Blir så trött

Hovslagaren skulle kommit i onsdags vad händer jo han dyker inte upp, jag ringer skickar sms,  men får inte tag i honom. Nu är det alltså lördag och jag har inte hört ett  pip. Det var redan kris i onsdags med lösa skor. Idag när jag går ut i hagen så har alla sömmar utom 3 lossnat på ena framskon, den är riktigt lös så det var bara att glömma att hoppa eller rida överhuvudtaget. Nu funderar jag på att dra av  framskorna och  verka dom själv och slå på dom igen,jag har ju trots allt tappskokompetens så lite kan jag ju.Synd att han inte hör av sig man undrar ju om det hänt nåt eller om man ska börja leta ny hovslagare...när man äntligen hittat en bra så blir det såhär suck...


Equiport

Blandat från equiport.co.uk


Regn+regn

Vilket väder det är tog inte ut hästarna förräns klockan var halv 12 då med fodrade regntäcken,sedan fick dom komma  in halv sex, det  var mycket uppskattat:)
Tog en söt bild på Orianda igår när hon var tjurig på mig då hon tyckte jag tog för lång tid på mig att väga upp hennes hö, hon brukar se jättearg ut och slänga med huvudet i arga knyck haha


Iförmiddags innan utgång


Der Dau

Det är väldigt hett att rida  med utrustning som visar vilket land  du rider för. Det amerikanska märket Der Dau har nu gjort stövlar med flagga  på.Only in America


Höst?

Jag tycker det känns oroväckande mycket som höst ute. Det har även börjat trilla ner gula löv från träden:(


Celebrity har att brås på

Hittade en film på  en ung Cellestial avkomma såg väldigt trevlig ut

Frågor

Hej caroline! tänkte höra med dig, jag tänkte beställa ett scapa schabrak från www.pferdebusiness.de  och tänkte bara höra om du handlat därifrån förut, vet du hur mycket de tar för frakt och ungefär hur lång tid det tog? :) Tack på förhand, Super bra blogg! :)
Svar: Tack så mycket:)
nej har aldrig  handlat  där, upp till 5 kg  kostar frakten 17 euro. Maila och fråga hur lång leveranstiden är.

kan du skriva hur man kan gå tillväga att muskla en äldre häst ? (20år) hon rids 4 grr i veckan cira.
Svar:Först och främst behöver du såklart  en bra foderstat med analys, räkna  själv eller använd  Hippocampus. Sedan måste hästen ha något att bygga av den får med andra ord inte vara för tunn.  En äldre häst behöver ofta lite  mer protein  och det kan  vara svårt att bygga upp muskler. Nu  vet  jag inte om det är någon speciell  del som det fattas muskler eller  bara allmänt. Magmuskler tränas  bäst i galopp om  hästen går i en ändamålsenlig form. Ryggmusklerna kan du  träna genom att klättra i backar och  rida cavaletti pch studs, även galoppera i en låg form. Att  träna galoppbyten ger också en viss styrketräning  för hästen. Tömkörning är även det  bra för då får  hästen jobba utan någon på ryggen.  Överhuvudtaget är  det bra om hästen jobbar i en lågform.

Hej! Jag ska köpa en GPA speed air evolution svart/svart till mig själv i födelsedagspresent och undrar om du snälla skulle kunna ge mig tips på sidor som säljer den billigare? :)
Jättetacksam isåfall!
Svar: Kolla på www.royalhorseoutlet.com

hur mycket skulle du kunna ta hem glengordon campari , dyon working collection och scapa skydden för ? ;d

Svar: Du får vänta tills webshopen är klar;)

Får man lov att tävla med dom? eller är loggan förstor?Dyon chapsen
Svar: Jag  har  inte mätt loggan men den är inte så stor så jag tror inte att  det är några problem

Hej, vilken bredd ska man ha på Flippan bettet? Ska man ha samma som på vanligt ledat bett, eller? Min häst har 12,5 cm på vanligt tredelat tränsbett.
Svar: Jag  tycker man ska  ha samma,  det har jag iallafall.

Hej! Vet du var man kan köpa John Whitaker/Charles Owen hjälmen billigast? (den med autografen i nacken)
Tacksam för svar!
Svar: se  mina tidigare svar på denna fråga

har du något smeknamn på orianda eller säger du alltid hela?
Svar: haha  jag säger faktiskt Orianda oftast eller Oriandis men ibland  kallar jag henne för  bubben då hon påminner så mycket om vår Bullterrier som vi kallar  för bubbis:)

Hej! Undrar ännu en gång vart kan man köpa det röda john whitaker schabraket (med vit passpoal) och luva? På Skara ridsport kan man ju inte beställa väl?
Svar:Vet inte exakt vilket  du menar, vad  är det för  material. Du kan beställa  från  Skara ring dom:)

Varför har man martingalplatta? Alltid undrat :)
Svar: Det  används  främst  till hästar som   biter sig fast i en vanlig martingal. Förhindrar även att  hästen fastnar med  benet vid  hoppning.  Sedan så blir det inte lika mycket trassel som med en vanlig, jag är en mästare att trassla till det vid tränsning  haha.


du som har koll på utrustning... vad finns det för olika typer av kombinationsbett/hackamore?
Rider just nu på ett ponnyhackamore på min storhäst (då hon haft väldigt mycket problem med munnen och blir tygelhalt i skritten om man stoppar in ett bett i munnen på henne, förmodligen "bara" smärtminne men ändå) men jag vill ändå ha lite mer reaktion bakåt när jag hoppar på henne. any tips?
Om du tror att hon klarar av att ha ett bett i munnen så har Myler och Nathe flera olika kombinationsbett, Mikmar har också men de passar troligtvis inte en häst som inte gillar bett. Jag skulle i första hand provat ett Franke Sloothaak hackamore  funkar inte det hade jag provat  ett  Nathe kombinationsbett då de har snällast mundel som din häst kanske accepterar. Hör med Teun van  riel  om dom har Franke Sloothaak hackamoret, här  finns annars  ett liknande:www.equiport.co.uk annars har även Sprenger  liknande hackamores.


Bloggtorka

har lite smått bloggtorka känner jag men tror det beror på att jag grubblar så mycket just nu är så mycket att lösa, varför kan inte allt lösa sig av sig själv?
Jag har färgat håret idag igen iallafall haha


H.F.I

Idag blev det klart att jag även kommer sälja schabrak från HFI i webshopen. HFI schabraken kan du designa i dina egna färgerkombinationer


Vet inte

vad jag ska hitta på idag om jag ska rida ut eller rida dressyr på banan hmm jag får se. Denna veckan kommer hovslagaren och 2 av hästarna skall vaccineras. Nu har jag även bestämt vilket datum jag ska tävla det blir den 22 i Bollebygd, ingen vidare tävlingsplats men det går inte den 15 i Kungsbacka så det får bli såhär.

Mina träns

Jag gillar inte att ha så många träns utan jag vill känna att de jag har verkligen används därför har jag bara 4 träns varav endast 3 är kompletta.
Mitt favoritträns är Dyon tränset med bred nosgrimma från Dyon collection. Jag köpte detta när Svensk ridsport hade 20-års jubileum och hade 20% rabatt på allt i hela affären därför köpte jag det för endast 1 900 kr, ordinarie pris är 2 495 kr. Lädret  är supermjukt och detaljerna är genomtänkta  dock är det i minsta laget för Orianda men det är alla  fullträns då nosgrimman precis når runt.


Mitt "slit och släng" rida ut/hemma  träns är Dyon tränset från Working collection. Det kostar 1 199 kr i butik.
Det var rätt stelt ibörjan men  blev mjukare efter användning och upprepade putsningar. Det är inte  samma  kvalité som dyrare  Dyon träns men  det går fort  att ta på  då det är en snabbhake du fäster  käkremmen med. Sedan är det jättesnyggt med ofodrad nosgrimma tycker jag.


Mitt nyaste träns är  det från Silver Crown. Det har lite speciell design meningen är att det har samma inverkan som när du rider med 2  nosgrimmor samtidigt  alltså remont+engelsk, den undre remmen går att ta av så  det  bara blir en vanlig engelsk. Lädret var riktigt stelt ibörjan då det är  rätt tjockt tror det blir bättre  när jag använt  det  mer. Tränset finns bara att köpa utomlands än  sålänge priset varierar beroende på  modell men ca  2  500 kr.Mitt 4:e träns är ett ihopplock nosgrimman är Stübben och resten Paris, jag älskar  modellen  på nosgrimman, den är  ofodrad  och jag har haft den i över 16 år!


När  jag var i Falsterbo blev jag förälskad i de nya tränsen från Equipe. Nästa träns jag köper ska  definitivt vara  ett lackat  träns.

Flippanbettet

Jag fick en fråga om var man kan hitta flippanbettet till ett bra pris. Här finns det till ett mycket bra pris 210 euro www.reitshop24.de
Förövrigt så gillar jag Nathe betten väldigt mycket, har provat flera sorter men fastnade för flippanbettet. Bettet är snällt mot hästens mun om du väljer det bettet med  fleximundel. Dels kan man också variera hävstångsverkan genom att flytta tygeln längre upp eller ner. Jag red tidigare på  ett vanligt rakt gummipelham men en dag blev det för skarpt,detta bett är ett perfekt mellanting om du har en stark men lite känslig häst som lätt krullar ihop sig  och inte vågar ta stöd på ett skarpare bett. Vad som också är bra är att det inte  är någon kindkedja på bettet utan  en nylonrem istället, vissa hästar som min tex klarar inte av kedja  även om du sätter dit ludd,eller kindkedjetunnel.
Skitväder

Tror inte det blir någon hoppning idag för vi hade tänkt hoppa ute, kollade vädret verkar som att det ska regna hela dagen, hästarna  står inne fortfarande:(

Uteritt idag

och imorgon blir det till att lasta Orianda och åka iväg till en kompis för att hoppa lite, har tänkt att filma lite också:)Sol?

Var är solen? Så tråkigt med mulet väder

Priserna går upp...

Satt och funderade innan idag när jag hittade ett gammalt kvitto från -08 på min CWD förbygel som jag köpte när jag var på Sthlm horse show, jag köpte den från Toprider för 2 490 kr. Idag ca 1 ½ år senare kostar samma förbygel 2 690 kr. Sedan började jag fundera...varför höjs priset på gamla produkter...eller för mig känns det lite omotiverat, jag menar självklart måste tyvärr butikerna höja priset när inköpspriset stiger men blir material och tillverkningskostnaderna så mycket högre på så kort tid? Ett annat bra exempel på produkter som stigit i pris är Sprenger stigbyglarna, de är flera år sedan de kom men de är dyrare än någonsin! Vem vill betala mer för en "gammal" produkt? Eller så är det helt enkelt så att vissa produkter är alltid motiverat att höja priset på för de anses aldrig som "gamla" utan de är ständigt heta.
Jag köpte mina Sprenger Bow Balance 08 för ca 1100 kr från Tyskland. Hemma i Sverige kostade de runt 1 500 kr, idag är priset ca 1 795 kr, undra vad de kommer kosta om 2 år? Ett annat exempel är Dyon nästan alla deras produkter steg i pris detta året.
Glengordons läderprodukter har också stigit i pris. Så även Nathe betten och speciellt Flippanbettet.
Har ni några mer förslag på produkter som stigit i pris?

Frågor

Det blir bara fler och fler frågor att svara på jag får även mycket frågor skickade till min mail så ni får ha överseende med att jag inte hinner svara på alla men fråga igen isåfall!

Hej, du har nog Svergies bästa blogg skulle jag tro!Tänkte beställa en vara på www.chevaletcavalier.fr  och undrar om man kan lita på dom? Skickar dom varan? Det är ju förskottsbetalning... Har du beställt där någon gång?
Svar: Oj, tack så mycket det värmer:) Jag har aldrig beställt därifrån men om du är osäker så skicka ett mail och fråga något tex hur lång leveranstid dom har eller något och se om dom svarar, svarar dom och verkar vettiga så tycker jag att det ger ett seriöst intryck, sedan ska man ju komma ihåg att de flesta ridsportaffärer är seriösa. Lycka till!

Vad roligt att det börjar bli klart!
Kan du inte skriva en liten lista i bloggen på vilka märken du kommer att ta in i början? :)
Svar: Ja äntligen! Detta ska jag absolut göra i ett separat inlägg:)

En fråga, Vet du var man kan få tag på Animos tävlingsskjorta med swarovski (på animo märket) Tacksam för svar :)
Svar: tex här: www.reitsport-cavallini.de

Hej!
En fråga, vet du vart man köper Morris & Nolan pullarträns? Det med ett runt märke på plattan. Tacksam för svar!
Svar: Det finns faktiskt ett sådant träns på Svensk ridsport så har du vägarna förbi Kungsbacka så kika in där:) Annars så säljs dom ibland på Tradera

spännande! kommer du sälja tex hjälmar?

Svar:Ja jag kommer sälja GPA och Lamicell hjälmar senare ev även Antares.

Den kommer vara på sv va? :)
Svar: Ja bara på svenska:)

Du som brukar ha koll på det mesta :) Vet du möjligtvis vart man kan köpa ett träns med repnosgrimma? Tacksam för svar:)
Svar: Dyon och JW har  tex Skara hästsport eller www.boutique-equitation.com

Kan du inte lägga ut vad du har förinplanerade tävlingar under året för din och Oriandas del?!?! :)
Svar: Jo det kan jag göra men det gör jag först efter jag tävlat i Augusti för då vet jag mer hur jag ska lägga upp det.

Vad man ska ha i bakhuvudet är att glukosamin som ges till människor ges i symtomlindrande syfte vid artros- alltså inget som hjälper det primära problemet utan fungerar enbart som lindring. I sverige får glukosaminprodukter till djur säljas som foder om inga medicinska påståenden finns. Ska det förebygga/ behandla sjukdom är det läkemedelsklassat. Så man ska nog fråga sig varför man ger hästen det och ifrågasätta produkten som marknadsförs som ett foder. Har ej hittat någon studie på att dessa foderprodukter fungerar, men det kanske finns?
Svar: Nej vad jag vet finns det inga studier som visar att Glucosamin fungerar på hästar men hundar vet man att det hjälper men det är såklart inte samma sak, men många menar att dom märkt stor skillnad på deras hästar efter användande av Glucosamin eller gurkmeja. Det skulle vara intressant om det gjordes en studie på just Glucosamins inverkan på hästar.

Hej!
Hur skyddar lindor mot mugg? Min häst får mugg men förstår inte hur lindor skulle hjälpa? Nyfiken iom att jag precis som du gör det jag kan för min hästs välbefinnande.
Kram!
Svar: Jag rakar det benet som hon lätt får mugg på då det hjälper väldigt mycket, mugg trivs i hår där det såklart blir fuktigt och tätt, hon har väldigt täta hår på benen men inte långa, det behövs luft till huden så muggen inte trivs. Lindorna är dels för att skydda benet mot ev sår men mest för att det skyddar både mot väta, smuts och sol vilket hon inte tål på det benet, jag lindar nästan ner till hoven, detta är det enda som hjälpt mot muggen samt att jag tvättar några gånger i månaden med Hibiscrub låter det sitta i 15 min tvättar rent och torkar noga och tar sedan zinkpasta på eventuella muggkrustor.

Vet du vart man hittar kingslands ridbyxor billigast? de är bara för sköna!
Du är har en jätteintressant blogg:)
Svar: tack kul att du tycker det. Kingsland ridbyxor tycker jag överlag är rätt svårt att fynda när det väl är rea är det ofta bara nedsatt 1-200 kr men jag tycker www.schockemoehle.net brukar ha ok priser.

Tänkte bara fråga om du tänkte ta in Lamicell Collage-schabraken! :)
Svar: Jag vet inte riktigt för jag har inte fått sålt allt jag har hemma ännu och jag vill helst ha gjort det först men troligtvis kommer jag göra det om det finns några kvar dvs.

Hej! Vet du var man kan få tag på svarta stövlar med en brun kant längst upp? :)'
Svar: De Niro boots tillexempel har det.

Gud va roligt!
Kommer absolut shoppa därifrån!
Hade en liten fråga, vet du var man kan köpa Veredus schabraket på nätet? :)
Svar: Du är välkommen:) Här för 46 euro: www.k-val.com För 51 euro och fler färger se här www.cheval-shop.com

Säljes

Scapa schabrak färg rosaröd/silver strl full pris 550 kr
Scapa schabrak färg royalblå strl full pris 400 kr SÅLD!
Scapa luva strl ponny 150 kr


Alla sakerna är givetvis helt nya med lapparna kvar. Vill du köpa något maila mig manhattan2006@yahoo.se

Inte mycket bloggande idag

vilket är lite tråkigt men jag har suttit och fixat med webbshopen mycket idag och det tar tid. Nu ikväll red jag ett pass i paddocken perfekt ridväder och Orianda var superduktig:)
Webbshopen

Äntligen händer det grejer...imorgon kommer designen förhoppningsvis att vara halvvägs färdig. Sedan ska vi lämna bort en del jobb till Talex som företaget heter där vi har vår webshop. Så det ser ut som att allt går enligt planerna med att den ska vara klar innan Augusti är slut:)
Hoppas på att få en ännu snyggare webbshop än denna:

Fodertillskott

Jag har börjat ge Orianda Glucosamin sorten jag ger heter Bioglucomin+HA. Det är ju väldigt vanligt att tävlingshästar får fodertillskott av något slag, glucosamin tillhör en av de vanligaste sorterna. Dock så kan man undra om det är värt det, fungerar det så bra som det påstås?Hur hälsosamt är det egentligen att ge hästen skaldjur?Vilket Glucosamin ofta görs av. Den sorten jag ger kostar 479 kr och räcker inte ens en månad för Orianda eftersom hon väger 700 kg och ska då ha hela 3 mått om dagen. Därför undrar jag
Ger du fodertillskott av något slag, isåfall vad?Kan ni tipsa om något bra preparat som innehåller Glucosamin eller liknande och verkligen fungerar?
Skulle uppskattas mycket!:)

Benskydd i hagen, till vilken nytta?

Allvarligt talat så undrar jag varför så många lätt drar alla över en kam. Visst finns det många som tar på sin häst "onödig utrustning" bara för att men de flesta tror jag faktiskt har koll på VARFÖR de använder viss utrustning. Som det här med benskydd, många frågar mig varför jag har benskydd+lindor i hagen. Vilket är helt ok att fråga om man undrar. Jag har det därför att jag anser att hon behöver det. Varför anser jag det? Jo därför att innan jag hade skydd så fick hon småsår ibland flera gånger i veckan och någon gång fick hon ett riktigt fult sår. -Lite småsår gör väl ingenting kanske någon säger då. Jo jag tycker faktiskt att det är illa nog därför att det kommer väldigt lätt in smuts i ett litet sår och detta kan leda till lymfangit, alla som sett en häst som fått riktig lymfangit vet hur hemskt det kan vara, hästen kan lägga sig ner av smärtan! Det finns ett uttryck som heter "Småsår och fattiga vänner ska man inte förakta" och det är helt sant enligt mig.

Sedan jag började använda benskydd har hon bara fått något enstaka skrapsår antalet kan jag räkna på min ena hand och då har hon gått med benskydd i ca 2 år. Dessutom måste Orianda gå lindad på bakbenen då hon annars lätt får mugg, något som har skapat stora problem tidigare. -Mugg är inte så farligt kanske någon säger. JO mugg är riktigt farligt, därför att  bakterierna kan bli resistenta och hästen kan bli obrukbar om den får kronisk lymfangit, benet blir ju lätt svullet om hästen drabbas av mugg.

Jag anser att det är bättre att skydda hästen med benskydd än att förkorta hagvistelsen bara för att förhindra skador. Sedan finns de många som hävdar att hästen kan få så otrevliga skador av benskydd men det förstår väl vem som helst att skadestatistiken ökar om du inte använder benskydd på en häst som behöver det. Det är dessutom ganska tidskrävande att linda+ta på skydd varje morgon/kväll 365 dagar om året och ibland blir det flera gånger om dagen om jag rider mitt på dagen tillexempel, så det är verkligen inget man gör för att det är kul utan för att det är ett måste för hästens välmående.

Det är många som använder betesbegränsare/munkorg nuförtiden på sina fånghästar eller feta hästar, det får man ju hoppas att ägarna gör just för att skydda sina hästar från att bli sjuka. Det är ingen skillnad när det kommer till benskydd det använder dom flesta för att skydda sina hästar från skador.
Jag tycker det är jättebra att fråga varandra varför använder du det och det, på så sätt lär man sig och även kan lära andra som kanske inte tänkt tillräckligt långt. Men som sagt fråga först beskyll inte någon innan du vet bakgrunden:)
Vad tycker du om att använda benskydd i hagen?
Nu äntligen

Har jag beställt Antares förbygeln! Jag skippade den på Charlies för de hörde inte av sig idag om leveranstiden och jag orkar inte vänta längre, det skulle säkert tagit 8 veckor. Jag beställde den nu idag här: www.proformequine.co.uk

Alessandro Albanese

Några av mina favoriter från detta märke:Sen kvällstur

Har nyss kommit hem från en sen och lång ridtur jättemysigt:)
Jag sitter och planerar när jag ska tävla, det blir förmodligen i mitten på Augusti, jag är så tävlingssugen!

Jag gillar inte härmapor..

Hööks är verkligen härmapor nuförtiden Hööks lädergrimma 359 kr


Devoucoux lädergrimma 2200 kr


Duktig häst:)

Tränade Orianda på att stå still innan, hon vill helst inte stå still så jag tyckte hon var riktigt duktig när hon stod still så jag kunde ta ett kort:) Sadeln ser så liten ut på hennes rygg det ser lite roligt ut, det var det första sadelutprovaren sa när jag provade ut den i höstas.
Iallafall så hade jag tänkt att skriva om dagens outfit jag hade på Orianda
Sadel: Prestige Arezzo D
Träns: Dyon från Dyon collection
Schabrak: Veredus, (det som snart halva Sverige har då det säljs till så bra pris på mässor;)
Stigbyglar: Soft´up
Bett: Nathe Flippanbettet
Benskydd: Veredus Olympic+Eskadron flexisoft
Förbygel: CWD, martingalplatta från Equipe
Sadelgjord:Märkeslös och jag vet den matchar inte för den är svart haha men jag använder bara min bruna Prestigegjord på tävling.

Poponcini

Poponcini är ett Italienskt märke som gör bett i olika utföranden. De påminner lite om Nathe betten men är mycket mjukare. Priserna ligger på från 1000 kr och upp till över 2000 kr. Betten finns i storlekarna 10,5-14,5.
Här kan du se hela deras katalog www.poponcinibits.com, dock är deras engelska översättning under konstruktion.
Frågor

kan du inte omvandla euro till sek istället? :}
Svar: Nej det kommer jag inte göra eftersom det är väldigt lätt att kolla upp det själv, euron ligger dessutom nästan alltid runt 9,3-9,5.

hejsan! jag vet ju att du är duktig på det här med hästar och utrustning. Därför undrar jag om du har ett tips på vilka ridbyxor som håller länge, bekväma osv?
Jag har haft mountain horse nu m helskoning , gick sönder efter ca 2 veckor med daglig ridning och de kostade ändå runt tusenlappen :S
Tacksam för svar.
Kram/Evelina
Svar: Först och främst måste jag säga att jag gillar inte alls MH urusel kvalité till dessutom ett ganska högt pris. Pikeur, Animo och Equiline kan jag rekommendera.

Undrar även var man kan få tag i John Whitaker schabraket i bomull (det vanliga) som är marinblått med vit och röd kant? Superblogg!
Svar: tack! Det finns på Skara hästsport:)

Hej! jag undrar om du vet var man kan få tag på det vita equiline shabraket med den stora hästloggan på. Jens fredricson red med ett sånt i falsterbo. mvh sara
Svar: Om det är det schabraket med de 3 häshuvudena i Italiens färger så är det ett sponsorschabrak som är svårt att få tag i men jag har sett det någon gång på ebay.de så håll utkik där ibland:)

Hej!Först vill jag bara säga att du har en superbra blogg och du passar jättebra i brunt hår, gillar det bättre än det blonda hihi
Iaf, undrar vart man kan få tag på Charles Owen Classic/JW hjälm billigast? :)
Svar: tack så mycket:) www.horsingaroundsaddlery.co.uk, www.horseheavensaddlery.co.uk

Jag undrar lite om equi-treken. Vi har funderat på en sådan men vet inte riktigt vad priset skulle sluta på. Vad ingår i din ( typ AC, lackning osv ) och hur mycket fick du betala för den? Mvh
Svar: Grundpriset är 282 950:- exkl moms sedan om man vill ha annan lack, stänkskydd, takfläkt etc så slutade priset på ca 306 000:- + moms om jag inte minns fel. Jag kan svara mer utförligt när vi fått hem den och alla papper:)

Nu har jag letat efter scapa luvor i hundra år tror jag X))
kan du inte få hem några? :)
Svar: Nej kan tyvärr inte ta hem några dock har jag 1 luva kvar hemma i strl ponny.

hej!
Nu har jag letat oavbrutet i flera dagar känns det som... haha. Men finns det någon affär nånstans som har dom gamla scapa schabraken som du vet om? Alltså dom från.. 07 tror jag var, med stora 3an iaf :) Eller är det bara att leta efter begangnade som gäller? Jättetacksam för svar!
Svar: Scapa hade den stora 3an fram till 09. Om du absolut måste ha 07 så finns det ibland på ebay. Det finns även här: www.chevaletcavalier.fr, www.ruitergilde.nl, www.reitsport-golks.de,  och www.gaulhelden.com

Lång dag

Idag har varit en lång men trevlig dag. Jag, syrran och Matilda åkte som sagt och tittade på en häst. Tyvärr var det ingen häst som passade mig. Det var en jättesjyst häst men jag fick ingen WOW känsla. Den var väldigt enkel på hinder, byten etc och gjorde allt man bad om men jag letar efter en mer vaken häst....kanske är det svårt när man redan har sin drömhäst i stallet?Jaja det är bara att leta vidare. Sedan åkte jag som sagt till Charlies i Jönköping där fanns det inte så mycket kul kvar efter Falsterbo och ingen Antares förbygel men nu har jag beställt en iallafall. Däremot så såg jag en produkt där som måste klassas som dagens rån nämligen en Prestige förbygel den kostade
3 149 kr! Den här menar jag:

Dags för provridning

Nu åker jag och provrider en häst, jag har ca 1½ timmes bilfärd dit och efter det ska jag också till Charlies häst & hund i Jönköping så det blir en heldag för mig:)
Ha det skönt i solen

skutt skutt

Idag så hoppade jag lite med Orianda eller ja snarare 50 cm första gången jag hoppar sedan April så det var härligt, Orianda blev jättelycklig över att få hoppa igen så hon drog gärnet hmm blir till att träna lite lydnad igen, men det är förståeligt att man är lite för ivrig när man inte hoppat på sålänge så jag förstår henne:)
Lite bilder blev det iallafall.


Måste bara visa denna bilden på matkällaren det ser så lustigt ut när det blommar ut över taket


Kära mullvaden är alltid med överallt:)

Most wanted

Om jag var tvungen att välja så skulle jag nog allra helst vilja ha en häst e: Calido, Cento eller Cumano. Tyvärr är det inte så lätt att hitta men idag hittade jag faktiskt en 5åring e:Calido till salu den såg fin ut. Står i Holland.
Om det var en dressyrhäst jag letade efter så hade jag gärna haft en e:Democraat, som denna:
Sedan är det såklart så att man väljer inte en häst efter stam men visst skulle jag bli extra intresserad av att åka och kolla om den var e någon av ovanstående hingstar.
Efter vilken hingst skulle du helst vilja ha en avkomma?

Rida ut

Idag har jag ridit en ganska lång ridtur jag riskerade livet genom att korsa stora vägen, man måste gambla lite ibland haha...;)
Iallafall så var det väldigt härligt att rida så sent red vid nio ungefär. Jag skulle haft med mig sadelväskorna på Orianda då kunde man haft med sig lite dricka och fika hade varit helt perfekt, det blir nästa gång det.Paddock by LN

Paddock by LN är ett fransk märke med stilren utrustning till häst och ryttare.
Just nu är det nedsatt pris på en del av deras produkter tex
matchande schabrak+luva 98 euro


Schabrak+luva 60 euro


Ulltäcke 120 euro


Groombag 44 euro


Schabrak 56 euro


Schabraken finns också att specialbeställa i massvis olika färger här är några olika


Allt och mycket mer finns på www.rodeodrive-equitation.fr

Frågor

Hej!
Har en liten fundering som jag lagt märke till. Ser på väldigt många (nästan alla) bilder att du rider på skarp bett. Hur kommer det sig?
Mvh Ida
Svar: I hoppningen rider jag med ett Flippanbett vilket är ett väldigt snällt hävstångsbett betydligt mildare än tex Pelhamstång. Jag rider med det därför att det är det enda hävstångsbett som min häst trivs på och då har jag provat många, hon klarar absolut inte av bett som har kindkedja tex. Det funkar inte att rida på ett vanligt tränsbett i hoppningen då hon blir stark och jag föredrar att inte ha någon dragkamp utan istället rida med mjuka händer, hon har blivit betydligt bättre med all lydnadsträning jag gjort. I markarbetet rider jag på ett femdelat Mylerbett med tygelhakar, inget skarpt bett enligt mig men det ger inte lika mycket tryck på tungan som tex ett tredelat vanligt bett därför rider jag på detta. Jag tycker med andra ord inte att jag rider på några skarpa bett men det beror ju på vad man är van vid, någon kanske alltid rider med tex ett Nova bett då kan jag förstå om min betsling uppfattas som skarp:)

Hej! Måste bara säga att din blogg är jätte bra, Jag hoppas verkligen att du når din dröm med ridsportbutiken o web shopen, du förtjänar det!
Tänkte höra med dig om du vet om man får tävla med flagga på Antares förbygeln (tänkte köpa en och tyckte att Usa s flagga var rätt fin, men det är ju ingen ide om man inte får tävla med den) :)
Svar: Tack så mycket, du får tävla med flagga tror inte det spelar någon roll om det är ett annat land men jag är inte helt hundra på det.

Hej! Eftersom du har grym koll på var man köper utrustning bäst/billigast så undrar om du vet var jag kan köpa Charles Owen Wellington Proffessional billigast?
Svar: Kolla här www.tackdirect.co.uk

Hej! Lite nyfiken på när du planerat att komma igång med din webbshop?
Jag funderar på att köpa en charls owen wellington ridhjälm, jag har hittat en bra sida på nätet. Men undrar lite om du vet något om passformen? Jag har rätt smalt ansikte och de flesta hjälmar ser roliga ut på mig ;) Eller om du kanske till och med vet någon ridhjälm som passar till ett smalare ansikte?
Tack för en bra blogg :)
Svar: Tack, jag håller på med designen av webbshopen och eftersom jag inte gör den själv utan har fått hjälp med detta så kan jag inte svara exakt men iallafall innan sommaren är slut:)Antar att du menar att ridhjälmen lätt ser stor ut på dig? Isåfall skulle jag köpt en GPA om jag var du för dom är väldigt nätta och det ser inte ut som att man rider omkring med en svamp på huvudet:p

Hej. :) Du som är så dukitg angående utrustning och sådant, så har jag en fråga. Vet du vart man kan få tag på Schockemöhle Sports sadlarna? Dressyr och hopp? Jag har letat men hittar bara Barnsby Scockemöhle, och det är inte den jag menar... :/
Tacki förhand! :D
Svar: De finns på www.schockemoehle.net

Hej!
Jag har länge tittat på Veredus Grand Prixskydden och funderat över om jag ska köpa ett par. Och när jag såg at tMatila - showjumper.blogg.se rekommenderade dem så tänkte jag höra med dig vart man billigast kan köpa dem. Om man kan köpa dem till ett lika billigt set pris som Carbon gel. tacksam för svar. :)
Svar: De finns här för 141,50+120 euro  www.horse-planet.fr även här är det rätt bra pris www.amirashop.co.uk tänkt bara på att kolla priserna med VAT.

hur mycket kostade din hästlastbil då? :o
Svar: Strax över 300 000 kr.

hej :D
kan du hjälpa mig att hitta vart man kan köpa det rosa pessoa schabraket? :)Det som är hel rosa med blå ränder på typ? :)
Taksam för svar!
Svar: Menar du det här? Isåfall finns det här: www.hosenfeld-reitsport.de

30+

Det har verkligen varit varmt idag så jag red sent på kvällen, Orianda var lite loj av värmen men i slutet kändes hon jättefin:)

Träns

Undra vilket träns C.S.O. fick inspiration från när de kom på det här:


Kan det vara Dyon The Difference?


Detta tränset är lite udda kommer från Excelsior och heter 2-tone:


Detta tränset känns lite "riddaraktigt" och kommer från Eric Thomas:


Träns från Norton med små hjärtan med strass:


Längtar

till på fredag då ska nämligen jag och Matilda åka och titta på en häst. En jättefin fux, sjuåring som gått 125 så det blir spännande, jag har höga förväntningar:)
Denna hästen tyckte jag också såg fin ut e:Winningmood-Palestro står dock ej i Sverige


Different kind of lady

haha I did it..efter 10 år av att vara platinablond är jag nu brunhårig. Vet inte vad jag tycker om det än men alltid kul med en förändring;)Utrustning

Jag tycker det är rätt kul att studera olika ryttares utrustning. Jag har märkt att Jessica Kürten väldigt ofta rider med olika Stübben träns.
Kevin Stauts kavaj har supersnygg färg precis en sådan färg jag vill ha, denna kavajen är från Alessandro Albanese, hjälmen från Samshield och X´up stigbyglar


Här har han en annan Samshield hjälm, Animo kavaj och Soft´up stigbyglar, tror jag ska köpa ett par Soft up i denna färgen också blir lite lättare att matcha vissa färger:)Spin off allemansrätten..

Det märks vilka som är markägare och inte...precis därför jag tycker att allemansrätten borde kollas över så att markägare på något sätt kan skyddas, som det ser ut nu är det inte helt lätt att bara stänga av sin mark från all ridning. Jag tycker det är tråkigt att det ens ska behöva gå så långt att man ens överväger detta, men när man pratar för döva öron så blir detta följden. För mig är det en självklarhet att förstör man någon annans egendom så får man också betala för det. Men det är ju bara MARK?? eller? Naturen är mer dyrbart än att tex slå sönder någons fönster. Sedan ni som påstår att jag ALDRIG rider ut har fel det finns väl andra ställen att rida ut på än mitt i skogen eller hur? Jag föredrar att rida ut  på jämna grusvägar/asfalt än att rida runt i en ojämn skog med rötter som sticker upp och hästen snubblar. Men det är jag det. Jag pratar inte om några perfekta anlagda stigar i skogen det finns inte här. Ni som påstår att marken inte blir förstörd av ridning har fel för det handlar om slitage dvs hur ofta och hur många som rider där. I en liten skog kan man inte rida varje dag så är det bara. Sedan varför ska man rida runt överallt i en skog och inte bara hålla sig till EN stig?Som sagt jag ser eländet varje dag och jag är trött på att bli överkörd så jag ville göra ett inlägg om det mest för att skriva av mig.
Ha det skönt i solen!

Ta bort allemansrätten!

Lustigt att senaste ridsport hade en artikel om just allemansrätten och ryttare när jag precis tänkt skriva ett inlägg om det. Allemansrätten är nog en av de sämsta sakerna med Sverige. I Tyskland tex så finns ingen allemansrätt. De flesta människor vet inte vad det innebär att visa respekt både för markägare och naturen. Ryttare är faktiskt riktigt dåliga på detta att förstå när man bör undvika att rida i skogen. Skogen är för det första riktigt ömtålig mark att rida på, det räcker oftast att du bara rider en gång så lämnar du märken efter dig. Rider du på samma ställe i skogen flera gånger i veckan kan du räkna med förstörelse. Det kommer se ut som att någon har plöjt en åker. Har det regnat mycket ska man inte rida där.
Visst förstår jag att allemansrätten kom till jag är övertygad om att folk förr i tiden faktiskt respekterade detta i högre utsträckning än idag. För min del känns det som att allemansrätten är en föråldrad lag, lite av en dröm om att folk faktiskt skulle kunna respektera naturen och andra människor för visst är det underbart att få rida nästan varsomhelst.
Man hör rätt ofta talas om tvister mellan ryttare och markägare, där vissa ryttare anser att dom har rätt att rida där för att dom har en verksamhet av något slag tillexempel turridning, inackorderingar osv. Fortfarande så är det så att ska du ha en turridningsverksamhet så bör du tala med markägarna INNAN du börjar rida där annars är chansen stor för att det blir konflikter. Det är inte ok att förstöra naturen och rida sönder trädens rötter. Visst finns det skogar som har bättre underlag som passar till ridning men vår skog är inte en av dom. Jag rider bara några gånger om året i våran skog för jag är rädd om marken, men ryttare häromkring respekterar inte det man säger och dom tror att dom kan göra som dom vill, nej nästa projekt är att stängsla av vår mark sedan kan dom hitta någonannanstans att rida på tycker jag.
Vad tycker du om allemansrätten?


borta bra men hemma bäst

Våra hästar är lite roliga för dom vill hellre gå där det är nerbetat istället för där det finns gräs, nu går dom i grannens hage och dom vill hela tiden vara nära utgången upp till vår hage så dom kan springa hem, fattar inte varför våra hästar alltid ska vara så hemmakära så vi till och med måste stängsla av hagarna annars äter dom bara på ena halvan..man tycker ju att hästar borde vilja äta fint gräs men nej tydligen inte...för den delen av hagen är för långt bort tycker dom..

Helt plöstsligt bär det av upp för backen dvs hemåt...suck..

Frågor

Vad kostade stigbyglarna på Falsterbo? Ska ner på fredag och leta ponny Scapa och minsta Soft upsen till dottern
Svar: De kostade 1 900 kr.

Behöver man ha speciella skor till stigbyglarna? Svara gärna i ett inlägg då jag säkert glömmer bort annars:)

Svar: Nej du kan ha vilka skor som helst till Soft up stigbyglarna.

Hallå, behöver tips! Vart köper man billigast GPA speed air tone in tone? :) vore jätte tacksam för svar! :D
Svar: Kolla på calevo.com om din storlek finns kvar.

Hej! Du har så väldigt bra koll på all utrustning så jag tänkte fråga om du nåt tips på ridstövlar? Jag är ute efter ett par nätta stövlar av mjukt läder som sitter tätt runt vaden och även runt ankeln-gärna snörning. Jag har smala vader och ganska stora fötter(40) så har därför haft svårt att hitta ett par riktigt bra och snygga(!!)stövlar.
btw himla bra och annorlunda blogg :)
Svar: tack så mycket. Pioneer stövlarna är ofta smala och har bra pris annars tycker jag du ska måttbeställa ett par Parlanti.

kommer du att sälja/säljer du equipe schabrak?:)
Svar: Nej tyvärr inte som det ser ut just nu men jag ska absolut kolla upp det:)

Kvällsbus

Cyklade bort till hingstarna nu på kvällen, de hade värsta kvällsracet haha...mer vilda än tama
Visst ser dom snälla ut med sina lysande ögon;)
Attack
Nu sticker vi


Kom på att mina Animoridbyxor matchar schabraket perfekt

Blått är flott

Red med mina Soft up stigbyglar idag igen och jag måste bara säga att dom är underbara! Passar mig mycket bättre än Sprenger. Jag har tyckt att mina Sprenger Bow balance varit lite klumpiga och inte gett något bra grepp och vid hoppning så är det ännu värre. Soft up stigbyglarna gör att jag sitter helt still med foten.
Pannbandet jag köpte på Falsterbo


Redo för en ridtur;)REA

Tänkte rea ut de sista schabraken jag har kvar. Maila mig vid intresse manhattan2006@yahoo.se
Scapa schabrak strl full. Färg royalblå 450 kr
Scapa 2010 schabrak strl full färg hallon/silver pris 650 kr
Scapa 2010 schabrak strl full färg vit/guld pris 650 kr
Scapa luva strl ponny pris 150 kr

Nöjd

Igår red jag med Soft up stigbyglarna, det var bara en positiv upplevelse, mer utvärdering och bilder kommer ikväll.

Manfredi Equestrian

Manfredi är ett spanskt märke med riktigt snygga kavajer tycker jag.  Deras fokus ligger på att skapa en kombination av kvalité, komfort och snygg design. Såg en jättefin blå i Falsterbo som skulle matcha mina Soft up stigbyglar perfekt.
Många toppryttare rider med deras kavajer. Priset för en kavaj är ca 4 000 kr och uppåt beroende på modell.


Älskar de söta detaljerna på byxornaFalsterbo 2010

Igår var jag nere i Falsterbo och shoppade lite. Tyvärr var inte generalagenten från Antares där så jag kunde aldrig prata med honom vilket var jättesynd så nu får jag ringa honom igen. Dessutom så fanns det ingen i Antares montern under hela dagen så jag kunde inte köpa min förbygel:( gissa om jag är besviken?Det fanns en Antares förbygel på Charlies men den var i för liten storlek.
Jag tycker faktiskt att utbudet var bra men synd att inga bussar var där som tex Teun van Riel:(
Jag köpte lite saker iallafall kom hem med detta:
Freejumpsystem Soft up stigbyglar


Christina Sport schabrak+luva, luvan är jätteglittrig men det syns inte på bilden


Animo ridbyxor


Swarovski armband


Tröja från Christina Sport
Sedan köpte jag ett pannband också men det glömde jag att ta kort på så det kommer senare.
Beställde äntligen hästlastbilen, blir förmodligen en vinröd, kan hända att den kommer redan nästa vecka!Hoppas:)


Lite bilder frå dagen:


Stigbyglarna från DUCA Design:


Anna Scarpati i massor hos Innrider:


Lite från RG:


En ful flughuva:


Massa Animo hos Charlies:


J van D:


Ännu mer J van D:


Nytt träns från Equipe:


Lackat träns från Equipe:


Träns med repnosgrimma också från Equipe:
Framridning:


Behöver jag säga att det var VARMT??!

Perfekt ridväder

Vilken härlig dag det har varit idag, badat och ridit kan inte bli bättre. Blev lite bilder från dagens ridpass.
Vi hörs imorgon efter jag varit på Falsterbo!:)

Frågor

Dags att svara på lite frågor igen:)

Hej en fråga bara..!
Det är så här att jag hamnar lite i stolsits så att jag har hälen och foten långt fram som ett upp och ner vänt L om du förstår..? jag är dock väldigt lång ca 172 cm och har en teori om att mina lår kan vara lite längre än mina vader xD kanske en orsak? Jag rider även många olika hästar och dem verkar inte bry sig om det, även om dem är så beroende annars på sitsen. man ska ju kunna dra en linje från huvudet till hälen och om man skulle dra den linjen på mig så skulle min fot vara längre fram. jag kan även tro att det har med att jag på något sätt när jag sitter ner att jag drar fram vaderna och foten och på så sätt hamnar i stolsits? min slutsats är att hästarna inte verkar störas av det men det ser hemskt fult ut (tkr jag) så jag skulle vara tacksam för svar, även om inlägget blev lite rörigt när du läste?
Svar: Jag tycker det verkar som att det oftast är lite längre personer som får detta problem, jag har tvärtom att ibland kan jag få skänklarna lite väl långt bak. Hursomhelst så när man hamnar i stolsits så hamnar man för långt bak i sadeln och tappar kontakten med hästens sidor vilket aldrig är bra och det blir svårt att jobba hästen på ett bra sätt och att följa hästen i språnget. Spontant skulle jag prova att korta stiglädrena rejält för då är det väldigt svårt att trampa ner hälen så mycket rid så halva passet och sedan läng dom och tänk hela tiden på hur du håller skänkeln samt din position i sadeln. Viktigt är även att du har en sadel som är anpassad för dina ben speciellt om du har långa överben. Har du en sadel som ger bra stöd och gör dig lite mer låst i sadeln borde du också få svårare att sitta fel.

Hej, kul blogg du har:) är lite nyfiken på din paddock vad är det för underlag, ska göra en snart så kollar på lite olika varianter... Tack
Svar: tack så mycket. Vi har grus i vår paddock först 0,8 och sedan 0,6 tror jag men vi ska lägga nytt underlag nu för vårat packar sig för lätt.

Hej:)

vet du vart man kan hitta jw schabraket som finns i grönt o rött (kanske ngn mer färg?) Och så är det en Sverige flagga på :) (schabraken är inte nya för iår) tack för svar!
Svar: Det finns på tex Skara hästsport och ridsportbutiken.net

Varför har du skydd på henne ute i hagen?
Svar: Därför att jag inte vill att hon ska få småsår och hon är alltid lindad på bakbenen därför att hon väldigt lätt får mugg.

kan inte du göra en kategori med övningar för både dressyr och hoppning som man kan rida?
Svar: Det finns väldigt många bloggar som har det, jag tycker det är roligt att göra min grej, tråkigt om alla har likadana bloggar så svaret är får se;)

hej :) vet du vart man kan få tag på De Niro Boot stövlarna :)? tror dom heter det.
Svar: Finns på ett flertal ställen tex www.tahorseware.se och www.equiport.co.uk

hejhej!
jag känner inge igen det bettet du har på den bilden, för det är inte flippanbettet va? kan du inte lägga upp bild och skriva lite om det någon dag? :) jag har lite bettproblem med min häst och behöver alla tips jag kan få ;)
Svar: Det är ett femdelat Mylerbett med tygelhakar, ska göra ett inlägg någon dag i veckan om bettet:)

Hej, bra blogg med intressant läsning, undrar vad du har för bett till din häst? Jag har en häst som är ganska het och kan bli stark men som ändå är känslig och jag vill inte ha ett för skarpt bett, men lite mer kontroll. :)
Svar: Tack, ett inlägg om detta kommer;)

Vad jobbar du med? Eller har du föräldrar som sponsrar? Hur har du råd med allt?! :)
Svar: Jag jobbar inte så mycket för tillfället jobbar bara extra inom det företaget där jag är delägare men jag har startat ett till företag precis, en ridsportaffär håller just nu på med designen av webbshopen. Eftersom hela min familj har ett gemensamt intresse dvs hästarna så behöver jag inte betala för hästarna själv, dock betalar jag all utrustning själv förutom sadlar. Inför mässor brukar jag få lite extra pengar att shoppa för, resten sparar jag ihop.

vad är det för märke på sadeln?

Svar: Det är en Prestige sadel jag har, modellen heter Arezzo D

Jag har fortfarande...

inget internet som fungerar hemma därför är det lite svårt att blogga så mycket, bredbandet är paj sedan åskvädret så jag använder ett modem som går jääättesakta så det är svårt att kunna ladda upp så mycket bilder osv därför det står lite still på bloggen. Idag ska jag in till stan och köpa present till min syster så det blir nog inte så mycket update här idag heller. Nu är det iallafall nedräkning till Falsterbo på söndag klockan 6 på morgonen bär det av dit ner ska bli så kul och spännande med Antares mötet. Ha det gött i solen;)Härligt

Hingstarna har det härligt på betet. Vi flyttade dom till en annan hage för några dagar sedan. Här syns en del av hagen, den är mycket större för den fortsätter bakom skogen och bakom där jag står.


Coola gänget;)


Celebrity vill inte att vi ska åka...

Produktutvärdering Pessoa ventilationsskydd

Det är flera som undrat över Pessoas ventilationsskydd. Tänkte därför skriva lite om dessa skydd. Jag har 2 par både bruna och svarta. Jag minns när dessa skydd introducerades i Sverige och många tyckte dom var fula så även jag men nu har jag vant mig och jag älskar dessa skydd. Jag har använt dessa skydd i stort sett varje dag i hagen.
Det är jättebra kvalité och de behöver aldrig torka eftersom de inte kan dra åt sig vatten. Dessutom slipper hästen ha svettiga ben hela dagen i hagen. Priset är ca 1 300- 1 500 kr för både fram och bak. Tyvärr är dessa skydd påväg bort från den svenska marknaden så det är inte så lätta att få tag i. Jag har köpt mina på Charlies häst & hund och på Varbergs ridsport så hör med dom. Annars finns dom också på en del utländska ridsportaffärer som tex
www.sellerie-equitation-ariege.comRSS 2.0