BD

Invigde det nya BD schabraket idag, riktigt nice...
Orianda var superspänd idag inte blev det direkt bättre när det kom springandes en hare nerför berget och fram till paddocken, inget superläge att bygga en paddock precis vid skogen om man har en lättskrämd häst, alltid är det något som prasslar och är livsfarligt haha


Säljes

Säljer dessa Eskadron flexisoft skydd med fårskinn. Färg brun. Strl full. Bra skick förutom att tråden släppt lite på 2 av skydden men inget som påverkar funktionen.  Nypris 1500 kr säljes för 500 kr alla fyra skydd eller ge bud manhattan2006@yahoo.se

Bilder löshoppning

Har nyss kommit in, har som sagt löshoppat Orianda. Hon var jätteduktig. Detta är andra gången jag löshoppar henne, inget jag brukar göra direkt men det var kul:)
Synd att jag inte stod mer från sidan så man ser mer men jag hade fullt upp att ha pisken i andra handen så jag tänkte inte på var jag stod.

Tittar på en helikopter som flyger:

Löshoppning

Ikväll tänkte jag försöka hinna att löshoppa Orianda, får se om det dyker upp någon bild senare:)


Cavalleria Toscana

Vinnaren är...

Vinnaren av Kingsland t-shirten är Alma! Grattis till dig, jag har mailat dig:) Kontakta AB nian så får du ditt pris.
Tack alla som var med, kanske blir det er tur att vinna i nästa tävling som startar nästa vecka.


Visitkort

Är jättenöjd med visitkorten och korrespondenskorten:)
Dålig Iphone bild:


Dyon

Dyons honeycomb täckte finns nu i en ny färg. Jättefint!Har det blå och måste ha detta i natur!
Bild från Equalityline

Lugn dag

Händer inte så mycket idag, ska rida lite markarbete i paddocken senare och tvätta lite schabrak och sånt. Igår när jag red så blev Orianda rädd för något i skogen, jag varken såg eller hörde något, detta kom givetvis med på film haha ser lite kul ut när hon bara tvärvänder åt motsatt håll:p jag var inte nära att ramla av eller så men kom att tänka på det att jag aldrig lyckats filma eller fota någon avramling eller jo en gång när jag ramlade av på tävling för längesedan.

Scapa schabraken

De är många som fortfarande vill få tag på Scapa schabrak från de äldre kollektionerna. Jag har tyvärr inga kvar som är till salu. Tänkte därför tipsa om lite sidor som kan ha Scapa schabraken
www.ruitersport-zadel-winkel.com

www.oxer-ruitersport.nl

www.ej.nl

www.allesvoorjepaard.nl

www.ridestyle.de

www.ooteman.nl

www.agradi.nl

www.reitsport-falkenhof.de

www.rideandstyle.de

http://reitershop.luessing.de

www.dochorse.nl

www.medhorses.nl


Minibana

Hoppade som sagt en minibana idag. Tanken var mest att träna lite lydnad så det är små hinder. Kändes riktigt bra i slutet. Jag tänkte faktiskt börja kika efter någon Pay n jump i närheten snart.
Nästa gång jag lägger upp film får bli när jag hoppar högre, blir lite roligare att titta på än denna minibanan;)


Orianda har hoppat en liten bana idag:) fi...

img_1834 (MMS)

Orianda har hoppat en liten bana idag:) filmer kommer senare


MY8

MY8 är ett franskt märke som tillverkar hästutrustning. Läs mer på www.my8.frSista tävlingsdagen

Imorgon dras vinnaren av Kingsland t-shirten. Vill ni ha en chans att vinna glöm inte att vara med och tävla:) HÄR

Eskadron

Vad tycker ni om Eskadrons nya benskydd?
Som ni ser finns det 2 olika modeller och det är också olika spännen på dom.


79 euro

89 euro


Såhär står det om den dyrare modellen:

Dynamic look, perfect function, maximum safety - united in the newest generation of Eskadron Flexisoft AIR EASY protection boots. For optimum body climate and high wearing comfort on the horses leg Eskadron uses breathable, perforated neoprene. Mesh-protected air channels in the outer shell ensure ideal air circulation. Furthermore, the bordered neoprene supports the optimum knock absorption properties for the boot which is also very easy-care. Ideal protection against knocks and bangs is guaranteed by the very reliable TPE outer shell which is also further reinfored in the rear area. The specially moulded ergot area and the flexisoft zone ensure optimum freedom of movement. The new closing system of the Flexisoft AIR EASY boots with the special click fastening device makes the boot easy, secure and fast to put on and take off. It also ensures an individual fit on the horses leg. Available in full size in the colors white, navy, black and choco

Frågor

Olivia om Säljes:
Hej!
Vet du var man kan köpa eskadronskydden bak, som skyddar ända ner till karleden typ? dom ser ut som vanliga bakskydd fast dom har typ tyg runt om också :P
Du fattar säkert ;)
Svar: De flesta som säljer Eskadron borde kunna ta hem dom, kolla på ebay annars

Tanya om Nice day:
Är det ditt eget stall eller är du inhyrd? Bor du på gården? Om inte hur långt har du till stallet. Hur många hästar finns det i ditt stall? Äger du 2 hästar?
Svar: Jag bor inte där längre men är uppvuxen där. Så nej jag är inte inhyrd eftersom det är min familjs gård. Jag har ca 6-7 km till stallet så det är nära. Vi har 5 hästar i stallet varav 4 egna och 1 inackorderad hingst. Jag har 1 häst som jag står som ägare på (Orianda), Celebrity är både min, syrrans och min mammas men hon står som ägare och står för kostnaderna för honom:) Sedan har min mamma sitt avelssto och min syrra sin häst. Står mer om dom i kategorin "Info om hästarna"

Josefin om Voltaire Design:
försöker maila dig om en fråga men det funkar ej..
undrar om du handlat från http://www.equusport.com någon gång och vet om det är säkert eller ej? och om man vågar lämna ut sina kortuppgifter..?
Svar: Ok konstigt att det inte fungerar? Nej har aldrig handlat där. Det ska ju vara säkert att handla med sitt kort. Tänk på tullen bara när du handlar från USA;)

Mvh Josefin
Anonym om Voltaire Design:
är det ett jättedyrt märke?=) Fint tyckte jag iallafall det var !
Svar: Förbygeln kostar 200 euro, magplattegjorden 225 euro osv, se mer på http://fr.voltaire-design.com

sandra  om Brodyr och sponsring:
Grymt snyggt vill också ha det fast i dressyr modell finns det? ;)
Svar: Ja RG schabraken kan du få som du vill modell och färger, utan och med stroppar osv.

sandra   om Waiting:
vad kommer du ha för adress till din webshop?
Svar: Tophorse.se

Johanna  om Nice day:
Hej. Du verkar ju ha stenkoll på alla märken och var man kan köpa dom till bäst pris. Hur är det med Anna Scarpati? Jag har inte lyckats hitta dom utanför sverige. Har du?
Svar: Tycker inte att priserna på AS skiljer sig så mycket utomlands, självklart är det billigare i Italien men frakten är också betydligt dyrare så det jämnar ut sig. Har inte hittat någon bra Italiensk butik som säljer dom. Några exempel från andra länder www.myequineshop.com www.von-roenne-shop.com reitershop.luessing.de


Voltaire Design


Voltaire Design är ett franskt märke som tillverkar sadlar och tillbehör. Deras mål är att hjälpa varje ryttare att uppnå deras fulla potential. Märket värnar dessutom om miljön.
Fina grejer tycker jag.Bete

Nu är det såpass varmt att hästarna skulle kunna gå ute på natten enda nackdelen är att det inte finns något gräs ännu så då får dom äta hö isåfall. Funderar på att ha ute hingsten och Celeb dygnet runt snart. Stona går aldrig ute på natten för Orianda klarar inte av det hon vill in klockan sju även om det finns gräs och är varmt;)
Har någon av er ute era hästar på natten ännu?

Somliga trivs bäst inne på natten...
Waiting

Vill öppna webbshopen nu!Väntar på att de ska fixa en sista sak på sidan så segt. Jaja får vänta till helgen helt enkelt.

Nice day


Orianda är superbrunstig igen, ännu en nackdel med att ha hingstar på gården jaja inte mycket att göra åt.
Tog lite bilder innan när jag skulle rida:)


Fining

En häst till salu som verkar rätt trevlig på sporthorses.nl
e: Odermus-Wellington 7 år

Gästblogg

Anonym om Svar ang Equipe:
Är lite nyfiken på vad din syster tyckte om BD-sadeln. Jag själv tycker att de är väldigt sköna:)
Caroline fick den här frågan, och då tänkte jag Jessica göra ett gästinlägg och svara!
Jag tyckte väldigt bra om sadeln. Jämfört med Prestige-sadeln hon hade till Orianda tidigare så kändes denna mjukare och man fick bättre kontakt med hästen. Man fick även mycket bättre stöd av sadeln vilket är viktigt tycker jag. Just att få bra stöd för benen kan vara lite knepigt när man är kort. Det pyste en del från memory foamet men inget som störde, (det är memory foam på kåporna som tar ett tag innan det formar sig efter benen)det var riktigt bra stöd och man kände hur det formades medan man red. Sadeln är även mindre i sitsen vilket jag tyckte gjorde att man kände sig mer "fixerad" på ett positivt sätt. Helt klart en mycket bra sadel, kul att det äntligen blev en fullträff på den biten:)
Nu har jag bara ridit en gång så en riktig utvärdering blir svår, men mina intryck hittills är enbart positiva. Det blir säkert fler provritter i den:)


Säljes

Säljer mina Eskadron flexisoft benskydd med fårskinn. Strl full. Färg brun.4 set fram+bakskydd. I bra skick men finns såklart repor på insidan. Nypris 1550 kr Säljes för 700 kr eller bud. Maila mig manhattan2006@yahoo.se jag tar bättre bilder när dom är nytvättade om så önskasSvar

Karin om Invigde mitt Nya Equipe:):
Hej!
Snyggt schabrak! =)

Jag har en fråga angående Pikeur Gotha kavajen, vet att du har kollat in dom tidigare och jag frågar eftersom jag litar på ditt omdöme när det kommer till hästprylar =P
Hur är tyget om du jämför med Animo? Är det likvärdigt eller "plastigare"?
Desutom undrar jag om du har koll på storlekarna, har sett att kavajerna görs i "ridbyx-storlekarna" 72, 76, 80 osv... hur är dessa "långa" storlekar? Är de längre i ärmarna/lite längre i livet?
Tacksam för svar!
Svar: Gotha kavajerna är i ett helt annat material än Animo. Gotha kavajerna är mycket mer "plastiga" än Animo. Ja precis dessa storlekar ska vara längre än övriga men exakt hur mycket det skiljer vet jag inte, då måste man nästan ha en storlekstabell:)Josefin om Filmer:
Hejsan, undrar om du vet vart man snabbt kan få tag i ett sånt "flippan" bett du rider på i strl 14,5?
Svar: Här finns det just nu på rea www.reitshop24.de


Svar ang Equipe

Jag köpte det schabraket av Equipe på mässan. Så ring till Equipe och hör med dom:)
Här syns inte färgerna så bra


Bättre bild färgmässigt:


Invigde mitt Nya Equipe:)

img_1811 (MMS)

Invigde mitt Nya Equipe:)


Mina bett

Jag varierar bett ganska ofta. Dessa bett använder jag just nu.

Vid hoppning Nathe "Flippanbettet"
Mitt bett har en flexistång så den är rätt mjuk och ger efter.
Bettet går att reglera ganska mycket då tygeln går att flytta. På detta bett är det ingen kejda utan en nylonrem istället.
Jag har haft mitt bett i ca 3 år och kvalitén är jättebra. Jag betalade 2 550 kr på Skara hästsport.
Detta bett är ett snällt bett om man jämför med tex en Pelhamstång. Bettet passar speciellt känsliga hästar, alltså hästar som inte accepterar vadsomhelst i munnen. Bettet gör att hästen vågar ta stöd och inte krullar ihop sig. Samtidigt är det hävstångseffekt så det ger lite styrka. Stort plus att det är nylonrem iställer för kedja på det då vissa hästar inte klarar av kedja.
Gummipelhamstång
Jättebra bett för starka hästar i hoppningen. Jag brukar rida med delta eller 2 tyglar, oftast med delta. Detta bett är inget bett som fungerar bra att rida med i markarbete, upplever det som rätt stelt och svårt att rida igenom hästen med. Ett rent hoppbett alltså.
Mylerbett med tygelhakar
Detta bett är femdelat och jag tycker det fungerar bra på hästar som kan bli lite tunga i handen då det är ett rörligt bett. Kostade ca 550 kr köpte det på Kings saddlery för ca 3-4 år sedan.
Fullcheekbett
Detta har jag inte provat så mycket än men hittills har jag upplevt det som något stumt. Parerstänger kan vara bra på hästar som är svårstyrda eller för att förhindra att bettet åker i sidled.


Uteritt?

Funderar på att rida ut i det fina vädret, blir en lång tur isåfall

Läderskydd

Jag föredrar läderskydd framför plast. De är både snyggare och sitter bättre.
Jag är väldigt nöjd med mina CWD skydd. Däremot gillar jag inte bakskydden så mycket för de är lite teknik varning på dom och jag tycker att hästen känner av dom, dessutom är de så bökiga att sätta på.
Därför har jag tänkte köpa ett nytt set med läderskydd funderar på någon av dessa från HG
bakskydden gillar jag inte


men framskydden är perfektaFilmer

Jag tänkte att jag skulle ge min pelhamstång ett försök till idag när jag skulle rida lite lydnadsövningar. Det gick mycket bättre idag! Hon lyssnade på mina förhållningar innan hindret och jag kunde rida i en lugn galopp. Som syns på filmerna så vill hon iväg men hon lyssnar ändå. Så jag kör på detta bettet nu och köper inget nytt. Detta bettet har alltid funkat bra innan när hon haft uppehåll från hoppningen.medans filmerna laddas upp

Kommer några bilder på syrran och Orianda, hon red henne en stund efter att jag ridit, de var så duktiga:)

Film kommer senare ikväll, någon har varit...

img_1771 (MMS)

Film kommer senare ikväll, någon har varit duktig idag:)


Söt

img_1768 (MMS)

Söt


Celeb

img_1762 (MMS)

Celeb


Härligt att ligga i paddocken;)

img_1761 (MMS)

Härligt att ligga i paddocken;)


Svar ang bett

Först och främst tack till alla er som gav era åsikter om de olika betten, uppskattas, jag har inte bestämt mig än vad jag ska prova, antingen provar jag att rida på min pelhamstång igen eller så köper jag ett hackamore och gör ett hemmabygge:)

Anonym om Bett?:
jag rider på vanligt tränsbett på min ponny :P vad har du för "problem" alltså, varför betslar du på henne med dessa lite "starka bett"??? gillar din blogg!! :) kram!
Svar: Tack, problemet är att efter ett uppehåll från hoppningen är hon tillbaks till ruta ett, dvs lyssnar inte och ska bara över, och det fungerar inte att göra halt efter hindret, halt vad är det? Det går inte att kontrollera tempot överhuvudtaget och jag vill ha kontroll efter olyckan.

Jojjo om Bett?:
Har du testat henne på Gags ngn gång? Tycker väldigt mkt om det bettet! Ger bra effekt om man vill få ett skarpare bett, men man kan vara jättefin i handen tummenupp
Svar: Nej det har jag inte faktiskt men har blivit rekommenderad, blir aldrig av att jag provar men kanske borde göra det, tack för tipset!

Lina om Bett?:
Jag skulle hellre vilja ha ett lydig häst på ett vanligt två/tredelat istället för att betsla upp hästen för att få den lydig...
Svar: Hästar är smarta djur dvs de kan lära sig att det inte är så roligt att dra iväg på ett skarpare bett därför de får mer mothåll, eftersom hästar är läraktiga djur så kan man utnyttja detta genom att betsla upp och sedan när man nått önskat resultat, dvs att hästen väntar och lyssnar kan man betsla ner.
Om hästen inte lyssnar på ett tränsbett, vad gör du då?Låter hästen bestämma tempot över hindret och du har noll kontroll och tänker, jaja det får gå som det går?Jag har mer självbevarelsedrift än så och vill inte riskera att hästen eller jag skadar mig, likväl som att hästar är smarta så vet dom tyvärr inte sitt eget bästa, dvs de tänker inte att det kan vara farligt för dom att slänga sig över ett hinder i fullfart. Där kommer vårt ansvar in som ryttare, dvs att skola hästen och ta till alla medel som finns för att hästen ska lyssna och faktiskt börja vara rädd om sig.

Lina - Vinn ett Glen Gordon-pannband från Hippoteket!  om Bett?:
Jag tycker inte man ska behöva betsla upp utan rider helst på så milt osm möjligt :)
Svar: Det är mycket man kan tycka inte ska behövas men något som är viktigt när man håller på med hästar är att hålla ett öppet sinne. Att kunna se många olika lösningar, och inte döma andra och deras situation.
Betsla upp är inget man gör för att det är kul utan för att det behövs. Alla hästar är olika, vissa kan man hoppa i grimma och andra behöver något skarpare. Sedan så är det rätt lustigt att ingen reagerar när man rider på pelhamstång men kombinationsbett är såååå farligt för att det ser "mycket" ut men egentligen är det rätt snälla bett för de skonar munnen. Om hästen inte reagerar negativt på ett kombibett då är det inte för skarpt och det märks direkt om ett bett är för skarpt, då är det dags att betsla ner.
För mig har det alltid fungerat att betsla upp och träna lydnadsövningar och sedan när man uppnått resultat betsla ner. Hela grejen med skarpare bett är att man ska kunna ha en lättare hand, och jag föredrar det framför att slita i ett tränsbett, jag sysslar inte med sådant.


Bett?

Funderar på att inhandla ett nytt bett nu under tiden jag rider lydnad, behöver verkligen ha något som får henne att lyssna!
Funderar på dess alternativen
Nathe kombinationsbett


Hemmabygge tränsbett+hackamore


Myler kombinationsbett

Vad har ni för erfarenheter av dessa bett, vill höra allt både negativt och positivt!
Är trist att köpa ett bett för över 3000 kr som hästen inte alls funkar på, been there done that...

Skärtorsdag

Ska strax iväg till firman sedan blir det ridning, kanske syrran ska prova att rida i BD sadeln, kul att veta vad hon tycker om den;)
Igår kom våra visitkort till Tophorse, jättefina! Tanken är att vi ska skicka med dom till våra kunder.
Blev riktigt irriterad igår när jag fick veta att det kommer ta 3 dagar att fixa en sak med webshoppen, så vi ska betala några tusen och få det gjort så vi kan öppna sedan, surt att upptäcka det när man börjat lägga in alla grejer bara...ville ju öppna denna veckan:( jaja det viktigaste är att det blir nu i april. Inga mer förhinder nu tack.

Svar

Var någon som frågade var jag har köpt den holländska  hingstboken. Köpte den på www.mediaboek.nl för ca 4 år sedan. Den finns kvar fortfarande och nu är den dessutom på rea för bara 10 euro! På hemsidan står alla hingstar som är med i den. 285 sidor är den på


Pikeur och HG

Nytt

Tips

För er andra avelsnördar eller ni som bara gillar en viss hingst eller sto. På www.melissen.nl finns jättemånga bilder på olika tävlingshästar, inte bara topphästar ska tilläggas utan även bilder från premieringar osv. Där kan man beställa en stor bild i valfri storlek, kostar en del men kan vara kul! På denna sida har jag hittat massor av bilder på Oriandas pappa och syskon på både hennes mammas och pappas sida:)
Såhär ser det ut, några av bilderna på Oriandas morfar Aktion


Penelope Leprevost

Visste ni att hon har en hel kollektion till häst & ryttare?
Jag tycker vissa saker är riktigt fina. Vad tycker ni?Fler produkter finns på www.penelope-store.comCeleb

Idag har Celeb gått över en bom för första gången, han gick över den självmant sedan satte vi lite fart på honom så han travade och galopperade över den. Duktig:) Filmerna blev så korta snuttar så vet inte om det är någon idé att lägga upp. Men tog några uppställda bilder med min Iphone.

Union jack

Bytte till flaggan på JW skydden idag, blir lite mer färg, annars blir de lite för grå

Hingst bedömning

Jag tycker KWPN har ett väldigt bra bedömningssystem på deras bruksprov. Dels är bruksproven längre och dessutom betygsätts hingstarna efter deras temperament och stalluppförande.
Jag har valt ut några hingstar ur min bok hemma som jag tror ni känner igen.
Först Kalusha, Oriandas pappa, han har bra siffror speciellt på gångarter för att vara hopphingst, även på uppförande. Som ni ser är det dock lite olika bedömningar.


Kigali, pappa till b la Caroline Kamenskys Tiesto.


Manhattan har verkat i aveln i Sverige i flera år


Ohorn har även han funnits tillgänglig i Sverige i flera år, en VDL hingst


Numero Uno, en av de ledande toppförärvarna


Polydox, en framstående Polydor son som tyvärr inte funnits tillgänglig i Sverige


Dressyrhingsten Obelisk e Matador, finns just nu tillgänglig i Sverige

Glöm inte

tävlingen här i bloggen där ni kan vinna den här fina t-shirten från Kingsland, nu är det inte långt kvar tills utlottningen sker:) (28 april) HÄR tävlar niTänkte filma

Celeb senare idag om jag hinner, tänkte släppa honom i paddocken så han får galoppera lite och låta han gå över någon bom för första gången:)

Feedback

Roligt med all eran feedback i utvärderingsinlägget. Tar till mig varje ord tack!
Kul att ni gillar avelsinläggen, imorgon kommer just ett sådant;)
Nu ska jag sova. Hörs imorgon. Godnatt

Frågor

Ronja om Uppdatering bloppis...:
hej hej en liten fråga? veredus benskydd, hur andvänder du dina? och nu menar jag om du spänner dem jättehårt, löst lr liknade. Det finns ju 3 olika lägen, på mina får jag spänna på innersta och då tycker jag egentligen att de sitter fööör tajt. Men har jag de på mittersta så har dem kasar ner en bit..
samma sak med bakbenskydden, där vågar jag inte spänna hårt eftersom jag är rädd för att få tryck på senan.. så vill bara veta hur du har dina skydd om du spänner dem hårt lr nått :) hoppas inte det blev allt för klyddigt och jag hoppas verkligen att du kommer kunna svara :) btw, grym blogg du har! ;)
Svar: Tack:) Jag har inte kvar mina eftersom de var för små även i strl L, de satt alldeles för hårt även när de satt på första hålet. Jag hade samma problem med mina skydd som du de satt jättehårt men ändå åkte de ner en bit? Därför använder jag bara skydd som inte har dessa dumma spännen, tacka vet jag kardborre!


Amanda  om Dagens:
Nyfiken på varför du bara har en tygel utan delta på pelhamet? :)
Och sen får du gärna svara på, om du vill, vad det var för olycka du var med om. Har inte följt din blogg så länge.
Svar: Egentligen är det bästa att rida på två tyglar men nu satte jag bara på det bettet fort och att ha tygeln i nedersta ringen blir inte alls bra så jag satte den i den översta, det blir inte så stor hävstångseffekt utan blir rätt milt så. Svar på din andra fråga se nedan

lovisa   om Hoppning!:
hej. jag var inte läst din blogg så länge så jag undrar vad som hände? det kommer nog att gå bra :)


lisah;) om Hoppning!:
jag har inte läst din blogg så länge eller typ 2-3 månader så jag vet inte vad som har hänt, skulle du kunna berätta lite?? :) jätte bra blogg, läser den varje dag ;)
Svarar er alla som undrat om olyckan. Jag hoppade själv hemma  i paddocken den 2 oktober 2010. Började hoppa lite mindre hinder osv och så red jag an mot ett hinder och hon var lite stark, sedan vet jag inte riktigt vad som händer, hon på något sätt snubblar in  i hindret och går omkull jag ramlar av med huvudet mot marken och får hästen över mig.  Jag hann tänka när jag märkte att hon kom över mig att nu dör jag.
Sedan ligger jag kvar en stund och skriker pågrund av smärtan sedan reser jag mig och är så arg över att Orianda blöder och har ont och över det som precis hänt, har skadat mig flera gånger de senaste åren nämligen inget allvarligt dock. Som tur var bara blodet från ytliga skrapsår på hennes mule.
Jag håller på att svimma pågrund av smärtan så jag lägger mig ner i gruset och  blundar och håller i tyglarna.
Sedan börjar jag gå in med henne till stallet jag gick och skrek ibland, ja ni vet hur det är när man måste ta sig fram men det gör förbannat ont. Jag tar av henne sadel, träns och allt och tar in henne i boxen, till och med ger henne hö och vatten sedan går jag in. Efter en stund ringer jag till min mamma som inte svarar. Efter några timmar överväger jag om jag ska åka in till akuten bara för säkerhetsskull. Så på kvällen åker jag in och jag minns att mamma tjatade att jag skulle gå fortare in till akuten haha.
Sedan fick jag sitta 6 timmar på en stenhård träbänk utan smärtstillande trots att de visste att jag fått en häst över mig. När jag äntligen fick träffa läkaren så tyckte han inte att jag skulle röntga mig då det är onödigt att utsätta sig för strålning men när han skulle hjälpa mig att gå så ändrade han sig. Sedan efter röntgen så var läkaren allvarlig och sa att jag fått en bäckenfraktur. Så jag fick sitta i rullstol och ha kryckor i 4 månader, det tog 6 månader att läka.
Tyvärr är detta en komplicerad fraktur något som jag antagligen kommer känna av när jag blir äldre, hade jag varit tex en fotbollsspelare så hade min karriär varit över enligt läkarna. Man glömmer fort hur jobbig denna tiden har varit men inte ens morfintabletter hjälpte mot smärtan värst var det när jag låg ner, gick inte att sova för det gjorde ont, kunde inte klä på mig och duscha var väldigt jobbigt. Jag uppskattar varje dag som jag kan gå och slippa smärtan.

Jessica om Funderar:
Snygg! Vilken färg?
Svar: Brun isåfall, enda färgen som finns på Svensk ridsport:)

Lite smutsig idag;)

img_1688 (MMS)

Lite smutsig idag;)


Celeb har det mysigt i hagen:)

img_1680 (MMS)

Celeb har det mysigt i hagen:)


Uppdatering bloppis...

Det var flera som antydde att Lami-cell schabraket skulle vara grönt?Vilket det inte är, jag är inte färgblind, här kommer fler bilder och det är mörkgrått. Lägg bud bland kommentarerna eller till min mail manhattan2006@yahoo.se


Scapa luva helt ny strl full Högsta bud just nu 110 kr


Scapa luva strl full helt ny högsta bud just nu 120 kr

Inne

Just nu är det väldigt populärt med träns som har clips/hakar på sidostyckena istället för vanliga spännen. Detta underlättar när man vill kunna byta bett snabbt. Smart helt enkelt, nackdelen kan vara att det kan låta en del när man rider. Jag tycker däremot det blir lite för mycket när det är clips på både sidostyckena och tyglarna, vad tycker ni?

Värme

Idag har det verkligen varit varmt och härligt ute, hade på mig min skinnjacka och höll på att få värmeslag, ett bra tecken;)
Annars så fortsatte jag att träna lite lydnads hoppning med Orianda, hoppa på volt gjorde jag mest och det kändes bättre än igår iallafall.Big luva...

Minns ni att jag tipsade om JvanD luvan till hästar med stora öron?Då hade jag inte ens provat den på Orianda men nu kan jag bekräfta att den är STOR. Största öronen av alla märken jag provat. Så nu vet ni alla som har storörade hästar;)

Dagens

ridning gick väl sådär. Precis som jag trodde så kommer det krävas en hel del lydnadsträning i hoppningen framöver. Hon vill gärna dra iväg mot hindren och blir väldigt stark. Men det är bara att traggla på, det är alltid såhär när hon haft ett uppehåll från hoppningen.
Vi hade kul iallafall:)


Invigde mitt nya Christina Sport schabrak

Dagen närmar sig..

då Tophorse.se öppnas. Vi hoppas kunna bli klara nu denna veckan:) Missa inte att alla som gillar Tophorse på facebook har chansen att vinna ett Lami-cell Mirage schabrak. Utlottningen startar i april, samma dag som webbshopen öppnar. Stay tuned...

Hoppning!

Idag ska jag hoppa för första gången på 6 månader, känns rätt främmande måste jag säga. Förmodligen kommer jag bara att få träna mest lydnad och att hon ska vänta och ta det lugnt. Men det ska bli kul! Hoppas jag inte kommer tänka för mycket på olyckan bara.

I love RGFunderar

på att slå till på denna grimman, fluffigt värre:) super att den finns i X-full!

I väntan på film

så blir det några bilder...

Utveckling och utvärdering

Nu behöver jag er hjälp. Vad tycker ni kan förbättras med min blogg?Vad vill ni läsa mer/mindre om?
Jag har tydligt märkt att avelsinlägg är totalt ointressant, lite tråkigt då jag själv är väldigt intresserad av avel. Trots att jag fått många önskningar om att skriva mer om min egen utrustning så är det inte så uppskattat när jag väl gör det, vet inte vad det beror på kanske för att det är sådana inlägg som bara är roliga att läsa och inte finns så mycket att kommentera?
 Bloppisar är ibland jättepoppis och ibland inte lika hett. Debattinlägg brukar alltid vara uppskattade likaså utrustningsinlägg.
I en blogg är det alltid svårt att göra en avvägning hur personlig man skall vara, jag vill inte direkt ha en "egoblogg" även om jag vet att många verkar gilla sådana bloggar så gillar jag själv inte att läsa sådana bloggar. Jag kommer alltid att skriva på ett sätt som jag själv gillar att läsa.

Ett sant vårtecken dags att lassa hö!

img_1671 (MMS)

Ett sant vårtecken dags att lassa hö!


Hingstar

Eftersom jag är en riktig stamtavlenörd så letar jag alltid reda på all info som finns om de hingstar som jag tycker är intressanta. Det som är riktigt tråkigt är att det saknas videor på så många hingstar. Jag har tillexempel bara sett 2 små korta snuttar på Cellestial och har aldrig sett en film med Oriandas pappa:( Jag skulle nog kunna göra vadsomhelst för att få se en film på honom faktiskt. Youtube är bra ibland men räcker inte till. Jag hittade faktiskt flera filmer på Oriandas morfar där och blev överlycklig.
Bilder går ju alltid att googla fram men filmer är ännu bättre.
Hittade en sida för några år sedan som har filmer på många hingstar, kanske kan någon av er ha användning av den?

www.pro-stallions.com


Tiden går fort

Nu är det redan fredag igen, helt sjukt vad fort tiden går. Denna helgen ska jag nog inte göra något speciellt, kanske blir det utgång imorgon. Annars är det mest hästarna och fixa med webshopen som gäller. Ska se om någon kan filma lite när jag rider imorgon:)
Frågor

Emelie   om Equipe:
Vart hittar man EQvvs tränsen och dem från Equipe?? :D
Svar: www.discount-equestrian.co.uk och cheval-shop.com

Jenny om Cool bild:
Hej jag har inte varit inne på din blogg på jätte länge, men var det inte tal om att du skulle starta webbutik? När öppnar det och hur hittar man den?
Svar: Ja det stämmer, håller på att fixa det sista nu så vi har tänkt öppna nästa vecka:) tophorse.se är adressen sedan.


Anonym om Equipe:
Vart hittar man repnosgrimman?
Svar: cheval-shop.com

Anonym om Dags att pressa i solen;):
Åhh han bränner inte sig va?! ;)
Svar: haha han har bränt sig för några dagar sedan faktiskt, han älskar att sola lite för mycket.

Erika om Olika träns:
Vet du var kan man köpa billiga freaskydd Eskadron Flexi Sofit, bruna, stl. L? Eller möjletvis var man kan köpa de i stl. Cob? (Ska tydligen finnas mellanstl. i de skydden..) =
Svar: Kolla ebay

Anonym om Equipe:
vad är skillnaden mellan en vanlig martingal och en "antibit" martingal ?
Svar: antibit martingal förhindrar just att hästen kan bita sig fast i martingalen och även chansen att hästen skall fastna med frambenen, sedan blir det lite mindre trassel för en själv vid tränsning;)


Lina om Prestige sadelgjord:
Vet du vart John Whitaker tränset med vita sömm detaljer går att få tag på här i Sverige? Och vet du hur mycket det kostar? :)
Svar: Vet inte vilket du syftar på men hör med Skara hästsport

Alva om Prestige sadelgjord:
Har du något tips på en billig och snygg röd kavaj? :)
Svar: Vet inte vad du tycker är billigt så lite svårt att svara på tyvärr.

Anonym om Påsk:
Var kan man köpa dom överst? :)
Svar: segcompany har dom, jag ska också ta hem dom.

Anna   om Bus:
Hej! Jag har en fråga som någon kanske kan svara på.
Det är såhär att jag tittade på Wednesday Selection i onsdags, och då var det dressyr. Under klippet hade de en intervju med en annan tjej som var ung och tävlade högt i dressyr. Hennes pappa var domare för världscupen och hon red med röda ridbyxor och militärkavaj. Vet någon vem det är??
Svar: Jag brukar inte kolla på dressyr så jag har ingen aning.

Anonym om Jag och Orianda:
tränar ni något för instruktör ? :)
Svar: Inte nu då jag varit skadad i 6 månader men i maj så ska jag träna för tränare i hoppningen.

Petra   om Leo vill ha min handske ;):
Han är verkligen underbar, jag kommer också att skaffa en Bulle innom sinom tid! :) Och så undrar jag om du har möjlighet att ta hem det sjukt snygga schabraket från Schockemöhle?! i färgen Grean Tea, det kommer bli så snyggt på min fuxa! :)
Svar: Säljer inte Schockemöhle tyvärr, den färgen är rätt gammal så den är svår att få tag på.

Bloppis

dags för en liten bloppis igen. Som vanligt sker budgivningen bland kommentarerna eller maila mig manhattan2006@yahoo.se
Lami-cell Federation schabrak strl full allround fint skick färg mörkgrå startbud 400 kr

Scapa luva strl full färg stoneblue helt ny startbud 100 kr
Scapa luva strl full  helt ny färg marinblå startbud 100 kr

Fårskinnspad jättefint skick, köpt på Skara hästsport startbud 200 kr


Equest schabrak med logga strl full allround färg marinblå med guld och beige kantband fint skick startbud 200 kr

Cool bild

Hade tråkigt när jag ledde Orianda innan, tyckte denna bilden blev rätt cool, himlen ser häftig ut, bilden är tagen med Iphone 4, erkänn den ser photoshopad ut?

Däckad efter vårrullning haha

img_1653 (MMS)

Däckad efter vårrullning haha


Dags att pressa i solen;)

img_1643 (MMS)

Dags att pressa i solen;)


Törstig:)

img_1639 (MMS)

Törstig:)


Olika träns

EQvvs

Caldene


Tekna


Pariani

Equipe

Equipe har precis som Dyon många olika nosgrimmor som man kan köpa  lösa
63 euro


71 euro

57 euro


59 euro50 euro


Ny antibitmartingal 66 euro


Vävd lädergrimma 100 euro

Tyglar

Tycker det är roligt med tyglar som har små detaljer som gör dom lite extra fina.
Dyons tyglar har tillexempel speciella martingalstoppar.
Även Equipe har fina tyglar

Hejdå stallet för idag:)

img_1631 (MMS)

Hejdå stallet för idag:)


Prestige sadelgjord

Funderar på att eventuellt sälja min Prestige gjord pågrund av att den är i kortaste laget. Tycker inte att man ska behöva ta i mycket för att kunna spänna första hålet, känns taskigt. Mina andra gjordar i samma storlek är inte alls svåra att spänna. Hade hoppats att den skulle töja sig men det verkar inte så. Strl 145 färg tabacco. Jättefint skick som ny. Nypris 3400 kr. Säljes för 2600 kr kontakta mig vid seriöst intresse manhattan2006@yahoo.se
Såhär ser den ut


Min gjord

Inget kul

som hänt idag direkt. Jag upptäckte att Celeb var svullen igår så vi hämtade ut Metacam till honom och idag var han mycket gladare, han hade ingen feber så därför blev det inte penicillin vi hämtade ut.
Själv misstänker jag att jag har halsfluss så det blir vårdcentralen imorgon. Slängde även ett av Oriandas täcken då jag tycker det gjort sitt efter 6 år, faktiskt det täcke som hållt längst

Detta Amigotäcke var det jag slängde.


Påsk

Jag tycker Scapas nya schabrak är lite påskiga faktiskt. Någon speciell färg som är eran favorit?

Tävlingen

Ni glömmer väl inte att vara med i tävlingen om Kingsland t-shirten
HÄR kan ni anmäla er


Erbjudande

Köp Veredus chaps+skor och få en luva på köpet, allt för 383 euro hos cheval-shop.com

Bus

Släppte Orianda i paddocken lite innan, hon ville hellre leta efter grässtrån än att springa runt men jag hade longerpisken med mig och då förstod hon att det var meningen att hon skulle röra på sig. Så söt:)


Slidestop?


Benskyddet flög av också så jag fick sätta på det igen.

Nu vill jag gå in

Mittbena?

Jag blir galen på Oriandas man, den har verkligen blivit för tjock. Jag hittar inget bra sätt att tunna ut den på+ att jag inte ens vet om det skulle hjälpa för den har så svårt att ligga på en sida. Hon gillar inte när man rycker så därför gör jag inte det.
Hon får alltid mittbena så fort hon skakar på sig. Därför funderar jag nu på mittbena och att den alltid får vara så helt enkelt, alltså att jag klipper den så också, egentligen tycker jag inte att det är så snyggt men vad ska man göra? Nu blir det jättefult för manen blir längre på ena sidan eftersom jag har klippt den på en sida bara. Vad tycker ni kan man stå ut med mittbena?


Brodyr och sponsring

Snart tänkte jag låta brodera lite saker med Tophorse loggan på, endast till mig själv. Längre fram har jag även tänkt att sponsra vissa utvalda ryttare, har redan bestämt mig för två, men det vet dom inte om än;)
Appropå ingenting, hur snyggt är inte detta RG schabraket?Jag brukar ha svårt för sådana färger men detta var fräschtHär vaktar jag!

img_1628 (MMS)

Här vaktar jag!


Jag och Orianda

Har ridit i det underbara vädret idag, premiär att kunna rida i kortärmat:) Orianda kom galopperandes när jag skulle hämta henne i hagen, bustös:)
Denna dagen gjorde mig på gott humör.
Tack mamma för bilderna:)
De bilder som blev bra på mig, blev inte Orianda lika bra på så jag fick ta de bilder där hon blev bäst helt enkelt hahaProvade JvanD schabraket och luvan, nice tycker jag

Helt underbart 17 grader idag!!!

img_1625 (MMS)

Helt underbart 17 grader idag!!!


Tråkig

blogg senaste dagarna men jag är inte på topp just nu och då är det svårt att skriva i bloggen. Jag hoppas allt blir bättre snart.
Något positivt är att Celeb mår bra efter kastreringen, hoppas det håller i sig så att han inte blir svullen eller annat. Idag händer inte så mycket, ska upp till stallet och rida såklart, var inte där igår eftersom jag var på Elmia så nu är jag ivrig att åka dit;)

Frågor

sarakarlsson  om Föltiden:
äre din häst som är mamma?
Svar: Nej det är vårt avelssto sto e:Irco Marco som är mamma se tidigare inlägg jag gjort i mars detta året om Celebs mamma och pappa:)

Anonym om Föltiden:
Vem e mamma?
Svar: Se svar ovan.

Alma  om Föltiden:
Jag längtar till och se hur han blir ridhäst, ska bli superkul! Skulle också vara kul och se en film på när du hoppar Orianda:) Har en jätteliten fråga om du vill svara, finns HL schabrak+luva i brunt på sv. ridsport göteborg?
Svar:Det finns filmer i bloggen prova och sök på film eller något. Svensk ridsport ligger i Kba och nej de säljer in te HL tyvärr

Sara om Antares:
Håller med ovanstående, den bör ju inte tappa färg! Har en fråga till dig också, vet att Dyon har ett träns med kedja på nosgrimman. Vet du varför det tränset inte finns med på deras hemsida?
Svar: Jag vet faktiskt inte varför de inte finns med där.
Aria om Leo vill ha min handske ;):
Guuud vad söt! Är det din hund? Kan du inte berätta lite om den, jag har alltid velat ha exakt en sådan hund men vet inte ens vad de heter!
Fin blogg, alltid kul att läsa dina inlägg!
Svar: Tack, ja han är söt. Det är min mammas hund. Jag har skrivit ett långt inlägg om honom en gång i bloggen HÄR


Jag Har varit nagelmodell idag på tävling,...

img_1624 (MMS)

Jag Har varit nagelmodell idag på tävling, Johanna har gjort dessa fina naglar och kom 2a idag jättekul :)


Duktig Celeb

Nu är han kastrerad, skönt att ha det gjort. Han var duktig men han är lite spruträdd så han var inte helt lätt att ge lugnande först. Han reagerade inte när han skärde men sedan passade vi på att vaccinera honom när han ändå hade fått lugnande och till och med då ryckte han till! Han var inte helt lätt att chippa när han var föl heller. Sprutor i halsen är inte hans melodi helt enkelt. Jätteduktig veterinär och det gick hyffsat snabbt allting.
Känns ovant att säga att han är valack;)


Antares

Inte hört något från butiken där jag köpte förbygeln. Jag mailade dom i söndags, får jag inget svar får jag ringa till England,  även om det inte är butikens fel så bör dom kontakta tillverkaren kan jag tycka. Just nu är det inget som syns om man inte kollar noga eftersom det är där martingaldelen sitter fast men man kan ju undra hur det kommer se ut om ett år. Den är ju trots allt till för att användas och inte som prydnad.

Föltiden

Ibland kan man tänka tillbaks och sakna föltiden för hur söt var inte Celeb som liten?Busy day

Min dag har mest bestått utav longering av Orianda i regn
Tagit bilder på massa schabrak


Mockat ut hela Celebs  box, det var rätt jobbigt eftersom han står i en fölbox så blir det mycket spån att tömma men nu är boxen halmad och klar inför imorgon. Hoppas det går bra.

Leo vill ha min handske ;)

img_1574 (MMS)

Leo vill ha min handske ;)


Film

Kanske blir lite film senare ikväll, får se om jag hinner men annars tänkte jag filma lite när jag pratar om utrustning. Eller rättare sagt olika bett. Eller har ni några idéer om någonting annat ni skulle vilja att jag filmade?

Lagom pris

Priset på olika schabrak skiljer sig rätt mycket, vad tycker ni är ett bra pris på ett schabrak?Skulle ni köpa dessa schabrak nedan, varför/varför inte?Beror det på priset eller annat?
Obs detta är inga påhittade priser utan ungefärliga priser som dessa produkter faktiskt kostar.
Ger er några exempel
Scapa 750 kr


Scapa 600 kr


Lami-cell 690 kr


JvanD 1500 kr


Lami-cell 399 kr


Equiline 1300 krFrågor

Maria  om Ridbilder:
Hej! Tyckte du sa att ni skulle öppna er webshop idag, eller var det designen som skulle komma idag? Jag väntar spänt, är väldigt sugen på ett av de nya scapaschabraken+luva (mörkblå/guld) och hittar ingen annan stans de säljer dem...
Svar: Designen är klar nu:) Nu har vi börjat lägga in produkterna och fota alla produkter. De Scapa schabraken du pratar om har jag inte hemma just nu men ska ta in, de kommer kosta ca 750 kr för allround och 780 kr för dressyr.

Ida om Ridbilder:
Orianda ser så himla maffig och ståtlig ut och du ser så stabil ut! och C är ju inte lite söt.
tänkte lite om du inte skulle kunna göra ett inlägg om bett då du verkar väldigt kunnig och utrustning och jag undrar särskilt lite om bland annat det "fullcheck" bettet och dess inverkan.
Grym blogg!
Svar: Tack snälla! Ja det kan jag göra:)

- om Veliga jag:
Antares hjälmar finns på Charlies, (Charlies Häst&Hund, i Jönköping), har sett tre stycken där och dom är väldigt mjuka osv inuti.
Svar: Ja jag vet att dom finns där men tyvärr känner jag inte för att åka så långt.

Tove om Veliga jag:
Får man tävla med Chromeschabraken eller är loggan förstor?
Svar: Har inte mätt loggan eller tänkt på hur stor den är, men den är ju rätt stor...

ingela   om Produktbilder:
Hejsan :) vart kan man köpa det understa tränset med rundsytt på? hittar det inte ngnstans.
Ps. gillar din blogg, man blir så sugen att köpa massa snyggt till kusen o sig själv :)
Svar: Tack, kul! Det finns på equiport.co.uk


Annica om Dagen:
tycker du inte att det är jobbigt när man har olika fäger av brunt på sina lädersaker? jag tänkte som på bilden ser iaf tränset ut att vara mycket mörkare. eller så är det bara bilden som lurar mig. tack iaf för en otroligt inspirerande "hästmodeblogg" !! :D
Svar: Det HG tränset är mörkbrunt och förbygeln är ljusbrun så ja det är rätt stor färgskillnad. Jag bryr mig inte så mycket om sådant, speciellt inte när jag rider hemma på gården.

Idag

Idag tänkte jag att Orianda ska få vila för hon är så brunstig så det är bara jobbigt att rida i paddocken precis när hingstarna går där. Jag ska istället börja lägga in produkter i webshopen, det tar sin tid. Strax ska jag iväg på ett möte och sedan blir det iväg till stallet, ska börja tömma Celebs box på spån för han ska ha halm vid kastreringen.
Hörs sen.

Lite rea

www.chevalattitude.com har just nu rea på mycket utrustning och kläder.
Några exempel
Equiline Panastrid 215 euro 108 euro


HV Polo Pizarro 80 euro 56 euro


Ridbilder

Tack Jessica för att du fotade lite idag:)


Celebrity var väldigt intresserad av Orianda, skönt att han ska kastreras på torsdag.

Skitkul med brunstigt sto:s

img_1557 (MMS)

Skitkul med brunstigt sto:s


Härligt!

img_1556 (MMS)

Härligt!


Nu åkte täckena av:)

img_1553 (MMS)

Nu åkte täckena av:)


Veliga jag

Funderar nu allvarligt på att köpa en Antares hjälm men eftersom jag inte kan prova en, (ingen butik nära här har Antares) så blir jag osäker. Sedan har jag även hört att den är obekväm medans andra säger att den är jättebekväm. Svårt sånt här. Jag tror jag skulle kunna passa i den om man ser till vilken form hjälmen har, lite samma som JW. Gaahh svårt det här. Någon som vet hur bra ventilerad den är?Some pics

Lite ridbilder från idag i det dimmiga vädret

Galopp

En liten filmsnutt från när jag värmde upp innan, Orianda var superbrunstig och stod mest och kissa vid hingstarna så det blev inte så mycket film + att det inte har smält bort så mycket snö och is som jag trodde så jag hade en väldigt liten bit att rida på.  Syns på filmen att hon halkar till lite på en isfläck och blir lite spänd. Men nu vet jag att det går bra att filma med min Iphone så det blir mycket film framöver:)


Fäller mer än någonsin

Stod med en gummimassageborste och masserade bort en massa hår det var uppskattat. Längtar tills man slipper rida runt med en massa hår överallt;)

Dagens outfit: KL topp, JW byxor, KL strum...

img_1530 (MMS)

Dagens outfit: KL topp, JW byxor, KL strumpor och Pikeur tröja.


Dagen

Tror det blir premiärritt i paddocken sedan om det håller upp, hoppas på det:)

Svar


Carro om Not in the mood:
Att säga att en häst inte är gjord för att vara ute låter helt knäppt i mina öron! Vars var hästarna när de levde i frihet? Inte då inne i ett stall iallafall. Allt för många behandlar hästar som om de var gjorda av porslin, inte konstigt att de skadar sig hela tiden. Hästar tål mycket mer än man tror, de är inte människor. Låt hästarna vara hästar!

Svar: Trist att du inte förstod ironin i det jag skrev. Vissa inidvider skadar sig betydligt mer än andra i hagen. Det beror på något eller hur? Just i mitt fall beror det troligtvis på både hästens temperament, lättskrämd osv men mest på att hon förmodligen aldrig gått i någon riktig hage i Holland för när jag köpte henne hade hon "torgskräck". Det är först nu som hon klarar av att gå i alla våra hagar hemma men hon kan tillexempel inte gå på bete. Då hoppar hon över staketet och springer hem, vilket hon har gjort. Been there done that, never again säger jag.
Jag kan tänka mig att du har en häst som aldrig skadar sig i hagen. Det är väldigt lätt att sitta och predika för andra vad dom ska göra om man aldrig varit i den situationen själv. Jag har valt att ha benskydd på min häst, inte ha henne ute på natten men att hon får gå i stora hagar med kompisar. På vilket sätt är min häst inte en häst?
Jag skulle säga att hästar tål mycket mindre än vad dom borde göra. De kan få allvarliga skador av bara en vrickning, de är väldigt ömtåliga. Det beror såklart på att de är såpass tunga som de är.
Jag tror på att vänja hästar vid saker och ting i tidig ålder så de lär sig att gå i hage, lär sig var de ska sätta hovarna och att umgås med andra hästar. När man köper en häst så kan man själv inte styra över vad hästen har varit med om tyvärr så det är bara att försöka vänja hästen vid så mycket som det går utan att för den sakens skull överdriva och säga att min häst SKA gå på lösdrift och bara äta hö till vilket pris som helst för något annat är inte naturligt. Jag tror på att lyssna till individens enskilda behov, alla hästar är olika eller hur?
För mig är det självklart att i första hand hitta en lösning som gynnar hästen dvs något som INTE påverkar hästens vardag. I mitt fall har jag hellre benskydd på än att låta henne gå i en minihage. Att ha benskydd på hästen hindrar den inte i dens naturliga beteende på något sätt vilket faktiskt minskad utevistelse och en liten fyrkant till hage gör.
Hoppas du fick lite mer klarhet i hur jag tänker, försöker alltid gardera mig genom att skriva väldigt tydligt här i bloggen men ändå så missförstår många tyvärr, det är svårt att få fram en mening ibland.

Lite besviken

Har använt min Antares förbygel 3 gånger och idag upptäckte jag att det redan börjat slitas bort färg, under silverfärgen är det svart, så den är alltså målad.  Silver är mycket snyggare än svart tycker jag, den finns ju i både svart och silver.  Ska kontakta butiken där jag köpte den.
Syns inte på bilden men där martingaldelen fäster där har det skavts bort färg.
Tråkigt när tillverkare gör sådana här missar.

Mullvad dricker vatten i handfatet:)

img_1496 (MMS)

Mullvad dricker vatten i handfatet:)


Orianda vill in:)

img_1475 (MMS)

Orianda vill in:)


Produktbilder

Tycker alltid det är lika kul att se träns på hästar istället för de vanliga produktbilderna, men dessa bilderna tycker inte jag gör tränsen rättvisa, tycker inte det är några bra bilder att ha i en webshop helt enkelt.
Dåligt ljus och hästen står inte bra, för mycket "hemma hos" för min smak.
Bra ljus, ser dock väldigt redigerat ut men nackdelen är att hästen inte passar i det tränset och borde stått på ett annat sätt.


Båda dessa tränsen är från Equipe.

Mikmar

Läste precis senaste Hippson, stör mig på en sak som Lotta Björe säger. Hon påstår att Ludger Beerbaum red med Mikmarbett för 10-15 år sedan. Stämmer verkligen det?Jag vet att märket har funnits i många år, runt 60 år men betten har mest sålts i USA eftersom det bara marknadsfördes där ibörjan. Det kom en Mikmar våg för en 3-4 år sedan vet jag. Då provade även jag att rida på det.
Så därför undrar jag om någon ens sett ett Mikmarbett för 10-15 år sedan? På hoppbanorna alltså. Jag kan inte minnas att jag sett det för 15 år sedan...
Intressant att veta.


Frågor

Melissa   om Mina träns:
Den breda nosgrimman+pannbandet från Dýon, (det understa) går det att köpa och använda till Dýontränset med den platta engelska nosgrimman med sölja? Allså passar nosgrimman och pannbandet att byta till på det tränset? :)
Och var köper jag isåfall nosgrimman och pannbandet? Och vad kostar dom? :)
Svar: Det skulle inte bli så snyggt därför att dels så är det en annan färg, WC är mörkare har silverspännen och DC i färgen nut och med mässingsspännen. Kostar ca 1250 kr.petronella om Längre fram:
vår ridbana börjar arta sig riktigt bra! känns underbart.
kan du inte ha så att även dom utan blogg kan va med i tävlingarna? riktigt trevlig blogg i övrigt
Svar: Du behöver inte ha en blogg för att vara med. Alla kan delta som vill! Det gäller alla tävlingar i min blogg.

Angelica  om Blandade bilder från idag:
Har du handlat på
http://www.myselleria.com?
Kan du rekommendera sidan? Skulle vara supersnällt med svar :)
Svar: Nej men tror säkert att det är en bra sida. Kolla upp om du kan betala med Paypal för extra säkerhet.


Mikaela  om Frågor:
Hejhej!
Är ny läsare av din blogg och tycker den är jätte bra.
Har en fråga och det är att man kan köpa utrustning mm av dig. Har du en butik/webshop?
Mvh Mikaela
Svar: Tack, jag har sålt saker i bloggen innan, webshopen öppnar i april:)


Anonym om Stallet:
Varför andvänder du "luva" på dina hästar?
Svar: Ibland för att stänga ute ljud, tex på tävling och ibland för att ha en viss outfit eller för att piffa till vardagen lite om någon tar bilder;)anonym om Vårorder:
Sorry nu skrev jag fel jag menade givetvis scapa inte lamicell som är på bilden. Riktigt snyggt. Tar du hem de???
Svar: Ja det ska jag göra, har inte satt något exakt pris ännu men schabrak ca 700 kr och luva ca 350 kr. Det är Scapa på den bilden, så nu gör du mig lite förvirrad;)Anonym om Equiline Gigi:
Snygg. tar du hem dem? :d
Svar: Nej säljer inte Equiline tyvärr.


Det börjar arta sig snart går det att rida...

img_1474 (MMS)

Det börjar arta sig snart går det att rida i paddocken:)


Ute

Idag går Orianda ute i rasthagen med Zellis, får se sedan när jag kommer hem hur benet ser ut. Inte värre iallafall. Nu ska jag till Kungsbacka hörs sen.

RSS 2.0