Trött

Har varit utan internet hela dagen pågrund av åskan som var igår. Idag har jag haft fullt upp hela dagen, och nu ikväll kom hovslagaren istället för i måndags. Nu är hon skodd som vanligt inga ringskor med andra ord. Jag ska även raspa hoven på sidorna då och då så inte hoven kryper utanför skon vilket den gör efter bara 2 veckor. Sedan red jag ett pass i paddocken, hon kändes superfin:)
Variation

Tog bort den undre nosremmen på mitt Dyon Working träns idag, det känns typiskt engelskt sådär:)
Kompisar

Falsterbo 2010

Nu har jag äntligen bestämt att jag ska till Falsterbo söndagen den 4:e. Jag har redan planerat vissa saker jag ska köpa nämligen dessa:

*Equitrekk hästlastbil
*J van D sportline schabrak
*Freejumpsystem Soft up stigbyglar
*JIN sporrar
*Otto Schumacher armband
*Antares förbygel
*Några snygga Anna Scarpati eller RG schabrak med matchande luva

Hovslagarbesök

Dags för Orianda att skos idag blir spännande att se exakt hur hon ska skos, min hovslagare har pratat med klinikens hovslagare om hur hon ska skos och idag får jag se resultatet av detta. Kliniken tyckte att hon skulle skos med 5-6 veckors intervall men det tyckte jag var alldeles för lång tid så jag bestämde mig för 4 veckor och tur var det för hovarna har redan börjat krypa utanför skorna och blivit lite sprickor.

Senaste numret av Equipage

Någon som har det senaste numret av Equipage eller om det var Hippson? Såg att det var en artikel om bett speciellt olika Teun van riel bett bl a Flippanbettet och Mikmarbett. Var artikeln bra?Jag bara måste köpa den tidningen och läsa vad det stod.


Frågor

Intressant att du anser att en förbygel är omodern efter 2 månader. Eller missuppfattade jag din text? Själv så har jag haft samma förbygel i flera år, och byter när den är sönder inte för att den är omodern =)
Svar: Nej jag menade inte så, drev mest med själva grejen att den affären var så seg så det kanske hade tagit några år innan förbygeln kom;) Mycket inom ridsport går nästan aldrig ur tiden ofta är det modernt många år.

hej :) har kollat alla sidor men vart finns det ljusrosa scapa schabraket? :)) snälla skulle verkligen vilja hitta det! =)
Svar: Här finns någon som säljer det http://cgi.ebay.de/Schabracke-Gamaschen-Fliegenhaube-SCAPA-rosa-NEU-/320552485115?cmd=ViewItem&pt=Sattelzubeh%C3%B6r&hash=item4aa26ac0fb
Annars finns det här: www.schimmelreiter.1a-shops.eu håll koll på ebay.de jag har sett det där ibland:)

kan inte du skriva lite mer saker om CWD och RG?
Svar: Visst kan jag det, du får gärna precisera om det är något speciellt du syftar på:)

hejsan, jag vet du är ingen dressyr ryttare så men, vet du om man får tävla med det i dressyr?!
Svar: hmm svår fråga men jag gissar nej, dock kan man ju alltid fråga.

har du inga av dom Gamla modellerna kvar ?? Dom är snyggare :/
Svar: Nej tyvärr.

Hej!
Kan inte du länka någon hemsida som har lite billigare GPA tone in tone hjälmar? :)
Svar: Kolla ebay här tex  http://cgi.ebay.de/GPA-SPEED-AIR-Reithelm-schoko-schoko-57-/170503679166?cmd=ViewItem&pt=Kopfbedckung&hash=item27b2cfacbe
och här www.calevo.com

Kommer du ta hem Kingslandsaker? Vore riktigt kul om du gjorde det!
Svar: Jag kommer sälja Kingsland i webshopen sedan.

Har en liten fråga bara som jag hoppas att du kan besvara. Jag har nämligen sett att några har ett matchande schabrak och huva och så står det typ "HL" på. Vet du var sådana finns att köpa? Är de godkända att tävla med? Kul att veta då de ser väldigt fina ut :)
Svar: Märket heter HL equipment och är godkänt att tävla med. De finns oftast att köpa på mässor som tex Falsterbo och GHS, Globen osv. Här är deras hemsida www.hlequipment.com

Utvärdering Dyon Original chaps

Jag har tänkt börja med en ny kategori som heter Produktutvärdering där jag kommer att utvärdera utrustning till både häst&ryttare som jag provat, då det är många som efterfrågat detta.
Jag tänkte börja med mina Dyon Original shortchaps.
Jag har nu haft dessa chaps i över 6 månader. De har verkligen nått upp till mina förväntningar! Ska du köpa ett par chaps köp Dyon så enkelt är det. De är väldigt mjuka så de ger inte så jättemycket stöd som tex ridstövlar men de är väldigt bekväma. De är lätta att ta på och dragkedjan är rejäl och krånglar inte. Jag har tidigare haft mycket problem med just chaps antingen har dom varit jättesvåra att få på eller så har dragkedjan gått sönder.
Varmt

Jag red ett pass i paddocken imorse det var varmt och härligt men blåste lite i träden så Orianda var på helspänn och det blev inget lyckat ridpass, är ingen idé att försöka vinna en kamp med en 700 kg häst men men pigg och glad var hon iallafall:)
Red med Pessoaskydden idag, när det är varmt så är det skönt att slippa svettiga ben


Sedan släppte jag ut dom i en ny hage med jättemycket gräs det var uppskattat


Sisten ut i hagen är en mes:p


Nam

Sänkt pris!

Jag har en del schabrak som jag måste bli av med fort för att kunna köpa in Lamicell college schabraken som många var intresserade av, därför har jag nu sänkt priset på en del. Vill du köpa något maila mig manhattan2006@yahoo.se
Scapa schabrak 2010. Färg hallon/silver. Strl full. Pris 700 kr
Scapa schabrak 2010. Strl full. Färg vit/guld. Pris 700 kr
Scapa luva 2009. Strl PONNY. Pris 200 kr


Scapa schabrak 2008. Färg royalblå. Strl full. pris 500 kr
Glengordon schabrak strl PONNY. Färg brun med beige kantband och rosa passpoal. Pris 280 krMidsommar

Imorse så gjorde jag en midsommarkrans och red barbacka en sak är säker sommaren är här!
Önskar er en trevlig midsommar allihopa:)

Tophorse!!

Yes äntligen har Bolagsverket godkänt vårt företagsnamn 3:e gången gillt så gick det. Namnet blev Tophorse efter att dom inte godkände de två andra namnförslagen. Äntligen kan vi nu börja att designa webbshopen, ska bli jättekul mitt mål är att ha den snyggaste webbshopen i Sverige;) inom ridsport.
I Falsterbo har jag även bokat ett möte med Antares så det blir spännande:)


Bloppis

Är du intresserad av något maila mig manhattan2006@yahoo.se
Säljer dessa Eskadron Prosafe senskydd strl full. Fint skick men repor finns såklart som syns på bilden. Nypris 840 kr. Säljes för 400 kr inklusive frakt.


Säljer också detta Scapa schabraket. Strl full. Fint skick. Nypris 550 kr säljes för 350 kr inklusive frakt.Kvällsritt

Finns det något härligare än en sen kvällstur? Underbart väder det enda negativa var alla knotten.
Två som vill in:)


Öppna då dumma dig


Provade äntligen mitt Dyon schabrak efter att haft det i flera månader, jag tycker det är snyggt känns enkelt och avskalat, här hade det åkt ner lite på manken så jag fick sadla om:

Hoppas ni haft en lika trevlig dag:)

Veckans Fynd!

Tyvärr kommer jag att börja med att inte skriva ut länkar mer om var man kan hitta vissa nedsatta produkter men om ni är intresserade av något skicka ett mail så ger jag er länken:) Detta pågrund av att vissa kapar allt jag skriver rakt av. Som sagt jag har inte på något sätt enda rättigheterna till det material jag publicerar och de produktbilder jag lägger upp, de flesta som har bloggar förstår hur man ska bete sig men så finns det nya som dyker upp och tror att det är ok att stjäla alla länkar, bilder och ja allt rakt av jag vill inte ha en likadan blogg som någon annan.
Hoppas ingen tar illa upp det är inte riktat mot mina läsare utan endast en förklaring till varför jag hädanefter kommer att göra på ett annorlunda sätt.
Hursomhelst så tycker jag att denna veckans fynd är riktigt fina saker:
Antares förbygel Nu 110 euro 180 euro:


Herve Godignon Week Wednesday träns Nu 165 euro 235 euro:

Vem tror dom att dom lurar?

Har märkt en ny tendens i ridsportaffärer, nämligen att försöka lura kunderna eller snarare att utgå från att dom är helt dumma i huvudet. Exempel:
En affär har en skylt där det står Köp **** schabrak för Nettopris!pris 499:-
Visst det finns säkert någon stackare som går på det bara det att detta schabrak säljs för 499 kr överallt det är alltså ordinariepriset inget reapris!
Jag tycker det är riktigt fult gjort faktiskt man ska aldrig underskatta kundens vetande!
Sedan en annan sak...varför denna snorkighet? Varför ska jag som kund behöva vara tacksam för att jag får handla från en viss affär? Är det inte affären som ska vara tacksam att kunden handlar där?Varför är det ok att låta kunden vänta på sin vara vecka efter vecka utan att höra av sig om det är försenade leveranser eller vad det nu är? Och svara för guds skull inte på mail heller ursäkta mig att jag besvärar er med mina frågor*suck*
Jag är så trött på detta att ständigt bli besviken när man ska köpa något...inte undra på att det går så bra för tex Hööks och Börjes de är väl i stort sett de enda svenska butiker som har någorlunda ok leveranstid?

Jag brukar faktiskt aldrig beställa saker från svenska butiker längre men dum som jag var beställde jag min Antares förbygel från en svensk butik det var nog 2 månader sedan snart, den kommer väl ha blivit omodern innan jag får hem den nej jag ska nog avbeställa den bara för att poängtera att jag är inte tacksam över att få handla från den affären. Bättre att köpa en på Falsterbo istället, kanske finns det någon säljare där som VILL sälja.

Någon som är på?

På midsommar ska jag göra en midsommarkrans, ta på mig en vit klänning och rida till någon äng och ta fina bilder. Självklart kommer jag att lägga ut bilderna i bloggen. Jag skulle tycka det var riktigt kul om någon mer hängde på denna idén och tog liknande bilder på dig och din häst och lägger upp i er blogg sedan. Så vem är på?;)

RG Italy

RG tycker jag är ett märke som ofta har väldigt snygga färgkombinationer. Tänkte jag skulle köpa ett schabrak+luva på Falsterbo i någon fräsch färg, tänkte även brodera företagsloggan på:)
Tänkte därför bidra med lite inspiration på snygga färger, jag har nästan bestämt mig för att jag vill ha ett blått eller grått med orange kantband eller beige kantband

Tröttsamt

Ibland blir jag så oerhört frustrerad av att bo här...vi har nämligen riktigt dåliga ridvägar. Som idag tillexempel så skulle vi rida ut eftersom jag bara skrittar fortfarande så är det ju mest givande att rida ut än att sitta och skritta runt runt i en paddock. Iallafall så tänkte vi rida en väg som kräver att man rider över en hårt trafikerad väg som går till Göteborg det går väl eftersom det är söndag tänkte vi...men nej det gick inte för det är värsta rush hour på vägen man kan tro att det är vardag kl 18. Blir så trött på detta. Visst finns det bra ridvägar men då måste man korsa den skitvägen gaah blir galen på detta. Enda gången det är lungt på den vägen är på söndagar klockan 7 på morgonen. Förr gick det att korsa den vägen vilken dag som helst men trafiken bara ökar och ökar så those days are gone:(
Tur att man har en häst som föredrar paddocken så man nästan aldrig behöver rida ut.


Intressekoll

Tänkte höra med er om det finns något intresse av Lamicell college schabrak. Färgerna som finns är vit,marinblå, grå, vinröd och brun. Priset kommer isåfall att ligga på ca 400 kr. Lämna en kommentar om ni skulle vara intresserade, är det tillräckligt många så kommer jag att ta hem dom:)
Dessa syftar jag på:Många som undrar

Många som frågar var man kan hitta äldre Scapa schabrak, så jag tänkte vara sjyst och bjuda på några länkar där du kan hitta många olika färger och modeller
www.chevaletcavalier.fr
www.cheval-shop.com
www.cavaleurope.com
www.schimmelreiter.1a-shops.eu
www.ridestyle.de
www.pferdebusiness.deVarberg

Idag har jag ridit och sedan var jag en sväng i Varberg, där passade jag på att besöka Varbergs ridsport. Köpte ett rosa OS swarovski armband och ett par Veredus Olympic senskydd strl L. Dock är de i minsta laget...ni som har Veredus skydd töjer sig remmarna något? Tycker dom sitter åt hårt.Smaken är olika;)

Det var väldigt olika reaktioner på tränset haha ja det är väl så antingen älskar man det eller hatar det. men det är ett smart träns. Det är designat med hjälp av olika toppryttare. Det är samma inverkan som när man rider med 2 nosgrimmor dvs engelsk och remont. Man kan ta av underdelen så blir det en engelsk nosgrimma. Tränset är av jättebra kvalité samma läder som Dyon och görs på samma fabrik. Men till ett något bättre pris då det ingår tyglar när man köper ett träns. Jag säljer dessa träns, det finns även fler modeller, priset är ca 2 800 kr men då ingår som sagt tyglar.
maila om du vill veta mer manhattan2006@yahoo.seNytt träns:)


Först till kvarn...

Idag kom alla schabrak och luvor. Både Scapa schabrak från 2008, 2009 och 2010. Även luvor från 2009 och 2010. Scapa 2010 kollektionen är en Limited Edition, jag tycks vara den enda som säljer dom i Sverige? KUL! Speciellt eftersom kollktionen varit en sådan enorm succé att vissa delar redan sålt slut som tex det gröna schabraket. Maila mig manhattan2006@yahoo.se om du vill köpa något av följande saker:
Scapa schabrak från 2008 färg royalblå. Strl full. Pris 550 kr
Scapa 2009 schabrak. Strl full. färg navy/fuschia. Pris 450 kr
OBS SÅLD!


Scapa 2010 schabrak färg hallon/silver. Strl full. Pris 750 kr
Scapa 2010 schabrak färg vit/guld. Strl full. Pris 750 kr
Scapa 2010 schabrak. Strl full. Färg marinblå/silver+matchande luva pris 750 kr+250 kr
OBS SÅLD!


Glengordon schabrak. Färg brun med rosa passpoal och beige kantband finns i både strl full och ponny! pris 280 kr:
Scapa luva beige med röd och guld passpoal. Finns i både strl full och ponny! Pris 250 kr:


maila mig manhattan2006@yahoo.se vid intresse

Hästbloggar i centrum

Har ni läst det här
Tror det kan bli intressant läsning och roligt att hästbloggarna äntligen får lite uppmärksamhet!

Frågor

Dags att svara på frågor igen

hejsan!
jag undrar vart man kan hitta pioneer ridstövlar till ett bra pris :)
jättefin blogg du har!

Svar: Tack så mycket. Kika in på Jump Inn hästsport;)

Var de inte nåt med att man inte fick rida med antaresbygeln o svenska flaggan om man inte red i landslaget, eller har jag drömt?
Svar: Jo det är många som säger det men jag kan inte hitta någonstans där denna regel framgår, samtidigt tävlar en hel del med tex GPA hjälmarna med svenska flaggan osv så man kan ju undra vad som gäller egentligen.

När skulle du ta in det gröna scapa 2010 schabraket? :)
Svar: Det är tyvärr helt slut så det kommer aldrig att säljas i Sverige, denna kollektionen var ju som sagt en Limited Edition men att det skulle gå åt SÅ fort var det nog ingen som trodde. Jag är glad att jag är den enda som jag vet som säljer Scapa 2010 kollektionen.

Varför tyckte du inte affären var rolig? (Ale ridsport) :)
Svar: Själva affären var jättefin och såg lyxig ut men när man började gå runt och kika lite mer så var det inte så brett sortiment fanns inga fina pannband, inga fina träns, knappt några fina schabrak osv och ingen bra service, när jag skulle betala mina biljetter så tog hon i kassan några andra före mig bara för att dom skulle köpa massa grejer sånt tycker jag är dålig stil.

Nu kommer jag med en fråga här igen (börjar nästan bli pinsamt med alla frågor men du brukar ju ha så bra svar haha), vet du nåt mer bra märke en pikeur som har junior(barn)storlekar eller mindre storlekar i ridbyxor? Pikeur är det enda bättre märket som finns i alla butiker runtom där jag bor och gillar dom verkligen egentligen men tycker de tappar färgen endel och finns sällan hemma i många färger (och pikeur är ju så jäävla sega att specialbeställa ifrån!). Animo, eguiline..vilket som med bra kvalité?
Svar: Exempel på märken med bra kvalité som har barnstorlekar är tex Animo och JW.

Vad heter din butik på nätet?:)

Svar: jadu det undrar jag med vad den ska heta eftersom vi inte fick heta Elit ridsport så håller jag på att klura ut något nytt namn:)

Hej, kommer du ta in blåa eller gröra scapa med luva till? isf är jag intresserad! :)

Svar: Ja marinblå men dem är dock redan bokade men jag kommer förmodligen att ta in fler:)

När får du in nya grejer till försäljning? :)

Svar: Nu denna veckan kommer en leverans med blandannat dessa fina Scapa schabrak:


Härligt väder

för en gångs skull så jag passade på att rida ut med syrran. Jättemysigt:)


Hingstbete

Vårt hingstbete har fyllts på med en till hingst, Bug heter han en New forest också 1 år. Jättesöt liten krabat och med mycket trevliga ägare. Här är han med Piccabo:)


Celebrity blev borstad då blev han glad:)Luvor

Fick en fråga som jag tänkte belysa lite extra eftersom det är något som många kan ha nytta av.
En läsare undrade vilka luvor som passar en häst med långa öron. Många luvor är faktiskt rätt små och har man en stor häst eller en häst med långa öron blir det lätt problem, tänkte därför tipsa om vilka märken som passar.
Märken som passar bredare/längre öron är tex Equipe, Eskadron, Equiline, RG och Anna Scarpati.
Märken som i vissa fall funkar är Schockemöhle, Cristina Sports och Scapa Sports.
Märken som har små öron är tex Lamicell, Veredus, JW och Equistro.
Fyll gärna på med era erfarenheter av olika märken, vilka som har små respektive små öron:)

Veckans fynd!

finner du på www.schockemoehle.net GPA Evolution för 386 euro! 429 euro


och GPA Evolution Tone on tone för 431 euro 479 euro


Jag, Generalagent?

I hope so.. har i flera år velat bli generalagent för något ridsportmärke och nu har jag äntligen hittat ett märke som är nytt för den svenska marknaden och med toppkvalité. Dessutom är märket väldigt positiva till att komma in på den svenska marknaden. Just nu håller jag på att diskutera alla villkor etc som gäller, försöker förhandla så gott det går, superspännande!

bilden har inget med det märket att göra...

Glömde..

Berätta om vad vi gjorde i torsdags, hade väldigt trevligt på min och Christians årsdag, jag fick 10 röda rosor sedan åkte vi Göteborgshjulet, ni vet det stora pariserhjulet vid hamnen, sedan åt vi på Heaven jättegod mat. Synd att det regnade men det gör det ju jämt nuförtiden. Tog bilder när vi åkte hjulet, vilken utsikt det var och jag som är höjdrädd!
Högt uppe:


Världens finaste Christian:


Jag:

Reflektion Albert Voorn clinic

Nu har jag kommit hem från clinicen, hann bara se 1½ av grupperna som skulle vara idag men lite lärorikt var det allt. Albert lade mycket fokus på hur man kan kontrollera hästens tempo tex att många ryttare rider mycket med sätet men samtidigt håller in mycket och det ger hästen lätt dubbla signaler. Likaså om du ska bromsa in hästen skall du resa dig upp i sadeln så du får mer kraft. Tygeltagen ska ges rakt inte ledande eller neråt som många gör då får du sämre kraft och känsla. Han demonstrerade detta genom att galoppera runt med överdrivet höjda händer. Viktigt är att händerna hålls i samma höjd. Han lade även stor vikt vid att du inte ska ha mycket i handen utan du skall vara lätt i handen hela tiden och är hästen stark ska du bli lättare i sätet och slappna av så kommer hästen att sakta in, det fungerade faktiskt bra. Han menade på att du kan inte vara stel och försöka få hästen lösgjord, ryttaren ska vara avslappnad och ha en stadig sits, ryttarna fick rida med en hand osv så att dom inte höll balansen i tyglarna på något sätt. Detta var lite iallafall jag kanske kommer på mer sedan som jag lägger till.
Ale ridsport var inte så rolig den affären precis så fick inget mer med mig hem förutom ett pälsglans, köpte det för att det fått bäst i test i någon tidning.


Sweden

Lite patriotisk får man allt vara ibland:


Linor Mias RS
Täcke Equest
Förbygel Antares
Schabrak Scapa sports
Stigbyglar Prestige
Hjälm GPA
Schabrak Lamicell
Pannband Swarovski

Clinic med Albert Voorn

Den holländske toppryttaren Albert Voorn håller clinic denna helgen. Det ska jag kolla på imorgon på Ale ridsport det ska bli väldigt intressant, ska även passa på att shoppa lite:) Någon mer som ska dit?

Nu ska jag iväg

det blir nog inte så mycket skrivet här i bloggen idag men igår red jag i paddocken, skrittade bara och Orianda tappade en sko så imorgon kommer hovslagaren, fick ju betala 1 900 kr för skoningen på kliniken synd att skorna inte sitter på i ens 2 veckor då, den andra bakskon är också jättelös, hon har aldrig tappat en baksko innan jaja sånt är livet, jag brukar skoja med hovslagaren att han kan bo här på gården för vi skor ju hästarna med olika intervall så det känns som hovslagaren jämt är här haha.
Nej nu ska jag iväg till Göteborg och fira att jag och min pojkvän Christian varit ihop i ett år jihoo:)
Hoppas ni får en trevlig dag!Mina tävlingsset

Tänkte jag skulle lägga ut lite bilder på mina favorit tävlingsschabrak vart jag köpt dem osv.
Anna Scarpati köpt hos Innrider på Falsterbo förra året, den ljusa passpoalen är silver och inte vit som det kanske ser ut som.


Anna Scarpati köpt på GHS på Skara Hästsport för 2 år sedan
Anna Scarpati köpt på GHS detta året även det på Innrider
Scapa Sports schabrak köpt från Belgien -08 och en RG luva köpt från Toprider på Falsterbo förra året
Pariani schabrak köpt på GHS detta året från Innrider, luvan samma som ovan


Equipe schabrak köpt nytt från en privatperson


Equipe schabrak+luva köpt från Equipe på Falsterbo-08
HG schabrak köpt från SEG company -09
Equistro schabrak köpt på GHS -08


Veredus luva köpt från privatperson brukar jag ha med både Equistro schabraket och Scapa schabraket.Scapa Sports schabrak köpt från Belgien -08

för att se mina övriga schabrak se tidigare inlägg jag gjort. Här och här

Jaha

ännu en dag med REGN..suck tog in hästarna vid fyratiden för dom ville in nu sitter jag och väntar på att det ska hålla upp så jag kan rida men det verkar inte som det kommer göra det....funderar på något vettigt jag kan blogga om, tänkte jag kunde göra något inlägg om min egen utrustning frågan är bara vad? Kanske lägga upp bilder på mina tävlingsschabrak eller något hmm får fundera lite...:)

Bättre pris

Tycker alltid att det är lika kul att jämföra priser....här kommer några jämförelser:)
Freejumpsystem Soft up stigbyglar 1 900 kr på toprider.se 175 euro på reitsport-schormann.deDyons nya träns 2 550 kr på hastbiten.se 206 euro på horsewood.com


Sprenger stigbyglar 1 795 kr på filippasridsport.se 95 euro på self-reitsport.deDags att ta in

hästarna en stund tror jag, tog inte på några täcken då det var sol imorse men nu står dom vid grinden och hänger så det är lika bra att ta in dom några timmar och sedan rida om det håller upp.
hehe snyggt att stå i nerförsbacke:PRegn

Blir ingen ridtur för mig idag, har inte lust att rida i ösregn, Orianda gillar inte regn heller så bättre att ta det imorgon. Jag sitter förövrigt och klurar på vilken dag jag ska åka till Falsterbo, ska ni också dit?

Frågor


kommer du ta in veredus skydd och sälja? det borde du göra många som vill ha men dem är dyra i sverige :D vore jätte bra om du tog in då skulle jag köpa av dig direkt :D
Svar: Tyvärr inte då min leverantör inte har det märket

skulle vara roligt om du kunde ta in JW airflow schabrak i tex grönt.. Eller vet ngn var man kan köpa det??
Svar: Tyvärr kan jag inte det just nu. Det finns på ponnyprakt.se och Skara hästsport har det. Annars finns det också här: horseheavensaddlery.com


Roligt för er:) Hoppas allt flyter på nu! Tänkte höra med dig förresten, har du nån erfarenhet av gjordar (magplattor) där resåren sitter närmast plattan och sedan lädret längst ut (som schockemöhles), om de hästarna brukar bry sig om det? (Resårets placering alltså)
Svar: Tack:) Jag har aldrig provat en sådan gjord själv men personligen tycker jag det borde vara bättre med resåren närmare hästens mage, det borde stretcha bättre tycker man.


Jag har hört att man kan beställa vilken "flagga" som helst på J. Van D schabraken, vet du om det stämmer? :)
Svar: Ingen aning faktiskt...har inte sett med flera flaggor

åh vad söta ni är :) är det hästen som är jättestor eller du som är liten hihi ?
Jättekul att du får börja rida henne igen . Kramar
Tack:) Det är väl lite av varje haha..jag är kort nästan 158 medans hästen är 170+ och rejäl:)

Jättefin! ;)
Undrar om du kan ta hem fler scapa schabrak, vilken färg som helst utom med rosa på? ;) Av den äldre modellen
Får man tävla med dom gamla? Många gör det men vissa säger att man inte får så är svårt att veta vad som igentligen gäller...
Svar: Kommer troligtvis inte att ta hem fler av de gamla Scapa schabraken. Du får inte tävla med de äldre Scapa schabraken men det verkar inte vara någon som bryr sig ser ofta folk tävla upp till rätt höga klasser med dessa schabraken, kolla bara i tidningen ridsport...

Skulle vara väldigt glad om du kunde svara på vart det går att hitta akton padden för ett bra pris!
Svar: På www.reitshop24.de finns den för 99 euro.

hejhej. har du någon aning vad dyóntränset med repnosgrimma kostar? vet du någon bra återförsäljare i sverige som säljer dessa?
Svar: Det kostar ca 2 445 kr i Sverige SEGcompany säljer det, hör med Skara hästsport annars de har bättre service.

Varför så bråttom?

Jag vet att  Lina skrev ett inlägg för ganska längesedan som handlade om att många har för bråttom med deras föl/unghästar. Jag hade då inte stött på så många "fall" som köper sig ett föl utan att veta vad det innebär. Nu har jag dessvärre fått se en del av detta. Jag tycker det är så fel.
Till att börja med, varför köper man sig ett föl när man istället borde köpt en klar häst, eller i vissa fall ingen alls? Jo såklart beror det på priset, man kan ju faktiskt köpa ett halvblodsföl för så lite som 25-30 000 kr. Många verkar se föl som gulliga och tänker sedan inte längre. Jag mår illa av folk som har träns på sina föl, köper rosa täcken och som ska sadelvänja dom vid 1 års ålder. Varför? Åren går inte fortare för att du sätter på en sadel vid tidig ålder. Jag undrar bara vilken seriös uppfödare går ut och går långa promenader ensam med ett 6 månaders gammalt föl?INGEN. Jag vet ingen uppfödare som håller på såhär, utan tyvärr bara unga tjejer som köper sin första häst, och väljer då såklart ett föl, gärna en hingst också för det är ju så himla häftigt. Vart är alla äldre kunniga som kan sätta stopp för det här? Varför vågar ingen säga till?

Att ha unghäst är ingen dans på rosor och speciellt inte att ha ett föl, jag tror det i många fall bara leder till att hästarna säljs innan det ens hunnit bli inridna och tjejen tappar intresset och så blir det aldrig mer någon häst. Don efter person tycker jag.
Jag tycker att föl mår bäst av att inte bli överhanterade. Jag tycker det räcker med att ledas ut och in, verkas, borstas etc, det som dom mest behöver är mycket utevistelse och jämnåriga kamrater att leka med och fostra varandra, då blir det fridfulla individer som faktiskt vill vara i vårat sällskap och respekterar oss människor.
Vad tycker du?

J.Van D.

J. Van D. är ett märke som jag tycker har fina saker. Deras nya schabrak är riktigt fina tycker jag, ska nog beställa ett tror jag:) Schabraken finns på ett flertal butiker tex här: www.selleriasem.it
Priset är mellan 100-120 euro för ett schabrak och ca 55 euro för luvan.På hästryggen...

är där jag hör hemma. Vilken underbar känsla att rida igen! Orianda kändes förvisso lite stel och det var ingen superlyckad skrittur men inte så konstigt efter 2 månaders vila. Jag skall ju inte rida på volter heller och vågar inte göra så mycket mer än att skritta rakt fram därför blir det lite svårt att lösgöra henne på ett enkelt sätt, annars brukar jag göra mycket sidvärtsrörelser, bakdelsvändning etc men nu blev det alltså bara rakt fram varierade iförsej tempot osv. Hade visst kvar mina hoppläder också men orkade inte länga dom bara för att skritta lite.
Lite bilder blev det också

Bara lite kvar

Nu finns det bara 2 Scapa schabrak kvar i denna färgen pris 450 kr


Endast 1 luva finns kvar strl full pris 250 kr:


maila mig vid intresse manhattan2006@yahoo.se

Namn trubbel

Snacka om surt att Bolagsverket inte ville godkänna vårt namn på webshoppen. Vi hade kommit på det perfekta namnet tyckte vi nämligen Elit Ridsport. Så finns det redan ett klädmärke som heter Elit så vi måste komma på ett nytt namn...hur lätt det nu är?Jag tycker det är svårt att komma på ett lyxigt men samtidigt enkelt namn. Vi kan iförsej ansöka om samtycke men chansen är liten och det drar bara ut på tiden ännu mer så det känns nästan lättare att komma på ett helt nytt frågan är bara vad...


RSS 2.0