Nyskodd, benet är mindre varmt än igår, li...

img_1438 (MMS)

Nyskodd, benet är mindre varmt än igår, lite svullnad men har inte ont nu får hon vila några dagar så får vi se hur det utvecklar sig.


Not in the mood

Gårdagen var ingen bra dag. Massa småsaker hade redan gått fel sedan när jag skulle rida så upptäckte jag att Orianda har lyckats hitta på något i hagen igen. Troligtvis har hon fastnat i något för hon har lyckats bända hela skon så den går utåt, det krävs en väldig kraft för att det ska kunna bli så. Två sömmar hade lossnat också. Skon sitter alltså inte snett utan tåarmen står utåt, uppåt, litegrann.  Så det blev förstås ingen ridning och kan såklart inte köra till ridhuset idag. Hon har stått inne sedan igår med stödbandage. Klockan 17 kommer hovslagaren och fixar skon, sedan får vi se vad det blir av detta. Hon verkar iallafall inte ha ont för det märktes inget när jag ledde in henne i stallet, haltade inte. Får se hur det ser ut sedan när skon sitter som den ska.
Hästar är sjukt ömtåliga, Orianda är defintivt inte gjord för att gå i hage överhuvudtaget, kanske därför hon inte gick i hage i Holland. Lyckas ständigt med konstiga saker. Ofta småsår trots benskydd i hagen. Ingen av våra andra hästar gör illa sig i hagen, inte ens hingstarna som röjer runt och busar hela tiden.
Det är oftast i hagen hästar skadar sig, tänker på fina Blue horse Matiné som bröt benet i hagen och fick tas bort. Oki Doki som bröt käken(visserligen i stallet men ändå) Hästar kan verkligen lyckas med ALLT! Suck hoppas detta reder ut sig på bästa sätt.


Jag är med

och tävlar om ett GG pannband hos Lina

Godnatt!

Godnatt:)
Gäsp;)

Favoriter just nuJust nu har jag snöat in totalt på HG, Antares och BD.
Dessa skydd från BD är läckra


Antibit platta ska jag köpa från Antares

Ett sånt här schabrak från HG kanske?

Equiline Gigi

Snygg men jag kommer nog aldrig mer att köpa en jacka av bombermodell, synd att den inte är mer figursydd
Pris ca 1 500 kr


Vårorder

Nästa vecka ska jag lägga en vårorder tänkte jag på endast Scapa och Lami-cell schabrak och matchande luvor. Har även fått se lite nya färger på Scapa schabraken som inte finns med på deras hemsida, är alltid lika kul att få se allting i verkligheten sedan:)
Nästa vecka ska vi även fotografera alla schabrak här hemma. Tydliga och stora bilder är ett måste i en webshop och det saknas tyvärr bra produktbilder på mycket utrustning så därför är det bättre att fixa det själv.

Längre fram

Just nu regnar det ute härligt tycker jag för då försvinner snön i paddocken snabbare. På torsdag ska jag åka iväg och rida lite i ridhuset med en kompis till mig. Kanske blir det lite film och bilder hoppas på det. Lite längre fram i april kommer jag ha en tävling till här i bloggen denna gång är det Tophorse som står för priset, vi har redan bestämt att det kommer bli ett fint schabrak som ni kan vinna, men jag säger inte vilket det får ni se;)
Kul att så många är med i tävlingen om Kingsland t-shirten, ni som inte redan anmält er till tävlingen gör det!
Blandade bilder från idag

Hade tänkt rida i paddocken men tyvärr var det för mycket snö insåg jag efter något varv.
Invigde mitt nya Scapa schabrak älskar färgen!
Celebrity är kär i Orianda, han tittar efter henne hela tiden, om en vecka skall han kastreras;)
haha söt


Tävling!

Nu är det dags för en tävling här i bloggen. Denna gång kan ni vinna en jättefin Kingsland t-shirt från AB
Nian hästsport.


Allt ni behöver göra för att ha en chans att vinna är:
- Gilla AB Nian hästsport på Facebook
-Lägg upp denna bild på eran blogg/bdb/hemsida och länka till tävligen, när ni gjort detta lämna en kommentar till detta inlägg, glöm inte eran mailadress!
-Svara på frågan: Vilka färger finns Equiline Vintage schabraket i?
Svaret finns på www.abnianhastsport.e-butik.se
-För att ha en extra stor chans att vinna, lägg till min blogg på Bloglovin
Tävlingen avslutas 28 April

Stallet

Fick en fråga om vårat stall som jag tänkte svara på
Loppz om Hovslagarbesök:
Går i stallbyggartankar och tycker ditt stall ser trevligt ut. Har ni byggt det själva eller köpt takstommar etc färdigt?

Svar: Det stora stallet är väldigt gammalt, ingen aning när det kan ha byggts men tidigt 1900 tal gissar jag då huset är från 1824. Vi bestämde oss för att göra om helt i stallet för 4 år sedan. Vi tog bort hela höloftet och blåste ut allting. Förstärkte de bärande bjälkarna eftersom vi tog bort loftet. Vi gjöt nytt golv i hela stallet. Sedan satte vi nytt material på insidan samt utsidan och målade allt vitt, satte in nya fönster, nya stalldörrar och beställde 4  boxar och satte in. Byggde till en ny byggnad för sadelkammare och foderkammare.
I samma veva gjorde vi även om 2 bils garaget till ett stall till. Garaget  eller carporten som det var byggde vi 2000 tror jag
. Det blev alltså ett stall för 4 år sedan med 2 stora boxar istället och vi byggde ett nytt garage på andra sidan gårdsplanen+ byggde en ny carport också. I den föredetta carporten målade vi också allt vitt + satte in nytt material på väggar, satte in ventilation, golv fanns ju redan. Beställde hem boxar, fönster och stalldörrar osv.
Detta var alltså ett väldigt stort jobb, men det blev väldigt lyckat. Det är lätt att bli hemmablind men det är ett väldigt ljust och trevligt stall, behöver inte ens tända på dagen. Är väldigt tacksam att mina föräldrar ville göra den satsningen.
Lilla stallet
Stora stallet


Foderkammare


SadelkammareFrågor


minette  om Precis ridit i snöstorm, härligt...:
Hej! Vet att du inte svarar på frågor lika ofta men hoppas att min kanske kan komma med i något inlägg rel snart :)
Jo, jag har länge läänge varit mindre förtjust i luvor, men nu har jag börjat ändra mig och faktiskt köpt min första. Men hur sätter man den egentligen?
Är ju en så dum fråga så man knappt vågar fråga någon men för någon som alltid ridit utan är det inte så självklart :P
Fattar ju den uppenbara, fläta i pannan, luva på under tränset. Men min verkar inte riktigt sitta på ordentligt så enkelt, ska jag använda snörena och isåfall hur? Har en g stor häst och har bara provat den på honom, antar att det kan vara så enkelt att den är för liten för honom men jag som inte är luv-van är ju inte så bra på att fatta det...
Svar: Svårt att svara på när jag inte vet hur den sitter men att den inte sitter kvar bra kan också bero på att den är för stor, men då du säger att hästen är stor så borde det inte vara det. Jag har vissa luvor som är något små men de sitter kvar ändå. Jag använder aldrig luvor med snören, det ska inte behövas. Det kanske är så helt enkelt att just den modellen inte sitter så bra?Prova en luva som går lite längre bak tex Equilines då får luvan en större anläggningsyta. Sedan så sitter många billigare luvor lite sämre tycker jag, luvor som tex RG Italy är gjorda i egyptisk bomull och formar sig bättre efter hästen, inte lika stela. En luva ska sitta bra även utan träns och det ska inte gå att skaka av sig den. Tränset gör ju egentligen bara att luvan sitter fast så att säga, att det inte går att skaka av den.
Denna luvan går tillexempel mycket längre bakmaja om Dagens outfit JW byxor, Cavallo stövlar, J...:
Hej!
Är JW ridbyxorna "normala" i storlekarna? :) :)
Svar: Jag tycker det men de är rätt höga i midjan.

Anna  om BD schabraket:
Verkligen fint schabrak, vill också köpa ett :) Hur mycket kostade det?
Svar: Tack, det kostade 600 eller 700 kr minns inte exakt:p

johanna   om Different stuff:
vart kan man få tag på bettet nånstans???
Svar: Equiport.co.uk

a om Nöjd:
Vet du vart man kan köpa Equipes pullarträns med resår nosgrimma, om du förstår vad jag menar?:)
Svar: Equiport.co.uk och cheval-shop.com

Anonym om Nöjd:
Hur lång är du ? Hur hög är Orianda ? Du ser så liten ut på henne ;)
Svar: Jag är 158, Orianda kanske är 172?Hon är ganska maffig;)

Fia om Nöjd:
Hej,
Vad har du för storlek på din sadel och vilken kåpa? BD finns ju med L, A eller X kåpa...(L är normal, A lite mer framåt och X ännu mer framåt, så har jag iallafall förstått det). Är mycket nyfiken eftersom jag ska prova ut en BD till min häst...:-)
Svar: Min sadel är lite av en specialsadel så jag vet faktiskt inte, den är 16,5 men med extra framskurna kåpor. Får du en sadel utprovad så får du hjälp med vilken kåpa du ska ha.

Anonym om Dagens outfit JW byxor, Cavallo stövlar, J...:
Hej!
Vad heter modellen på det ljus/mörkblå Equiline schabraket Angelica Augustsson red med i Scandinavium? Vart finns det att köpa?
Kram!
Svar: Du har ingen bild?Tänkte inte alls på vad hon hade för schabrak där...

Sally om News:
heej! SNälla svara på detta i en frågestund!!!
Var kommer man kunna köpa Orange scapa sports schabrak?
Svar: SEGcompany och förhoppningsvis jag, dock är de inte tillgängliga ännu i Sverige.

Karin om News:
Silvercrown-tränset var ju ett av de snyggaste på länge... Vet du var man kan få tag på dessa och ungefär vad de ligger på i pris? Antar att det finns i brunt också... Fick enorma ha-begär nämligen! Shit, vad skulle jag göra utan din blogg?? TACK!

Svar: Jag är den enda som säljer Silvercrown än sålänge i Sverige. Exakt vad denna modell kostar vet jag inte då den är såpass ny men deras träns brukar kosta ca 2400-2600 kr men då ingår valfria tyglar. Ja det finns i brunt, ljusbrunt och svart.

Bloppis igen

Nu kommer en bloppis till:) Ni kan lägga bud här i bloggen eller till min mail manhattan2006@yahoo.se

Eskadron flexisoft prosafe skydd 4 stycken strl full. Framskydden är endast provade och bakskydden aldrig använda. Nypris 1600 kr. Högsta bud just nu 1000 kr


Helt ny luva från Scapa Sports strl full Högsta bud just nu 100 kr


Lami-cell luva strl full endast använd en gång Högsta bud just nu 80 kr


Agria schabrak strl ponny jättefint skick förutom en liten reva som finns vid loggan Högsta bud just nu 100 kr
Precis ridit i snöstorm, härligt...

img_1418 (MMS)

Precis ridit i snöstorm, härligt...


Dyon

Har följande träns hemma från Dyon. Observera att alla träns är helt nya inplastade och med lappar kvar. Vid intresse kontakta mig manhattan2006@yahoo.se
Dyon WC med ofodrad nosgrimma finns i svart strl ponny, cob och full pris 1050 kr
finns även i brunt i strl ponny och cob pris 1050 kr


Dyon WC med mönstersöm färg brun strl full pris 1050 kr


Svar

Har fått många frågor angående mina stövlar.
Här är en fråga som jag tänkte besvara
Anna om Nöjd:
Vad har du för stövlar?
Är det de Cavallo stövlarna med resår på "insidan"? Tycker du inte att de klassas som dressyrstövlar? ^^
Svar: De har inget resår på insidan. De är från märket Cavallo, modellen heter Olymp. Enligt Cavallos hemsida är det hoppstövlar http://www.cavallo.info/en/produkte_reitstiefel_springen
Köpte dom på Svensk ridsport måttbeställda. De är jättebekväma och har hållt sig väldigt fina. De kostade 4000 kr. Kan varmt rekommendera dom.Equiline

Den här kavajen med skärp i midjan såg jag på mässan, fanns på Equalitylines utställningsmonter. Så snygg!


Detta schabraket och luvan är också fint, kommer till hösten

Slutgiltig mankhöjd

Det är ju alltid väldigt svårt att veta hur stor en häst ska bli när den är ung och växer men lite kan man kolla på hur hingsten förärver sig + eller - i mankhöjd även hur stora avkommor mamman har lämnat och förstås hur stora de båda föräldrarna är och även morföräldrar.
I Celebritys fall så är hans pappa (Cellestial) 172 cm och hans mamma (Irco Epcot) 163 cm. Epcot har lämnat avkommor som slutat på mellan 167-172 cm och hingstarna har då varit 168-170 cm.
När jag mätte Celebrity tidigare i veckan så var han ca 163,5 cm vid 1 år och 10 månaders ålder. Jag tror fortfarande att han kommer bli ca 170 cm.
Hur stora är era 09:or och hur stora beräknas de bli?
 
Cellestial


Irco Epcot


Celebrity är verkligen pappa upp i dagenHan har exakt samma ögon som Cellestial och huvudet har väldigt lik utformning.RG luvor

En läsare hörde av sig till mig och ville få hjälp att sälja sina RG luvor båda är i strl full en är helt ny och oanväd och den andra är använd en gång.
pris 350 kr styck eller 600 kr för båda. Ev frakt tillkommer.
Kontakta Lisa vid intresse lisa.holmstrom@post.comStor häst/liten ryttare

Jag läste det här inlägget hos catago.blogg.se för ett tag sedan som jag tänkte spinna vidare på lite då jag tycker det är ett intressant ämne.
Jag anser att det är en vanesak att rida stora hästar. Alla kan rida en stor häst på ett korrekt sätt om man tränar på det. Ofta har ryttare som är vana att rida små hästar stora problem med att rida en stor häst och det är inte alls konstigt att förstå. Det är ofta lättare att rida en mindre häst, men det beror främst på hur grov hästen är. En häst på 160 kan kräva mer jobb att rida korrekt än en 170 häst.
Sedan så kan man ibland fascineras av hur olika ryttare tänker, för vissa verkar det inte vara några problem alls att rida en 180 häst när de är 160 själva medans andra väljer att sälja sin häst på 170 när de är 165 för att den är för stor. Malin Baryard sålde tex sin fina Irco sun för att han var för stor. Såhär sa hon då "- Med lite större och starkare ryttare kan Irco Sun ta medalj i OS nästa år. Så bra är han, men jag känner att vi inte kommer att nå dit" Då är Malin ändå 172 cm lång själv. Har ingen aning om hur hög Irco sun är men han var rätt maffig vill jag minnas. Givetvis är detta upp till var och en och man ska inte behålla en häst som man inte känner att man klarar av att rida men jag kan ändå inte hjälpa att tänka att det borde gå om man lade ner sin själ i det.

Vissa toppryttare ser jättesmå ut på sina hästar som tex Gerco Schröder, han ser inte så stor ut på Eurocommerce New Orleans.
Förr sas det att hästen skulle vara ca 10 cm lägre än ryttaren. Tänk vad lustigt egentligen för då skulle jag ridit ponny resten av livet.
Nuförtiden tänker man på ett helt annat sätt och för tex stora hästhandlare så är en optimal mankhöjd på en häst ca 168-170, alla ryttare är knappast 178-180 så vi har kommit en bra bit från det gamla tänket.
Jag tycker inte att det finns något som heter att ha en lagom stor häst, inte utseendemässigt iallafall. En ryttare kan se liten ut på sin häst och ändå rida den bättre än någon som är betydligt längre. Det är samspelet som avslöjar om häst & ryttare passar varandra.

Vad tycker ni? Håller ni med? När är en häst för stor?Vilken mankhöjd på häst föredrar ni

Nöjd

Provade Equiline setet och sporrarna idag, nöjd med alla sakerna:)
På måndag dyker det upp en tävling här i bloggen, där ni kan vinna ett fint pris, missa inte det.BD schabraket

kom idag, verkligen jättesnyggt! Fick dessutom en jättefin nyckelring!Tack så mycket Maxime, superservice som alltid:)


Söta, söta nyckelring:)Dagens outfit JW byxor, Cavallo stövlar, J...

img_1348 (MMS)

Dagens outfit JW byxor, Cavallo stövlar, JIN sporrar


Nya fina saker från AB nian hästsport

img_1346 (MMS)

Nya fina saker från AB nian hästsport


Hovslagarbesök

Nu är hovslagaren ute och skor alla hästarna. Härligt att bli av med snösulor och broddar, perfekt timing nu när nästan all snö är borta.

News

Spooks

Scapa Sports

JIN


Equiline


Silvercrown

Svar

Anonym om Frågor:
du skulle ju inte svara på frågor.
Svar: Jag har aldrig sagt att jag inte ska svara på några frågor. Jag har däremot sagt att eftersom jag får väldigt mycket frågor inte bara här på bloggen utan också till min mail, så kan jag inte svara på alla och jag kommer först och främst svara på de frågor som rör mina inlägg, mina hästar och mig.
HÄR kan du läsa att jag skrivit just detta tidigare. Ledsen om jag gör dig besviken genom att fortsätta svara på frågor.


Svar ang bloppisen

Flera har frågat när bloppisen avslutas, svaret är ikväll:)

Frågor

maja om Schabrak:
tycker antares och Bruno Delgrange schabraken är snyggat! :)
(var kan man köpa antares schabraket?)
Svar: Hör med Bengts hästsport

Jessica om Mina träns:
Hej sötnos! Lite frågor har jag. Ber om ursäkt om det är okunniga frågor, men jag kan inte så mykcet om sånt här med olika träns.
vad tycker hästen om alla dessa olika variationer? Är det stor skillnad på henne i olika nosgrimmmor och vilken funkar bäst på henne? Om någon funkar bäst, varför itne rida på det jämt? varierar du bett lika ofta?
Svar: Det varierar ju rätt mycket vad man har för typ av häst hur känsliga dom är osv men på min så märker jag dock inte så stor skillnad. Jag inbillar mig att hon trivs bäst med achen och det är också det jag oftast rider med. Jag rider som sagt oftast med achennosgrimma. Sedan om du menar att jag varierar mellan repnosgrimma osv så är det mest för att den ser annorlunda ut, jag spänner den inte hårt då den är skarpare än en vanlig i läder. Jag varierar mellan 3 olika bett ett femdelat Mylerbett med tygelhakar, ett 2 delat fullcheek och ett rakt Flippanbett, allt beroende på om jag ska hoppa eller rida dressyr:)
Det är bra att variera bett och nosgrimmor då också tryckpunkterna i hästens mun varieras, annars kan hästen få spänningar och väldigt många hästar får tyvärr bettskador.

Amanda om Bloppis?:
Älskar din blogg! Vet att du inte svarar på alla frågor längre men jag testar:
1. Vad är ditt mål för i året med Orianda? I och med ditt ben osv
2. Älskar J Van Ds gröna schabrak som finns hos toprider, men det är så galet dyrt! Har du något budgettips som har ungefär samma färg?
Tack för världens bästa blogg :)
Svar: Tack så hemskt mycket.
Svårt att svara på då jag mest kommer få fokusera på mig själv, hur jag känner mig osv, svårt att sätta upp några ordentliga mål när jag inte ens vet när jag kommer kunna tävla, änsålänge är jag långt ifrån att känna mig såpass bra i benet.
Om jag vore du skulle jag nog designa ett eget schabrak i de färgerna tex Anna Scarpati, de är iallafall några hundralappar billigare:)

Anna om Schabrak:
Var kan man köpa Butet schabraket?
Svar: Hos segcompany kan du förbeställa det för 1100 kr:)

Angelica om Schabrak:
Vet du vart kan man köpa Antares schabrak + luva?:) (internetbutik, helst svensk) och vet du någon internetbutik som säljer Equiline Chrome seten?:)
Svar: Hör med bengts hästsport. Equiline hittar du här http://abnianhastsport.e-butik.se

Sara om Ridbilder:
Jag undrar bara hur du har råd med alla märkessaker? Tjänar du in pengarna själv och isf hur? Super bra blogg annars:)
Svar: Tack, Vet inte hur jag ska svara på denna frågan riktigt, hur har någon råd med något? Jag köper mina saker själv ja. Jag är delägare i 2 företag.

Sophia  om Utan täcken:
Hej!
Först vill jag bara säga att du har en jättebra blogg!
Jag undrar om Celebrity är efter Cellestial?
Svar: Tack så mycket. Ja det stämmer han är e Cellestial. Varför undrar du?:)
CellestialAnna   om Mina träns:
Har du sett nån förbygel i samma färg som Antaresförbygeln du har fast inte lika dyr?
Svar: inte vad jag kan komma på, måste nästan se dom i verkligheten för att veta om det är samma färg. Silvercrown har en men misstänker att den kostar ungefär lika mycket, kan dock hända att den är något ljusare.

Gina om Lite tränsputs!:
Var har du köpt de tränset till höger ?:)
Svar: Det finns lite överallt tex här www.ryttarstugan.se

manda om Favoritbilder:
skulle du inte kunna lägga ut fler hopp bilder ?:)
Svar: Javisst det kan jag:)

Anonym om Favoritbilder:
härliga bilder! du verkar vara en riktigt vettig ryttare och fin höst är fantastisk. skulle vars kul med något filmklipp, gammalt som nytt, för att få se er i aktion :D
Svar: Tack så mycket, det finns en del filmer utlagt i bloggen men har ingen enskild kategori för det. Jag ska ladda upp fler filmer:)

maria om Kavajer:
jag har en lite kul fråga.. ett smakråd!
ska köpa ett schabrak, AS. har en blå,blå kavaj. Men utan att det får bli för mycket, gärna med en guld slinga eftersom hästen är svart med lite guldinslag i svans.. Tror du det skulle kunna bli snyggt?:) vad tror du hade blitt snyggt?
Svar: Nu vet jag inte vilken nyans din blå kavaj har men jag tycker det är jättefint med duvblå schabrak och guldglitterpasspoal:)

Edla om Virvlar:
Är himla nyfiken på den där boken, men hittar den ingenstans! Var fick du tag på den? :D
Svar: Min mamma köpte den för många år sedan. Författaren är Linda Tellington Jones

JIN sporrar

Jag hade svårt att välja vilka jag skulle ta men det blev de som är 10 mm långa i färgen turkos.

Bättre bilder

på Christina Sport schabraket, jag lägger även ut ett startbud då många frågar efter det. Vill ni bjuda på något maila mig manhattan2006@yahoo.se eller lägg bud bland kommentarerna.
Det är alltså i strl full vitt med 2 olika gråa passpoaler och mörkblått kantband. Nypris 800 kr jättefint skick använt en gång utgångspris 300 kr Högsta bud just nu 400 kr
Anna Scarpati luvan är ljusgrå med rosa passpoaler strl full ny endast provad. Nypris 549 kr utgångspris 150 kr
Högsta bud just nu 205 kr


Jag har även ett Horseware Rhino original  heavy strl 155 370 gram tjockt  i jättefint skick använt 2 gånger Nypris 1600 kr utgångspris 500 kr
Grönrutigt som på bilden Högsta bud just nu 650 kr


Equiline i skyltfönstret hos svensk ridsport

img_1339 (MMS)

Equiline i skyltfönstret hos svensk ridsport


Hittade det jag ville ha:)

img_1342 (MMS)

Hittade det jag ville ha:)


Roligt

Som ni kanske ser så uppdaterar jag vad högsta buden är på bloppisgrejerna hela tiden, de saker som det inte står något bud utskrivet på beror på att jag inte fått några bud som jag accepterat än.
Blev lite besviken häromdagen när jag fick reda på att webshopen inte kommer vara klar förrens senast den 4 april, hade hoppats att de skulle bli klara i mars, tycker 3 veckor är rätt lång tid för ett sådant jobb, vi har ju redan gjort designen som sagt, inget jag kan påverka men nu vet vi iallafall på ett ungefär när vi kommer kunna öppna. Det blir alltså i början på april.
Sedan så händer det något roligt i bloggen redan denna veckan, så se till att kika in här då och då:)
Nu ska jag åka till firman sedan blir det sushi och en sväng in till götet för att köpa lite smink. Hör senare!


Kan ju hoppas att detta stämmer haha

Bloppis

Denna gången är det nästan bara schabrak. Budgivning sker antingen bland kommentarerna eller till min mail manhattan2006@yahoo.se jag håller er som bjuder uppdaterade med vad högsta budet ligger på just nu. Kommer även att skriva ut det i bloggen.

Mark Todd schabrak strl full allround bra skick färg marin med bred passpoal i guld
Mias RS schabrak strl full allround färg marin med nougat kantband och vit passpoal fint skick lite slitet vid stropparna annars ingenting
Schockemöhle schabrak strl full allround färg grön med beige kantband jättefint skick dock ej tvättat på bilden tvättas såklart innan det skickas. Tyvärr suddig bild då jag tog utan blixt då det blev helkonstig färg annars
Högsta bud just nu 380 kr
Färgen ser ut såhär i rent tillstånd, det är alltså INTE green tea färgen som många är på jakt efter


Lami-cell Mirage strl full allround jättefint skick som nytt. Modellen tillverkas inte längre.Högsta bud just nu 460 kr
Christina Sport schabrak strl full allround färg vit med 2 olika gråa passpoaler och mörkgrått kantband eller om det är mörkblått?. Jättefint skick som nytt använt en gång Högsta bud just nu 400 kr


Anna Scarpati luva strl full färg ljusgrå/rosa aldrig använd endast provad  Högsta bud just nu 205 kr


Bloppis?

Eventuellt så kommer en liten bloppis att dyka upp här ikväll, det blir nog bara schabrak tror jag:)


Different stuff

Equipe träns med elastisk nosgrimma, första bilden när det faktiskt sitter på en häst


Michael Whitaker Lorenzini Flippanbett


Equiport kavaj


allt finns hos equiport.co.uk

Schabrak

Vilka av dessa schabrak gillar ni bäst?
Butet

Antares

Bruno Delgrange


Equipe


Mina träns

Tänkte göra ett inlägg om mina träns då jag fått en del frågor.
Dyon träns med bred nosgrimma från Dyon collection
Herve Godignon Week Wednesday
Silvercrown
Det är flera som har frågat om detta tränset och märket är som sagt Silvercrown, just denna modellen ger samma inverkan som att rida med dubbla nosgrimmor dvs engelsk+remont. Man kan även ta bort den undre delen helt så det bara blir en engelsk. Tränsen görs på Sedgewick Tanneries precis som Dyon. Finns ännu ingen återförsäljare i Sverige.
Sedan har jag flera Dyon nosgrimmor som jag använder på Dyontränset ovan så då blir det som att man har fler träns:)
Dyon repnosgrimma med sölja+nosrem
Utan nosrem
Dyon anatomisk nosgrimma och pannband
Sedan har jag såklart träns som är ihopplock av olika märken också.

Lite tränsputs!

img_1334 (MMS)

Lite tränsputs!


Dagens outfit JW byxor, Dyon chaps och Sch...

img_1328 (MMS)

Dagens outfit JW byxor, Dyon chaps och Schockemöhle jodhpurs


JIN

Har bestämt mig för att köpa de turkosa JIN sporrarna, nu är bara frågan vilken modell, de medellånga eller de långa med kula? Ni som har de längre med kula, upplever ni dom som milda?Vill inte ha några skarpa sporrar.Favoritbilder

Fyra av mina favoritbilder från förra sommaren, har lust att galoppera i kortärmat nu med:)


Älskar hur kvällssolen lyser på oss, känner en varm känsla när man ser bilden.


Orianda skötte sig perfekt under midsommarfotograferingen, första gången jag red barbacka på henne också!


Ljuset och vinkeln på bilden gör att det ser lite ut som att hon hoppar ut ur bilden.

Kavajer


Vilken kavaj tycker ni är finast av dessa
Equiline Maia

Jeamo


Animo

Tävling

Jag är med och tävlar, var med du också HÄR
 

Svar

Hanna om Utan täcken:
Du jag måste bara fråga är den celebrity till salu?

Svar: Nej han är inte till salu.

Celeb

Ska frisera och mäta Celeb imorgon:)

Utan täcken

Idag är första dagen på detta året som jag har kunnat ta av hästarna sina täcken i hagen. Det är jätteskönt och varmt i solen. De uppskattades att slippa täcken, de är så söta när de kliar varandra.


Celebrity har en väldigt söt vit fläck under magen:)Hästarna njuter i solen:)

img_1293 (MMS)

Hästarna njuter i solen:)


Påväg upp till stallet en snabbis, sedan b...

img_1274 (MMS)

Påväg upp till stallet en snabbis, sedan blir det kalas idag igen.


Ridbilder

Några bilder från när jag red igår, då var det vår, nu är det vinter igen...Fina presenter

Tack för alla gratulationer, vad gulliga ni är:)
Blev mer än nöjd över mina presenter jag fick av syrran och mamma.
nagellack och ögonskugga från Makeupstore och YSL kajal, Christina Sport schabrak och jeansjacka från Nolita. Precis den jag ville ha!
Det var flera som frågade om denna jackan, den finns tex i Fiorucci  i Göteborg och kostar ca 2 400 kr tror jag:)

Tack igen för presenterna.


Gott med smörgåstårta:)

img_1286 (MMS)

Gott med smörgåstårta:)


Idag fyller jag år!

Idag fyller jag 25 år:)
Dagen till ära har det kommit massa snö. Ska snart hem till mamma och bli firad.

Frågor


Lina om Shoppa utomlands:
Hej. Var har du köpt d snygga schabraket plus luvan, och hur mkt kosta det? Mvh Lina

Svar: Jag har köpt det från en butik i Italien. Det kostade 2000 kr med luva. Det finns annars på toprider.se också:)

Filippa  om BD:
Angående din sadel..
Jag undrar vad en BD ligger på för prisklass?
Är nämligen ute efter en ny sadel och är på jakt efter en riktigt bra sadel som inte bara passar hästen utan även ska vara riktigt skön att sitta i.
Har sökt hur mycket som helst på nätet men faktiskt inte hittat på någon svensk sida vad de kan tyckas kosta.
Jag skulle förövrigt gärna önska en till sadel-utvärdering när du har ridit sadeln i någon månad till =)
Din blogg är awesome som alltid!!
Svar: Tack snälla. De kostar 30 000 kr. Ja en bättre utvärdering kan jag komma med när jag hoppat i den:)

Jenny om BD:
Hej Caroline.
Jag hoppas du har tid att besvara en fråga. Om jag inte minns fel så läste jag precis när du fick hem din sadel att du "mörka" den lite. Hur gjorde du? Vad använde du dig av för produkter? Om jag nu har fått allt om bakfoten så kanske du ändå har ngr tips?
Tack för en superblogg!
Svar: Tack så mycket! Jag använde vanlig rapsolja som finns i matbutiker:) Olja är det bästa sättet jag känner till om man vill få lädret mörkare, därför jag inte använder det på träns osv.

Mathilda om Shoppa utomlands:
Tack vare dig fick ja idag hem mina animobyxor som ja beställt från en tysk sida som du tipsade om, ville bara säga det för ja har ännu inte hittat dom nån annanstans en på den hemsidan, så tack så mycket för hjälpen!:D
Svar: Åh vad roligt. Vilken affär var det?Finns säkert andra som vill veta också;)

Emma Andersson om Ridbyxor:
Vart har du köpt dina animoridbyxor? :)
suuuper bra blogg har du btw! :D
Svar: Tack så mycket:) Jag köpte dom hos Charlies under Falsterbo förra året

jennie  om Frågor:
Du har en superbra blogg, tänkte fråga dig va de e för bett du har på den hästen?sedan undrar jag eftersom du kan så otroligt mycket om bett om du vet va man kan köpa bett i str 15,5 då ja har en stor ardenner, vet du någon sida svensk elr utlänsk??vore kanon för de finns säker fler som har samma problem att hitta bett i större storlekar. och sedan har ja en fråga till vet du va man kan köpa bett som e typ blåa??vet inte va de heter men har alltid velat köpa ett och är de bra?vet du på ett ungefär va de kostar?
(=
Svar: Tack roligt att du tycker det:)  Det är ett Nathe bett märket alltså. Kallas även för "Flippanbettet"
Bett i 15,5 hittar du tex här www.henrikssonsridsport.se
Om du är ute efter ett blått bett så finns ju Bomberbetten de finns i 15,5 och ända upp till 16,5 faktiskt kika in här www.hastkuren.se
Trust har blåa bett finns tex hos Svensk ridsport, Charlies och www.schockemoehle.net. Jag märkte ingen skillnad att rida på ett Trust bett mot att rida på ett vanligt bett. Ca 1000 kr och uppåt kostar just det märket.

Karin  om Frågor:
Det bettet du har på Orianda på bilden, har du det med olika mundelar om man säger så? Och om du har det kan du inte göra ett inlägg om det och dina andra bett? Med lite enga åsikter och sånt. För du har så otrolig koll på saker och säger väldigt mycket vettigt också. :)
Svar: Jag förstår inte riktigt din första fråga. Bettet finns med olika mundelar tredelat, hård stång med tungfrihet och mjuk flexistång. Jag har flexistången. Jag tycker flexistången blir mindre stumt att rida på än en hård stång. Jag har skrivit om betten innan, sök på flippanbettet i min blogg:)

Film-dagens outfit

Gjorde en kort film innan, den blev inte så bra haha, fråga mig inte vad som hände med ljudet mitt i heller, det bara försvann? jaja förhoppningsvis blir det bättre till nästa gång;)

BD

Mitt BD schabrak är påväg hem till mig nu, skulle varit roligt om det kom imorgon för då skulle det känts som en present;)

DISS

Det enda jag verkligen dissar är alla som hela tiden ska DISSA i sina bloggar. 
Självklart tycker man inte att allt är snyggt men måste man trycka ner sina åsikter i halsen på alla? Svar nej. Anledningen till att jag inte dissar saker och ting är främst eftersom alla har olika smak och vad spelar det för roll om jag inte gillar vissa märken eller viss utrustning? En 11 årig tjej kanske precis köpt sitt fina schabrak eller ridbyxor som hon drömt om länge, och så sitter någon stor blogg och fetdissar dom, nej jag tycker det är lite okänsligt faktiskt.
Med en blogg så kan man påverka sina läsare mer än vad man tror, därför tycker jag att det är viktigt att göra något positivt av det, jag skriver gärna om saker som jag är missnöjd över och som kan förbättras för allas skull, brister i hästhållning osv. Men att sitta och dissa andras utrustning och hur andra rider kommer aldrig falla mig in. I vissa fall är det ju personligt också, en viss pryl som bara någon annan bloggare har= ännu värre. Nu finns det såklart ok och mindre ok dissar man kan göra men i vissa fall tycker jag inte att det är ok.
Sådär nu blev det min första och sista DISS!

Grattis Christian!

Idag fyller Christian 26 år. Grattis baby!

Shoppa utomlands

Eftersom många frågat om bra butiker utomlands så tänkte jag nämna några som jag gillar
www.schockemoehle.net - En stor butik i Tyskland som de flesta känner till. Extremt snabb leverans och billig frakt.
www.boutique-equitation.com - En fransk affär som har bra service och snabb  leverans, dock pratar de inte så bra engelska.
www.cheval-shop.com - Också detta en fransk butik som har ett väldigt bra sortiment och bra priser. Snabb leverans. Tyvärr är denna butik något strulig och de verkar inte ha full koll på vad de skickar så det är lite på egen risk att beställa därifrån. Jag fick tex 3 stigläder istället för 2 och har hört andra som också har fått fel leveranser.
www.equiport.co.uk - har lite annorlunda sortiment, mycket bett osv har aldrig beställt därifrån själv.
Ebay är ett annat ställe som är jättebra att handla ifrån. Oftast snabb leverans och lite bättre priser+ att man kan hitta lite ovanliga saker ibland.
www.equishopping.com - Som Pricerunner fast med bara ridsportaffärer

Detta var några tips iallafall, kommer fler längre fram:)Helgen

Det var jättekallt att rida idag, förstår inte varför inte våren kan komma på riktigt någon gång?
Denna helg ska jag och Christian fira våra födelsedagar eftersom vi fyller 17e och 18e så firar vi såklart ihop så både fredag och lördag blir det kalas. Har beställt tårta och bokat bord på restaurang, senare på kvällen blir det utgång som gäller, var jättelängesedan jag var ute, då kunde jag dessutom inte dansa utan bara sitta ner eftersom jag precis slutat gå på kryckor. Är så nyfiken på vad jag ska få i present;)

Invigde mitt RG schabrak idag:)

img_1276 (MMS)

Invigde mitt RG schabrak idag:)


Arc de Triomphe


Fin snöpaddock eller hur? Ca 30 cm stenhår...

img_1271 (MMS)

Fin snöpaddock eller hur? Ca 30 cm stenhårt skare som man kan gå uppepå.


RG färgexempel

Det finns hur många fina färgkombinationer som helst på RG schabraken men många gånger kan det vara svårt att komma på vilken färg man vill ha. Jag tycker det underlättar om det finns bilder på exempel av färger. Längre fram har jag tänkt köpa in ett lager av RG men tillsvidare kommer det att vara en beställningsvara i webshopen, det är ju svårt att veta exakt vilka färger som går.Equiline

Jag kan inte hitta dessa ridbyxor någonstans längre, de fanns på Svensk ridsport i vinter men nu har jag inte varit där på länge, någon som vet om dom finns kvar?Eller har du sett dem någonannanstans?
De finns både med glitter och med guldkransRidsportmärken gör snygga smycken, blingar...

img_1270 (MMS)

Ridsportmärken gör snygga smycken, blingarmbanden använder jag ofta.


Vinröd, en av mina favoritfärger på en ski...

img_1263 (MMS)

Vinröd, en av mina favoritfärger på en skimmel!


Frågor


Som jag redan sagt så kommer jag inte att kunna svara på alla frågor utan jag kommer främst svara på de frågor som rör mina inlägg, eller mina hästar och mitt liv.

Anonym om Färdigriden för idag:):
När öppnar din webbshop egentligen? :) läängtar
Svar: Skrev ett inlägg om detta för någon dag sedan men jag väntar just nu på att designen som vi har gjort ska komma upp på sidan, vi har lämnat in den för några dagar sedan och detta bör inte ta lång tid:)


AnonyM om Euro-star vår/sommar 2011:
Älskar ridbyxorna längst ner! Finns det något pris på dom? Super bra blogg ;)
Svar: Tack! Kolla på horsestar.de för priser

Tove om Holsteiner tillbehör:
Vet du ifall Hannoververband har liknande produkter?
Svar: Inte vad jag vet, har inte sett att de har någon shop tyvärr.

sara om Fällningstider:
Varför klipper du henne inte istället om hon fäller?

Svar: Fast även om man klipper en häst så fäller den ju någon gång. Jag klipper aldrig henne och det beror på att det inte behövs, har aldrig träffat en häst som får så lite vinterpäls som hon faktiskt.
Inte så mycket till vinterpäls enligt mig:Färdigriden för idag:)

img_1265 (MMS)

Färdigriden för idag:)


Ridbyxor

Mina topp 3 favoritridbyxor av de jag har är
Nr 1. Animo
De är så bekväma och de har ingen kardborre nere vid foten så man slipper att det knölar sig innanför ridstövlarna vilket det gör annars när man är kort. Älskar färgen och materialet, de är perfekta helt enkelt.
Nr 2. Equiline
Dessa är jättesnygga och väldigt bekväma, enda minuset är att de har kardborre nere vid foten.


Loggan på benet är liten och diskret men snygg, inte för att den syns så bra på denna bilden


Nr 3. JW
De är väldigt bekväma även om de inte är lika mjuka som Animo. Lite för höga i midjan för min smak+ att det har kardborre nere vid foten. Annars väldigt prisvärda.
Rida på ridbana

Det är fortfarande mycket snö i paddocken hos oss. Kommer nog dröja innan det går att rida där. Är det någon av er som rider ute på eran ridbana ännu?


JIN+Soft up

Har bestämt mig för att köpa turkosa JIN sporrar, de kommer antagligen inte att matcha mina Soft up stigbyglar perfekt men det finns det ingen färg som gör, de blå JIN sporrarna är alldeles för mörka, de är betydligt mörkare i verkligheten. Eller kanske de guldfärgade skulle vara snyggt eller silver? Vad tycker ni?
Det skulle vara sjukt snyggt med den här Manfredi kavajen tillTill stallet

Nu ska jag strax iväg till stallet, ska hjälpa mamma lite också stackarn har både lunginflammation och halsfluss:(
Är lite sugen på att mäta Celebrity han har vuxit mycket sedan denna bilden togs, han kanske är runt 163-164 nu så jag tror fortfarande att han hamnar på runt 170 som fullvuxen. Den 31 maj är han 2 år, tiden går fort!

Grattis Victoria!

Känns extra kul att Victoria Wallenstam vann då jag jobbat hos dem och Copy vet jag ju precis vem det är!Superkul!
Grattis!

I want it bad

Lite blandat som jag ska köpa nu i vår
Antares hjälm


Nolita jeansjacka, hoppas jag får den i födelsedagspresent;)


Met jeans med bling på

Holsteiner tillbehör

På www.von-roenne.com finns detta. Mer finns såklart på http://shop.holsteiner-verband.de
Skrittäcke 145 euro


Luva ca 50 euroSchabrak ca 90 euro

Copycat

Koala var först...

Esperado


Koala


Euro-star vår/sommar 2011

Lite från Euro-stars senaste kollektionMelodifestivalen!

Jag hoppas Danny eller Eric Saade vinner, vemsomhelst bara inte Varga eller Moniker då ska jag aldrig mer se melodifestivalen haha.
Ska ni se eländet ikväll?Vem tycker ni ska vinna?

alltid lika snyggt när hästen vilar på ett ben på en uppställd bild;)

Svar

Fick en fråga av en läsare:

Fia om Fällningstider:
Hur funkar sadeln tycker du, nu när du haft den ett tag? Har också problem att hitta en sadel till min häst som puttar bak alla sadlar jag provat. Hon har lång rygg men rör bogbladen mycket bakåt vilket gör att det inte blir så mycket plats kvar...jämfört med Amerigo DJ tex?
Svar: Exakt samma problem hade jag. Prestige sadlarna är dessutom rätt långa så det blev ingen bra kombination. Orianda hade aldrig något problem med Arezzon men jag störde mig på att den åkte bakåt och har man en stor häst så vill man ju gärna "vara med" i hoppningen och inte sitta långt bak.
Sedan var det ett himla strul med omvärmningen av sadeln först värmde jag om den då den hade blivit för smal men sedan när jag hade värmt om den så blev den för vid. Allt enligt sadelutprovarens råd och hennes mått.
Jag gillade Amerigo DJ den gav bra stöd osv men jag kände att jag ville kolla upp ytterligare ett märke innan jag bestämde mig, så jag kollade upp Bruno Delgrange sadlarna och såg att de var rätt korta, en sadel ska se liten ut tycker jag. Jag visste att en BD sadel skulle passa eftersom sadlarna kan byggas om så mycket. Jag tycker min BD sadel är mindre hal än min Prestige och den ger bättre stöd. Nu har jag inte ridit i den mer än max 10 gånger men den har inte åkt bak när jag har klättrat i skogen osv, det gjorde min Prestige.
Cavallo vår/sommar 2011

Några utvalda produkter från Cavallos senaste kollektionSvar

Fick en fråga från en läsare
Ylva  om Mina schabrak:
Hej!
Vart kan man köpa de "Belgiska" Lamicell schabraket?
MVH

Svar: Dessa schabrak köpte jag 2008 och redan då hade de funnits ett tag så de finns tyvärr inte att köpa längre. Jag passade på att köpa 3 stycken eftersom jag tyckte det var roligt att ha då de var så ovanliga i Sverige, de användes av det Belgiska landslaget och såldes aldrig i Sverige vad jag vet, jag sålde dom men jag vet ingen butik som gjorde det. Jos Lansink och Dirk Demeersman mfl tävlade med dessa schabrak.
Lami-cell gav senare ut ett liknande schabrak som finns här  
www.cavaleurope.com ,maila och fråga om det finns kvar om du är intresserad.
Senare modellen:


 
2 av mina

de fanns även i vinrött och vita dressyrschabrakJag har även ett täcke i samma kollektion

Min favorit av dessa 2 pannband är spektra...

img_1259 (MMS)

Min favorit av dessa 2 pannband är spektra eller rainbow som det heter. Tyvärr har det vit/blå/ röda tappat 2 stenar:(


Häftig

Häftig teckning den här valacken har e:Numero Uno-Wisconsin, den står i HollandSverige VS utomlands

Det verkar som att allt fler shoppar till sig och sina hästar utomlands. Detta är förstås på både gott och ont. Därför tänkte jag sätta + och - för att shoppa i Sverige VS utomlands. Jag har handlat från Sverige, Tyskland, Holland, Frankrike, Belgien, USA, Italien och England.
Detta är vad jag tycker enligt mina erfarenheter.

Utomlands
+ Ofast bättre priser framförallt på kavajer, täcken, träns osv.
+ Snabb leverans

- Språket, framförallt vissa franska butiker är dåliga på engelska.
-  Kan bli jobbigt och dyrt att skicka tillbaks en vara
- Kan vara svårt att "kolla upp" affären genom att höra med andra

Sverige
+ Lättare att lösa ev problem och felleveranser
+ Behöver inte betala i förskott

- Tyvärr ofta sega leveranser och dålig kommunikation
- Lite högre priser

Brukar ni handla mest i Sverige eller utomlands?

Söt bild


Här har hon fått syn på ett läskigt rör som ligger på gräsmattan därav "arab" näsborrarna:)
Utrustning

Efter förbudet mot att använda nosrem+hävstångsbett på Islandshästtävlingar så funderar man ju lite om det kommer komma något liknande förbud inom andra discipliner. Själv är jag mer inne på att kontrollen av utrustningen skall bli bättre, att utrustningen passar hästen och att den används korrekt.  Nu undrar jag, finns det någon utrustning som du skulle vilja blev förbjuden inom dressyren och hoppningen?Vad och varför?


Ett steg närmare

Nu har vi äntligen skickat in designen som nu ska sättas in i webshopen, detta bör inte ta mer än en vecka tycker jag. Sedan tar det väl några dagar att sätta priser och lägga in alla produkter i webshopen. Ibörjan kommer vi ha ett ganska begränsat utbud och koncentrera oss på utrustning till hästen då det är våran nisch. Utbudet kommer såklart att utökas allt eftersom men i vår butik vill vi att det ska finnas varor i begränsad upplaga. Vissa schabrak kommer vi tillexempel bara att köpa in en gång och vi satsar på att hela tiden köpa in nytt istället för att sälja samma modeller om och om igen, självklart kommer vi att köpa in ett stort lager av de produkter vi tror kommer att sälja bra, som tillexempel Scapa, Dyon osv.
Jag ser fram emot när vi öppnar!Jättekul att så många är nyfikna på Tophorse.

Fällningstider


Just nu fäller alla hästarna mycket, det om något är ett bra vårtecken. Orianda brukar börja fälla redan i januari, det gjorde hon även detta året. Jag brukar inte märka av att hon fäller så mycket, mer än att hon blir lite mer känslig i huden och sådär. Fäller era hästar också nu?
Vita hår överallt just nu:

Celebrity i skymningen igår

img_1241 (MMS)

Celebrity i skymningen igår


Det snöar

Det var inte vad jag hade tänkt, såg ut som det skulle regna på vädret?Suck, mars är en lurig månad man vet aldrig riktigt hur vädret ska bli. Nu ska jag iväg, hörs sen!
Är lite avis på syrrans Animo byxor som ho...

img_1252 (MMS)

Är lite avis på syrrans Animo byxor som hon köpte på mässan


Har precis ridit på en pigg Orianda:)

img_1249 (MMS)

Har precis ridit på en pigg Orianda:)


Animo Nuevo

Dessa ridbyxor är jättefina tycker jag, det är en Limited Edition och kostar ca 350 euro så i Sverige borde de kosta över 3 500 kr.
Bättre bilder:

Säljes

Har lite ny utrustning som jag ska sälja. Kontakta mig vid intresse manhattan2006@yahoo.se
Dyon Working collection träns strl full färg brun. Strl cob färg svart och brun. Pris 1050 kr styck


Dyon schabrak strl full allround färg marinblå pris 450 kr


Scapa Sports schabrak med blingstenar på loggan och glittertrådar på passpoalen strl full allround färg marinblå pris 600 krBestämt mig

Jag har nu haft några dagar att tänka lite och jag har bestämt mig för att blogga ungefär likadant som jag gör nu men jag kommer tyvärr inte att kunna svara på alla frågor i fortsättningen, hoppas att ni kan ha förståelse för detta.


Bloggpaus?

Funderar på att ta en bloggpaus, mest pågrund av att jag känner att bloggen tar mycket tid då jag försöker ta hyffsade bilder och skriva intressanta inlägg plus att jag har inte en chans att hinna svara på alla frågor och känner mig stressad och får dåligt samvete pågrund av det. Sedan så funderar jag på att göra om min blogg så att den handlar mer om mig och hästarna än utrustning.
På återseende!

Underbart väder!

Så jag passade självklart på att rida nu när mitt ben känns bättre:)


spänner sadelgjorden

Trött på att rida ut


Det går inte att rida i paddocken ännu men skulle det bara regna någon dag så skulle nog det mesta smälta bort. Jag brukar inte rida ut så ofta annars men just nu går det som sagt bara att rida ut och det blir lite trist i längden, jag vill ju kunna göra annat än att skritta rakt fram. Underlaget tillåter inte annat än skritt. Men det är alltid roligt att rida förstås och ha sällskap när man rider ute vilket jag alltid har.
Ett ridhus skulle inte vara fel att ha hemma på gården;)ful min han gör här men här ser man hur bred rygg och framförallt bakdel Celeb har, rätt krallig;) Är så nyfiken på hur han kommer se ut som fullvuxen.

Ökända hingstar

Efter en liten diskussion med en annan bloggare så fick jag inspiration till det här inlägget. Nämligen om hingstar som är ökända för att lämna knepiga avkommor. Knepiga som i skarpa, nerviga, elaka ja vad det än är som inte är i positiv bemärkelse.
Jag har många gånger hört att hingsten D-day sägs lämna knepiga avkommor, vissa till och med knappt ridbara.
Även Briar sägs lämna många avkommor med nerv, sådan far sådan dotter/son, Briar är inte helt lätt själv vad jag förstått det som.
Landlord är en annan som sägs ge kapabla men knepiga avkommor, själv har jag bara ridit en avkomma e Landlord och den var snäll men väldigt stark och het.
Hingsten Farn sägs nedärva mycket nerv om han linjeavlas på mycket, Orianda har Farn 3 gånger i sin stamtavla så det verkar som att det stämmer;)
Även Nimmerdor kan bli för mycket av det goda om han finns för många gånger i stamtavlan.
Cardento har jag hört väldigt både och om antingen är de supersnälla eller rätt skarpa. Jag har bara ridit en Cardento avkomma, den var lite knepig ibland och kunde vara tittig och stanna ut sig.
Heartbreaker är en annan hingst som ska ge svåra hästar även Baloubet du rouet, Clinton, Pilot, Anart, ja det finns en hel del. Kanske därför Cornet Obolensky är som han är, hur tänkte dom när dom korsade Clinton-Heartbreaker? Ren prestation antar jag och ingen tanke alls på temperament. Även Corrado var enligt Franke Sloothaak inte helt lätt att rida. Så alltså har CO även en farfar som kan ha spätt på hans temperament.
Cornet Obolensky är lite obstinat:


Självklart så undrar jag då om någon av er har en avkomma till någon av nämnda hingstar och isåfall hur är den i temperamentet?
Någon annan hingst som ni har hört lämnar svåra hästar?

D-day:

Grimmor med fårskinn

Jag föredrar grimmor med fårskinnsludd på. Vi har runt 6-7 stycken Eskadron grimmor med fårskinn på hemma. De är både snygga och förhindrar skav. Det finns inte så många nylongrimmor att välja på som är i strl X-full så därför har jag fastnat för Eskadron. Det enda negativa med dessa grimmor är att spännena rostar lite= inte så snyggt. Tror dock att de nya modellerna inte rostar i samma utsträckning.
Jag hade tänkt köpa en ny fårskinnsgrimma till Orianda på mässan och jag var ute efter den från Scockemöhle eftersom den finns i X-full och jag tycker de är finare än Eskadrons plus att det är mer fårskinn på dom. Men jag hittade inga:( trodde det skulle finnas flera affärer som skulle sälja dom på mässan faktiskt. Inte ens danska Horse house hade någon sådan grimma, de har väldigt mycket från Schockemöhle.
Kavalcade är ett annat märke som har ännu mer fårskinn på, även den undre remmen har fårskinn. Priset är ungefär detsamma som Schockemöhles dvs runt 500 kr. Tyvärr finns den inte i X-full.
Kavalcade:
Schockemöhle:

Pysseldag

Var uppe i stallet innan och pysslade lite med Orianda. Tvättade svansen, ryktade, klippte manen osv. Det var uppskattat:)
En annan lite konstig sak är att i min nya Kingsland väst den jag har på bilden så är det mycket mer fyllning i än i min förra Kingsland väst, lite skumt men jag klagar inte för den håller mig varm:) 
Sedan lyckades jag få en rolig bild på Mullvad när han klättrade i träd, precis när jag skulle ta en bild så hoppade han haha
Hoppas ni också har haft en trevlig eftermiddag/kväll

Säljes

Säljer ett helt nytt Scapa schabrak strl full allround. Modell Globe 2010. Färg mörkgrå med strasstenar på och glitter passpoal. Pris 550 kr hör av dig vid intresse manhattan2006@yahoo.se

Bruksprovet

Har kikat lite på de hingstar som är med i årets bruksprov, tyckte ingen såg så wow ut på de uppställda bilderna. Den som enligt mig såg finast ut är den här:
Chaccomino e: Chacco Blue- Ramino


Vilken  tycker ni ser finast ut?

Var är våren??

Alla tidningar skriver om någon värme som ska komma men när??Idag har det till och med snöat lite. Minusgrader är det också. Hade faktiskt trott att det skulle bli en tidig vår med tanke på att vintern började så tidigt. Förra året var det mer snö men vintern kom också ganska sent och varade länge, den sista snön försvann någon gång i april. Såhär såg det ut i paddocken den 30 mars förra åretLami-cell Sport

Somriga schabrak tycker jag:)

Vatten är gott tycker flodhästen Celeb;)

img_1236 (MMS)

Vatten är gott tycker flodhästen Celeb;)


News

från Scapa och Lami-cell

De här tapeterna ska jag ha på en vägg i m...

img_0303 (MMS)

De här tapeterna ska jag ha på en vägg i matsalen, lite längre fram, längtar!


Blogg.se krånglar och inget fungerar som d...

img_1213 (MMS)

Blogg.se krånglar och inget fungerar som det ska, tog den här bilden på Celebrity häromdagen, han har verkligen superbred rygg och bakdel ser ut som en ardenner nästan haha syns inte så bra på bilden men han har en jäkla bakdel som han tränar genom att galoppera upp och nerför backarna i hagen;)


Pretty in pink


Grått väder


Orianda har fått vila sedan i lördags för jag har haft ont i benet de senaste dagarna, antar att det beror på att jag gått så mycket i trappor, blir trött när det går bakåt istället för framåt. Men en positiv sak är att det verkar som att det ska bli varmare nu, får hoppas den sista snön regnar bort nu också. Mars är en bra månad, allt går åt rätt håll med vädret + att jag fyller år. Jessica köpte present till mig på mässan, är så nyfiken på vad det kan vara:)

RSS 2.0