Provning av skydd......

Fick som sagt hem benskydden från England idag, 4 stycken. Snabb leverans var det också. Blev positivt överraskad då de verkar väl genomtänkta och luftiga. Det är dessutom små "kuddar" inuti både för att ge bättre skydd men det gör också att det blir luftigare för skyddet ligger inte kloss an mot benet. Blir spännande att se hur varm hon är under dom imorgen efter en hel dag i hagen.
När jag provade dom upptäckte jag tyvärr att framskydden är något i största laget, absolut inte omkretsen men de går upp lite på sidorna skydden  så X-full fram var lite att ta i när dessa skydd faktiskt var stora, tycker X-full inte brukar vara så stort annars, har X-full på flera andra skydd hemma.
Men bak satt dom jättebra.
Så om någon är intresserad av att köpa ett par av dessa skydd i strl X-full maila mig manhattan2006@yahoo.se de är självklart helt oanvända och ej provade. Jag provade bara dom som jag ska behålla. Köpte 4 likadana så det inte blir några missförstånd.
Bakben:

Skydden har kommit! Ska prova dom sedan oc...

img_2065 (MMS)

Skydden har kommit! Ska prova dom sedan och lägga ut bättre bilder.


Celebrity 2 år idag!

Idag fyller Celeb hela 2 år!
Han var redan från dag ett väldigt social och intresserad av oss människor. Han har fortsatt att utvecklas åt rätt håll. Om ett år är det treåstestet som väntar ska bli spännande att se om han får lika bra poäng där som han fick på fölmönstringen.

Tänkte väl det...

Jag såg kvällen är din i lördags och tänkte faktiskt just på detta, vad jag vet rider hon inte alls med sådana ridkläder...
Läste detta i ridsport nyss:
TV4 fejkade utrustning från Malin Baryard

I lördags kväll sändes ett avsnitt av Kvällen är din, ett program på TV4 där barn och vuxna får sin önskningar uppfyllda. Diabetessjuka Denice fick träffa sin idol Malin Baryard, och programmet gav även Denice utrustning som de påstod var från Malin - något som inte alls stämde.

Denice fick bland annat en jacka och en ridhjälm, och programledaren Martin Stenmarck sa i programmet att grejerna var en gåva från Malin Baryard, och att hon själv använder samma utrustning.

Malin Baryard Johnsson var snabb med att dementera på sin Twitter.
- I TV4:s Kvällen är din, delade man precis ut "Malin Baryard-grejer". Jag kände inte igen nåt, varken märkena eller prylarna, skriver Malin.

I en intervju med Expressen säger Malin att de borde ha frågat henne innan de delade ut grejerna.
- Det är ju lite känsligt, vad ska min sponsorer säga?


Ingen stor grej men lite pinsamt ändå..hur tänkte dom?

Bara ett kvar...

Nu finns det bara ett schabrak kvar av de gamla Scapa schabraken med stora 3an på. Färgen är khaki, jättefin. Tyvärr finns det inga fler av dessa äldre Scapa schabrak att köpa in så med detta sista schabrak känns det lite som en epok som går i graven. Jag gjorde ett inlägg för ca ett år sedan om Scapas olika modeller genom åren, tyckte själv det var ett roligt inlägg, ska göra något liknande framöver, här hittar ni inlägget.

Frågor

Petra  om Flytt av bloggen:
Gud så roligt, gillar din blogg! :) Och just det, jag hade en fråga igen om hackamore ihop med Dyonträns som jag glömde av att ställa sist jag frågade! Hur gör jag med tränsen när dom har 3 stroppar, det blir ju liksom en över? Eller kan du rekomendera något från Dyon som har 2 son ett vanligt? Gärna med spännerna i mässing! Mvh! (Är också väldigt sugen på det nya som du visade lite snabbt!!)
Svar: Tack, vad roligt.
Ja där har du ju ett problem men tur att det går att lösa;)
Dyon english collection har vanligt nackstycke och endast 2 remmar även ett av tränsen från Hunter collection. English collection har mässingsspännen. Hunter har silverspännen. Hoppas du blev nöjd med svaret.


Elin om Naaw...:
så söt :D vet du någonstans där de säljer billiga gpa hjälmar? (typ gpa speed air eller vilken som helst?)
Svar: Ebay.

sandra om Naaw...:
älskar din blogg,riktigt bra och du har fett snygg stil :D,har du saker i storlek ponny isf kan inte du lägga upp bilder på dom då och länka några bra häst sidor som inte har typ 1000 kr i frakt?:D
och ha någon tävling där man kan vinna något,skulle döda för ett scapa schabrak !:D
Svar: Tack snälla. På Tophorse.se har vi utrustning i strl ponny. De flesta sidor har väl ganska rimlig fraktkostnad eller menar du utomlands? Schockemöhle har billig frakt för att vara utomlands tycker jag! Just nu har jag en tävling i bloggen där du kan vinna ett Lamicell schabrak HÄR

Sara om Passier Blue Edition:
Hur smörjer du dina träns?
Svar: Nu vet jag inte om du menar vilka produkter jag använder eller hur jag går tillväga så jag svarar på både och. Till tränsen använder jag Butets lädertvål den är jättebra och gör lädret mjukt och torkar inte ut, använder en separat svamp till tvålen, använder bara vatten för att göra rent svampen då och då under tiden jag putsar. Sedan låter jag det torka lite och tar en annan svamp till läderbalsamet, använder ett från Cavalor som luktar gott och gör lädret lagom glansigt.

Maja om Nytt träns:
Hoppas du kan avslöja vad det är för träns?!
Gillade det verkligen, så hoppas att du kan sälja de i din webbshop:)
Svar: Ja självklart kommer jag avslöja det men inte förrens jag har tagit produktbilder och skapat mig en egen uppfattning om det. Det kommer att säljas i webbshoppen från och med nästa vecka:)

amanda om Passier Blue Edition:
Hej! Skulle du kunna berätta lite om JHL Waterford baucherbettet som finns i webshopen? Tack på förhand!
Svar: Självklart. Baucherbett kan vara bra till hästar som lägger tungan över bettet. Ihop med waterford mundelen så blir bettet mer rörligt och skarpare, passar troligtvis inte en häst med orolig mun men kan passa en häst som är ganska hård i munnen eller som gärna hänger sig fast i handen lite.

Flytt av bloggen

Inom kort kommer hela min blogg att flyttas och jag kommer att ha en .se domän istället. Känns skönt har tröttnat på att blogg.se krånglar så mycket. Nu de 2 senaste dagarna så har jag inte kunnat kommentera i andras blogg.se bloggar tillexempel?
I samband med detta kan det hända att det blir en ny design också, vi får se helt enkelt:)

Naaw...

img_2058 (MMS)

Naaw...


Annons

Hittade den här annonsen på en annonssida, lite väl högt att löshoppa en 1 åring, den hoppar dessutom onormalt högt över, ser helt galet ut på den andra bilden?Passier Blue Edition
Vad är OK?

Det är ganska intressant tycker jag hur olika syn man kan ha på hästen som djur. Vissa tycks acceptera det mesta från sin häst medans andra verkar tycka att det är hästens jobb att alltid göra rätt.
Efter många år ihop med hästar så har iallafall jag lärt mig att man aldrig kan skylla på hästen. Självklart kan hästen ha en dålig dag, eller en häst som har mycket humör kan vara ojämn, ibland fungerar allt super och ibland inte. MEN hästen är fortfarande ett djur, ett djur som är fantastiskt att det ens låter oss sitta på dess rygg och utföra svåra rörelser i dressyr eller hoppa höga hinder.
Därför undrar jag när slutar hästen att vara ett djur?Vissa ryttare tycks bortse från detta ibland, som att bara för att hästen har lärt sig att hoppa 150 så får den aldrig stanna på ett hinder(om inte ryttaren har lagt den fel då). Meredith Michaels Beerbaum red sin Checkmate på någon inomhustävling och hästen stannar på ett hinder, hon spöar den, rider an mot hindret och han stannar igen, samma sak upprepar sig och hon får utgå. Själv tycker jag att det är fel att använda spö som bestraffning, det är endast en framåtdrivande hjälp, en förtydligande hjälp. Vill gärna höra era åsikter om detta.
Är detta OK enligt er?När slutar hästen att vara ett djur och att hoppa 150-160 blir dess "jobb" som den ska klara?

Frågor

Pernilla om Svar ang benskydd:
Säljs de i par? Såg att good4you tar 800nåntong, per par?
Svar: Ja de säljs i par, jag ville ha 4 stycken så jag beställde 2 par.

Loppz om Svar ang benskydd:
Förra inlägget du skrev om dessa skydden tyckte jag den (ljus)bruna färgen var hemskt. Men i detta inlägget ser det ut som mörkbruna skydd..? Finns det mörkbruna eller dessa kanske är svarta? (dåligt färgseende)
Svar: Det finns bara en brun färg men färgen ser olika ut pågrund av olika ljus antagligen, får se när jag får hem dom, de är påväg och då kommer jag att ta bilder på dom.

Josefin  om Tekna:
Det kommer inte att finnas med pullarnosgrimma?
Annars har du tips på snygga "pullar träns"?
Svar: Nej tyvärr. Tips på andra snygga Tdet, Silvercrown, Mark Todd och Equipe.


Equiline Gaiety

Jag brukar inte gilla röda kläder överhuvudtaget, (bortsett från en röd kavaj) men denna jackan från Equiline är faktiskt rätt fin. Den finns även i andra färger. Just nu på rea för 110 euro www.boutique-equitation.com/


Nytt träns

Mitt nya träns, längtar tills det kommer:)
Visst påminner det om ett visst annat träns? Fast detta har en annan färg och ännu fler detaljer+ att jag gillar denna nosgrimman bättre.
Mer säger jag inte just nu;)
Nya produkter

En del nya produkter finns nu hos Tophorse

Dags att putsa lite

img_1957 (MMS)

Dags att putsa lite


Schabrak frossa

Undra om man kan få en överdos av snygga schabrak?Jag har så många snygga hemma att jag omöjligt skulle kunna välja ett, vill ha alla!
Några av godbitarnaLöshoppning

Celebrity var jätteduktig idag, han var jättelugn även fast han var helt själv, efter löshoppningen ställde vi upp honom i stallgången och klippte manen och ryktade honom, första gången han är själv i stallet när han står i stallgången, han brydde sig inte alls, duktig!
En gnagare;)


Snygg min;)
Svar ang benskydd

Pernilla om Nya hagskydd:
fina, men de ser så klumpiga ut? kanske för att de sitter på ett konstgjort ben? vad kostar de?

Svar: Ja de ser rätt rejäla ut som jag skrev innan men jag behöver några rejäla skydd, de är lättviktsskydd så de är inte klumpiga på det sättet:) Beställde de precis nu de kostade 100 pund med dagsvalutan blir det ca 1049 kr med frakt från England. Köpte 4 stycken bruna strl X-full. Billigt! Dock är de dubbelt så dyra i Sverige...
Såhär står det om dom
Click the image to view a larger version
Move your mouse over thumbnails to see larger images
The ideal 'Allrounder' Very light and breathable but robust. Minimising weight on the leg will reduce injuries caused by tiredness. One of the most versatile boots on the market Ideal for schooling, endurance, racing, cross-country, hacking. Designed to be used on front or hind legs with Innovative Airlite triple layer system. The outer layer is made of ethylene vinyl acetate (EVA), formed into a mesh for lightness. A different form of EVA is used for the inner layer. Several cycles of development has resulted in the distinctive design, of oval holes and shaped raised areas. This shaping minimises weight, while generating channelling for air, to keep the leg cool and dry, and helping to disperse shockwaves. These two layers of EVA provide effective protection against both concussion and penetration injuries. This protection is further enhanced by a strip of polycarbonate inserted down the back of the boot, inside the mesh, to protect vulnerable tendons. Between the two EVA layers is a fine mesh, to prevent dirt getting inside the boot.Tekna

Kommande produkt i maj. Träns från Tekna finns i brunt och svart, cob och full. Pris ca 650 kr

Frågor

Petra  om Too die for..:
Oj vilket fint träns!! Finns det i andra färger på själva kristallerna? Och så har jag en annan fråga, hur löser jag det om jag vill ha ett Dyon träns ihop med hackamore?
Tack!!
Svar: Ja det finns andra färger på kristallerna, märket är Otto Schumacher. Det är inga problem att använda hackamore ihop med ett Dyon träns, har man problem med att sidostyckena vill glida fram mot ögonen har Dyon en suverän lösning för det:


fanny  om Intressekoll:
hej, jag undrar om du kommer ta hem scökemöle schabrak osv?:)
Svar: Nej inget från Schockemöhle.

Ingela om Intressekoll:
Väldigt snygga saker. Inresserad absolut. Undrar om det finns i ponny-storlek bara?
Svar: Tyvärr de tillverkas inte i ponny, finns cob och full.

Klara om :(:
Hejsan, vet att du inte svarar så mycket på sånt här längre, men jag gör en chansning.
Har du något tips på hemsidor med mycket amerigoprodukter, (inte bara med sadlar vill säga)
tack på förhand :)
Svar: Ridin.se  annars finns det mycket Amerigo i USA och England, googla;)

huh om :(:
skulle inte du kunna ta in lite 'gulliga' schabrak till tophorse? typ som jacsons bruna med massor av hjärtan! har ett sånt och jag älskar det. men som sagt, om du skulle ta in lite såna 'roliga, gulliga' schabrak i strk full skulle jag köpa det direkt :D!
Svar: Svårt att svara på, vet inte hur populärt det är med sådana schabrak.

Nya hagskydd

Har bestämt mig för att köpa dessa skydd att ha i hagen, fyra stycken runtom, de finns i X-full så det blir perfekt.  När man använder skydd på hästen i hagen så måste man ha X antal att byta med, beroende på väder, ifall några blir blöta, om det är sommar eller vinter, lerigt eller torrt osv...just nu lindas hon runtom. Har nog 4 andra olika uppsättningar med skydd som jag växlar mellan men strävar efter de där perfekta skydden, de tycks inte finnas tyvärr. Det jag gillar med dessa skydd från Equilibrium är att de ser väldigt rejäla ut men samtidigt ska de vara lättviktsskydd och ventilerade.
Någon som har dessa?

Equilibrium Tri-Zone Allsport Boots


Equiline Victoria

Nya ridbyxor från Equiline, bilder från Svensk ridsport

Färdigt för löshoppning imorgon :)

img_2018 (MMS)

Färdigt för löshoppning imorgon :)


Celeb är sällskapssjuk som vanligt...

img_2016 (MMS)

Celeb är sällskapssjuk som vanligt...


Pikeur Prisca

Klickade precis hem dessa underbara ridbyxor från Pikeur, valde färgen Valnöt, hoppas jag blir nöjd!

Svar ang HV Polo

Flera frågade om priser på läderprodukterna från HV Polo, här är en prislista med Ca priser:
Grimma 799 kr
Benskydd 4 st 1699 kr
Träns 1099 kr
Brösta 850 kr

Jag har ännu inte bestämt mig om jag ska ta hem dessa produkter men förmodligen blir det så.


Scapa Polo

Loggorna glittrar jättemycket i verkligheten, jättefina, är själv sugen på camel/guld färgen.
Någon firar redan midsommar:)

img_2006 (MMS)

Någon firar redan midsommar:)


Too die for..

har velat ha ett sånt här träns länge men kommer inte att köpa något då Orianda är alldeles för "brötig" för att ha ett sånt träns, hon ska klia sitt huvud så brutalt på allt och är en mästare på att förstöra saker hehe, men Celebrity bara ska ha ett  liknande sånt här träns en vacker dag, kanske något smalare nosgrimma bara,  helt underbart!

Snyggt?

Detta träns är tillverkat av Sedgewick tanneries engelskt läder (samma som Dyon)
men till ett bättre pris+ att jättefina matchande tyglar med fancysöm ingår! Det kommer snart att finnas i webbshopen. På beställning kommer vi även att kunna ta hem detta och andra fina träns även i X-full!
Pris under 2000 krSäljes!

Missa inte mina auktioner på Tradera!

Reflektion 3-års test.

Var som sagt och tittade lite på 3års testet i Kungsbacka idag. Det är alltid väldigt inspirerande att åka och titta på olika bedömningar. Blev lite förvånad hur dåligt vissa visade sina hästar, framförallt hur dåligt de hanterade löshoppningen. Om man har piskförare så är ju tanken att dessa ska hjälpa hästen men alltför många hade noll koll och istället stjälpte hästen, lite tråkigt att se. Många hästar verkade även vara dåligt förberedda och det var väldigt få som ens hoppade 130. Den häst som fick bäst poäng på hoppningen under tiden jag var där var en liten (159 cm) e: Camaro M.
Ska bli kul att visa Celeb nästa år.

3-årstest

Strax ska jag iväg och kolla på 3-årstestet i Kungsbacka, om bara 1 år ska Celeb visas, spännande.
Någon mer som ska dit idag?Kanske till och med visa någon häst?

Intressekoll

Tänkte eventuellt ta hem lite från HV Polos läderkollektion.
Lämna gärna  en kommentar om ni skulle vara intressserade av något här nedan

Missa inte

våra specialerbjudanden just nu på Tophorse


Lite längre fram kommer flera spännande nyheter på lädersidan, flera nya träns från olika märken.

Förändringar

Tack så jättemycket alla som har skrivit och hedrat hennes minne, hon var verkligen speciell.
Är det något som människan har svårt för så är det förändringar, oftast vill man att allt ska vara som det alltid har varit och framförallt att det mesta ska vara för evigt. När man har sorg så går man oftast igenom olika stadier, det första är chocken och panik, allt känns för verkligt, det går inte att sluta gråta, sedan efter några dagar tycks man gå in i något sorts förnekelsestadie där man vill skydda sig från att tänka på det.
Det känns som att man bär på 100 kg på sina axlar och tynger ner en, inget är roligt och skulle man göra något roligt skulle man få dåligt samvete. Ett sorgearbete tar sin tid den saken är säker och då finns det inget värre än när folk säger gaska upp dig nu eller varför ser du så nere ut? Vissa människor tycks ha svårt att hantera andras sorg, låt det ta sin tid.
Jag tror också att det är viktigt att dela sin sorg med andra förstående personer i sin omgivning. Det är jobbigt att prata om det men samtidigt bearbetar man händelsen och kommer närmare varandra.
Återigen tack och hoppas ni har förståelse för att jag inte kommer att vara så aktiv här på bloggen ett tag framöver, men något inlägg då och då kommer jag självklart att skriva, har redan lite nya idéer.


Vila i frid Blue Gazella

16 april 1980-17 maj 2011
Idag fattade vi det tunga beslutet att låta Gazella somna in, hon blev 31 år. Hon blev sjuk plötsligt och har stått på djursjukhuset sedan i fredags, veterinärerna kunde inte göra nåt mer.
Mina föräldrar köpte Gazella för 16 år sedan till min syter, jag glömmer aldrig den dagen då vi satt hemma och väntade på att pappa skulle komma hem med henne. Ut ur transporten klev den vackraste hästen jag sett. Smäcker, blank och vaken.
Hon har gått igenom hela livet med spetsade öron ända in i slutet. Jag har alltid varit imponerad av hennes mod och att hon följde min syster överallt, det fanns inget hon var rädd för mer än läskiga stenar kunde hon kika på. Hon hade en otrolig förmåga att vara en bra ledarhäst, aldrig bråkig utan snäll och rättvis.
Orianda saknar henne, hur ska hon klara sig utan sin bästa vän? Vi saknar henne förstås fruktansvärt mycket, hon har funnits med under större delen av våra liv, minnena tycks aldrig ta slut.
Just nu kan jag och vill inte riktigt ta in det som hänt, tårarna vill inte ta slut önskar att hon kunde leva för evigt.
Tack för allt du gett oss, världens finaste ängel <3

:(

En av världens bästa låtar..riktigt bra musik ger mig styrka, något jag ständigt tycks vara i behov av, sorgens motgångar är alltför många för att ens kunna räkna längre...


(Who Is It?)
It Is A Friend Of Mine
(Who Is It?)
Is It My Brother!
(Who Is It?)
Somebody Hurt My Soul, Now
(Who Is It?)
I Can't Take This Stuff No More

I Am The Damned
I Am The Dead
I Am The Agony Inside
The Dying Head
This Is Injustice
Woe Unto Thee
I Pray This Punishment
Would Have Mercy On Me

Passade på att rida precis när det var upp...

img_1947 (MMS)

Passade på att rida precis när det var uppehåll, härligt


Kommande produkter

som kommer att finnas på Tophorse
Lamicell LS Metallic, riktigt häftigt detta glittrande schabrak, tror jag ska ha ett sånt:)
Lamicell Success
Dags för kraftfoder, alltid uppskattat:)

img_1939 (MMS)

Dags för kraftfoder, alltid uppskattat:)


Tävling!

Nu är det dags för en tävling här i bloggen igen:)
Denna gången har ni chansen att vinna ett Lamicell Mirage schabrak i färgen Pistage strl full. Sponsor för tävlingen är Tophorse.


Allt ni behöver göra för att ha en chans att vinna är:

- Gilla Tophorse på Facebook
- Lägg till min blogg på Bloglovin
- Svara på frågorna:
1. Vilken är din favoritprodukt på Tophorse.se?
2. Vilket märke saknar du hos Tophorse.se?
- Lägg upp denna tävlingsbilden på din blogg/bdb/hemsida och länka dit du har lagt upp bilden, det går bra att vara med även om du inte har en blogg
- Svara på frågorna i en kommentar till detta inlägg, glöm inte din mailadress!
- Tävlingen avslutas 11 juniJean Luc Maurel

Ett sadelmakeri som tillverkar kvalitetssadlar. Inte för att detta är något okänt märke men kanske är detta nästa trendiga sadelmärke som alla bloggare rider med;) Änsålänge är det ett rätt ovanligt märke i Sverige iallafall. Jag tycker sadlarna ser väldigt bekväma ut.


Måttbeställt träns 370 euro


antibitmartingalAnnorlunda detaljer
Bloggtävling

Imorgon startar tävlingen om Lamicell schabraket sponsrat av Tophorse!
Mer information kommer imorgon:)

GPA

Något ni gillar?

Lång dag

Lite dålig uppdatering nu de senaste dagarna men tappar lusten lite när inläggen inte kommer upp. Hoppas det har bättrat sig nu. Har varit på banken och sedan postat massa paket och till sist ridit i paddocken. Hon kändes jättefin idag, älskar när hästen direkt börjar samla sig så fort man tar tyglarna.
Svettig:

Longering

Idag har jag longerat Orianda, tycker det är ett rätt dåligt motioneringssätt men någon gång händer det att jag gör det. Orianda vill gärna gå i en hög form medans jag vill ha henne mer framåt-nedåt. Funderar på att prova en Pessoa lounge någon gång.
Paket är påväg till er som handlat i webshopen:) Ännu fler saker  ska skickas imorgon.
Lite bilder från idag, som ni kanske ser så har jag en annan sadel när jag longerar dels eftersom jag är rädd att det ska börja regna + att BD sadeln bor inne i huset och då slipper jag ta ut den.


Min älskade knashäst som jämt hittar på något oväntat;)haha snygg tröja va

Andra natten

ute för Celebrity igår, de verkar tycka det är kul och busar och springer. Idag ska jag försöka hinna att gå bort till beteshagarna och kolla hur mycket det har vuxit men kommer säkert få vänta tills i slutet på maj/början av juni innan vi kan släppa dom för så mycket gräs är det inte än.

Bloggkrångel

Mina inlägg publiceras inte...

Frågor

gunilla  om Hästarna i stallet:
hej,snälla tala om för mej vem som tar in cellestial nu,klinga har ju lagt ner sin hingststation,vem använde ni till cellebrity,mvh gunilla.
Svar: Eftersom det var två år sedan så var det Klinga som tog in på honom då men vet ingen svensk som gör det längre, kontakta Schmidt direkt där han står nu www.hengststation-schmidt.de

sara om Nytt täcke:):
ursnyggt! :) vart hittade du detta? är det något man kan ha i transport?
Svar: Ja det går bra att ha det i transporten, jag kommer ha dom på tophorse.se om någon vecka:)

Anonym om Nytt täcke:):
Vet du någon orange huva (isåfall var kan den köpas, helst i Sverige) som matchar t.ex till ett orange scapa som finns på tophorse :D
Svar: BR har en orange som skulle kunna matcha, vet ingen affär som har dom i Sverige men kan hända att jag tar in dom längre fram:)


Anonym om Intressekoll:
Kommer du sälja sadlar i framtiden?
På beställning? CWD, prestige, butet?
:)
Svar: Nej inte om jag inte skulle gå någon kurs så jag själv kan prova ut sadlarna hos kunder. Man vet aldrig.

Jessica om Intressekoll:
Om det finns möjlighet, skulle du kunna ta hem lite kingsland saker till ryttare? Kanske ridstövlar och lite annat? :D
Svar: Vet inte om jag kommer ha Kingsland, det är ett väldigt populärt märke men också ett av de vanligaste, framtiden får utvisa det helt enkelt.

fanny om Intressekoll:
vilket pris ca isf? :)
Svar: ca 689  kr för Success. Metallic vet jag inte men mindre än 689 kr iallafall.

Anonym   om Frågor:
kommer du ta in matchande "set" m.m i ditt sortiment på Tophorse:)??
Svar: Har precis beställt hem Scapa "polo" matchande set:)

Anonym om Otålig på att få komma in i sin box;):
Bästa bloggen!!! Vet du var man kan köpa scapa luvor!?
Svar: Tack! Det finns några av den senaste modellen på tophorse.se annars om du söker äldre modeller så finns det också på ebay.

Nytt täcke:)


Har beställt det nya naturfärgade Dyontäcket till Orianda nu, tror hon kommer bli jättefin i det, tyvärr blir det ingen rolig present för henne för hon avskyr täcken....
Ser ni att det är Hickstead på denna bilden förresten?Med ett snyggt Dyonträns på sig också.

Intressekoll

Funderar på om jag ska ta hem dessa schabrak eller inte?Vad tycker ni, är det något ni skulle köpa?:)
Lami-cell LS Metallic finns i allround och dressyr färg vit


Lami-cell Success finns i allround

Lördag

Idag har jag beställt hem lite nya schabrak och luvor, allt har inte kommit upp än i webshopen men lite av det:) Idag är första natten som Celebrity ska  gå ute detta året, är perfekt väder. Annars har jag hoppat lite i det underbara vädret, imorgon blir det en uteritt hade jag tänkt.
Lite bilder från idag


en liten klapp:)


Otålig på att få komma in i sin box;)

img_1923 (MMS)

Otålig på att få komma in i sin box;)


Frågor


Evelina S om Tophorse har öppnat!:
Kommer du få in större sortiment? Fler märken? ridkläder,stövlar, bett, sporrar, täcken etc.
Jag vett att även du gillar horsewear, amigo,rhino,rambo etc, är det något ni kommer ta in?
Väldigt fin hemsida :) Känns lyxig! Riktigt fina schabrak!
Svar: Tack så hemskt mycket, blir jätteglad! Ja det kommer tillkomma fler märken och ett bredare sortiment. Dock kommer jag troligtvis inte att sälja stövlar då det är viktigt att det blir rätt med mått och sådant, stor risk för reklamationer. Bett kommer finnas från Pessoa och Sprenger. Fler benskydd från Pessoa och Scapa. Fler täcken kommer finnas från Lami-cell och Horseware. Men det gäller att hitta det som saknas och ha rätt märken och utbud. Ridkläder från Cavallo, HV Polo  och ev Kingsland, dock kommer butiken alltid att vara främst inriktad på utrustning till hästen.

Anna  om Succé:
Det kommer att gå superbra för er! En väldigt välplanerad sida där det är lätt att hitta med ett sortiment som man blir helt såld på!
Kommer du att ta in ridbyxor och sånt senare? Förstår att det inte går att ta in allting innan man har öppnat, när man inte vet hur det kommer att gå osv. Men om allting går bra, kommer ni att utöka sortimentet med fler märken då?
Svar: Tack så jättemycket:)! Ja det är tanken dock vet jag inte exakt vilka märken det blir isåfall men några vet jag, se svaret ovan,

Alma   om Tophorse har öppnat!:
Fiin :D Undrar som ovan om HV polo, fast om du ska sälja deras läderskydd?:)
Svar: tack! De var slutsålda i vintras men de skulle eventuellt komma in nu på våren igen så jag ska kolla upp det

Liza   om Äldsta hästen:
Gud va glad jag blev av det här inlägget! Jag har en vallack efter jasper som blev 22 år iår och det känns skönt med lite pepp att dom faktiskt kan bli äldre:). Han är en gammal hoppchampion och världens läromästare och bästa vän! Och en liten fråga, vet du hur eller om, hur man kan få reda på mera om hans bakgrund? Han är imorterad från Holland till Danmark och sedan till Sverige. tack på förhand! :)
Svar: Kul att du tyckte det var ett bra inlägg:) Jätteroligt att läsa om alla gamla kämpar. Om du vet om hans stam så kan du kika på paardenfokken.nl

Anonym om Tophorse har öppnat!:
Gud vad kul :D tänkte bara passa på att fråga ifall du kommer kunna ta hem benskydd från Hv polo? Är nämligen jätteintresserad av att köpa ett av deras rosa schabrak + rosa skydd till, men har bara hittat affärer där schabraken finns "/
Svar: Inget som jag planerat att göra men kan såklart kolla upp det:)

Anonym om Tophorse har öppnat!:
vad kostar ett RG italy schabrak ung? :)
Svar: Från  800 kr för den billigaste modellen sedan är det från 1000 kr och uppåt för nästa modell Cotton. Dessa beställningar är mer jobb och viktigt att det blir precis så som kunden vill ha det. Hur snyggt blev inte detta RG schabrak som en kund beställde och som blev färdigt i veckan? Helt lovely!


Isabelle   om Dyon:
Supersnyggt! jag kan inte hitta det på deras hemsida på nyheter inte heller på dyons hemsida.
Finns bara den gamla versionen av honeycomb med läderspänne.
Svar: Nej det är väldigt nytt änsålänge men redan denna månaden kommer det finnas i vår webshop, jag måste bara ta bra produktbilder på det först:) Orianda ska vara modell;)


Maria   om Tophorse har öppnat!:
Vad roligt! När får ni in scapaschabraken som är mörkblå med guld på? Svårt att förklara men de var i samma kolektion som de orangea och limegröna (tror jag) och du sa tidigare att ni skulle ta in de också...
Svar: Jag vet vilka du menar, de med matchande luva, kan inte svara på det exakt då vi inte beställt hem dom än, avvaktar lite men denna månaden borde vi kunna få hem dom iallafall. Roligt med schabrak som har matchande luvor!Mer sånt!

Denise om Frågor:
Oh, sorry. En tysk sida med määängder av filmer från stora tävlingar. Finns en hel del fina från Cellestial där ute i världen, tänkte visa dig några, men det kostar 60 euro om året att ha det, jag tkr dock det är värt det, men så bor jag ju här nere och har vänner eller tävlar själv på de tävlingarna de filmar.
Kan ju iaf kolla in hemsidan om du vill: clipmyhorse.de
Svar: Ok tack:) rolig sida, synd att det inte var en sida med filmer på hingstar, hade gjort vadsomhelst för att få se en film på Kalusha.

stina om Oriandas farfar:
hej! Tycker du att denna tävlingen känns trovärdig? http://hastryttaren.blogg.se/2011/may/bloggtavling.html#comment
vill vara med annars men någon måste väl sponsra ?
är den inte trovärdig tycker jag man ska gå ut med detta då det snart är 100:- som deltar!
Svar: Sånt här är svårt, även om jag inte skulle tycka den känns trovärdig så kanske den faktiskt är på riktigt?Men med tanke på hur många fake tävlingar som varit den senaste tiden, ja vissa har varit helt uppenbart så börjar man ju undra. Förstår inte hur man kan med att lura folk, men de får ju ut något av det, ex antal fler läsare och prenumeranter för att de luras. Jag har själv haft en tävling där jag själv stod som sponsor privat och lottade ut ett Scapa schabrak för att jag ville göra något kul för mina läsare, dock länkade jag till tjejen som vann det och hon lade upp bilder sedan med det på sin häst osv, men om hon inte hade haft en blogg så hade det ju varit väldigt svårt att bevisa att tävlingen var på riktigt, inte för att någon misstrodde mig men nuförtiden så är det som sagt annorlunda. En seriös tävling SKA ha en sponsor, visst kan man sponsra själv men då ska det framgå, dock finner jag det inte så trovärdigt att någon som är tex 16 år skulle sitta och lotta ut något för 2000 kr.
Jag kan inte säga om denna tävlingen är trovärdig, det är bara tjejen som annordnat tävlingen som vet om den är på riktigt eller inte, däremot skulle jag inte vara med i den själv.

Carolin om Filmer:
Hej. Kommer du sälja några magplattor i din webshop? :-)
Svar: Vi har en från Pessoa och det kommer tillkomma fler i lägre prisklass också.

Succé

Så kul att det redan trillat in flera beställningar! Tack så hemskt mycket för alla era fina ord om Tophorse, blir riktigt rörd faktiskt,  mycket motgångar har det varit men jag är väl isåfall ett levande bevis på att drömmar faktiskt kan slå in. Så vad ni än drömmer om, stora som små drömmer så ge inte upp. Inget är omöjligt om bara viljan är tillräckligt stark!


Tophorse har öppnat!

Jag är verkligen glad idag, som jag har längtat! Fler produkter tillkommer redan denna månaden, håll er uppdaterade genom att följa oss på Facebook eller kika in på webshopen ofta, för hos Tophorse händer det alltid något;)
Välkomna in Tophorse

Nyskodd

Nyskodd och longerad Orianda skyndar sig ut mot gräshagen som vi precis öppnade, vinterhagen dom har gått i är som ni ser på bilden öken..


Frukost!

img_1911 (MMS)

Frukost!


Hjärnsläpp

Vet inte vad jag tänkte på när jag skrev mitt förra inlägg, Goodtimes är Oriandas farfar och ingenting annat.
Hursomhelst så har jag ridit nu på kvällen, mycket skänkelvikningar och verkligen lösgöra, blev riktigt mjuk och fin:)


Oriandas farfar

Är hingsten VDL hingsten Goodtimes e: Nimmerdor. En hingst som har lämnat både GP hopphästar och dressyr, han verkar fortfarande i aveln. Finns mer att läsa om honom här www.majesticgaits.com/goodtimes.htm
en film på honom

Kommentarer

Jag har noterat att det i alltfler bloggar finns en liten text som går att läsa ovanför kommentarfältet. En text där bloggaren upplyser den som tänkt kommentera om att anonyma kommentarer godkänns inte och inga negativa kommentarer, ipnr kan spåras och polisanmälas och liknande.
Först och främst tycker jag att det är väldigt tråkigt att det ska behöva gå så långt. Vad är det för sorts personer som sitter och skriver kränkande kommentarer?
I vissa fall kan det säkert vara lite överdrivet från bloggarens sida, vissa verkar inte kunna ta kritik överhuvudtaget, och nu menar jag på ett konstruktivt sätt. Men å andra sidan så kanske många har en blogg bara som en slags dagbok/träningsjournal och då kanske man inte vill ha massa onödiga kommentarer, men borde man inte ta bort kommentarsfunktionen helt då?
Om jag ger någon feedback så försöker jag alltid se något positivt och något som behövs jobbas på. Man ger inte bara negativt för inget kan bara vara negativt, alla har någon styrka och svaghet.

Jag tror det är svårt att ha en blogg och aldrig få någon sorts negativ feedback, det kommer komma det bara är så därför att folk sitter och letar fel, så uttrycker man sig fel eller uppfattas som skrytig en enda gång så är det kört. Därför måste man tänka sig för mycket när man har en blogg, hur skriver jag?Hur uttrycker jag mig?Hur uppfattas jag? För mig är det viktigt att framstå som den man faktiskt är och de åsikter man har.
Allting måste vara kristallklart, ibland händer det att man inte når fram med ett budskap, ibland kan det vara svårt att uttrycka sig till 100% i skrift och då direkt blir man missuppfattad. Det är inte lätt alla gånger att ha en blogg den saken är säker. Men det är väldigt givande att få kontakt med så många vettiga hästmänniskor.
Vad tycker ni?

Obs att detta inte är någon kritik till de som väljer att inte publicera anonyma eller kränkande kommentarer, mer en fundering på om detta faktiskt hjälper eller finns det något annat bättre sätt att skapa bättre stämning.Filmer

Några filmer från löshoppningenCelebrity Boy

Han var verkligen duktig idag, första gången han löshoppas riktigt, han har bara galopperat över bommar innan. Om lite mindre än en månad är han 2 år.

Så duktig idag :) film kommer senare

img_1901 (MMS)

Så duktig idag :) film kommer senare


Glad att få beta lite grönt:)

img_1875 (MMS)

Glad att få beta lite grönt:)


Ska försöka

hinna med att löshoppa Celeb idag efter att jag ridit. Annars blir det mest att fortsätta fixa med webshopen:)
Har köpt in några  Scapa schabrak av den gamla modellen som ska säljas i webshopen, kommer ni ihåg dessa jag sålde för längesedan:
Bilder
Filmsnutt

En liten filmsnutt från idag:)

Äldsta hästen

Alltför många hästar idag blir skadade eller sjuka och får avsluta sitt liv i förtid. Därför tycker jag att det är roligt när hästar får åldras och leva ett långt härligt liv. Vi hade en shettis som blev 29 år det tycker jag är rätt gammalt. Oftast är det shettisar, islandshästar och araber som blir lite äldre. Den äldsta hästen vi har nu är en arab och hon är nu 31 år, hon går fortfarande att rida lite och är jättepigg och taktar fram:)
Jag är övertygad om att ni läsare äger eller känner till hästar i er närhet som är lika gamla eller äldre. Därför undrar jag: Hur gammal blev eller är den äldsta hästen ni känner till eller har ägt?

Lite kuriosa:
Världens äldsta häst hette Old Billy. Fast när han föddes i England på 1700-talet hette han bara Billy. Men allt efter som åren gick, och Billy bara blev äldre och äldre, döptes han om till Old Billy. När han dog var han så mycket som 62 år gammal.

Sveriges äldsta häst just nu är Flora en 41 årig shettis
Flora och sin ägare:

Stor skillnad att rida idag, jacka å dubbl...

img_1862 (MMS)

Stor skillnad att rida idag, jacka å dubbla tröjor + att Orianda inte ens blev svettig brrrr kallt.


Working day and night


Idag ska vi lägga in antal på alla lagervaror, och fortsätta lägga in beställningsvaror, allt tar sån tid! Men det ska bli kul när det är klart.

Frågor

Denise om Fin Cellestial avkomma:
Har du clipmyhorse??
Svar: Vad är det?:)

malin om BD:
Oj va fint, pris, var kan man köpa det?
Svar: 6 eller 700 kr minns inte exakt kontakt www.bjornsvensson-hast.se

Helen om Löshoppning:
När är din webshop klar? Ska bli superkul att kolla :D<3
Svar: Denna veckan! :)

Cornelia om Mina bett:
Hej, undrar var man kan få tag i det femdelade bettet.? tacksam för svar :)
Svar: Märket är Myler, hör med Kings saddlery annars googla vilka andra butiker som säljer Myler

Sofia om Frågor:
Kollade lite på häst-inlägget och jag har inte för mig att jag läst att någon av avelsstona är dräktiga eller att ni betäckt någon av dem sedan Celebrity, men ni kanske inte tar föl varje år på dem? Men berätta gärna lite mer om dem och deras planer, om du förstår vad jag menar :) Och gärna Oriandas avlesplaner, läste att du gärna ville ta föl på henne i framtiden! Så kul att läsa dina avelsinlägg btw!
Svar: Det ena avelsstoet, fuxen finns tyvärr inte längre:( skimmeln har vi kvar men hon är inte dräktig då vi valt att inte betäcka henne mer, vi inseminerade henne flera gånger med Calido  år 2009 utan att hon tog sig, kan hända att åldern tagit ut sin rätt (22 år) fått 8 föl. Ja Orianda bara måste jag betäcka, hon har väldigt fin stam och starkt möderne och många fina kvalitéer. Gjorde ett inlägg för ett tag sedan om lite tankar ang hingstval till henne HÄR och här
Anna om Voltaire Design:
Jättefint! Nåt du kan ta in till shopen?
Svar: Nej tror inte det då det inte har så stort sortiment tyvärr.

Ny nosgrimma

Tänkte köpa en Dyon nosgrimma till, denna gången en pullarnosgrimma, denna är lovely:
Fin Cellestial avkomma

Denna Cellestial avkomma tyckte jag var trevlig, tänk om 1 år kommer Celebrity vara inriden, tiden går fort!

RSS 2.0