Tips

Om du gillar rosa så har Pikeur en jättefin jacka på rea här: www.hottemax-4you.de Ord.pris 120 euro Nu 60 euro. Den finns även här  www.cheval-et-renes.com i fler storlekar dock kostar den där 79 euro




Celeste Stein

Det är knappast bara jag som gillar Celeste Stein strumporna, de är väldigt bekväma och har många fina mönster. Dessutom är dem rätt billiga. Jag har två par, rosarutiga och Hermesmönstrade. Visste ni att strumporna görs i Texas? Undra varför det blev poppis att använda deras strumpor i ridvärlden, någon som vet?



Provning...

Provade tränset innan när jag skulle rida, det passade precis...fick länga ut det så mycket det gick på flera ställen men men det funkade iaf.
Superhärligt att rida idag även om det är väldigt blött i padocken. Här satt tränset lite snett:


















Hoppas ni också har haft en trevlig dag med era hästar:)

Leverans...

Tog upp och fotade alla schabraken idag. Schabraken kostar 510 kr inkl. frakt. Vill du köpa ett schabrak är det bara att maila mig till [email protected]
Royalblå:


Navy:


Khaki:


Orange:


Mitt Dyonträns kom också i samma paket ska ut och prova det sedan:



Frågor

Det är mycket frågor nuförtiden..kul:)

Om man är intresserad av ett schabrak, var kan man kontakta dig ?:)
Svar: Alla som vill köpa schabrak kan maila mig [email protected]

måste bara säga tack för en grym blogg, med massa bra tips :) tänkte bara kolla om du har möjligheten att ta hem scapa schabraken i den ljus/baby-blåa färgen som finns?
Svar: Tack så mycket:) Jag kommer nog inte att ta in några sådana gamla färger tyvärr, min leverantör har inte alla färger.

Hej!
Är lite nyfiken på vad du jobbar med :)

Svar: Just nu jobbar jag inte så mycket tyvärr, jobbar extra i ett hoppstall där ägarna tävlar upp till 145. Annars så håller jag på att starta ett företag ihop med min syster, en webshop där vi kommer att erbjuda utrustning till både häst & ryttare. Idag ska vi faktiskt registrera vårt företag! Äntligen superkul känns det, jag har drömt om detta i flera år.

Det verkar

som att tävlingen som jag anmält mig till den 10 april blir av iaf nu är det ca 30 anmälningar. Helt sjukt, tävlar inte folk längre? eller är det bara regionalt som gäller kanske...jag vill ju starta min tävlingssäsong med en lokal för jag har inte tävlat sedan augusti, det blir en 105 och 110. Än har jag inte hoppat något detta året pga vädret men jag lär ju hinna hoppa minst 1 gång innan tävlingen iaf.


Trött

det är jag efter en dag på stan köpte lite blandat snyggt men inga hästsaker....
däremot hämtade jag ut mitt Dyonschabrak idag det var sista dagen annars hade det skickat tillbaks... lite trist när man väntat sålänge då är man nästan trött på varan redan innan den kommit aja nu är det försent att ångra sig. Jag orkade inte ens packa upp det ur påsen men såhär såg det ut iaf:


Orianda var superpigg att rida idag lite vårkänslor kan jag tänka mig söta häst:)



Scapa Sports genom åren

Jag tyckte verkligen att den allra första kollektionen som kom 2006 var jättefin, tyvärr hann jag aldrig få tag i ett schabrak därifrån då det var så få som sålde märket ibörjan, minns att SEG hade några men de var slut i allroundmodell så det blev inget för mig:( minns ni hur dom såg ut?








2007 kom Globe schabraken och det var ett himla snack om hur ful den stora 3an var ändå blev dom väldigt populära men fortfarande rätt svåra att få tag på:






2008 kändes som ett rätt dött år för Scapa, de kändes inte längre så inne nästan så att man hade glömt bort de snygga schabraken. Detta året släpptes det ungefär 100 olika färger kändes det som och Scapa lanserade även flera olika modeller:
















2009 var lite av ett uppsving för Scapa igen och fler affärer sålde schabraken:

2010 har det inte kommit så mycket nytt än men det verkar som att de är påväg att bli poppis igen:)





Idag

kommer Scapa schabraken hem till mig, alltid lika kul att få hem grejer,brukar alltid behålla något själv av det jag tar in för att sälja, får se hur det blir denna gången. Jag har flera Scapa schabrak sedan innan och jag är riktigt förtjust i dom så bra kvalité verkligen. Dessa är mina favoriter:




Nu ska jag in till stan några timmar så jag bloggar mer ikväll. Hoppas ni får en trevlig dag:)

Frågor

Dags att svara på lite läsarfrågor igen:)

Vet du vart man kan hitta nät man fäster på nosgrimman? Är ute efter en sådan för min häst är dammkänslig men vet inte vart den går att hitta.. Hoppas du kan hjälpa:)
Svar: www.eldhasten.se har nosnät kostar 435 kr ett paket innehåller 3 nät:)

Vet du var man kan få tag på Sprenger-bett billigt? Vet du om deras KK Ultra eller Dynamic RS funkar bäst på en känslig häst?
Svar: kolla på www.ebay.de. Även www.koch-reit-sport.de har bra priser. Har ingen större erfarenhet av Sprengerbetten själv så kan inte hjälpa dig med din fråga tyvärr.

hur mkt skulle du klicka hem dyon the diffrence för ? :)
och scapa schabrak ? <3

Svar: Menar du var jag kan hitta det billigast? Isåfall så säljer jag själv just nu Scapa schabrak för 450 kr exkl. frakt. Dyon the difference finns på www.ridestyle.de för 289 euro. The difference har ju reats ut lite här och var nu i vinter men nu verkar det vara slut med det.

Huvudvärk

får jag av bara tanken att behöva sälja min sadel och leta ny. Nu är ju ingenting säkert men sadelutprovaren kommer på torsdag så då får vi se men jag har redan börjat förbereda mig på det värsta.
Om det nu blir så att jag måste sälja sadeln så kommer jag nog försöka sälja den för 19 000 kr. Är väl rätt rimligt att en sadel sjunker 5 000 i värde på 6 månader?Hursomhelst så är jag väldigt tveksam till vad för sadel jag ens ska kunna hitta då det finns få sadlar som passar en hyffsat rak rygg. Eller jo det finns väl en del men hur kul är det att köpa en ful sadel?
har kikat runt lite och de som intresserar mig och ser helt ok ut är:
Amerigo:


Passier:


Antares:


HG:




Har dock ingen aning om vilken slags rygg HG och Antares sadlarna passar de är ju inte så vanliga..någon som vet?

Not impressed...

Jag tog ju bilder på Dyons nya träns på mässan och lade upp i bloggen. Nu har Dyon lagt ut produktbilder på sin hemsida. Jag tycker tränsen är helt ok men inget wow direkt och inget jag tänker köpa, speciellt inte det med remontnosgrimma, det är verkligen bara ett tråkigt vanligt träns tycker jag. Jag tycker annars att Dyon är det märke som gör roligast träns med detaljer osv. Jag skulle vilja designa ett träns åt Dyon har massa snygga idéer....







Kingsland täcken

Kingslands täcken är på rea här www.ooteman.nl tex
Kingland svettäcke 100 euro Ord.pris 180 euro

Vintertäcke med hals 175 euro Ord.pris 259.95 euro:

Stalltäcke 100 euro Ord.pris 145.95 euro



Veckans Fynd

Denna veckans fynd är passande nog en sadel. Inte vilken sadel som helst utan Prestige Meredith sadeln.
På www.emmers.be kostar den just nu 1 645 euro. Ord.pris 2 350 euro

Nooo..

Det är inte ofta jag verkligen fastnar för hästar som ligger ute på annons men den här hästen alltså det är verkligen MIN typ av häst en Orianda 2 nästan. Jag skrev om den här hästen för ett tag sedan, den finns alltså fortfarande kvar på annons! Skulle verkligen vilja köpa den fast den verkar inte gjort så mycket iaf inte tävlat antagligen för att den växt mycket, står i annonsen att den är 175-178 cm. Superfin stam e: Eurocommerce Berlin-Cordano. Dock är den här hästen alldeles för dyr för att köpas som en projekthäst som jag tidigare nämnde...kanske borde jag ändå ringa och be om en film iallafall eller fråga om dom kan tänka sig att gå ner i pris...

Rymlingar

Idag har det regnat hela dagen så det blir ingen ridning idag. Igår var en mindre rolig dag. På eftermiddan så flög en helikopter väldigt lågt över här och cirklade över hagarna, gissa om hästarna blev rädda?Det är inte första gången utan detta händer kanske 2 ggr per år, vet inte vad dom sysslar med men antar att dom kollar ledningarna eller något?
Efter en stund så tänkte vi att vi skulle gå ut, trodde inte direkt att någon skulle ha sprungit ut för det gör dom aldrig. Jag kände paniken stiga när jag gck ner i hingstarnas hage och inga hästar syntes till. Jag gick sedan in i skogen men det var helt tyst. Sedan såg jag att min syster hade ringt, har ingen mottagning hemma men så till slut fick jag tag i henne. Hon hade hittat dom i skogen och gått hem med dom. Det var tur att dom kom när hon ropade.
Verkligen otäckt när hästar kommer lösa, det händer dock väldigt sällan men värsta gången måste ändå varit när vi satte Orianda på bete på andra sidan vägen. Hon trivdes inte först gick bara längs staketet och var orolig men sedan verkade hon bli lugn tills på kvällen när pappa skulle åka och titta till dom hon måste ha känt igen bilens ljud V8 motorn för fem minuter senare hör mamma ett jäkla liv då kommer Orianda galopperandes upp för backen. Hon hade hoppat över staketet och sprungit längs motorvägen sedan korsat den och sprungit hem. På bete med kompisarna? nej fy hemma ska det vara i box på natten haha.


Tack

för alla tips om vad som kan vara felet med min sadel...sadelutprovaren kommer på torsdag får se vad hon säger då, förhoppningsvis är det något som går att åtgärda men i vilket fall som helst så vill jag inte hålla på och krångla så jag snart hamnar på samma ruta igen, vill bara ha ett klart besked på om jag ska värma om den igen eller sälja den.
Appropå sadlar så undrar jag vilken hoppsadel har du till din häst? och hur ser din hästs rygg ut?
Orianda idag:

Frågor

Har fått några frågor från olika läsare som jag tänkte besvara.

Du verkar ju ha mycket koll på utrustning, vet du om dyóns träns ligger på samma priser överallt eller går det att hitta till bättre priser nånstans?:) Från working collection:)

Svar: Jag kan ta in allt från Dyon åt dig till ett bra pris. Tex Dyon working collection träns för 999 kr.

Det översta vilket märke är det? Är det colberth brother (tror det heter så) så har jag klämmt på det i verkligeheten, sjukt fin kvalité och jätte jätte mjukt och fint.

Svar: Nej det är inte Colbert brothers, det är ett märke som heter Marengo.


Vilken/Vilka är bästa webshoppen att i dagsläget handla Kingsland grejer från? (Letar mest hoodies)

Svar: www.filippasridsport.se har en del. Även www.stallbutiken.fi

Är det sant?

herregud igår fick jag ett mail att vi ska få fribetäckning med Calido I i år! Ska ringa och dubbelkolla allt men det låter ju fruktansvärt bra. Vi betäckte ju Kotten med Calido förra året men det tog sig inte på 2 försök så det blev en dyr historia, första gången Kotten går tom på många år. Detta blir isåfall troligtvis hennes sista föl om det tar sig. Hoppas hoppas!
Ska ni betäcka något av era ston i år? Vilken hingst har ni valt?

Calido I


Underbart väder

det är idag, ska gå ut och ta av Orianda sitt regntäcke nu och ge dem lunch. Ska även fota Celebrity idag:)
Tänk om mindre än 2 månader kan det se ut såhär:

Snygga webshopar

tycker jag är rätt svårt att hitta. Har en del idéer hur min egen webshop ska se ut men det är alltid kul att titta runt lite och hämta inspiration. Den här sidan tycker jag är rätt fin, dock vill jag ha ett mer sportigt utseende:


Vet ni någon webshop som har snygg design?

Rätt snyggt

träns tycker jag...synd att det inte är inåtvända spännen bara..skulle vilja se det i verkligheten eller iaf en bättre bild


Detta från CWD är också lite fulsnyggt sådär:



Frågor

Fick frågor från några läsare som jag inte hunnit svara på. Ibland missar jag frågor, ber om ursäkt för det, men fråga bara igen isåfall om jag inte svarat inom 2 dagar.
Helena frågade:
Hur går de med webshoppen? :) Ser verkligen fram emot den! :)
Svar: Det ser jag med fram emot. Tyvärr har jag råkat ut för en del tråkiga saker som har förstört en hel del. Tex så ville vi inte ha lokalen längre som vi skulle ha pågrund av personliga orsaker. Det innebär att vi inte längre kan ha Equalityline som grossist eftersom de har det som krav att man måste ha en butik. Men då jag har kontakter i Belgien så har jag löst det på ett annat sätt. Det blir alltså ingen butik utan bara en webbshop tillsvidare. Så jag ska bara registrera företaget och göra en webbshop sedan är det bara att köra igång:) De märken jag kommer ha direkt vid start är b la Dyon, GPA, Ariat, Lamicell, Horseware, Kingsland osv. Andra märken som tex CWD, AS, RG, Christina Sports mfl kommer jag kunna erbjuda först senare då min grossist inte har dessa och alla har ca 50-100 000 kr som första order.

Tilda frågade:
Vart beställde du Dyonschabraket?
Svar: Köpte det från www.ridsportbutiken.net :)

Imorgon

bara måste jag försöka fota Celebrity ordentligt, hagbilder blir ju aldrig speciellt roliga...gjorde ett försök idag gick inte så bra hehe...skäcken är Celebs kompis Prins.





Kill me...

allvarligt talat börjar bli sjukt trött på allt vad sadlar heter....jag värmde ju om min sadel från 34 till 36 men den ligger fortfarande inte bra. Jag börjar nu tro att det är något mer som är fel, den kanske är för svängd? Sadeln åker bak när jag rider, det kvittar om jag lägger den längre fram för bak åker den. Det ser ut som att den fortfarande är för smal men samtidigt så ligger inte sadeln an längst ner är ett stort mellanrum där. Snälla ni som är duktiga på sadlar säg vad ni tycker.
Ryggen är den rak eller normal inte enligt er?

















Ny jacka

Idag kom min Pikeur jacka som jag beställde från Tyskland. Snacka om snabb leverans jag betalade den bara för några dagar sedan. Är supernöjd med den, perfekt vårjacka och till ett superpris! Den är inte så glansig som det ser ut på bilderna. Kan verkligen rekommendera deras shop www.reitmoden-shop.de





Fråga

fick en fråga från en läsare:

Hittade din blogg ikväll, massa kul utrusnings-läsning för prylgalna mej :) Nu undrar jag om du rider med säkerhetsväst? Hurdan isf? Du verkar ha stenkoll på läget och jag tänkte skaffa en tipperary, vet du var man kan få den billigast?

Tacksam om du orkar/hinner svara! :)


Svar: Jag rider inte med säkerhetsväst så jag har lite svårt att svara på din fråga men kolla upp olika webshopar från USA:)
Annars är ju racesafe billigare och ska ju vara en bra väst det med.

Equi-trek hästlastbil

Nu har vi äntligen fått en offert på en b-kortslastbil. Vi ska alltså byta in vårat Boj classic släp. Tycker det är ett överkomligt pris men ska kolla upp några andra också. Någon som har en Equi-trek? är dem bra?

Hästköp

Jag har lite tankar att kanske köpa en häst från Holland och sedan sälja, lite som ett projekt. Har hittat en del fina. bla en valack e:Winningmood ni vet skimmelhingsten e: Darco som går världscupen. Även en annan valack e:Casco är intressant. Jag skulle nog faktiskt kunna tänka mig att köpa en häst osedd om jag iaf har sett en film på den och givetvis att den är röntgad. Skulle du kunna köpa en häst osedd? Eller du kanske redan gjort det?



Missförstånd

fick en konstig fråga som löd:
Du sa ju om equipe schabraken att du inte skulle betala så mkt pengar för att vara en "reklampelare" elr nåt liknande åt equipe , men dyon då ? :P haha

Svar: Du måste blanda ihop mig med någon annan för jag har flera Equipe schabrak och jag går aldrig och tänker att åhhnej jag kan inte köpa det här för då ser jag ut som en stor reklampelare. Sedan tycker jag inte att det är dyrt med 600 kr för ett schabrak däremot 1000 kr är rätt dyrt.
Jag köper det jag tycker är snyggt och från märken som jag tycker har bra kvalité. Dessutom så är det bara bra om jag är reklampelare för Dyon då jag säljer deras produkter;)

Waiting...

Detta Dyonschabrak ligger och väntar på mig att jag ska hämta ut det på posten..det får nog bli imorgon, har aldrig fattat meningen med att ha lantbrevbärare när dom ändå inte kör ut?rätt snyggt är det ändå:p

Eskadron fårskinnsgrimmor

Mina favoritvardagsgrimmor är helt klart Eskadron med fårskinn. Dessutom är det en av få märkesgrimmor i nylon som finns i X-full. Vi har 5 st. De kostar runt 3-450 kr. Den här butiken på Ebay har många fina färgkombinationer att välja på: http://stores.shop.ebay.de/Reitsport-Klawunde_Halfter-Stricke_W0QQ_fsubZ6161801QQ_sidZ125884311QQ_trksidZp4634Q2ec0Q2em14?_pgn=3



Fynd

Visst är det kul att fynda fin utrustning till både sig själv och hästen. Jag har väl gjort en del riktigt bra fynd. Mitt bästa fynd är min GPA speed air hjälm som jag köpte på rea för ca 2100 kr med frakt från www.calevo.com
Så nu vill jag veta, vilket är ditt bästa fynd?

Lamicell

Lamicell har förutom täcken, schabrak, lindor etc även en läderkollektion. Tyvärr ser man sällan deras läderprodukter i Sverige så jag har inte känt på dem. Någon som har träns, sadelgjord eller annat därifrån?









Stort intresse

har det varit ang Scapa schabraken. Jättekul verkligen. Schabraken kommer nu i veckan. Eftersom det är så många som hört av sig så är det först till kvarn som gäller. Frakten för ett schabrak kostar 60 kr totalt 510 kr för ett schabrak. Vill du köpa ett så maila mig på [email protected]

Det var nära ögat...

det kunde slutat illa idag. Skulle rida innan och precis när jag suttit upp och skulle rida ut på gårdsplan så vill inte Orianda gå mot garaget..suck vad är det nu tänkte jag, så jag vände om och försökte igen, hon ville fortfarande inte gå. Så hör jag hur det plötsligt låter jättehögt fattade inte vad det var för ljud, ett flygplan?maskin? så ser jag hingstarna komma springandes i full galopp jätterädda då ser jag hur det rasar ner massor av snö från garagetaket jag hann tänka nu är det kört, då vänder Orianda om och ja det går varken att stanna eller styra så hon styr till slut rakt mot trästaketet och tänker hoppa när hon helt plötsligt inser att det är en stor snövall framför staketet och hejdar sig och sätter ner benen rakt mellan plankorna på staketet då får hon panik och reser sig rakt upp. Till slut får jag stopp på henne och hon är helt vettskrämd. Jag rider ut i paddocken och ringer mamma för att hon ska komma ut och kolla om Orianda skadat sig då senskyddet fram har vridit sig helt om och det hade gått upp flisor på staketet. Som tur var fanns det inga skador, tur att jag alltid rider med skydd!
Som sagt snö som ramlar ner från tak är Oriandas största skräck, om det händer när hon är inne i stallet vill hon inte gå ut och står och darrar så inte konstigt att hon blev så rädd stackarn.

Populära

JWs ridbyxor är sjukt populära har jag märkt vart jag än går så är dom slut. Idag så skulle jag köpt ett par marinblå gissa vad jo dom var slut finns bara jättestorlekar kvar. På Eurohorse var dom slut i alla affärer. Jaja får väl vänta tills dom kommer in på Svensk Ridsport igen eftersom jag har ett presentkort där. Jag var även och hämtade min sadel som nu är omvärmd till 36 i bomvidd ska prova hur den ligger imorgon.
Vill ha:


OMG

Nog för att många läsare härmar det jag skriver och lånar bilder etc, det gör mig inte så mycket inget jag någonsin skulle kommentera så länge ingen skulle ta bilder som jag själv tagit då förstås utan att fråga. Sedan så skriver många att dom sett det hos mig och länkar sjyst tycker jag. Men när jag var inne på den här bloggen häromdagen http://equestrianguys.se blev jag fundersam...Headern och designen är faktiskt väldigt lik min, såklart inte identisk men ändå visst känns det lite trist när min pojkvän suttit i X antal timmar och gjort min header och design. Trevliga killar men ändå trist att fantasin är så dålig.
Vad tycker ni var går gränsen vad får man låna/ta utan att fråga? Är det något som stör er mycket när ni har lagt ner mycket tid på ett inlägg och sedan hittar ni samma eller snarlika inlägg i andra bloggar?

Presenter

Tack för alla gratulationer!
Lite presenter blev det. Det jag fick i hästväg var ett par rosa Equiline strumpor, presentkort på Svensk Ridsport och ett Swarovskiskärp:)


Horsewaretäcket som jag beställde på Eurohorse kom idag så jag passade på att prova det, satt bra och snygg färg tycker jag



Min födelsedag

är det idag. Jag fyller 24 år. Åren går fort kan man säga. Bloggar mer sedan nu ska jag fira:)

JIN by Wildkart

Fick en fråga från Ellen:

eftersom du verkar ha en sån otrolig koll på alla märken och sidor i både sverige och utomlands, kan inte du tipsa vart man kan hitta JIN stigbyglarna så billigt som möjligt, gärna i titan/silver... Jag vet inte ens vart man ska börja..:)

Svar: Billigast som jag kan komma på såhär direkt är www.schimmelreiter.1a-shops.eu där kostar JIN stigbyglarna 145 euro annars så finns dom på Wildkarts egen hemsida www.wildkart.eu där kostar de 149 euro. 


Biolight

Igår var sadelutprovaren här. Precis som jag trodde har sadeln blivit alldeles för smal! Nu är det bomvidd 34 på den men den kommer att behöva värmas om till minst 36 eller 37! Stor skillnad alltså. Detta ska göras imorgon då jag ska åka till Svensk Ridsport och lämna in den där. Passade även på att unna Orianda både massage och behandling med Biolight. Har ingen tidigare erfarenhet av Biolight men det ska tydligen vara bra på massor av olika sätt, bra hjälpmedel vid massage tydligen. Såhär står det om Biolight:
Syftet med att behandla med Biolight är inte att ersätta andra framgångsrika behandlingsmetoder. Bäst resultat får man genom att använda Biolight som ett komplement till andra metoder. Den elektromagnetiska strålningen är vid de aktuella våglängderna (färgerna) helt ofarlig och stör inga andra läkningsprocesser men ger ofta ett välbehövligt extra tillskott av energi (=snabbare läkning).

Vad har du för erfarenheter av Biolight? Är det så bra som det verkar?
Orianda och massören igår:




Equiline World Equestrian Games

Har kikat på Equilines nya vår/sommar kollektion, tyckte inte den var så rolig faktiskt. Det snyggaste i deras kollektion är isåfall World Equestrian games prylarna, schabraket och luvan har jag skrivit om innan men det finns även matchande fleece och bomullstäcken:


Equiline

Equiline har nu kommit  med ett fleecetäcke som matchar deras Flagcollection. Det kostar runt 1795 kr i Sverige.
I Sverige säljs det givetvis med den svenska flaggan på:

Vad?

vill ni att jag ska skriva om idag? Känner mig lite off faktiskt..har hänt mycket i veckan  kanske är därför. Men lämna gärna en kommentar om ni vill jag ska skriva om något speciellt:)



Ödet

Alla ryttare dras väl oftast till olika saker hos en häst och letar efter vissa kvalitéer. Jag själv hade en bild i huvudet hur min drömhäst såg ut och det var precis så som Orianda ser ut. Dock skulle jag givetvis aldrig köpa en häst efter färg och åkte och tittade på både svarta,bruna,skimlar och fuxar innan jag bestämde mig. Hästen jag fastnade för var en fux, en stor valack e:Zeppelin en 5åring som inte kunde så mycket han var inte ens riden i form. Men han löshoppade bra och verkade trevlig. Jag var och provred honom 2 gånger. Sedan bestämde jag mig för att köpa honom så jag och pappa åkte upp för att hämta honom. Ägarna som var äldre och skulle sluta med sin uppfödning hade försäkrat oss om att han hade åkt transport innan.
Så när vi skulle lasta ville han inte gå på, jag kände direkt åhnej för det var ett av mina absoluta krav att hästen var lättlastad då jag redan hade en häst hemma som hade varit svårlastad.
Till slut så började ägarna bli allt mer desperata så dom sprutade honom med lugnande, han stegrade sig, sparkade min pappa och gjorde sönder longerlinan. När ägarna började slå hästen och försöka få in honom med hjälp av en stege? så sa vi stopp innan hästen blir skadad. Ägarna verkade inte ha en tanke på att sluta. Vi sa tack för oss och åkte hem utan häst så otroligt besvikna och något chockade av ägarnas beteende. Sedan bestämde jag mig för att ta en liten paus i hästletandet.
Men så en dag såg jag en annons på Bukefalos. Det var en fin skimmel som en tjej red med gramantygel på bilden. Vi ringde och tyckte det lät bra så vi åkte dit ner till Båstad. Det var en solig varm dag och vi mötte upp ägarna så åkte vi efter till en anläggning där jag skulle rida. Luckan var öppen bak på transporten eftersom det var så fint väder, jag kände mig så förväntansfull och kände redan då på mig när jag såg henne stå i transporten att det här måste vara rätt.
Sedan när vi kom fram så såg jag hur fin hon var, det var exakt den bilden som fanns i mitt huvud hur min drömhäst såg ut.
Försäljarna visade hästen för mig fast de hoppade inte för ryttaren hade skadat armen. Jag kan se när någon rider om hästen passar mig så jag kände det på mig att det skulle gå bra. Jag red runt i en sandpaddock och hoppade lite och kände mig för. Mamma tittade på mig och sa till försäljaren att vi tar henne! Jag var så glad. Jag hade hittat min drömhäst!
Såhär i efterhand är jag så glad att den fuxen inte ville gå på transporten den dagen, för annars skulle jag aldrig ha träffat och köpt Orianda.


Klumpeduns

Tog in Orianda från hagen för att rida och upptäckte då att hon tappat en sko så det blev ingen ridning...hovslagaren kommer inte förrens någon gång nästa vecka så det var lite tråkigt. Var faktiskt längesedan hon tappade en sko säkert nästan ett år sedan. Jaja det är nog förfogat att någon gång trampa av sig en sko när man har stora fötter:p
Vad har era hästar/ponnyer för skostorlek? Orianda har 5:or fram och 4:or bak.

Smarta ridbyxor

Equilines nya ridbyxor Polly är smarta just eftersom de inte har någon kardborre nere vid foten. Att skippa kardborren är en het trend iår. Trendsättaren i detta fallet var nog Animo som hade sådana ridbyxor redan 2009. Även det nya märket Martha Ridewear har ridbyxor utan kardborre och har dragkedjor istället.
Equiline Polly:




Animo:








Har faktiskt önskat mig ett par Animo ridbyxor i födelsedagspresent, jag fyller ju år nästa vecka:)


Scapa Sports

Jag har tidigare sålt olika Scapa schabrak så jag tänkte kolla om något intresse fanns nu igen. Schabraken kostar 450 kr styck. Pris i butik är 700-830 kr. Det finns inga matchande luvor till tyvärr. Dessa färger kan du välja mellan:






Schockemöhle 2010

Schockemöhles senaste kollektion går i mycket grå och marinblå färger. Ett urval:
Luva Champion:

Luva Style:

Schabrak Victory:

Skrittäcke Style:

Fleecetäcke Showstar:

Benlindor Style:


Dunväst Nelly:


Jeans ridbyxor:


Resten kan ni kolla in här: www.schockemoehle-sports.com

Horseware

Kommer inte orka blogga så mycket idag är helt slut faktiskt. Men tack för era kommentarer, det är aldrig lätt att ta bort en vän.
Vill ändå tipsa om en bra sida som säljer Horsewaretäcken till riktigt bra priser, jag har köpt därifrån själv så jag kan rekommendera den. Kika här:
http://stores.shop.ebay.de/Reitsport-Klawunde_Pferdedecken_W0QQ_fsubZ4487282QQ_sidZ125884311?_nkw=horseware&submit=Finden

R.I.P Rova

Idag kom då dagen då vi avlivade Rova. Vi köpte henne för ca 3½ år sedan som avelssto. Rova var ett sto med humör och den sista tiden har varit svår. Då hon inte håller för ridning längre tänkte vi låta henne gå som sällskapshäst men det fungerade inte hon var riktigt elak mot andra hästar. På julafton sparkade hon Kotten illa på benet med en sårskada som följd. Då hon inte kunde gå med andra hästar så satte vi henne själv i en hage något som hon vantrivdes med och började spränga staketen varje dag. Till slut har vi haft henne gåendes i paddocken vilket såklart är ohållbart i längden. Under de senaste månaderna har vi sett hur livsgnistan försvunnit...hon såg helt plötsligt ut som en väldigt gammal häst. Det var inte ett lätt beslut men det var rätt. En tung dag.
Vila i frid Rova.

Måttad och klar:)

Vi mätte Celebrity häromdagen. Han var ca 147,5 cm och är nu 9 månader. Det är ju alltid svårt att säga hur stort ett föl kommer bli som fullvuxen men om man tittar på vad stoet tidigare gett och hennes egen+ hingstens mankhöjd så tror jag han blir runt 170. Celebritys mamma är 163 och pappan 172 dock lämnar hon större avkommor och alla har blivit från 167-172 cm.

Bloppis

Säljer ett Otto Schumacher pannband brunt strl full med swarovskistenar. Jättefint skick som nytt. Lägg ett bud dock lägst 300 kr. Om du är intresserad maila till [email protected]


Vår?

Ja det luktar iaf vår ute nu sent på kvällarna och solen blir allt varmare. Frågan är bara när all snö kommer försvinna nån gång i Juni kanske?Nej det får vi verkligen inte hoppas. Fick lite uppställda bilder idag i solen:









En av katterna:

Tävlingen Inställd!

Vem är förvånad ...? inte jag..
För få anmälningar. Blir bara så trött för det finns inga fler tävlingar att åka på i mars... så nu blir årets första tävling i April..inte för att det finns så många bra tävlingar att åka på i April. Jaja ska iaf åka iväg till ridhus och träna i veckan kanske filmar lite då.

Kul

att Charming Boy blev godkänd på prestation i årets bruksprov. Han är verkligen jättefin, tips till er som ska betäcka iår. Jag jobbar ju hos hans ägare så jag vet ju hur han ser ut i verkligheten, han är både snäll och snygg!


Film på honom:

Equiline 2010

Equiline har kommit med ett nytt schabrak och luva. Såg det även på Equalitylines utställningsdel på mässan. Kostar ca 700 kr för schabraket och 470 kr för luvan. Såhär ser det ut:






Vågar du?

Rida med knallgröna stigbyglar?Isåfall finns Soft´up stigbyglarna på rea för 144 euro i den färgen här:
www.horse-discount.com



Perfekt

Köpte precis den här fina vårjackan Pikeur Cavita för bara 50 euro! I sverige kostar den 1600-1800 kr.


Jag är med

och tävlar om det här fina tränset från OS hos Matilda

Planering

Det är inte lätt att planera ridningen nu...just när jag tror att vädret inte kan bli värre så är det nu isgata! Vet inte vad jag gör snart, det går inte att rida i paddocken för det är 1 m snö där med skare. På gårdsplan är de nu isgata och i skogen är det också jättemycket hård snö. Har tänkt åka iväg till ridhuset och hoppa lite någon dag i veckan, antingen onsdag eller på fredag för på lördag ska jag tävla, vet dock inte hur jag ska kunna rida de resterande dagarna iveckan...får försöka att grusa och salta ännu mer...börjar fundera på att avanmäla mig:( är så trött på att bo där jag bor där ingen kan ploga paddocken för att det är en stor snövall ivägen som kräver att en grävskopa får bort den så när grävskopan äntligen kom så kom den inte uppför backen så det blev inget med det... fan jag ger snart upp och går i ide....Lyx er som har ridhus eller iaf kan ta er till ridhus som slipper be någon köra er som inte vill egentligen och nästan aldrig kan:(


Drömaffär

Vilken häst-och ryttarutrustning tycker du skall finnas i en riktigt bra ridsportaffär?Speciella märken? Kollektioner? En affär specialiserad på något?Berätta gärna, jag vill veta eftersom jag håller på att starta en webshop.


Utmaning!

Jag har blivit utmanad av Matilda , Freja och Lina :)
Såhär går det till:
-Varje "spelare" börjar med att skriva 6 egendomliga/underliga saker om sig själv.
-Bloggare som blir "tagna" ska skriva 6 saker om sig själva i sin blogg & samtidigt
ange reglerna för spelet. Tillslut väljer bloggaren 6 nya bloggare & gör en lista av deras namn.
-Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras gästbok för att låta dem veta att de är tagna & att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1. Jag har lite socialfobi ibland, kan få "torgskräck" och skulle aldrig kunna jobba som tex hårfrisörska eller massör där jag måste vidröra främlingar.
2. När jag var yngre hade jag tvångstankar tex att jag var tvungen att räkna stegen från huset till stallet varje gång annars skulle det hända något hemskt.
3. Jag är godis beroende och äter godis nästan varje dag.
4. Jag är höjdrädd och gillar inte att vistas på balkonger.
5. Jag är rätt blyg  men inte när jag lärt känna någon.
6. Michael Jackson är min största idol och jag har en hel del värdefull memorabilia förutom cd skivor som tex böcker han skrivit, Limited Edition och specialutgåvor, Turnéprogram, tidningar osv med honom som jag aldrig kommer sälja.

Jag utmanar
Lamia
Jessica
Annika
Therese
Josefine
Annie



Lekboll

Funderar på att köpa en lekboll till hingstarna. Fast hur hållbara är de egentligen?Tål de att sparkas på? Är de flesta uppblåsbara?
Någon som har testat?:) Det finns ju en del olika varianter och priser. Några exempel:
segcompany.se 398 kr:



Schockemoehle.net 30 euro:


Lantbutiken.se 235 kr:

Utrustningstest

Hittade det här testet hos Lina
VAD HAR DU FÖR... (HÄSTUTRUSTNING)

...hoppsadel: Prestige Arezzo D
...dressyrsadel: Ingen.
...aachenträns: 2 bruna Dyon, 1 brunt hopplock Paris/Stübben.
...pullarträns: Inget
...remontträns: Inget
...hjälptyglar: Förbyglar: En brun CWD, en brun från Kings saddlery
...framskydd: Bruna CWD, Bruna Eskadron Flexi-Soft med fårskinn, Gröna Eskadron Pro Safe, bruna Pessoa ventilationsskydd, svarta Pessoa ventilationsskydd. Bruna damasker med ludd.
...bakskydd: Bruna CWD, bruna Eskadron med fårskinn, gröna Eskadron Flexisoft, bruna damasker med ludd.
...benlindor: Oj.. 2 bruna Equiline,4 blå Eskadron, 4 bruna Eskadron, 4 marinblå Eskadron, 4 bruna Domani, 4 gula märkeslösa, 4 beiga märkeslösa osv.
...sadelgjord: 1 brun Prestige med magplatta, 1 svart märkeslös med magplatta, 1 svart vanlig lädergjord märkeslös.
...ridtäcke: 1 Golden Stripe ländtäcke, 1 från Z-täcket.
...täcke: 1 Lamicell fleece, 1 Dyon svettäcke, 1 Boj fleece, 1 Z-täcke stalltäcke, 1 Amigo stalltäcke, 1 Mark Todd flugtäcke, 2 Rhino wug, 1 Amigo utetäcke, 1 Rhino regntäcke, 1 Amigo regntäcke, 1 Wheatherbeeta regntäcke, 1 Eskadron utetäcke, 1 Shires utetäcke.
...pannband: Ett blå-vitt-rött Swarovski, 1 spektrafärgat Swarovski, 1 Otto Schumacher Swarovski, i Paris
...transportskydd: 4 st marinblå Horseware, 1 par Veredus
...bett: De jag rider på Nathe Flippanbettet, Myler femdelat.
...luva: 1 vinröd RG, en beige Equipe, 1 svart Veredus, 1 vit Eskadron, 1 svart Eskadron, 1 marinblå Christinas sport, 3 Anna Scarpati,
...tyglar: Dyon Gummityglar
...padd: 1 tunn fårskinnspad används dock inte
...stigbyglar: Sprenger Bow Balance

VAD HAR DU FÖR... (RYTTARUTRUSTNING)
...hjälm:
GPA Speed Air grön, Marinblå JW, svart Charles Owen.
...stövlar: Svarta Cavallo
...säkerhetsväst: Ingen
...ridbyxor: Equiline, MH mfl
...ridtröja: Pikeur, MH mfl
...ridstrumpor: Kingslands showsocks, 2 par Celeste Stein, 1 par HG, 1 par Ingdams.
...sporrar: Har en del men använder mest ett par Sprenger med minisporre.
...handskar: Rockl fleecefodrade bruna, Roeckl sommarhandskar 2-färgade bruna
...spö: Använder inte spö men har 1 som är fint från Piskmakaren
...ridjacka: 1 olivgrön från Cavallo, 1 vit från Equiline, 1 blå från Equiline
...ridväst: 1 blå Kingsland, 1 brun Kyra K
...ridskor: 1 par bruna Schockemöhle, 1 par svarta MH
...chaps: 2-färgade Dyon
...stallmössa: 2 från Pikeur



Sadel trouble

Har jag fått nu igen. Min Prestige sadel som jag nu har haft sedan i höstas ligger inte så bra längre. Tror den blivit för smal...det konstiga är bara att den åker bakåt, det brukar den väl ofast göra om den är för vid eller? För vid är den absolut inte. Har försökt ringa sadelutprovaren men inte fått tag i henne, så jag kan lämna in den och värma om den.
När den var ny:

Jag vill byta

det här....


mot det här...


Snyggt från England

Kikade runt lite på www.equiport.co.uk dessa saker fastnade jag för:
Träns 165 pund:




125 pund:


215 pund:


andra modeller av "Flippanbettet" 95 pund:





Cavalleria Toscana

har riktigt fina kläder. Här är några exempel:
Jacka ca 4 300 kr:


Kavaj:





resten finnas att se här: www.cavalleriatoscana.it  kläderna går att beställa b la här: www.innrider.com

Joshua Jones

Ingen missade väl den fina affären Joshua Jones på mässan? Tycker de har en del fina saker faktiskt, om än till rätt höga priser.
Skärp:


Pannband:




Skinnjacka:






Schabrak med inbyggd gelpad:








Bästa vänner

är verkligen Orianda och Gazella:) tog av täckena på hästarna några timmar när det var som soligast de passade på att klia varandra.






Har era hästar också varit nakna i solen idag?

Idag

händer inte så mycket, det är sol ute så jag gick ut och tog av täckena på hästarna det tyckte dom var jätteskönt så dom stod och kliade varandra:)
Tänkte gå ut och rida strax och sedan kommer hovslagaren och ska sko Orianda och verka Celebrity.

Veckans Fynd!

Nu är det superrea på Horsewaretäcken många täcken börjar på 1 euro så lägg ett bud! Kika här: http://shop.ebay.de/reitshop24a/m.html?_nkw=&_armrs=1&_from=&_ipg=&_trksid=p3686


CWD Balanda

En sådan nosgrimma har jag funderat på länge, tänkte köpt en på mässan igår men den fanns bara kvar i fel färg och storlek. Nosgrimman är bra om hästen inte tar bettet då den ger ett tryck på nacken. Ger perfekt kontroll över bettet i hästens mun. Spännena fästs alltså i bettringens övre del.
kostar ca 1 090 kr helt klart intressant tycker jag.

Provning

Var ute och provade CWD skydden precis. Det var precis att dom passade. Tycker det är skumt att CWD rekommenderar strl 2 på bakskydden till häst, måste vara väldigt ädla ben det passar på. Strl 3 är ju verkligen i minsta laget till Orianda... hittade en bild där någon annan hade strl 2 skydd på sin häst och då går dom att spänna ihop helt på framsidan... det går det inte på mina, tror ni det har någon betydelse?
De är väldigt svåra att spänna lite dum konstruktion måste jag säga man måste ju ha flärpen öppen för att kunna få in remmen under men eftersom benet är runt så spänner det så man knappt kan öppna flärpen skit irriterande faktiskt så det är rätt svårt att dra åt dom, därför dom sitter lite konstigt på bilderna:




Som ni ser går dom inte ihop helt fram:


Om någon undrar varför benet ser lite konstigt ut med pälsen så är det bara för att jag rakar ena bakbenet lite då hon annars lätt kan få mugg men inte om det är lite rakat:)


Httade den här bilden på någons CWD skydd och där går dom helt ihop man ser också på bilden att de är märkta strl 2. Stör mig på att inte mina går helt ihop även fast jag har en storlek större. Någon som har dessa skydd? Hur sitter dom på din häst?


Frågor

Fick en del frågor som jag tänkte besvara:
MÅSTE bara fråga var hittade du Celeste stein strumporna och Scapa schabraken?
Svar: Strumporna köpte jag hos Equipe, (fanns även på fler ställen) och scapa schabraken fanns på Svensk ridsport:)

Ska du verkligen ha teknikskydd? Vet du hur man använder dem?

Svar: Ja jag vet hur man använder teknikskydd. Dock är hela den här grejen med teknikskydd överhypad. Ett riktigt teknikskydd är högre. CWD skydden är väldigt låga. jag har tidigare ridit med liknande skdd och märkte ingen som helst "teknikeffekt" så jag kommer lugnt rida vidare med mina CWD skydd men endast på tävling eftersom det är läderskydd. Förresten så fungerar bara teknikskydd på vissa hästar, ju känsligare häst desto större effekt.

Varför behöver din häst en repnosgrimma?
Svar: Jag spänner mina lösgrimmor löst så dom har ingen direkt effekt, tycker det är rätt snyggt med repnosgrimma och gillar att prova nya saker:)


Riktiga teknikskydd:



RSS 2.0