dagar i olika grupper den 23-24 Februari. Jag funderar på att vara med, måste bara kolla upp datumen med tider och så. Det kostar 1 900 kr för två dagar. Vore väldigt kul faktiskt. Någon mer som funderar på att anmäla sig?


Vilodag

blir det för Orianda idag. Igår longerade jag i mörkret, börjar bli riktigt trött på snön nu känner jag, synd att det snöar varje dag:/
I helgen ska vi ev åka till Halmstad för att kolla på B-kortsbilar. Kul hoppas vi hittar någon bara. Annars har jag bara jobbat idag, dom har köpt en godkänd hingst från Tyskland som ska komma iveckan spännande att se vad det är för någon:)
Orianda i somras:

Färgkombinationer

Exempel på fina färgkombinationer kan man aldrig få nog av:)
Anna Scarpati:


Equiline:...


2 ryttare 1 häst

Idag red både jag och min syster på Orianda. Kallt var det och snöade litegrann men härligt för det.
Jessica rider:
Måste försöka ta bilder någon dag när det är lite bättre väder och kanske sol.

Things I like...


Annonsdax!

Jag lyckas ibland hitta några riktiga guldkorn på annons som tilltalar mig, denna ståtliga valack på 5 år e: Berlin-Cordano ser riktigt trevlig ut. Lite mer muskler så wow vilken häst.Sponsrad?

Ja det kan man nästan tro att någon är med ett sånt här Eskadron schabrak på:


Schabrakens pris ligger på 40 euro.

Christina Sports

Christina sport är ett italienskt märke som jag tycker mycket om, tyvärr är det inte jättevanligt i Sverige men finns på en del ridsportaffärer som tex Charlies häst&hund. Priserna är ungefär som Anna Scarpati. Själv har jag bara en tävlingsblus och en luva från detta märke än så länge men det ska det bli ändring på.
här är några smakprov:


syns inte så bra på denna bild men det är små små hästar på:


Annorlunda?

Dessa blingade Equest schabrak var lite annorlunda:
vilket täcke hehe:


Matchande schabrak+luva:


Markarbete

Tänkte ladda upp en film från förra året då jag red markarbete men det blev lite dålig kvalité när jag laddade upp den, aja här kommer den iaf en liten snutt, har så få filmer när jag inte hoppar får bli ändring på det hädanefter:)

Jobb

Idag var jag iväg och provjobbade i ett hoppstall. Ägarna tävlar upp till 145 internationellt och har vunnit SM. I stallet finns ca 20 hästar. Kändes kul att jobba i stall igen, det var ju några år sedan jag gjorde det senast. Ändå roligt att få hålla på med det som man är utbildad till. I jobbet ingår ridning och andra vanliga stallsysslor. Jobbet är mitt om jag vill ha det, allt hängde på hur lätt det gick att ta sig dit då det ligger rätt långt bort men det visade sig vara helt ok att ta sig dit. Dessutom är chefen väldigt vettig och jag kan jobba när jag kan, då jag inte kan jobba heltid pågrund av att jag då inte hinner med mina egna hästar det hade hon full förståelse för. I första hand kommer jag jobba helger och en del vardagar men eftersom jag själv tävlar vissa helger så blir det inte alla helger i månaden. Det var väldigt kallt att jobba idag det var
 -15 hoppas det blir varmare i helgen när jag ska jobba igen:)
Arabstubb

Jag brukar klippa av manen en bit bakom öronen, bäst blir det när man använder en liten klippmaskin. Brukar kalla det "arabstubb" eftersom det är något som är typiskt för just araber fast då klipper man ju oftast en bit längre. Tycker det ser snyggt och välvårdat ut och underlättar när man tränsar etc. Är ju rätt vanligt att trimma manen bakom öronen.
Klipper du "arabstubb"? Ungefär hur många cm brukar du klippa bort?


Nu de senaste dagarna så har det gått att galoppera i paddocken och idag var Orianda superfin, hon flög fram och var jättepigg, kanske lite väl lättskrämd för saker men så kan det vara ibland.
Idag:
Imorgon ska jag upp riktigt tidigt berättar mer om det imorgon:)

hmm

En rolig sak dök upp idag, på onsdag får vi se om det blir något av det, en ledtråd är att det har med elithopphästar att göra;)

Vinterland

Idag red jag ett pass i paddocken, det är verkligen härligt att rida i djup snö och bra träning för hästarna:)
Jessica höll Orianda så tog jag några bilder:
tråkigt att vara med på kort:)


Härligt nu när det bara är -5, hoppas det är lite mildare hos er idag med:)

Det blev

inte så mycket på Svensk ridsport, tycker jämt det är ungefär samma saker där, en affär  som är bra på ridkläder men hästgrejer säger jag njaee...
blev bara Prestige lädervårdsset som jag såg att dom höjt till 279 kr så ja nu är det nästan 100 kr dyrare än i tex Tyskland... way to go..


Sedan så fastnar jag jämt för den här Dyon grimman när jag är där, synd att min häst måste ha X-full på sina grimmor
:( annars hade jag köpt den
Sedan var det nedsatt pris på den här Animojackan från 4 000 kr till 2 000 kr, den kändes väldigt bekväm och varm.Ska iväg

en sväng till Kungsbacka nu, måste till Svensk ridsport och köpa Prestige lädervårdskit, mitt är slut så det är kris, får se om dom har något annat roligt också. Hörs sen:)Veckans fynd!

Är denna veckan en lädergrimma från Dyon. Finns i svart strl full.  999 kr Od.pris 1 799 kr. Du hittar den på www.ryttarstugan.seHopptävling i snö

Skrev igår att det hålls hopptävlingar på snö men kom inte ihåg var. Tack bella som skrev att det är i St Moritz. Såhär kan det se ut:


Visst ser det härligt ut. Av stilen att döma så måste dessa bilder vara rätt gamla. Om jag fattat det rätt så hålls dessa tävlingar på en frusen sjö, vilket verkligen inte känns lockande snarare livsfarligt.
Skulle du kunna tänka dig att tävla på snö?

Bilder

från idag, hästarna fick vara inne till halv tio imorse för det var så kallt eller ja -15 det tycker jag är svinkallt. Sedan var dom lite busiga tyvärr hann jag inte med att få något bus med på bild och för tillfället så går Orianda själv i hagen eftersom Kotten är skadad men snart ska dom gå ihop igen de tre musketörerna haha....för tillfället har vi 6 hästar hemma som går i 4 hagar lite opraktiskt men som sagt så har vi ju en häst som inte kan gå med andra för hon sparkas så då får det ju vara så.
Glad Orianda:

Det var härligt att rida idag trots kylan, jag hade 2! vinterjackor på mig. Sedan när jag hade skrittat av och skulle rida ut från paddocken så vägrade hon gå ut genom öppningen, jag höll på i nästan 20 minuter att försöka få henne att gå ut men det gick inte så till slut fick jag sitta av och leda henne ut det var så farligt tyckte hon, ja det är verkligen tålamodsprövande att ha häst ibland.

Schabrak

Schabrak med olika loggor finns det många av, här är några exempel:
Euro-star:
Euro-star:

HG:


Allt hittar du på www.equi-services.fr


Kylan

ställer till det kan man säga, är svårt att träna ordentligt och att hoppa är ju uteslutet i detta underlaget. Får väl bege mig till ridhuset någon dag, som det ser ut nu kanske jag får skjuta på årets första tävling och det vore ju tråkigt bara pågrund av vädret jaja vi får se
bild från februari förra året:


Stör mig på att jag inte kan hitta ett klipp på Youtube från vintertävlingar alltså det finns ju hopptävlingar som hålls utomhus i snö minns inte vilket land just nu, någon som vet vad jag menar?

Blandat snyggt...

Lite blandad fin utrustning
Veredus:


Herve Godignon:


Sergio Grasso:


Dyon:

Herve Godignon:


Antares:Skillnad

Ja det är nästan så man undrar om det stämmer visst är de flesta produkter billigare utomlands men detta var ingen liten skillnad.
Prestige Meredith Highline träns på www.segcompany.se  kostar det 3 299 kr. På www.equestra.fr kostar det 195 euro.

åhnej

vilken otur att jag beställt ett nytt Dyon träns för nu hittade jag det här fina från Equipe till bra pris, endast 136 euro på http://www.horsewood.com , i Sverige kostar det ju 1900 kr.
Superfint klinkerträns från Equipe:
Veckans Fynd!

Denna vecka är det den nya GPA hjälmen Evolution som är på rea för 441 euro du hittar den på www.cheval-shop.com. Har ingen aning om vad den kommer kosta i Sverige men betydligt dyrare än det iaf, förresten någon som vet någon affär som har den än i Sverige? kan vara intressant att veta vad den kostar.

Snö!

ja igårkväll började det ju snöa rejält och det verkar inte hålla upp ännu. Orianda var inte glad i boxen imorse hon visste att det snöade så hon var orolig men jag tog på kedja för säkerhets skull när jag ledde ut henne hon var faktiskt ovanligt lugn mer än att hon tveka lite när hon skulle gå igenom en jätte snövall vid ingången till hagen. Sedan blev hon mer orolig i hagen och hon har inte vågat äta sitt hö på hela dagen:S så får låta henne äta det inne sen.

hjälp rädda mig från snön!:)
Vi fick skotta en väg så det gick att tömma kärrorna:


haha stallet ser riktigt gammalt ut.. a la barnen från Frostmofjället:


Är det mycket snö hos er med?

Cavalor

Cavalor har mycket fodertillskott, pälsglans och andra produkter. De har även lite utrustning till hästen. En del av deras sortiment:
Fint täcke som här bärs av ingen mindre än Cumano:
 Har du provat någon av Cavalors produkter? Blev du nöjd?

Inspiration

Kanske ska du köpa ett nytt tävlingsschabrak nu när tävlingssäsongen börjar? Jag tycker det kan behövs lite inspiration vilka färgkombinationer som passar bra.
H.F.I:

H.F.I:


RG:
Scarpati:Animo

Animo är ett välkänt märke från Italien som jag tycker har fina kläder. Några smakprov från deras senaste kollektion:Dags för...

snösulor imorgon då hovslagaren kommer hit. Har försökt att dra ut på det in i det sista jag tänkte att snön kommer nog inte ligga kvar så länge men det verkar det ju som att den ska göra. Min häst har ju vanliga hela sulor på framhovarna så då blir det ju att det får bli en helt annan skoning så därför vill jag helst inte ha snösulor på framhovarna+ att min häst fick en hovböld en gång när hon hade snösulor. Men men nu har jag inget val för min häst får styltor när det är varmare än -8 ute som idag tex.
Red i paddocken idag red mycket serpentiner i trav men det blev ingen galopp för tyckte inte underlaget var tillräckligt bra.

Orianda vill gärna klia sönder alla träns, nästan alla mina pannband har revor på sig:/Esperado

Esperado har en hel del utrustning till både häst och ryttare, här är ett litet axplock från deras sortiment:Benskydd

Jag brukar ju byta ut mina benskydd då och då, säljer och köper nytt när jag tröttnar. Just nu har jag dessa skydd:
Pessoa:


Ett par till likadana fast bruna:


Jacson damasker till fram och bak:


Eskadron Pro safe (har sålt bakskydden):


Eskadron Flexisoft bakskydd:


Eskadron Flexisoft med fårskinn fram+bak:


CWD framskydd ska köpa bakskydden på Gbg horse show iår tänkte jag:Funderar på om jag ska sälja dom med fårskinn och köpa några andra, kanske Prestige T-tech?
Vad har du för skydd och vad skulle du vilja ha för skydd?

jahopp

Idag var en tjej ute och tittade på stallet då hon söker stallplats till sin hingst. Då den hingsten Celebrity går med nu ska säljas, ja så var ju inte planen men säg vad inte pengar styr? hmm synd när djuren hamnar i kläm bara, trodde som sagt Celeb skulle gå med han ett tag men nu ska han få en ny kompis så det blir kul för honom:)
Idag har jag ridit i paddocken, batteriet till kameran dog innan det hann bli något annat än skrittbilder lite tråkigt men men


Trust Equestrian

Märket har ju funnits ett tag. Dom säljer utrustning både till häst och ryttare, dock ingen wow faktor enligt mig. Har själv köpt ett bett därifrån för ca ett år sedan. Sedan har jag lust att spy på deras löjliga layout på hemsidan med avklädda bilder på män och kvinnor, vad har det med hästar att göra undrar jag? Ett desperat sätt att verka intressant eller? kolla själv på www.trustequestrian.eu
Lite av deras produkter:


Copycat igen

Esperado har ett par chaps som påminner väldigt mycket om ett par av Dyons modeller
Esperado för 99 euro:


Dyon för 139 euro:Swarovski

Lite fina Swarovski pannband du hittar dom på www.xcellentrider.com
för 75 Euro:För 40 Euro:
Från Glada hästen i spiltan 795 kr:


Otto Schumacher från Schockemöhle 129 euro:


Från www.calevo.com Otto Schumacher 65 euro:

Otto Schumacher 25 euro:


Nytt år ny dag

Hoppas era hästar klarat av nyår utan att ha blivit allt för skrämda av fyrverkerier. Vi brukar alltid ha på radion och ha tänt i stallet, tycker det hjälper en hel del faktiskt. Har även täckt för fönstrena vissa år. På min förra häst stoppade jag bomull i öronen på också. Hur gör ni för att underlätta för era hästar?

RSS 2.0