Mina schabrak

Då många efterfrågar inlägg om min utrustning så tänkte jag göra ett nytt om mina schabrak då en del nya har tillkommit och en hel del har sålts.
Scapa Sports


Scapa Sports


Scapa Sports


Equipe


Equipe


Equipe


HG


Dyon


Lami-cell


Lami-cell samma som ovan fast brunt


Equiline


Equiline


Equiline


Equest 3 stycken


Christina SportAnna Scarpati


Anna Scarpati


Veredus


Pariani


RG ItalyRG ItalyJ.vanD.

Frågor

Det var många som frågade mig om de HV polo schabraken och Lami-cell schabraken som jag lade ut bilder på för ett tag sedan. Dessa och fler schabrak kommer att säljas i webshopen sedan så ni får svar på era frågor då eftersom ni kommer se vilka färger, storlekar, priser osv som finns där:)

Anonym om GHS dag 3:
vad kosta schabraket galet snyggt
Svar: Tack, det kostade 630 kr


maja om Hemma idag:
hallåjsan!
kommer du eller kan du ta hem Vinrött lamicell mirage schabrak? :):)
Svar: Kan inte svara på det riktigt men finns det kvar i lager hos Lami-cell så kommer jag garanterat att göra det längre fram.

mia om Made in China?:
Har du tänk på att Kina är ett värdsledande industri och teknikland, inte ett u- land
Spelar ingen roll vart produkterna kommer i från kolla på IKEA tex, de gör ju inte så mkt i Sverige eller många andra varumärken peak preformance Hans K möbler tex görs i Kina mfl. fö. är väl alla som säljer intresserade av proffit är inte du? bra pris bra arbetsförhållanden är givetvis önskvärt men det är tyvärr marknaden som styr, vi alltså.
Svar: Fast nu har jag inte sagt att det är fel att tillverka saker i Kina utan jag tycker att priset borde vara lägre när det tillverkas där, och det är det oftast förutom när det kommer till ridsporten av någon anledning. Ikea är känt för att vara ett lågpris företag så det är väl inte så konstigt att de tillverkar sina produkter i Kina.  Hade det stått made in China i en Gucci väska så hade man trott att den är fejk eller hur? Går du till Din sko så kan man ju förvänta sig att det kommer stå made in Taiwan men köper jag ett par Christian Loubutin skor så ska det stå made in France. Som Kingsland tex man förväntar sig väl ändå att det ska tillverkas i Norge pågrund av priserna och att märket är norskt?Detta är iallafall min åsikt. Det kostar inte lika mycket att tillverka en produkt i Kina som i Sverige.

Josefina om GHS dag 2:
Hej :) Undrar om du vet var man kan beställa Alessandro Albanese kavajer? Affär i sverige el. utomlands förutom gbg horseshow, falsterbo osv.
mvh Josefina
Svar: Hör med www.ride-with-style.se

Julia om GHS dag 2:
Hej! Super bra blogg. Vet du vad man kan köpa de blåa botten billigast? Jag har redan ett men behöver ett pessoa 11,5
Tack Julia
Svar: Vet inte exakt vilket märke du syftar på, menar du Trust?Finns flera som har blåa bett, eller menar du gummibetten?

Anonym om Redo med startlistan 150 börjar nu!:
Mobilbloggar du nån gång? Isf hur gör man det? Jag har en xperia x8, men det går inte att skriva nån text :/ vet du hur jag ska göra så att det funkar?
Svar: Jag mms bloggar ibland, något annat sätt vet jag inte, på min Iphone kan jag inte skriva ett vanligt inlägg, går det ens på någon mobil?  Det är bara mms bloggning som går. Om du vill veta hur man mms bloggar prova att googla, jag är dålig på att förklara:)

Lina  om GHS dag 2:
Hej! Jag har följt din blogg ett tag, och det är verkligen rolig läsning! Älskar vilken koll du verkar ha!
Har dock funderat på en grej; har du ridit/bott/jobbat i NY på Manhattan, eller finns det någon annan förklaring till bloggnamn och mejladress? :)
Ska nämligen flytta till usa om en månad och hade blivit överlycklig för lite hästtips i området!
Svar: Tack kul att du gillar den:) Nej det finns ingen förklaring till namnet på min mailadress haha. Jag har aldrig ens varit i USA även om jag såklart gillar landet. Ang mitt bloggnamn så hade jag en tanke att ha en ridsportaffär som hette så men det kom jag ju på att det var ett jättekrångligt och långt namn.

Anonym om Vad kan det vara i påsen?;):
Hej! Måste börja med att säga att din blogg är super en av dom få som jag kollar på flera gånger om dagen :) men nu har jag en fråga till dig! jag undrar om du vet vart man kan köpa lös achenrem MED fäste? (sådant fäste som är på dyon working collection med platt nosgrimma)vet att jag såg det i Scandinavium men sedan hittade jag inte tillbaka dit av någon anledning...
Så skulle bli jätteglad om du kunde hjälpa mig och hoppas det går bra för dig nu när din skada är läkt :)
Svar: Tack kul att du gillar den!
Kan finnas här
www.sellerie-chatel.com annars är det nog lättare att köpa delarna var för sig.

malin svensson  om Vad kan det vara i påsen?;):
hjälm?(:
Har en fråga eller så, jag är ute efter en animo kavaj men tycker att det är något dyra, har/kan du någon utländsk hemsida som har en onlineshop där man kan köpa den till ett bättre pris?
Skulle vara otrooligt tacksam om jag fick ett svar!
Bra blogg, Malin
Svar: Tack, kolla på schimmelreiterequestrian och reitsportcavallini

Sara om Har shoppat lite och nu kollar jag på 140 ...:
Hejsan!
Jag har en fråga som jag hoppas att du kan hjälpa mig med!
Det är så att jag ska köpa nytt träns, ett med remontgrimma. Jag har letat mycket eftersom jag vill ha ett träns med bra läder som håller och samtidigt är bekvämt. Jag hittade dyóns med tycker att själva remontgrimman är lite väl smal och även att tränset kanske är lite dyrt.
Har du något/ra tipps?
Svar: Utbudet på remontträns är inget vidare tycker jag, tycker nog att Prestige Meredith tränset är det snyggaste remont tränset men det är dyrare än Dyons förstås, vet inga billigare remontträn än Dyons som är snygga, någon läsare kanske vet?

Louice  om Luvor, luvor, luvor:
vet du vart man kan hitta de schabraket med sverige flaggan? :)
Svar: Mitt köpte jag från Italien men toprider.se har det också

Fia om Hemma idag:
Jäklar i havet vilket snyggt träns och ännu snyggare blev det tillsammans med den fina huvan =)
Får man fråga vart du köpt tränset ?
Svar: Tack, jag köpte det på Svensk ridsport för några år sedan,  tränset finns lite överallt tex här www.ryttarstugan.se

Tess om GHS dag 2:
Hej!
Skulle du kunna ta hem en jw hjälm sammet...vad skulle den kosta? ja kan betala i förskott om det är så!
Svar: Jag säljer tyvärr inte JW

natalie om GHS dag 1:
Hej! SUPER BRA BLOGG! ÅLSKAR DEN! men jag undrar om man kan köpa det där bruno ... schabraket på internet? vilken sida i så fall!? kraaaam
Svar: Tack! Det har endast varit deras sponsorryttare som fått rida med dom innan, det finns ingen butik som så men generalagent för Sverige är Maxime Boulet, kontakta honom vid intresse.

Maria om Frågor:
Tack för en jättebra blogg! Jag undrar om du vet några bra amerikanska ridsportbutiker/märken?
/Mvh
Svar: Även om det inte är märken från USA så är det andra märken som är poppis där tex Arc de Triomphe, Ovation, Edgewood, Courbette, Collegiate etc. Bra affärer tex www.doversaddlery.com www.equusnow.com www.smartpakequine.com


Jojjo  om Scapa Sports 2011:
Tar du hem det gråa Scapa schabraket med "rosa/silvrig" passpoal redan nu, och isf vad kostar det?
Svar: Nej tyvärr de släpps inte förrens i mars någon gång.

anna om GHS dag 1:
schabraket och huvan var jättefina, vad kostade dem??:)
Svar: Tack luvan kostade 599 kr och schabraket 1 200 kremma om GHS dag 1:
vet du vart man köper den randiga kingsland tröjan?

Svar: Vet inte vilken tröja du menar?

Tennessee walking horse

Det är ju ingen nyhet att det används sjuka metoder för att få hästarna att ha dessa onaturliga hemska gångarter men jag blir alltid lika illamående av att se det. Tyngder, klackar, kedjor, frätande vätskor osv, kan ingen bara avliva dessa människor som håller på med sånt här?
Se filmen!
http://www.youtube.com/watch?v=kqFeYu1CrjU&feature=relatedMade in China?

En sak som jag funderar på mer och mer är var saker och ting man köper tillverkas någonstans. Saker som tillverkas i U-länder är i mina ögon inte värda lika mycket eftersom detta görs för att hålla nere kostnaderna. Alltså kan man tycka att exklusiva saker inte ska tillverkas i annat än sitt ursprungsland. Detta är lurigt. Vem har inte läst made in China i sina Kingsland kläder? CWD sadlarna görs tillexempel i Marocko, borde inte de kosta mindre då? Dyon har iallafall delat upp sitt sortiment, en billigare kollektion som görs i u-land och är av buffellläder och resten är av engelskt läder och görs på Sedgewick tanneries. Saker som tillverkas i u-länder bör också ha ett pris därefter kan jag tycka.  Det kostar inte lika mycket att tillverka något i Kina som det gör i Frankrike.
Köper man ett italienskt märke så ska det vara tillverkat i Italien också och inte i något u-land! Det kan ju lika gärna vara barnarbetare som sitter och gör kläderna, vem vet.
Bryr ni er om var det ni köper har tillverkats någonstans?tycker ni att en sak är värt lika mycket oavsett vart den har tillverkats?

GHS dag 3

Idag var det gbg som gällde. Idag köpte jag bara ett Equipe schabrak det översta marinblå/orange, de andra har jag köpt andra år. Tyckte det fanns en del fynd även om det fanns i fel storlekar, för små täcken och träns. Charlies stod för de bästa fynden där fanns det Dyon träns i strl cob för halva priset! Animo byxor för halva priset osv.
Dagens bästa var helt klart Ludger Beerbaum som red fram till sin fans, (ni vet dom som har det stora lakanet där det står Ludger the one and only varje år) och gav dom först sin bukett och sedan även sin prisrosett!Han vet hur man uppskattar sina fans!
Dagens värsta var Peder Fredricssons omkullridning. Ena stunden red Peder mot hindret och använde spöt på hästen sedan kraschade dom och Peder ramlade av och fick leda ut Borealis, fattar fortfarande knappt inte vad som hände.
Vad många det är som skrivit att ni sett mig på mässan, hehe men ingen som gått fram, tack för alla snälla ord i efterhand iallafall:)Besökte självklart Bruno Delgranges monter för att mingla lite, snyggaste grejerna och trevligaste säljarna;)


Såhär ser schabraket ut som jag beställt:

Vad kan det vara i påsen?;)

img_1232 (MMS)

Vad kan det vara i påsen?;)


GHS dag 2

Lite bilder jag tog igår på GHS
Bling bling hos Böckmann center:


Snygga AS täcken hos Innrider:


Massa JvanD hos Toprider

Snyggaste kavajerna var ifrån Alessandro Albanese:


Poponcini bett:


Bling bling träns från Otto Schumacher


Dagens snyggaste häst Gerco Schröders Eurocommerce New Orleans:


Dagens fulaste ritt stod Nina Braaten för, ingen stilryttare där inte.


Hemma idag

Har problem med att få upp mina inlägg, de publiceras inte, störande. Idag var jag inte inne i Göteborg, ska dit imorgon igen. Har ridit och provat lite nya grejer istället. Är så nöjd med stiglädren, de är så mjuka och fina, behöver inte oroa mig för något skav inte.
provade luvan på Orianda:)

Suddig Ludger;)

img_1230 (MMS)

Suddig Ludger;)


Redo med startlistan 150 börjar nu!

img_1224 (MMS)

Redo med startlistan 150 börjar nu!


GHS dag 1

Jag var väl framme vid 12 tiden sedan gick vi på mässan fram till klockan 18 då såg vi första 140 klassen som Geir Gulliksen vann. Sedan så visades årets lotterihäst en kort stund, mycket lugn häst för att bara vara 4 år, reagerade inte på nåt inte ens applåder.
Sedan såg jag faktiskt även voltigen, tänkte det kunde vara lite intressant att se när det är på en så hög nivå. De var verkligen duktiga, beundransvärt. Jag satt och tänkte att voltige är en rätt farlig sport då de inte har hjälmar eller annan skyddsutrustning på sig, vad tror ni händer då ja då ramlar givetvis en tjej av och det kunde gått illa för hon höll på att bli påsprungen, inte hästens fel såklart. Tur att hon inte blev skadad.
Sedan var vi inne på showbar och åt, älskar atmosfären därinne man blir riktigt festsugen faktiskt.
Sist var det en 150 klass men  vi hann tyvärr inte se omhoppningen för vi åkte hem 22.30
Mässan var väl som jag hade trott, inte lika bra utbud som förra året och jag hittade faktiskt inte så mycket. Ridkläder finns det rätt gott om men tycker inte utbudet till hästen är lika bra.
Detta kom jag hem med
Equiline Chrome schabrak+luva
Kingsland väst (den matchar mina stigbyglar perfekt)
Bruno Delgrange stigläder
Bruno Delgrange lädervårdsset, det fick jag dock
Beställt ett Bruno Delgrange schabrak


Nu är jag jättespänd på att höra vad ni som också var där idag köpte?Vad tyckte ni om mässans utbud?

Käkar räkmacka på showbar och väntar på at...

img_1223 (MMS)

Käkar räkmacka på showbar och väntar på att kvällens sista 150 klass ska börja


Har shoppat lite och nu kollar jag på 140 ...

img_1221 (MMS)

Har shoppat lite och nu kollar jag på 140 klassen:)


Framme:)

img_1220 (MMS)

Framme:)


Visste ni

att Eurohorse 2010 hade 233 utställare och 80 516 besökare, antalet besökare ökar varje år. Undra hur många utställare det blir i år och hur många besökare?
Första gången jag var på Göteborg horse show var 1991 sedan blev jag fast. Jag måste säga att Falsterbo är ett strå vassare vad gäller utställare, visst Göteborg är större men ofta kan man alla utställare utantill. Falsterbo har såklart färre utställare men de har väldigt bra utbud. På Falsterbo kan man även göra en extreme makeover har jag kommit på eftersom man både kan klippa sig där och tatuera sig osv haha! Vem vet nästa år kanske de sprutar in botox också;)?
Jag har även varit på Stockholm horse show 2 gånger men det var ingen hit, mässan tröttnade man på efter 2 timmar och för mycket show och för lite tävlingar. Någon gång ska jag åka till Olympia och Equitana, det vore nåt!
Vilken mässa gillar ni bäst?

Falsterbo 2009

Foderstat

Satt och räknade ut foderstater till Celebrity och Orianda häromdagen. Oriandas ser exakt likadan ut som förra året för höet hade väldigt liknande värden som förra året.
Celebrity däremot äter mindre kraftfoder detta året eftersom han är äldre nu och därmed mindre behov. Jag brukar räkna ut foderstater på Hippocampus, det stämmer väldigt bra på våra hästar, jag har nämligen dubbelkollat genom att räkna ut för hand själv och det stämde bra överens.
Celebrity äter nu följande
1,5 kg krafft pluss
ca 11 kg hö

Orianda äter nu
0,5 kg krafft 125
500 gram soja
14 kg hö

Brukar ni använda er av Hippocampus eller räknar ni för hand själva enligt tabeller etc?

Frågor

Madelene A om Leverans:
Hej! Jag är ny läsare av din blogg. Verkligen en super bra blogg. Jag undrar och vore jätte glad för svar i bloggen. Säljer du ridsaker? Isf vart kan man hitta dom och få informationo om vad du säljer :)? Vore kul med svar. Lycka till med allt / Madde
Svar: Tack så mycket, kul att du gillar bloggen. Jag har sålt via bloggen innan men hädanefter kommer jag endast att sälja i webshopen som öppnar snart. Jag kommer länka dit sedan såklart:)

Ida Roos   om Horseware rea:
Har du själv beställt täcke från Böckmann? :) Är det ett bra ställe att beställa från? :D
Svar: Nej det har jag inte, de är säkert bra.

Anonym om Stiglädrena är sålda så nu är sadeln naken...:
Hej, undrar bara varför du sålde dem.? Det var väl de stigläderna som du nyss köpte? ;) ;)
Svar: Ja det stämmer, därför att jag tror de skulle gett skav på sadeln, det var också det första sadelutprovaren sa, kåporna på min sadel är i memory foam alltså formar dom sig och mitten på stiglädrena är rätt breda på dessa så de når rätt långt fram, vill inte riskera att det skulle bli gropar eller annat på den nya sadeln. De tryckte alltså på kåporna, jag har inte hört någon annan som haft problem med detta, givetvis är det också speciellt när sadeln är ny och inte inriden för sadeln har inte "lagt" sig så allting står ju ut mer och självklart kan det lättare bli skav osv.

Tilde Åhlin  om Schabrakfest hemma hos mig;):
Åhhhh, Vad vill du ha för dem? :D
Svar: Har inte satt priser än men Lami-cell Mirage kommer kosta under 400 kr iallafall. Lami-cell RG kommer kosta över 450 kr;)


Johanna  om Frågor:
Hej! Du vet inte om Euro Lite har någon hemsida eller så? Försöker deras hjälm som påminner om GPA highlite, såg den på Skara hästsport men skulle vilja hitta något om den på internet.
Svar: Jag vet inte faktiskt känner inte till märket så mycket.

Nina om Schabrakfest hemma hos mig;):
Åh, jag bara älskar det illgula! Vad kostar dessa? Eller måste vi spänt vänta till shopen kommer?! :P
Svar: Det kostar under 400 kr iallafall;) De kommer endast att säljas där ja.

Alma Gullholm   om Leverans:
Hejhej:) Finns det luva till någon av HV polos schabrak el. collectioner? Älskar deras schabrak:)
Svar: Ja det finns det men jag har inte köpt hem några ännu.

Jennifer om Frågor:
Vart kan man hitta dom helskodda JW-byxorna?
Svar: Vilka tänker du på?

Pernilla  om Frågor:
Jag syftade på det du skrev om att man kunde lägga träns i olja, bra läder var törstigt.
Svar: Ja som ett test om man vill se hur bra lädret är. Inte att det vårdar lädret. Iförsej vet jag inte varför man skulle vilja testa det. Känns lite onödigt enligt mig.

Feeling like hell

Trodde att denna sjuka skulle gå över fort men nej, alla hästägare vet ju hur kul det är att mocka och hålla på med hästarna när man mår skit, sådana här dagar skulle man haft en dräng;)
Vet allvarligt talat inte hur jag ska orka med Göteborg imorgon, får försöka knapra mina extra starka alvedon och stå ut, har jag tur så kanske jag mår bättre imorgon, bara så extremt dålig timing, jag har inte varit sjuk på nästan 1 år och så händer det precis nu?
På fredagen tänkte jag titta förbi bloggmontern en sväng, någon mer som ska besöka den?
JoshuaJones förra året:

Horseware rea

Böckmann center har just nu rea på vissa Horseware täcken, jättebra priser http://bockmanncenter.jetshop.se
(btw halvhalsen går väldigt högt upp på denna hästen på bilden, så ser det verkligen inte ut på Orianda, syns knappt inte att det är halvhals på mina:( skulle vilja att det såg ut som på bilden)

Slit & släng samhälle?

De senaste åren har det skett en stor förändring när det kommer till begagnat marknaden. Förr kunde man sälja i stort sätt vadsomhelst. Idag är det till och med svårt att sälja märkessaker. Det är väldigt mycket annonser där folk säljer helt nya saker, förr fanns det knappt några fina saker ute på annons isåfall var det väl använda saker. Jag har till och med sålt trasiga täcken där folk villigt har betalat 700 kr, nu känns det inte ens lönt att försöka sälja ett sådant täcke överhuvudtaget. Jag brukar nästan aldrig sälja helt nya saker, undra varför så många gör det egentligen, impulsköp kanske eller inte orkat gå tillbaks till affären för att byta?
Bara en tanke jag fick häromdagen när jag lade ut mina stigläder på annons och kollade runt lite bland annonserna. Upplever ni samma sak?

Stiglädrena är sålda så nu är sadeln naken...

img_1218 (MMS)

Stiglädrena är sålda så nu är sadeln naken men på torsdag får den nya tillbehör utöver Oriandas vita hårstrån hon fäller som en gris:p


Schabrakfest hemma hos mig;)

img_1200 (MMS)

Schabrakfest hemma hos mig;)


Frågor

Märta om Olika hjälmar:
Vart kan man hitta Lami-cell Master hjälmen?
Helene om Lookalikes:
Var hittar man det nedre schabraket från schockemöhle?
Nina om Lookalikes:
Hej!
Jag undrar om du vet någon bra sida som säljer Charles owen-hjälmar billigt, har hittat några från England men vet inte hur pålitligt det är att beställa?
melinda  (melle.raawr@hotmail.com) om Lookalikes:
vart säljs det där showmaster schabraket? eller är det ett gammalt hööks :)
ida om Skrittat idag:
vad fina ni är! kul med lite nya ridbilder.
fick de bettet rekommenderat men är själv så dålig på bett. hur är det och hur inverkar de?
Pernilla om Svar:
Men ska man verkligen dränka nya produkter i olja? har lärt mig att det förstör lädret, fast det kankse inte gäller rapsolja?
undrar också på färg på träns och stigläder. om man har en sadel i din färg, men äldra, så att den är växelvis ljusrunt och mörkbrun beroende på hur den är sliten. då blir det ju inte snyggt med ett par nya ljusa stigläder tex... det är kanske då man ska dränka dem i olja? ;-) men, vilken färg passar bäst, ljusbrunt eller mörkbrunt då?
Johanna  (izano13@hotmail.com) om Skrittat idag:
Hej!
Vet du var man kan hitta den här västen från kingsland någonstans? Har letat som en tok efter den med oranget på, utan framgång.... Har du sett den någonstans?
http://www.blocket.se/goteborg/Kingsland_31344033.htm?ca=2&w=3
Cornelia om Ännu kallare idag:
Hej, är lite nyfiken på varför du har henne lindad bak i hagen.? ;)
. om Ännu kallare idag:
hej vet du vart man kan hitta en klargult schabrak som inte farligt dyrt? :)


Märta om Olika hjälmar:
Vart kan man hitta Lami-cell Master hjälmen?
Svar: Här tex hastshopen.se

Helene om Lookalikes:
Var hittar man det nedre schabraket från schockemöhle?
Svar: vet inte om du är ute efter allround eller dressyrmodell men dressyr finns här http://ryttarshopen.jetshopmini.se och allround här http://cheval.shop.textalk.se

Nina om Lookalikes:
Hej!
Jag undrar om du vet någon bra sida som säljer Charles owen-hjälmar billigt, har hittat några från England men vet inte hur pålitligt det är att beställa?
Svar: Jag skulle nog kollat på ebay för där kan man skapa sig en uppfattning om hur bra affären är eftersom det går att lämna omdömen.

melinda  om Lookalikes:
vart säljs det där showmaster schabraket? eller är det ett gammalt hööks :)
Svar: Här finns det http://www.kraemer-pferdesport.de/


Pernilla om Svar:
Men ska man verkligen dränka nya produkter i olja? har lärt mig att det förstör lädret, fast det kankse inte gäller rapsolja?
undrar också på färg på träns och stigläder. om man har en sadel i din färg, men äldra, så att den är växelvis ljusrunt och mörkbrun beroende på hur den är sliten. då blir det ju inte snyggt med ett par nya ljusa stigläder tex... det är kanske då man ska dränka dem i olja? ;-) men, vilken färg passar bäst, ljusbrunt eller mörkbrunt då?
Svar: Det är skillnad på att dränka något i olja och att putsa det med olja. Nu ska jag ju bara använda olja 4 ggr per år vilket inte är någonting i stort sett. Jag har sett Daniel Zettermans BD sadel som han haft i 4 år och den var i jättefint skick. Nu är det ju svårt att veta när man inte sett sadeln men jag skulle nog hellre tagit något mörkare läder än ljusare än sadeln.Cornelia om Ännu kallare idag:
Hej, är lite nyfiken på varför du har henne lindad bak i hagen.? ;)
Svar: Hon har alltid benskydd fram och lindor bak i hagen därför att hon lätt får småsår annars+ att hon lätt får mugg på sitt vänstra bakben, därför brukar jag raka det benet och då är det såklart mer känsligt för ev rivsår. Jag tycker personligen att lindor är mycket bättre än benskydd.

. om Ännu kallare idag:
hej vet du vart man kan hitta en klargult schabrak som inte farligt dyrt? :)
Svar: Då jag inte vet maxpris är det svårt men Scapa har ett gult som är fint finns tex här www.ooteman.nl och agradi.nl

Leverans

Fick hem massa schabrak från HV Polo idag både allround, dressyr, full och ponny, något för alla helt enkelt:)


Feberfrossa

Mår inte alls bra idag. Har hög feber och orkar inte göra någonting. Dålig timing att bli sjuk denna veckan, får verkligen hoppas att jag är frisk tills på torsdag för då är det Göteborg horse show som gäller!

Equiline jackan

Jag gillar verkligen min vita Equiline jacka. Opraktisk färg kanske men den blir inte så smutsig ändå. Tycker den är jättefin och ovanlig. Jag köpte min på Falsterbo 2010 tror jag det var. Skulle gärna ha en till fast en annan färg kanske röd eller blå? Frågan är bara vart jag ska hitta en, har iförsej inte letat så mycket än men känns som det kan bli svårt att hitta en, får kolla lite på Eurohorse  kanske finns det en där.
Den här färgen hade jag gärna haft


min vita:Blandat nytt


skydd från BR 39 euro per par


Ridbyxor från Pikeur 152 euro


Ridstrumpor från Esperado 9 euro


Benskydd från HV Polo 55 euro


Allt finns hos www.ej.nl

Spår efter olyckan


Det enda synliga spåret efter olyckan är det här ärret jag har på ryggen.Det syns inte så bra på bilden men huden är mörkare på ett ganska stort område. Det var från början ett jättestort vätskande skrapsår nu syns det inte så mycket längre men det kommer nog aldrig att försvinna. Jag vet fortfarande inte riktigt hur jag fick det eftersom jag landade på mage och fick hästen över mig, så jag antar att det var hennes hov som skrapade upp huden. Eftersom jag hade så ont i benet så kände jag inte ens av såret förrens några timmar senare när jag kände hur jag var helt blöt på ryggen då såret vätskade sig.
Jag tar det fortfarande väldigt lugnt, det tar ju ca 6 månader egentligen för en bäckenfraktur att läka helt så jag har en tid kvar, men någon dag kommer det förmodligen att kännas som vanligt, ibland hugger det till i benet och jag gillar inte att gå i backar eller ojämnt underlag för då känns det men det känns faktiskt inget just när jag rider. Efteråt kan jag få lite träningsvärk förstås men inte mycket faktiskt;) Givetvis är jag också väldigt rädd för att ramla så den här vintern är inte min bästa vän.

Ännu kallare idag

idag är det -9, om man jämför med förra året vid samma tidpunkt så är det betydligt kallare nu. Men å andra sidan så var det snö kvar i slutet på mars även om det var plusgrader, längtar tills man kan ta av hästarnas täcken några timmar på dagen när det är sol, de tycker det är så skönt. Minns att jag fick några kommentarer om att fryser inte hästarna, hur kan du ta av täckena när det är vinter osv. Hästar fryser inte när det är plusgrader och sol, det blir ganska varmt i solen, de njuter snarare, dessutom är Orianda ganska varm av sig så det vill mycket till för att hon ska frysa.
mars förra året

Fullt upp

Ikväll ska jag bjuda på middag, ingen jättestor middag men 7 personer blir vi så jag har gjort 2 efterrätter och ska strax börja med maten så det kanske inte blir några fler inlägg idag, vi får se.
Hursomhelst vill jag önska er en trevlig helg:)
Orianda igår:

Eurohorse 2011

Detta ska jag leta efter på Eurohorse
Bruno Delgrange stigläder+ putsmedel och ev ett schabrak!


Equiline Chrome set


Något mer Equipe set, får se vilken färg det blir


Christina Sport set gärna den färgen som är underst


Sporrar antingen JIN eller Metalab


Ny fårskinnsgrimma då jag inte hittar en av mina


Sedan får jag se, egentligen är det ingen idé att göra listor för det blir mest spontanshopping men vissa av dessa saker vet jag att jag kommer köpa.


Skrittat idag


Härligt att rida en sväng trots kylan. Hon verkade trivas med det nya bettet får se sedan när jag rider mer riktigt hur det känns.

Nya skydden

Första bilden med sadeln på hästen, har sk...

img_1190 (MMS)

Första bilden med sadeln på hästen, har skrittat lite idag, fler bilder kommer senare.


Animo sommar 2011

Äntligen som jag har väntat! Deras bilder är konstigare än någonsin denna gången haha
De med spindelnät gillar jag inte men de sista precis här ovanför blev jag lite förälskad i faktiskt.
Vad tycker ni om årets kollektion?

Lotterihästen?

Är det bara jag som tycker det är en dum idé att lotta ut en häst?Känns som en gammal grej som hängt kvar fast det egentligen inte är en speciellt bra idé från första början. Även fast de kollar upp att vinnaren kan ha häst, har stallplats och är kunnig osv så tycker jag fortfarande att det är fel. Om någon nu vinner hästen och anses inte kunna ge den ett bra hem, får denna person ett annat pris då eller får den gå hem tomhänt?Jag menar har man vunnit en häst och sedan inte får den borde man få ett väldigt bra tröstpris. Tycker det är lite taskigt faktiskt och jag tycker hela idén är knäpp.
Tänk en liten tjej som kanske är 12 år som vinner hästen men som sedan inte får den?Någon som vet hur det fungerar? Det lär ju vara väldigt många som köper lotter även fast de inte alls har möjlighet att ha häst överhuvudtaget eller vad tror ni? Om nu inte vinnaren och hästen skulle funka ihop vad händer då?
Minns att även Min Häst hade liknande tävlingar och har hört att vissa av de hästarna/ponnyerna inte fick det så bra men vet inte om det stämmer. Tycker ni att det är rätt eller fel att lotta ut hästar?
Akrobat den finaste av de lotterihästar som varit de senaste åren enligt mig

Inte mycket nytt

som händer för tillfället men imorgon tänkte jag skritta en stund med Orianda, ska bli skönt att komma ut lite. Vädret har varit allt annat än stabilt de senaste dagarna får hoppas att det är lugnt imorgon iallafall.Freejumpsystem

Säljer mina Soft up stigläder från Freejumpsystem för 800 kr de är helt nya.  Färg brun. Strl M, passar dig som är ca 150-170 cm lång. Maila vid intresse manhattan2006@yahoo.se
Lookalikes

Vissa av dessa schabraken är rätt lika,
Lami-cell


Showmaster


Lami-cell

Felix Bühler


Lami-cell


Schockemöhle

GPA rea

Just nu på www.boutique-equitation.com. Jag har fixat så att de har lagt till Sverige (Suede) som land också när man beställer, kan vara en väldigt bra fördel att kunna fylla i rätt land, när man beställer från utlandet;) denna butik har  Paypal som betalningsalternativ vilket är bra, de är trevliga även om de inte talar så jättebra engelska så har de bra service.
GPA Grand prix kavaj 280 euro 370 euro finns i flera färger

,

Olika hjälmar

Jag tycker att det finns ett stort utbud bland hjälmar som kostar runt 3-5000 kr men billigare hjälmar är det inte lika roligt utbud faktiskt.
Först mina  3 personliga favoriter som jag hade kunnat tänka mig att köpa om jag letade hjälm
Antares Reference denna modell kostar  ca 5000 kr i Sverige och 4000 kr utomlands, går även att få specialdesignade för 6000 kr och uppåt
GPA speed air Carbon pris ca 895 euroGPA speed air Evolution  leather pris ca 660 euroAndra hjälmar som  finns att välja på:


LAS  pris ca 3700-4000 kr för just denna modellen


KEP Italia
Pris ca 4000 kr


Samshield pris från ca 5 500 kr


JW pris ca 2 800 kr


Lami-cell Master pris ca 999 kr


Mips hjälmen pris ca 2 800 kr

Orianda och Zellis vill in:)

img_1178 (MMS)

Orianda och Zellis vill in:)


Frågor

Vill bara påminna om att ni vet väl att ni kan leta i kategorin frågor och svar om det är något ni undrar, vissa frågor om produkter återkommer ofta och jag hoppas inte att andra som läser tycker att det är tjatigt att läsa samma frågor och svar, annars kan ni förstås även söka i bloggen på ett visst ord/produkt eller vad det nu är, bara ett litet tips:)


Elin  om Oemotståndlig:
Vad har han för härstammning?
Svar: Han är e: Cellestial-Irco Marco. Cellestial är en tysk elit hingst som fått väldigt många fina avkommor och godkända hingstar. Det finns nästan inga avkommor i Sverige efter honom så det är lite kul. Jag är väldigt förtjust i Cantus och Cellestial är  just en Cantus son. Celebrity fick väldigt bra poäng på fölmönstringen (48 poäng ) med
9 på typ och 9 på galopp, dagens bästa galopp hade han där och kom 2a i championatet, gick vidare till riksföl men vi visade honom aldrig där pågrund av avståndet dit. Men han har väldigt bra gångarter, temperament och exteriör. Jag tror mycket på honom inför framtiden.

Cellestial:


maja om Frågor:
hej!
var kan man köpa ett sådant mylerbett som du har?!
tacksam för svar!! :):)
Svar: Jag köpte mitt på Kings saddlery på Eurohorse så hör med dom annars har även grand prix.se Myler bett

Maja   om Lite mörkare efter första inoljningen, var...:
Hej!
Har en fråga som inte alls har med det här inlägget att göra...
Vet du vart man kan få tag på kingsland tricolourjackan som är marin (eller svart), röd och vit?
Tacksam för svar.
Svar: Här tex  ridebutikken.no och här finns den på superrea www.tack-uk.com

Louise  om Numero Uno:
Jättevacker! Följer din blogg lite i smyg men kände att jag måste fråga om du vet var det tränset han har på sig är ifrån? Jättefint :)
Svar: Ingen aning ser ut som något ihopplock nästan.

Jessica gustafsson  om Eurohorse 2011:
Den animokavajen är grymt snygg, vet du vart den finns att köpa nu och vet du vart kan man hitta swarovskipannbandet som är delad? :)
Svar: Tack ja den är lite annorlunda;)  kavajen: www.e-cavallo.pl www.horseland-shop.de pannbandet: hepshop.e-butiken.se


Hanna om Eurohorse 2011:
Hej, du som verkar ha sån koll på all utrustning, har du provat/vet något om den där Ogilvy Equestrian padden från Fab Pads? Den verkar jättebra men har inte sett så många ha den än?!
Svar: Nej har inte provat den och kommer troligtvis inte att göra det heller  brukar bara rida med padd när jag hoppar och då blir det någon av mina fårskinnspaddar som åker på. Den verkar bra men jag har svårt att tro på saker som påstås vara wow. Jag är en person som inte märker så stor skillnad på hur olika saker är så betvivlar att jag skulle märka någon skillnad med den padden. Men den kan säkert vara jättebra.Memoary foam är ju knappast något nytt påfund  så på så sätt förstår jag inte det speciella med den. JvanD schabraken har inbyggd pad som är liknande tex. Det påstås ju att fårskinn är den mest stötdämpande padden av alla.

Ronja  om Dressyrryttare!:
Ja er drit dumt at det ikke er mer farger for oss som rir dressur: er veldi vanskeli å fine sjabraker i kule farger =( Får du disse i din nettbutikk?? =)=)
Svar: Jag har köpt hem lite roliga dressyrschabrak som Scapa,HV Polo, Eurostar osv som ska säljas i webshopen:)

J om Satte på det nya bettet, tänkte rida med d...:
Hej! Skulle bli jätteglad om du vet någon svensk webshop som säljer jw´s repnosgrimma? :)
Svar: Tyvärr inte men alla som säljer JW kan ta hem den.

emma om Frågor:
vet du vart man köper en svrat antres i cob då? :D
Svar: Hör med Charlies eller Bengts hästsporterica   om Luvor, luvor, luvor:
Hej ! du som har så många luvor, kanske kan berätta för mig vilken som är störst? alltså tycker att det är jätte fint när luvan går ner mellan ögonen, men min häst har ganska långt huvud. Har funderat på en equiline dom ser rätt stora ut? men tänkte om du kanske vet någon som är större :)
Svar: Ja Equiline är lite större även Eskadron går ner rätt bra.

Hjälmar

Jag tänkte göra ett inlägg om hjämar från olika märken och prisklasser imorgon eller senare i veckan. Själv har jag just nu 3 hjälmar den svarta i mitten är en Charles Owen som jag inte tycker är bekväm eller särskilt snygg så den använder jag aldrig längre.
JW hjälmen är klassiskt snygg och den känns mer ombonad och mer säker inbillar jag mig än GPAn men GPA hjälmen är bekvämast,väger minst och självklart svalast. Den jag oftast rider med är därmed GPA hjälmen. JW hjälmen är mer min vinterhjälm och GPA, sommarhjälmen kan man säga.
Lite dålig mobilbild

Svar

Fick en fråga om vad jag smörjer sadeln med. Vanlig rapsolja har jag smörjt in den med nu. Maxime säger att det är bäst för sadeln drar åt sig det, han anser att många conditioners endast gör sadeln "bling bling" och inte vårdar den. Så ca 4 gånger om året ska jag olja in den med vanlig rapsolja och annars ska jag använda glycerintvål vid behov. Jag ska köpa deras BD tvål på mässan. Man kan testa hur bra lädret på träns etc är genom att lägga det i olja och se hur bra det drar åt sig, bra läder är "törstigt"
Jag tänkte förresten kanske ha en frågestund med Maxime här i bloggen där ni har möjighet att ställa frågor om olika märken, sadlar, läder och skötsel osv, skulle det kunna vara intressant?


Oemotståndlig

Jag gick till hingstarnas hage för att ta några bilder på Celeb, han gick fram till mig och ville ha uppmärksamhet, helt oemotståndlig:)

Lite mörkare efter första inoljningen, var...

img_1155 (MMS)

Lite mörkare efter första inoljningen, var lite rädd  att den skulle bli jättemörk men det blev den inte.


Eurohorse 2011

Nu är det inte långt kvar, tiden går fort. Änsålänge tycker jag inte att det är så många utställare och Joshuajones och Christina Sport finns inte med:( men de jag verkligen ser fram emot att besöka är Bruno Delgrange, ska köpa lite grejer och så, Equipe, Toprider, Charlies, Skara osv.
Förra året var det väldigt utplockat sista dagen så det gäller att vara ute i god tid!
Detta köpte jag förra året

Alla hjärtans

Idag är det alla hjärtans dag, jag ska inte fira det på något speciellt sätt. Idag har jag varit på banken,köpt foder och sedan åkt till stallet. Hoppas ni har en fin alla hjärtans dag:)Numero Uno

Numero Uno är en hingst som just nu är väldigt het, han har många avkommor i världscupen just nu. Hittade denna valack som är till salu efter Numero Uno-Calvados som ser trevlig och okomplicerad ut.
Film
http://www.youtube.com/watch?v=uAlIwFS3M6w


Dressyrryttare!

En sak som jag har uppmärksammat på diverse webshopar är att sortimentet till dressyrryttare, speciellt vad gäller schabrak är betydligt mer begränsat. Ofta finns det 3 gånger så lite dressyrschabrak att välja på och ofta är det rätt tråkiga märken och modeller. De senaste och lite roliga märkena finns ofta inte i dressyr utan bara i allroundmodell. Detta måste vara rätt tråkigt för er dressyrryttare, men hur tänker affärerna när de gör såhär? Tror dom att dressyrschabrak inte säljer? Eller tror de att dressyrryttare inte vill ha loggor/färg på sina schabrak? Nästan inga schabrak har några loggor eller annat roligt på sig. Alla dressyrryttare kanske inte vill rida runt med Mias RS schabrak, utan många vill faktiskt ha Scapa, Equiline, HV Polo osv med blaffiga loggor och fräscha färger.
Om jag var dressyrryttare hade jag nog bara handlat direkt i affärer eftersom utbudet är så trist på nätet.
Tycker ni dressyrryttare att det är svårt att hitta snygga schabrak på nätet?

Bloppis

Amigo Insulator färg grå/beige strl 160. 300 gram tjockt. Färgen görs inte längre. Lägg bud här i bloggen eller till min mail manhattan2006@yahoo.se


Kingsland tävlingsblus strl XS. Fint skick lägg bud bland kommentarerna eller till min mail manhattan2006@yahoo.se

Satte på det nya bettet, tänkte rida med d...

img_1141 (MMS)

Satte på det nya bettet, tänkte rida med det nästa gång:)


Det händer inte så mycket

på häst och ridfronten just nu men det beror på att Orianda har sin vintervila så jag kommer endast att skritta lite någon dag i veckan. Ska bli riktigt roligt att få rida på det nya underlaget i paddocken sedan när snön försvunnit, jag har inte ridit där sedan det lades in vilket var i oktober. Många frågar om webshopen, nästa vecka får vi hem lagerprodukterna, många av dessa ska vi fota för att få bra och tydliga bilder så det är väl en dags jobb och sedan ska vi lägga in alla produkter så det tar såklart en stund men vi beräknar fortfarande att starta i februari såklart. Ska bli jättekul!

Frågor


Maria  om Scapa Sports 2011:
Snyggt! Vet du ungefär vad de kommer kosta och hur stora loggorna är? (alltså om de är godkända på tävling?)
Svar: Priset varierar beroende på modell men ca 600-700 kr. Loggorna ser inte så stora ut så de är säkert godkända för tävling.


viktoria om Scapa Sports 2011:
Kommer alla dessa säljas som dressyrschabrak?
Svar: Scapa brukar ha de flesta av deras schabrak i dressyr också men de med stora flaggan på misstänker jag endast finns i allround då det var så i förra kollektionen.


Micaela om Scapa Sports 2011:
varifrån hittade du bilderna på schabrakena? De är ju ursnygga :)
Svar: Lami-cells hemsida:)


Anonym om Säljes:
Hur hög är orianda i manken ? :)
Svar: Runt 172 kanske, inte mätt henne men hon upplevs större då hon är en rätt rejäl häst.Anonym om Hopp & dressyr:
Vart kan man köpa blå allroundschabrak + luva?:)
Svar:Hör med Bengts hästsport, jag antar att du menar Antares.


emma om Freejumpsystem stigläder:
jag tänkte köpa en sådan förbygel du har och har en rätt så kraaftig d-ponny tror du den kan ha full? Mvh emma
Svar: Menar du Antares?Isåfall tror jag att den kan bli i största laget.


A om Freejumpsystem stigläder:
Kommer du sälja Scapa schabrak i din web-shop? :)
Svar: Ja men endast en modell när vi öppnar eftersom den nya kollektionen kommer först i mars:)carro b om Frågor:
haha, när du öppnar din webbshop får du ta och sluta tipsa om alla andras... konkurrensen är hård nog ändå ;)
Svar: Nja alltså om det är något jag inte har, jag kommer definitivt inte ha allt så ser jag inget fel i att tipsa om andras affärer, men you got a point;)
Carolina  om Hopp & dressyr:
Dessa var väldigt fina! Affär? :)
Svar: equi-bride.com allround schabraket kan du höra med bengts hästsport om


Lami-cell 2011

Lami-cell 2011 kommer jag också att sälja när de kommer ut i mars. Cool detalj med fickan på nedanstående schabrak

Scapa Sports 2011

Här kommer lite bättre bilder på Scapas nya kollektion som kommer i mars, den kommer jag garanterat att sälja:)

 


Luvor, luvor, luvor

har nyligen sålt lite luvor men de jag har nu är dessa och fler ska det bli på mässan;)
Min favorit  är fortfarande den vinröda med guldglitter från RG, helt klart snyggast!
Sedan har jag förstås JvanD luvan också


Veredus luvan


och Eskadron luvan


Slappar framför brasan:)

img_1136 (MMS)

Slappar framför brasan:)


Eurostar

Vad tycker ni om dessa Eurostar schabrak?Riktigt busväder ute idag hästarna kommer ...

img_1078 (MMS)

Riktigt busväder ute idag hästarna kommer nog få komma in lite tidigare:)


Säljes

Säljer mina nya Freejumpsystem stigläder. De är bruna. Strl M vilket passar dig som är ca 150-170 cm lång. Stiglädren skickas i en tillhörande Freejumpsystem påse. Pris 900 kr inklusive frakt eller bud. Pris i butik ca 1 190 kr
Kontakta mig vid intresse manhattan2006@yahoo.se
Freejumpsystem stigläder

har fått flera frågor ang stiglädrena som jag tänkte besvara

Anonym om Hopp & dressyr:
Hej! Vet du någon svensk onlineshop som säljer fina lädergrimmor?
Ebba  (ebba-johannesson@hotmail.com) om Sänkt pris!:
hej , finns det ingen luva till gg schabraket?
är gg schabraket stort eller litet i storleken? :D
Sandra  (Sandra_Enberg@hotmail.com) om Scapa angel blue:
Super snyggt schabrak :-) Tyvärr är det ju storlek full men det ser inte så stort ut.? Undra om det skulle passa till min ponny, han är en mycket liten D-ponny.? (142cm i mankhöjd)
Mvh Sandra
Helena  (helena.barth@hotmail.com) om Blandat nytt för 2011:
Kommer du sälja dessa? :) När öppnar din webshop är taggad som tusan! :D
Anonym om Kingsland vår/sommar 2011:
vart hitta du bilderna, om man vill se övriga kollektionen ? :)
Therése om Eskadron vår/sommar 2011:
Hej Caroline!
Jag har en brådskande fråga, vet du var man kan hitta John Whitaker Millennium kavajen i svart? På hippoteket är strl. slut.
martina om Bättre bilder på sadeln:
vad ska du ha för schabraket och luvan?:) Snygg sadel!
Tilde Åhlin  (LitenVirrig@hotmail.com) om Bättre bilder på sadeln:
Såå snygg! Vad ska du ha för stigläder istället? Funkar SoftUp med vilka stigläder som helst? :)
scapa intresserad.  (ebba-johannesson@hotmail.com) om Pistage/lime:
hej, vet du vad man kan köpa scapa schabrak någon stans? någon webbsida elr ngt. :D
hälst det gröna! :D
Anonym om Känns som att våren är här, men jag ska in...:
Hur hög är orianda i manken ? :)
Anonym om Finn fem fel:
Hej har funderat på att skaffa sånna stigläder till mina stygbyglar men vad är det egentligen som är så bra med dom? Är det lättare att "hänga" upp dom på sadeln? För med vanliga stigläder åker mina stigbyglar ned om man inte snurrar fast dom med stiglädret :) din blogg är grym btw! :D
filippa om My new saddle:):
var kan man köpa animo luvor och hur mycket kostar dom i svenska kr?
var köper jag billigast en CWD förbygel i sverige?
var köper jag billigast en Animo kavaj i sverige?
Loppz om Scapa angel blue:
Kan man ha sådana stigläder till "vanliga stigbyglar" ?
annie om Sadelutprovning igen:
Hej, tänkte höra med dig, eftersom att du handlar mycket på utländska webshoppar om du vet vad jag ska göra. För två månader sedan beställde jag ett par benskydd från cavallini reitsport och jag har fortfarande inte fått de. Det hela började lite problematiskt med att de inte kunde se varan jag hade beställt så jag skickade all info igen. Sedan dess har de inte hört av sig och svarar varken i telefon eller mail. Vet inte riktigt vad jag ska göra nu... hoppas att du har något tips :)
Sandra om Scapa angel blue:
Du kommer möjligtvis inte sälja JIN stigbyglar eller? :)
malin  (malin_tosen_viking@hotmail.com) om Hur snyggt?:
hej! jag undrar om du kommer sälja pessoa schabrak i din webbshop? :)
Sofia om Lami-cell Mirage:
Lamicell schabrak är ju bara så snygga! Kommer du sälja deras RG? Det har jag spanat på föör länge nu haha
felicia om Frågor:
Kan du inte göra en lista med länkar till bra webbutiker? :) hade vart jätteroligt !
Bra blogg! :)
Tilde Åhlin  om Bättre bilder på sadeln:
Såå snygg! Vad ska du ha för stigläder istället? Funkar SoftUp med vilka stigläder som helst? :)
Svar: Tack så mycket. Jag ska köpa Bruno Delgrange stigläder istället. Ja Soft up stigbyglarna funkar med vilka stigläder som helst jag har ridit med mina Prestige stigläder innan.
Anonym om Finn fem fel:
Hej har funderat på att skaffa sånna stigläder till mina stygbyglar men vad är det egentligen som är så bra med dom? Är det lättare att "hänga" upp dom på sadeln? För med vanliga stigläder åker mina stigbyglar ned om man inte snurrar fast dom med stiglädret :) din blogg är grym btw! :D
Svar: Nej de är inte lättare att hänga upp, nu gör jag aldrig det för jag är för rädd om sadeln snarare tvärtom är det svårare att hänga upp dom. Stiglädrena ska göra att stigbygeln är lättare att få tag i om du skulle tappa den och  Freejump stigläder förbättrar ytterligare komforten i Soft Up och X up Stigbyglar. Lädret är platt på anläggningsytan till hästen, vilket gör att du som ryttare inte känner av lädret lika mycket.
Loppz om Scapa angel blue:
Kan man ha sådana stigläder till "vanliga stigbyglar" ?
Svar: Tyvärr kan man inte det då vanliga stigbyglar saknar att det går att trä på stigläder utan du måste trä igenom stiglädret. Svårt att förklara men du behöver aldrig ta av stiglädren för att ta av och på Soft up stigbyglarna vilket du måste göra med tex Sprenger stigbyglar. Det går alltså inte att öppna dessa stigläder utan de träs på och de går bara att trä på Freejumpsystems stigbyglar. Hoppas min förklaring går att förstå.
Frågor

Anonym om Hopp & dressyr:
Hej! Vet du någon svensk onlineshop som säljer fina lädergrimmor?
Ebba  (ebba-johannesson@hotmail.com) om Sänkt pris!:
hej , finns det ingen luva till gg schabraket?
är gg schabraket stort eller litet i storleken? :D
Sandra  (Sandra_Enberg@hotmail.com) om Scapa angel blue:
Super snyggt schabrak :-) Tyvärr är det ju storlek full men det ser inte så stort ut.? Undra om det skulle passa till min ponny, han är en mycket liten D-ponny.? (142cm i mankhöjd)
Mvh Sandra
Helena  (helena.barth@hotmail.com) om Blandat nytt för 2011:
Kommer du sälja dessa? :) När öppnar din webshop är taggad som tusan! :D
Anonym om Kingsland vår/sommar 2011:
vart hitta du bilderna, om man vill se övriga kollektionen ? :)
Therése om Eskadron vår/sommar 2011:
Hej Caroline!
Jag har en brådskande fråga, vet du var man kan hitta John Whitaker Millennium kavajen i svart? På hippoteket är strl. slut.
martina om Bättre bilder på sadeln:
vad ska du ha för schabraket och luvan?:) Snygg sadel!
Tilde Åhlin  (LitenVirrig@hotmail.com) om Bättre bilder på sadeln:
Såå snygg! Vad ska du ha för stigläder istället? Funkar SoftUp med vilka stigläder som helst? :)
scapa intresserad.  (ebba-johannesson@hotmail.com) om Pistage/lime:
hej, vet du vad man kan köpa scapa schabrak någon stans? någon webbsida elr ngt. :D
hälst det gröna! :D
Anonym om Känns som att våren är här, men jag ska in...:
Hur hög är orianda i manken ? :)
Anonym om Finn fem fel:
Hej har funderat på att skaffa sånna stigläder till mina stygbyglar men vad är det egentligen som är så bra med dom? Är det lättare att "hänga" upp dom på sadeln? För med vanliga stigläder åker mina stigbyglar ned om man inte snurrar fast dom med stiglädret :) din blogg är grym btw! :D
filippa om My new saddle:):
var kan man köpa animo luvor och hur mycket kostar dom i svenska kr?
var köper jag billigast en CWD förbygel i sverige?
var köper jag billigast en Animo kavaj i sverige?
Loppz om Scapa angel blue:
Kan man ha sådana stigläder till "vanliga stigbyglar" ?
annie om Sadelutprovning igen:
Hej, tänkte höra med dig, eftersom att du handlar mycket på utländska webshoppar om du vet vad jag ska göra. För två månader sedan beställde jag ett par benskydd från cavallini reitsport och jag har fortfarande inte fått de. Det hela började lite problematiskt med att de inte kunde se varan jag hade beställt så jag skickade all info igen. Sedan dess har de inte hört av sig och svarar varken i telefon eller mail. Vet inte riktigt vad jag ska göra nu... hoppas att du har något tips :)
Sandra om Scapa angel blue:
Du kommer möjligtvis inte sälja JIN stigbyglar eller? :)
malin  (malin_tosen_viking@hotmail.com) om Hur snyggt?:
hej! jag undrar om du kommer sälja pessoa schabrak i din webbshop? :)
Sofia om Lami-cell Mirage:
Lamicell schabrak är ju bara så snygga! Kommer du sälja deras RG? Det har jag spanat på föör länge nu haha
felicia om Frågor:
Kan du inte göra en lista med länkar till bra webbutiker? :) hade vart jätteroligt !
Bra blogg! :)
Anonym om Hopp & dressyr:
Hej! Vet du någon svensk onlineshop som säljer fina lädergrimmor?
Svar: Här finns en del http://cheval.shop.textalk.se www.hastbiten.se

Ebba  om Sänkt pris!:
hej , finns det ingen luva till gg schabraket?
är gg schabraket stort eller litet i storleken? :D
Svar: Det är redan sålt tyvärr.

Sandra  om Scapa angel blue:
Super snyggt schabrak :-) Tyvärr är det ju storlek full men det ser inte så stort ut.? Undra om det skulle passa till min ponny, han är en mycket liten D-ponny.? (142cm i mankhöjd)
Mvh Sandra
Svar: Jag har en ev köpare på det redan men det bör absolut passa en D ponny. Det är inte stort i storleken, normal storlek inte så stort som tex Equiline.

Helena om Blandat nytt för 2011:
Kommer du sälja dessa? :) När öppnar din webshop är taggad som tusan! :D
Svar: Ja det ska jag men det blir längre fram i mars någon gång. Webshopen öppnar i februari men vill inte sätta något  datum än då vi ska fota mycket av lagervarorna som kommer nästa vecka:)

Anonym om Kingsland vår/sommar 2011:
vart hitta du bilderna, om man vill se övriga kollektionen ? :)
Svar: Kingsland.no

Therése om Eskadron vår/sommar 2011:
Hej Caroline!
Jag har en brådskande fråga, vet du var man kan hitta John Whitaker Millennium kavajen i svart? På hippoteket är strl. slut.
Svar: Hör med Skara hästsport.

martina om Bättre bilder på sadeln:
vad ska du ha för schabraket och luvan?:) Snygg sadel!
Svar: Tack:) det är tyvärr redan sålt.


scapa intresserad.   om Pistage/lime:
hej, vet du vad man kan köpa scapa schabrak någon stans? någon webbsida elr ngt. :D
hälst det gröna! :D
Svar: Om du menar den gamla modellen från 2007 så är den i princip slut överallt. Från 2008 och framåt finns det på tex ooteman.nl och agradi.nl


filippa om My new saddle:):
var kan man köpa animo luvor och hur mycket kostar dom i svenska kr?
Svar:http://reitershop.luessing.de ca 350-500 kr beroende på modell
var köper jag billigast en CWD förbygel i sverige?
Svar: Toprider
var köper jag billigast en Animo kavaj i sverige?
Svar: Charlies har bra rea ibland.

annie om Sadelutprovning igen:
Hej, tänkte höra med dig, eftersom att du handlar mycket på utländska webshoppar om du vet vad jag ska göra. För två månader sedan beställde jag ett par benskydd från cavallini reitsport och jag har fortfarande inte fått de. Det hela började lite problematiskt med att de inte kunde se varan jag hade beställt så jag skickade all info igen. Sedan dess har de inte hört av sig och svarar varken i telefon eller mail. Vet inte riktigt vad jag ska göra nu... hoppas att du har något tips :)
Svar: Det var inte roligt. Leveranserna kan såklart dra ut på tiden ibland men det som förbryllar mig är att dom inte ger dig besked. När en butik inte svarar så skapar det alltid en viss oro, kundkontakt är mycket viktigt så kunden kan känna sig trygg och hela tiden bli underrättad om hur läget ser ut. Du får kanske helt enkelt bli förbannad och säga att du vill ha tillbaks pengarna omgående annars kommer du vidta åtgärder. Hur betalade du?Om paypal kontakta dom. Med kort så kontakta banken. Lycka till!

Sandra om Scapa angel blue:
Du kommer möjligtvis inte sälja JIN stigbyglar eller? :)
Svar: Nej tyvärr endast från DUCA design och Sprenger:)

malin  om Hur snyggt?:
hej! jag undrar om du kommer sälja pessoa schabrak i din webbshop? :)
Svar: Jag har inte köpt in några nu men kan hända att jag gör det:)

Sofia om Lami-cell Mirage:
Lamicell schabrak är ju bara så snygga! Kommer du sälja deras RG? Det har jag spanat på föör länge nu haha
Svar: Ja det kommer röda och bruna sådana schabrak nästa vecka som kommer att säljas i webshopen sedan:)

felicia om Frågor:
Kan du inte göra en lista med länkar till bra webbutiker? :) hade vart jätteroligt !
Bra blogg! :)
Svar: Tack:) Ja det skulle jag kunna göra.

Hopp & dressyr

Antares schabrak
Hopp

Dressyr


Stallhunden:)

img_1130 (MMS)

Stallhunden:)


Blandat nytt för 2011

Lami-cellLami-cell


Eurostar

Lami-cell bild från Svensk ridsportKingsland vår/sommar 2011

Det var väldigt blandat både fina och mindre fina saker tycker jag. Ridbyxorna med röd linning var inte så fina men de andra ridbyxorna var helt ok.
Här är ett litet urval

Eskadron vår/sommar 2011

Bättre bilder på sadeln

Som lovat kommer här några bättre bilder på min BD sadel. Modellen heter Partition och det är 2011 års förbättrade modell som är utan skruvar vid framvalvet, allt för att öka hästens komfort. Kåporna har memory foam som formar sig efter benet. Denna sadel har halvdjupt säte. Loggan har färgen silverchrome.
Schabraket+matchande luva är förövrigt till salu Sålt!+ de helt nya stiglädrena från Freejumpsystem! Jag tycker helt enkelt inte att de passar till denna sadeln.
Lite vita hår finns på sadeln då Orianda fäller;)

Känns som att våren är här, men jag ska in...

img_1118 (MMS)

Känns som att våren är här, men jag ska inte hoppas på för mycket.


My new saddle:)

Japp jag fick med mig en Bruno sadel hem så nu är den min.
Bättre bilder kommer imorgon:)
Dålig mobilbild men Orianda fick ha sitt nya Dyon träns idag:)

Scapa angel blue

Har ett sista Scapa schabrak kvar i färgen angel blue strl full allround pris 600:- kontakta mig vid intresse manhattan2006@yahoo.se SÅLT!

Sadelutprovning igen

Ikväll ska jag åka med Orianda till ridhuset för att Maxime ska komma ut och prova en sadel. Hoppas verkligen denna passar för då kan jag få med mig den hem direkt. Jag kan varmt rekommendera Maxime, han har toppenservice och är väldigt mån om att det ska bli rätt. Han säljer även Butet sadlar då de är likvärdiga i kvalitén  som Delgrange sadlarna.

Vit GPA speed air

Jag hade bestämt mig för en vit GPA hjälm men så när jag skulle beställa så fanns den inte kvar så det blev en grön istället men jag tycker fortfarande att den vita är cool och framförallt ovanlig! Detta var för ca 2½ år sedan och nu är den ännu mer ovanlig. Den finns tex här www.hold-your-horses.com
Tycker ni den vita är snygg?


Hur snyggt?

Är detta vita Equiline schabraket?Jättefint tycker jag och färgen är rätt ovanlig. Detta är påväg hem till mig, hör av dig om du är intresserad av att köpa ett manhattan2006@yahoo.se  strl full allround priset är 999 krHjälm

Jag lägger mig vanligtvis inte i vad andra gör men en sak som jag verkligen inte kan förstå är varför vissa envisas med att rida utan hjälm. Jag har skrivit ett inlägg om detta tidigare men då det har skrivits väldigt mycket om ridolyckor osv den senaste tiden så tycker jag att det är värt att ta upp ämnet igen. När jag läste reportaget om Helena Lundbäck så fick det mig verkligen att undra hur vissa tänker. I reportaget så rider hon och hoppar utan hjälm. När Hippson frågar om hon inte kan ta på sig en hjälm så svär hon och säger att det kommer hon inte att göra för hon får huvudvärk av att bära hjälm. Varför kunde hon inte ens trycka på sig en hjälm bara för reportagets skull istället för att bete sig som en obstinat snorunge?
Jag undrar om det finns någon som kan sitta i rullstol sedan efter en krasch och säga att -Det var värt det. Om du kan det så fine då tycker jag verkligen att man ska rida utan hjälm men det skulle vara oerhört tragiskt att få en hjärnskada och inte tycka att den där ridturen utan ridhjälm var värt det. Det pratas oerhört mycket om att kändisar är förebilder, men jag antar att Helena Lundbäck inte är en förebild för alla småtjejer?För inom ridsporten så verkar det inte ha någon betydelse vad kändisarna har för sig eller vad dom förmedlar.

Jag kan också bli rätt provocerad av stjärnornas hoppning som gick på Globen, varför ska alltid ridning framställas som något jippo som vilken idiot som helst klarar av, bara att slänga sig upp styra och dra hästen i munnen, år av träning behövs inte. Nu hade som tur var de som var med i kändishoppningen både säkerhetsväst och ridhjälm men ändå, förstår inte det roliga med att Carolina Gynning ska "skena" omkring några varv utan att få stopp på hästen.
Självklart gör alla som dom själva vill men hur kommer det sig att så många toppryttare rider utan hjälm?Jag tycker knappt man ser några amatörer göra det. När man tävlar på en viss nivå då har man på något sätt uppgraderat sig från att behöva ridhjälm på något mystiskt sätt. Ändå är toppryttarna mer utsatta för skador eftersom de oftast rider betydligt fler hästar om dagen än vad hobbyryttaren gör. Skadar sig gör toppryttarna på löpande band också så inte ens dom är odödliga verkar det som. Jag kan förstå att om man aldrig har skadat sig att man kanske väljer att bortse från den eventuella risken men om man har brutit ett ben tex då vet man hur det känns och oftast blir man mer rädd om sig själv men vissa kanske bara helt saknar självbevarelsedrift?Vad vet jag, härligt det skulle vara att inte frukta något tills den dagen man ramlar av på huvudet då.
Vad är era åsikter?

Bild tagen av Hippson


Sista schabraket

Detta vita Scapa schabraket är det sista jag har kvar. Måtten på loggorna är godkända för tävling. Strl full allround färg vit/guld 500:-  kontakta mig vid intresse manhattan2006@yahoo.se

HKM

En läsare undrade var dessa HKM skydd finns svaret är här www.hastaffaren.se de finns i flera olika färger

Svar

En läsare undrade var dessa Pistage gröna Eskadron skydd finns att köpa. De finns tex här www.albenisa.de och här www.koch-reit-sport.de
Lami-cell Mirage

Eftersom jag och de flesta andra älskar att köpa schabrak och träns är det detta som vi kommer att ha störst utbud av i webbshopen, vi kommer tex att ha Lami-cell Mirage schabraken i lager, jag tyckte inte att det var så märkvärdiga tills jag såg dom i verkligheten, jättehärliga färger och färgkombinationer! Har nästan lust att äta upp dom;)
Vilken är din favoritfärg?(finns fler än dessa)

BR

Gillar ni BR schabraken? Isåfall har jag en god nyhet. Vi kommer att sälja BR schabrak i webshopen, inte precis när vi öppnar men någon månad efter det:)
De finns i många olika färgkombinationer.

"Mäss" schabraket

Vad många bloggare det är som har det beiga Veredus schabraket har jag märkt. Antagligen för att det funnits på flera mässor till riktigt bra pris.  Jag och Matilda köpte varsitt på Eurohorse förra året. Jag har även sett att Sabina och Annie har varsitt. Undra vilka fler som har ett? Undra om det kommer finnas likadana schabrak även detta året på mässan.
Frågor

Anna  om Min favorit:
Att du inte satsar på en Antaressadel istället för BD?
Svar: Nej jag har bestämt mig för en BD då jag gillade den mycket och nu har jag äntligen hittat en sadel som ligger still och inte åker bakåt:)

Anonym om Putsat:
Vad kostar det att beställa lösa pannband och nopsgrimmor? och var kan man göra det?
Svar: Det varierar men runt 600-1100 kr, till den anatomiska nosgrimman ingår det dock även ett matchande pannband så den kostar runt 1300 kr. Jag kommer sälja alla lösa i webshopen annars finns det några på  http://www.bockmanncenter.se/


Matilda om Putsat:
Jätte bra blogg! En fråga, Är
färg brun eller mörkbrun? :)
Svar: Färgen heter nut och är en slags mellabrun färg jättefin nyans, det är inte mörkbrunt.

Malin om Orianda är hemma nu:
Tränset var supersnyggt på!! Vad rider du i för sadel på bilderna?
Svar: Tack!:) Det är Matildas CWD


Loppz  om Frågor:
Var kan man billigast hitta Eric le tixerant hoppgjorden? I Sverige har jag hittat den som billigast för 2185 :-
Svar: Det var ett bra pris, de finns här också www.horse-attitude.com/

Amanda  om Orianda är hemma nu:
hej, jag undrar om du har något mörkblått scapa schabrak du säljer? ungefär den mörkblå som de är på animo kavajer, ( om de änns finns? )
och har du möjlighet att ta hem schabrak annars på beställning eller vad man säger :)
du får gärna maila mig om du har det =)
Svar: Nej jag har inget blått. Tar tyvärr inte hem på beställning

Nellie om Orianda är hemma nu:
Guud vilken fin häst du har! Har sett att du har Soft up
Stigbyglarna! Tycker dom är sjukt snygga och funderar på att köpa mig ett par! Men du har väl stiglädrena också? Är det mycket bättre med dom eller klarar jag mig utan?Tacktacktack för svar:)
Svar: Tack så mycket. Jag har bara ridit med de stiglädrena en gång så jag har lite svårt att uttala mig men tydligen ska det b la vara lättare att få in foten i stigbygeln igen om man skulle tappa dom. Jag inbillar mig att det kändes lite stabilare.


Klara om Orianda är hemma nu:
Åh vad kul att ni är igång igen! :) Känns det likadant när du rider, eller har du blivit stelare/sneare av skadan eller liknande?
Svar: Ja det är kul:) Jag har inte hunnit känna efter så mycket men jag tycker jag är stelare i den sidan, mer still.
Jag ska börja träna upp rörligheten genom att cykla och simma.

Linnéa om Skulle du...:
Vart hittade du dem? Det vit/bruna längst ner jag har letat efter superlänge!
Svar: Här kan det finnas www.agradi.nl


freja om Imorgon:
Hej! jag undrar om du har beställt från sidan "
http://www.ooteman.nl" någon gång? om du har det, är det en säker sida? Och man måste ju lämna ut kortkoden, det känns lite riskabelt om någon skulle "hacka" sig in på något sätt..
Mvh Freja :)
Svar: Nej det har jag inte men det är en stor butik så det bör absolut inte vara några problem.

 


Färdiggroomad för ikväll:)

img_1075 (MMS)

Färdiggroomad för ikväll:)


Min favorit

Min favoritpryl till hästen är min Antares förbygel. Den är så snygg och välgjord att jag får rysningar. One of a kind. Den är mycket bredare än tex CWD så den kanske inte passar alla hästar, kanske kan se klumpig ut? men på Orianda som har bred bringa så är den jättefin. Ska definitivt köpa mer från Antares.
Om vi bortser från sadeln, vilken är din favoritpryl till din häst?Putsat

har putsat lite läder ikväll, passade på att sätta på nya nosgrimman och pannbandet på tränset så nu blev det som ett helt nytt Dyon träns, kul:) älskar att köpa nya nosgrimmor, skulle även kunna tänka mig att ha snakestyle nosgrimman sedan får det nog räcka med nosgrimmorDagen

har mest bestått av att städa ur lastbilen, mocka och fixa i stallet och titta på Orianda i hagen:) Det blåser riktigt mycket här idag men hästarna är lugna ändå.
Jag ska försöka hinna svara på alla kommentarer i helgen också.

Lite fler bilder från igår
Orianda är hemma nu

Härligt att rida igen! Passade på att prova det nya tränset också, tycker det passade henne bra:)
Skönt att ha henne hemma igen och alla hästarna här hemma tyckte samma sak de blev jätteglada att se henne. Nu står hon inne och myser i sin box.
Lite bilder blev det iallafall:Orianda är påväg hem:)

img_1062 (MMS)

Orianda är påväg hem:)


Imorgon

bär det av till Skara igen för att hämta hem Orianda, vi åker rätt tidigt för att slippa åka i mörkret hem för den vägen är inte så jätterolig att köra mellan Skara och Borås. Jag tänkte även rida ett pass i ridhuset hos Matilda innan vi åker hemåt. Ska bli superkul:) Ska även passa på att prova det nya lacktränset.
Imorgon blir det nog en hel del bilder.

Besvärligt

Fick den här kommentaren från en läsare
Pernilla om Nu har jag spånat och fixat iordning lastb...:
hej! Du verkar ha erfarenhet av det här med att handla via nätet från utlandet. Jag har precis köpt ett träns och tyglar från cheval-shop.com
De var väldigt snabba med paketet, men när jag packar upp ser jag att nedre nosremmen saknas, och dessutom är tränset väldigt dammigt. Det är ju inte så kul. jag har mailat dem nu tre gånger utan svar. Du kanske har ngt tips? Ska jag vända mig till paypal istället?
mvh Pernilla


Först och främst jättetråkigt att du fått en felaktig vara:(
Sedan måste jag undra lite om den affären är lite strulig i allmänhet för det var precis där jag köpte mina Soft up stigläder och fick 3 stigläder?! varav 2 var nya och det 3:e begagnat. Jag brydde mig inte om att fråga varför jag fick med ett begagnat eftersom jag ändå fått det jag betalt för men ändå man kan ju börja undra. jag har även hört andra som har försökt få tag i dom men inte fått något svar. Direkt där tycker jag att det är varning för en seriös butik svarar vid ev frågor. MEN tyvärr är det många franska/tyska affärer som har svårt att uttrycka sig i tal och skrift i engelska. De talar generellt inte lika bra engelska som vi gör här i Sverige. Detta kan spela in till varför du inte fått svar på dina mail. Jag tycker att du ska prova att ringa.
Nu vet jag inte hur lång tid du gett dom att svara på mailen men har det gått 3 veckor tycker jag att du ska kontakta Paypal. Du kan välja vilket ärende tex item not recieved eller item not as described och förklara situationen. Tror absolut att de kommer vara samarbetsvilliga när Paypal kontaktar dom i sin tur;)
Jag har själv fått väldigt bra hjälp av Paypal då jag blivit lurad har jag fått pengarna tillbaks tack vara Paypal.


Nu har jag spånat och fixat iordning lastb...

img_1028 (MMS)

Nu har jag spånat och fixat iordning lastbilen inför imorgon:)


Schockemöhle vår/sommar 2011

En del av Schockemöhles nya kollektion

Gjort en Fransk chokladkaka i love it mitt...

img_1027 (MMS)

Gjort en Fransk chokladkaka i love it mitt faviritbakverk:)


Visste ni

att Scapas vårkollektion kommer i mars, ett tag kvar att vänta alltså;)
MEN Scapas höst/vinterkollektion 2011 kommer att se ut såhär
Bilder från Svensk ridsport i Kungsbacka

Equiline Chrome

Detta är rätt snyggt alltså men om jag skulle köpa ett set så skulle det bli det beiga
Luva: 599:-
Schabrak Chrome hopp: 1299:-
Schabrak Chrose dressyr: 1199:-
Bilder från Svensk ridsport i KungsbackaFrågor

Anonym om Ponnyryttare!:
Hej!
Jag undrar om du vet det billigaste stället att köpa CWD förbygeln någonstans?
Jättebra blogg föresten:)
Svar: Tack så mycket:) westcheval.fr och www.toutpourlecheval-shop.org www.sellerie-destockage.com

emma om Snart bor en vit filur i denna boxen igen;):
vet du vart man designat christina sports luvor?
Och finns din flaggförbygel i svart ?:D
Svar: Ang Christina Sport  hör med Charlies.
Förbygeln finns i svart och brun men de flesta butiker har den endast i brunRebecca om Ponnyryttare!:
Använder GG, Anna Scarpati, JW & lite annat, det som är snyggt & passar :)
När kommer din webb shop å öppna?
Svar: Någon gång i februari öppnar den, vi har gjort klart designen så nästa vecka bör webshopen vara helt klar. Nästa vecka ska vi även fixa de olika betalningsalternativen som krävs payson, bankgiro osv.


Sedan har jag fått flera som frågar vart dessa Lami-cell skydd finns att köpa
svaret är här tex  e-sprzet-jezdziecki.pl  www.equiversum.pl
www.fb-horse.lt och här www.horsesworld.ie


Bloglovin VS Bloggtoppen

De flesta som har en blogg verkar registrerat sin blogg på bloglovin men bloglovin rankar endast bloggarna efter hur många prenumeranter bloggarna har inte hur många besökare. Detta tycker jag blir lite förvirrande för hur många prenumeranter en blogg har behöver inte säga så mycket om hur många besökare den har.

Jag har registrerat min blogg på bloggtoppen för något år sedan, där rankar dom bloggarna efter hur många besökare dom har men långt ifrån alla finns med på bloggtoppen, därför kan man aldrig riktigt veta vilka som är dom största bloggarna. Det verkar vara många som tror att det är bloglovin listan som avgör vilka som är "de största" men så är det inte riktigt. Det vore kul och lite intressant om alla hästbloggar fanns på bloggtoppen.
Någon mer som reflekterat över detta?


Ponnyryttare!

Som de flesta vet så finns det en del märken som inte tillverkar schabrak i strl ponny. Därför undrar jag vilka märken på schabrak som ni ponnyryttare köper, speciellt ni som har ponnyer som inte kan ha full på schabrak.
Exempel på märken som inte har ponny i sitt standard sortiment är Scapa sports och Lami-cell.
HV Polo och BR har däremot strl cob och full.

Schabrak

Dessa schabrak finns kvar kontakta mig vid intresse manhattan2006@yahoo.se
Scapa strl full angelblue 600:- SÅLT!

Scapa fuschia 500:- SÅLT!

Scapa vit 500:-
H.F.I  strl full allround 180:-
Snart bor en vit filur i denna boxen igen;)

img_1025 (MMS)

Snart bor en vit filur i denna boxen igen;)


Älskar deras slogan all the horses talk ab...

img_1022 (MMS)

Älskar deras slogan all the horses talk about it;)


RSS 2.0