På lördag

åker jag upp och hälsar på Orianda ska bli jättekul:) Sedan kommer jag även att besöka Skara hästsport såklart, hoppas på att hitta något fint, så ser ni någon blond på kryckor i sällskap med 2 andra blondiner så är det nog jag haha...

Scary moment

Märkte idag hur mycket smalare mitt vänstra ben är, helt sjukt hur mycket muskler som försvunnit på bara en månad, vågar inte ens tänka på hur det kommer se ut om en månad till:S Det syns mer i verkligheten och känns framförallt, det är helt toppigt benet står liksom upp om jag lyfter benet...
Vet inte om jag sagt det men läkarna trodde ju först att det var en spricka men det är alltså en fraktur, plattan på bäckenet är helt av som ni kanske såg på röntgenbilden. Jag gick på benet hela tiden när jag var på sjukhuset första gången eftersom jag ännu inte visste hur skadad jag var och fick sitta på en träbänk i 4 timmar trots att de visste att jag fått en häst över mig så mamma fick säga till att jag inte kunde sitta där längre först då fick jag en brits att ligga på, dessutom fick jag inget smärtstillande.
Läkaren tyckte först inte jag skulle röntga mig för strålning är en risk! Men när han skulle hjälpa mig att gå och såg hur illa jag gick så ändrade han sig och det var tur det. Först efter att jag blivit röntgad fick jag smärtstillande. Nej om man skadar sig illa så ska man ringa ambulans och inte åka in till akuten den saken är säker.

Produktutvärdering Dyon träns

Längesedan jag gjorde någon produktutvärdering så här kommer en. Jag köpte mitt Dyon träns för ca 2 år sedan. Jag hade letat ganska länge efter ett snyggt träns med bred nosgrimma. Tränset kommer från Dyons Dyon collection dvs deras kollektion av bästa kvalité. Tränset är  gjort av engelst Sedgewick läder. Nosgrimman har pullbackknäppning, något som ofta finns på dressyrträns.
Det är ett träns som jag garanterat aldrig kommer att tröttna på eller sälja. Lädret är väldigt mjukt, det enda jag kan störa mig på är att nosremmen har töjt sig en del, förmodligen av munsaliv, inte för att det gör något egentiligen Orianda har såpass stort huvud så jag kommer aldrig behöva ta nya hål eller så men jag har nog 2 hål längre in nu än från början.
Kort och gott, jag älskar det här tränset!
Produktbilder:




Bilder på mitt:





Equiline Yearling

Vad är grejen med Equilines Yearling lindor? Det är bara vanliga lindor vad jag vet, varför vill dom försöka sälja det som unghästlindor?Eller finns det ingen tanke bakom namnet Yearling kanske...

Frestande...

Det känns väldigt frestande att åka på Skara Hästsports 10-års jubileum den 4-7 november. De har 20% rabatt på allt i butiken och 50% på vissa varor. Hmm det tål att funderas på:)

Filmtips

Såhär i halloweentider vet jag en film som passar perfekt nämligen Sleepy Hollow. Den är lagom läskig och det finns såklart hästar med och huvudlösa ryttaren...Scary...

Snyggaste HV Polo schabraken

Jag gillade inte HV Polo innan, tyckte inte shabraken var snygga alls men när vinterkollektionen kom så ändrade jag mig helt, det finns massa fint.
Snyggaste shabraken enligt mig



Ser ut såhär på andra sidan:





Nästa vecka

kommer lite olika Scapa schabrak hem till mig. Denna gången är det faktiskt många dressyrschabrak, hoppas alla dressyrryttare uppskattar det:)men såklart blir det även allroundschabrak.
Några av alla färger och modellerna jag kommer sälja







+ flera andra och såklart några av de nya modellerna för 2011 som jag bloggat om tidigare.


Svar

Vissa har frågat om Matilda ska tävla Orianda medans hon står där, eftersom det är i slutet på säsongen så tror jag inte det men kan hända att det blir någon tävling i januari men det beror ju på hur länge hon ska stå där. Eftersom Orianda endast står där för att jag själv inte kan rida för tillfället så har vi ingen speciell plan på hur hon tränas osv utan hon rids som vanligt både i markarbete och hoppning, då jag har fullt förtroende för Matilda är det inte så att jag lägger mig i det, visst har vi en dialog men det finns alltså inget speciellt träningsupplägg. Det är ju inte så att hon står där för att lösa något specifikt problem utan endast för att hållas igång, hon är en häst som mår bäst av att få av sin överskottsenergi och tränas ordentligt annars får hon hjärnspöken;)
Matilda får såklart välja hur mycket hon vill dela med sig av sin träning men hon har självklart min tillåtelse att visa lite av Oriandas vardag.


Animo

Animos luvor ser man inte ofta, har faktiskt aldrig sett dom i Sverige ens, här finns dom iallafall i 2 olika modeller www.reitershop.luessing.de
En lite dyrare med strass och en med bara den vanliga loggan.



Min röntgenbild på skadan inte så intressa...

img_0188 (MMS)

Min röntgenbild på skadan inte så intressant kanske men så ser det ut


Internationalshowjumping is everywhere

Det kan knappast bara vara jag som märkt att nästan oavsett vad man googlar efter för utrustning typ RG, Dyon eller vad det än är så kommer min blogg upp. Tycker själv det är smått irriterande, kan inte ens föreställa mig hur irriterande det är för alla andra då haha...

Inspiration

Bloggen känns så tråkig nu utan nya ridbilder så idag ansträngde jag mig lite och gick ut till sadelkammaren, tog lite bilder på några grejer allt för att få lite inspiration, jämt om jag kollar på andras eller min egen utrustning så kommer jag på nya färgkombinationer som kan vara snyggt osv.





Sedan putsade jag lite läder, har inte putsat vissa av sakerna sedan olyckan så det var lite grusigt vissa av sakerna dessutom upptäckte jag att Scapa luvan hon hade på sig när hon gick omkull gått sönder, hela ena örat är helt av och jag har ingen aning om vart det kan vara så det är bara till att slänga

Lady in red


Pannband

Mitt favoritpannband är det här swarovskipannbandet i rainbow eller spektra som färgen också heter, alltså stenarna blingar i alla olika färger...


Det blingar helt sjukt mycket!





Har även ett likadant fast andra färger men det använder jag inte





detta köpte jag på Falsterbo, det guldiga blänker fint och känns rätt lagom flashigt, har tyvärr ingen aning om vad det är för märke men det var billigt iallafall.


Annars tycker jag det är rätt svårt att hitta snygga pannband men dessa som Equipe säljer gillar jag





Orianda

Saknar henne, blir kul den 11 november då ska jag åka upp och hälsa på henne och prova förbygeln och ta med en banan hon älskar bananer haha.





Frågor

johanna om Bättre bilder:
vet du var man kan köpa lamicells nya mirage schabrak? :)
Svar: här tex www.cavaleurope.com

Karin om Samma häst:
Vet du var man kan köpa lamicell schabrak?
Svar: ridsportbutiken.net har flera olika modeller


karolina om Matchning:
hej, jag undrar om du vet några som säljer cwd förbyglar ? ir cwd grejer överhuvudtaget ´
kram
Svar: Toprider och www.toutpourlecheval-shop.org


Anonym om Adamov:
Vet du var man kan hitta Rambo Duo Heavy Weight Turnout Rug täcket till bra pris? Spelar ingen roll om det är från sverige eller utomlands! Har kollat på de länkarna du har visat innan men hitta inte rätt storlek där :/
Svar: kolla på ebay.co.uk


FRIDA ELMLUND - en hästmänniskas vardag  om Modet blir allt mer påkostat:
Vad är det för jacka och var kan man hitta den? jättefin! :D
Svar: här www.horseconnection.de och på ebay.de

Helena Lindin  om Bett jag skulle vilja prova:
Hej
Jag tänkte bara höra om du vet någonstans de säljer J van D schabrak med svenska flaggan på? Jag har försökt söka på nätet utan resultat. Tack på förhand! /Helena
Svar: Toprider

lollo om Scapa sports skrittäcke:
fy fan vilken snygg sadel! är det en butet? fungerar de på hästar med mycket manke?
Svar: tack, nej det är en Prestige Arezzo D, den ska säljas. Ja den passar hästar med rätt hög manke.

Klara om Frågor:
Tackar! :) Förresten, vet du vart Schockemöhle-schabraken säljs i många färger? Har googlat men får bara upp jättedåliga sidor.. :/
Svar: stablestore och xtremehorsemakeover.com har många färger

Anonym om Snyggt på olika sätt:
var hittar man repnosgrimmor med svart rep?
Svar: equiport och www.cheval-shop.com

Lovisa om I just can´t get enough:
hej! tror du att du kan ta hem ett sådant lamicell schabrak du har på bilden? det e lite kul för jag tävlar i Wallonie distriktet i belgien och exakt det märket har stallet jag har min häst i! XD
Svar: Tyvärr de såldes nästan bara i Belgien och de är från 2008 så det finns inga kvar på lager hos Lamicell. Jag har faktiskt 3 stycken sådana. Jag sålde de schabraken för 2 år sedan, de  var väldigt populära! Jag har även ett täcke från den kollektionen.







Antares

Flera har frågat mig om var man kan köpa Antares förbyglar. De finns på tex Bengts hästsport, SEG company och Charlies häst & hund. Utomlands finns dom på tex www.sans-faute.fr och på www.proformequine.co.uk där köpte jag min.
Tyvär har en del affärer problem med leveranser från Antares, vilket jag tyvärr fick erfara eftersom jag fick vänta sålänge. Förbyglarna med flagga finns i 3 olika modeller.
Med bara resår pris ca 1 900-2 000 kr


Nästan helt i läder pris ca 2 000 kr


Och så den jag har som kallas "Le klipper"  pris ca 2 400- 2 700 kr
den fästs längre ner alltså i sadelgjordsstropparna precis som på vissa av CWDs förbyglar, helt klart den lyxigaste modellen och även den dyraste.


Sedan kan man välja mellan flagga, Antares loggan eller en helt valfri bild eller logga, man kan alltså bifoga en JPG bild och få precis den bilden, sedan kan man även välja färg runt clipet. Jag tycker silver är snyggast men det är ju en smaksak.


But why?

Hade tänkt köpa ett J.van.D schabrak med flagga på Globen om jag kan gå då bara det att jag stör mig på att luvan inte alls är lika snygg som schabraket och vad är det för material, är det eqyptisk bomull som RGs luvor? Jag tänkte istället  beställa en RG luva med glitterpasspoal i samma färger som J.van.D schabraket, smart va?;)
Vad tycker ni hur snygga är J.van.D luvorna?De ser ut som de där La kim luvorna tycker jag...
J.van.D


La kim


Dyons nosgrimmor

Jag gillar verkligen Dyons träns, speciellt med tanke på deras smarta lösning att nosgrimmorna saknar nackrem och bara spänns fast på sidorna plus att man kan köpa alla nosgrimmor lösa. På så sätt får man snabbt och enkelt ett "nytt" träns.
Nästa nosgrimma från Dyon som kommer om ca 2 veckor till mig är den här, har alltid tyckt att den är väldigt fin


Bättre bilder

på förbygeln kommer här:











Samma häst

fast annan sadel annat ridhus?haha Orianda ser ut att trivas, hon har iallafall Soft up stigbyglar det är hon van vid;) och alla ser väl vilket schabrak det är?;)

Antares är här

Idag kom äntligen min Antares förbygel! Har väntat 3 månader tror jag ett skämt, tydligen skickade Antares fel flera gånger och så skulle den tillverkas också förstås men jag fick den dyrare modellen som tack för att jag var så tålmodig. Sedan fick jag silver runt flaggan och inte svart precis som jag ville ha, mycket viktigt haha
Bilderna är tagna med mobilen så den är mycket snyggare i verkligheten, ska ta bättre bilder i veckan. Idag är jag glad!




Matchning

Gillar idén att kunna matcha schabrak med ridbyxorna. Equilines Victory schabrak som jag har finns det även ridbyxor som matchar, är riktigt sugen på att köpa ett par
luva


+ schabrak


+ ridbyxor=sant hittade ingen bild på rätt ridbxor, dessa finns alltså utan strass och med guldkransen istället.

Söt

Vad glad jag blev när jag väcktes av detta mmset imorse! Orianda ser förväntansfull ut, kanske kommer Matilda och ska rida snart?;)


Döbert

Vad gillar ni Döberts pannband?
Hittade några riktigt snygga på mässan detta året som jag fotade


www.horsestar.de finns många fler modeller som dessa tex




Horseware rea

Tips böckmanncenter har just nu rea på flera av deras Rambotäcken
Rambo Original turnout medium Nu 1 568 kr 2 240 kr

Nu har hon åkt

Nu har Orianda åkt, kommer sakna henne jättemycket men jag vet att hon är i trygga händer hos Matilda
Efter att jag har röntgat mig igen den 11 november tänkte jag åka och hälsa på.






Packningsdagen

Idag blir det till att packa väldigt mycket. Först ska jag eller min syster rättare sagt packa Oriandas saker som ska med henne, idag åker hon nämligen. Själv ska jag få hjälp att packa allt som jag ska ha med mig, imorgon flyttar jag och Christian till vårt hus nämligen.


Agria mani?

Varför är så många helt besatta av Agria prylar? Förstår inte grejen, någon som kan förklara? Såg nyss på Tradera att ett begagnat ländtäcke där var uppe i över 400 kr, det kostar mindre än så nytt...
Folk verkar helt galna i allt därifrån men täcken och schabrak verkar hetast...
Är det så snyggt?


Adamov


Härlig färg har denna valack vid namn Adamov e: Sijbrand(Heartbreaker)xModern. Pris 9500 euro
 http://www.hs-meijer.nl 






Sneak peak Scapa vinter 2010

Här kommer en liten sneak peak på Scapas vinterkollektion, tyvärr dåliga suddiga bilder...kom ihåg var ni såg dom först;)

Bett jag skulle vilja prova

Det finns en mängd bett som jag skulle vilja prova att rida med några av dom är
Myler Fullcheek


Myler kombinationsbett


Detta från Nathe


Detta från Poponcini


D-bett från Mikmar

Old stuff

Kollade igenom lite gamla bilder från 2008, känns som det var evigheter sedan.










på hoppträning i somras




Modet blir allt mer påkostat

Jag kan inte vara den enda som märkt hur mycket ridmodet förändrats under de senaste åren. Märken som Animo, Kingsland, Equiline mfl har verkligen bidragit till detta. Jag tycker det är jätekul att ridkläder nuförtiden är så påkostade med mycket detaljer, glitter, färger och mönster, allt för att ge den där lite extra lyxiga känslan. Men samtidigt är jag lite rädd för var det ska sluta. Det görs redan ridkläder med äkta päls och priserna trissas upp något enormt. Samtidigt som många klagar på den bristande kvalitén på tex Kingsland.
Visst är det jättebra med alla nya funktionsmaterial och specialdesigner men eftersom dyrast är bäst nuförtiden så kan man undra vad en dunväst från Kingsland kommer kosta om några år, finns det egentligen någon gräns?
Sedan är det såklart alltid lika roligt när man ser kläderna först utomlands och sedan ser de svenska priserna...varför ska en Kingslandväst kosta 2 000 kr i Frankrike för att sedan kosta 2 600 kr i Sverige?Det är ett norskt märke!
Jag kan inte hjälpa att tycka att visst det är kul med alla snygga kläder som finns nu, det går inte att bli bättre känns det som men samtidigt så finns det snart ingen skillnad mellan ridkläder och vanliga kläder...jag skulle lätt kunna bära vissa ridjackor och västar om jag gick på stan.
 Snart kommer man väl rida omkring i ridkläder med spets och leopardmönster på;) Eller varför inte en jacka i leopardpäls eller zebra? Snart finns det säkert ricbyxor som är delvis genomskinliga. Det är ju bara att se på vissa reklamer för ridsportmärken, förr hade knappt modellerna något smink och posade inte och nu går det inte att se någon skillnad på H&Ms modeller eller Cavallos....
Jag säger inte att det är fel, jag bara finner det lite smått komiskt och jag gillar att skriva om mina tankar....
Vad tycker ni?

Ornament

Jag har alltid varit en riktig sucker för täcken med ornament på eller svansfläta som det också kallas. Det ser lite extra lyxigt ut. Jag har även köpt lösa ornament som man kan sy på själv men det rekommenderar jag inte för det blir aldrig av haha...
Här är några märken som har fattat galoppen:
John Whitaker


Horseware


Anna Scarpati


Jacson

Dyon


Charlies häst & hund



Lösa flätor som man kan sätta på själv, dessa från Equiline


Fler exempel på märken som har täcken med svansfläta är RG, Domani, Sjöhagen wear etc

Frågor

Hanna om Sista sakerna:
Kan du tipsa om träns som matchar prestiges gamla tobacco färg?
Svar: Om det matchar exakt vet jag inte men CWD har en ljusare brun färg, även Ovation har det. Annars kan kanske träns i färgen New market passa?



Klara om I just can´t get enough:
J van D, med svenska flaggan (finns va?), sjukt snyggt! sen gärna ett schockemöhle, och ett equiline. när kommer scapas nya kollektion?
Svar: Ja svenska flaggan finns på J van D schabraken, de är dock något dyrare. Scapas vinterkollektion kommer i slutet på oktober/början på november, närsomhelst med andra ord. Spännande!

emma om I just can´t get enough:
kan du ta hem J van D schabrak & sälja? :)
Svar: Nej tyvärr, det skulle inte bli billigare heller



Lena om Övergiven..:
kan du inte lämna iväg henne tidigare då, till den som skulle ha henne :)? Inte min sak, men bara ett förslag :)
Svar: Tidigaste som går är på söndag då kommer Matilda och hämtar henne, jag hoppas min syster kan rida henne iallafall dagen innan.


Anonym om En liten lista...:
Hej!
Vet du någon sida som har bra utbud av saker från Hv Polo, är intresserad av både benskydd & schabrak. Helst en svensk, men finns det inte så går utländska också bra ;) Tack på förhand!
Svar: Vet ingen svensk webshop men svensk ridsport har annars mycket HV polo.
Här finns en del annars www.sellaport.com www.xanthos.be



Soifa om En liten lista...:
Hej! Vet du vart man kan hitta längre och nättare/smalare söljor till snokremmen? Ska köpa en repnosgrimma och vill inte att snokremmen ska sitta så högt upp.. Gillar heller inte hur dom där stora breda söljorna ser ut :/
Svar: Bra fråga, de flesta söljor som köps lösa är ju ganska breda, sedan är det svårt att bilda sig en uppfattning av hur bred den är om man bara ser en bild men här fanns en variant med knapp men den är inte supersmal www.equipeo.com här finns en smalare men då följer okså underremmen med www.cheval-shop.com



Erika om En liten lista...:
Kan inte du ta in John Whitaker Training Trousers? Tror de kommer sälja som smör :)
Svar: Nej, tyvärr inte, förstår inte riktigt hysterin över de byxorna tycker själv inte att dom är snygga, de är ju som mysbyxor/ridbyxor? Klart alla tycker olika, dessutom är dom väl på väg bort så vet inte ens om det skulle gå att ta få tag på så många.


emma om Ännu en sida:
Hej jag undrar om du vet vart man kan hitta det sjusblåa scapa schabraket tror det e 2009 collektion men e inte säker och vet du vad det heter asså färgerna?:)
Din blogg är bäst:D
Svar: Tack:) Vill du veta alla färger eller bara den?Om du menar den färgen jag tror så heter den Angelblue eller babyblue på vissa ställen finns tex här www.ruitersport-zadel-winkel.com och här
https://schimmelreiter.1a-shops.eu/

towe  om Ännu fler Scapa tips:
hej asså kan man ens importera det till sverige hur gör man isf?:)
Svar: Ja det är inga problem, du får läsa vad det står på sidan, ibland får man maila för att få veta fraktkostnad och betalningsuppgifter så du kan föra över pengar och ibland är det betala med kort som gäller.


Mathilda om Ännu fler Scapa tips:
snälla kan du tipsa om bra sidor där de har animo kavajer, kram<3
Svar: Kolla på http://www.reitsport-cavallini.de/ och https://schimmelreiter.1a-shops.eu/


Anonym om Frågor:
ställer om min fråga ifall du missat den:P
Tänkte fråga dig med om du vet någon sida som säljer animo ridbyxor i juniorstorlekar?
 Eller något annat märke som också har stretch längst ner istället för kardborre
(och väldigt gärna helskodda med)? Har sett både equilines och euro-stars men bara i damstorlekar..
 Har verkligen letat ihjäl mig! För visst finns det väl, iaf animo?
Svar: Animo har ner till 32 i dam och det är rätt litet men de har också barnstorlekar så de ridsportaffärer som har Animo borde kunna ta hem det åt dig här finns annars www.reitershop.luessing.de


Alma om Frågor:
Hej! Jättebra blogg är det du har. Har en fråga, vet du var man kan hitta en röd equiline jacka, en sådan där de står Equiline med röd text över hela armen? Billigast. Gärna svensk och engelsk sida om du har det :)
Svar: Jag har feber så kanske därför jag känner mig lite allmänt förvirrad men ska jackan vara röd med röd text?

johanna om Frågor:
vet du va hästarna ligger på för priser på den sidan? :D
Svar: Det varierar såklart men skulle säga att det oftast brukar vara från 60- 200 000 kr de jag har lagt ut i bloggen iallafall.


Sista sakerna

Maila mig om du vill köpa något [email protected]

Scapa skrittäcke strl 155 pris 650 kr OBS Sålt!





Scapa benlindor fleece 3,5 m grön/guld 200 kr



Kallt

Imorse var det verkligen kallt -4! Lika bra att inse att vintern är här. Känns som detta kommer bli en lååång vinter utan att kunna rida. Förhoppningsvis blir det en bra vår med mycket ridning istället. På söndag åker Orianda härifrån men om några veckor kan jag åka och hälsa på iallafall:)

Stockholm International Horseshow

Jag skulle vilja åka dit om jag är såpass bra att jag kan gå då. Har varit där tidigare och visst shoppingen är inte alls lika bra som Göteborg men bättre än inget. De har ännu inte lagt ut någon utställarlista men det kommer nog snart. Datumen som gäller är 26-28 November. Någon som ska dit?


Nice

Här är det just nu rea på detta Scapa schabrak kostar nu endast 39 euro

I just can´t get enough

Något som jag aldrig kan få nog av är snygga schabrak, de schabrak som jag suktar efter just nu är ännu ett Anna Scarpati som ska vara blå/orange och ett J.van.D schabrak och såklart ett av dom nya Scapa schabraken när dom kommer om dom är snygga förstås, har inte sett dom än.
vilket/vilka schabrak vill du ha just nu?



Övergiven..

Känns som jag övergivit min häst...nu är det snart en vecka sedan hon blev riden:(


Snyggt på olika sätt

Vad tycker ni är snyggast, repnosgrimma i vitt eller svart? Jag tycker båda är snyggt fast på olika sätt..



En liten lista...


Nämn något som gjorde dig glad igår:
Min pojkvän gör mig alltid glad
Vad gjorde du kl 08 imorse: Sov
Vad gjorde du för 15 min sedan: Skrev ett blogginlägg
Det sista du sa högt: hejdå
Det senaste någon sa till dig: hejdå
Vad har du druckit idag: Bara te änsålänge
Vad var det senaste du åt: Turkisk peber, ni vet godiset;)
Vad var det senaste du köpte: Ett par jeans tror jag
Vad är det för färg på din ytterdörr: ehh har flera dörrar den ena vit den andra blå
Vad är det för väder hos dig nu: regnar riktigt höstväder:/
Godaste glassmaken: choklad och vanilj melon är med gott.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Inte kärlek kanske men det kan slå gnistor
Sover du tungt: Ja ibland
Drömmer du mardrömmar: ja de flesta drömmar jag minns är mardrömmar vissa glömmer jag aldrig..
Favoritklädsel: Ett par snygga skor och snygg väska kommer man långt med
Favoritlåt just nu: hmm Elvis Presley "Burning love"
Vad ser du om du tittar till höger: Slutet på soffan
Vad gör dig glad just nu: Om en vecka flyttar jag och Christian in i vårt hus:)
Vad ska du göra härnäst: Fundera ut vad jag ska äta
Höger eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Obeslutsam
Favoritgodis: Surt och choklad
Kläder just nu: Ormskinnsleggings, svartkjol och lila topp
Hur många kuddar sover du med: Nuförtiden bara en
Spelar du något instrument: Noway
Morgon eller nattmänniska: Inget av det men kan vara uppe länge utan problem så får väl säga nattmänniska då
Vad är viktigast för dig: Att jag och nära och kära mår bra
Är du kittlig: Oftast
Snarkar du: No
Stjärntecken: Fisk
Äckligaste insekten: Spindlar och skalbaggar ligger på delad förstaplats, tycker även trollsländor är läbbigt stora:S
Stökigt eller välstädat: Välstädat men mina kläder är ibland svåra att ha ordning på.
Längtar du mest efter just nu: Att bli bra så jag kan gå och rida!



Vad tycker ni?

Om Horsewares nya täcke Rambo Optimo. Täcket är designat för att öka rörelsefriheten och för att täcket ska ligga på plats. Jag tycker det ser helskumt ut, som att någon har sytt ihop två olika täcken. Ca pris 3 600 kr







Z-täcket

Ett av mina favorittäcken är stalltäcket med teddyfoder och bävernylonsutsida från Z-täcket. Det är väldigt användbart då det är så lagom tjockt. Sedan kan man även välja sin egen färgkombination vilket är väldigt kul. Då kan man tillexempel beställa både ländtäcke och stalltäcke i samma färger. Jag valde grå med vinröda kanter och guldpasspoal. Man kan även be dom att sy upp mellanstorlekar, jag valde 160 cm för jag ville att det skulle sitta väldigt figursytt och det ligger verkligen jättebra, skaver inte och åker inte åt sidan.





Bara en undran

Det är många som rekommenderar CWD sadlarna och det gör mig lite nyfiken på dom, visst vet man ju att det är fina sadlar men ni som har CWD, har Toprider kommit ut och provat ut dom eller hur har det gått till?Känner att jag vill kolla upp de flesta märken innan jag gör mitt slutgiltiga val.

Unika hästnamn

Något som alltid är lika roligt och ibland svårt är att komma på ett bra namn till fölet. Jag gillar dubbelnamn väldigt mycket och gärna ovanliga namn men även enklare namn som tex Goldfever är såklart snygga. Diamant de semilly är ett annat fint namn. De föl vi har fött upp har vi döpt till Billie Jean efter Michael Jacksons låt såklart då han är min idol. Capital Blanche döpte vi Cardento hingsten till och nu senast blev det Celebrity boy, för såklart hoppas jag ju att han blir en kändiskille;)
Jag har redan bestämt vad Oriandas föl ska heta den dagen jag väljer att betäcka henne..men det tänker jag inte avslöja men det är också en Michael Jackson låt kan jag avslöja, och nej det är inte Thriller för det finns det redan andra som heter.
Det finns en godkänd hingst som heter Sex appeal, inget jag skulle döpa en häst till.
Annars gillar jag namn som påminner om mammans eller pappans namn. Tillexempel om hingstens namn börjar på C så kan man ju döpa fölet till något på C eller så tar man något ännu mer snarlikt tillexempel pappa Cardento föl Cardeno. Baloubet du rouet-Balou du rouet Goldfever-Goldwing For Pleasure-For Feeling osv...
Stall Eurocommerce som Gerco Schröder driver har tillexempel många hästar som är döpta efter städer Berlin, Singapore, Washington, Dubai, Zürich osv.
Några namn ni gillar, franska, enkla eller något annat?Ni som föder upp hästar har ni en viss linje ni följer med namnen eller kan det bli vadsomhelst?




Kingslands luvor

Är det bara jag som tycker det ser lite lustigt ut med den delade luvan som det är på en del av deras kläder?
Tycker det ser ut som en fena eller något bakifrån, brukar skratta lite åt min syrra när hon rider med sin Kingslandjacka och har luvan sådär delad, visst det är smart men snyggt? njaee
Som på denna västen



Gården

Tänkte jag skulle göra ett speciellt inlägg när jag skrev mitt 1000e inlägg men givetvis har jag glömt bort det haha för detta är mitt 1030e inlägg bra där Caroline...
istället tänkte jag göra ett inlägg med bilder på gården då flera frågat efter det, dessa bilder har jag lagt ut tidigare men det är nog bara mina gamla trogna läsare som sett dom;)
Totalt är det 6 stora boxar och allt är nyrenoverat och vissa delar är nybyggda sedan 2 år tillbaka.
Lilla och stora stallet, foder och sadelkammaren ovanifrån:


Lilla stallet var tidigare en carport men nu har bilarna fått göra plats för fler hästar:)



Paddocken


Huset, som numera är vitt, tvättstugan, carporten, även garaget skymtar i bakgrunden


Stora stallet


Orianda i lilla stallet, fast numera står hon i stora stallet för där är det tryggare enligt henne:)


Sadelkammaren













Foderkammaren


Alla hästarna utom en har likadana namnskyltar




Sorgligt

Calvados Z som reds av Christian Ahlmann dog idag i stallet under en tävling, dödsorsaken tros vara naturlig. Oftast tänker man ju inte att unga hästar bara kan dö sådär knall och fall men det händer då och då, sorgligt, han var en fin häst.
R.I.P

Missa inte

Världscuphoppningen från Oslo kl 16.55 idag på 1an:)

Ännu fler Scapa tips

Här kommer några fler sidor där ni kan köpa Scapa prylar
www.ruitersport-zadel-winkel.com
www.oxer-ruitersport.nl
www.dochorse.nl



Frågor

Sara om Försäljningshästar:
vad är det för sida du kollar hästar ifrån? :)
Svar: En sida som alltid har fina hästar är www.veldstar.nl dock säljs dom väldigt fort!


Anonym om Yes:
vad heter din webbshop?! :D
Svar: Tophorse men den är inte klar så det går inte att gå in på den.

Anonym om Yes:
vad heter färgen på det där scapaschabraket? är det hallon eller det röda?
Svar: Det är rött från 2008 kollektionen, här är en bättre bild på det



Ingrid om Dags..:
Hej. Tränset och luvan på bilden ser inte bekant ut. Är de nya? Superfina var det i alla fall :)
Svar: Tack! Vilken koll ni har på mina grejer hehe;) Jag har sålt både tränset och luvan, tränset är ett HG och luvan Schockemöhle men visst var dom snygga!
Här är en bättre bild på tränset på Rova

J om Nu & Då:
Hej, bra blogg! Tycker att du ska skriva ett inläggom dig själv, hur gammal du är, bor du ensam, hur du har råd med alla fina hästsaker som du har ;) osv
Svar: Tack så mycket, det ska jag absolut göra, kanske kan berätta lite i ett videoinlägg längre fram:)

Anonym om Nu & Då:
Vad tycker du om ryttare som är för långa för sina ponnysar men om ponnysarna inte störs av det..(man har bra balans m.m.)
Kan du inte ta upp det i ett inlägg?
Svar: Jag tycker att det är ok att rida en ponny om man är lite för lång, men inte för tung! Kan inte rekommendera att tävla om man är på tok för lång, man ska se proportionerlig ut annars kan du få avdrag i dressyren. Men oftast känns det inte så bra som ryttare om man är för lång, risken är att det känns obalanserat eller bara dumt för att man vet att det ser  lite tokigt ut. Som sagt en period kan jag tycka att det är ok om man kanske ska rida till ponnyn osv men inte sitta och rida en för liten ponny år efter år. Sedan beror det såkart på hur mycket för lång vi pratar om.

Hanna om Scapa things:
Vet du var man kan köpa J van D schabraken och dom här betten med dubbla bettringar? :)
Svar: Schabraken finns hos Toprider, www.selleriasem.it och www.tuttoperilcavallo.it och www.joshuajonesuk.com Brandonbett finns här www.tick4tack.uk.com
Bild jag tog under Falsterbo


sofia om Oförglömliga topphästar:
vad menas med barrerat? :)
Svar: Barrera är ett sätt att försöka få hästen att hoppa högre eller försiktigare, detta kan ske på olika grader av hemska sätt alltifrån att sätta nubbar eller grus i benskydden som gör ont när hästen slår i bommen till att stå vid hindret och slå på hästens ben med järnrör eller att smeta in hästens ben med ämnen som gör hästen mer känslig osv..
Det finns också el-benskydd, där man sedan via fjärrkontroll utlöser en stöt vid avsprånget, för att hästarna ska trycka ifrån och lyfta ordentligt på benen. Metoden sägs vara populär då den ger omedelbar effekt, utan fysiska skador eller substanser som går att spåra vid dopingkontroller. Det finns även hjälpmedel som kan träs på bommarna som ser ut såhär


sofie om Vad ska jag välja:
Hej, undrar om du vet var man kan köpa eskadron fleece täcket från årets vår kollektion i röd/svart med eskadron emblemet på magen i storlek 145?
Svar: Antar att du menar detta och det finns här www.tahorseware.se

 


Jobbigt

Börjar känna mig frustrerad..det är lättare sagt än gjort att försöka tillgodose Oriandas motionsbehov. Nu har hon ridits som mest varannan dag, blev riden igår av syrran men nu är hon bortrest och jag vet inte när hon kommer bli riden nästa gång, någon gång nästa vecka blir det, hon har så mycket överskottsenergi nu Jessica tyckte det var som att rida en pansarvagn eller godståg kanske bara går och går, stanna vad är det?? haha..suck detta är inte kul. Aja i november ska hon iallafall iväg till Matilda i några månader då kommer hon få utlopp för sin energi.



Bestämt mig:)

Tack för era synpunkter om vilken modell  av Amerigo DJ sadeln jag ska välja majoriteten av er tyckte just Pinerolo modellen, den med kalvskinn, efter att Linn så snällt la ut bilder på sin som är i kalvskinn så var valet enkelt, det blir en i kalvskinn, jag är dessutom pedantisk när det kommer till sadelskötsel så den bör hålla sig fin.
Amerigo sadeln utan kalvskinn på Orianda


den jag ska ha med kalvskinn

Paddocken klar

Igår blev paddocken klar, så nu har vi ett annat underlag där. Underlaget är en sorts grusig sand, jag tycker underlaget verkar kanon Orianda verkade också gilla det. Tog bilder men det var mörkt ute då så får ta bättre en annan dag.



Försäljningshästar

Ytterligare 2 fina unghästar
e: Landlord- Ahorn


e: Radisson-Wolfgang



Min tanke

Jag antar att alla har en tanke med sin blogg, framförallt varför man väljer att skriva om vissa saker. Fick en kommentar som jag uppskattade mycket
carolina om Oförglömliga topphästar:
åh vad jag älskar såna hära inlägg, det är det som gör din blogg så otroligt bra: VARIATIONEN! :)

Tack för din kommentar och det är precis så jag tänker när jag ska skriva ett inlägg, för att jag själv ska gilla att läsa en blogg så måste det vara variation och jag gillar bloggare som visar att dom har kunskap, att det faktiskt sitter en hjärna där bakom, jag älskar debattinlägg, överhuvudtaget är det väldigt intressant att läsa om andras åsikter och bjuda in läsarna till debatt. Mer sånt!
Med andra ord så skriver jag bara om sådant som jag själv skulle vilja läsa om, på så sätt blir det roligt att skriva och jag hoppas att det märks att jag tycker om att blogga och uppskattar alla läsare även om jag inte alltid har tid att svara på alla mail.
I november fyller faktiskt bloggen 2 år, tiden går fort! Jag har aldrig tänkt tanken på att sluta blogga visst har jag väl tagit någon paus på några dagar men inget långvarigt, många pratar om nackdelarna med att ha en blogg, vissa publicerar inte anonyma kommentarer och andra tröttnar på negativa kommentarer men jag har aldrig känt så, jag upplever min blogg som väldigt positiv, den är till för alla som älskar hästar!

Yes

Tror att det hjälpte att ni höll tummarna för jag slapp opereras idag:) Däremot så ska jag röntgas igen om 4 veckor för att se om det läker som det ska så jag antar att det finns risk för operation fortfarande. Jag har haft lite mer ont ikväll och igår och det sa han kan bero på att jag har ansträngt mig lite för mycket och då kan det bli svullet runt frakturen=aj. Så jag ska ta det lugnt inte för att jag har gjort nåt direkt men jag halkade i duschen häromdagen och tog emot mig med det benet sedan dess har det varit lite värre.
Han sa även att jag skulle börja trappa ner på medicineringen eftersom den ena medicinen är beroendeframkallande men jag har redan trappat ner till hälften så det behöver jag inte tänka på.
Jag kommer fortsätta ha rullstol/kryckor i minst 4 veckor till, denna läkaren trodde att jag eventuellt kommer kunna rida om 3 månader så det var ett lite bättre besked än tidigare men allt beror ju på hur fort det läker och hur länge det gör ont såklart. Jag blev lite full i skratt när läkaren förklarade saker och mamma ville bara veta när jag kunde rida haha, undra vad alla läkare tänker om oss ryttare som oavsett hur mycket vi skadar oss bara vill veta när vi kan rida igen...




Linjeavel

eller inavel som det egentligen är, linejavel är bara ett finare namn. Undra om det gjorts studier på individer som skadas mycket eller har någon sjukdom om det kan bero på inavel. Med inavel så ska man ju veta att det ger dubbla anlag för sjukdomar etc. Visst alla hästar har ju mer eller mindre inavel i stamtavlan men vissa är ju rätt skrämmande.
Jag såg en avkomma som var e: Cardento-Capitol I, detta tycker jag känns lite fel, som ni kanske vet så innebär detta att faderns far är dess morfar. Jag vet att det inom vissa raser är väldigt vanligt med mer linjeavel än inom halvblodsaveln, Quarter är ett exempel.
Visst kan linjeavel även vara prestationshöjande men jag tycker ändå att man ska vara försiktig.
Ibland brukar man prata om att man inte vill ha vissa hingstar flera gånger i stamtavlan för då kan det bli för mycket, dvs de kan bli skarpa, för mycket av det goda helt enkelt. En hingst som är vanlig att linjeavla på är Cor de la bryere.
Det kan vara svårt om man ska betäcka ett sto att hitta en hingst som inte har för lik stam. När jag ska betäcka Orianda kommer jag tillexempel att leta efter en hingst som inte har Farn i sig eftersom hon har honom flera gånger i sin stamtavla och han är känd för att vara en hingst som man inte ska ha för mycket av då blir det för skarpt.
Hingsten Cellestial som vi har betäckt med har en ovanligt fräsch stamtavla faktiskt http://www.paardenfokken.nl/pedigree.php?horseid=38657&maxniveau=6 
Tänker ni mycket på linjeavel ni som avlar?Och ni andra är era hästar mycket linjeavlade?

Cellestial

Dags..

att åka iväg till Borås lasarett och röntga mig, hoppas jag slipper en operation nu men man vet aldrig. Hoppas hoppas


Nu & Då

Detta inlägget har jag funderat på att göra länge. Ett klassiskt nu & då inlägg dvs hur Orianda såg ut när jag köpte henne mot nu. Den största förändringen är förstås färgen när jag köpte henne hade hon grå man och svans och även gråa ben och lite skimmelfläckar på rumpan nu är hon nästan helt vit. Sedan så hade hon tunn och lite avskavd man när jag köpte henne men nu är den alldeles för tjock.

2004  2a gången jag red henne hemma:


2006


hänger ut mig själv lite här med fula vinterkläder haha men det är skoj sitter som en vet inte vad....


2010




Min utsikt...

Detta är min utsikt från soffan, Orianda står och väntar på att få komma in

Fin

Om man vill ha en ej inriden 3 åring är denna inte fel alls e: Crusador-Fuego du Prelet-Ahorn Z pris 40-60 000 kr



Tradera lite skrattretande...

Jag är knappast den enda som ibland säljer hästutrustning på Tradera. Problemet är bara det att folk verkar bli knäppa av det här med budgivning, för vissa verkar det mest vara själva grejen att vinna auktionen sedan att betala är inte lika kul. Senast idag så är det någon som påstår att hon inte har råd att betala ca 145 kr, haha det är skrattretande att man ens kan påstå det för vinner man en auktion så har man ju faktiskt köpt någonting då får man räkna med att ha råd. Men hon kan med att göra så att jag får stå för auktionskostnaderna. Bra där. Som tur är betalar de flesta men genom åren har man varit med om en hel del konstigt folk. Som en gång var det någon som klagade på att frakten hade kostat 5 kr för mycket så hon ville ha 5 kr tillbaka, behöver jag säga att jag inte ens svarade på det?
Bjuder man på något så framgår fraktkostnaden om den så är 800 kr för mycket så har man ju godkänt det omg säger jag bara.
Sedan det bästa eller värsta med Tradera är ändå att om du lämnar negativt omdöme på någon så kan den hämnas och lämna negativt tillbaka, det kan man inte göra på Ebay...nej tacka vet jag Ebay om jag själv ska köpa något.


Kändisar och hästar

Jag gillar dessa bilder som skapar en viss stämning. Som kändis måste det vara underbart att kunna fly från allt och bara vara, hästar är för mig ett lugn och när vi är med dom då är vi i nuet, det är nog därför det är så viktigt för vårt välmående och för många en slags terapi.
Madonna




Michael Jackson



Ännu en sida

med Scapa prylar från äldre kollektioner mycket är dock slutsålt men en hel del finns kvar också kolla här www.ruitersportgierman.nl
där finns tex detta
babyrosa schabrak finns i allroundmodell även om dom visar dressyrmodellen på bild









Smått och gott

Detta RG schabrak är inte fel alls för 63 euro hos www.k-val.com


samma sida har även lite HV Polo rea
50 euro 25 euro


40 euro 20 euro



Antares hjälm

Är lite trött på både min GPA och JW hjälm kanske borde jag satsa på en Antares hjälm nästa gång? Snygga är dom ju men storlekarna är lite skumma S(54-55-56) M(57-58-59) L(60-61-62) Tydligen skall storlekarna gå att reglera med kuddar som man även kan ta ut och tvätta för att lätt hålla den fräch. Någon som har en Antares hjälm, är den bekväm?Hur sval?



Nu är det igång

Nu är grävaren i full gång med att först reparera den skada som blivit i ena hörnet av paddocken då det regnat så har det runnit ner en massa material och blivit gropar, imorgon ska han börja köra ut sanden, synd bara att jag inte kan provrida och se hur det känns, jag kan inte ens provgå:( men imorgon får jag en rullstol det underlättar. Underbart väder har vi iallafall, hade varit en perfekt dag att ta fina höstbilder i skogen med Orianda som jag hade tänkt men nu går det inte längre lite snopet men men sånt är livet.
Passa på och njut av det fina vädret ihop med era hästar idag:)



Scapa things

Jag har lite Scapa saker kvar. Jag är den enda i Sverige som säljer Scapa 2010 vad jag vet, det är lite kul. Vill du köpa något maila mig manhattan2006@yahoose
Jag har 1 st skrittäcke kvar i strl 155 pris 700 kr




Benlindor fleece 3,5 m  grön/guld pris 280 kr


1 Scapa schabrak färg navy/silver strl full pris 550 kr matchande luva strl full 150 kr OBS Sålt


1 Scapa schabrak strl full färg hallon/silver 500 kr



Oförglömliga topphästar

Visst finns det många otroligt fina topphästar men för mig finns det vissa som har utmärkt sig mer än andra...
detta är några av mina absoluta favorithopphästar genom tiderna.

Franke Sloothaak och San Patrignano Weihaiwej en av de mest framgångsrika hopphästar som funnits.
minns när jag var liten och såg dem på tv, det var så spännande och jag hejade alltid på detta ekipage, ett fantastiskt sto med speciellt utseende.


John Whitaker och Milton
Minns när jag var på Göteborg horse show 1991 och såg deras avtackning det var både sorgligt och vackert. En häst som verkligen hade personlighet och de hade en så speciell relation, som liten tyckte man det var så häftigt att han kunde stegra på kommando och sådär, John och Milton gjorde hoppsporten till så mycket mer än bara en sport, det blev en show också.


Michael Whitaker och Insultech Handel II
Denna hingst älskade jag att se, fantastisk aktion och galoppen var fenomenal, mer spektakulär än Oki Doki.


Willi Melliger och Calvaro
Denna stora skimmel ihop med lilla Willi var oslagbara, minns alla rykten om att han var så stor att han behövde dubbelt så stor box mot alla andra. Super vacker häst med enormt scoop


Otto Becker och Dobels Cento
Jag har en svaghet för maffiga skimlar, denna välridna Capitol son som vunnit världscupfinalen var så fin och välriden, kul att han även har gjort sig bra i aveln


Marcus Ehning och Anka
Kommer ihåg att redan första gången jag såg Anka tänkte jag att den här hästen kommer vinna något stort och jag hade rätt. Väldigt välridet sto som verkade ha ett hjärta av guld


Ludger Beerbaum och Goldfever
Denna svårridna hingst ihop med Ludger var verkligen en guldfeber. Malin Baryard sa en gång att denna häst var den hon hon allra minst skulle vilja rida bland topphästarna




Jos Lansink och Cavalor Cumano
En ren drömhäst som skulle kunna hoppa vem som helst ur sadeln, enorm kraft i sina språng, den stora hingsten lyckades Jos enligt honom själv göra om från klumpig traktor till en magnifik drömhäst!


Meredith Michaels Beerbaum och Shutterfly
Första gången jag såg Shutterfly så tänkte jag nästan att dom hade barrerat honom för han har en väldigt udda hoppteknik, eftersom även andra av Merediths hästar hoppar liknande (tex Checkmate) så kan man ju undra men hästen är en riktig maskin.


Vilka är era favoriter?

Vad ska jag välja

Vet inte om jag ska köpa en Amerigo DJ i kalvskinn eller inte. Jag har ju kalvskinn på min nuvarande sadel och det har hållt sig snyggt men överlag så är det ju mindre slittåligt. Pris utan kalvskinn är 26 800 och med 28 800 kr så det skiljer sig inte så mycket.
Utan kalvskinn:



med kalvskinn:




Det är ju lite roligare design på den med kalvskinn förstås
Vad skulle du valt?

Gammal är äldst!

Grattis Philippe Le Jeun! Fantastiskt rolig final med lite oväntade resultat. Hickstead är alltid lika fin.
 Vigo D'Arsouilles är så snygg synd att han verkade lite trött på slutet när Rodrigo red han, desto bättre för Philippe förstås;)

Duktiga

idag var Lisa här och red, hon tog med sin dressyrsadel också. Det gick bra även om Orianda såklart hade lite överskottsenergi då brukar hon som vanligt hitta lite spöken här och där, tyvärr mörkna det fort så detta blev den bästa bilden, på tisdag kommer hon igen och rider kanske blir fler bilder då. Än en gång tack Lisa:)


Sadel säljes

Nu lägger jag ut min fina Prestige sadel till försäljning. Det bär mig emot, det är en av de finaste sadlarna som finns tycker jag, älskar detaljerna på sadeln. Modellen heter Prestige Arezzo D och är helt i kalvskinn. Såhär står det om sadeln
"En högklassig elegant utformad hoppsadel i dubbelt läder av kalvskinn. Ullstoppad med GG paneler för hästar med lite rakare rygg. Arezzo är en teknisk utveckling av Sidney sadeln. Med ett medium säte och stora klossar är det en sadel som ger mycket stöd för skänkeln"
Sadeln är endast använd ca 7-8 månader och är köpt ny för 1 år sedan, kvitton etc finns. 17 tum 36 bomvidd, den går att värma om. Det är livstidsgaranti på bommen.
Sadeln är pedantskött och i otroligt fint skick.
Nypris ca 24 000 kr värderad till 20 000 kr av Amerigos sadelutprovare. Säljes för 19 000 kr. Maila mig vid intresse [email protected]











Höst cravings


Ny häst?

Jag tycker alltid att det är kul att kolla på hästannonser även fast jag inte ska köpa någon.
Denna 6-åriga svarta valacken e: Lancaster-Dutch boy verkar trevlig



Metalab flexi sporrarna

Flera har frågat mig var dom finns att köpa, tyvärr vet jag ingen svensk affär men alla affärer som har Equalityline som leverantör borde kunna ta hem dom. Annars finns dom här www.ej.nl  för under 100-lappen!


Skrittäcken

Det finns såklart massvis av olika skritt och ländtäcken. Överlag så föredrar jag faktiskt ländtäcken framför skrittäcken dock är det svårare att hitta fina ländtäcken än skrittäcken. Här är några olika modeller till olika priser.
Lami-cell 59 euro www.equiclean.fr



Horseware 59 euro www.cavaleurope.com


HV Polo 69 euro www.ridestyle.de


Back on track


Z-täcket pris varierar beroende på modell


Exklusiv horsewear 595 kr


Eskadron pris ca 50 euro ebay.de


Anna Scarpati 869 kr


Schockemöhle


Scapa Sports

Lösningen


Nu ibörjan kommer min syster och en kompis till mig att rida Orianda men hon kommer ändå inte att bli riden varje dag och hon behöver ju få hoppa också så därför  har jag bestämt mig för att om en månad eller så lämna henne till Matilda som får rida henne, vi har samma synsätt och jag vet att hon kommer få det bra där och jag kommer hälsa på henne minst en gång i månaden.
 Det kommer ju tyvärr att dröja lääänge tills jag kan rida igen:( Ingen mer ridning detta året alltså.


klurigt

På måndag kommer en grävare hit för att lägga nytt underlag i paddocken, detta har verkligen varit svårt att bestämma vilket underlag som kan bli bäst. Men vi har valt att lägga grusig sand så får vi se om vi eventuellt ska lägga någon annan sand överst. Det kluriga ligger ju i att få ett underlag som inte är för hårt, ger bra svikt och inte blir för djupt och tungt och som inte heller kräver dagligt underhåll.
Eftersom vi bor i ett regnigt land måste det vara ett underlag som inte blir för packat så fort det regnar vilket problemet har varit nu.



Någon har tråkigt

Jag är inte ensam om att ha tråkigt..


Dressyr Orianda

På lördag kommer min kompis Lisa som tävlar dressyr att rida Orianda, det är inte fel att ha kompisar som ställer upp:) Det var förövrigt hennes fina häst som jag lade upp bilder på när jag red en gång.




Sporrar

Det finns väldigt många sporrar att välja på, jag har länge tänkt köpa JIN sporrarna men jag tvekar för jag vet inte riktigt hur bra den blå färgen matchar mina Soft up stigbyglar.
Här är lite olika sporrar
Metalab flexi


Metalab sparkling


JIN




Sprenger dessa har jag




Pessoa



Kompensation

Precis som jag hoppades på så kommer jag nu att bli kompenserad av den engelska butiken där jag beställde min Antares förbygel, den har fortfarande inte kommit och jag har väntat ca 2 månader nu. Fick ett mail innan om att dom kommer skicka den andra dyrare modellen av förbygeln nämligen den här:


den jag beställde:


Det var en sjyst kompensation tycker jag:) den dyrare modellen kostar ca 4-600 kr mer och jag får den till samma pris som den andra. Jag antar att alla ser skillnaden....

Inne

Bruno Delgrange tycker jag är en av de allra finaste sadlarna som finns, jag tycker även att de verkar mer populära än någonsin bland toppryttarna. Bl a  Penelope Leprevost  och Charlotte Casiraghi rider i en BD.






En annan fin sadel som är poppis är CWD sadeln 2G som bl a Rolf göran Bengtsson och Kevin Staut rider i. Sadeln kostar mellan 5,7-8000 dollar beroende på modell. Dvs den billigaste kostar runt 38 000 kr och den dyraste ca 53 000 kr.






Visste ni

att Scapa Sports nya vinterkollektion snart släpps? Kan inte bara vara jag som längtar;)
I slutet på oktober/början på november släpps den. Än finns inga bilder men färgerna som kommer finnas är  röd, gul, navy, mörkgrå, brun och svart. Spännande!


Prestige färgen

Fick en fråga om den bruna färgen på Prestigesadlarna. Prestigesadlarna finns i 3 färger: svart, tobacco och den nya färgen cognac, änsålänge endast Michel Robert sadlarna som finns i cognac
Min Prestige sadel är i färgen tobacco, den har mörknat lite sedan jag fick den men inte mycket, tycker färgen är väldigt fin.
Tobacco:


Cognac:

Ute

Idag har jag varit ute lite satt och kollade på när Jessica red Orianda, hon var jättepigg så det var ju bra att hon fick göra av med lite överskottsenergi, var så trevligt att få gosa lite med henne igen:)
Imorgon ska jag få en rullstol så då kan jag vara ute lite mer, det känns bra.
Blev lite bilder inte så bra skärpa tyvärr







Nice price

Gillar verkligen Equipes nya träns, tycker dessutom att det är bra pris. På Cheval-shop finns det flera olika.
Detta kostar tex 222 euro och då ingår tyglar!




Även detta med repnosgrimma ingår tyglar till priset är 237 euro




Funderar

på hur jag ska göra med Orianda nu när jag inte kan rida.  Var iväg till sjukhuset idag igen och blev röntgad, jag ska tillbaks om 10 dar igen det är då det avgörs om jag måste opereras eller inte. Hursomhelst så sa läkaren att jag inte kommer kunna rida på 4-5 månader, det är riktigt lång tid får hoppas att det går fortare. Min syster ska rida henne nu ibörjan men hon kommer inte kunna rida varje dag så jag funderar på om jag ska antingen lämna  iväg henne till någon duktig helst någonstans nära där hon kan tränas och ev tävlas men helst vill jag ju ha henne hemma såklart vi får se helt enkelt.




Innan

Tack för eran omtanke det värmer, allt är jobbigt just nu och jag som verkligen inte gillar att be andra om hjälp behöver hjälp med det mesta just nu. Har inte ens satt min fot i stallet sedan dess för jag har så ont, smärtstillande hjälper inte mycket. Usch mår så dåligt över att Orianda fick så ont på huvudet speciellt mulen som blödde så:( Jag får väl be min syster att rida henne om några dagar. Har inte ens orkat kolla utrustningen än, tror att tränset kanske blev förstört men inget annat.
Precis innan olyckan tog jag några bilder
Nya skrittäcket





Not feeling so good...

Igår när jag hoppade så gick Orianda omkull och jag fick henne över mig, jag hann tänka att nu dör jag. Som tur är så lyckades hon undvika att landa helt på mig då hade jag varit död, ingen klarar ju att få 700 kg över sig. Men en del av hennes kropp kom över mitt bäcken och ben, jag skrapade upp hela ryggen så nu har jag ett äckligt vätskande sår på ryggen, alla naglar gick av.
Orianda skrapade upp mulen och blödde en hel del men det slutade blöda efter ett tag. Annars verkar hon okej ville äta direkt och är inte halt, pigg och glad som vanligt. Givetvis var ingen hemma när detta hände heller, så fort jag försökte resa mig och gå så höll jag på att svimma så jag låg ner i gruset och höll i tyglarna i säkert 20 minuter. Till slut så fick jag försöka att gå mot stallet vilket var en utmaning eftersom jag inte kunde stödja på det benet. Sedan fick jag spendera 6 timmar på akuten och det visade sig att jag har fått en spricka i bäckenet, så jag har kryckor nu, jag ska in och röntgas iveckan igen för att dom ska avgöra om jag måste operera in en skruv eller om det kan läka ihop av sig själv. Så det blir ingen ridning på ett bra tag utan det blir sängen och soffan för min del.
Hoppas er helg börjat bättre...

VM

Någon som vet var man kan hitta alla länders ryttare och hästar? Undrar nämligen om Oriandas halvbror Off the road ska vara med ryttaren heter Akihiro Okabe från Japan. Vet att dom var med i OS senast iallafall.

Off the road med ryttaren Joep Raijmakers


Amerigo nästa

Det sadelutprovaren kom fram till med min sadel är att hästens djupaste punkt är inte sadelns djupaste punkt utan hästens punkt är längre fram vilket gör att jag sitter lite för långt bak+ att eftersom jag hamnar för långt bak så får jag heller inget stöd av de stora knästöden. Vilket är något jag verkligen sökte efter, därför jag valde Arezzon från första början. Så ja Myones sadelutprovare var inget att ha med andra ord.
Orianda har dessutom trots att hon har lång rygg ett väldigt kort sadelläge därför passade bara 2 Amerigo sadlar nämligen DJ och Vega. Hon kom sedan fram till att DJ låg bäst, den dyraste av dom 2 såklart jag har alltid sådan tur;)
Jag köpte även en Mattes fårskinnspad för hon tyckte jag skulle rida med den sålänge för att jämna ut trycket. Så nu är jag alltså på jakt efter en brun Amerigo DJ  nypris på denna sadel är 26 800 kr och med kalvskinn 28 800 kr. Jag ska leta begagnat men det bär mig emot att köpa en begagnad sadel och jag betvivlar att jag kommer hitta en sadel i såpass bra skick att jag kan tänka mig att köpa den. Så förmodligen blir det en ny iallafall. Vi får se hursomhelst är därmed min sadel till salu synd för det är en så fin sadel.

Amerigo DJ på Orianda


Mattes padden


Nu är det dags för fredagsmys:)


Sadelutprovare

Sadelutprovare är ett släkte för sig...vet inte hur många jag har haft ute men ingen har jag tyckt känts helt hundra och ingen har jag känt att jag kan lita på.
Jag hoppas att detta är sista gången jag behöver kolla min sadel eller köpa en ny. De jag har haft ute har till och med sagt olika om vilken sorts rygg hon har vissa säger normal andra säger rak. Vissa har sagt att den förra sadeln låg bra andra inte.
Hon jag hade ute senast var ändå värst för hon tyckte jag skulle rida med 2 paddar, ja då låg sadeln still men sedan när jag provade med en padd så gled den bak likförbannat. Det var också hon som tyckte sadeln skulle värmas om från 34 till 36 sedan tyckte hon sadeln var för vid? Men jag håller inte med. Men idag kommer som sagt Amerigo ut och kollar sadeln det känns bra för jag har hört från andra som varit nöjda med denna sadelutprovare.
Spännande jag uppdaterar senare hur det gick.
Jag tror att min sadel är lite för böjd för Orianda men det är bara min teori, strax får jag veta.

Frågor

Hej!
Jag har beställt den repnosgrimman och även ridit med den,i början upplevde du då att den var stel och gav skav?tacksam för svar:)
Svar: Lite stel är den ju men hon har aldrig fått skav av den då skulle jag inte använt den. Men jag spänner den också ganska löst. Som syns så har hon en väldigt markerad nosrygg och skulle därmed lätt kunna få skav men det har hon aldrig fått och då använder jag denna nosgrimman ibland varje dag. 





En annan fråga, hur har du gjort med den gnissliga Soft Up stigbygeln?
Svar: Ingenting änsålänge men ska prova att smörja och skruva;)


Jag tycker det är så fruktansvärt svårt att hitta täcken på nätet! Kan du några bra sidor som har ett stort utbud på täcken? Gärna märken som Bucas, Amigo, Rambo osv. Tack på förhand. :)
Svar: Denna affären tycker jag är bra www.pferdedecken-shop.de


Tackar än en gång för en toppen blogg & längtar efter din webshop! Nu till min fråga, var kan jag hitta john whitaker ridbyxor? Alltså inte dem med loggan som alla har utan dem som är blå/röda med stor text "whitaker"? Har hört att dem bara finns utomlands och vilken sida kan jag då köpa dem via? Sen letar jag också efter wildkart sporrar i röd färg?
Svar: tack så mycket. Kolla på www.horsingaroundsaddlery.co.uk och www.wildkart.eu

kanon fin pannereim du har!! =) Hvilekne type er det?
Kjempe bra blogg å!!
Svar: tack:) Jag köpte det på Falsterbo vet faktiskt inte vad det är för märke billigt var det iallafall.

 

Hej! En annan fråga om någon vet, ang dessa stigbyglar. Jag vill väldigt gärna köpa ett par, men så sa hon på ridsportaffären att om man är kort så tar dom i på smalbenen. Någon som vet om det stämmer? Jag är 159./Erika
Svar: Jag är kortare än dig och mina Soft up stigbyglar tar inte i på benen så tänk inte på det;)


Din paddock ser trevlig ut i underlaget, vad är det? nyfiken
Svar: Vi har grus 0,8 och sedan 0,6 överst men nu håller vi på att lägga nytt underlag då det packar sig så fort och jag orkar inte hålla på och harva flera gånger i veckan eftersom vi gör det med bilen och harven är så tung att sätta på och köra dit. Underlaget vi håller på att lägga ut är 0,5 ridbanespecial kallades det sedan ska vi även lägga tunt med sand överst, vilken sort har vi inte bestämt ännu. Tror det kommer bli super.


vart kan man hitta den där luvan? :)
Svar: Scapa luvan jag köpte finns tex här https://schimmelreiter.1a-shops.eu/ 



varför va du inte på charlies rea ist??? :P Den va gryym, iaf på fredagen :D
Svar: Därför att jag bor så långt därifrån


Var kan man köpa horsewares täcken till bästa pris? Förutom Böckmanns?
Superbra blogg förresten! Hit rekommenderar jag folk att gå om de är ute efter t.ex. olika nätbutiker, särskilda grejer osv.
Kram
Svar: Kolla på www.cybercheckout.co.uk och www.ebay.de och såklart engelska ebay.


Hej!Var kan man få tag på nya sådan pannband? Kan inte hitta i de färgerna
och med brunt läder.Tack på förhand!Karin
Svar: Skara hästsport har, hör med dom


ska du åka och kolla på breeders i flyinge?:)
Svar: Nej jag tror inte det är så långt att åka. 


RSS 2.0