Tävling!

Nu har Lovicious ännu en tävling med jättefint pris, var med du också:)

Äntligen

Idag släppte vi Celebrity på bete med sin nya kompis, en ponny som är korsning mellan Irish cob och Welsh tror jag det var. Den var hursomhelst söt och de har redan blivit vänner. Den är 1½ år så han är äldre än Celebrity. Tog lite bilder


Efter betessläppet så kom den snälla höbonden med en balvagn hö så det var mycket jobb med att få in det så nu är jag helt slut. Efter det var jag ute med Leo innan, han var busig haha bilderna ser hel roliga ut

Frågor

Kommer du ta in scapa-huvor i royalblå/guld? Jag köpte schabraket av dig och skulle gärna vilja ha en huva till också.
Om inte, vet du vart dom finns att köpa? Helst en svensk butik.
Jättebra blogg! :)

Svar: Tack:) Tyvärr gör Scapa bara matchande luvor till några av deras färger så det finns tyvär ingen luva i den färgen.

Undrar hur mkt det skulle kosta att köpa ett marinblått eller ljusblått el. grönt scapa 2009 hos dig? Inkl. huva men inget måste. (alltså allround) :)
Eller ett vanligt JW sammets schabrak om du kan ta in det? ;)
Tacksam för svar snabbt, superbra blogg förresten! :D

Svar:Jag kommer inte sälja mer från Scapa 2009 ev några till navy/fuschia men det finns ingen matchande luva till den färgen. Däremot Scapa 2010 sålänge det finns kvar. Min leverantör har tyvärr inte JW.

Finns det blåa schabraket kvar? :)
Isf är jag intresserad av det!

Svar: Tyvärr inte

Kommer du ta in plattan i svart????
Svar: Troligtvis inte men om du vill kan jag köpa hem en åt bara dig men då krävs betalning innan beställningen görs.

Hej! Kan man köpa någon av ovanstående schabrak av dig. Jag vill ha ett hoppschabrak storl. Cob eller full. något av de tre sista färgerna.
Du kan väl höra av dig till mig. :)
Ps finns det fler färger. Typ rosa/grå?

Svar: Alla de schabraken är slut

Det kan alldeles säkert vara det där nättäcket :) Var hittade du det?
Svar: på ebay kolla här: http://cgi.ebay.co.uk/JOHN-WHITAKER-FLY-MESH-RUG-6FT-9INS-/140210998631?cmd=ViewItem&pt=UK_Horse_Wear_Equipment&hash=item20a53a0d67

Hej!
Jag tycker din blogg är väldigt intressant att läsa speciellt om all utrustning som du skriver om :) Tänkte fråga som alla andra ;) Vet du vart man kan köpa carbone Gel skydden billigast och vilken storlek ska en "normal" stor häst ha?

Svar: Tack:) Strl M passar en normalstor häst med inte jättegrova ben. Hos schockemoehle.net finns dom för 199 euro, de har även ett erbjudande där du får med pälsglans och en keps på köpet:)
Finns även på www.cheval-shop.com för 194 euro


Köper du hem saker och säljer vidare? I så fall, tänker du ta in det gröna schabraket? :)
Svar: Jag ska ta hem det nästa gång:)Om någon vecka dvs.

Euro-star 2010

Har kikat lite på Euro stars kollektion för 2010 tycker det finns en del fina saker

Vinnaren av Scapa schabraket är...

Amanda Hoppas du fått ditt vinnarmejl:)
Ett stort grattis!
Önskar att alla kunde vinna...tack för alla era synpunkter på hur jag kan förbättra bloggen och varför ni läser den jag har tagit till mig vartenda ord, tack alla som varit med och tävlat:)Glöm inte

Om några timmar avgörs tävlingen om Scapa schabraket! Så kika in ikväll och se om det var du som vann:)

Gräs!

Tog lite kort innan på Orianda och zellis.
Pratade förresten med veterinären innan som tyckte jag kunde börja skritta henne nu och sedan efter någon vecka börja jogga men jag kommer ta det lugnare med igångsättningen. Om 5 veckor ska hon skos igen ska ge min nya hovis telefonnumret till han som skodde henne på kliniken så att han vet exakt vad han gjort. Hon är skodd så att överrullningen ska ske snabbare och mittpunkten har flyttats bak.Herve Godignon

HG är ett av mina favoritmärken vad gäller design, deras schabrak tycker jag är jättesnygga, jag har själv ett brunt. Nu finns det dessutom matchande luvor till. Måste ha!
priset är 40 euro du hittar dem här finns flera olika färger: www.kerben.frOrianda är hemma

Nu har jag varit iväg och hämtat Orianda...ja alltid får man sig en upplevelse det får man säga...
Jag såg redan på henne när jag skulle hämta henne i boxen att hon var frånvarande och inte trivdes. Smart som jag var så tog jag bara på henne grimman och en longerlina, alltså varken träns eller kedjegrimskaft. Jag borde ju lärt mig hur Orianda är efter alla år haha jaja så leder jag bort henne mot transporten så ber jag pappa hålla henne så ska jag börja ta på transportskydden när hon börjar gå runt runt och vägra stå still som hon brukar göra. Helt plötsligt bara drar hon iväg och jag hinner få tag i henne men det går inte att få stopp hon springer mot vägen och jag känner bara att jag måste släppa för jag orkar inte hålla kvar precis när jag ger upp så är det som att hon får förståndet tillbaks och stannar.
Vilken panik jag fick när hon närmade sig vägen, vi var alltså 3 personer som höll i linan och försökte få stopp men man har ju inte en suck mot en häst på 700 kg.
Vi tar in henne i en hage och tränsar henne men hon är fortfarande okontaktbar och allmänt jobbig försöker sparka av transportskydden och håller på. Sedan så var hon lite bökig att lasta men det gick efter 5 minuter så det var inte något vidare krångel. Sedan när hon väl var hemma och jag ställde henne på stallgången så blev hon så lugn och fin stackars liten.
Borta bra men hemma bäst kanske som man brukar säga;)
Hursomhelst så har jag inte pratat med veterinären ännu om vad hovslagaren har gjort med hennes hovar och vad han sagt osv men hon ska ringa mig imorgon. Men resultatet är enormt!Hovarna ser avsevärt bättre ut. Jag tog lite halvkassa mobilbilder:
En nysshemkommen och trött Orianda:


Ny leverans!

Idag kom äntligen alla nya sakerna. Vill du köpa något maila till manhattan2006@yahoo.se
Frakt tillkommer på alla priser.

Scapa 2010 schabrak OBS loggan har godkända mått för tävling! strl full färg hallon/silver pris 700 kr:


Scapa 2010 schabrak strl full färg marinblå/silver pris 700 kr:
Scapa 2010 luva strl full färg marinblå/silver pris 250 kr:


Scapa 2009 schabrak strl full färg röd/nougat dressyrmodell (färgen är starkare än vad det ser ut som på bilden)pris 450 kr:
Scapa 2009 schabrak strl full finns både som dressyr och allroundmodell färg navy/fuschia pris 450 kr:


Scapa 2009 schabrak strl full färg orange pris 450 kr:


Dyon martingalplatta strl full färg brun pris 550 kr:


Vill du köpa något maila mig manhattan2006@yahoo.se

I´m back

Nu är jag hemma igen från kliniken. Dock utan Orianda:( Blev tvungen att lämna kvar henne där tills imorgon för hovslagaren var inte där idag och tyvärr så har vi ingen möjlighet att köra dit henne imorgon kl 9 så vi får hämta henne på kvällen imorgon istället då är hon skodd. Saknar henne redan.
Hur gick besöket då?
Först fick vi vänta jättelänge på vår tur, säkert 1 timme då veterinären hade blivit biten i tummen väldigt illa av en häst som hon hade raspat tänderna på, en bit av tummen var borta, jag säger bara aj!
Jag började med att springa med henne och gjorde böjprov sedan longerade jag henne på både mjukt och hårt underlag, hon fick lite lugnande innan för veterinären trodde hon kunde vara väldigt pigg och bralla för mycket men jag vet bättre, Orianda har aldrig bockat eller annat vid longring sånt gör hon i hagen, hon har dessutom klarat sin konvalescens över förväntan jag är imponerad måste jag säga, hon har varit som vanligt att hantera.

Iallafall så är hon inte längre halt men för att hon ska hålla sig bra så måste hennes framhovar fixas. Tyvärr har våran hovslagare varit en riktig klåpare, riktigt sorgligt att utbildade hovslagare kan sko så illa. Som ni vet är det ju lurigt med hovar det tar riktigt lång tid ofta så därför kan det vara svårt att förstå att det är hovslagaren det är fel på och att hästens hovar bara inte är så. Jag började till slut tro på det han sa att det inte går att göra någonting åt det. Bara det att han har förvärrat hennes hovar, jag har jämfört med bilder från när jag köpte henne tills nu och det är ingen rolig utveckling. Sedan hade han som sagt inte ens talat om att hon har hålväggar, jag fick ju en chock.
Den nya hovslagaren var förresten här igår och verkade de andra hästarna och han var bra faktiskt så han behåller jag:) Det blev stor skillnad redan på en gång.
Orianda ska vila en vecka till sedan ska jag börja sätta igång henne.
Så ja det blev ett positivt besked idag alltså:)Tror alla era lyckönskningar hjälpte, tack!:)
Orianda har varit så duktig under sin konvalescens, hmm jag ska nog göra nån sorts hästtårta eller något gott till henne imorgon när hon kommer hem, något med bananer iallafall för det älskar hon.

Hoppas

på ett positivt besked imorgon på kliniken. Dock hoppas jag inte på för mycket då inget har gjorts åt problemet ännu nämligen hennes hovar. Men imorgon ska alltså klinikens hovslagare sko henne och det ska bli mycket intressant.
Wish me luck!


Tävling

hos Equestrianguys var med du också!

Dags att fixa betet

Nu ska jag iväg och fixa beteshagarna, hoppas att vi kan släppa Celebrity snart. Hoppas också att en leverans med Scapa schabrak dimper ner här idag;)

Frågor

Har fått en del frågor som jag inte svarat på såg jag, ni får ursäkta att det tagit lite tid men jag har som sagt haft en bloggpaus och är fortfarande inte så aktiv på bloggen men jag hoppas allt ordnar upp sig och jag kan hitta glädjen med bloggen igen just nu känns min tillvaro väldigt tung men jag fortsätter att skriva lite då och då för ni läsare är verkligen en glädje i tillvaron, jag tycker det är kul att det finns så många vettiga hästfolk som brinner för just hästen och dess välbefinnande:)
Nu till frågorna...

kan du ta in dyon remont träns?=)
Svar: Självklart, jag kan ta hem allt från Dyon men då är det förskottsbetalning som gäller priset skulle hamna någonstans runt 1 900 kr för ett sådant träns.

Köper du hem saker och säljer vidare? I så fall, tänker du ta in det gröna schabraket? :)
Svar: Ja en del saker, jag kommer ev ta in det gröna Scapa schabraket men tyvärr inte denna leveransen som kommer i veckan.

Vem vann schabraket?

Svar: Tävlingen är inte avslutad ännu, den 29 Maj dras vinnaren så glöm inte att kika in här då:)

Jag undrar vart man kan hitta det bästa priset på en Charles Owen Ayr8?

Svar: Kolla här www.tackdirect.co.uk

härlig blogg!
har du beställt eller vet något om http://www.derbyhouse.co.uk/

Svar: tack så mycket:)
Nej jag har aldrig beställt därifrån men jag skulle inte tveka att göra det, jag har aldrig blivit lurad av en ridsportbutik. Det kanske finns någon läsare som har köpt därifrån?


Vet du var man kan köpa de blingade pannbanden som var på bilden? Vilket märke? Tittade på det ljusgröna på mässan, men köpte det inte. Har letat lite efter det sen dess men inte hittat det! Tack :)

Svar: Märket är Swarovski kostar runt 6-800 kr dock är just de gröna ovanliga men hör med någon butik som säljer just det märket tex www.butik.stigbygeln.comJag såg en häst på tävling med ett John Whitaker täcke, dock hittar jag det INGENSTANS hur jag än googlar. Det är blått med rött/vitt (den klassiska jw färgkombinationen). Det är ett Nät täcke, med kryssgjordar under magen (ingen halv eller helhals..) och på kryssgjordarna står det whitaker typ..
Svar: Lite svårt att veta säkert vilket du tänker på men kan det vara det här?

Det börjar bli ohållbart

att ha Orianda i sin lilla grushage häromdagen sparkade hon bakut och träffade trästaketet, en dag fastnade hon i tråden dock inte så att hon satt fast hon bara drog med den lite och en annan dag gjorde hon sönder hela hagen hmm..
Ändå har hon klarat det jättebra överlag och är som vanligt, man tycker ju att hon borde explodera av överskottsenergi men hon håller sig relativt lugn.
Tur att jag ska på återbesök nu på torsdag så kan jag förhoppningsvis släppa henne i en vanlig gräshage sedan.

Gillar du outlets?

Kika på den här sidan: royalhorseoutlet.com
Mycket bra priser på GPA hjälmar och annat tex
GPA Evolution för 379 euro


GPA speed air limited edition för 299 euro:


GPA speed air i läder 495 euro


Kingsland luva för 40 euro:
Snygga hästar...

Jag letar ju häst lite smått och slås av hur svårt det är att hitta fina hästar, jag tycker det är svårt att hitta hästar som jag anser inte vara "en i mängden".
Men dessa 3 tycker jag ser fina ut faktiskt..
Denna sista är bara 2 år men ser ut att bli riktigt fin:)Akut!

Söker akut efter en eller flera hingstkompisar som kan gå på bete med Celebrity i sommar. Betet finns här hos oss i Skene och räcker hela sommaren. Givetvis daglig tillsyn och fri tillgång till vatten. Hingsten ska helst vara född 09. Celebrity kommer att bli utan kompis rätt snart, hoppas verkligen vi kan hitta någon.
Hör av dig på manhattan2006@yahoo.se vid intresse.


Täckeshysteri

Något som jag ofta stör mig på är ryttares missbruk av täcken. Vissa hästar går med täcken när det är 25+ och sol och då pratar jag inte om flug eller eksemtäcken. Sedan gillar jag inte att ha dubbla täcken på hästen det är väl ok att ha ett thermotäcke och ett tunt regntäcke över, många stall har inte täckesservice så det är ju ett illa tvång. Men varför har vissa 2-5 tjocka  täcken på hästen? Sen när blev hästen mer frusen än vad människan själv är?
Helt plötsligt så pratar så många om att deras hästar är så frusna och blir ömma i ryggen etc...om nu 50% av alla hästar helt plötsligt har dessa problem tycker jag vi måste se över aveln för det låter inte friskt. Självklart kan enstaka individer vara extremt känsliga och frusna men inte så många som många hävdar. Under mina 22 år med hästar har jag sett hästar skaka av kyla max 5-10 gånger alla dessa har varit vid nederbörd, aldrig vid kyla det är just ihållande regn speciellt i kombination med blåst som hästar oftast har svårt för.

Det är svårt att veta exakt vilket täcke som är lagom tjockt men använder man sunt förnuft och känner innanför täcket så bör det inte bli fel.
Jag gillar inte heller när folk har täcken på föl, ok om fölet föds i februari och det är kallt och snö eller om den är sjuk men ett föl som är 6 månader i februari och fullt frisk med täcke på nej det tycker jag mest tyder på okunnighet eller så är det en av alla dessa extremt frusna och känsliga hästar som det nuförtiden tycks krylla av.

Vi har kallstall hemma och ändå använder jag aldrig varmare täcke än 300 gram och då ska det vara kallare än -5 för att det ska användas. Oftast använder jag ett teddyfodrat bävernylonstäcke inne. Ute använder jag mest 200 grams täcken på vintern, någon enstaka dag använder jag 400 gram men då är det -10 eller kallare. Då pratar vi om en häst som inte sätter någon vinterpäls men som inte heller klipps då det inte behövs. Man kan säga att man lär sig med åren, jag täckar hästarna lite tunnare nu än vad jag gjorde förr, jag har insett att det inte behövs, dock har jag aldrig varit med om att någon häst blivit överhettad som tur är.

En överhettad häst blir slö, mister aptiten och står ofta bara och hänger, tar man av en sådan häst täcket lär man ganska snabbt se en förändring, den piggnar till och matlusten kommer tillbaks.
Ingen är perfekt, det händer mig flera gånger om året att hästen är lite svettig under täcket på sommaren om det varit dåligt väder på morgonen och man lagt på ett ofodrat regntäcke och sedan blir det sol då går jag direkt ut och tar av det.
Många är så rädda att hästen skall frysa men varför inte ge den lite mer grovfoder istället?Det är så hästen bäst håller värmen, det skulle garanterat jag gjort om jag hade en frusen häst.
Många tävlingsryttare har en rätt snedvriden syn på täcken, de apar efter någon som använder 3 täcken utan att ställa sig frågan varför? och behövs det?
Varför använder man ens 2 stycken 200 grams täcken istället för att köpe ett 400 grams täcke? Snålheten bedrar visheten eller?
En vältränad, välmusklad häst klarar kyla bättre än en omusklad promenadhäst. Det blir inte heller varmare av att köra "lager på lager" metoden och lägga på flera täcken vilket många tror, hästen fungerar inte som vi människor.
Våga säga till en hästägare om ni misstänker att deras häst är överhettad pågrund av täcken. Täcken är oerhört bra att det finns, tänk hur mycket hästarna skulle få stå inne annars när det är dåligt väder?Men även om täcken gör nytta så kan det också skada våra hästar.
Vad är din åsikt?

Orianda på grönbete

Nja inte riktigt men jag tyckte så synd om henne där hon står i sin lilla grushage så jag tog ut henne och lät henne beta lite gräs, det var mycket uppskattat:)
Blev lite bilder också
haha vaddå mycket maskrosor i munnen?Ny hovslagare

Imorgon kommer en ny hovslagare ut hit och ska sko hästarna. Det blir spännande. Speciellt intressant att se vad han har att säga om Oriandas hovar. I telefonen började han genast att prata om kilsulor och annat så jag hoppas verkligen att han är villig att faktiskt göra någonting, kanske kan han ställa det tillrätta som den andra hovslagaren inte har skött? Jag kan bara hoppas.
Annars så måste jag säga att jag funderar ofta över hur långa många av dagens hästar är i tårna. När man skodde hästarna förr så syntes det verkligen hovarna blev små och korta. Vår hovslagare vi haft har tagit för lite fram på tårna vilket såklart försvårar överrullningen och det är inte bra! Tyvärr är det stor brist på hovslagare där jag bor och de andra vi har prövat har inte heller varit bra de flesta tar för lite på tårna och en del är rädda för hästarna.
Hursomhelst så fick jag lite av en chock när veterinären på kliniken sa att Orianda har hålväggar jag visste inte ens det!Hålväggar är inget som uppstår på en natt oftast börjar det med bärrandsröta som sedan utvecklas till hålväggar om det inte sköts. Dessutom behövs det syre för att det ska kunna bli bra, men Orianda har gått med sulor hela tiden= bakterierna stängs in och äter upp ännu mer! Jag är verkligen arg och ledsen för detta. Som hovslagare är man skyldig tycker jag att berätta minsta lilla om hästen har röta, sprickor, hålväggar etc. Det har han också gjort tidigare så varför inte nu?
För mig som hästägare är det omöjligt att se att hästen har hålväggar när den har skor på och dessutom sulor. Varför är det alltid såhär?Varför går det inte att lita på NÅGON längre?Jag har under lång tid frågat om han kan göra något åt hennes hovar men han har bara sagt att det inte går att göra någonting. Skitsnack! Det går alltid att göra något.
Sedan är det även andra saker som jag undrar över som tillexempel att hon har alltid haft silikon under sulorna och sedan har han satt silvertejp på för att det inte ska pressas ut direkt men senaste tiden har hon inte haft någon tejp? När skorna togs av på kliniken var det grus under sulan! Det kan inte vara bra, silikonet ska ju förhindra att smuts kan komma in.När jag köpte Orianda hade hon mycket finare hovar men de har försämrats sakta men säkert och nu vet jag ju vems fel det är....jag bara hoppas att det inte är försent att göra någonting åt det. Denna bild visar lite hur fel hovens vinkel har blivit, hennes hov liknar bild nr 2 alltså tån är för lång och trakterna för låga.Hoppas du får fina hovar igen världens finaste personligaste häst:)


Freejumpsystem Soft up

Har länge funderat på att köpa Freejumpsystems Soft up stigbyglar men så ångrade jag mig av någon anledning när jag var på mässan och kikade på dom. Men nu har jag iallafall bestämt mig för att köpa dom har bara hört positivt om dom. Läste dessutom i Hippson att två hoppryttare hade recenserat vad dom tyckte, detta var deras åsikter om stigbyglarna:
Bra stöd , mycket bekväm och lätt att hitta stigbygeln med foten om du tappar den. Hjälper till att hålla skänkeln mer stilla. En av testryttarna tyckte det var den bästa stigbygeln någonsin! Det enda negativa tyckte de var priset och att stigbygeln var lite svår att fästa upp efter att man ridit.

Jag funderar på vilken färg det ska bli vill ha både grön och blå...hmm de gröna finns dessutom på rea för 144 euro här: www.horse-discount.commen de blåa är lättare att matcha så jag tror det får bli ett par blå:)

För att bara nämna några exempel som skulle kunna matcha:)

Bara 1 kvar

Nu har jag bara 1 Dyon träns kvar med slät nosgrimma. Strl full färg brun. Pris 999 kr+frakt 60 kr maila mig vid intresse manhattan2006@yahoo.se

Scapa Sports 2010

Sådär nu finns det lite bättre bilder på Scapas nya kollektion för 2010. Som ni ser är loggan betydligt mindre så nu kan det inte vara någon tvekan om att det är ok att tävla med dom. Synd att jag bara köpte in marinblått och mörkrosa, för jag skulle själv vilja ha det gröna, får hoppas att det finns kvar några när jag ska beställa nästa gång.

Frågor

Dags att svara på lite frågor från er läsare igen:)

Tar du in det röda med allround modell med ?
Svar: Nej tyvärr de är slut hos levarantören.

hej :) du skulle inte kunna ta in den äldsta modellen av scapaschabrak?

Svar: nej tyvärr de är som sagt flera år gamla så det är ett under att det ens finns kvar några men de är slut hos min leverantör iallafall.

Hej! Undrar om du skulle kunna ta fram de billigaste ställena där GPA Speed air/evolution/tone in tone osv. bara någon sådan GPA hjälm finns med ventliation? ;) Priset Inkl frakt, skulle vilja veta nu snarast :)
Svar: alla de hjälmarna finns till bra priser här: www.calevo.com och här: www.cavallo-shop.de kan inte säga exakt vad frakten blir minns inte vad jag fått betala men säkert runt 200 kr.

jag är intresserad. vet du om den här loggan håller måtten för att få tävlas med? den ser ju mindre ut iaf ? vågar inte chansa på att köpa ett så dyrt schabrak om man kanske inte får tävla med det, om nån skulle va hård.

Svar: Loggan är betydligt mindre så den borde vara godkänd ska mäta loggan när jag får hem schabraken.

var tittar du på häst anonser? :)
Svar: Oftast på www.sporthorses.nl och www.kwpn.nl

vart kan man köpa Rg schabrak och luva? kan du ta hem det? =D

Svar: Tyvärr inte men på www.toprider.se och www.schockemoehle.net kan du beställa

De gröna lindorna var ju superhäftiga! Ingen chans att du kommer att köpa in de också? :)
Svar: Jo kanske för jag tror jag ska beställa hem ett sånt grönt matchande schabrak till Orianda:) Bara det finns kvar då det är ju som sagt en Limited Edition som redan börjat säljas slut.

Vet du om det finns ljusblått scapa schabrak? har sett någon som har det men aldrig hittat
Svar: Ja det finns eller iallafall fanns dock är den kollektionen flera år gammal så det är svårt att få tag på men maila och hör med dessa: www.espace-equitation.com

min häst är kwpn, vet du vart man kan köpa saker med kwpn loggan? :)

Svar: Ja på www.kwpn.nl kan du köpa täcken, schabrak, kläder etc. Jag har själv tänkt köpa ett schabrak och täcke därifrån.
Stor skillnad..

Det gäller att alltid kolla runt innan man beställer något tycker jag..det kan skilja rätt mycket mellan butiker både svenska och utländska...här kommer lite tips
Jag är jättesugen på att köpa Pikeur Gotha kavajen i blått kollade därför runt lite och visst kan man spara några hundralappar
Hos calevo.com kostar den 299 euro medans den på henrikssonsridsport.se ligger på 3 895 kr, på ryttarstugan.se kostar den 3 349 kr. I detta fallet hade jag valt att köpa den från calevo då det är bäst pris och de har bra service.


Även på Animokavajerna så är det stor prisskillnad mellan olika butiker. Tex Animo Leyla kostar 4 500 kr hos abnianhastsport.e-butik.se, hos skarahastsport.se ligger den på 4 249 kr medans den ligger på 413 euro på xanthos.be. Billigast är den på reitsport-cavallini.de prislappen där är 375 euroDyons träns med anatomisk nosgrimma är ett annat exempel där det kan skilja en hel del. På segcompany och även på svensk ridsport ligger det på ca 2 800 kr däremot på equi-services.fr kostar det bara 197,50 euro


Antares påväg!

Nu har jag beställt en Antares förbygel, jag valde den med Antares loggan eftersom vad jag förstått så får man inte tävla med svenska flaggan i Sverige.
Nåväl hoppas den inte är för liten bara för jag valde strl full.Tråkigt

Jag filmade lite igår men det fungerade inte att ladda upp dom kanske beror på att det var i AVI format aja inte mycket att göra åt...
Orianda har lagom kul i sin lilla hage...på torsdag kommer en ny hovslagare och skor henne, det blir spännande.Frågor

Lite frågor från er läsare:
är det möjligt för dig att ta in ett dyon the difference, och isf vad skulle det kosta?
Svar: visst kan jag det vet inte exakt pris just nu men ca 2 600 kr:)

Vad kommer dyon-tyglarna kosta, och tar du in brun i strl full?
Svar: Jag beslutade mig för att inte ta in några tyglar

Säljer du inga Scapa schabrak längre?:)
Svar: inte just nu men om ca 1 vecka kommer det en ny leverans med Scapa schabrak från både 2009 och 2010 års kollektion, lägger upp bilder då:)

Vet du om det går att köpa enbart den släta nosgrimman från Dýon, alltså inte hela tränset

Svar: Nej det går tyvärr inte

Hej tänkte höra om du tror att en häst som har cob kan ha full och värt om???

Svar: det beror på hur stor hästen är men är det en rätt ädel häst som inte har så stort huvud så ja då går det.

Hejsan :)
Jag undrar om du ska beställa hem mer träns och om du isf kan beställa hem ponny också ? :)
och får man har repnosgrimman på ponny ? :)
jätte tacksam för svar!
Svar: Kommer inte att ta hem fler träns men det kommer att finnas i webshoppen sedan,håller på med den nu. Jag vet faktiskt inte om man får tävla med repnosgrimma på ponny men jag gissar att svaret är nej, kolla i TR:)

vet du var man kan köpa gpa speed air billigt?

Svar: Kolla på www.calevo.com och www.cavallo-shop.de

Hej, kommer du att fortsätta importera och sälja saker genom bloggen? om så - vad tänkte du sälja till näst? Och hur går det med webshopen? Är den igång snart?

Svar: Nej det kommer jag inte göra bara 1 eller 2 ggr till. Webshopen håller jag just nu på med designen så det går framåt:) Känner ni mig rätt så vet ni att jag vill att den ska vara SNYGG!:)Förhoppningsvis igång om 1-2 månader:)

Kan du vara snäll och säga vart man kan få tag på JW nosgrimman i Sverige? :)
Svar: Skara hästsport

Hur mycket kostar RG schabrak +luva?
Svar: det varierar jättemycket beroende på modell allt från 1 500 kr för schabrak+600 kr för luvan eller 700 kr för schabrak + 500 kr för en luva. Beror på hur många passpoaler material osv du vill ha.
RG schabrak:

Hästar till salu

Jag tycker att det är jättekul att titta på hästannonser just nu kollar jag runt rätt mycket eftersom att vi ev ska köpa en ny häst, men det är verkligen inte lätt, jag tycker många hästar känns så mellanmjölk, gäsp ungefär.
Den här hästen ser lättriden ut men hade ingen snygg typ, kort tunn hals och den ser så loj ut och lite tung fram:


Den här är också lite tråkig, ingen jättebra galopp men finare än den översta:Den här däremot såg trevlig ut positiv och lätt i sprången:


Den här ser jättefin ut blev lite smått förälskad dock inga supersprång men tror det beror på ryttaren en del gillar inte riktigt hur han rider den fram till hindren:


Vad tycker ni?

Scapa sports 2010!

Jag kan erbjuda mina bloggläsare att få köpa schabrak+luva från Scapas helt nya kollektion. Priset blir dock betydligt högre ca 700 kr+frakt för ett schabrak och ca 270 kr för luvan då priserna stigit, vill inte ens tänka på hur mycket de kommer kosta i butikerna i Sverige...denna kollektion är limited edition och har redan börjat sälja slut hos leverantörerna. Schabraken kommer att kunna levereras i slutet på månaden.
Priset är ej prutbart! färgerna är fuschia, limegrön,marinblå och vit. Matchande luva finns endast till det marinblå schabraket INGEN annan färg! tyvärr finns inga jättebra bilder ännu men färgerna är de som syns på benlindorna:


Såhär ser loggan ut på schabraken på vänster och höger sida och dessa färgerna finns:


Detta är alltså bara en intresseanmälan, finns inget intresse tar jag inte heller hem några.

Intressekoll

Tänkte bara höra om det fanns något intresse för några produkter jag ev tänkt ta in tex:
Dyon antibitmartingal alltså bara plattan lös pris ca 550 kr +frakt 60 kr


Dyon anatomisk nosgrimma OBS matchande pannband ingår! pris ca 1 200 kr+frakt 40 kr
Jag kommer ev också att ta in Dyon tyglar så hör av er om ni skulle vilja ha ett par.

sedan har jag tänkt ta in fler Scapa schabrak den här gången även dressyr, så alla dressyrryttare är det någon av dessa färger som känns mest intressant?:) pris 450 kr+ frakt 60 kr


Påminner även om att det nu bara finns 1 enda Dyon träns kvar som ligger här hemma och väntar. Det är svart strl full pris 999 kr+frakt 60 kr

Bloggpaus

Som ni kanske märkt har jag en bloggpaus, vet inte hur länge den kommer att vara men jag har helt enkelt ingen lust att blogga längre, inte så kul när det inte finns någon egen ridning, träningar eller tävlingar allt står still för tillfället och jag känner inte för att bara skriva om utrustning. Jag kommer däremot att svara på era frågor någon dag. Givetvis fortsätter även tävlingen om Scapa schabraket.
Hoppas allt är bra med er och era hästar
Ha det så bra sålänge så hörs vi kanske snart!

Några träns kvar

resten är sålt. tack alla ni som köpt och det är extra kul att några av er lagt upp bilder på sakerna på era bloggar:)
Hursomhelst finns det nu bara 3 Dyon träns kvar nämligen dessa:
Dyon träns med slät nosgrimma strl full färg brun pris 999 kr+frakt 60 kr
Dyon träns med kombinerad nosgrimma strl full färg svart och brun pris 999 kr+frakt 60 kr
Är du intresserad av att köpa maila mig manhattan2006@yahoo.se

jahopp....

är det nu man ska deppa ihop totalt?hela dagen har varit skit rent ut sagt...börjar med att det som vanligt är mycket trafik i stan, sedan kör vi fel och när vi ska köra tillbaks så hamnar vi bakom en lastbil och en annan bil så kommer en brant backe och lastbilen stannar!Den kommer inte upp den börjar åka bakåt...det var så läskigt vi tuta som dårar på den ursäkta idiotkärringen i bilen framför oss att hon skulle köra om tror du den smarta jäveln gör det? nej. så vi fick köra förbi mot fel sida av trafiken dessutom var det en kurva så man såg inte när det kom en bil och det gjorde det hela tiden, jag bara darrade så rädd var jag för det första kan man inte stå med en häst i transport i en sådan brant backe och varje gång lastbilschauffören försökte komma upp så gled han neråt vi höll på att bli mos. Stannade en bit bort och kollade till Orianda men hon var lugn som tur var. Så jag fick ringa till kliniken och säga att vi blev ca 20 min försenade.
Sedan till själva hältutredningen.
Det börjades med att göra böjprov inget syntes och sedan vände jag henne på en liten liten volt det är då det har synts litegrann, men givetvis syntes det ingenting då, åhh nej tänkte jag skulle vara väldigt typiskt tänkte jag om man har åkt 9 mil och så syns det inget men det måste det göra på något sätt.

Så veterinären tyckte vi skulle provocera fram det genom att jag longerade henne i sandpaddocken mycket i trav och galopp i båda varven, syntes fortfarande ingenting. Sedan tog vi ut henne på hårt underlag på en liten volt och då syntes det klart och tydligt att hon var halt på vänster fram. Bedövningen lades i hovleden på vänster fram sedan tog vi ut henne på en liten volt igen och då var hon halt på andra benet istället, alltså var hon halt på båda fram, antagligen därför det har varit så diffust och därför det inte har synts på rakt spår.
Sedan togs framskorna av och hovlederna röntgades.'

Diagnosen blev alltså hovledsinflammation på båda fram så hon sprutades och lindades. Veterinären trodde att det är hennes hovar som tydligen har fått en del hålväggar kan vara orsaken, sedan har hon ju rätt understuckna trakter vilket såklart bidrar. Men eftersom hon aldrig har haft några problem tidigare så antar jag att det har att göra med att hon gått med snösulor+ broddar hela vintern, tror inte snösulorna varit bra för henne som brukar ha hela sulor+silikon annars. Jag har ju trots allt knappt ridit i vinter och inte hoppat heller pågrund av all snö så det beror iallafall inte på det.

Så nu ska hon ha boxvila 2 dagar sedan gå i en liten hage i 3 veckor sedan är det dags för återbesök är hon bra då ska jag börja skritta henne. Deras hovslagare skall även titta på hennes hovar och se om det finns något bättre sätt hon kan skos på.
Det ENDA positiva med denna dagen är att veterinären gav ett bra omdöme om Orianda och frågade mycket om hennes stam och tyckte absolut att jag skulle ta föl på henne och att hon hade väldigt fina kvalitéer. Orianda var jätteduktig förutom när hon stod och steppade på stället i dagboxen då medans alla andra hästar står så lugnt och fint:p
Någon som har erfarenhet av hovledsinflammation? Jag har ingen egen erfarenhet av ledinflammationer överhuvudtaget.....
usch nej känner för att gå och gräva ner mig


Åker tidigt imorgon

till Ale klinik. Så ni hör inget från mig förräns imorgon eftermiddag.
Godnatt:)

Vilken storlek?

Någon som har en Antares förbygel?Undrar lite hur dom är i storlekarna tänkte köpa en:) De har 3 olika storlekar 1. liten häst. 2. normalstor häst och 3. stor häst. Vilket fömodligen står för 1. cob 2.full och 3.X-full.
Orianda har normalt X-full på förbyglar men på sin CWD förbygel har hon strl 3 för den är stor i storleken. Så vad tror ni?
Sedan undrar jag vilket clips hade du valt, med svenska flaggan eller med Antares logga?Egentligen tycker jag USA flaggan är snyggast:p

Flippanbettet

Jag har fått flera frågor om Flippanbettet så jag tänkte skriva lite mer om varför jag tycker att det är ett väldigt smart bett.
Först och främst har jag provat många olika hävstångsbett. Tex Mikmar, Myler, Nathe osv
Många bett fungerar kanske bra 1-2 ggr men inget har känts helt 100. Jag red på ett vanligt pelham ca 1 år men en dag så blev det helt plötsligt för skarpt hon ville komma undan kedjan och krullade ihop sig i hoppningen så det gick knappt att styra. En av de främsta anledningarna till att jag köpte just Flippanbettet var därför att det är ingen kedja på det utan en nylonrem istället och det är ett betydligt mildare bett än ett vanligt pelham.
Nu har jag ridit med det i ungefär 2 år och det funkar fortfarande superbra. Det bästa med detta bettet är att man kan variera det en del så det kan bli olika skarpt beroende på hur långt ner man fäster tygeln.
Jag tycker att bettet passar bra till starka hästar som lätt krullar ihop sig. På detta bettet vågar hästen ta stöd och bettet upplevs aldrig för skarpt.
Sedan är det ett snällt bett för hästens tänder med tanke på att det är i gummi och det är en flexistång så det gör bettet ännu mildare eftersom det kan böjas och forma sig efter hästens mun.
Bettet passar alltså både starka och känsliga hästar enligt min mening eftersom man som sagt kan flytta tygeln.
Butterfly flip, Malin Baryards sto är väl ett bra exempel på detta, en känslig häst som fungerat bra på detta bettet. Min häst är inte så känslig som Flippan men ändå fungerar bettet superbra på henne också.
Är det något mer ni undrar så är det bara att fråga, vet inte exakt vad det är ni vill veta och jag är rätt kass på att skriva utvärderingar om produkter;)
Flippan:


Orianda:


Bettet finns i 3 olika varianter alla kostar runt 2 600 kr, det kan dock skilja ett par 100-lappar mellan olika butiker.
3-delat


Stång med tungfrihet:


Flexistång (den jag har)


Tävling

hos Kristina Warg var med du också:)

Frågor

Hittade den här listan hos Matilda så jag tänkte givetvis också fylla i den;)

1. Vem är du? Någon som heter Caroline;)
2. Är du självständig? Beror väl på inte såpass att jag vill leva själv..
3. Personlighet: Snäll, omtänksam, empatisk, känslig och blyg
4. E-post: manhattan2006@yahoo.se
5. Stjärntecken: Fisk.
6. Jag kommer från: Skene
7. Jag bor: Skene
8. Mentalitet: lugn
9. Civilstatus: Pojkvän
10. Spel? hmm kortspel
11. Mac eller PC?PC var det visst
12. 1024*768 eller 800*600? 1024*768
13. Internet Explorer eller Netscape? internet antar jag
14. Din bästa egenskap: Kärleksfull
15. Din sämsta egenskap: Ibland slarvig
16. Husdjur: hästar, hundar, katter
17. Familj: mamma, pappa, syster
18. Kroppsdel du har mest nytta av? Hjärnan och benen
19. Kroppsdel du tycker bäst om: samma
20. Jag sover: oftast som en stock:P
21. Djur jag är lik: haha nej jag vet inte
22. Tror du på något? Livet
23. Frisyr: Långt lockar det ofta
24. Hårfärg: Platinablond
25. Ögonfärg: Blå
26. Längd: 157,8 cm:)
27. Jeansstorlek: oftast 26
28. Skostorlek: 37.
29. Gillar: Hästar, tävla, umgås med vänner, shoppa
30. Ogillar: själviska, elaka människor, orättvisa
31. Favoritmat: Svårt Thaimat och grillat är alltid gott
32. Favoritglass: Vienetta gillar mest pinnglass annars....
33. Favoritdessert: kladdkaka eller philadelphiatårta
34. Favoritpizza: kycklingpizza eller kebabpizza
35. Favoritdryck: Fanta Exotic
36. Gillar du godis? Ja!
37. Isåfall vilken sort? gärna surt eller choklad
38. Min favoritdrink(ar): Rosa Pantern och alla sorts melondrinkar
39. Min favoritfilm: Avatar
40. Min favoritdag: Lördag
41. Mitt favoritklädesplagg: En snygg kort klänning och ett par höga klackar.
42. Min favoritbok: Moonwalk
43. Min favoritmusik: Pop, RnB, techno etc
44. Min favoritlukt: Gillar Dior och Guess
45. Min favoritblomma/planta? Ros
46. Öl eller vin? Vin kan inte dricka öl, det är äckligt och luktar fyllo haha
47. Liknar du en kändis? Det tror jag inte men fått höra en del
48Senast köpta skiva: Michael Jackson This is it
49. Senast film på bio: Avatar
50. Bästa låten i världen: Oj kommer aldrig kunna välja en men måste jag så Will you be there med Michael Jackson
51. Senast lästa bok: De dödas mässa
52. Favoritförfattare: Vet inte
53. Skriver du dagbok? Nej men gjorde när jag gick i mellanstadiet
54. Bästa årstiden: Sommar.
55. Älsklingsfärg: Blå, rosa, svart och vit.
56. Skulle aldrig ta på dig: Allt som är stort, jag gillar tajta kläder. Gillar inte randiga kläder, kängor, ryggsäck, magväska haha, ja det finns nog mycket
57. Vad ville du bli när du var liten? Har aldrig drömt om något speciellt förrens jag blev vuxen
58. Blev du det? Yes snart har jag en egen ridsportaffär
59. Brinner för: Djur och rättvisa
61. Katt eller hund? Beror på älskar siameskatter och Chihuahua
62. Har du nån nojja? jag är jämt rädd att lämna spisen eller locktången på:p
63. Fobier? Nja har lite bacillskräck och höjdskräck
64. Deppig eller glad? Oftast glad jag har en förmåga att aldrig tillåta mig själv att deppa ihop
65. Politiskt insatt? Sådär
66. Värdesätter du ärlighet? Ja.
67. Brukar du dra vita lögner? Det händer men oftast säger jag som jag känner.
68. Är det ok med vita lögner? Ja det kan det vara men inte till folk man känner
69. Känner du en mytoman? Nja kände snarare
70. Tycker du bäst om film på bio eller hemma? Är olika kan vara kul med bio ibland om det är en riktigt bra film
71. Skulle du kunna tänka dig att bo utomlands? vet ej
72. Hur tidigt stiger du upp? är olika
73. Är det bra eller dåligt? bra
74. Vem/vilka vet mest om dig? Oj min pv, familj och vänner
75. Gillar du att slåss? Nej jag är lite av en konflikträdd person kan bero på att jag varit utsatt för våld av andra tjejer...
76. Vad har du på dig just nu? En tunika och leggings
77. Vad ska du göra ikväll? Umgås med min pv och kolla på Desperate Housewives
78. När var du senast riktigt full? för 4 år sedan kanske..
79. Är du seriös? Ja om jag inte skämtar
80. Hur många väskor äger du? hmm kanske max 10?väskor är inte min fetisch...
81. Hur många bilar har du/din familj: ehh beror på hur man räknar men 3 med firmabilen
82. Hur många biologiska syskon har du? En äldre syster
83. Isåfall, vad heter de? Jessica
84. Hur många timmar sover du per natt? Olika 6-8 tim
85. Vem är snyggast i världen? Min kille såklart:) annars svarar jag Michael Jackson
86. Vad är du allergisk mot? Inte allergisk men jag ogillar svamp och oliver...
87. Ska du duscha idag? Redan gjort
88. Vad är det för veckodag? Tisdag.
89. Vad är det för datum idag? 4 maj.
90. Vad gör du nästa år? har en ridsportaffär m.m
91. Är du likgiltig? Nästan aldrig jo typ om det gäller politik det orkar jag inte sätta mig in i
92. Hårdrock eller synth? haha om jag måste välja så hårdrock
93. Är du uppväxt i stan eller på landet? Landet.
94. Har du utländska föräldrar? Nej
95. Gillar du att laga mat? Ja men inte bara till mig själv men är det till någon annan också så
96. Märkeskläder eller secondhand? Märkeskläder har aldrig köpt secondhand
97. Hur många par skor har du? vet inte max 30...de flesta är över 12 cm höga...
98. Fixa håret eller fixa makeupen? Sminket om jag måste välja
99. Vem är snällast just nu? Hästarna,pv och familjen
100. Var har du ont? lite i hjärtat


Frågor

Tänkte som vanligt svara på lite frågor:)
vad är det för skillnad på JW och dyon rep-nosgrimma? :) tack för svar!
Svar: Dels skiljer priset en hel del JWs ligger runt 549 kr då ingår snokrem+sölja. Dyons vet jag inte exakt priset på i Sverige då den knappt säljs här men säkert 700 kr för bara nosgrimman+säkert 200 kr för snokrem+sölja. Någon som vet exakt pris i Sverige?
Sedan är det inte samma färg på dom och Dyons har vita stickningar på sin. Jag tycker personligen Dyons ser lite mer "lyxig" ut men båda är jättefina. Jag tror även att JWs har lite längre rep på sin Dyons är något kortare. Vad gäller kvalitén är båda av bra läder men kanske att Dyon är snäppet bättre men båda görs i såvitt jag vet av engelskt läder.
JW:


Dyon:Vet du vart man kan hitta "tygelhandtag" för ett bra pris?

Svar: Rein bows kan du hitta här för 395 kr: www.hippofarm.se

Hur lång är du? =) skulle verkligen vilja veta!
Svar: Hehe jag är hela 157,8 cm:)

Hon är så fin! :) Det jag undrar är hur hög hon är? :)
Svar: Tack:) har inte mätt henne men kanske runt 172? fast hon upplevs större då hon är rätt rejäl en riktig "karlhäst" enligt vissa haha

vart kan man hitta Treadstone's Klinker träns billigast ? :)

Svar: Den här frågan är jag osäker om jag redan svarat på haha men kolla på www.hastboden.se

Klurig fråga - var får jag tag i ett löst spänne till looptyglar? Går det ens? En av mina hästar trampade av ett par Dyontyglar på tävling och spännet dök aldrig upp :(
Svar: Ja det var en klurig en;) Men jag har faktiskt aldrig sett lösa spännen som går att köpa, tråkigt men du får nog köpa nya tyglar...

Provridning

Strax kommer en ut och ska provrida Kotten vi funderar nämligen på att lämna ut henne på foder. Vi kommer nog att lägga aveln på is ett tag är faktiskt lite trött på det, det är jättekul med avel om man ska behålla fölen men för att sälja nej tack.
Men vi ska ju behålla Celebrity så det kommer bli kul att följa hans utveckling. Vi skulle inte ens tänka tanken på att låna ut Kotten om det inte vore för att vi känner henne som ev ska ha henne på foder, hon har haft egna hästar i många år. Vi får se hur det går Kotten är ju en ursnäll häst men något känslig är hon väl med tanke på att hon blivit illa behandlad tidigare. Men hon är lugn och en trevlig häst.
Vi ska faktiskt köpa en ny häst om någon/några månader därav min fråga om bra försäljningsstall och vart ni hittat era hästar;)
Kotten och Capital Blanche:

Veckans Fynd!

Enligt mig världens bästa bett!
Nathes "flippanbettet" för 209 euro du hittar det här: www.reitshop24.de


Även detta är på rea för 145 euro:Bara det är en häst...

Jag ser mig själv som en riktig hästmänniska, hela min uppväxt har bestått av hästar, jag har aldrig varit "hästlös"
Det är rätt lustigt ändå hur mycket som förändras, när jag var liten var jag glad att jag överhuvudtaget hade en häst eller shetlandsponny var det i detta fallet. Jag tror inte att jag ens funderade över vad andra hade för hästar eller ponnyer utan jag älskade min lilla shettis Olle.
Sedan att han var bråkig och bockade av en nästan varje gång de första åren brydde man sig inte så mycket om eller att han jagade mig och vände sig om och sparkade åt mig när jag skulle hämta honom från hagen nej han var helt enkelt bäst:)

Jag tycker att ALLA hästraser är fina och alla har sina speciella fördelar. Jag har tillexempel alltid älskat Nordsvenskar vi hade 3 stycken när jag var liten jag såg verkligen upp till dessa underbara individer de var så vackra och så snälla. Men med åren har jag märkt att det inte längre räcker med att det är en häst med fyra ben utan där kommer alla kraven in helt plötsligt....jag vill inte bara ha en häst utan jag vill ha en viss sorts häst.

Inget konstigt med det kanske men ibland kan jag bli besviken på mig själv att jag är så kräsen men kanske handlar det om att hästar är så fruktansvärt mycket dyrare än vad dom var för 15 år sedan? Alltså att man vill ha valuta för pengarna kan man säga.....självklart är det helt andra krav på en sporthäst också  men ändå en äkta hästmänniska är för mig någon som gillar hästar punkt. Inte någon som säger att araber är stirriga, islandshästar fula, travare värdelösa etc. Nej jag vill ändå påstå att det går att gilla och se det vackra i alla hästraser oavsett om man inte vill äga alla. Bara en tanke....

Bad news...

Jag har beslutat mig för att kolla upp Orianda eftersom det inte blivit bra efter ca 3 veckors vila, jag testade att skritta 2 dagar men det blev lite sämre av det och eftersom hältan knappt märks något så känns det lite lurigt.
 Det kan ju vara så att det är något som kräver behandling så därför ringde jag imorse. Jag har nu fått en tid på Ale klinik på torsdag. Jag tycker dom är bra där fast visst är det lite jobbigt att behöva köra i Göteborg mitt i rusningstrafiken på morgonen:S
Jag har faktiskt aldrig behövt åka iväg på en hältutredning så jag känner mig lite nervös och tänker mig alla värsta skadorna som finns usch inte kul alls.

Chippendale Z

är verkligen en häst i min smak, skulle inte vara fel att betäcka med honom. Han är verkligen snygg och har enorm kapacitet. Han har dessutom topphärstamning e: Cento-Cassini I
 

Update

Jag har en del utrustning kvar maila mig om du vill köpa något manhattan2006@yahoo.se
Dyon träns med slät nosgrimma endast bruna kvar strl full pris 999 kr+frakt 60 kr


Dyon träns med kombinerad nosgrimma färg svart och brun strl full pris 999 kr+frakt 60 kr


Dyon schabrak strl full 390 kr+frakt 60 kr


Glengordon schabrak strl full brunt med rosa passpoal och beige kantband endast 1 kvar pris 280 kr+frakt 60 kr
maila mig om du vill köpa något manhattan2006@yahoo.se

Vad tycks?

Bestämde mig för att behålla en av Dyon repnosgrimmorna eftersom jag länge funderat på att köpa en men oftast finns dem bara kvar i strl ponny i affärerna. Provade den på Orianda innan tyckte det blev riktigt snyggt faktiskt dock var det precis att hon kunde ha den, gick precis att knäppa:S


Jag har bara en Dyon repnosgrimma kvar  strl full vill du köpa den så kostar den 700 kr+frakt 40 kr.
Måste också tillägga att det är alltså 2 söljor till nosremmen inte bara 1 som jag trodde vilket är jättebra om man skulle tappa bort den andra:)

Fri!

Jag släppte ut Orianda i den stora hagen nyss, det var uppskattat:)
Tråkigt i grushagen:


Hämta mig nuuu!


Friiii!

Bloppis

Säljer en luva från Christina Sport strl full. Jättefint skick som ny. Nypris 475 kr. Säljes för 250 kr. Maila mig manhattan2006@yahoo.se vid intresse.

Ännu en rolig bloggtävling:)

Hos Lovicious var med du också!

RSS 2.0