Gårdagen

var riktigt trevlig Började med att rida ett markarbetespass med lite bommar, det gick bra. Det enda som inte är bra är att min sadel inte kommit än och jag har märkt att sadeln jag har så länge ligger sämre än jag trodde vilket inte är bra, får väl rida barbacka eller något, måste ringa imorgon och höra när sadeln kommer egentligen.


Sedan på kvällen åkte jag in till stan för att se Michael Jacksons This is it. Den var jättebra, säger bara FAN att han dog han var värd så mycket mer konserten hade blivit fantastisk. Klarade mig igenom största delen av filmen utan att gråta men sedan när Michael prata om naturen och djur vad det betydde för honom och han sjöng Earth song då brast det för mig, tur att jag hade näsdukar med mig:(
Michael kommer aldrig vara död för mig han kommer alltid leva kvar, som han själv sa It´s all for love...


Hoppas ni får en trevlig fredagkväll, nu ska jag ut till stallet.


Holsteiner Verband

För er som har en Holsteiner så vill jag tipsa om Holsteiner Verbands egna shop med allt möjligt. Superfina schabrak och täcken, böcker, kläder ja allt möjligt med deras logga. Dom har helt klart den bästa shopen mycket bättre än tex ASVH och KWPN. Det fungerar dessutom smidigt att beställa därifrån och tog inte lång tid.
Exempel på deras produkter:









Äntligen ny design

Ny design och header på bloggen, vad tycks? Blev jättenöjd tack så mycket igen till min kära pojkvän som gjort designen:)

Veckans fynd!

Denna veckas fynd är ett träns från Dyon Hunter collection. pris 1295 kr Ord. pris 2590 kr. Du hittar det på www.ryttarstugan.se



Utan eller med hjälm

Ja det är en evig fråga. Det dyker ju upp debatter om ridhjälmens användande då och då. Varför väljer en del ryttare att rida utan hjälm? Varför är det nästan bara elitryttare som rider utan?
Undrar om någon har ett vettgt svar på detta.
Varför en del ryttare väljer att rida utan hjälm har jag svårt att förstå, jag menar oavsett om du är nybörjare eller jobbar med hästar på heltid så finns det ingen försäkran om att du aldrig kommer ramla av.
Elitryttarna flyger ju av som vantar och bryter ben, fötter och allt möjligt. Nu senast var det John Whitaker som bröt foten.
Tex Meredith Michaels Beerbaum har brutit benet en gång i tiden men hon rider fortfarande utan hjälm på hemmaplan. Varför är det någon sorts töntstämpel på att bära hjälm? Skulle dom andra ryttarna skratta åt henne om hon alltid red med hjälm på famridningen? Är det ett sätt att passa in? Eller är det så att ryttare som rider 8-10 hästar om dagen blir så hemmablinda för att dom har det som jobb att dom inte ens tänker på det?
Jag har svårt att tro att tex motorcross åkare åker utan hjälm på träning för att sedan ha den på tävling?
En vän till mig jobbade i Tyskland och där var hon den enda som red med hjälm, där var hon också med om en olycka där hon red en häst som reste sig och gick över hon fick hästen över sig, hon hade tur att som endast bröt sittbenet, sadeln som låg på hästen blev helt platt!

Olyckor händer dagligen och det finns många ryttare som inte skulle levt idag om dom inte hade haft hjälm på sig.
Är inte ute efter att kritisera er som rider utan hjälm utan att skapa förståelse om varför.
Vet flera vettiga personer som väljer att rida utan hjälm, är det bara jag som tycker det känns lite old fashion att rida utan hjälm också förr så gjorde man ju inte det då red gubbarna runt med keps på huvudet.
Det känns som att om jag skulle rida utan hjälm skulle folk undra varför och förmodligen tycka att jag var blåst men det är igen som ifrågasätter varför någon som tävlar 150 gör det? När är man tillräckligt "duktig" för att rida utan hjälm, vid vilken nivå blir det accepterat? Varför känns det wannabe om en nybörjare rider utan hjälm men inte ett proffs? Vad tycker ni?
Helena Lundbäck:


Ludger Beerbaum:

Cavallos vinter kollektion

Kikade lite på Pikeurs vinterkollektion också men tyckte inte att den var så rolig tråkiga färger.
Här kommer iaf delar av Cavallos vinterkollektion:









Besöksrekord

Igår hade jag besöksrekord på bloggen, kul:)
Ska dessutom låta min blogg få genomgå en makeover iveckan ska fixa en snygg header och lite annat, tur att man har en snäll pojkvän som har photoshop och vill hjälpa till:)
Idag var id kontrollanten ute och chippade Celebrity, han var duktig känns bara så elakt dom gillar det ju inte precis. Hon tyckte han var rejäl men det är han ju också. Ska mäta honom till helgen då är han 5 månader.
Gillar verkligen dom  här bilderna på Michael Jackson och hästarna, känns fridfulla:



Förresten någon mer som ska se hans film This is it? Jag ska se den på torsdag, kommer bli sorgligt men jag bara måste han har varit min idol i 17 år nu.

Nyheter från HG

Herve Godignon har kommit med lite nyheter igen.
Limited Edition schabrak det kostar 899 kr :




Mysig dunjacka Quinar kostar 2 443 kr:



En dag i stan

Idag har det verkligen varit ett riktigt höstväder så jag passade på att åka in till stan. Köpte bara kläder till mig själv, finns ju tyvärr inga bra hästaffärer i Göteborg och det finns INGEN i centrum, det är helt sjukt jag stör mig jämt på det. Min dröm är defintivt att ha en egen ridsportaffär i centrala Göteborg, inte på Backaplan eller Sisjön eller något annat tråkigt nej i Nordstan ska det vara.
Har hursomhelst beställt Dyon chapsen nu, köper dom från Belgien kommer om ca 2 veckor, seg väntan men men fick dom till ett bättre pris än i Sverige så jag ska inte klaga.
Annars går jag mest och väntar på att dom ska ringa från Myone och säga att sadeln har kommit blir snart galen av väntan, har väntat i snart 2 månader.
Hoppas ni haft en trevlig och inte alltför tråkig söndag:)
bild från igår:

Tips

Om du gillar Dyon träns så finns det en fransk sida som har bättre priser än i Sverige. Priserna skiljer mellan 3-800 kr på ett träns. Kika här:
http://www.equi-services.fr/product_info.php?manufacturers_id=122&products_id=2230

Nytt från Pariani

Pariani har nu kommit med lite nytt som tex dessa snygga skydd i läder och carbon:


Och ny design på schabraken:


Nosgrimmor del 1

Har länge funderat över Dyons nosgrimma med kedja på, såg den första gången 2008. Undrar lite vad syftet är? ska det bli skarpare eller vad är grejen? Tycker det ser fruktansvärt obekvämt ut, tänk dom som gillar att dra åt snokremmen på sina hästar och köper en sån här... stackars häst säger jag bara..



Trevlig dag

Idag var en nära vän till mig här det var ett bra tag sedan hon var här. Tyvärr har hon brutit sittbenet i en ridolycka i Tyskland så någon ridning blev det inte idag. Men jag kanske kommer rida hennes fina häst någon dag i veckan eller nästa vecka vore kul:)
En spännande förfrågan har jag fått också hoppas att det blir något av det, berättar mer om det ifall det blir av.
Fick även fler bilder mailade av en annan fotograf




Bilder från tävling

Var en tjej som mailade bilder som hon tagit när jag var iväg och tävlade senast. Tack så hemskt mycket Andrea:)




Provsadel

Provade en sadel hemma och red med igår. Tyckte den såg ut att ligga hyffsat bra, tycker det är svårt att säga men förhoppningsvis funkar den att rida i en vecka iaf.  Den ser kanske ut att ligga lite i bakvikt men vet inte om det beror på att den är något för smal eller bommen för svängd, skulle vara bra att gå en sadelutprovningskurs känner jag;)
Ignorera att schabraket åkt ner

Såld

Ja igår blev sadeln såld. En snabb och bra affär. Lyckades också sälja dom tillhörande stiglädrena. Nu står jag visserligen utan men förhoppningsvis så passar någon annan sadel hemma någorlunda ok, min nya bör ju komma om en vecka.
Nu ska jag ut och rida skriver mer sen. Hoppas ni får en bra dag!

Söndag

Imorgon ska jag lämna ut min sadel på prov till en spekulant som ska ha den ett dygn,hoppas hoppas att han köper den. Jag står iförsej utan sadel tills min nya kommer den skulle komma i slutet av Oktober så den borde komma närsomhelst. Får väl prova någon av dom andra sadlarna här hemma sålänge. Idag var det longering som stod på shemat , hon har blivit jäkla bra på kommandon tycker det är viktigt att hästen kan det när man longerar. Halt är det enda som hon inte riktigt förstår haha hon gillar inte att stå stilla, men ska fortsätta att träna på det.
Släppte henne en stud i rasthagen efteråt:


Nya Tretorn

Ja dom beräknas finnas i butikerna till årsskiftet. Den nya modellen heter Falsterbo. Själv tycker jag inte att dom är fina och kommer inte köpa dom, man kan ju bara hoppas at dom har bättre kvalité än den förra modellen. Priset är 5 499 kr. Såhär ser dom ut:

Otursår?

2009 har varit det värsta året någonsin för mig, otroligt mycket sorg...och nu har ytterligare en sak hänt, fast det har pågått ett längre tag nu men nu är det definitivt.. något som jag aldrig trodde skulle hända. Jag försöker hålla mig uppe men idag har inte varit någon rolig dag, försöker vara stark men detta kommer påverka mitt och andras liv enormt mycket önskar bara det aldrig hade blivit såhär:( Tyvärr vill jag inte gå in på detaljer eftersom det är så privat men jag säger så här.. lita aldrig på någon..  blod är inte alltid tjockare än vatten...

Min häst idag:


Tur att man har djuren..bästa som finns

Veckans fynd!

Horsewares absolut snyggaste täcke finns nu på rea 370 gram tjockt för 2122 kr. Ord. pris 2829 kr. Du hittar det på http://hepshop.e-butiken.se/


Ny häst?

Vi kanske ska köpa en hingst till att ha som sällskap till Celebrity eftersom vi bara har ston, han ska ju snart vänjas av och då måste han givetvis ha sällskap. Vi ska ju som sagt behålla Celebrity har vi bestämt, för han är så jäkla fin att det är inte värt att släppa honom, får bli min framtida tävlingshäst helt enkelt:) eller om han visar sig vara ett hingstämne, vilket jag tycker att han är hittills men får se hur han utvecklas så kanske man säljer honom om några år.


Chaps

Idag var jag inne i stan för att prova chaps. Tyvärr fanns inte den modellen av Dyon shortchaps som jag skulle ha utan jag provade en annan som hette Comfort. Någon som har Dyon shortchaps? Tänkte fråga om storlekarna är samma i dom olika modellerna, någon som vet?
Dom här är det jag ska köpa, modellen heter Original:


Skyldig...

Ja det är min häst idag. Igår var jag inte hemma så min syster skulle ta in henne, då lyckades hon göra så att min syster bröt 3 naglar, så det började blöda, det gjorde svinont. Hon bara drog iväg blev väl rädd för ingenting som vanligt:S. Sedan imorse när jag inte hade kommit hem än så skulle min mamma ta ut henne men då gick hon inte att få tag på i boxen och var jätteorolig, hon kan bli sådär okontaktbar. Så stackarn fick stå inne till halv ett när jag kom hem så jag fick ta ut och rida henne. Men en sak är bra hon är frisk nu! Hon är sitt vanliga pigga, oberäkneliga jag igen, jag är superglad:)
Red i paddocken idag det blåste mycket hon var spänd och fjantig men ändå duktig:) Blev tyvärr inga ridbilder eftersom ingen var hemma men tog några i stallgången.



Förresten så behöver jag ett par nya handksar att ha i stallet, använder mina Roeckl handskar nu men dom blir så slitna av stalljobb, tips på några som håller en stund iaf?

Roeckl, inte dem optimala stallhandskarna direkt...

Nytt blod

Ingen har väl missat att det går dåligt för Flyinge och att deras VD har fått avgå. Tycker det är tråkigt, Flyinge är ju ändå kultur och något som jag tycker är viktigt att bevara. Flyinge skulle givetvis behöva mer intressanta hingstar, jag har därför för skojs skull tänkt att lista några hingstar som jag tycker att Flyinge borde leasa som inte finns tillgängliga i Sverige. Sedan undrar jag givetvis vilken hingst ni skulle vilja ha hit och om ni skulle använda någon av nedanstående hingstar:

Börjar med Guidam e: Quidam de revel. Guidam är bla far till Ninja la Silla.
Här står det väldigt mycket om honom: http://www.knightfieldstud.com/s_guidam.html


Dobel´s Cento e: Capitol I. Han finns visserligen tillgänglig men det skulle bli bättre villkor om Flyinge kunde ha honom där. Här står det mer om honom: http://www.superiorequinesires.com/stallions/dobelscento.shtml


Champion du Lys e: Laiken. Ludger Beerbaums fina hingst. Mycket nytt blod för sveriges del. http://www.superiorequinesires.com/stallions/championdulys.shtml


Indorado e: Corrado. http://www.keros.be/en/stallions/hengstfiche.php?keros_id=137


Goodtimes e: Nimmerdor. Han används mycket i USA, han ger multitalanger. http://www.vdlstud.nl/frameset/frameset.asp?taal_id=2


Cruising e: Sea Crest. Irländsk hingst med många avkommor på högsta nivå. http://www.keros.be/en/stallions/hengstfiche.php?keros_id=246


Carnute e: Oberon du Moulin. Thomas Velins fina franska hingst. http://www.keros.be/en/stallions/hengstfiche.php?keros_id=180


Finns en hel del fina hingstar, sedan så är det väl så att vissa hingstar skulle bli för dyra för Flyinge att leasa eller så är det så stor efterfrågan på dom i hemlandet så hingsthållarna skulle aldrig släppa iväg dom men man vet aldrig.

Must have!

Idag har varit en bra dag kallt väder men en härlig uteritt på en pigg häst! Fick ett samtal imorse, en som var intresserad av att köpa min sadel som ligger ute på annons, så han ska få ha den på prov ett dygn jag  ska lämna den på onsdag, givetvis lämnar jag inte ut den utan att få pengarna först, passar den inte hans häst så får han lämna tillbaks den. Gillar egentligen inte att lämna ut sadeln på det sättet, just för att den kan ju faktiskt få en skråma eller annat, får skriva ett papper att öppet köp endast gäller om sadeln återlämnas i befintligt skick.

Men nu till något annat, har en del saker som jag är sugen på att inhandla, frågan är vad jag ska börja med.
Detta vill jag ha just nu:
Dyon chaps:


Dyon repnosgrimma:


Dyon träns med ofodrad nosgrimma:


Antares luva+matchande schabrak:



Veckans fynd!

Denna vecka är det en Pikeur jacka för 109 euro ord. priset är 189 euro. Du hittar den på
www.reitmoden-shop.de


Uteritt

Idag har jag ridit ut en sväng, var fint väder och hästen var pigg! men som sagt så är det fortfarande bara skritt som gäller men det känns bra att hon inte är så allmänpåverkad längre, får hoppas att infektionen är över nu:)
Undviker att rida i skogen såhär års för jag är så rädd för älglöss, ni vet dom små krypen som ser ut som små äckliga krabbor eller något? Hästarna blir riktigt irriterade av dom, min häst hade en sån på sig en gång i boxen så hon sparkade bakut rätt upp i taket hela tiden, hästarna kan bli helt galna av dom. men jag har sådan otur så trots att jag inte red i skogen så kom det en i manen men den hann jag ta bort fort, usch obehagliga dom är så svåra att få bort också.




Sedan så fick vi kattungar för någon vecka sedan, så söta, bara en har öppnat ögonen än så länge:)


Hoppas ni får en trevlig fredagskväll:)


Vill ha ett ridhus

Ja det känner jag nu när det är höst. Det är en stor nackdel när man har egen gård att oftast har man inte tillgång till ridhus utan måste åka iväg för att kunna träna på vintern. Det finns inte riktigt någon plats att bygga det på här för det är inte platt där vi bor. Ska dessutom börja rida i ett annat ridhus har jag tänkt då jag vill kunna betala per gång istället för en hel månad. Ni som har egen gård har ni ridhus eller saltar ni ridbanan? Som tur är så är det inte så ofta snö längre men det är ju ändå lite problematiskt ibland.

Bett

Tänkte tipsa om en affär som säljer mycket bett, nämligen www.sellerie-al.com
Själv har jag provat många olika bett för att äntligen hitta ett som passar i hoppningen, det är ett Nathebett, nämligen det såkallade Flippanbettet, det kostar ca 2600 kr. Kan varmt rekommendera det till hästar som blir starka men som lätt krullar ihop sig på lite skarpare bett som tex Pelham. Jag gillar verkligen Nathe betten har testat andra modeller också, tycker det är snälla bett och hittills bra kvalité. Är sugen på att prova ett vanligt rakt Nathebett att rida på i markarbetet.
Flippanbettet:



Annars vid markarbete rider jag på ett mylerbett, detta bett tycker jag passar hästar som gärna kan bli lite tunga i handen, eftersom detta bett är femdelat så blir det väldigt rörligt i munnen och hästen upplevs inte så stark.
Myler:


Vad rider du på för bett, och varför?

Äntligen

lite bilder, eller ja det blev inte så många är så tråkigt väder, hade varit roligare med sol:)
Skrittade idag igen, hon känns bra men man märker att orken inte finns där, alltså det känns att hon varit sjuk. Pratade med kliniken igår och provsvaren hade kommit tyvärr blev jag inte så mycket klokare av det. Det enda viruset som hon hade antikroppar mot var Rhinovirus men det var inte jättehögt så dom kan inte säga om hon haft det ändå, hennes symptom är inte typiska för det viruset. Men det är bara att börja sätta igång henne och se hur hon känns.



Några träns i sadelkammaren:

Stora stallet:


Hoppas ni haft en bra dag!

Horsewares nya färger

Tycker jag är jättefina, synd att jag har så många täcken redan, älskar att köpa täcken.
Amigo:


Rhino:



Vad tycker ni om dom nya färgerna?

Höstrusk

Usch vilket väder det har varit idag, blev tyvärr inga bilder pågrund av regnet:( skulle ridit också men det gick inte heller så somdet regna och blåste. Hästarna har bara varit ute 4 timmar idag. Imorgon ska jag ringa till kliniken och höra om provsvaren kommit hoppas att dom fått svar då.

                                                         


Tretorn Comfort

Jag skulle vilja ha ett par ridstövlar till som man kan använda lite mer till vardags, funderar på Tretorn Comfort dom är ju jättebilliga nu kostar endast 1500 kr. Men jag undrar om dom har lika dålig kvalité som Advance? Advance tänker jag inte köpa pågrund av alla reklamationer.
Så ni som har comfort är ni nöjda? använder ni dom endast vid ridning? Hur länge har ni haft dom? är dom varma på vintern eller iskalla?

Bloggar mer senare med förhoppningsvis lite höstbilder:)


Tretorn

Tretornstövlarna är sällan på rea men just nu finns dom för 2999:- hos www.ryttarstugan.se Ett flertal butiker har droppat priset på dom vet inte om det beror på att det snart kommer en ny modell som inte är så fin enligt mig, eller om det är pågrund av alla reklamationer, någon som vet?
Passa på!


Liiite skillnad?

Ja det får man allt säga att det är på Zangerseides fölauktion mot Flyinges fattiga auktion.
Jag tänkte ju åkt till Flyinges auktion med vårt föl, men sedan så fick jag höra att det ofta är så dåligt betalt för fölen så då struntade jag i det. Tur var väl det för det var inga bra priser dom fölen såldes för och en del fick ju ta tillbaks fölen för det var skambud. Riktigt sorgligt tycker jag. Varför ska man ens föda upp föl när ingen vill betala för dom? Då är det ändå sveriges finaste föl som finns där. Tänkte iaf dela med mig vilken succé Zangerseides fölauktion var om man jämför:

På Zangersheides fölauktion såldes 58 hoppföl för 5.9 miljoner kronor. Högsta budet blev 34 000 euro och lägsta 3 500 euro. Lisen Bratt Fredricson ropade in ett stoföl.

Auktionen hölls två kvällar under Unghäst-VM , 25 och 26 september. 60 föl var anmälda, 58 visades. Alla registrerade i Zangersheides stambok.

Toppfölet för 34 000 euro såldes den andra kvällen. Det var ett fuxfärgat hingstföl efter Flipper d´Elle - Carthago Z - Quidam de Revel. Flipper d`Elle är efter Double Espoir - Jalisco B. Den sistnämde är även fadershingst till Quidam de Revel.

Fölet heter Frenchman D.S Z. Mödernet går tillbaka till Sakilly som gett många topphästar och som tillhör stofamilj NL-023.
Näst dyraste fölet såldes också den andra auktiosnkvällen. Det var Paul Schockemöhle som slog till på hingstfölet L´Etoile Z e. L´Arc de Triomphe Z - Quattro B - Acord II. L´Arc de Triomphe Z är efter Landor S - Pilot.

Paul Schockemöhles bud slutade på 20 000 euro.
Lisen Bratt Fredricson slog till på stofölet Nareva vt Willebeke Z e. Nabab de Reve - Diamant de Semilly - Sibersee. Hon bjöd upp till 12 000 euro för den SF-stammade fölet.

Stammarna var mycket varierande. Men en av de mest förekommande fadershingstarna var Quidam de Revel, oavsett led.
Första kvällen låg snittpriset på 9 017 euro. 8 700 för hingstfölen och 9 333 för stofölen.

Andra kvällen var snittpriset 10 357 euro. 10 868 för hingstfölen och 9 278 euro för stofölen.


Här står lite om Flyinges auktion:

AVELSKRÖNIKA: Årets Elitfölauktion nere på Flyinge blev detta andra år den genomfördes, ingen större hit, vare sig det gällde antalet sålda föl eller priser. Fyra fölungar såldes av 28 stycken anmälda!

Endast 4 st föl blev sålda ikväll, pris 25-102.000kr. Trots att det fanns publik på plats så fanns det ingen köpvilja. Detta trots att det fanns riktigt fina föl att bjuda på! Det fanns fölungar som var intressanta både för ögat och med mycket spektakulära stamtavlor. Det fanns fölungar som var resultat av flera generationer framgångsrik avel, som förblev osålda! Många av fölen på auktionen fick inga bud alls! Uppfödarna ville heller inte sälja sina fölungar, till vilket pris som helst. Man avböjde priser på 40-50 000 kronor med förväntningar på att istället få 75- 80 000 kronor.

Om det ska finnas årliga fölauktioner i Sverige, så är det en fråga som hela den svenska uppfödarkåren måste bilda sig en uppfattning i! Ska vi dem här auktionerna eller inte? Vilket pris är uppfödarna under själva uppbyggnadsskedet, beredda att betala för att få en årlig återkommande auktion i framtiden? Kan den svenska uppfödarkåren tänka sig några sura år i början så att auktionen kommer igång och det lossnar lite mer? Eller ska vi ge upp och konstatera att det går ändå inte? Väljer vi att se på vår egen proffession som vinnare eller förlorare? Vad vill vi egentligen med vår inhemska avel? Vilka avlar vi egentligen för?

Tänkvärt är det, det är förmodligen bäst att leta efter köpare utomlands som är beredda att betala för ett fint föl.
Har ni några tankar om detta?


Inget besked

Har inte blivit klokare ännu då provsvaren inte var klara ännu så jag får vänta tills på måndag och ringa igen, lite segt men men. Annars är jag förskyld och önskar bara hästen blir helt frisk

Hej hopp

ber om ursäkt ifall jag inte hunnit svara på alla kommentarer gör det senare idag. Jag håller på att bli sjuk känner jag hoppas det inte är svininfluensan, man vet aldrig! usch...
Igår satt jag upp och red min häst i paddocken för att se hur hon kändes. Hon är betydligt piggare nu och det verkar inte som att hon har lika ont i kroppen... är svårt att säga hur frisk hon är nu ska bara skritta lite i dagarna och se hur hon känns, precis som dom sa på kliniken. Nu är klockan halv nio och jag ska ringa till kliniken och höra om dom fått fram några provsvar så jag kan få reda på om det är något virus hon har haft/har. Uppdaterar senare.
Förresten var det någon anonym som frågade var grejerna från höstnytt inlägget kom ifrån, det fungerar inte att kommentera i det inlägget av någon anledning så jag svarar här att västen finns hos schockemöhle:)

RSS 2.0