Premiärritt och sadelutprovning

Det var härligt att träffa Orianda igen, hon blev glad när jag kom och hämtade henne i hagen och så fick hon såklart en banan, hon höll på att sluka hela skalet också men det fick hon förstås inte.
Sedan kom Maxime ut vid 14-tiden för att prova ut sadlar. Han förstod direkt mitt problem med att Orianda lätt puttar bak sadlarna då hon har så stora rörelser och stora skuldror. Första sadeln han lade på tyckte han låg bra, det var en som var normalvid och med standardmått. Sedan så hjälpte min syrra mig upp i sadeln för jag vågar inte ta i med det benet för att sitta upp. Jag trodde att det skulle kännas betydligt mer obekvämt och ont att rida men till min förvåning och lättnad så kände jag inte av det alls knappt.
Sadeln var en flatback, jättefin att rida i men vi kom snabbt fram till att jag behövde en sadel med mer stöd framtill och en med halvdjupt säte istället då Orianda har så stora rörelser. Jag har alltid haft sadlar med halvdjupt säte innan så det är det jag är mest van vid. Hursomhelst så hade han även en annan sadel som han tyckte att jag skulle prova men den hade han inte med sig det är en demosadel från samma märke som Caroline Kamensky har haft och ridit i ca 20 gånger bara så den är som ny. Han trodde den skulle passa mig för hon är också rätt liten det är en 16,5 sadel som dom har byggt om framtill för att få mer plats och stöd. Isåfall om jag gillar denna sadeln så kan jag få den direkt och slippa 8 veckors leveranstid vilket skulle vara väldigt skönt. Så det ser ut som att jag kommer få åka på en till sadelutprovning på tisdag nästa vecka eller så struntar jag i det och beställer en ny ska fundera på det.
Tyvärr blev det väldigt mörka och suddiga bilder i ridhuset detta var den bästa


Exakt en sån här är det jag ska ha fast med silverchrome logga

Nu åker jag påpälsad som sjutton så nu bör...

img_1019 (MMS)

Nu åker jag påpälsad som sjutton så nu bör jag inte frysa. Om ca 3 tim sitter jag på hästryggen:)


Bloppis

Säljer detta Anna Scarpati schabrak+luva allt i strl full. Jättefint skick använt ca 2 gånger, inget slitage vid sadelgjorden eller annat. Lägg bud bland kommentarerna eller till min mail manhattan2006@yahoo.se jag håller er uppdaterade ifall någon bjuder över;)
Jättefint påHow bad do I want it?

Jag hade tänkt köpa detta Equipe tränset på mässan men eftersom jag nyss köpte ett träns med lack på så vet jag inte, detta är så annorlunda, kan inte bestämma mig. Jag skulle verkligen vilja se hur det ser ut på en riktig häst.

Pistage/lime


Frågor


Erica om Celebrity:
Ska du rida in honom själv? Står han på "box"? Hur aktivera du honom då? =)
Svar: Nej jag ska inte rida in honom själv utan han kommer att lämnas iväg på inridning. Ja han står på box, just nu är det jättesvårt att kunna aktivera honom pågrund av all snö, hela paddocken är full med snö med hård skare på. Vi brukar släppa unghästarna i paddocken ibland annars och ibland löshoppar vi dom. Annars så busar han med sin jämnåriga hingstkompis i hagen hela dagarna:)

Anonym om J.vanD.:
Så snyggt!!
Tänkte på en sak, du sa att du skulle brodera din logga på dina schabrak, kan du inte göra en egen serie som du säljer med din logga på? Folk vill ju verkligen ha snygga märken och loggor på sina saker, så det hade nog sålt bra :) Din logga var ju supersnygg!
Svar: Tack kul att du gillar den, det är min sambos syster som har hjälpt oss att göra loggorna hon är jätteduktig på att rita. Först och främst är det bara mina egna saker som ska broderas men kan hända att vi gör en slags serie med Tophorse loggan, dock vet jag inte vad det skulle kosta, det kostar ändå en del att brodera upp varje gång och jag hade tänkt brodera på RG schabrak, frågan är ju hur mycket folk är villiga att betala för det? Man kan såklart välja att brodera på ett billigare schabrak tex Lamicell Mirage, så inte kostnaden blir så dyr, det är värt att fundera på helt klart!

alice om Frågor:
hej har en liten fråga om färger :)
du har ju ett royal blått scapa schabrak ( det som inte är av den vanliga modellen) och ett sånt som du säljer nu, det som kallas ocean blue. Hur stora färgskillnader är det på dom? för jag har fått känslan att de är rätt så lika :)
Svar: ja de är rätt lika men det jag har från basic kollektionen är lite mer lila i, det andra är lite mörkare blått tycker jag.PennieO om Några kvar:
Finns färgen Raspberry kvar? :)

Svar: Det verkar vara sålt


kanske, kanske inte

Funderar på att kanske ha en bloppis igen, ska fundera på det:) Annars händer det inte så mycket har varit iväg och hämtat hö imorse med lastbilen, vi vågade inte köra upp för backen ifall vi inte skulle komma upp, det har ju hänt innan så nu står den nere hos grannen. Jag kommer även bli tvungen att lasta ut Orianda därnere för hon väger ännu mer än ett lass hö så det vågar jag verkligen inte chansa med att bli ståendes i en backe med en häst i nej tack. Livet är lite krångligt på landet när det är sånt här väder den saken är säker. Min mamma fyller år idag så ikväll ska vi bara fortsätta att fira henne:)
Ha en trevlig helg!

Celebrity

Synd att jag inte hade digitalkameran framme när Celeb var på bushumör, han har verkligen fint steg, vad kul det kommer bli den dagen man får se honom under ryttare.


Var har du köpt det?

Det händer rätt ofta att läsare frågar vart jag har köpt vissa saker. En sak som aldrig skulle falla mig in är att säga jag vet inte eller strunta i att svara, ok om det är något som är köpt för flera år sedan, då kanske man inte minns men jag har märkt att i vissa bloggar så påstår bloggarna att dom inte minns var dom har köpt någonting av sin utrustning i princip. Är det inte bättre att skriva att man inte vill dela med sig av var man köpt sakerna istället, så dåligt minne kan ingen ha. Visst kan jag förstå att man inte vill att alla andra ska rida runt med exakt samma saker men jag hade känt mig rätt taskig om jag sa att jag inte svarar på sådana frågor.
Tycker ni att det är jobbigt när läsare frågar er om var ni köpt vissa saker? Tycker ni att det är fel/rätt att inte tala om var man köpt det?

Bytt är bytt

Jag fick byta mitt Marc Jacobs armband som gick sönder på juldagen mot detta fina somriga från Rachel Leigh, tack Tara!:)Bättre bilder

på J.vanD. setet, även om även dessa är tagna med min Iphone;)


Härifrån är det köpt, tack för bra service MichelaEquiline vår/sommar 2011

Jag tycker att det fanns en hel del snyggt, allt var egentligen fintNågra kvar

Säljer dessa Scapa schabrak för 600 kr styck. Vid intresse maila mig manhattan2006@yahoo.se
Angelblue  SÅLDA
Ocean SÅLDA

Frågor

Natha om Frågor:
Hejsan! Jag har kollar runt men inte riktigt hittat något liknande svar tidigare. Jag undrar om du vet något ställe som säljer flippanbettet med stång till ett bra pris?
Tacksam för svar!
Svar: Här finns det till bra pris www.reitshop24.de

Tess om Scapa Sports & Lami-cell:
Alltså finns det bara en storlek på schabraken? :)
Svar: Jag tar oftast bara hem full för när jag väl tagit hem ponny så säljer det inte lika bra, samma sak med dressyr schabrak många efterfrågar det men när jag tar hem så är det inte så intressant alla gånger. Scapa finns bara i full och görs inte i ponny tex.

Anonym om Equiline:
Gryyymt snyggt, älskar det "onda". finns det luva till det? :)
Svar: Equilines luvor passar till alla deras schabrak:)

Mimmi om Min Scapa Sports kollektion:
Hej, vilken är det billigaste kollektionen hos Dyon´s träns? :) Är dom värda priset? Tacksam för svar!
Svar: Working collection. Det är upp till var och en om man anser att de är värda priset, man ska ju veta vad man köper och vad man kan förvänta sig. De är inte gjorda av lika bra läder som Dyons andra kollektioner. Jag var ändå nöjd med mitt WC träns, det är fortfarande välgjort och med finess. Därmed beror det på vad man själv söker för sorts kvalité, tränsen är mjuka och de är väldigt fina. De har troligtvis inte lika lång livslängd eller håller sig fina lika länge som ett träns från någon av deras andra kollektioner. Vill man ha ett träns som håller sig fint i många år kan det vara värt att lägga till en extra tusenlapp och köpa ett från deras dyrare kollektioner.

Johanna om Min Scapa Sports kollektion:
Åh, det royalblåa schabraket är ju bara så snyggt! Har varit ute efter ett sådant en längre tid och om jag inte missminner mig helt så har du sålt dem förut. Kommer du att kunna ta hem igen, eller vet du något annat ställe som säljer dem?
Svar: Jag säljer den färgen just nu. Dock vet jag inte om jag inbillar mig men jag tycker de är lite mörkare denna gången, ok den första bilden är med blixt och den andra utan men lite skillnad är det allt?Dock tycker jag att de är precis lika snygga. Färgens namn är detsamma, Ocean.
Ett av schabraken från förra gången jag sålde


Denna gången

sofia om Scapa Sports & Lami-cell:
vad heter din hemsida skulle gärna vilja kolla i den! :D
du har en jättefin blogg
Svar: Tack så mycket:) Den är under konstruktion tophorse.se är adressen sedan

Matilda om Frågor:
Du som har koll på bett! Jag undrar om du vet någon utställare på gbg hs som säljer bett!
Svar: Kings saddlery säljer en del även Skara hästsport, sedan finns det såklart massa andra butiker som har det också.

Olivia om Ny kategori:
Tänkte kolla med dig om du vet när Kingslands våkollektion kommer ut? Deras vinterkollektion reas ju ut överallt, så det känns ju som den borde göra det snart. Jag tänkte köpa en kl-väst nämligen, men vet inte om jag ska vänta och se hur vårkollektionen ser ut. För dom brukar ha västar då va? För det finns väl en vårkollektion? Haha, tjejen med koll! tur vi har dig som håller i ordning på oss ovetande ;) tack på förhand! :)
Svar: Vårkollektionen borde komma snart. Deras västar är ofta väldigt lika varandra men kanske har de lite fräscha vårfärger;)

J.vanD.

Idag kom mitt J.vanD. set hem till mig. Det kom i en stor väska. Jag är nöjd:) Svårt att få bra bilder då färgerna blir så missvisande med mobilen det är iallafall royalblått/vinröttPå måndag

är jag tillbaks i sadeln igen, wiie! Inte vilken sadel som helst heller;) Min drömsadel och på min drömhäst, kan det bli bättre?Visst är det en underbar känsla när man känner sig som "hemma" när man rider sin egen häst. Längtar! Jag kommer inte kunna sova dagen innan haha...
Matilda som rider här:

Ny kategori

Eftersom jag flera gånger har fått frågan om jag inte kan göra en kategori som heter "min utrustning" så satt jag 2 timmar igår och lade in gamla inlägg i den nya kategorin, jag har fortfarande inte ens kommit halvvägs, jag får fortsätta lägga in det ikväll. All min utrustning kommer inte att finnas i den nya kategorin utan väldigt mycket finns också i kategorin shopping, där jag alltid lägger in när jag köpt något nytt. Hoppas den nya kategorin blir till någon nytta iallafall;)


Min Scapa Sports kollektion

Jag har inte så mycket från Scapa faktiskt, även fast jag har sålt märket i över 3 år. Men det är något speciellt med Scapa ändå, de är som små praliner, jag älskar att se bilder på andras Scapa utrustning. Därför skulle jag tycka att det var jätteroligt om alla läsare som har Scapa prylar ville göra ett sånt här inlägg med bilder och lämna en kommentar med en länkning till erat inlägg så jag kan gå in och kika och lämna en kommentar:)
Jag har luvor i färgerna stoneblue, metalblue och navy


Sedan har jag även en luva i färgen taupe


Ett royalblått Scapa schabrak från kollektionen 2008


Ett vinrött schabrak från kollektionen 2008


ett schabrak i färgen ocean från kollektionen 2009


och ett skrittäcke i softshell material från kollektionen 2010
Nu vill jag se eran utrustning från Scapa!


Matcha?

Jag tycker det är väldigt fint att matcha utrustningen men jag kan ändå tycka att det finns en viss gräns, det kan bli övermatchat också, tex om det är för mycket som är i samma färg, det ska vara detaljer som matchar, hela ekipaget ska inte skrika en viss färg. Om jag bara rider hemma så bryr jag mig inte så mycket alltid men det viktigaste är att sakerna är fina inte nödvändigtvis att det matchar till 100%
Vissa skulle aldrig kunna rida med svart sadel och brunt träns, jag skulle kunna göra det och har även gjort det. Rider även rätt ofta med svart sadelgjord/brun sadel hemma, jag lovar det är aldrig någon som kommenterat detta när jag lagt upp bilder så jag tror inte ens att någon tänker på det. Tror det här med matchning mest sitter i ens eget huvud. Den bästa matchningen blir nästan alltid när man inte ens tänker på att man ska matcha, då blir det automatiskt bra. De som verkar bry sig minst om att matcha är vissa toppryttare speciellt vad gäller läder, de blandar svart och brunt läder hej vilt tycker jag.
Tänker ni mycket på om det matchar?Är det viktigt att matcha sin utrustning perfekt?

Exempel på ej matchat men jag tycker ändå att det är snyggt på något sätt:


Rätt bra matchat

FrågorRebecca om Scapa Sports & Lami-cell:
Passar det vita Scapat en 16" tums sadel/ponny? :)
kramar
Svar: Beror väl lite på hur stor ponnyn är tycker jag. Det är normalstort i storleken iallafall. Någon läsare som har Scapa schabrak och 16 sadel?

Sofia om HG västen:
btw vet du möjligtvis vart det här täcket kommer ifrån? letat efter ett, eller ett liknande, men kan inte hitta :(
http://3.bp.blogspot.com/_KQpJxAFTrjY/S4GO4TI2E6I/AAAAAAAAAhc/Wy2SNfgZrbU/s1600-h/helge2.jpg
Svar: Täcket heter Capriole kolla här www.shhi.se


maja om Equiline:
hej
vet du vaar kan man köpa det rosa??? :)
Svar: Här tex www.selleriasem.it


Anonym om Hoppas inte:
hej!
jag undrar vart man kan hitta en cwd förbygel till bra pris? ska till gbg horse show så det får gärna finnas där!
Svar: Ingen monter på Gbg horse show lär ha CWD till bra pris här är det dock bra pris www.westcheval.fr

Anonym om Kan ni gissa?:
Den gröna! sjukt snyggt den bruna med vågorna. den där flata som det står rg på var grymt snyggt! kmr du sälja sådanna? ;)
Svar: På beställning kan jag ta hem vilket RG som helst.

Sara om Frågor:
Hej! Vill verkligen säga att du har en väldigt bra blogg:) Jo, jag har funderingar på att beställa en equipe sadelgjord från cheval-shop i frankrike. Men på deras hemsida kan man inte välja storlekar. Kanske att de frågar vilken storlek man vill ha efter man har gjort beställningen. Har du beställt något liknande där någon gång? Har mailat dom men får inget svar. Mycket tacksam för svar!
Mvh Sara
Svar: Tack så mycket:) När jag beställde därifrån så kunde man välja storlek. Finns det ingen ruta där du kan fylla i storleken? Alltså innan du bekräftar köpet?

Karin om Frågor:
Precis ovanpå ryggen, precis under där schabraket slutar har hon skavet. våfflat och equline octagon har jag provat, lamicell mirage tror jag det är har jag också provat
Svar: Tror inte det hjäper vilket schabrak du än har då, mitt tips är att lägga en fårskinnspad närmast hästen, du kan ha schabraket ovanpå fårskinnspaden istället.

Isa om Katterna älskar att ligga inne vid element...:
Håller på att spara för fullt till min kommande sadel, och såg på den italienska equipesidan att sadlarna utseende skiljer lite på de jag sett i verkligheten.
Från selleriaequipe.it finns den "nya loggan" bak på sadeln, vilket ingen av dem jag känner som har equipesadlar har på sin, de är dock 1-4 år gamla. På equipes hemsida (susannes) visas sadlarna på bild utan "loggan" där bak.
Häromveckan såg jag sadlarna i equipes monter och de var även då utan, men kan tänka mig att de inte kan byta ut visningsexemplaren så fort någon detalj ändrats.
Jag undrar helt enkelt ifall du vet om det är gamla bilder på den svenska sidan och man får med "loggan" där bak ifall man beställer en nu.
Hoppas du kan svara på detta.
PS: Din blogg är grym!!!!!'
Svar: Tack så mycket. Ring till Equipe och fråga, jag vet faktiskt inte säkert men jag skulle tro att det är så som du säger.

Amanda om Hopp & dressyr:
Hejsan!
Vet du om man får ha framskydd på bakbenen när man tävlar? (ponny)
Svar: Nu tävlar inte jag ponny men det tror jag inte att man får.

Jag fick godis när jag beställde västen:) ...

img_0971 (MMS)

Jag fick godis när jag beställde västen:) söta och goda gummihästar


Google Analytics

Jag skaffade Google Analytics för några månader sedan. Det är rätt kul faktiskt för man kan direkt se om någon tex har länkat och man kan se från vilka länder besökare kommer ifrån osv. Inga personliga uppgifter finns såklart men bara en liten översikt. Som idag så såg jag att en finsk läsare länkat till mig, http://vakavastiotettavakouluratsastaja.blogspot.com jätteroligt, jag har en del läsare i Finland och för någon vecka sedan sålde jag ett RG schabrak till en läsare i just Finland:)
Såhär ser min lista ut över vilka länder besökarna kommer ifrån idag:
1. 1 158 1,12 00:01:00 8,29 % 90,67 %
2. 30 1,27 00:01:03 53,33 % 80,00 %
3. 14 1,43 00:04:00 0,00 % 71,43 %
4. 5 1,20 00:01:42 0,00 % 80,00 %
5. 4 1,25 00:07:01 0,00 % 75,00 %
6. 4 1,75 00:12:59 25,00 % 75,00 %
7. 3 1,00 00:00:00 0,00 % 100,00 %
8. 2 2,50 00:12:45 50,00 % 50,00 %
9. 2 1,00 00:00:00 0,00 % 100,00 %
10. 2
Har ni också Google Analytics?

Scapa Sports & Lami-cell

Idag kom alla schabraken hem till mig, tyvärr så kunde jag bara ta bilder med min Iphone så bildkvalitén är därefter. De är jättefina verkligen. Vill ni köpa något maila mig manhattan2006@yahoo.se
Scapa schabrak strl full allround färg Ocean 700:-  SÅLDA


Scapa schabrak strl full allround färg babyblue 700 kr SÅLDA!
Scapa schabrak strl full allround färg Raspberry 700:- SÅLT
Scapa schabrak strl full allround färg Fuschia/silver  500:- SÅLDA
Scapa schabrak strl full allround färg vit/guld pris 500:-


Lami-cell Mirage strl full allround färg pistagegrön pris 350:- Sålda
Lami-cell College strl full allround färg brun pris 400:- luvan finns ej denna gångSÅLT


Lami-cell platinum strl full dressyr färg brun pris 450:- SÅLT

HG västen

Kom hem till mig idag, tror den blir supersnygg på sedan, lite konstigt att det står H&G egentligen vadå Herve &Godignon?

Ett stort paket kom till mig idag, vad kan...

img_0936 (MMS)

Ett stort paket kom till mig idag, vad kan det vara tro?;)


Equiline

Equiline är ett märke som jag gillar mycket, både deras kläder och utrustning till hästen. Jag har börjat gilla märket mer och mer de senaste åren.
Jag tycker modellen Onda är finast och önskar att de gjorde lite schabrak med snygga loggor på den modellen och inte bara Octagon som det varit den senaste tiden.
Onda:


Octagon:

Rombo:


Några av deras schabrak som kommit de senaste 2 åren:

Mitt Victory:
Rätt svar är

det beiga RG schabraket är billigast! priset är 65 euro. Det bruna kostar 115 euro och det gröna 89 euro
Duktiga ni var på att gissa:)


Mina benskydd

Då många efterfrågar fler inlägg om min utrusting så tänkte jag göra ett om mina benskydd.
I hagen har jag alltid Pessoas ventilationsskydd jag har 2 par i svart och brunt
4 stycken Jacson skydd som jag har i hagen ibland men oftast använder jag dom inte för kardborren är så dålig så ibland har dom ramlat av i hagen


Eskadron Flexisoft med fårskinn 2 fram och 2 bak, dessa skydden har jag haft i ca 5 år, jag tycker att det är ett måste att ha några benskydd med fårskinn för det är bra om en häst skulle få skav eller om man måste raka  benen osv.


John Whitaker senskydd med flagga eller loggan man kan byta när man vill


CWD senskydd med kalvskinns insida 2 fram och 2 bak
Såhär hänger vi benskydden i sadelkammaren, synd bara att inte alla får plats borde gjort den störreHoppas inte

februari 2011 ser likadant ut som det gjorde 2010, dessa bilder togs under Göteborg horse show förra året i slutet på februari, får lite smått panik när jag ser hur mycket snö det var då. Jag har redan nu lite vårkänslor så jag hoppas verkligen att vädret går åt det hållet nu också.

Favoritmärke?


Mitt favoritmärke på schabrak och luvor är helt klart RG Italy. De är så fina och finns i alla tänkbara färgkombinationer och kvalitén är outstanding.
Vilket är erat favoritmärke på schabrak?Philadelphiatårta nu ska den in i frysen i...

img_0934 (MMS)

Philadelphiatårta nu ska den in i frysen i 4 timmar  så gott!


Kan ni gissa?

Kan ni gissa vilket/vilka av dessa RG schabrak som är av den billigaste modellen Week-end?


Katterna älskar att ligga inne vid element...

img_0924 (MMS)

Katterna älskar att ligga inne vid elementet när det är så kallt ute:)


Hopp & dressyr

Denna gången är det från märket Equipe
Dressyr


Hoppning

Frågor

Amanda om Precis räknat mina schabrak och kommit fra...:
Hej, jag har en liten fråga. Det är så att jag ska köpa en produkt på ebay. En hjälm ifrån storbritanien, den betalas via paypal. Men jag undrar om du vet vad man ska göra om produkten inte kommer fram eller är skadad när den kommer fram?
Jätte tacksam för svar!
Svar: Om du inte får produkten så kontaktar du i första hand butiken där du köpt den är dom inte tillmötesgående eller inte svarar så kontaktar du Paypal, där kan du förklara vad som hänt och  "open a case" mot säljaren detta kan bli lite utdraget men du kommer med stor sannolikhet att få rätt, Paypal kommer att avsluta målet till din fördel och du får dina pengar tillbaks. Är varan skadad så det inte syns förrens du öppnat paketet är det affären du ska kontakta. Är paketet synligt skadat är det posten du kontaktar.
Hoppas du fick svar på dina frågor.

Karin  om Precis räknat mina schabrak och kommit fra...:
Du verkar ha en otrolig bra koll på schabrak, vet du något schabrak som är mjuk och något längre än vanliga schabrak, då en häst fått otroligt skav utav schabraken hon använder nu. De hon har nu är equipe, equiline, lamicell. Det bör inte vara alt för dyrt. :) runt 300-400 :)
Svar: Har aldrig haft det problemet själv så svårt att säga vad som kan funka men vissa Equiline och även Dyons schabrak har en fleeceliknande sida som kanske kan hjälpa?Annars är det rätt svårt med skav om dom väl fått det. Det funkar med andra ord inte med bomullsinsida?Inte med andasmaterial, sånt där våfflat heller?Vilka insidor har du provat? När du säger att det ska vara längre på vilket håll menar du var har hästen skav?

Olivia S om Ny design:
ååh, den var jättefin! Älskar att det "glittrar och glöder" lite, och jättefin färg, så tycker jag det var coolt med röken eller ahh.. :) gör du dom själv? I sådana fall är du superduktig. Riktigt läcker var den :)
Svar: Tack så jättemycket:) Nej jag gör inte mina designer själv jag säger hur jag vill ha det så hjälper min sambo mig, jättesnällt av honom då jag tycker ps är så krångligt. Han gör header och designs mot betalning, om någon skulle vara intresserad.

Olivia om Sadlarnas Rolls Royce:
en sån skulle man allt vilja ha.. ;)
tänkte bara kolla med dig om du vet något om märket Lemetex? Har ett träns i det märket jag ska sälja, men fick med det när jag köpte en ponny för länge sedan, men det är jättefin läderkvalitet, så jag att det inte är ett budget träns. Försöker googla lite, och finner att det är ganska dyrt. Vet inte rikigt vad jag kan begära för det, så tänkte kolla vad du vet om Lemetex. Tack på förhand! :)
Svar: Det är inte ett så vanligt märke. Lemetex är ett Schweiziskt märke som skall vara av bra kvalité och prisvärt. Kostar mellan ca 800-1700 kr. Läs mer här www.lemetex.com

Karin om Frågor:
Hej,
grymt snygg luva på bilden i inlägget! Vad är det för märke och går det att få tag på??
Grym blogg =)
Svar: Tack:) Det är en Christina Sport luva hör med Charlies häst & hund de bör ha den, det var där jag köpte min, den kostade ca 500 kr.

En vecka kvar!

Nu är det bara lite mer än en vecka till jag ska rida för första gången, det kommer bli en del av och på då jag ska prova flera sadlar men det ska nog gå bra om jag bara får hjälp upp och ner. Det ska bli spännande att prova sadlarna och så roligt att rida igen, får se hur länge jag klarar och vi märker om jag kommer kunna rida lätt överhuvudtaget kan hända att det gör för ont. Antagligen kommer jag även hämta hem henne samma dag och det känns riktigt roligt!
Jag hoppas inte min blogg varit allt för tråkig under tiden jag inte haft Orianda att skriva om och inga ridbilder osv. Det har inte varit helt lätt alla gånger.


Jättekul

att så många vill följa Tophorse på Facebook! Vi kommer att ha en tävling sedan i samband med att vi öppnar, alla som gillar Tophorse på facebook kommer ha en chans att vinna:) men mer om det i februari, ett garanterat fint pris kommer det bli iallafall.


Precis räknat mina schabrak och kommit fra...

img_0927 (MMS)

Precis räknat mina schabrak och kommit fram till att jag just nu har 25 stycken och nästa vecka kommer 2 nya:)


Följ Tophorse på Facebook!

Nu har Tophorse fått en egen sida på Facebook. Gilla!:) Tophorse


Samma namn?

Som ni kanske minns så fick inte vårat företag heta Elit ridsport eftersom det finns ett klädmärke som heter Elit. Lite långsökt men så var det. Det var även andra förslag på namn som vi inte fick heta för det var för likt andra namn. Så vi kom på namnet Tophorse istället och det blev beviljat. Men nu på senaste tiden har jag sett flera webbutiker med samma namn. Det finns 2 butiker som heter Ridsportbutiken. Och det finns 2 butiker som heter Ride with style. Hur är detta möjligt kan man undra?Än en gång känns det som att vissa regler bara gäller vissa personer...
Jag tycker att Tophorse är ett bättre namn såhär i efterhand eftersom jag tänkt sälja internationellt längre fram. Men jag blev lite fundersam när jag såg att vissa företag minsann får heta exakt samma namn.
Ny design

Tyckte det var dags för en ny design:) vad tycker ni?


Sadlarnas Rolls Royce

Måste väl ändå vara Hermes.  Deras senaste sadel heter Talaris. Det tog tre år för teamet att utveckla en sadel som ser lika normal ut som resten men speciell inuti. Sadeln är designad av Laurent Goblet. Talaris är en välstrukturerad sadel som förbättrar passformen och ridningen. Sadeln ska även dämpa ryggsmärtor hos både häst och ryttare. Den väger ca 1,5 kilo mindre än traditionella sadlar genom att ersätta metall och trä med kol och titan för att göra den lättare och mer hållbar. Talaris  kan justeras för att passa alla ryttare och hästar. Priset ca 9000 dollar

Frågor

Anonym om Göteborg horse show:
Vilka ska stå och sälja då?
Svar: Alla utställare hittar du på Eurohorse hemsida


alice om Schabrak:
kommer du sälja lamicell mirage schabraken i andra färger än postade? :)
Svar: Denna gången har jag bara tagit hem i färgen pistage då det var den färgen som efterfrågades


Natalie om Schabrak:
Hejsan! jag hoppas att du kanske kan ha RG med sånna vågiga stygn elr vad man nu ska säga? det röda på bilden ovan! då kmr jag köpa massor ;) tkr dessvärre ej om dom andra!
Svar: Ja jag kommer sälja alla varianter av RG som week-end, Boston osv:)


Linnea om Finn fem fel:
Hej :)
Har du några förslag på hjälmar?
Både budget och dyra :D
tacksam för svar :D
Svar: Billigare Lamicell , mellan JW, högre prisklass GPA speed air leather eller Antares


Sanna om Mot stallet:
Hej, Superbra blogg, längtar tills ni öppnar webbshopen! en fråga; vad har du för storlek på dina sprenger bow balance?
Svar: Tack:) Strl dam

jenny om Schabrak:
kommer du sälja ridkläder också? :)
Svar: Ja men inte så mycket i början men mest från Cavallo, HV Polo och GPA


frida om Lite av det som komma skall...:
jag är jätte intereserad av lamicel schabraket kommer det att finnas någon luva till?:)
Svar: Tyvärr finns det inga matchande luvor


Alma 
om JW skydden:
Hej!:) Finns dom i brunt? Var kan man köpa dom isf?:)
Svar: Jag hittade mina på ebay där fanns bara grå, de finns knappt kvar någonstans.


Emelie svensson om Frågor:
Vet du vart man kan få tag i det swarovski pannbandet du har ? :)
Svar: Ja på Svensk ridsport, Charlies och Skara hästsport tex


L om Lite av det som komma skall...:
Kommer det finnas i cob? :D
Svar: nej endast i strl full


Rebecca om Frågor:
Vet du vart man kan beställa Christina Sports schabrak? Skulle du annars ev. kunna ta hem? Vill så jättegärna ha ett till min lille grå hemma :)
Tacksam för svar!
Svar: Charlies brukar ha en del hör med dom. Jag säljer inte Christina Sport


Matilda 
om JW skydden:
Hej!
först vill jag säga tusen tack för hjälpen!
Mailade dig i somras om bettproblem med min halvblodsvallack.Nu var det tyvärr inte bara bettet som vi hade problem med, han visade sig ha förkalkningar i hela nacken, men efter ditt tips med "flippan" bettet så testade vi de och han har aldrig funkat så bra på ett bett innan!:)
Men nu till frågan, du vet den remmen som man spänner med bettet(påminner om en sporrem)den har börjat att slitas ut, vet du var man kan köpa sådana remmar?
Sen ska ja till GBG horse show + Equitana i Tyskland(europas största hästmässa)på någon av mässorna ska ja köpa ett swarovski pannband, var tror du att sådana pannband är billigast? Sverige eller i Tyskland?
Svar: Vad bra att jag kunde hjälpa till men tråkigt att höra om din häst:( Alla återförsäljare till Nathe borde ha sådana remmar annars får du väl helt enkelt ta en sporrem i värsta fall. Om du tänker på OS pannband så är dom billigare i Tyskland, nu är ju dessutom euron riktigt låg 8,9 senast jag kollade. Vad kul att gå på Equitana dit skulle jag verkligen vilja åka någon gång.

 


Göteborg horse show

Tiden går fort och snart är man där. Jag älskar verkligen att gå på mässor, det är en viss känsla och man blir så ivrig man vill se allt och är rädd att missa något. Stämningen är på topp. Fantastiskt kul att kolla på tävlingarna förstås och träffa massa vänner gör man alltid också.
Förra året träffades jag och Matilda (Showjumper) där även fast vi hade pratat så länge på bloggen så var det där vi sågs första gången och nu har jag fått en vän för livet:)
Annars har jag inte träffat någon annan bloggare förutom Pontus Lidsell från Equestrian guys vi träffades på Falsterbo i somras av en slump.
Får väl se om jag känner igen någon annan bloggare, jag har lite svårt att komma ihåg ansikten om jag bara sett någon på bild sådär.
Jag har kikat lite på utställarlistan, hittills är det väldigt få utställare på den och få utländska hoppas det fylls på snart. Joshuajones och Christina Sport finns ännu inte med, väldigt tråkigt om dom inte kommer dit detta året:(
Bilder jag tog förra året i deras montrar:
Finn fem fel

Haha detta är helskumt. Var och hämtade ut mina stigläder från Freejumpsystem men det konstiga är att jag fått 3!? stigläder varav det 3:e är begagnat haha vad är tanken med detta?
Dom nya är till vänster


Kolla vad använt och slitet det 3:e är


Någon som varit med om något liknande?Eller något annat skumt när ni beställt något?

Mot stallet

Tack för all pepp och fina ord om webshopen i föregående inlägget! Nu ska jag åka till stallet men först ska jag hämta ut ett paket som kommit, jag tror det är stiglädrena från Freejumpsystem, hade hoppats på JvanD paketet men det kommer nog nästa vecka:) Hörs sen!
rastlös Celeb blev friserad i förrgår:


Schabrak

För varje dag närmar vi oss öppningen av Tophorse webshop, det känns verkligen så kul! Designen kommer stå ut från alla andra svenska webshopar, jag gillar ju det lite vräkigt som ni kanske vet;) Jag vill att det ska finnas en personlig touch, jag och Orianda kommer även synas på bild:) Vi har även gjort 2 olika loggor till företaget, en som ska pryda mina schabrak, täcken osv och en annan som kommer vara våran "huvudlogga" som kommer synas på förstasidan på webshopen, visitkort och korrespondenskort.
Hursomhelst så tänkte jag gå igenom vilka märken som vi kommer att ha på schabraken i webshopen
RG Italy:


Scapa Sports


Lami-cell


HV Polo


Euro-star:

längre fram kommer det att tillkomma ytterligare något märke. Jag jobbar ständigt på att få nya märken. RG är det senaste tillskottet som jag är superglad över då det är mitt favoritmärke på schabrak. Antares är ett annat märke som jag hoppas kunna sälja längre fram till våren:)

Dag 28-Detta åt jag idag

Jag skulle gjort detta inlägget igår egentligen men jag glömde faktiskt bort det så detta är vad jag åt igår:
Frukost 2 mackor med kalkon och blåbärssoppa
Lunch Sushi, 10 st räkbitar och Coca-cola
Middag gjorde baconsås och pasta
Kväll en tunnbrödsmacka och te
Väldigt intressant haha...

Bloppis nr 2

Nu är det dags för min 2:a bloppis. Denna gången är det ett Schockemöhle Premium schabrak. Det är helt nytt med lapparna kvar. Strl full allround. Färg marinblå. Lägg bud bland kommentarerna eller till min mail manhattan2006@yahoo.se

HV Polo

Flera frågar om HV Polo och det är inget jag kommer att ta hem och sälja i bloggen utan det kommer finnas i webshopen sedan, om ni inte kan vänta kan jag också ta hem det ni vill ha mot förskottsbetalning maila mig för prisuppgifter osv manhattan2006@yahoo.se
Stackars bilen får stå ute för den är för ...

img_0912 (MMS)

Stackars bilen får stå ute för den är för hög för att köra in i carporten, måste fixas längre fram. Förresten ikväll ska jag ha bloppis igen så glöm inte kika in då, den här gången blir det något från Schockemöhle:)


Undra när?

Jag undrar verkligen när jag ska känna mig hel igen. Jag känner mig så skör och bräcklig som en gammal dam. Undra när jag kommer kunna springa och gå i trappor normalt, överhuvudtaget slippa tänka på benet. Sedan jag ramlade är det såklart ännu värre, jag känner hela tiden av det och det värker ibland. Det har bara gått fyra månader så det kanske inte är så konstigt egentligen att det är som det är. När jag hämtat hem Orianda så kommer hon att få vila några veckor, hon har ändå inte haft någon vintervila så det är lika bra att vi båda vilar oss.

Två toner

Även Lami-cell har hakat på trenden att blanda svart och brunt läder. Här är resultatet
Vad tycker ni?


Frågor

Antonia om JW skydden:
Hej!
Jag har ett swarovskipannband som har tappat ganska många stenar och jag undrar om du vet om man kan köpa lösa swarovskistenar som man kan limma på själv och vart i så fall??
Tacksam för svar! :D
Svar: Kolla på glitzit.se


Anonym om Lite av det som komma skall...:
Blåa scapa var ju FARLIGT snyggt ;) när öppnar din webbshop? blir inte lite sugen...
Svar: Ja visst är det snyggt! I februari öppnar den:)


Erika om Lite av det som komma skall...:
Kommer du tar in Equiline schabrak? Ev. andra schabrak i fägen vit med rosa passopal/kantband? När är webbshopen klar?
Svar: Nej säljer inte Equiline men man vet aldrig hur det ser ut längre fram.


Candra om Lite av det som komma skall...:
Lami-cell Mirage Pistage, kommmer det finnas i dressyr? Med matchande lindor kanske? :P
Svar: Nej endast i allround


laura om Lite av det som komma skall...:
Ursnyggt det där lami-cell schabraket!! vilka strl kommer det att finnas?
Svar: Endast full

Nathalie  om Scapa grimma:
är den såld?? =)
Svar: Ja tyvärr


Nathalie om RG:
Jag undrar om du möjligtvis har några scapa schabra i rosa, grönt eller orange helst i gamla kollektionen? :) eller vet du någon som säljer?
jätte tacksam föör svar!
Svar: Nej inte modellen från 07


Jenny om Snygga beigea schabrak:
Snygga! Var kan man köpa/beställa Christina Sport schabrack?
Svar: Charlies brukar ha några


Anonym om HV Polo vår/sommar 2011:
Du vet inga snygga bruna ridstövlar som ligger runt 3000:- ? :) Är lite sugen på bocaj, men känns inte helt hundra, och du som har bra koll vet inga snygga?
Svar: Pioneer har bra priserAnnica om Snygga beigea schabrak:
Har du funderat på att sälja HG prylar? :)
Svar: Jag kommer inte att göra det nu men kanske i framtiden


Rebecka om Frågor:
Du vet möjligtvis inte var en Kingsland jacka i silver finns? Vid dreagkedjan är den röd också. Svensk hemsida. Vet dock inte vad modellen heter, men den är silvrig iaf, sen är det luva på den också.
Tack för en underbar blogg!
Svar: Tack så mycket Carlstaddepå kan ha


Anna  om Frågor:
Superbra blogg :) Alltid rolig att läsa!Måste bara fråga; hur väljer man storlekar på cheval-shop? De produkter jag har kikat på (tex ridbyxor, benskydd) går inte att välja storlek på, bara färg....
Svar: Tack!Jag hade inga problem att välja storlek?Maila dom och fråga isåfall


JW skydden

Idag kom JW skydden, de är rätt coola men jag fattar bara inte hur man ska kunna byta till flaggan för det klistriga är på den sidan där flaggan är, då blir ju flaggan inåt och syns inte. Någon som har dessa skydd?HUR gör man?


Skitsnygga tavlor på Chilli!

img_0894 (MMS)

Skitsnygga tavlor på Chilli!


Lite av det som komma skall...

Eftersom detta troligtvis blir sista gången jag säljer någonting här i bloggen så tänkte jag ha mycket Scapa denna gången:) I fortsättningen kommer jag endast att sälja saker i webshopen när den är klar.
Lite av det som kommer
Ocean Pris 700:-


Raspberry 700:-
Angel blue 700:-Fuschia 500:-


White 500:-


Lami-cell Mirage Pistage 350:-


Sedan blir det även lite annat, dressyrschabrak osv

Dag 27 -Dessa människor undviker jag

Såklart oärliga människor, folk som gör sig till med tillgjord röst nej det klarar jag inte av. Gillar folk som är laidback och trygga med sig själva. Har svårt för folk som hela tiden påpekar sina egna brister jag är så tjock och jag måste göra botox i pannan osv. Gör något åt det, acceptera det eller var tyst tänker jag då.
Överhuvudtaget folk som saknar empati.


Det blev en svart istället...

Jag beställlde den svarta västen från Herve Godignon, var lite roligare med det rosa på så nu är den påväg hem till mig:)Varit och mockat och tagit in Celebrity:)

img_0837 (MMS)

Varit och mockat och tagit in Celebrity:)


HV Polo vår/sommar 2011

Hv Polo har släppt sin vår/sommar katalog online. Denna gången är det Argentina/polo inspirerat. Kul att dom har så mycket olika saker allt ifrån snygga ihopfällbara stolar som är perfekta att ha med på tävling till klockor och kuddar. Här kommer ett litet urval
Snygga beigea schabrak

Pariani


Equiline

Veredus


Esperado


HG

HV Polo vår/sommar 2011


Christina Sport

Equipe
Frågor

Johanna om Passa på!:
Vilket fint träns!
Är det färgen brun eller "röd/brun" på det på bilden?
Svar: Det ser ut som den rödbruna färgen.

Cornelia om RG:
Hej Caroline, tack för en bra blogg. Jag undrar om du vet var man kan hitta ett D-rings bett med kopparrullar i strl 11,5 på en svensk sida, jag har bara hittat 12,5 osv, tack!!
Svar: tack, här finns det www.ridsportonline.se och här nynasgard.e-butik.se

Anonym om RG:
Hej, kan du inte göra ett inlägg om lite olika hoppspön, lite finare i läder. Som man kan ha som finspö/tävlingsspö. Har inte sett att någon haft ett sånt inlägg. mHur dyra kan de bli tro? Det är ju något alla har och märkeshetsen borde även nått till spön tycker jag
Svar: Jag är inte direkt någon spö intresserad person då jag aldrig rider med spö men ett sådant inlägg skulle jag kanske kunna göra:)

Alva om RG:
Hej, din blogg är jätterolig och inspererande att läsa! Jag undrar om du vet var man kan få tag på förbygeln från freejump?
Tack för en super blogg //Alva
Svar: tackar, här finns den www.cheval-shop.com


emma om HG tränset:
vars har du beställt det (: skit snyggt !
Svar: Tack, ja det är lite häftigt:) köpte det från ride-with-style men jag köpte nog det sista för det finns inte kvar där nu men annars finns det på horsedestock

Fråga om RG:
Hur mycket kostade frakten när du beställde din förbygel från antares? ;D
Svar: Minns inte exakt men det var 20 eller 25 pund iallafall.

Anonym om Passa på!:
Underbar blogg! Hur lång tid tar leveransen från Cheval-shop?
Svar: Tack så jättemycket, jag vet inte riktigt då jag inte fått mina stigläder än men de ska vara påväg enligt mailen jag fått så leveransen verkar snabb. Ett stort plus är att man kunde betala med paypal, väldigt smidigt och givetvis säkert sätt att betala.

filippa om Intressekoll:
kan du inte köpa in fler bruna/biega saker?
tack för en bra blogg ;)
Svar: Tack för att du läser;) Jo det kan jag, tyvärr är det inte alltid sådana färger finns på alla saker men jag gillar också sådana färger så jag ska försöka:)

Dag 26 -Min älsklingsmat

Jag har faktiskt ingen favoriträtt men maträtter som jag oftast gillar mycket är tex Thaimat, det mesta med fläskfilé eller kyckling, det mesta som är grillat, kycklingkebab, pizza ibland, sushi är rätt gott också.

Svar

Fick en fråga från en läsare som jag vet att flera undrar
mja om Dag 25 -Dessa människor dras jag till:
hej!
dyon träns har ju ett lite bredare nackstycke. passar vanliga (swarovski) pannbanden endå på dom ?! :)

Jag har aldrig haft problem med att pannbanden inte passar Dyons nackstycken men jag har hört andra som har det. Otto Schumacher pannbanden passar utan problem och även de vanliga swarovski pannbanden som finns på tex Skara hästsport, Charlies osv.

Fits like a glove;)


Dag 25 -Dessa människor dras jag till

Ärliga, ambitiösa, som är sig själva och inte är rädda för vad andra tycker och tänker. Mycket humor och med ett stort hjärta. Den sorts personer som kan känna det du känner och kan förstå, människor med stor empati.

Thinking..

Varför är det så kul att härma andra?Varför inte använda sin egen fantasi och komma på något amazing?Detta måste jag säga gör mig väldigt besviken och trött. Överallt ser man bloggar som härmar varandra. För att skapa något eller bli något som står ut från mängden så måste man gå sin egen väg. Om man inte vill vara en blek kopia då som ingen uppskattar. Alla vill vara någon annan och rida på deras framgångar, istället för att skapa något eget unikt. Därmed inte sagt att jag tycker att andra utrustningsbloggar härmar mig, det är inte vad man gör utan hur man gör det. Hur uppenbart, hur mycket som är kopierat osv.
Bloggen rsskvaller som fanns är väl ett praktexempel på när någon totalt saknar någon egen fantasi eller ambitioner, nu drevs bloggen av en minderårig så det kanske inte är så konstigt att det blev som det blev men ändå. Jag skulle aldrig kunna med att medvetet sno någon annans idé eller koncept, samma sak med att allt fler börjar försöka sälja saker genom bloggen och samma saker dessutom...uttjatad idé, kom med något nytt, eller vad vet jag alla kanske ska öppna en butik sedan då kan man ju förstå det lite mer.

RG

Jag tänkte ni skulle få chansen att lägga bud på detta RG schabrak i absolut toppkvalité. Det är strl full allround. grönt/beige. Jag säljer det bara om någon bjuder tillräckligt högt lägg bud här eller på min mail manhattan2006@yahoo.seNaaw

så söta de är när de dricker ur samma vattenhink:)

HG väst

Funderar på att köpa denna HG väst fast i brunt, känner för att ha något annat än Kingsland denna gång

Dag 24 -Det här upprör mig

Alla orättvisor i världen. Människor som behandlar andra illa. Folk som plågar djur och inte ger dom mat.
Varför många hemska, elaka människor aldrig tycks få sitt straff medans de goda är de som drabbas, dödas och råkar illa ut?Det måste vara någon vits med att tex Anders Englund som mördade lilla Engla fortfarande ska få leva och äta varje dag annars finns det verkligen inget hopp för mänskligheten. Kanske är det meningen att goda människor ska få genomgå prövningar i livet för att på så sätt stärkas och dela med sig av sin visdom i slutändan?
"The good die young"

Frågor

Anonym om Intressekoll:
Du har inte möjlighet att ta hem den gamla modellen?:)
Svar: nej det kommer jag inte att göra då de är slut hos min leverantör


Ronja om Dag 23 -Det här hade jag på mig idag:
Du har altså kanon bra smak på alt du!! =)
Kjempe fint speil,kor har du kjøpt d? ;)trur du må bynne å innrede hus/leilighete som en sidejobb =) =)
Svar: Tack så hemskt mycket, ja inredning är kul det med:) jag har tyvärr ingen aning om vart spegeln kommer ifrån, det är min sambo som köpt den för längesedan.

Anonym om HG tränset:
Åhh älska HG!! Fantastiskt snyggt!! Du, kom på en sak, kan inte du sälja HG grejor i din shop. Tydligen så säljer inte Equalityline HG längre, fast det var vist år sedan de slutade med det, jag som missat det, ett HG håller ju lääänge :)
Svar: Tack! Tack för upplysningen, har inte tänkt på att dom inte säljer det längre hmm, jag ska forska i detta, vi får se!Även om jag kanske inte kommer sälja det ibörjan så kommer nya märken ständigt att tillkomma så ingenting är omöjligt:)

Anonym om Jaa:
med italiens flagga?:O
Svar: Nope, med sveriges flagga, och i andra färger, lade bara upp en bild på ett random JvanD schabrakl:)

lisa om Jaa:
Skulle man kunna köpa Lamicell Mirage i valfri färg och Platinum i rött och brunt, eller kan man bara välja av dom du tar hem, om du förstår vad jag menar? :)
Svar: Ja, du kan alltid komma med önskemål så har jag det i bakhuvudet nästa gång jag tar hem så kan jag ta med valfri färg sålänge det finns kvar på Lamicells lager förstås.

Anonym om Läder:
när öppnar den nya webshopen?:D
håller du på att fixa den nu?
Svar: Ja just nu gör vi en exakt skiss på hur vi vill att den ska se ut sedan lämnar vi det till dem som lägger upp det. Jag hoppas på 1a februari men det beror lite på hur snabba de är men februari It is!

Anonym om Läder:
kommer ni inte ha dyon ? :)
Svar: Jo självklart, jag skrev det men du missade nog det:)

Petra om Läder:
Spännande! Hoppas att du kan erbjuda "bättre" priser på vissa produkter, som du har gjort med schabraken :)
Svar: Detta med priser är svårt jag kommer inte att ha lägre priser på det mesta men vissa utvalda produkter kommer jag att ha det, men det är inte samma avans som inom tex klädbranschen utan det är höga priser som vi måste betala för produkterna i första hand sedan är det såklart fraktkostnader som tillkommer för vår del.

Olivia om Läder:
Kankse bara är jag, men jag är inte så bekant med märket Tdet. Kan du inte berätta lite om det? :)
Svar: Ja det ska jag absolut göra i ett separat inlägg:)

Gina om Läder:
Hej!
kommer dina saker från Dyon vara billigare?
har funderat att köpa Dyon working collection därför undrar jag om jag kanske kan få tag på de billigare i Sverige och ev. av dig :)?
Svar: Ja WC kollektionen planerar jag att sälja till bättre priser men inte Dyon överlag, dyra märken=dyra att köpa in tyvärr är det så.

Freja Boholm om Frågor:
haha fårlåt om jag är jobbig nu :), men det ÄR ljusblått kantband på det här scapat som fanns på www.ooteman.nl
länk:
http://www.ooteman.nl/product.asp?id=51852&sgid=48623&title=Scapa%20Zadeldek%20Collection%20Raspberry
Svar: Du är inte jobbig men du länkar till fel schabrak?Du ville ha ett i färgen FUSCHIA, men du länkar till färgen raspberry. På detta ÄR det grått kantband: http://www.ooteman.nl/op-en-om-het-paard/horsefashion-winter/scapa/scapa-zadeldek-collection-fuchsia?N=30
hehe detta blev lite roligt;)

Anonym om Frågor:
Hej, har också en fråga! Vet du vad hästarna på veldstar.nl ligger på för priser? Är alla typ svindyra eller är det normala priser också? Den senaste som kom in nu vakum, vad tippar du på att den kostar tex? Synd att det inte står tycker jag, iaf ungefär liksom:)
Svar: Det varierar, de flesta hästarna säljs för mycket bra priser absolut inga överpriser. De flesta ligger oftast på 80-150000 kr. Skicka ett mail eller ring och fråga, hästarna säljs FORT där så det gäller att agera. Lycka till!

Sofia om Snart är Bruno min:):
På tal om Charlotte Casiraghi, vet du vad hon har för skjorta på sig här? Så snygg med knaparna! Aldrig sett en sån förut (säkert gucci bara för det ><)
http://myroyal-myroyals.blogspot.com/2010/12/charlotte-casiraghi.html
Svar: tyvärr ingen aning ja mycket möjligt att det är Gucci.

Passa på!

Cheval-shop.com har nu rea på massvis med utrustning till häst & ryttare tex...
detta Equipe träns för 88 euro! och mycket mycket mer...Intressekoll

Jag har tänkt att ev köpa in lite nya schabrak, därför tänkte jag göra en intressekoll på några av schabraken som jag funderar på att köpa in, detta är alltså inte de enda som jag tänkt ta hem pris ca 499 kr
Scapa 2010 i denna rosaröda färg
samma fast vitt
lämna en kommentar om ni är intresserade av någon av just dessa 2

HG tränset

Tränset kom idag:) Week Wednesday heter modellen som är rätt svår att få tag på faktiskt inte så många affärer som har det. Gummityglar med mönstersöm och lackade detaljer medföljde också!Något jag inte visste, antingen så läste jag inte ordentligt eller så stod det inte, antagligen är det jag som läser illa men en glad överraskning iallafall. Dåliga bilder tagna med mobil alla lackdetaljer syns inte men det är mörkbrunt med silverspännen. Tränset kom i en fin brun tränsväska

Lami-cell College

Detta Lami-cell College schabrak finns kvar strl full färg marin, luvan finns ej 400:- maila mig vid intresse manhattan2006@yahoo.se SÅLT

Dag 23 -Det här hade jag på mig idag

Var iväg och postade massa schabrak innan, då hade jag på mig det här

Kingsland storlekstabell

Vet att vissa tycker Kingslands storlekar är lite krångliga att hitta rätt bland och vissa storlekstabeller är helkonstiga så det gör ju inte precis saken lättare. Jag hittade en storlekstabell som jag tycker stämmer perfekt


Jaa

Äntligen verkar mitt JvanD set vara påväg, kunde inte hjälpa att skratta lite åt en del av det som stod i mailet
"Thank you very much and sorry for delay, but JvanD is becoming big and has become a bit less gentle as he was!!"
Haha jag kan se framför mig en grinig gubbe som sitter och syr upp en massa JvanD schabrak, tack för dagens skratt..;)


Ovation

Jag tänkte börja med en ny sak i bloggen, nämligen att då och då lägga upp utrustning till både hopp och dressyrryttare, från samma märke tex hopp och dressyrträns, en av varje.
Först ut är dessa träns från Ovation
Dressyr


Hoppning


Läder

Tänkte jag skulle skriva lite om vilka märken på läderprodukter som träns, sadelgjordar, stigläder osv vi kommer att sälja i webshopen sedan.
Dyon


Pessoa

Tdet


Bruno Delgrange


förhoppningsvis även Antares men jag avvaktar lite med det för det verkar fortfarande inte vara ett så stort märke i Sverige tyvärr. Inte om man jämför med Dyon tillexempel.
Prisuppgifter svarar jag inte på nu, då vi precis håller på att sätta priserna nu. Priserna får ni se i webshopen sedan:)

Åhh nej:(

Har bara gått och väntat på när jag ska ramla, idag hände det, jag ramlade när jag gick ur bilen så nu har jag ont i benet och kan inte gå normalt längre, är så arg, hatar verkligen det här vädret!Tur att det är ett tag kvar tills jag ska på utprovningen för just nu kan jag inte rida:(

Dag 22 -Det här gör mig glad

Jag blir såklart glad av mycket olika saker. Ibland kan väldigt små saker göra hela min dag men det som ofast skänker mig stor glädje är djuren, de förgyller verkligen tillvaron. Att umgås med snälla och roliga människor. När kunder tar sig tid att berätta hur nöjda och glada de är över sina köp. Alla slags positiva besked. Min familj såklart. Jag blir också glad av att köpa fina saker och jag blir väldigt glad över att bloggen är så uppskattad. Mina läsare gör mig alltid glad:)

Omöjligt

att ta bra bilder på schabraken, de är sååå mycket snyggare i verkligheten, ska nog försöka ta bilder utomhus istället

Frågor

Cornelia om Scapa, RG, H.F.I, Lami-cell:
Hej vart köper du in dina schabrak?
Svar: Jag har ett företag och köper jag in dom från en leverantör i ett EU land

maja om Schabraken:
hej! superbra blogg du har!! :)
har du (eller kmr du sälja) nå dyon schabrak att sälja?
Svar: Tack så mycket:) Jag har sålt dom förut men jag kommer sälja dom sedan i webshopen igen

Anonym om Frågor:
Hej! Jag är intresserad av att köpa en Antarés hoppsadelgjord:) Vad tycker du om det märket? Vet du någon bra sida som säljer sådana i Sverige, Eurpoa. Hittar bara en i sverige och där kostar den 3500 kr. Mycket tacksam för din hjälp! Ha det bra!
Svar: Jag älskar Antares. Det är just nu mitt favoritmärke på läderutrustning. Min förbygel jag har därifrån är ruskigt välgjord och detaljrik verkligen lyxig! Tyvärr är det inte så många butiker i Sverige som säljer märket men Bengts hästsport kan du också höra med vilket pris de har, annars kostar de 3500 kr i de butiker jag känner till. Kan du tänka dig att köpa utomlands så finns den billigare här www.sans-faute.fr


natalie om Snygga gråa schabrak:
Hejhej! SUPER Blogg, verkligen! Undrar var man kan hitta J van D schabrak och täcken? för utan CWD? :D
Svar: Tack! JvanD hittar du hos Toprider, den sista frågan förstår jag inte riktigt?:)

Tacksam för svar! kram
Johanna om Schabraken:
Undrar om det finns ngn butik som säljer det översta schabraket från detta inlägg?
http://internationalshowjumping.blogg.se/2010/december/lookalike.html
Svar: Tyvärr vet ingen butik, det är rätt gammalt


Emma om Frågor:
Hej jag undrar om du kan ta in lamicell schabrak? Jag kommer inte riktigt ihåg vad det schabraket heter som jag söker men det heter nåt men lamicell m... och det jag söker är grönt. Eller vet du nån svensk sida som har det?:D
Svar: Ja menar du Mirage?I den här färgen


Sandra  om Snygga gråa schabrak:
Hej! vill bara säga att jag gillar din blogg jättemycket, läser den dagligen;) Tänkte fråga dig som har koll på utrustning, vet du någon svensk sida som säljer equipe tränset med den elastiska pullarnosgrimman? Tack för en bra blogg!
Svar: Åh tack så mycket, Equipe.se  har det annars får du söka dig utomlands cheval-shop.com tillexempel

jenny om Frågor:
vet du vart man kan få tag på dyons nackstycken :)?
Svar: Här tex www.horse-prestige.fr

Dag 21 -Det här får mig att gråta

Allt som är sorgligt, om jag tänker tillbaks på händelser som gjort mig ledsen, nära som gått bort. Kan börja gråta om någon jag tycker om gråter, ibland gråter jag till sorgliga filmer och ibland bara gråter jag för att jag behöver göra det. Jag är nog ganska lättrörd helt enkelt.

Snart är Bruno min:)

Nu har jag bokat sadelutprovning 31 januari. Längtar verkligen det känns så rätt har redan fått stort förtroende för utprovaren, I got a good feeling helt enkelt. Det kommer förresten att bli första gången jag rider på 4 månader!
Eftersom sadlarna går att bygga om såpass mycket så tror jag inte att den inte skulle kunna passa, hoppas bara jag själv gillar den men det tror jag nog:)
Charlotte Casiraghi bara en av alla ryttare som valt att rida i Bruno DelgrangeLove My uggs:)

img_0848 (MMS)

Love My uggs:)


RG samling:)

img_0823 (MMS)

RG samling:)


Celeb är ute och busar:)

img_0841 (MMS)

Celeb är ute och busar:)


Schabraken

Alla Scapa schabraken är sålda och nästan alla Lami-cell och H.F.I. RG schabraken finns kvar. Vill du köpa något maila mig manhattan2006@yahoo.se
Fortfarande till salu
RG Italy week-end strl full allround färg beige/marin 600:-
SÅLT!
RG Italy strl full allround färg grön/beige 850:-

Lami-cell Platunim färg marin strl full allround 440:-
SÅLT
H.F.I strl full allround färg brun/orange 330:-
H.F.I strl full allround navy/beige 330:- SÅLT

Bud

Det högsta budet på Kingsland västen just nu är 800 kr +frakt. Ikväll är sista chansen för någon att bjuda över annars är den såld för detta pris. SÅLD för 900 kr

Dags att skicka

iväg dessa 2  kära schabrakisar till Lamia , Mumin kommer bli supersnygg i dom!

Stilutmaning

Hittade denna lista hos Matilda

Din stil i en mening: Vräkigt utan att vara för mycket loggor och mönster.

Stilförebild: Har ingen direkt men Clarissa Crotta matchar coolt och rider med blingad hjälm osv.
Vad inspireras du av i vår: Inte för att det är vår än men förmodligen toppryttarna, reklamer, tidningar osv.

Vad tror du på inför våren: Forsatt mycket stora loggor, lite mindre bling och mer annorlunda detaljer. Fler innovativa plagg med patenterad teknik. Mycket softshellmaterial och smuts- och vatten avvisande kavajer. Mer bekvämare för ryttaren helt enkelt.


Det bästa basplagget i vår:
En snygg väst

Färger i vår: Marin, vit, brun, rosa, grön

En ideal outfit i vår: Tröja från Christina Sport, Kingsland väst eller annan, Animo ridbyxor och De niro stövlar

Do’s and don’ts:
Rida utan hjälm och utan handskar. Rida utan någonting över ridbyxorna alltså utan chaps, strumpor whatever. Ha stora bylsiga kläder.
Figurnära kläder är att föredra, ren och hel och någorlunda matchat är nr 1.

Ditt senaste köp: HV Polo uggs

Tre saker på vårens önskelista: En Manfredi kavaj, De niro stövlar och en vindjacka från Cavalleria Toscana:)

Frågor

Anonym om Paddock by LN:
Coolt! :)
finns det någon hemsida som säljer schabraket?
Svar: Ja ride-with-style.se tex

jenny om Min Dyon samling:
hej! jätte bra blogg! kan man köpa endast nackstycke av märket dyon? ja är alltså ute efter ett av deras anatomiska nackstycken som ej ger tryck bakom öronen. mvh jenny
Svar: Tack, Ja det kan man faktiskt:)


Malin  om Frågor:
Vet du vart man kan få tag på de rutiga pessoa-schabraken? Det är främst det rosa jag är på jakt efter, men också det blåa. Jag vet dock att du länkat detta innan, men jag kunde inte hitta schabraket på den sidan. Har du någon direktlänk till vart jag kan hitta schabraken? eller kanske vet du någon annan sida?
Skulle vara sjukt tacksam för svar! :)
Svar: De är slut på många ställen men här finns dom
www.pferdesalbe.ch

Freja Boholm om Frågor:
På den sidan (www.ooteman.nl) fanns det bara rosa med ljusblå kant (scapat), inte med mörkgrå som du hade på bild. Vet du någon annan stans där dom har med mörkgrå kant?
Tacksam för svar! :)
Svar: Det ÄR med mörkgrå kantband, vet inte hur du kan få det till ljusblått?Finns inget rosa Scapa med ljusblå kantband så dont worry

stina om Undra när?:
Hej Caroline, hoppas allt är bra med dig!
Nu är det så att jag är ute efter dessa ridbyxor http://www.wicmoel.com/wicmoel/components/com_virtuemart/shop_image/product/556ccfdf3fec96b3b45363fdcdafb19e.jpg men den sidan säljer dom bara till affärer, du vet ingen sida som har dom ? :)
Svar: Hej ja allt är bra, solen skiner till och med:) Här finns dom på rea www.kvalcade.fr

Camilla  om Frågor:
Först och främst vill jag säga att din blogg är jättebra. Läser den varje dag... Sen är jag ute efter ett träns som jag sett,( jag har för mig att du visar det i bloggen också men jag kan missminna mig) men jag kan inte minnas vilket märke det var. Det är ett svart träns med vanlig Aachen nosgrimma men med nosgrimma och pannband som har två runda "flätor" var på, Vet du möjligtvis vilket jag menar? Vore såååå tacksam för svar.. Tack!!!
Svar: Låter som Glengordon Nexus:)

mickis om Frågor:
hejsan:) säljer du Sprenger Bow Balance? och i så fall vad skulle det kosta:)du har en super bra blogg:D
Svar: Tack så mycket. Jag kommer sälja Sprenger i webshopen sedan till standardpriser.

Alexandra om Bra rea:
Hej! Jag letar efter ett holländsk ponny register för att leta efter en ponnys föräldrar.
Kan du tipsa om något? :) Tacksam för svar!
Svar: Är inte så insatt i just ponny tyvärr men ponnyn måste väl vara reggad i ett visst förbund?Det bästa är att kontakta förbundet och ange ponnyns namn, födelseår, stamboksnr osv.

Dag 20 -Detta ångrar jag

Jag ångrar endast fåniga saker, varför sålde jag den grejen eller liknande. Även om jag som de flesta andra har gjort dumma beslut när jag var yngre så kan jag ändå inte ångra dom eftersom då hade jag inte varit den jag är idag, jag hade inte behövt gå igenom vissa saker och lärt mig den hårda vägen. Jag tror ändå på att visdom bland annat kommer av att lära sig av sina misstag, därför ångrar jag ingenting.Snygga gråa schabrak

Grått är alltid snyggt och är en av de färger som alla hästar passar i oavsett vilken färg de har.
Lami-cell Platinum


Anna Scarpati


Lami-cell Mirage


J.vanD.


Lami-cell College


Equiline


Scapa Sports


Lami-cell Federation


RG Italy


HG

Veredus

Dag 19 -Min favoritfödelsedag

Jag har svårt att minnas någon speciell födelsedag som var wow när jag var yngre, jovisst jag blev överlycklig när jag var 6 år och fick en My little poney som luktade jättegott och alla blev jätteavundsjuka haha. Men 2010 var en lite annorlunda födelsedag för mig eftersom jag och Christian fyller år dagarna efter varandra och det var första gången vi firade varandra då vi blev tillsammans sommaren 09. Jag hade redan blivit firad hemma av familjen och fått fina presenter. Sedan gick jag och Chrsitian ut och åt på en grekisk restaurang och mötte upp våra vänner för att gå ut i Göteborg och sedan bo på hotell. Jag har faktiskt aldrig varit ute och festat när jag fyllt år innan. Det var en riktig heldag helt enkelt:)
Denna fina tårta gjorde syrran till mig en annan gång när jag fyllde år:)

Undra när?

Jag är ganska otålig som person och jag tycker det är rätt jobbigt att gå och vänta på att få ett besked, kan gälla vad som helst. I detta fallet så går jag just nu och väntar på att jag ska kunna prova ut en BD sadel, jag vet alltså inte när detta kommer bli av, men jag börjar bli rätt otålig nu, det är ju ändå ca 2 månaders leveranstid också om man ska köpa en. Jag väntar alltså på att få ett samtal från fransmannen som provar ut sadlarna det kan bli inom en vecka eller i värsta fall flera veckor, får hoppas på det bästa, men lite jobbigt att inte veta när.
De verkar iallafall supertrevliga och noggranna så det känns bra:)

Frågor

Freja Boholm om Schabrak:
Säljer du det mörkrosa scapat helst med luva? om inte, vet du vart man kan få tag på det?
Väldigt tacksam för svar! :)
Svar: Nej tyvärr har inga rosa Scapa, om du tänker på det rosa jag tror så har det aldrig gjorts någon matchande luva till den färgen. www.ooteman.nl har schabraket

emma om HG:
vad heter den modellen ( :
Svar: Den heter Week wednesday

emma om Paddock by LN:
vet du vad det finns chrina sports luvor att köpa ?
Svar: Charlies har tillexempel även Pias häst & ridsport


Johanna om Beställt!:
Jag såg ju nu att cheval-shop hade dyon chapsen.. Har du beställt därirån förut? Har det funkat bra? Vet du vad frakten brukar ligga på?
Svar: Nej det är första gången faktiskt. Frakten kostade 15 euro för mig

Johanna om Lami-cell:
Bästa bloggen! =) Vet du vart man kan köpa dyon chaps som är bruna med svart upptill? Gärna nån engelsk sida nu när euron är låg! =)
Svar: Tack:) Fast England har ju pund? Kolla på tyska www.schockemoehle.net de har supersnabb leverans och billig frakt

Bra rea

Många webshopar har rea just nu. Här är lite affärer med rea på fina saker.
ryttarstugan.se
Equiline Diamond flash luvan 419 kr 599 kr schabraket 650 kr 929 kr

Ride-with-style.se
Christina Sport schabrak 479 kr  799 kr


www.boutique-equitation.com
Equiline schabrak 56 euro 75 euro luva 35 euro 47 euro


Equiline jacka 201 euro 268 euroHG tröja 78 euro 99 euro


HG

har gillat detta Herve Godignon träns länge, nu har jag tagit tag i saken och beställt hem det, längtar tills det kommer:) Är helt inne på lackade grejer just nuBloppis nr 1

Tänkte ha min första bloppis idag. Först ut är denna Kingslandväst. På bilden är den ny, men den ser likadan ut nu, i bra skick med andra ord. Strl XS. Marinblå. Säljes pågrund av att jag behöver XXS. Just nu är den inte nytvättad men jag tvättar den såklart om så önskas.
Lägg bud! Säljer den bara om jag får ett tillräckligt högt bud. Lämna bud här i bloggen eller till manhattan2006@yahoo.se

Min Dyon samling

Jag, som så många andra älskar märket Dyon. Därför känns det superkul att kunna sälja detta märket till mina kunder. Jag har hittills mest sålt träns, nosgrimmor, schabrak och martingals därifrån men i webshopen kommer ALLT från Dyon att finnas. Vet att många saknar tex att kunna köpa lösa nosgrimmor från Dyon eller kanske bara sidostycken osv.
De saker som jag har köpt till mig själv och Orianda hittills från Dyon är de här:
Dyon chaps original
Dyon träns från Dyon collection
Mitt absoluta favoritträns, så snyggt med lite bredare nosgrimma!Älskar dessutom detaljen med de små mässingsringarna och pullbackknäppningen
Gummityglar med mönstersöm


Dyon repnosgrimma+ tillhörande sölja och nosrem
Utan nosrem


med nosrem och sölja


Anatomisk nosgrimma+pannband från Dyon collection


Schabrak


Svettäcke + täckesgjord


Dag 18 -Mitt favoritminne

Detta är rätt svårt faktiskt. Men eftersom jag tänkt att välja något hästrelaterat så får det bli den dagen då vi köpte Orianda. Det känns verkligen som ödet att jag skulle hitta just Orianda för jag hade köpt en annan häst först men så blev det som det blev...läs historien nedan

Alla ryttare dras väl oftast till olika saker hos en häst och letar efter vissa kvalitéer. Jag själv hade en bild i huvudet hur min drömhäst såg ut och det var precis så som Orianda ser ut. Dock skulle jag givetvis aldrig köpa en häst efter färg och åkte och tittade på både svarta,bruna,skimlar och fuxar innan jag bestämde mig. Hästen jag fastnade för var en fux, en stor valack e:Zeppelin en 5åring som inte kunde så mycket han var inte ens riden i form. Men han löshoppade bra och verkade trevlig. Jag var och provred honom 2 gånger. Sedan bestämde jag mig för att köpa honom så jag och pappa åkte upp för att hämta honom. Ägarna som var äldre och skulle sluta med sin uppfödning hade försäkrat oss om att han hade åkt transport innan.
Så när vi skulle lasta ville han inte gå på, jag kände direkt åhnej för det var ett av mina absoluta krav att hästen var lättlastad då jag redan hade en häst hemma som hade varit svårlastad.

Till slut så började ägarna bli allt mer desperata så dom sprutade honom med lugnande, han stegrade sig, sparkade min pappa och gjorde sönder longerlinan. När ägarna började slå hästen och försöka få in honom med hjälp av en stege? så sa vi stopp innan hästen blir skadad. Ägarna verkade inte ha en tanke på att sluta. Vi sa tack för oss och åkte hem utan häst så otroligt besvikna och något chockade av ägarnas beteende. Sedan bestämde jag mig för att ta en liten paus i hästletandet.

Men så en dag såg jag en annons på Bukefalos. Det var en fin skimmel som en tjej red med gramantygel på bilden. Vi ringde och tyckte det lät bra så vi åkte dit ner till Båstad. Det var en solig varm dag och vi mötte upp ägarna så åkte vi efter till en anläggning där jag skulle rida. Luckan var öppen bak på transporten eftersom det var så fint väder, jag kände mig så förväntansfull och kände redan då på mig när jag såg henne stå i transporten att det här måste vara rätt.
Sedan när vi kom fram så såg jag hur fin hon var, det var exakt den bilden som fanns i mitt huvud hur min drömhäst såg ut.

Försäljarna visade hästen för mig fast de hoppade inte för ryttaren hade skadat armen. Jag kan se när någon rider om hästen passar mig så jag kände det på mig att det skulle gå bra. Jag red runt i en sandpaddock och hoppade lite och kände mig för. Mamma tittade på mig och sa till försäljaren att vi tar henne! Jag var så glad. Jag hade hittat min drömhäst!
Såhär i efterhand är jag så glad att den fuxen inte ville gå på transporten den dagen, för annars skulle jag aldrig ha träffat och köpt Orianda.


Paddock by LN

Paddock by Lns nya schabrak har jag lite svårt för även om lackpasspoalen är finLite annorlunda

Dessa fårskinnspaddar tyckte jag var lite roliga, märke HKM
69 euro

79 euro


Dag 17 -Min första kyss

Hmm nu börjar den här listan bli lite väl ointressant;)
Min första riktiga kyss fick jag när jag var 12 år. Jag var ihop med en kille som hette Fredrik. Jag var jättenervös första gången vi skulle träffas jag sa till mamma att vi skulle vända och åka hem istället haha.  När jag var yngre var jag väldigt blyg så jag vågade knappt träffa killar. Finns nog inte så mycket mer att tillägga.

Några av alla godingar hemma hos mig;)

img_0803 (MMS)

Några av alla godingar hemma hos mig;)


Beställt!

Nu har jag beställt stigläder från Freejumpsystem till mina Soft up stigbyglar, på Toprider kostade dom 1500 kr med frakt så jag valde att köpa från cheval-shop.com för strax över 1000 kr med frakt:)
Dessa stigläder finns i lite annorlunda storlekar
strl S för ryttare upp till 150 cm
strl M för ryttare mellan 150-170 cm
strl L för ryttare över 170 cm
jag valde strl M.

Lami-cell

Lite nyheter från Lami-cell, de nedersta schabraken finns i många olika färger

Frågor

olivia om Brodyr igen:
vad är det du ska brodera? För jag antar att det inte bara är ett namn? är det loggan till ditt nya företag? :)
Svar: Nej precis det är Företagets logga jag ska brodera, den får ni se snart då webshopen är klar:)

Anonym om Ny bloggdesign+annat:
Vad är det för träns du har? :)
Svar: Det är ett Silvercrown träns

Anonym om Brodyr:
Hej, tänkte med höra med dig om du vet någon affär (helst svensk) där man kan beställa pannband från JW, det jag söker är ett med en kedja och med typ en blomma i mitten av kedjan :) tack på förhand!
Svar: Hör med Skara hästsport annars finns det på ebay.co.uk och horseheavensaddlery.co.uk


Moa om Scapa, RG, H.F.I, Lami-cell:
Hej! Jag har sett ett par vita tävlingsridbyxor som jag är jättesugen på. Dock har jag glömt vad det var för märke. Har inte så mycket att gå på. Men dom har silvriga dragkedjor på bakfickorna.
Hoppas att du kan hjälpa mig med vad för märke dom är ifrån och vart jag kan köpa dom.
//Moa
Svar: Kan det vara Animo du menar?Låter som det på beskrivningen

Johanna Lindberg om Brodyr:
hej! vet du om man kan köpa JW hjälmen, den med autugrafen någonstans fortfarande?? helst i england där dom är rätt mkt billigare.. :D
Svar: Skara hästsport och Svensk ridsport har den annars  här horseheavensaddlery.co.uk

sofia om Finished:
Jätte vackert, wow, vart kommer tapeten ifrån????
Svar: tack så mycket:) Den är köpt på Colorama i Göteborg märket heter Intrade

Klara om Ny bloggdesign+annat:
Hej! Grym blogg verkligen :D Lite random fråga.. men hur tvättar du dina schabrak? Vågar inte köra dem i 60 grader för är rädd att färgen bleks, men de blir inte ett dugg rena i 40 grader.. :/
Svar: Jag tvättar alltid mina schabrak i 30 grader fintvätt och utan centrifug. Ibland använder jag tvättmedel för hårt smutsad tvätt. Vad konstigt att dom inte blir rena?Jag tror det kan ha betydelse vilket material det är på insidan också eller blir inga rena oavsett material?

magda om OK??:
haha shit vad dåligt när ett företag snor bilder så där, riktigt löjligt av dom!
vart på hemsidan ser du den där bilden föresten? hittade den inte :)
mvh
Svar På deras blogg som finns på deras hemsida

Jennie Karlsson om OK??:
Vet du om dessa träns går att få i ponnystorlek? Hittar inga snygga i brun till ponny, helst utan stickningar och helst EJ med pullar/remont. Maxpris 5000. Ju dyrare desto bättre :)
Svar: Jag har bara sett dom i cob och full. Om du gillar Equipe så finns annars detta tränset i strl ponny på cheval-shop.com


Ida om Nice horse:
Mycket snygg häst. :)
Vet du om några bra hästsalu-sidor? Gärna utländska sidor.
Svar: veldstar.nl och sporthorses.nl brukar jag kika på

Elina om Är i stallet och mockar första gången jag ...:
Hejdu :)Måste bara fråga en sak, haha. Jag hittade ett par grymt snygga Eskadronskydd på Börjes för någon dag sedan, men kan inte hitta dem någonstans nu. Skulle köpt dem då om de inte varit för stora. De var gröna, och snyggt gröna! Hittar bara grågröna skydd som inte alls är snygga. Det stod att det var flexisoft, men de finns ju bara i grågrön? Vet du någon hemsida där jag kan hitta skydden får du gärna svara! Tack i alla fall :)
Svar: Vet inte vad du menar med grågrön men här finns dom i mörkgrön www.calevo.com

Amanda om Dag 14 -Den här veckan:
Jag har precis som du ett dyon wc med ofodrad nosgrimma, men hur jag än smörjer det blir det ''dammigt'', eller det ser osmörjt ut. Hur smörjer du ditt?
Tack!
Svar: Nu har inte jag kvar det tränset men när jag hade det så smörjde jag det med läderbalsam från Cavalor, det såg inte dammigt ut, läder kan bli matt av för mycket putsande och för mycket vatten också. Sedan så är ju WC tränsen inte av lika hög kvalité som deras andra träns

MATILDA om Vinröda schabrak:
Hej, jag har det dära hv polo schabraket, du har ingen matchande huva till salu? Hittar ingen i rätt färg :( maila gärna mig om du har tid :) du har så många fina saker!!
Svar: Nej jag har tyvärr inga luvor alls kvar

Ny bloggdesign+annat

Just nu håller jag på att göra en ny bloggdesign, kommer kännas fräscht med en ny nu när jag haft denna så länge. Jag har även tänkt att ha en ny bloppis framöver, får se när den dyker upp:)
Det är många som skriver att jag ska skriva mer om min egen utrustning, exakt vad är det ni vill att jag ska skriva om?Så jag vet annars blir det svårt;)


Från min balkong:) är rätt häftigt ljus ut...

img_0798 (MMS)

Från min balkong:) är rätt häftigt ljus ute nu


Brodyr igen

tack för alla brodyrtips, jag kontaktade Haglunds till att börja med. De tog 900 kr för en sida och 1100 kr för 2 sidor, då de tog 700 kr för att göra om loggan till brodyrfil? och de broderade inte luvor alls. Hos Schockemöhle kostar det nästan ingenting ca 60 kr för luva och ca 160 kr för en sida om jag inte minns fel, förstår inte hur det kan skilja så mycket, det kanske tillkommer extraavgifter iförsej det vet jag inte då jag inte mailat dom än. Men känns lite omständigt att skicka schabrak och sånt till Tyskland för brodyr, jag ska kolla upp fler av era tips så vi får se:)
Tänkte börja med att brodera någon av dessa set


Dag 16 -Mina drömmar

Detta känns väldigt mycket som en upprepning av Mina ambitioner men jag kan lägga till några punkter
Att få vakna upp jämte samma person resten av mitt liv
Att få stå på Göteborg horse show och Falsterbo och sälja utrustning
Att leva ett lyckligt liv

Tack!

Jag har haft några dagar då jag har börjat fundera på om jag ska ändra upplägget på bloggen lite då jag ibland känner mig som 118118 och som en skugga. Nästan ingen frågar mig om vad jag tycker om något annat än just utrustning eller frågar om något annat överhuvudtaget längre. Men så fick jag den här kommentaren, precis när den behövdes. Än en gång tack, du måste läst mina tankar för jag behövde verkligen en sådan här kommentar!

ville bara säga att...... om Brodyr:
Hej där! inget med det hära att göra, men..
måste säga att du verkligen har en grym blogg!
du delar alltid med dig till andra om var saker och ting finns att köpa och vilka sidor o.s.v.
Andra bloggar får man oftast höra, "Nej, jag vill inte att ni ska härma mig. Så det är hemligt vart jag har köpt det schabraket." (T.ex).
& du svarar alltid på kommentarerna om man undrar något och lägger upp det på bloggen, de är braaaaaaa tycker jag! :D
Sen verkar du vara en väldigt, väldigt snäll, glad och omtänksam person. (med sunt häst-tänk förstås).
Aja, det var bara det jag ville säga.
Kram!

Brodyr

Jag ska beställa RG schabrak+luva och låta brodera en logga på, det första stället jag kom att tänka på var Schockemöhle. Har ni tips något annat ställe som går relativt fort, jag ska alltså inte bara brodera bokstäver utan även ett motiv alltså. Tips mottages gärna:)

OK??

Är inte detta mina bilder eller har de tagit bilder i EXAKT samma vinkel?Suspicious...
SEG Companys bild


Mina bilder jag tog på Falsterbo

Dag 15 -Det här saknar jag

Jag saknar alltid något. Mest saknar jag djuren och människorna i min närhet som inte finns längre:(
Jag brukar tänka på att det känns som en dröm att de någonsin har levt, det är svårt att förstå mycket blir suddigt, döden är och förblir ett mysterium.
Vissa tankar vill jag inte ens tänka på, jag försöker att inte tänka på det som har varit eller hänt då känns det som att jag ska kvävas, det får mig att må enormt dåligt.
Det sägs att tiden läker alla sår, det stämmer verkligen inte, när jag tänker tillbaks så känns det precis lika jobbigt, det enda som har lagt sig är chocken.
Den jag främst tänker på som fick dö helt i onödan är min farbror, han var alldeles för ung för att dö, en unik person som verkligen var genuin och den roligaste person jag träffat. Han var min gudfar och saknaden är enorm. Jag hoppas han kör sin Harley Davidson i himlen.

Sedan av djuren är det såklart Capital Blanche som dog i en olycka hos sin nya ägare, sista bilden jag tog på honom, en månad senare var han död. Bara 1 år gammal.


Ville vår fina siames som blev dödad av grannens hundar, världens finaste katt och så speciell, jag kommer aldrig få en sådan katt igen


*Shiny and sparkly
And splendidly bright
Here one day
Gone one night*


RG Week-end

Fick en fråga som kanske fler undrar över
Anonym om Scapa, RG, H.F.I, Lami-cell:
Vad menas med rgweekend??

Week-end är RGs lite billigare modell, schabraken är gjorda i en polyester/bomullsmix medans de dyrare är gjorda endast i bomull.

Celeb

Var ute och borstade Celeb innan:)

Scapa, RG, H.F.I, Lami-cell

Nu är hela leveransen här, jättefina saker verkligen:) Vill du köpa något så maila mig manhattan2006@yahoo.se
Vi börjar med schabraken från Lami-cell
Lamicell college färg marin strl full  allround 400:- luvan finns dock ej denna gången SÅLT


Lamicell RG strl full allround marin/brun 440:-
SÅLT
Lamicell Platinum strl full allround finns i färgerna
grå SÅLT! marinblå finns kvar 450:-  Supersnygga! SÅLDA
H.F.I schabrak strl full allround navy/beige 350:- SÅLT
H.F.I schabrak strl full allround  forrestgreen/beige 350:- SÅLT


H.F.I schabrak strl full allround brun/orange 350:-


RG schabrakens priser varierar beroende på material, passpoaler osv jag säljer dom till jättebra priser
RG schabrak strl full allround grön/beige 850:- Så himla fint!
RG week end schabrak strl full allround färg beige/marin 600:- SÅLT
Scapa Sports scahbrak strl full allround färg röd 550:-
SÅLT


Scapa schabrak strl full allround färg gul 550:-
SÅLT
Scapa schabrak strl full allround färg svart/orange 550:- SÅLT
Scapa schabrak strl full allround färg marin 550:- SÅLT

Är i stallet och mockar första gången jag ...

img_0791 (MMS)

Är i stallet och mockar första gången jag mockar på 3 månader haha sjukt längesedan. Det har kommit ett stort paket till mig idag fullt med Scapa, RG och annat så håll utkik i bloggen senare!


Dag 14 -Den här veckan

Måndag var iväg och köpte möbler på Mio, körde fast med lastbilen och fick bli uppdragna av en traktor sedan postade jag några paket.
Tisdag iväg och jobbade, åt sushi, bytte julklappar
Onsdag Fick mina HV Polo uggs, handlade mat och hade ont i benet tog smärtstillande
Torsdag var jag i Borås för att korta in klockan jag fick i julklapp. Handlade massa mat till nyår.
Fredag Nyår då lagade jag mat och bjöd vänner på middag
Lördag var jag sjuk syrran kom hit och höll mig sällskap och kom med medicin
Söndag gick på bio såg Harry Potter den var sådär, är väl inte så jätteförtjust i HP filmerna
Igår var jag och jobbade sedan åkte jag till Kungsmässan för att byta mitt Marc Jacobs armband som gick sönder på juldagen. Efter det tog jag in hästarna och åkte hemSäljes igen

Jag höll det här Scapa schabraket och lindorna åt en läsare i en månad men sedan så betalade hon inte och när jag frågade om hon fortfarande ville ha det så ja självklart, men nu har hon fortfarande inte betalat och det skulle varit betalt vid löning.  Därför är det till salu igen. Jag säljer helst sakerna ihop.Strl full dressyr. Färg navy/fuschia Schabraket kostar 450kr och lindorna 280 kr maila mig vid intresse manhattan2006@yahoo.se SÅLTFrågor

Elin om Nice horse:
fin häst! oc vet du vart man kan köpa det tränset ?
Svar: Nej tyvärr det kan ju vara vilket träns som helst. De kan ju även ha gjort ett ihopplock av olika träns.

Alma  om Vinröda schabrak:
Hej! Tack för en superblogg:) Har hittat mycket utrustning med hjälp av dig.
Vet du var man kan köpa Lamicell Mirage schabraket i grönt? Hade varit bra med en svensk sida, men om det inte finns i Sverige så går det bra med utländsk:)
Svar: tack så jättemycket. Jag säljer dom annars finns dom också på www.k-val.com


Elin om Är och väljer tapeter, finns sjukt snygga,...:
Fina tapeter! Har letat efter liknande. Vart finns dom att köpa?
Svar: Tack, jag köpte dom på Colorama på danskavägen i Göteborg. Dock kostar dom nästan 1000 kr per rulle...märket är Intrade

Tilde  om Vinröda schabrak:
Hej, vart hittade du H.F.I schabraken?
Finns det någon webshop som har dem?
Svar: De jag får hem i veckan har jag köpt från min leverantör eftersom jag säljer dom, det finns andra webshopar som har dom också tex www.sellerie2helpes.com

MVH Tilde :D
eva ursin  om Dag 10 -Det här hade jag på mig idag:
hej!
vet du nå om storlekerna på koala byksorna?
är det sammma som pikeur? eller som animo och equiline?
gillar bloggen, snygga kläder, hästar och utrustning!
Svar: Tackar! Eftersom det är ett italienskt märke så skulle jag tippa på att det är samma storlekar som Equiline men maila affären och fråga:)

Nathalie om Träns max 2500 kr:
Hej
Úndrar hur stort full storlek är på Amerigo tränset? Min häst har vanligt viss xfull. sen hur mycket skulle det kosta hos dej?
Svar: Jag säljer inte Amerigo. Tyvärr vet jag inte hur storlekarna är men det beror lite på hur stort huvud hästen har, kan den ha full i några andra märken så kanske det går, annars är det nog rätt kört.

Alva om Kavajer max 3000 kr:
Hej, måste säga att du har en grym blogg ;)
Vet du var man kan få tag på Roeckl vinter ridhandskar? Primaloft tror jag att dem heter, dem var slut upp till stl 9 på Horze...
Svar: Tack så mycket, det fanns bara en strl kvar på ryttarstugan.se men här finns flera färger och storlekar
hepshop.e-butiken.se

emma  om Frågor:
Hej! Måste börja med att säga att din blogg är kanon bra! Många tips och alltid lika intressant :) Jag undrar om du vet nån sida där dom har Kingsland Squaw Valley jacka (brun) och Kinsland stickade mössa med tofs i vitt till bra priser? Även utländska går bra. Hoppas du vet nån bra sida!
Svar: tack:) kolla här www.tack-uk.com www.brendonsaddlery.co.uk


Josefine om Frågor:
Vet du vart man kan få tag på Lamicell Mirage schabraken i pistage och andra färger? Tillverkas de fortfarande? Helst Svensk sida.
Svar: Ja de finns fortfarande men vet tyvärr ingen svensk sida även om jag tycker att det borde finnas någonstans. Här finns dom iaf www.k-val.com Jag kan också ta hem dom.


Maria om Rutigt:
underbart schabrak! Var är det ifrån? Undrar också om du vet kvaliteten på Glengordons träns? Är lite inna på att köpa det nya nexus men har aldrig sett det irl så undrar lite hur det känns o så...
Svar: Schabraket är från RG. Jag vet inte hur kvalitén är på Nexus, har inte heller sett det irl. Däremot Glengordon Baryard är det ingen bra kvalité på men det är ju billigare så man får hoppas att GG överlag har fått bättre läderkvalité nu.

Vinröda schabrak

En av mina favoritfärger på schabrak är vinröd så här kommer lite olika vinröda schabrak som jag gillar
Pariani


Scapa Sports


Equipe


Lami-cell Mirage

HV Polo


RGJ.vanD.


Lami-cell Platinum

Nice horse

e: Stew Boy-Landor S 7 år gått 125 prisuppgift saknas står i Holland. Film finns på veldstar.nl

Dag 13 - I min handväska

Jag har för mycket saker i väskan oftast men det jag alltid har är plånbok, husnyckel, läppglans, puder, kajal, min Iphone och en massa kvitton. Men då jag ofta byter vilken väska jag ska ha så varierar också innehållet, i en väska har jag tillexempel en skruvmejsel och ficklampa?? Min favoritväska är den här från Marc Jacobs, jag älskar gulddetaljer på det mesta:) Jag kan inte gå någonstans utan en väska då känner jag mig naken och bar haha.


Dag 12 -Mina syskon

Jag har "bara" ett syskon. En äldre syster som heter Jessica. Hon är 3 år äldre än mig dvs 27 år och är utbildad civilekonom. Precis som jag så älskar hon hästar och alla andra djur, shopping, musik osv. Det är jag och Jessica som startat företaget Tophorse ihop. Vi umgås mycket och hon ställer alltid upp om det är något.
Tack för att du finns:)

Hingst-> valack

Snart kommer Celebrity bli valack. Han visar redan alltför mycket hingstbeteende för att det ska fungera att ha honom på en gård med ston. Så det innebär såklart att vi inte kommer visa honom på rådgivande i höst. Tråkigt men så är det iallafall. Tänker inte vara efterklok och få ett helvete sedan till våren när hormonerna troligtvis kommer börja spöka ännu mer.

Gillar du swarovski?

på ebay.de finns just nu detta Esperado schabrak+luva med swarovski för 95 euro

Dag 11 -Mina rädslor

Jag har både "löjliga" rädslor som höjdskräck, rädd för insekter, kan börja gråta och skrika i panik om det är något äckligt kryp i håret som man inte får bort direkt. Vågar inte åka berg och dalbanor, jag får typ dödskänslor bara av tanken.
Jag har även "riktiga" rädslor som verkligen kan krypa sig under skinnet och gör mig riktigt rädd. Jag tänker ofta på att jag är så otroligt rädd att förlora någon i min närhet. Familj, vänner eller mina djur. Enda sättet att skydda sig från detta är att isolera sig och leva helt själv, men vem vill det? Jag gillar inte att svara i telefon ibland för jag är SÅ rädd att jag ska få ett dödsbesked, det har hänt några gånger nu så det är inte så konstigt att jag ständigt är rädd för detta. Självklart är jag även rädd för att bli sviken, övergiven osv men död i alla former skrämmer mig mest.
Jag älskar den här bilden, R.I.P

Dags att blåsa ut det sista ljuset nu och ...

img_0788 (MMS)

Dags att blåsa ut det sista ljuset nu och sova. Har haft en supertrevlig kväll:)


RSS 2.0