Vilket väljer du?

haha satt och kolla runt på ebay innan...
vilket Equiline schabrak väljer du?


eller det här, (är det ens ett Equiline schabrak som säljaren påstår?)

Tur i oturen

Givetvis hade Orianda tappat en sko igår när jag skulle rida och prova mitt nya Scapa skrittäcke:( men som tur är kommer hovslagaren imorgon bara någon timme innan sadelutprovaren kommer..puhh där hade jag tur.
Det börjar bli kallt på nätterna nu, igår lade jag på Orianda ett fleecetäcke inne faktiskt, men nu på dagarna om det är sol så går hon förstås utan. Har ni börjat täcka era hästar än? Med vad?

ett sadelbo;)


Scapa


Yes nu har leveransen med Scapa prylar kommit. Vill du köpa något maila mig [email protected]
Scapa 2010 fleecelindor 3,5 m grön/guld pris 300 kr


samma lindor fast navy/silver 300 kr


Scapa 2009 schabrak färg orange strl full pris 450 kr




Scapa 2010 schabrak  strl full färg grön/guld pris 550 kr OBS SÅLDA!




Scapa 2010 schabrak strl full färg navy/silver 550 kr matchande luva finns till i strl full pris 150 kr




Scapa 2010 dressyrschabrak strl full färg navy/silver pris 550 kr




Scapa 2010 skrittäcke finns i storlekarna 135, 145 och 155  ett tunt material känns nästan som ett svettäcke pris 800 kr




Lamicell luva fodrad ovanlig! strl full pris 100 kr


Lamicell luva strl full 100 kr


Rea hos Innrider

Innrider har just nu rea på vissa av deras Anna Scarpati schabrak och täcken, passa på! www.innrider.com
749 kr nu 599 kr!


Hästmässan


Ska strax iväg och jobba sedan ska jag och Christian städa lägenheten inför visningen imorgon, hoppas den blir såld fort sedan. Snart är ju den där hästmässan i Borås förresten, någon mer som ska dit? Jag ska dit åtminstone 1 dag kanske fler. Man kan ju hoppas att fler utställare kommer komma för hittills så är listan inte rolig kan jag säga:/ www.hastmassan.se



Have a nice day;)

Lackträns

Fick en fråga från en läsare om vad det finns för olika märken förutom Equipe som har lackade träns i sitt sortiment.
Här är lite olika märken och modeller:
Elevator pris ca 195 pund


Elevator pris ca 206 pund


Amerigo pris ca 245 pund


Otto Schumacher pris ca 375 pund


HG pris ca 235 euro


Celeb bus

Släppte Celebrity och Rebell i paddocken en stund, det blev en del bus men var svårt att få till bra bilder.









Bommarna var tydligen till för att gnaga på


Samma vara, olika pris

Equipes aluminium stigbyglar finns i många olika färger, priset varierar en del på olika sidor.
På equipe.se kostar dom 1 915 kr
och på cheval-shop.com kostar de 142 euro

Prestige


Eftersom sadelutprovaren kommer hit på fredag med lite olika sadlar så har jag givetvis börjat fundera på vilka sadlar som eventuellt kan passa om det är så att min inte ligger bra. Jag har iallafall bestämt mig för att inte värma om min igen eftersom det inte är någon idé att gå från 36 till 37 är för liten skillnad för att det ska vara någon idé och det är inget som säger att den ligger bra efter det heller. Hursomhelst så har ju Prestige en del modeller som jag skulle kunna tänka mig att prova. Det är Carisma, den har jag ridit i innan och gillade.


sen är jag även nyfiken på Michel Robert Evolution


är det någon som har dessa sadlarna?Kan de passa en häst med rak rygg?
Annars så är det främst Amerigo sadlarna jag är intresserad av och de tror jag kan passa.

Soft up problem

Har varit väldigt nöjd med mina Soft up stigbyglar fram tills nu. Den ena stigbygeln har börjat gnissla rätt mycket och det värsta jag vet är saker som låter när man rider, bett som gnisslar osv. Gnisslandet/knarrandet låter mer desto mer jag trampar ner i stigbygeln tex står i fältsits, det låter också mer ju längre ut på stigbygeln du har foten. Blir snart tokig på detta känner jag. Någon som har upplevt samma sak?

Smart

Det blev inga bra ridbilder för jag red när det var mörkt så får ta det en annan dag. Provade Scapa luvan, hade faktiskt glömt bort att öronen är så små så det såg lite lustigt ut.











Utgång

Igår blev det utgång för min del så idag känner jag mig rätt seg men jag piggnar till sedan när jag ska rida, kanske blir det lite bilder om vädret tillåter. Den 10 Oktober ska jag iväg och tävla i Vallda, någon mer som ska dit?

Boring


Idag är det inget vidare väder, och jag har inget roligt att skriva just nu, dags att gå ut i stallet och fixa. Hörs sen:)


Vilodag

Orianda vilar idag så jag ska inte göra så mycket mer i hästväg idag än att mocka och fixa i stallet.



Tips

Flera har frågat mig var man kan köpa knallrosa Scapa schabrak. Här finns det i både dressyr och allround modell www.ooteman.nl
 


Sådär

tyckte inte rean på svensk ridsport var så kul. Så jag köpte inget på rean men jag köpte en Scapa luva till ordinariepris, förresten så finns det flera Scapa schabrak i dressyrmodell där, ett tips om någon av er letar efter ett.
Annars så provade jag en del kläder, blev ännu mer förälskad i Kingslands, Cavallos och Animos nya kollektioner. MEN tänker inte köpa Kingsland jackan för 2 900 kr när min leverantör har den. Ska ta hem en sådan jacka och väst sedan till mig själv.



Billie Jean H

Har tänkt mycket på Billie Jean senaste tiden, sist jag hörde från hennes nya ägare så höll hon på att ridas in. Skulle så gärna vilja veta hur det går för henne nu och se hur hon ser ut nu när hon är fullvuxen. Måste försöka få tag i henne någon dag och höra.
Billie Jean 1 ½ år:


Höstmörker

Idag märktes det verkligen att det blir mörkare om kvällarna nu redan vid sju mörknar det, känns lite trist men idag var det faktiskt väldigt varmt och skönt i solen. Nästa vecka kommer Scapa prylarna som jag kommer sälja, bilder kommer upp sedan såklart. Imorrn bär det iväg till Svensk ridsport på deras stora höstrea. Kanske ses vi där?:)



Spooky


Snart kommer jag antagligen att få skiljas från min sadel..snyft känns lite sorgligt faktiskt.



Segare än segast

Det verkar vara ödet att jag aldrig ska få hem min Antares förbygel, jag mailade och frågade varför det tar sådan tid, fick till svar att Antares  skickat fel clip så dom vet inte när den kommer skickas till Sverige...gaaah jag blir galen, verkar som många affärer har problem med utdragna leveranser från Antares.

Efterlysning

Du som bjöd 650 kr för pannbandet får gärna maila mig om du vill köpa det annars behåller jag det själv;)
[email protected]

Frågor

Hejj :) Vet du nån stans där man kan hitta helflätade tyglar till ett bra pris? =D
Svar: Här finns flera olika www.hastshopen.se

Du som vet så otroligt mycket vart någonstans kan man hitta JW Signature 'Bling' Riding Hat - alltså JW hjälmen med JW autograf och med bling på rosetten. som billigast. Det sk a vara en pålitlig sida med. :D
Svar: Kolla på ebay.co.uk där kan du även se affärernas omdömen och på så sätt göra en bedömning av deras pålitlighet.

Hej! Kommer d ta hem grimmor från Scapa Sport? Vart kan man hitta schabrak med scapa sport från 2009 med den stora 3:an? De är så fina :-)Din blogg är jättebra!
Svar: Det blev tyvärr inga grimmor men nästa vecka kommer en leverans med skritttäcken, schabrak och benlindor från Scapa. Kolla på schimmelreiterequestrian, ebay.de och www.ej.nl 

Undrar förresten om du möjligen har koll på en speciell sadelgjord. Jag vet själv inte så mycket om den, fick tipset av en tränare att pröva en sån sadelgjord på min häst.
Min häst har sadeltvång. Gjorden är tydligen gjord för just hästar som tycker det är jobbigt när man spänner sadeln. Det ska va resår på bägge sidor och under magen. Tror hon sa att den va grå. (tränaren visste inte riktigt heller va den hette)
Hoppas du förstår min knasiga förklaring och att du kanske känner till nåt. :)
Svar: Det måste vara Eric le tixerant gjorden du syftar på finns tex här www.kaias.se  www.horse-attitude.com och här www.ryttare.com 


hur är veredeus-skydden i storleken?
Svar: De flesta hästar kan ha strl M i Veredus, strl L passar lite grövre ben, dock var strl L för litet för min häst så så stora tycker jag inte att dom är i storleken, jag själv trodde att L skulle vara betydligt större faktiskt.


Har en fråga, tänkte köpa en JW hjälm här http://www.horsingaroundsaddlery.co.uk/item--Charles-Owen-John-Whitaker-Hat-large-sizes--cojwitl.html ifrån och undrar om du har köpt därifrån tidigare och om du vet hur frakten blir? Vore supersnällt, även hur stor 58 blir i engelska mått? 7 1/8?
Svar: Nej har inte köpt därifrån men det står på sidan att du ska maila så ger dom dig fraktkostnaden till Sverige. Det stämmer 58 är i engelska mått 7 1/8

 


Söta häst

 
Orianda har höstkänslor, busar i hagen och är extra pigg att rida. Har era hästar också höstkänslor?:)
lite bilder från idag





Sadelkoll

Pratade med Amerigo idag, den 1 oktober kommer hon ut och kollar min sadel, skulle det visa sig att den inte passar så kommer hon att ta med sig Amerigo sadlar och andra Prestigesadlar.

Appropå

Det var väldigt delade meningar om Celebritys frisering haha. För att knopparna inte ska bli för stora måste den vara en handsbredd, sedan var hans pannlugg långt nedanför ögonen och det skulle defintitivt inte gå att knoppa på ett bra sätt. Appropå munkfrilla som någon tyckte det var...detta är vad jag kallar munkfrilla, fult enligt mig men vad ska man göra, rycka pannluggen?
Levisto Z vinner helt klart priset för tjock pannlugg


Såhär ser Celeb ut dagen efter friseringen

Lovely

Dagen började perfekt med sol för en gångs skull. Sedan fick jag äntligen beställt Iphone 4 och har även skickat efter emballage så vi kan skicka in analys på höet. Sedan blåste det rätt mycket och Orianda hade bestämt sig för att det var ett monster i paddocken så det tog ett bra tag innan hon lugnade ner sig, men till slut kunde jag börja hoppa och det kändes riktigt bra de sista sprången även om hon var lite stark.

mm gräs


Hungrig Celeb




Ska förresten kolla upp min sadel också ska ringa Amerigo och be dom ge sin åsikt samt prova ut andra sadlar om det visar sig att min inte ligger bra.  Sadeln känns för smal  på ett sätt men ändå inte för längst ner ligger inte ens sadeln an mot hästen?Skulle jag bredda den mer så hamnar den på manken.

Frisering

Idag åkte Celebritys man och pannlugg av. Tycker resultatet blev mycket bättre, men manen är ganska tjock så det är svårt att få den jämn, den kommer behöva ryckas innan den knoppas men det är ett tag kvar tills dess.
Innan Harald Hårfager:







Efter groomad och klar:








Joules vinter 2010

En liten del av Joules senaste kollektion










I stallet

Hästarna tyckte det var väldigt skönt att få komma in och slippa regnet. Helt sjukt vilket dåligt väder det har varit idag:(
Ikväll ska Harald Hårfager= Celebrity bli av med manen, lägger ut bilder på det sedan, han kommer bli så fin.


Gucci Equestrian

Charlotte Casiraghi har fått sponsring av ingen mindre än Gucci tillsammans har dom tagit fram ridkläder och hästutrustning som hon rider med. Man kan ju alltid hoppas att det kommer att gå att köpa längre fram.



Specialdesignade Gucci ridstövlar, schabrak och luva, sadeln är däremot som synes en Bruno Delgrange





Den här Guccisadeln för 11 000 dollar är så snygg! Den har ju dock funnits länge..

Dyon+Dyon

Slängde faktiskt på ett svettäcke idag efter jag ridit för hon var lite blöt av regnet. Har aldrig använt vare sig täcket eller gjorden innan även fast jag haft täcket över 1 år.





Valdag

Nu har jag varit iväg och röstat skönt att fått det gjort, jag har faktiskt aldrig röstat förut haha jag vet sjukt dåligt att inte sätta sig in i det men nu har det blivit ändring på det:)
Nu har det äntligen slutat regna och nu lyser solen så det är dags att gå ut och rida.



Lördagsritt


Red ut en sväng idag jättehärligt väder och glada hästar:)


Katten som alltid blir bra på bild;) och älskar att lura på saker






Ikväll ska jag till Falkenberg, hoppas ni får en trevlig lördagkväll

Ingen ridning blev det idag

pågrund av att det regnade så mycket men imorgon så hoppas jag på bättre väder, synd att man inte har ridhus


Frågor

Julia om Scapa 2010
Finns de i dressyrmodell?
Svar: Ja jag har beställt hem dressyrschabrak i grön och navy men väldigt begränsat antal.


Du rider ju alltid med det så kallade flippan bettet ? Har jag rätt ? Men har du olika mundelar på det då ? Nathe, Myler eller är jag totalt ute och cyklar ?
Svar: Nej jag rider oftast med ett femdelat Mylerbett, endast i hoppningen rider jag med Flippanbettet. Nathe och Myler är två helt olika märken, däremot finns flippanbettet med olika mundelar, jag har det med rak flexistång:)


vet du var man kan beställa sånadär pannband från? =)
Svar: Flera har frågat mig var man kan beställa rosettpannband det finns på www.equipe.se och www.skaerlunddesign.dk sedan finns dom även på diverse engelska sidor.

vet du om det finns något ställe där man kan beställa från Eurostars nya höst/vinter kollektion?
Svar: Vet ingen sida som har hela kollektionen men lite  finns här www.ridestyle.de www.kraemer-pferdesport.at


Vilker material är skrittäcket i?
Svar: Många har frågat vilket material Scapa skrittäcket är i, svaret är fleece


Hejhej vet du vart man kan köpa kingslandvinterjacka i svart eller brunt ( den nya för iår)
Svar: Kingsland har flera nya modeller, du får gärna precisera vilken du menar, den med kaninpäls?


Har ni fått hem lastbilen än? Några tävlingar planerade? Fin häst! :)
Svar: Tack:) Nej inte än men vilken dag somhelst förhoppningsvis, det beror alltså inte på dom utan på att vi skulle hosta upp en rejäl summa som det tyvärr dragit ut på tiden att få fram pågrund av diverse orsaker. Har inga tävlingar inplanerade men funderar på Boråshoppet.

Har du kvar några orangea scapa schabrak? =)
Svar: nej men jag kommer eventuellt att ta in några orangea om några veckor, dvs de från 2009 med den stora 3an.



Hej! Jag undrar om du vet vart i Sverige man kan få tag på Samshield-hjälmen? Måste ju testas innan köp. Har tittat runt lite men enligt deras hemsida så finns det bara en återförsäljare i Skandinavien och den var i Danmark.. Tack :)
Svar: segcompany har och equipe.se


PK vinter 2010

PK har kommit med sin vinterkollektion, tycker inte att den är så rolig. Här lite av den iallafall





rain


Tröttsamt väder,men nu är hästarna ute med täcken på:)


Visst är det mysigt

att vara i stallet när hästarna står i sina boxar och äter:)


Rebell och Celebrity

ANKY fall & winter 2010

ANKYs nya kollektion har också kommit nu









Dagens look



Sadel: Prestige Arezzo D
Stigbyglar: Freejumpsystem Soft up
Träns: Silvercrown repnosgrimma Dyon
Bett: Myler
Schabrak: Christina sports
Benskydd:Eskadron Flexisoft med fårskinn

Vill ha


Inte en dag går förbi

utan att jag tänker på Capi....Det är nu över 1 år sedan han gick bort...men jag grämer mig fortfarande över att vi sålde honom och att olyckan inträffade
Gone to soon Capital Blanche H e:Cardento-Irco Marco 2008-2009

*Shiny and sparkly
And splendidly bright
Here one day
Gone one night*





Säljes

Säljer några Lamicell luvor strl full i färgerna mörkgrå och brun. Priset är 99 kr styck. Maila [email protected] om du vill köpa något.


Har även en Scapa luva strl ponny även den kostar 99 kr.
 

rear nu ut de 2 sista vinröda Lamicell college schabraken strl full för 350 kr st! Matchande luvor finns att välja mellan 2 olika sorter de kostar 99 kr st OBS sålt!

Intressekoll

Tänkte höra om det finns något intresse för Scapa 2010 kollektionen, jag kommer isåfall kunna erbjuda ett lägre pris än tidigare.
Säg gärna vad och vilken färg som ni skulle vara intresserade av.
Benlindor


Grimmor


Schabrak




Luvan finns endast i navy


Skrittäcke finns endast i navy






Säljes

Säljer ett Swarovski pannband strl full. Lädret är brunt. Jättefint skick sparsamt använt. Lägg bud!



Produktutvärdering CWD förbygel

Jag har haft min CWD förbygel i snart 2 år. Den ser helt ny ut. Det säger väl egentligen allt. Kvalitén är outstanding. Det är helt klart något jag aldrig kommer att sälja. Det enda negativa jag kan komma på är att remmen mellan frambenen hänger ner, alltså det som blir över, så man måste ha en gummisnodd eller annat som gör att den inte hänger ner, det ser lite fult ut annars. Jag köpte min på Toprider för 2 550 kr men nuförtiden  kostar den 2 690 kr.


Här ser ni vad  jag menar med att remmen hänger ner om man inte använder tex gummiband:


Animo vinter 2010/11

Äntligen som jag har väntat på att kika på Animos senaste kollektion!Den verkar inte ha nått affärerna ännu
Här är ett litet urval









Söndagshoppning

Passade på att hoppa lite idag mellan regnskurarna. Känner mig lite ringrostig men kul var det ändå:)










Gott och blandat

En affär som har lite allt möjligt på rea är www.sellaport.com bland annat Scapa schabrak på rea från 07 och 09. Även Horseware täcken och mycket annat. Det finns också en del från HV polos och Kingslands senaste kollektioner




Celebrity

Ikväll ska Celebrity börja vänjas vid benskydd eftersom han ska ha det när han löshoppas på rådgivande i höst. Kom på att vi har ett par helt oanvända Eskadron benskydd som ligger i sin förpackning, dessa kommer nog att passa honom perfekt.


Lördag

Hade tänkt hoppa i paddocken idag men just nu regnar det så får se hur det blir med det. Annars är livet på topp, jag och min pojkvän har just blivit husägare:) det ska bli jättekul att flytta ihop och tapetsera och inreda vårt fina hus.

For sale

Pågrund av köpare som ångrat sig så har jag några saker kvar att sälja, snälla säg inte att ni vill köpa om ni inte sedan betalar, det är bara tråkigt för andra som faktiskt vill köpa och som jag sedan måste neka.
Förresten så tycker jag det är jättekul när ni lägger upp bilder på det ni har köpt av mig i era bloggar, roligt att se det på era hästar, lämna gärna en kommentar om ni har lagt upp bilder på era bloggar:)
Maila mig [email protected] om du vill köpa något.
Jag har 1 Scapa schabrak kvar strl full färg fuschia/silver pris 550 kr, luvan på bilden finns i både full och ponny pris 150 kr




2 navy strl full 400 kr luva finns till 150 kr


3 vinröda strl full 400 kr välj mellan 2 olika luvor 150 kr


Ordinariepris på Lamicell college schabraken är 565 kr www.stablestore.se

Kingsland

Det är många som frågar om var man kan hitta Kingsland västarna till bra pris. Det är rätt svårt att hitta dom till bra pris faktiskt. Just nu är det rea här www.equi-libre-sellerie.fr även här är det rätt ok priser www.brendonsaddlery.co.uk
Den nya västen med kaninpäls har jag hittat som billigast för runt 199 euro tex här www.boutique-equitation.com

Frågor

Måste bara få fråga du vet silver kingsland dun jackor utan det röda dragkedjan alltså bara med märket på
Vet du vart dom säljer såna. Skulle bli galet glad om du svarde :D
Svar: Här www.equusukgroup.co.uk

Vad ligger han i för prisklass? Vilken sida hittar du alla dessa fina? :D
Svar: Han är redan såld:( Prisklassen var 8-1000 euro. www.veldstar.nl brukar ha fina hästar

Hej. Tänkte höra om du kanske kunde hjälpa mig. Som jag har förstått det så vet du vart man kan få tag på utrustning så jag chansar och frågar dig om du kanske kan hjälpa mig? Jag är på jakt efter nya shortchaps, men då jag skadat mig så behöver jag rätt stora. Dom jag har nu är vuxen xxl från globus och det är dom ända jag kunnat ha sedan jag skadade mig för 5 år sedan, och nu är det verkligen dags att byta ut dom :) Så skulle du kunna hjälpa mig med detta? Material spelar inte så stor roll, svarta gärna. Gärna om du hade hittat en sida där man kan beställa från globus, då alla affärer jag har frågat inte vill ta in några till mig :(
Svar: Det finns flera shortchaps i strl xxl i både syntet och skinn så det finns ju en del att välja på.Kolla på www.grand-prix.se och www.thehorse.nu Hoppas du hittar något du gillar:)

tycker du nyss har svarat på detta, men jag kan inte hitta åt det, du borde göra en kategori som heter bara "frågor och svar" eller något då du ofta publicerar sånt!
frågan är iaf om du vet var man kan få tag i ett knallrosa scapa, modell med den stora trean?
Svar: Bra idé ska faktiskt göra en sådan kategori. Inget knallrosa men det ljusare rosa från 07 finns här online-shop.reitsport-hildebrandt.de



Grym blogg! :D Såg i något tidigare fråge inlägge och du tipsade om sidan www.royalhorseoutlet.com, en hollänsk sida (så långt fattade jag hehe) och undrar om du har beställt därifrån, hur mycket frakt och sånt tillkommer? =) Och så undrar jag om du vet vart man kan hitta Santa Cruz magplattan med fårskinn innuti om du vet det hehe..Tack på förhand and take care!
Svar: Du får maila dom och fråga men jag skulle tippa på runt 15-25 euro. Kolla på jumpinn.se den finns på rea där men endast i vissa storlekar.

jag tänkte fråga om du vet av några snygga och helst ite svindyra (max 100-1200 kr typ) pullarträns som inte har så stor nosgrimma? Mitt varmblod har full på träns men nästan cob på pullarnosgrimmorna..
Svar: Pullarnosgrimmor är ofta väldigt stora fråga mig inte varför jag själv använder inte pullar så jag har svårt att komma med ett konkret tips, men jag är säker på att mina läsare har bra tips, någon?

vet du vart man kan köpa globus remontnosgrimma med spännen på? :)
Svar: Här finns den www.sollidenshastsport.se


grym blogg du har! :D dyon tyglarna från working collection, har de likadana martingalflugor som de andra dyon? har du dem? hur är de i jämförelse?
Svar: Tack:) Nej jag har inte dom från working collection. WC ska man ju tänka på att det är sämra kvalité vilket medför att de framförallt inte är lika mjuka och har lättare att tappa färg.

Hejsan, tack för en super blogg! Jag tipsar lite då & då om din blogg på min blogg & till kompisar. Så keep up the good work! Till min fråga nu! Jag letar efter två stycken nosgrimmor! Ofodrad & en repnosgrimma. I vilka märken & prisklasser finns dessa? Var kan jag hitta dem till bästa pris?
Svar: Tack så mycket. Dyon och JW har. Skara hästsport kan ta hem båda annars finns Dyons repnosgrimma även på www.bockmann.se och JW finns på www.robinsons-uk.com de har även ofodrade nosgrimmor till bra pris

sitter dyon the differens tränset bra eller åker det fram?
har nämligen sätt det på vissa hästar..
Svar: Nu har inte jag köpt mitt ännu men jag tror det beror på att det inte spänns åt tillräckligt hårt eller på rätt sätt.

Hejhej!
Bra blogg, snygg häst!
varför ska du köpa ett sånnt bett?
Är inte de till främst för unghästar som inte riktigt följer tygeltagen? Då stängerna på sidorna gör att hästen lättare följer då "hela huvudet" följer med.
Svar: Tack, jovisst är det ett bett som används en del på unghästar men det hindrar ju inte att man kan använda det även på äldre hästar, det är ju inget som på något sätt är skadligt för hästen. Remontnosgrimma är ju ett bra exempel på detta, det används främst på unghästar men det är ändå väldigt många som rider med det även på sina äldre hästar. Dessutom så rider jag en del på Flippanbetett och det gör hästen svårstyrd, jag tycker det är kul och lärorikt att rida på olika bett:)


Vars kan man hitta en sadelgjord med platta som är i fårull till ett rimligt pris? Inte mer än 1300 kr.
Svar: Kolla på www.cheval-shop.com

ska du åka till sussies idag å kolla på svante träningarna? :)
Svar: nej det är lite för långt att åka tyvärr


Equiline vinter 2010


Equiline har som vanligt en del snyggt i sin senaste kollektion.




Euro-star vinter 2010

Älskar miljön där Euro-stars nya kollektion är fotad. Här är ett litet urval






Kass update

jag vet men har haft fullt upp med annat. Igår fick vi en höleverans med nytt hö från detta årets skörd så nu är det bara att skicka in en höanalys så jag kan räkna ut nya foderstater. Tänkte jag skulle börja vänja Celebrity vid benskydd och löshoppa någon dag i veckan.
Har även fått hem nytt underlag som ska läggas i paddocken tror det kommer bli jättebra.
Världens mest nyfikna häst:)


Dagens schabrak blev det nya från Christina sport

Läskigt

Fick reda på idag att grannens hästar blivit attackerade av vad veterinären tror är en hund. Den ena är tydligen allvarligt skadad. Väldigt obehagligt och stackars hästar. Jag fick inte reda på något från grannen  utan detta fick jag reda på först idag, kan ju vara bra att veta att det finns en  mördarhund lös. Det stod om händelsen i Borås tidning men den har inte jag så jag fick reda på det först idag av andra som läst. Detta känns väldigt oroväckande när man har 5 egna hästar här på gården. Hoppas hästarna blir helt återställda.


Fel

Jag skrev fel om åldern på valacken i det föregående inlägget han är 4 år och inget annat, vet inte var jag fick 5 ifrån?Det står 4 klart och tydligt.
Idag har jag varit iväg och fått mina naglar fixade sedan red jag ett lätt pass i paddocken.



He´s got the look

Detta är vad jag kallar en vacker häst, jag skulle lätt kunnat köpa den osedd.




Eskadron vinter 2010-11


Eskadrons nya kollektion är som vanligt rätt färgstark



Kingsland

Flera har frågat var den senaste kollektionen finns att köpa. Ring till ridsportaffärer i närheten och hör om dom fått in den än annars finns en del här www.cheval-shop.com

Filmklipp

Ett litet filmklipp från dagens ridpass

Glengordon Nexus

Nu har det kommit lite bättre bilder på Glengordons nya träns Nexus, jag tycker det är rätt snyggt faktiskt men spännena kunde varit lite finare och mer arbetade. Det kostar 1 599 kr



Finns även matchande tyglar, förbygel och gramantygel
Allt finns hos segcompany

Vem bär ansvaret?

Något som jag har funderat en hel del på senaste tiden är hur ansvarslöst mycket är inom hästbranschen.Inom vilken annan bransch måste du ha samma kunskap som den du anlitar? Helst ska du vara sadelutprovare, veterinär och hovslagare själv för att veta att det blir rätt i slutändan. Många hovslagare idag håller inte måttet och då det är brist på ca 400 hovslagare i Sverige så slåss alla hästägare om de som är bra. Att en hovslagare är utbildad är allt annat än en garanti för dennes skicklighet. Antingen är utbildningen undermålig eller så är det fel personer som tas in. Eller så kanske det helt enkelt är som med vissa som kör bil, de gör sina egna regler efter ett tag.

Sedan tycker jag att det är oroväckande hur lätt det tycks vara för en hovslagare att "smita undan"
Behöver inte en hovslagare som orsakat hästen lidande pågrund av felaktig skoning ta sitt ansvar? Nu är det såklart inte helt lätt att bevisa att det endast är skoningen som har orsakat en eventuell skada men ändå. Vad gör man om man har en kass hovslagare? Byter man bara och så får nästa sin häst förstörd eller kan man på något sätt sätta dit denna?Går det att kontakta hovslagarföreningen för att på så sätt varna andra?
Även om någon har utbildat sig till hovslagare så behöver man ha fortsatt stöd såklart, det är nog där det felar, om inte den nyutexaminerade hovslagaren har en mentor den kan vända sig till eller om denne inte tar in allt från utbildningen utan förkastar sådant som är riktigt då kan det gå fel.

Alla dessa såkallade sadelutprovare ska vi inte tala om. Jag skulle gärna göra ett test med 10 olika sadelutprovare om dom tycker att en viss sadel passar på en häst. Jag lovar att jag skulle få 10 olika svar. Samma sak där om du fått en sadel utprovad och din häst efter ett tag får ont i ryggen pågrund av sadeln, vilket ansvar har sadelutprovaren? Vem kan man lita på när alla säger olika? Detta är trots allt viktiga saker vi pratar om, levande varelser får dagligen uppleva smärta och obehag pågrund av att oseriösa vill tjäna pengar. Jag vågar påstå att ridsporten är den bästa branschen om du vill lura folk, du kan påstå vadsomhelst nästan, alltid är det någon du kan blåsa eftersom det är så lätt att smita undan allt ansvar sedan. Allt är bara åsikter i slutändan, folk tycker så mycket men var är faktan?
Hur känner ni?

Cavallo vinter 2010

Cavallo är ett tyskt märke som jag tycker har bra kvalité och snygg design. Här kommer ett smakprov från deras senaste kollektion





Helg


Precis kommit in från stallet efter ett svettigt pass i paddocken. Igår var hovslagaren här och skodde Orianda.


Ikväll ska jag gå ut, ha en trevlig kväll allihopa:)


REA

Just nu jättebra rea på Horseware täcken mest udda storlekar hos www.bockmanncenter.se
Blev väldigt sugen på att köpa ett Rambo wug men det fanns bara i strl 165, jag brukar ha 160 på Horseware till Orianda och 165 på övriga märken, kanske kan det passa ändå?Risken är ju att det är för stort hmm
Vill ha




Frågor

hej din blogg e verkligen jätte bra! vet du vart man hittar pioneer stövlarna dom i crocodil skinn billigt? kram
Svar: Tack så mycket. Hittar dom för 3 995 i stort sett överallt, det konstiga är att dem knappt finns på italienska sidor, när märket kommer därifrån.

Hejsan vill börja med att säga att du har en jättefin och bra blogg!Jag har en liten fråga. Jag skulle vilja köpa en Charles owen ayr8, har hört att dom ska vara billigare i england. Jag undrar om du vet några bra och seriösa webshopar i england som säljer dessa hjälmar billigt :)
Svar: Tack roligt att du tycker det. Kolla på www.tackdirect.co.uk

Åh, din kavaj är så snygg! Jag har hittat en engelsk sida där jag skulle vilja beställa ifrån men jag undrar om du vet ifall det kan bli tullavgift då?
Svar: Tack jag gillar den också:) Nej tull behöver du inte oroa dig för, det gäller bara länder utanför EU som tex USA.

använder du dyon tyglar? och isf vad tycker du om dom? :)
ngn bra sida du vet som säljer dom? :)
Svar: Ja jag har ett par Dyon gummityglar med mönstersöm. De är väldigt mjuka och smala jag gillar dem däremot så blir mönstersömmen på tyglarna lätt ful. Kolla på www.equi-services.fr www.horse-prestige.fr www.bodahastsport.se

Vet du vart man kan hitta gpa kavajen för ett bra pris?:)
Svar: Kolla på amirashop.co.uk och schimmelreiterequestrian

Kan jag passa på att fråga! Var får man tag på ett brunt hackamore med guldfärgade skänklar? :)
Svar: kolla här www.cotswoldsport.co.uk

Hej!
Jag har en häst som lätt skrapar upp insidan av benen (insidan nästan vid bogarna) när han hoppar. Har sett att det finns skydd som man kan fästa i sin martingal som går ner vid benen och insidan av bogarna. Har du någon aning om vars man kan hitta dessa? :)
Svar: Jag känner mig lite trög nu men jag förstår inte riktigt av din beskrivning, du har ingen bild?

hej!
vet du vart det finns kvar röda tretorn?
Svar: här www.hastsport.se


Fullcheek

Fullcheek betten är ett av de snyggaste betten enligt mig om man bara ska gå efter utseende, det känns tidlöst och stilrent. Jag tänkte köpa ett fullcheekbett förmodligen blir det ett från Myler.
Det finns såklart flertal andra märken som har fullcheek bett i olika utföranden. Tillexempel
Sprenger:


Mikmar:


Myler:


Nathe:

Dags för en ridtur

Nu ska jag rida ut en sväng i det fina vädret:)

HV Polo vinter 2010


HV polos vinterkollektion har en hel del snygga saker faktiskt. Här är lite blandat:



Kan inte bestämma mig

För vad jag tycker om dessa blingpannband




just dessa ovan som jag tagit bilder på Eurohorse detta året kostar mellan ca 1 500-2 000 kr
Vad tycker ni, är dom snygga?

Sedan finns det även billigare varianter som kostar ca 900-1 200 kr

Besöksrekord

Igår hade jag besöksrekord, jättekul. Är alltid lika intressant att läsa era kommentarer och era synpunkter:)

Oriandas morfar Aktion:


Kingsland vinter 2010

Idag släpps Kingslands nya kollektion. Det fanns trots allt en del snyggt. Ett litet utval kommer här:




Denna jackan och en av västarna tror jag att jag ska köpa:


RSS 2.0