Nyheter från Equiline

Equiline har kommit ut med ett nytt schabrak och matchande luva. Måste säga att designen är rätt trist och framförallt färgerna. Schabraket kostar 860 kr och luvan 560 kr
Vad tycker ni?



Nytt bett

Idag har jag haft sovmorgon till klockan nio var skönt behöver sova ut lite är fortfarande väldigt fökyld och har nu blivit jättehes, känner mig inte på topp rent allmänt heller men så är livet aldrig är man 100% lycklig.
Idag var jag på Stall Palema på studiebesök, kul att få se topphingstar som Gidde Palema och Alf Palema. Avel är överhuvudtaget alltid intressant även om det handlar om trav. Jag var även iväg en sväng till Skara hästsport köpte ett nytt bett det blev "Flippanbettet" så får hoppas att det funkar nu det kostade 2200 kr och ser ut såhär:



Den perfekta webshopen...

Hur skulle den se ut tycker du? Då menar jag framförallt vad den ska innehålla, vad saknar du att kunna köpa till dig och din häst? Något speciellt märke? Större utbud av täcken? Schabrak? ja vad somhelst. Något speciellt i serviceväg? Erbjudanden m.m. Skulle vara väldigt tacksam om ni ville dela med er om vad ni tycker saknas och hur den perfekta hästaffären på nätet skulle se ut=)


Veckans tips!

Denna vecka handlar det om hur du kan få bort mugg. Mugg kan som vi alla vet vara väldigt besvärligt att bli av med och ställa till med enorma problem. Tyvärr tar inte veterinärerna det på allvar alltid och dom vill absolut inte testa alternativa behandlingsmetoder.
Jag har själv lyckats få en häst som hade svår mugg och som ingen klinik eller veterinär att bli bra i sitt ben. Såhär gjorde jag.
Rakade hela benet, väldigt viktigt huden behöver luft och muggskorporna fäster dessutom bra i hår. Köpte Hibiscrub på apoteket detta tvättade jag benet med och lät det sitta i 15 minuter sedan kan man pilla bort det som behövs och sedan skölja rent. Torka noga benet torrt. Ta sedan zinkpasta på skorpor. Håll alltid benet torrt och rent dvs aboslut inga leriga hagar, om hästen måste gå där det är något lerigt så linda benet ända ner till kronranden. Upprepa behandlingen i stort sett varje dag ibörjan, efterhand om du märker att det börjar bli bättre så kan du göra det 3 ggr i veckan.
Har provat andra schampon som vet har rekommenderat men dom har inte fungerat. Hibiscrub är det enda som fungerat för mig. det måste inte vara zinkpasta som används på skorporna kan även fungera bra med en salva som har tea tree oil i eller annan som mjukar upp bra. Zinkpastan är bra för att motverka att det blir mer krustor då den är uttorkande. Det finns även bra steroidsalvor som tex Betnovat som veterinär kan skriva ut, dock så ska man vara försiktig med att linda benet om hästen har Betnovat insmörjt där eftersom det kan ge upphov till allergiska reaktioner, ha det endast några dagar i såfall.
Om du har en häst med mugg så prova, men ha tålamod mugg är ju trots allt en kronisk inflammation i huden så det kan ta sin tid. Om du provar så skulle det vara roligt att veta om det fungerar för din häst eller inte så hör gärna av dig i såfall. Sist men inte minst om du vill läsa mer om mugg sök på mud fever som mugg heter på engelska då får du fram betydligt mer information än vad som ges på svenska.
Ta hand om er:)


bilder

Åkte iväg igår för att träna, tyvärr blev det inte så mycket hoppning då min häst var väldigt irriterad på bettet antagligen kedjan, hon kan bli det ibland och det är helt hopplöst att rida. Så nu får jag antagligen leta efter nytt bett IGEN. Känns som att jag får leta efter något mildare men får inte vara för mesigt heller, funderar på att prova flippanbettet fast med rak stång. Någon som provat flippanbettet?


Min häst har en tendens att vilja hoppa väldigt lååångt haha denna bjuder jag på:

Kläder

Finns ju en mängd olika tävlingsskjortor, det är givetvis en smaksak men jag föredrar helt klart dom i funktionsmaterial som blir allt vanligare.
Här kommer iaf några exempel som jag tycker är fina:
Animo:

Equiline:

Kingsland:



HG:


Denna Pikétröja från Herve Godignon tycker jag är jättefin den får jag nog köpa.

Även den här var fin

Tröja:

tycker denna tröjan var alldeles för plåttrig för min smak, föredrar lite mer stilrent men ändå.

Godnatt bloggen

Blir rätt sent jag bloggar idag men bättre sent än aldrig som man brukar säga...
Idag har jag varit i Kungsbacka, kom hem med detta fina tunna svettäcket från Dy`on, tog  på det nu när jag natta hästarna, min häst ville inte stå still så bilderna blev inte så bra men ändå.
en praktisk påse kom det i





Sov så gott allesammans, själv hoppas jag att ett föl tittar ut inatt:)

Longering och fölvaka

Idag har jag varit väldigt trött jag är sjuk och så har jag fölvakat hela natten, vi har en kamera i stallet så vi har en monitor vid sängen som jag kollar på nästan två gånger i timmen, men inget föl blev det denna natten får se om det händer något inatt. Det är alltid lika spännande att se ett föl komma till världen.
Har mest tagit det lungt idag suttit ute och solat, åkt och handlat foder , morötter och postat paket:)
Sedan när jag kom hem så longerade jag hästen, hon var duktig lyssnade ovanligt bra på kommandon.






Sedan var jag inne och gosade med kattungarna, dom växer så fort nu börjar dom bli busiga:)



Så har min dag sett ut idag, nu måste jag gå och hämta en isglass ,försöka bota min feber. Hoppas ni har en trevlig kväll=)


Scapa sports

Nu har jag beställt en massa schabrak från Scapa sports. Alla är i storlek full allround modell. Dessa schabrak kostar 7-800 kr i affären nu är dom flesta dock slut i dessa färger så dom börjar bli svåra att få tag på.
Jag kommer att sälja dom för 540 kr inklusive frakt.
dessa färger har jag:
Maple red:

Dark grey:

Tan:

 Sedan har jag även en annan modell som kostar 500 kr inklusive frakt som finns i blå och vitt, ser ut såhär:



Det nedersta schabraket har jag själv, det är väldigt mjukt och lite fluffigt utan att vara allt för tjockt och ger en dunkänsla, skönt för hästen:)
Hör av er om ni är intresserade till min mail [email protected]
Hoppas ni har det trevligt ute i solen idag:)

Veckans tips!

Som jag sa igår så börjar jag nu med något nytt i bloggen nämligen veckans tips.
Mitt första tips är om hästen har kolik så förutom att gå ut och gå med hästen och hålla den varm så kan man ta ljummet/varmt vatten och olja, kan vara majs olja, rapsolja eller annan olja och spruta in detta i munnen på hästen så den sväljer. Detta fungerar ofta och har gjort så att vi har sluppit att ringa veterinären flera gånger vid kolik, dock inte alla gånger, hade en ponny som var kolikhäst när jag var yngre detta hjäpte honom många gånger. Observera att detta inte ska göras istället för att leda hästen utan givetvis ihop med detta, bara så jag inte uttrycker mig fel:)
Håll utkik nästa måndag för då har jag ett annat tips om hur du får bort mugg.


En häst mindre..kanske

Idag har det varit en spekulant ute och tittat på vår hingst. Han fick springa i ridhuset så hon fick se hur han rör sig. Han står inte hemma hos oss längre eftersom vi bara har ston hemma så han går på lösdrift med andra hingstar. Jag tror att hon som var ute och tittade kommer köpa honom, hon gillade verkligen vad hon såg. Jag tycker det är så synd att vi inte kan behålla honom, hade han varit ett sto så hade det varit självklart men som sagt nu är han inte det. Han kommer garanterat att bli något stort han har supertemperament och bra gångarter, exteriör och hoppteknik. Det som är glädjande är att om hon köper honom så ville hon behålla honom som hingst och visa honom på rådgivande bedömning, det känns bra för han är ett hingstämne.
Idag innan jag åkte så släppte jag min häst i paddocken, tänkte hon kunde få gå där lite och kanske springa lite, har två små 
filmsnuttar, lite roande haha...

Förresten så har jag tänkt att börja med ett nytt inslag i bloggen, något som heter Veckans tips, där kommer jag att tipsa om allt från hur man får bort mugg till tips om olika produkter, både sådant som jag själv har kommit på och provat och allmäna tips. Så håll utkik imorgon för då kommer första tipset=)


Vår...

ja det har nog ingen missat att det är men man får passa på att njuta.Jag och min syster har tagit lite bilder idag som ger en del vårkänsla
Japanskt körsbärsträd i blom:



Gosar med min syster:



Million dollar horse....

Filmen million dollar baby kommer på tv idag, den är bra, se den om ni inte redan sett den;)... appopå det så kändes min häst som en million dollar horse idag. Hoppningen gick super, tränade mycket på att få tillbaks henne snabbt, då hon lätt blir väldigt stark, hon lyssnade så bra och kändes som en riktig gummiboll över hindren.
Svettig efter passet:

Färdig att gå ut i hagen med sitt flugtäcke på, hon hatar täcken haha så hon var inte så glad på mig när jag kom med det men hon fick stå ut iallafall. Ventilationsskydden från Pessoa som jag har i hagen är jag jättenöjd med hittills så jag kan rekommendera dom som hagskydd på sommaren.


Hoppas ni också haft en underbar dag i solskenet

Nytt liv, nytt hopp

Trots att allt är väldigt dystert just nu så vill jag visa våra kattungar. Sessan födde dom för ca två veckor sedan. Dom ser nästan ut som små söta björnar:) jag är så glad att dom bor i tvättstugan där dom är säkra.


Fortsättning...

Tack för ert stöd, det har verkligen behövts. Känns trots allt som att det finns en hel del vettiga människor med sunt förnuft därute! Jag kommer kanske inte blogga så mycket nu iveckan, känner mig helt matt, men jag kommer iaf fortsätta att göra det har jag beslutat mig för.
Polisen kom inom en timme efter att min pappa ringde i lördags, polisen har rubricerat händelsen som skadegörelse(kattens död) och även hundägarens strikta ansvar, det är alltså dessa två brott som hundägaren gjort sig skyldig till. Vi har begärt skadestånd och påtalade att vi ville att hundarna avlivades eller blev omplacerade. Tyvärr kan inte polisen tvinga hundägaren att avliva hundarna. Pappa ska höra med sin advokat om hur stort skadeståndet kan bli.
Det sjuka är att hundägaren sa till polisen att hon tyckte att den ena hunden var opålitlig och att hon ville avliva den! Hon har alltså släppt ut en hund som hon själv inte litar på:( fy fan jag hoppas verkligen den människan ruttnar i helvetet.
Vad ska jag säga allting känns fortfarande som en mardröm, jag har svårt att somna på nätterna, vågar nästan inte vakna heller för jag är rädd att vakna till samma skrik igen. Jag går runt i det fina vädret och tänker på Ville som ligger begravd uppe i vår skog.  Han blev 9 år. Livet är så orättvist. Han älskade verkligen oss människor, han brukade hoppa upp på axeln på en från marken, han älskade när någon brydde sig om honom. Jag kan inte acceptera att han fick dö så. Hela min tillvaro känns förpestad, jag har aldrig känt ett så starkt hat. Den som har orsakat detta är inte ens värd att kallas människa speciellt inte efter alla år av skit hon har utsatt oss för, hon är död för mig.
Det finns så många hon har lurat och sårat genom åren. Det finns ingen anledning att vara snäll mot någon som har behandlat dig fel, det förlorar du bara själv på i längden. Våga anmäla och stå upp för det som du tycker är rätt! Hade alla som denna person lurat anmält henne ja då hade hon suttit i fängelse nu det aset.
Vår mark, våra hagar, vår stolthet och nu våran katt, allt har blivit förstört genom åren pågrund av en och samma person. Jag kommer inte gå in på alla händelser då blir det för långt men som sagt eftersom detta är en människa som tar emot konvalescenthästar och inackorderingar så kan det vara bra att veta, var man INTE ska lämna sin häst.
Jag går bara och väntar på när jag ska se hundarna nästa gång. Det är inte frågan om utan när.
Det skrämmande är att vi har två katter till som bara försvunnit detta året, jag vet med största säkerhet nu vad som hänt dom. Våra katter går ingenstans. En av dom var inte ens fullvuxen när han försvann.
Kvar av denna händelsen är stenar med blod som torkat i solen, jag går inte i närheten av platsen där det hände, igår kväll stod jag i fönstret ovanför och tittade ner, det gav mig rysningar. Jag är rädd för hundarna och när jag tittar ut genom fönstret om kvällarna så tror jag att jag ska se dom stå i skogen med lysande ögon.

Slutet...

Vill först och främst be om ursäkt att jag kanske kommer skriva osammanhängande nu.
Jag vaknade idag till att min syster skrek och grät att -Hundarna har dödat Ville!
Jag förstod ingenting, jag var i chock, jag visste direkt vilka hundar hon pratade om. Min syster och hennes pojkvän hade vaknat till vad som lät som ett kattbråk dom tittade ut genom föntsret och möttes av en mardröm. Två stora rottweilers slet i vår älskade Siames katt Ville, han var i bitar, dom vägrade släppa det var blod överallt, dom fick banka skrika och föra väsen, pappa sprang ut då sprang dom fega jävla hundarna iväg. Kvar låg var älskade katt i bitar. Ingen Ingen förtjänar att dö så, jag bara hoppas att han inte led även om jag vet.. Nu är polisen kontaktad. Vi vill ha hundrana avlivade idag. Ingen normal hund sliter en katt i stycken. Fy fan.
Dessa hundar är mer som vildhundar dom springer lösa bort igenom, och dom är INTE normala. Dom har ibland varit här sent på kv'llen stått lurandes på oss, dom kommer inte fram, dom är rädda. Vi har varit lite rädda för dessa hundar. Jag har sett dom hugga mot en häst  dock ingen av våra. Det har kommit folk hit och sagt att dessa hundar springer lösa bort igenom och udnrat vems hundar det är. Ägaren är ett psykfall. Hon ska inte ha djur. Hon har blivit anmäld för vanvård av en häst, det säger allt. Hon släpper bara ut hundrana fria. DOm är farliga. Pappa har varit och pratat med det svinet, hon spelar dum som vanligt.  Han har sagt att hon ska vänta på polisen, och pappa ska kontakta advokat. Hon sköter inte sina djur, hon ska int eha djur!!!!!!!!
Jag darrar, jag vill inte tro, men just nu ligger vår underbara katt i delar under en plastpåse här utomhus, polisen kommer sen idag, då ska dom få höra vilka idioter vi bor granne med.
Detta kommer troligtvis bli mitt sista blogginlägg. Tack alla underbara läsare, hade aldrig trott att det kunde vara så roligt att ha en blogg faktiskt, vilken inspirationskälla ni är!
Detta är en av dom värsta dagar i mitt liv, jag vill bara vakna med ville spinnandes i min famn

Rest in peace Miatsetse Deauville, du var den vackraste katt jag sett, igår mådde du så bra, nu finns du inte mer, jag hoppas du träffar Lillis din siamesvän i katthimmelen


Härlig dag

Igår när jag kom hem trött efter resan möttes jag av den här gulliga synen
-Mamma jag vill in, tycktes hon säga=)
Hon blev så glad att få komma in, hon älskar sin box.


Sedan idag så har jag mest tagit det lugnt men som alltid på en hästgård finns det mycket att göra, vi hämtade hö och lastade av allt, städat i foderkammaren och lite sånt. Sedan red jag lite markarbete i solen. Första dagen iår som jag har ridit utan jacka.


Hoppas det härliga vädret håller i sig hela påsken


Schabrak frossa!

Ovanliga men fräscha schabrak:






Snart är det påsk!

Imorgon ska jag bara träffas med gruppen i skolan och jobba på vårt grupparbete. Sedan ska jag åka till Skene och hem till min häst. Jag vet att hon saknar mig hihi. Hann inte gå till Skara hästsport idag tyvärr för jag var tvungen att vara hemma efter skolan då det skulle komma några reparatörer och byta duschslangen, inte för att det var något fel på den men dom hade väl inget bättre för sig, sedan bara lämna dom den gamla slangen och duschhandtaget i mitt handfat, tack för den, vet inte vad jag ska göra av skiten. Idag har jag också sagt upp min lägenhet eftersom skolan snart är slut. Jag har däremot satt upp mig i kö för en annan lägenhet eftersom jag ska söka in på Djursjuksköterska utbildningen som är 3 år.
I helgen blir det nya ridbilder igen.
Bild från i vintras min syster gömmer sig i bakgrunden haha.

GLAD PÅSK till er allihop:)

Nytt från Eskadron

Eskadron har nu en ny uppdaterad version av sina Prosafe skydd, dom heter Memo och ska andas bättre samt forma sig efter hästens ben och vara ännu mer stötupptagande.

Lite nya bilder

Hoppade lite idag, fick hoppa utan kedja på bettet, kändes inte så bra så jag valde att inte hoppa så högt ska köpa ny kedja till bettet i veckan.
hursomhelst blev det lite bilder iaf, tack Jessica att du orkade fota:)






Godmorgon..eller?

Imorse gick jag in på Hällingsjö Ryttarföenings hemsida för att se om dom lagt ut ryttarmeddelande, detta möts jag av: http://www.hallingsjoryttarforening.se/page3.html Tävlingen är alltså INSTÄLLD!
Känns trist, för få anmälda tydligen, är det bara jag som vill tävla i den här skitkommunen eller? Trodde det skulle bli många starter maxgränsen var 300.
Nu blir det ingen tävling förrän i maj så ja det dröjer ett tag. Jag har alltid sån otur, den här tävlingen låg väldigt nära,
80x40 bana, ingen lerig framhoppning, hade passat perfekt, men jag får väl åka på alla skitställen och tävla istället.
Den här dagen börjar inte bra....
Dessutom igår när jag hoppade så gick kedjan på mitt bett AV, var också en udda upplevelse, trodde inte en kedja kunde gå av, så nu vet jag inte om jag ska köpa nytt bett, kedjan verkar inte gå att byta ut.
Någon mer som varit med om att en lokal tävling blir inställd pga för få starter?Tycker det snarare brukar vara för många.

Saknad

Tänkte lägga ut en filmsnutt på våran hingst e: Cardento-Irco Marco, filmen är från hans första löshoppning, då var han ca 5 månader. Den 5 maj blir han 1 år. Han är nu i Ambjörnarp på lösdrift med andra hingstar eftersom vi endast har ston hemma var vi tvungna att köra iväg honom. Han är förövrigt till salu till RÄTT person, inga snackare eller annat. Utan till någon som har tävlat mycket och vill satsa. Han är verkligen något utöver det vanliga. Snygg, bra exteriör,bra gångarter, bra hoppkapacitet och supertemperament. Han kommer bli runt 170 cm som fullvuxen. Hans mamma på filmen börjar bli gammal tyvärr men hon har lämnat b la 3-årstestvinnare och klass I hopptalanger. Alla hennes avkommor är jättefina och trevliga individer. Hon är förövrigt dräktig med Cellestial e: Cantus iår så hon fölar i maj, denna gång hoppas vi på ett stoföl. Pris på förfrågan.


What to wear

Har bestämt vad jag och hästen ska ha på oss nästa vecka på tävling.
Hästen ska ha det beigefärgade Equipe schabraket med matchande luva:

Dyon tränset:

Antibit martingalen från Equipe:

Givetvis CWD förbygeln också men har ingen bra bild på den.
CWD skydden:

bakskydd blir Eskadron med fårskinn hon får skav av allt annat.
Jag själv ska ha
Pikeur kavajen, ignorera att den ser gigantisk ut på bilden av någon anledning haha det är strl 36 iaf:)


Cavallo stövlarna:

Sedan har jag inte bestämt mig om jag ska ha GPA speed air hjälmen, JW hjälmen eller CO hjälmen beror på hur varmt det är:)

Min köplista

Tänkte lägga upp lite av dom saker som jag har tänkt köpa
Först till mig själv:
Kavaj antingen Animo eller GPA kravet är att den ska vara röd.


Nya Roeckl handskar, finns inga bättre! dessa är vårfräscha:

Sedan ska jag köpa en ny "skal" jacka
denna från Pikur är fin:


Sedan till hästen
ännu fler skydd att ha i hagen dessa blir perfekt i sommar Eskadron flexisoft bakskydd med fårskinn:

Eskadron fårskinnspad, den är jättetunn och läggs under schabraket:

Sedan ska jag givetvis köpa olika schabrak och matchande luvor och inte att förglömma Prestige Meredith sadeln, nu när jag är nästan helt bra i min rygg så ska jag ringa ut sadelutprovaren så jag kan få prova den någon gång, blev ju tyvärr tvungen att avboka förra besöket eftersom det var dagen efter att jag hade ramlat av:(
jaja det var allt för nu iaf. Sedan lär det bli mer på Falsterbo också.
Något speciellt som ni ska inhandla nu i sommar?

RSS 2.0