Önskeinlägg

Det är inte så ofta jag skriver om hundarna men då någon önskade ett inlägg om vår bullterrier så kommer det ett här. Leo är nu ca 4 år och av rasen Bullterrier. Han är rätt speciell, han kan nästan aldrig slappna av, det sägs att bullterriers blir gubbar när de fyller 1 år, det har vi fortfarande inte märkt något av...
Väljer man den valp som som sitter upp och vill bli upptagen i famnen istället för alla andra som sover ja då får man räkna med att det är en livlig hund;)
Han lyder när han vill och han gillar att låtsas vara döv, promenader går i hans takt dvs ofta i snigeltakt eller 100 km i timmen när han är på det humöret....
han HATAR att vända på promenader då lägger han sig ner och vill inte gå mer. Han har mycket humor och hittar på roliga saker, han älskar att smita iväg och kan försvinna spårlöst på 1 sekund, han blir uttråkad lätt. Han älskar när man ramlar då springer han fram och snor gärna ens keps och springer runt överlycklig. Han tycks vara gjord av stål då han ramlade ner för ett litet berg en gång när han var liten och bara reste sig upp och skakade på sig. En riktig liten tjuv är han och stjäl gärna skor, handskar, kepsar och hästprylar för att springa iväg allt vad han kan och hoppa och studsa av glädje för att sedan bli ännu gladare då man jagar honom och sedan sliter han sönder sakerna om man inte hinner fram i tid. Att åka bil är väldigt roligt och han hoppar in i en bil om den står öppen. Älskar bananer och han äter allt förutom avokado i stort sett.
En väldigt snäll hund som älskar hundar och människor

Lite rasfakta om Bullterriern:

Bullterrierns personlighet och karaktär är mycket komplex och ibland svår att beskriva, den måste nästan upplevas för att verkligen komma till sin rätt. Med en bullterrier i huset får man vara beredd på att precis vad som helst kan hända, och man måste ha dem under uppsikt. De är lekfulla, clownaktiga, älskvärda, kvicka, fåniga, skämtsamma, envisa, de "arbetar i det tysta" och är ibland kanske rent av lite smått elaka när de hittar på hyss. Allt detta kan hinnas med inom en tidsrymd av 10 minuter.

En av bullterrierns favorittidsfördriv är att springa runt i huset i full fart utan någon annan synbar anledning än - just bara därför att det är roligt! Bullefnatt kallas detta, eller bullissting. Ibland visar de förvånansvärd smidighet under dessa anfall av spontan lycka. I en fart av ljusets hastighet, med bakåtslickade öron och med en svans krum som en vissen morot, springer och hoppar de utan att kollidera med något, medan de andra gånger (allra oftast, om sanningen ska fram) inte väjer för något, utan springer över och igenom alla icke väggfasta inventarier. Hörnsoffans ryggstöd bildar en utmärkt velodrom… De drar sig absolut inte för att använda huvudet som murbräcka om det behövs och att försöka stoppa bullterriern under ett sådant fnatt är precis lika enkelt som att försöka fånga en inoljad gris.

Bullterriers lever för att behaga sig själv, ingen annan. De strävar efter att vara ägaren till lags, men bara när det innebär stora fördelar för dem själva. De har ofta sina egna idéer (även om idéerna sällan är bra) och tar gärna på sin lott att sköta hushållet om man inte visar dem att man som ägare är familjens överhuvud i vått och torrt. De vet vad de vill (ha) och gör allt som står i deras makt för att få sin vilja igenom.Historik
Bullterriern har sitt ursprung bland de kamphundar som fanns i England i början av förra seklet. Dessa var ofta blandningar av olika sorters terrier och bulldog. En helvit variant avlades fram genom att bl.a. white english terrier och dalmatiner korsades in. Även andra raser kan ha använts men det är inte dokumenterat. Till en början godkändes bara vita hundar, men med tiden erkändes också färgade exemplar.

Den första bullterriern i Sverige importerades på 1930-talet. Inte förrän i början av 1960-talet ökade intresset för rasen i Sverige, då Ruth och Olle Hägglund började sin uppfödning under prefixet Panzarkraft. 1976 bildades Svenska Bullterrierklubben.

 

Mentalitet - en kramgo hårding
Bullterrierns bakgrund förklarar en del av dess egenheter. Den är enastående smärttålig, enormt modig och stabil, självständig och mycket envis samtidigt som den kan vara förvånande känslig.

Det är en lättillgänglig och positiv hund som trots ett ofta väl tilltaget och lätt malplacerat skämtlynne gör sitt bästa för att vara till lags. En bullterrier gillar nya bekantskaper. Den är snäll och vänlig mot människor. Om den inte har fått lära sig motsatsen så älskar den allt och alla. Den är en underbar kompis för såväl vuxna som barn.

Det är en förhållandevis tystlåten ras som inte heller utmärks av något särskilt markant revirhävdande. Jaktlusten är inte heller så utpräglad. Däremot har de flesta bullterriers en väl utvecklad kampvilja som kan behöva stävjas - den ska i varje fall inte uppmuntras !

Jag lyckades ta ett kort precis när han jäspade haha


Var ska man annars sova om inte på julklappspapprena;)
mamma räddar han ur containern, givetvis ramlade han ner där haha

Kommentarer
Postat av: Matilda

Han är heeeelt underbar!!

2010-11-17 @ 22:45:46
URL: http://showjumper.blogg.se/
Postat av: Anonym

men så söt :D

2010-11-17 @ 22:54:01
Postat av: Petra Rosqvist

Han är underbar! Jag ska också skaffa mig en Bulle! :)

2010-11-18 @ 01:28:30
Postat av: Ulle

Han är underbar! Han är en kopia av vår Sigge,som tyvärr inte finns hos oss längre.. Han blev bara 1,5 år innan han blev sjuk.. Tänker på honom varje dag trots att vi har en ny hund. Hur du beskrivit er hund,precis så var Sigge. Helt underbar!

2010-11-18 @ 06:17:55
URL: http://livetitun.blogg.se/
Postat av: Nina

Jättefin.

2010-11-18 @ 07:19:49
URL: http://smahundtassar.blogg.se/
Postat av: Rebecka

de är så fina :)jag vill gärna ha en miniatyr bullterrier

2010-11-18 @ 14:14:37
URL: http://rebeckawersten.blogg.se/
Postat av: Ylva

Jävlar va söt! :D Tänkte köpa bulle, men det blev dvärgpincher ist;)

2010-11-18 @ 17:56:54
URL: http://ylvalarson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0