Tack

för alla tips om vad som kan vara felet med min sadel...sadelutprovaren kommer på torsdag får se vad hon säger då, förhoppningsvis är det något som går att åtgärda men i vilket fall som helst så vill jag inte hålla på och krångla så jag snart hamnar på samma ruta igen, vill bara ha ett klart besked på om jag ska värma om den igen eller sälja den.
Appropå sadlar så undrar jag vilken hoppsadel har du till din häst? och hur ser din hästs rygg ut?
Orianda idag:

Kommentarer
Postat av: Nathalie

Jag har en Prestige Meredith D till min ena D-ponny som är ganska rak i ryggen. Sen har jag en Prestige golden star till min andra D-ponny. Hade helst velat att Meredithsadeln hade passat båda men deras ryggar ser tyvärr olika ut. Men jag är jättenöjd med båda sadlarna! :)

2010-03-26 @ 21:37:12
URL: http://nathalielindstrom.blogg.se/
Postat av: ulrika

Jag har en guy chanel hoppsadel, du skrev om den förut. Den är Underbar!!

Min häst har rätt normal rygg. Dock prova jag min systers bute sadel och den låg i bakvikt och den ska passa alla hästar typ:P Men min sadel är lite mer uppbygd bak så det inte hamnar i bakvikt! :)

2010-03-26 @ 21:42:08
URL: http://ulrikaasplund.blogg.se/
Postat av: malin

har två butetsadlar och jag älskar dom!

2010-03-26 @ 21:51:27
URL: http://mallizzp.blogg.se/
Postat av: Rebecca

hihi kan skriva igen.

Minna hästar har för tillfället samma sadel. En morris & nolan hopp/flatback :) extra vid & hög typ (?) kommer ej ihåg. Men den ligger iaf jätte bra på båda minna hästar har den utprovad efter båda.

Min ena häst har markerad manke & "vanlig" rygg.

Min andra häst har inte så mycket manke & så har hon JÄTTE rak rygg! :) men den ligger bra på henne med, fast jag vill helst ha en prestige arezzo d (så snygg!) men den är sååååååå dyr :(

din blogg är jätte bra iaf, ser jätte mycket fram emot att kunna shoppa från din webbshopp!!!!

2010-03-26 @ 21:55:31
URL: http://wylotteh.blogg.se/
Postat av: Sabina Borenius- Satsningen som juniorrtyttare- Vinn ett armband sponsrat av Cocoo.se samt ett regntäcke från Haglunds

Sv: Hej ja jättegärna, har du fått hem dem nu? :)

2010-03-26 @ 22:03:17
URL: http://ronda.blogg.se/
Postat av: Natalie

Jag har en Thorowgood T6 - Showjumper Robert Whitaker köpt från hööks. sjukt skön, kardborr vid stöden, så man kan ställa dom precis som man vill ha! faktiskt jätte bra.

2010-03-26 @ 22:13:31
URL: http://ostmannatalie.blogg.se/
Postat av: Amanda

jag har en BR los landsink eller nått, den är verkligen skitbra för hästar med svårt sadelläge för det kan jag säga att Harry har;)

2010-03-26 @ 22:31:37
URL: http://amandaspetterssons.blogg.se/
Postat av: olivia

ang scapa schabraken!just nu har jag annat som jag prioriterar, men kommer du ta in dem någonting senare också ?

:)

2010-03-26 @ 23:10:12
URL: http://oliviasahlins.blogg.se/
Postat av: Anna

Min häst har ganska hög manke och...normal(?) rygg.. varken svängd eller rak.. Tidigare måste den dock ha varit rak för då hade jag en Pfiff Gotthard som är väldigt platt och den låg perfekt. Sen gjorde den inte det helt plötsligt så nu har hon en Prestige Paris som ligger kanon.. Alltså aningens svängd rygg och ganska mycket manke. :) Lycka till i sadeldjungeln iaf, vet vilket hel**** det kan vara.. :/

2010-03-26 @ 23:46:44
URL: http://annaochtindra.blogg.se/
Postat av: Mathilda

En Cliff Barnsby Whitaker, flatback, till en som är rund över ryggen och har rätt kort manke. Världens skönaste sadel!! Riktigt close contact så känns som att ride barbacka haha. Sen en Amerigo Vega till en som har vääldigt rak rygg och både lång och hög manke. Skön den med men ingen klår C.B Whitakern:P Riktigt tråkigt att de inte kan ha samma men Vegan är den enda som ligger bra på den hästen.

2010-03-27 @ 00:40:52
Postat av: Emma Csendes

Svar: Tack =)

2010-03-27 @ 01:44:08
URL: http://pijano.blogg.se/
Postat av: vickan

har haft prestige golden star och merdith och inte alls varit nöjd med golden star men jättenöjd med merdith. har dock hittat equipe extreme som ligger sjukt mycket bättre på hästen plus att den är mycket skönare för mig. helt annan känsla, jag trodde inte att sadeln påverkade mig så mycket men tydligen. rider rätt mycket på en häst som har en butet som också är väldigt skön men gillar nog merdith och framförallt equipe bättre iaf. ganska rak rygg.

2010-03-27 @ 02:50:10
Postat av: Bella

Har en Butet som jag bara älskar. Min hästs rygg är rak med normal manke, sadeln ligger som ett smäck=)

2010-03-27 @ 09:07:41
URL: http://horsesideonlife.blogg.se/
Postat av: FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

Jag har en Stübben till Tage som verkligen ligger perfekt! Tidigare hade han en Crown Grandee, den låg väl helt OK på honom men den passade inte mig (för stor i sitsen och själva modellen passar inte mig). Tage har en väldigt hög/markerad manke, tidigare var han ganska svankig också men det har blivit bättre ju mer han tränas och får ryggmuskler.Vi använder nästan aldrig sadelutprovare utan går på egen erfarenhet och känsla, vi har ALDRIG haft en häst med ryggproblem eller dålig sadel! Sedan tycker jag ofta att äldre sadlar har bättre passform på de flesta hästar, plus att jag inte gillar att dagens sadlar ska vara så "pluffsiga", jag tycker att man får bättre kontakt i t.ex. Stübben som är hård och "slimmad" :P Hoppas du lyckas hitta en passande sadel i alla fall!

2010-03-27 @ 09:42:45
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: viktoria

Jag har en prestige versailles, en prestige paris samt en stubben dressyr. Hästen sluttar lätt framåt och är byggd i nedförsbacke så dessa passar bäst. Parisen är dessutom till salu

2010-03-27 @ 09:55:05
Postat av: Anna

Sv: Mja, men det blir ju jätteblött när vädret är på det humöret, vilket det ofta är tyvärr.. Sen står hon i kollektivstall och jag kan inte be folk linda benen varenda morgon tyvärr, måste vara smidigt.. :/

2010-03-27 @ 10:28:06
URL: http://annaochtindra.blogg.se/
Postat av: Hanna

Jag har då inte ens hittat nån hoppsadel, efter ett år hittade vi en dressyrsadel som han accepterade En Prestige Venus som då var 33 i bomvidd och rymlig, nu (inte ens ett år senare) är den 37 i bomvidd och han får inte bredda sig en enda mm till :S Har världens ågren över vad det blir för sadel sen..

Han har väldigt bestämda åsikter om vad som han accpeterar och inte.

2010-03-27 @ 11:32:40
URL: http://hannaforsberg.blogspot.com/
Postat av: Amanda

Sadelkrångel är unjefär det jobbigaste som finns :(

Min häst har väldigt rak rygg och till henne har jag en Cliff Barnsby Schockemöhle som jag är väldigt nöjd med :)

2010-03-27 @ 11:51:09
URL: http://bellis05.blogspot.com/
Postat av: Erika

Sv. Okej! Kommer säkert beställa någoting från den då :p

2010-03-27 @ 12:00:14
URL: http://thoressons.blogg.se/
Postat av: Onthebit - bloggen om dressyr

Min häst har ganska mkt manke och ngt rak rygg samt är lägre bak än fram, hehe om man satt ihop allt det där lätt det som en väldigt fin häst ;)

Jag hjar en wintec hoppsadel 500 cc cair och en prestige i dressyren. :)

2010-03-27 @ 12:27:39
URL: http://oonthebit.blogg.se/
Postat av: Anna

Sv: då har du nog torrare hagar än vi. :) På ett ställe i hagen blir det världens vattensamling och där är det jättekul att springa! och så sjukt lerigt runtom och på nåt mer ställe. Då är ju paddar och lindor både genomblöta och tunga. Dom där jag länkade till skulle ju vara någorlunda vattenavstötande iallafall och känns hitills som bästa möjliga alternativet.. Visst tränger det säkert in vatten ändå men mer eller mindre blöt är hon i vilket fall som helst och dom där skulle ju tydligen andas, åtminstonde bättre än vanliga benskydd... så jäkla svårt. Men du har ju nåt att uppfinna nu som du kan sälja i webbshoppen sen! :) gummistövlar för häst med fläktar upptill som blåser in frisk luft? I would buy them.. :P

2010-03-27 @ 14:40:19
URL: http://annaochtindra.blogg.se/
Postat av: Erica

Har två Cliff Barnsby sadlar vet faktiskt inte vad modellen heter, det är nån hoppspecial fast inte så "flatback" som den lite vanligare "whitaker-modellen" som barnsby har. Dom är i af helt underbara att rida i. ger lagom stöd i hoppningen (medelstora klossar fram och bak)och passar hästar med rak rygg och lite högre manke. Det som är bra är att även de med vid bom inte klämmer för högt upp på manken och ändå kommer upp tillräckligt högt över den. Jag hade jätteproblem att hitta en passande sadel till min första häst, men denna ligger perfekt och då fick min andra en likadan fast vidare bomvidd, ligger perfekt på henne med =) Jag har en svart wide till min ena häst och en brun mediumwide till min andra. Har en unghäst också som ska få sig en egen sadel nu men tyvärr kan han inte ha nån av barnsbysadlarna för han är jätterund över ryggen och har nästan ingen manke, så det blir nåt annat till honom. Ska precis börja leta nån lämplig modell, så tips mottages tacksamt =)

MVH / Erica

2010-03-27 @ 14:53:42
URL: http://ericasjostrom.se
Postat av: ellen

en tolga, skönare sadel finns inte. du borde prova en kieffer donau (som heter nått annat nu) min gamla häst hade lika dan rrygg som oriande (som de såg ut på bilderna) o den passade perfekt, kanske inte roligaste sadeln, men mjuk o skön iaf

2010-03-27 @ 16:34:30
Postat av: BORÅS RYTTAREN - SATSAR MOT ELITEN

Jag har en Stübben Siegfried MF den är super bra :D

Man har bra stöd och den ligger super bra på hästens rygg. Nackdelen är att sitsen är hård men man vänjer sig efter ett tag =)

2010-03-27 @ 16:44:44
URL: http://borasryttaren.blogg.se/
Postat av: Anonym

Har en Belloir Saumur, på en normal till rakryggad häst :)

2010-03-27 @ 20:15:58
Postat av: Sandra Ramtzén

Jag har en butet och mojje är väl ganska så "normal" i ryggen :)

2010-03-27 @ 21:42:47
URL: http://sandraramtzen.blogg.se/
Postat av: Michaela

Måste bara tipsa om Jensensadlarna som sys helt enligt hästens rygg och dig. www.jensensport.se :) Kanonbra sadel!

2010-03-28 @ 11:28:44
Postat av: Yaya

Jag har en Prestige Arezzo! Och den är göskön! ;)

Har en D-PONNY!

2010-06-14 @ 10:58:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0