Hästskojare?

Är det bara jag som märkt att allt fler och fler hästannonser känns lite överdrivna? Vad hände med saklig och korrekt information? Är så trött på alla annonser som säger "Framtida svårklasshäst" och allt annat dravel. Allvarligt talat hur seriös ser en sådan annons ut?Det är få hästar som når toppen men inte i annonsvärlden för där är alla nästa stora stjärna, om dom nu är så övertygade om detta varför behåller dom den inte själva då?
Det värsta är nästan när det står om föl "nästa Flippan"
Jag vill alltid bilda mig en egen uppfattning och fascineras av vilka hästar som folk anser vara kommande elithästar.
Utländska annonser är inte alls lika löjliga enligt min erfarenhet och det känns mer seriöst, få fram hästens bra sidor och ev dåliga om det finns några, vad den har gjort osv sakligt och korrekt.
Det är trots allt få hästägare som är såpass duktiga att dom kan avgöra om en häst är en GP häst eller en MSV häst.
 "Kommer att gå långt" är nästan som en slogan på annonssidorna. Får man egentligen skriva vad som helst i en annons eller när räknas det som falsk marknadsföring egentligen....
Det är en sak om en häst är tävlad mycket och den hela tiden klättrar uppåt och den verkligen är något extra. Men hur man kan vara övertygad om att en 1-3 åring kommer gå OS det övergår mitt förstånd.



Kommentarer
Postat av: Sara

Håller med! Så trist när man åker och tittar på en häst som i annonsen är huuuuur fin som helst med riktig teknik och mekanik. Men så är det näst intill ett ök när man kommer provrider.



När vi har sålt hästar vi alltid varit ärliga och skrivit plus och minus, vilket gör att den som åker och provrider är väl medveten om det. Inte ska det vara så att man åker och provrider och DÅ kommer det fram massa lusk om hästen. Nej tummen ner för överdrivna annonser!

2010-01-26 @ 14:02:26
URL: http://ussing.blogg.se/
Postat av: A N N i C A * W E N N B E R G

håller verkligen med , man vet ju inte vilka som är seriösa eller inte :S

2010-01-26 @ 15:27:01
URL: http://s94356.blogg.se/
Postat av: Caroline

Svar: Såg bilden och vilken bra förrvaring, =) fast är det inte lite synd att gömma undan dina fina märkes schabrak så ,hi,hi

Du kan ju dumpa av några gammla schabrak hos mej om du vill =)

2010-01-26 @ 15:32:19
URL: http://ridemyhorse.blogg.se/
Postat av: Sara - Gotlandsryttaren

Håller med till punkt och pricka.

2010-01-26 @ 16:57:04
URL: http://gotlandsryttaren.blogg.se/
Postat av: Lotta Corneliusson

Håller med, var och skulle rida en häst som var utb msv dressyr och den var nog nästan så långt ifrån msv man kunde komma.. lagom trist ..

Många skriver om hur hästarna är och rida så ser man tex en film och det är helt tvärt om de man ser.. ganska spännande tycker jag...

Men raka enkla annonser, bättre att ta resten vida tele tycker jag

2010-01-28 @ 12:09:01
URL: http://hastfotografen.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0