Back on track

Jag har tillfällig minnesförlust just nu, hur länge är det man ska vänja in det på hästen nu igen?
Vad tycker ni egentligen om BoT? Hjälper det verkligen eller är det bara lurendrejeri? Inbillar sig folk att det hjälper för att dom vill att det ska göra det?

Kommentarer
Postat av: Jenny

Jag kommer tyvärr heller inte ihåg hur mkt/länge man ska vänja in.



Jag tycker ialf att dom funkar, min pålle blir väldigt gallig på våren och när jag linda med BoT paddar så gick dom ner mkt mer än när jag linda med vanliga paddar. Tror iofs att det är lite från häst till häst för på min andra häst funka det inte alls ;)

2009-12-17 @ 00:59:46
URL: http://hastfest.blogg.se/
Postat av: Tina - Born "Bornis" Late

Jag tycker att det hjälper..

Jag använder det till mig själv.. Har haft problem med mina knä största delen av mitt liv..

Sedan så skaffade jag BoT knäskydd, och det tar faktiskt bort smärtan.. Inte till 100% men nästan..

Jag är iaf nöjd och jag gillar det :)

2009-12-17 @ 01:08:26
URL: http://bornlate.blogg.se/
Postat av: Bella

Ärligt talat har det inte jätteeffekt på min häst. Använder visserligen bara paddarna, men tycker att jag får minst lika bra effekt på gallorna av att använda vanliga eskadron paddar när jag lindar. Nu har min häst inte jätteproblem med gallor, mest att hon blir tjock i bakbenen stundtals om hon står inne för länge!



Har inte hört om någon invänjningsperiod, dock har jag lärt mig man inte får använda produkterna för länge utan uppehåll mellan!

2009-12-17 @ 08:19:16
Postat av: Lina

Jag är såld på BoT, de av mina hästar som haft problem med gallor (av olika anledningar) har definitivt blivit bättre av det. Mamma skadade ryggen för några år sedan och hade då en benpad (hehe) i ett örngott som hon knöt om midjan och märkte stor skilnad! Och hon köper inte vad som helst...

Man ska vänja in med max 4 h de första 2-3 dagarna. Du kan läsa mer på BoT's hemsida =)

2009-12-17 @ 08:49:44
URL: http://equilina.blogg.se/
Postat av: Caroline

enligt mig hjälper dom! Har en pensionär som har problem med stora gallor på bakbenen när han vistas mer än 6timmar i boxen/dag. Testade BoT paddar och efter ca 2v märkte jag faktiskt stor skillnad. Gallorna blev inte alls så stora och benet svullnade inte alls som det brukade så använde dom bara varannan natt och han fick jättefina ben jämfört med normalt!

2009-12-17 @ 09:13:42
Postat av: Anonym

Lindade min på nätterna med det efter konstaterad kotledsinflamation. Och min lilla pålla blev helt bra, veterinären var faktiskt förvånad över att det gick så fort och att hon blev helt frisk. Hon rids nu som vanligt. Så jag tror att de fungerar :) Dock hade jag som sagt paddar, inte de som du har på bilden. De borde väl inte vara lika bra inbillar jag mig, eftersom att de inte ligger an på benet så som en lindad padd gör. Har haft den modellen till en häst och hon slaktade dem, kardborren gick sönder och stoppningen började komma ut mm. Så jag gillar den klassiska padden bäst.

2009-12-17 @ 09:34:59
Postat av: A N N i C A * W E N N B E R G

jag tycker fatiskt att det funkar , MEN jag håller mig ändå till vanliga paddar faktiskt ...

2009-12-17 @ 10:13:37
URL: http://s94356.blogg.se/
Postat av: Emelie

När jag vänjer in BoT på nya hästar så börjar jag med 4timmar per dag i ca en vecka (vilket jag blev rekommenderad), innan jag sedan ökar tiden succesivt med ca 2-3timmar/vecka. Sedan ska man ju låta dem vara utan BoT i ca en vecka för att dom inte ska bli "immuna"(/vana) vid effekten och att det då "inte händer någonting". Man bör inte ha BoT på i mer än 12timmar per dag, då det kan bli samma sak där, som med att ha dem på för lång tid, dvs att effekten inte syns.



Sedan måste man ju "lyssna" på hästen också. Vissa kanske bara klarar två timmar till en början beroende på hur mycket effekt det har på just den hästen... Men det märker du. :) Det är en vanlig sak att dom kan svullna i benen till en början om blodcirkulationen ökar kraftigt och snabbt när dom inte är vana,m men som sagt det är olika från häst till häst.



På mina hästar har det fungerat jätte bra. :)

2009-12-17 @ 10:30:13
URL: http://likeajoke.blogg.se/
Postat av: Evelina

Jag har bara positiva erfarenheter av BoT , Har också haft jätte problem i knäna och efter att börja använda knä skydd lite från början sen började jag sova i dem, så har mina knän blivit helt bra, och min häst hade stora problem med ryggen tidigare, men då började jag använda en BoT padd ( en stor ) På ryggen före jag rider ( Medans jag borstar och så, och nder rid passet, sen dess har han blivit hur bra som helst i ryggen , min equiterapeut blev helt facinerad :)



Min häst var också skadad , hade fått en spark och ett pytte pytte sår på ena frambenet förra vintern, så efter väldigt lång tid ( han gick på 3 ben väldigt länge) började jag skritta igång honom , han var inte fräsch på veterinärens order började jag linimentera benet, eller skulle använda något att kyla ner det med, då valde jag att använda BoTs Cool On Track, efter jag använt de 3 gånger var han helt fräsch i benet, och har varit halt fri sedan dess :D

2009-12-17 @ 11:09:45
URL: http://evi0627.blogg.se/
Postat av: Anna

Funkar inte bättre än andra paddar jag har t ex Cabejos som kostar en bråkdel av B&T.

2009-12-17 @ 16:38:59
Postat av: Sandra Ramtzén

När vi köte BoT så började vi med att bara ha på dom i ca 20 minuter första dagen och sen ökade vi successivt.

Min häst hade sparkat till sig själv och fått ett överben på ena frambenet och vi satte på BoT med engång och nu är det helt borta.

Jag brukar använda BoT efter träningar när han har gått hårt osv.

2009-12-17 @ 17:41:20
URL: http://sandraramtzen.blogg.se/
Postat av: TESS

hej!!



de är det bästa jag har haft, hjälpte eddy med att få ner svullnaden när han skadade sej och hans dåliga bakben. Toppen grejer

2009-12-17 @ 20:22:32
Postat av: Anonym

det är vetenskapligt bevisat att BoT fungerar

2009-12-17 @ 22:24:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0