Schockemöhle

Kikade lite på Schockemöhles nya kollektion, eller ja den har funnits ett tag, jag tycker inte den känns ett dugg fräsch, loggan påminner mig om någon slags logga för Turtles eller något haha nej men nåt är det,det känns kopierat och gammalt. Eller har jag fel? Inget jag tänker köpa iallfall.



Ny dag, nya tider

Känns lite så, mycket skum känsla nu när ena stallet är helt tomt:S
Men det är så livet är när man håller på med uppfödning. Jag hoppas det blir ett stoföl som tittar ut nu i maj så att vi kan behålla det. Irco Epcot är som sagt dräktig med  Elithingsten Cellestial e:Cantus.
Vad händer idag då, hovslagaren kommer ut och ska sko min häst. Hon är alltid lika rolig när han ska göra det,hon brukar vara allmänt jobbig, inte för att hon är jobbig att sko egentligen utan att hon brukar vara rädd för ingenting och krångla så han brukar vara på gränsen till ett utbrott. Hon är som hon är. Men eftersom han tog 1750 kr för att sko henne sist så kan han gott arbeta lite för den lönen;)
Ska strax ut och rida nu, ska bara plugga lite först.

Farväl

Så idag kom dagen då lastbilen kom för att hämta Billie. Hon var så duktig gick på några sekunder att lasta fast hon bara åkt 3 gånger i sitt liv tidigare. Transporten var full, så hon var sista in. Nya ägaren skickade sms innan att hon var framme och resan gått bra. Hon har åkt en 6 timmars lång resa så hon var hungrig stackarn.
Hursomhelst önskar jag hennes nya ägare lycka till.
Farväl Billie Jean!


Makeover

Det har min blogg fått genomgå idag. Tycker det blev betydligt bättre. Idag har jag ridit ett markarbetespass på morgonen,har nu beslutat att inte köpa Mikmar bettet, min häst trivdes inte med det och blev betydligt starkare med det, kändes som att styra runt Fort Boyard ungefär haha, ni vet fortet som fångarna på fortet var på;)
Imorgon så ska jag till Kungsbacka och tänkte passa på att gå in på Svensk Ridsport och kanske köpa ett bett där. Om jag har otur så har kanske alla ryttare tömt affären efter helgens tävlingar som var där.
Hursomhelst så tänkte jag lista mina bästa respektive sämsta köp 2008:
Bästa
1. GPA Speed air hjälm - så skön känns som man inte har en hjälm på
2. CWD förbygel - Underbar kvalité,sitter perfekt på plats
3. Dyon träns - Äntligen ett snyggt träns med bred nosgrimma,och ett träns som inte var för litet för min häst.
4. Horseware wug täcke - Sitter bra,har hållt längre än något annat täcke hela 2 månader hittills!
5. Kingslandväst - Jättebekväm,mjuk och varm

Sämsta
1. Equilibrium stretch n flex benskydd - Andades EJ! sämsta skydd någonsin, luktade brännt gummi dessutom.

2. Pessoa babypelham - Mesbett,alldeles för stumt,inte värt 900 kr.

3. Domani helskodda ridbyxor - Sitter fult,för låga i midjan,vem vill ha ronny och ragge häng när man rider?

4. Roeckl handskar- Slitna redan efter några gånger
5. Equistro luva - Alldeles för små öron för hästen.

Hur är det för eran del,gjort några bra kap eller riktiga nerköp?


I want

vill ha en ny lädergrimma bara det att nästan inga i bra kvalité finns i strl X-full. Tycker det är konstigt att inte Dyon,HG etc har träns m.m i X-full. CWD har iaf  X-full. När jag startar min ridsportaffär så kommer jag att ha kvalité även för större hästar.
Lägger iaf in några lädergrimmor som jag tycker är riktigt fina.
Dyon:

Prestige:

CWD:Hittade ingen jättebra bild men den är finast av alla.


Vilken gillar du bäst?

Ändrade planer

Istället för att ta hit en valack som sällskap till vår hingst så beslutade vi för att skicka iväg honom på lösdrift med andra hingstar. Han var så duktig när vi skulle lasta. Verkar som han blev ledare över flocken direkt, han är något av ett hingstämne snyggingen;) Störst var han också men jag är inte förvånad han kommer blir stor som färdigvuxen också.
Hursomhelst saknar jag honom redan men får åka och hälsa på honom snart. Då ska vi löshoppa honom  i ridhuset där och filma, längtar redan.


Typiskt

Hämtade ut mitt Mikmarbett idag, och gissa vad när jag öppnade paketet s såg jag att dom skickat fel bett,jag har fått Mikmar kombinationsbettet:/ jag måste ha maximal otur eller något. Men jag valde att prova det idag ändå. Nu har jag börjat tänka om tror jag ska ha denna modellen istället får se efter veckan är slut



Gbg horse show

det börjar närma sig, utbudet ser betydligt bättre ut än förra året, förra årt var katastrof, tror det var det sämsta året någonsin. Alla hade precis samma saker i princip.
Jag ska leta efter detta:
CWD tyglar
CWD skydd
CWD eller Stübben lädergrimma
vinrött Equipe schabrak med matchande luva
grönt Scarpati schabrak
beige Scapa schabrak+luva
sen får jag se vad det finns.

Vad ska ni leta efter??

Fredagkväll

Måste bara visa ett klipp från Sökarna, 90-talets bästa film haha, har ni inte sett denna kultfilm så hyr den imorgon!

Livet är märkligt

Fick nyheter idag som fick mig att fundera,hur olika livet kan se ut för olika personer. Livet är märkligt som sagt.
Billie åker nästa vecka om allt går som det ska. Samtidigt så kommer det hit en valack som ska gå som sällskap till våran hingst, så kan dom busa hela dagarna. Spännande att se hur han ser ut=)
Fick frågan om var jag hyrt Mikmarbettet, jag har hyrt det från Kvalité häst & hund. Har tyvärr inte hunnit hämta ut det än men ska göra det iveckan, himla otur att det är så dåligt väder bara får se hur jag ska göra.


äntligen var denna dag över

har varit en lång dag, vaknade 7 imorse. Åkte sedan till göteborg för att ta X2000 till skövde sedan buss till Skara för att sköta en del ärenden sedan tillbaks med buss till skövde sedan X2000 till Göteborg sedan hem till skene sedan mocka och ta in hästarna sedan äta då  var klockan 20.30.
Nu är klockan alldeles för mycket och jag kommer vara lika upptagen imorgon.




Hoppas ni haft en mindre stressig dag, och att ni inte ramlat i halkan;)

Måndag

måndagar är alltid lika rliga:/ idag har jag mest suttit inne och pluggat. Sitter och skriver mitt examensarbete, en affärsplan där jag ska starta en webshop, så det är lättare sagt än gjort. Idag har vi även vant av hingsten helt, det var livat när han släpptes ihop med den andre såg ut som rena vildhästar:) Tur att hans mamma var så lugn, hon är klok den hästen tyckte det nog var skönt att slippa den lilla ligisten.
Han är söt och busig så det räcker och blir över:)
Capital Blanche H.


I väntans tider

Nu har jag beställt detta Mikmarbett, ska hyra det i en vecka så får jag se om det fungerar  bra så att jag sedan kan köpa det.


Nu har också köpavtalet skickats till Billies köpare, så nu har vi snart bara 5 hästar:/
Nu ska jag strax ut och kvällsfodra.

Gårdsbilder

Idag har jag varit uppe på berget och tagit bilder på gården
Överblick på huset,tvättstugan,carporten, garaget skymtas lite också och ena stallet litegrann:


Överblick över stallen,foderhuset och sadelkammaren:

Stallet:

Huset:  och ja julbelysningen finns kvar hehe


Min häst fastna också på bild, hon har alltid koll på mig och vad jag gör:)


nu ska jag sitta och räkna foderstater, Hoppas ni får en trevlig kväll:)

Pariani

Nu har jag äntligen hittat en återförsäljare till Pariani. Dom har en hel del fina saker. Denna sadelgjorden vill jag ha ska kolla upp vilka storlekar den finns i

Tyckte även det här pannbandet var fint



Godnatt

Idag har jag ridit i det kalla vädret. Sedan var hovslagaren här, alla hästar skötte sig fint även unghästarna. Imorgon ska Billie Jean veterinärbesiktgas, tror det kommer gå bra. Jag har nyss varit iväg och postat massa luvor som kunder har köpt, jag är så trött.
Nu ska jag gå ut och natta hästarna.
                         VDL Kalusha


Hoppas ni haft en trevlig dag. Sov gott:)

Hemskt

Såg nyss på uppdrag granskning om dom spanska gatuhundarna som folk importerar in hej vilt. Fy vad tragiskt att se dessa stackars hundar som får lida bara för att denna Julie vill tjäna pengar på varenda hund:( Dessutom är många av dessa hundar sjuka och kommer sprida dödliga sjukdomar till sverige i framtiden, det är inte frågan om utan NÄR. Bättre att ta hand om en svensk övergiven hund om man vill göra en god gärning. Men nu till något annat.
Idag har jag ridit
Såhär såg sötnosen ut idag



Vilket dilemma

Idag har jag inte gjort så mycket, ridit en stund men eftersom det fortfarande är isbana i paddocken så blev det till att improvisera lite, rida på gårdsplanen är alltid lika kul eller inte:/


Hursomhelst så blev jag idag erbjuden av Lamicell att köpa in lite av deras Elegance kollektion. Vet inte ännu om jag ska göra det. Produkterna är  dom här
http://www.rglamicell.com/DetailEN.aspx?BookNo=502550
http://www.rglamicell.com/DetailEN.aspx?BookNo=301551
http://www.rglamicell.com/DetailEN.aspx?BookNo=401550
http://www.rglamicell.com/DetailEN.aspx?BookNo=290550

Vad säger ni är det något ni skulle vilja köpa?


Lång dag

Idag har jag varit i Göteborg och shoppat lite med min kära vän Jojjo. Vi hittade inte så mycket det var bara crap kvar på rean. Även om jag blev som Jojjo sa besatt av att handla upp mitt presentkort så lyckades jag inte haha var nästan beredd att köpa vad somhelst där ett tag bara jag blev av med det=)
Idag har det varit riktigt dåligt väder dessutom, jag tror västra götaland är det ställe där det regnar mest:S Hästarna fick därför komma in tidigare strax före 16 var dom inne.
Jag har nu hittat en bra bild på Hermes "H" träns. och säg mig visst är det värt 8000 kr?


Snart är det dags

Det är snart bara 1½ månad kvar till Göteborg horse show årets höjdpunkt! Jag har varit där sedan 1991. Jag har inte bestämt så mycket vad jag ska köpa ännu men av utställarna att döma så kommer utbudet vara betydligt bättre i år. Fler utländska utställare är det också. Förr var det alltid mycket bättre mässpriser och man kunde även pruta för skojs skull, om man gör det nu så bara kollar dom på en konstigt och säger nej tycker det är löjligt, jag menar det handlar om småpengar.. haha då går jag bara därifrån, jag lovar om jag hade en affär och ställde ut på mässan hade jag lätt accepterat om någon ville pruta 20 kr.  Så håll ögonen öppna när jag öppnar min affär;)
Tänkte bjuda på lite bilder som jag tog på Falsterbo i somras, längtar tillbaks det var så härligt.fint väder och jättebra shopping







Helg

Så var det helg igen, tiden går så fort.
Idag har jag skrittat en runda i skogen, det var kul jag rider väldigt sällan i skogen då jag inte gillar att rida i lera, vi har alltså inga preparerade vägar i skogen utan det är jord helt enkelt, men idag var det inte så lerigt eftersom kälen i marken  inte lossnat ännu.  Idag har jag funderat över om jag bor i de laglösas land. Grannar som är 12-13 år som kör motorcross varje helg. Idioter som kör rally på industriområdet hela natten så man inte kan sova, sedan på vardagar så jobbar dom på industriområdet och är så högljudda att jag trodde det var någon utanför huset. Känns som världen är full av hänsynslösa människor det börjar bli tröttsamt.
Men nu till något roligare.
Hittade en fin sida med bilder på min hästs morfar. Min häst är e: VDL Kalusha (Hopphingst gått 150, finns nu i USA). Hennes morfar är Aktion, han  var en av dom mest framgångsrika dressyrhingstarna.
Såhär ser Aktion ut:

den fina sidan jag hittade är den här:http://www.budapesthorseshow.com/portal/aktionenglish
Aktion har bland annat 154 Grand Prix segrar

Jag tycker min häst är lik honom speciellt ögonen.



Fina träns

Det finns ju en hel del fina träns detta träns är Designat av ryttaren Eric Navet och är nog det finaste klinkertränset jag sett. Det kostar ca 3000 kr.


Gillar även det här som är Designat av amerikanska hoppryttaren Peter Wylde färgen är väldigt fin, det kostar strax under 2500 kr


Mitt egna favoritträns är mitt Dy´on med bred nosgrimma tog bild på det:




Det absolut läckraste tränset måste ändå vara Hermés "H" träns det kostar ca 8000 kr hittade tyvärr ingen bild på det för det är så ovanligt men det är väldigt fint.

Jaha då har man fått en häst såld

Idag ringde spekulanterna som var här igår och tittade på Billie Jean (e:Aerline H), dom vill köpa henne. Känns lite konstigt när man känt henne sedan dagen hon föddes nu är hon 1 ½ år. men kul ändå att fått sålt en häst så vi kan köpa ett nytt avelssto. Vi har kontakter i Holland så vi kommer antagligen köpa ett sto därifrån, avelsston i Sverige är i stort sett bara gamla ök som säljs tyvärr. Vi letar efter ett sto med mycket god stam,ska minst ha tävlat 130 och vara max 10 år och vara fullt ridbar så hon även kan fortsätta tävlas.
Snön ligger dessvärre kvar och min häst är inte glad, hon är väldigt rädd för snö och har panik, igår när jag lindade hennes ben så hörde hon hur det droppade lite på taket i snön och for runt så jag flög in i väggen slutade med några rejäla blåmärken, mindre skönt med andra ord, hon är härlig min häst varför vara okomplicerad och lätthanterlig när man kan vara helskarp och ha hjärnspöken så det räcker till alla?:)



jag har tänkt köpa nya benskydd nu när säsongen börjar men kan inte bestämma mig om jag ska köpa CWD benskydd med fårskinn, har en förbygel därifrån som jag kan matcha med. Eller om jag ska köpa Prestige T-tech skydd
Hjälp?
CWD:

Prestige:


Vintern är här på riktigt

Det snöar för fullt här. Det är fint men synd att det inte kom på julafton istället.
Jag skrittade lite idag, hästen har vintervila så det händer inte mycket i träningsväg.
Jag är väldigt förkyld och är trött men tänkte jag skulle skriva lite om vilka webshoppar jag tycker är bra, alla har snabb leverans och inget krångel.
Jag handlar bara utomlands på nätet eftersom jag tycker sverige har för dålig servie och leveranstiden är för lång, uppstår det något problem så har jag tyvärr bara negativa erfarenheter. Så om ni bara vill köpa från Sverige å kommer jag göra er besvikna tyvärr.
Den första är www.reitartikel.de dom brukar ha Horseware täcken till jättebra priser köpte tex ett Horseware rhino wug 200 gram för 1000 kr för en månad sedan, leverans inom en vecka.
Sedan min väns affär www.selleridupagne.com en affär i Belgien. Bra priser har köpt flera hundra artiklar därifrån, får bra rabatt etc. Tyvärr är hemsidan tråkig men det är bara att fråga om det är något speciellt man är intresseras av.
Sedan finns det en jättebra affär har dock aldrig handlat där men det finns väldigt fina träns www.doversaddlery.com
www.toprider.se för att dom säljer CWD och är väldigt trevliga.
www.calevo.com är också bra och oftast snabb leverans.
www.schockemoehle.net har i stort sett allt även fast utbudet var betydligt bättre förr, detta året är utbudet betydligt smalare tyvärr.

Sedan bara måste jag lägga in en bild på typ världens snyggaste schabrak som jag bara måste ha Herve Godignon Jump´In schabrak:


Idag kom den..

min gröna GPA speed air hjälm från Tyskland.
Jag är nöjd färgen är rätt ovanlig.



Vilken färg tycker du är finast på speed air hjälmen?

Ridsportaffärer

Eftersom jag vill starta en ridsportaffär så är jag givetvis väldigt intresserad av hur andra affärer ser ut och deras sortiment. Jag har varit i dom flesta ridsportaffärer i mellansverige. Mina favoritaffärer är Skara hästsport, Sussies häst och fritid i Alingsås och Varbergs Ridsport. Skara är bra därför att jag känner dom där och dom är trevliga och dom kan fixa det mesta dom har också bra sortiment, kanske att dom borde ha mer täcken att välja på och gärna prismärka allt och även sätta ut storlekar(tänker främst på bett). Sussies häst och fritid har jag bara varit i en gång men jag blev imponerad det är en liten mysig affär men sortimentet var lite anorlunda, hon vågar gå sin egen väg, snygga täcken där finns tex det otroligt snygga Equiline täcket som jag har på bild här i bloggen. Mycket bra rea och snygga vinterjackor, köpte en jättefin Cavallo vinterjacka där.
Varbergs ridsport gillar jag dels för att dom är trevliga men dom har också sjukt bra rea!Affären känns ganska tom, jag tror jämt dom ska lägga ner affären när jag är där, men dom har ändå en del fina saker.
Sen finns det många affärer som är ganska överskattade Svensk ridsport är en tyvärr ägaren är trevlig men resten av personalen är sådär, dessutom har dom väldigt dåligt utbud vad gäller storlekar, dom hade inget täcke i strl 165 tex, inga grimmor i X-full, jag hittar aldrig det jag vill ha där. Det är en helt ok affär annars.

Vad säger ni, vilken är sveriges bästa ridsportaffär, och varför?

Sedan bara måste jag visa er vad min vän från Belgien som driver en ridsportaffär där skickade, en smygtitt på Scapas och Lamicells nya kollektion för 2009 som kommer ut någon gång i maj
En del riktigt läckra saker
kopiera bara länken
http://www.slide.com/r/HBj5kUJX3z9Bu6G8B-KrxpnbbnJlG5qD?previous_view=mscd_embedded_url&view=original


tänkte bara visa...

hur det ser ut i vår sadelkammare. Den byggdes i somras så vi har inte riktigt möblerat klart ännu



KWPN shop

Hittade fina saker i KWPNs shop täcket skulle jag vilja ha men tyvärr finns det inte större storlek än 145 min häst behöver 165:( Schabraket finns i hoppmodell så det måste jag bara köpa. Kul för alla oss med holländska halvblod att KWPN äntligen har fått en riktigt shop




Nytt år!

Nu är det 2009 känns bra faktiskt. Hoppas att detta året har mer framgång och lycka med sig:)
I veckan var en journalist från Ridsport här hon fotade och intervjuade eller ja det känns som att vi pratade på mest om allt möjligt. Reportaget kommer vara med i Ridsport Special som kommer ut i mars någon gång. Hoppas bilderna blev bra det var väldigt kallt.  Nästan alla hästarna fångades på bild men vet inte vilka som kommer publiceras, synd att jag inte kan lägga ut bilderna här.
Jag tog bilder på Billie Jean häromdagen. Hon är född 07 och är e: Aerline H-Democritos


Måste bara lägga in en sommarbild på min häst också bara för att jag längtar så fruktansvärt mycket tll sommaren



RSS 2.0