Who will be the lucky one?

Om några år har jag tänkt betäcka mitt sto med någon riktigt fin hingst. Jag har hittat en del heta kandidater som jag bara inte kan välja mellan. och nej det finns inte alls någon gemensam nämnare bland dessa hingstar haha...vill avla fram i stort sett en kopia av min häst så det får bli en hingst som är så lik henne som möjligt. En rejäl skimmel med stor hoppkapacitet, med bra temperament då min häst har lite för mycket i skallen ibland. Bra gångarter och exteriör då min häst även har detta så vill jag förstärka det och bibehålla detta!
Detta är några av mina absoluta favorithingstar:

Dobel´s Cento e: Capitol I- Caletto II, han kommer från en riktig golden cross med andra ord:)
Lite info om honom och avkommor:

En legend på tävlingsbanan

Dobel’s Cento var med och vann Olympiskt Guld. Han var med i teamet som blev ”European Champion” och ”Wolrd Cup Champion”. Han vann själv Grand Prix i Aachen och Calgary. En enastående karriär som inbringade över 1 miljon € i prispengar.

Avkommorna blir lika bra

Hans avkommor börjar redan närma sig 1 miljon i prispengar. Varje år finns det en hel armada av avkommor till Dobel’s Cento vid German young horses Championship. 32 av dem är redan etablerade på 1.50 nivå. Hästar som Controll/Otto Becker, Kaprice de Faible/Christian Hess och Cinquecento och Tobias Bachl. Dobel’s Cento är redan fader till 14 st  s.k. ”Approved Sons” vilket är helt enastående…

en liten filmsnutt:



Nästa hingst är Indorado e: Corrado I- Ahorn

Indorado was successful in international jumping competitions with J. Vrieling and has had good performances such as: 3rd in Den Bosch; 1st in Royan in the barriere-jumping; 5th in the Grand Prix in Lugano; 6th in the Derby in Bern and the best horse of the competition; 8th in the Grand Prix in Leisele; 4th in the Grand Prix in Roggel; and 6th in the Grand Prix in Royan. Indorado belongs to the best jumper sires of his generation. He is known for producing big, long lined horses with an unlimited scope.
Hittade tyvärr ingen film där han hoppar har det hemma men inte på datorn får bli en från en hingstvisning:


Nästa är Cavalor Cumano e: Cassini I-Landgraf I
Som dom flesta vet så har han vunnit bla VM med ryttaren Jos Lansink. Detta är verkligen en drömhingst, tyvärr har han riktigt dålig sperma så det är väldigt svårt att få dräktigt med honom.



Sist men absolut inte minst är då Calido I e: Cantus-Coriander
Calido I räknas idag som en av världens främsta hoppförärvare.Efter att ha vunnit hoppdelen med 140 i index vid sitt bruksprov, tävlades Calido I mkt framgångsrikt,han vann-96 bla finalkvalet till Bundeschampionatet och tävlade därefter
med flertalet segrar och placeringar i 1,45.
Under 2008 hade Calido närmare 300 tävlande avkommor i svår hoppning och drygt 20-talet i dressyr. Calido I nedärver sin mycket goda hoppförmåga,men hans avkommor får även goda gångarter.Han tillför storlek och modern högställd typ.Vidare är Calido I känd för att nedärva hög ridbarhet och gott temperament.Capitol blod har har fallit mycket väl ut i Holstein.Med sin säkra förärvning kan Calido med fördel användas till unga och oprövade kvalitets ston.Calido I passar till de flesta typer av ston för målmedveten sportavel av hopphästar.

Hittade tyvärr ingen film på honom så det får bli en bild


Förresten för er avelsintresserade så finns det ett roligt avelsverktyg på den holländska sidan paardenfokken.nl, där du kan ta ditt sto och välja en hingst i deras databas och vips så får du fram stamtavlan för ditt blivande föl, tycker det är bra när man vill se ev linje eller inavels % kika här: http://www.paardenfokken.nl/virtualpedigree.php

Kommentarer
Postat av: IA

SV: Ja, det är riktigt snyggt. Jag kan ordna en bild och lägga upp den imorgon :)

2009-09-12 @ 20:24:22
URL: http://missia.blogg.se/
Postat av: IA

SV: Ingen orsak. Hoppas du får en trevlig dag :)

2009-09-14 @ 12:56:57
URL: http://missia.blogg.se/
Postat av: Emmy

Jag skulle ha valt Calido, han är såå fin! :)

2009-09-20 @ 18:00:17
URL: http://emmyhs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0