WP

Bloggar på WP nu igen. Internationalshowjumping.se är adressen. Ursäkta allt strul men det är inget jag kan påverka tyvärr.

Tophorse planer...

Längre fram i sommar kommer vi på Tophorse att börja sälja lite nya märken nämligen Anna Scarpati, Pariani och Jessica D swarovski pannband, vi kommer att börja med en ganska stor order där vi kommer att köpa in lite av varje. Verkligen roligt att kunna sälja märken som vi själva gillar.
Angående Christina Sport så ska vi lägga vår order där idag då vi har designat klart vilka färgkombinationer vi vill ha. Verkligen fina färger och såklart mycket glitter, kommer vilja ha allt själv;)

Tycker många gånger att färgkombinationerna som finns i affärerna är lite för tråkiga, jag tänker jämt var är glittret?Mer guld och silver till folket! Man vill ju känna att det man själv har är unikt och lite annorlunda, något som syns utan att man ser ut som en clown för den sakens skull. Lyxigt var namnet!
Anna Scarpati:


Pariani:

Christina Sport:Jessica D:Frågor

Loppz om Scapa Sports täcke:Kommer du ta in HV Polo´s benskydd? Vet du om fårskinnet är avtagbart?
Tacksam för svar
Svar: Jag kommer eventuellt att ta hem dom dock bara bruna, tror inte fårskinnet är avtagbart.

Dg om Ridbilder:
Hej!
Undrar två saker:
1. samma sak som dom ovan, va äre för slags bett du använder och va har de för funktion?
2. Vart hittar man olika swarowskipannband som har bredare "öglor"...Har ett Dyon WC och den behöver typ 3,5cm stora öglor på pannbandet för de ska kunna passa..
mvh
Svar: Det är ett femdelat Mylerbett med tygelhakar. Då det är femdelat så är det skarpare än ett vanligt tränsbett och även mer rörligt, lite som ett Waterfordbett. Detta bett ger ett mindre tryck på tungan än tex ett 2- eller 3 delat. Tygelhakarna ger en ytterst svag gag effekt.
Det finns swarovski pannband som är till kandar som är bredare, finns på tex Skara hästsport. För mig funkar dock vanliga swarovski pannband utan problem till Dyon träns.

Nadja om Sol:
Varför padd? det har du ju inte haft förrut? :)
Svar: Köpte padden till min förra sadel, skulle prova hur den låg under min nuvarande men tyckte inte det blev så bra så jag kommer fortsätta att rida utan pad då den är utprovad utan pad.


Linda om Sol:

Hejsan, för ett tag sedan skrev du ett inlägg om hur du skötte om din sadel, tvättade och smorde och så för att hålla den så fin som möjligt. Jag har letat på bloggen men kan inte hitta det (sökfunktionen funkar ej), skulle du kunna publicera det igen? :)
Svar: Ja tyvärr fungerar inte sökfunktionen tror det beror på att bloggen håller på att flyttas över till WP. Vet inte exakt vilket inlägg du syftar på, var det min nuvarande sadel?


Emma om Somrigt värre:
Tycker du kan börja sälja saker i ponny storlek. Gillar i övrigt din webbshop men de finaste sakerna finns ju bara i full.
Svar: Nu är det väldigt svårt för mig att veta vilka saker du syftar på men tyvärr är det så att full säljer bäst, sedan kommer cob och sist ponny. Varför det är så vet jag inte men så är det. Sedan tilverkar inte vissa märken schabrak i strl full tex Scapa och Lamicell. Jag tar hem det som efterfrågas och då det är svårare att sälja saker i strl ponny så är det också svårt för mig att ta hem det. Men är det något speciellt du söker så är det bättre att du hör av dig till oss så kan du förhandsboka det så kan vi ta hem det åt dig.

 


Ridbilder

Fick med mig en fotograf ut idag men tyvärr bara 5 minuter precis när jag började skritta så det blev inte så roliga bilder, men bättre än inget:)


Bloppis på G

Imorgon eller senare i veckan kommer det upp en liten bloppis här i bloggen, bara ett tips;)


Sol

Äntligen har det varit lite fint väder idag, passade på att gå en långpromenad och sedan rida i paddocken.
Hade mitt Dyon schabrak idag, bara andra gången jag använt det faktiskt men det är riktigt fint.


Orianda ville inte vara med på kort som vanligt, haha hon verkligen hatar att stå still.

Skimlar

Det är väldigt individuellt hur fort en skimmel blir vit, vissa blir dessutom kritvita medans andra blir mer åt flugskimmelhållet.
Jag tycker Celeb är ganska ljus för sin ålder men hans bror e: Cardento skimlade av ännu fortare, han var ljusare än Celeb redan som 1 åring.
Orianda däremot hade mycket grått kvar i man och svans och lite på kroppen som 8 åring. Hon har fortfarande grått kvar i man och svans men väldigt lite samt att hon har fått en del flugskimmelsprickar.
Såg en annons på en 2 åring, titta vad ljus den är, men fint med så mörk man till den ljusa kroppen:


Celeb är ganska grå om man jämför


Ni som har skimlar, när blev era helt vita?Någon som har en konstant skimmel?

Somrigt värre


Lamicell Sport schabraken, de lyser verkligen så man får ont i ögonen nästan i verkligheten.. fräschaste i sommar!

Design

Just nu håller jag på att designa egna färger på Christina Sport schabrak och luvor, rätt kul faktisktSkimmelstallet?!

Ganska lustigt att vi just nu bara har skimlar. Det har aldrig hänt tidigare. Jag kan inte heller minnas när vi senast bara hade 3 hästar, det känns väldigt lite. Måste varit någon gång för 15 år sedan vi hade så få hästar. Väldigt lite jobb med bara  3 hästar om man jämför med 5.
Eftersom Celebrity ska ridas in om mindre än 1 år så har vi heller inga planer på att köpa någon ny häst eftersom tiden inte räcker till.
När jag startade bloggen hade vi 6 hästar: Orianda, Gazella, Billie Jean, Capital Blanche, Rova och Irco Epcot. Mycket har hänt sedan dess. Hästarna har antingen sålts eller fått avlivas:(
Det är tufft att vara hästägare ibland den saken är säker.
De hästar vi har nu är:
Orianda


Celebrity


Irco Epcot

Frågor

Madeleine om Frågor:
Hej!
Undrar om du vet var det går att beställa londonfärgade träns? Dessa finns numera ingenstans längre. Det ska helst vara med engelsk nosgrimma.
Tack för en bra blogg!
Svar: Tack! Crosby och Courbette även HDR har ljusa träns i new market/london googla på Crosby bridle osv. Kolla på ebay.com och ebay.co.uk
Crosby:


:o om Brodyren klar!:
GRYMT snyggt! Kommer du sälja såna scabrak med din logga på?
Svar: Jag vet inte än tanken var att bara jag och sponsorryttarna skulle rida med det men vi får se, kan hända att vi låter brodera även Mirage schabraken med loggan;)

Frida  om Midsommar:
Detsamma önskar jag dig och din familj! Blir nyfiken på vad din syster rider för häst? Ha de gott!
Tack detsamma:) Hon rider just nu på Celebritys mamma Irco Epcot


Carro  om Frågor:
Hej!
Vet du om ni kommer att få in det grön, blåa Lamicell Mirage schabraket som finns på bilden ovanför?!
Det är så snyggt!
Svar: Blir osäker på vilket du menar, men det pistagegröna har vi i webbshopen och det klarblå får vi in snart igen.

Erica om Frågor:
Tack för svaret!! Men här kommer en till fråga, vart hittar man BR huvor då? :S en orange med brun kant. försökte söka på google, men kom bara upp bloggar..
Svar: Vi kan eventuellt ta hem det annars har de även funnits på cheval-shop.com

S  om Frågor:
Hej? Kommer ni få in HV polo förbygeln i brunt på tophorse? Den är så himla snygg:)
Svar: Den finns i webbshopen nu:)!

Filippa  om Frågor:
Har för mig att du skulle ta in HFI-schabrak, stämmer det? När tror du ni får in dem isfåfall? =)
Förresten, Celeb har ju blivit ursnygg och växt till sig ordentligt ;-)
Svar: Tack:)
Jag har sålt H.F.I schabraken tidigare i bloggen litegrann men det var dock ingen jättestor efterfrågan på dom så däför har jag lagt det på is lite, BR schabraken är annars rätt lika och har liknande färgkominationer så troligtvis kommer vi sälja mer av BR schabraken i webshopen istället, de har även bättre pris. Eventuellt kommer vi även att sälja CSO schabraken de är väldigt lika H.F.I.
CSO:

Midsommar

Hoppas ni har en trevlig midsommar:)
Jag och Orianda har varit ute på en ridtur tidigare idag, annrs händer inte så mycket idag, ska titta på film.
Orianda och syrranBrodyren klar!

Fick bilder idag på mitt RG schabrak som är färdigbroderat, det blev riktigt fint faktiskt, nu ska jag beställa en matchande luva också ska vara en superglittrig RG luva med brodyren på också:) Sedan blir det även täcken och kläder med brodyr på:)Scapa Sports täcke


Vad tycker ni om detta Scapa täcket från 2011 års kollektion?

Christina Sport

Vi kommer att börja sälja ett nytt märke på Tophorse inom kort. Ett märke som jag personligen gillar väldigt mycket men som inte är helt lätt att hitta nämligen Christina Sport. Precis som många andra lite exklusivare märken behöver det bli lite mer lätttillgängligt. Vissa av deras produkter är handgjorda inte undra på att de är så vackra!

Lucky one

Orianda har blivit bortskämd idag igen. Hon har fått en HV Polo grimma. Den passade faktiskt, första grimman hon någonsin kunnat ha i strl full! Hennes stora huvud fick plats tro det eller ej.
Visst är den snygg?Frågor

sandra
Postat den 2011/06/20 kl. 09:38
Tror turkost går hem på stört och blir slutsålt fort så ta hem en hel del då du lix beställer.. jag är ute efter dom turkosa br lindorna samt matchande schabrak.. vad är sidan till din shop?
Svar: Turkos är väldigt poppis just nu ja. www.tophorse.se är adressen:)

Carolin
Postat den 2011/06/18 kl. 07:07
Vad kostar tränset med swarowski kristallerna på? Riktigt snyggt :-)
Svar: Kika på xtremehorsemakeover, de blingar träns åt en priserna varierar.

D om News:
Måste fråga en sak, bettet (JHL Waterford baucherbett) du säljer på din hemsida, vad är dom bra för? Någon spec. effekt? Skarpt/"milt"?
mvh
Svar: Svar: Självklart. Baucherbett kan vara bra till hästar som lägger tungan över bettet. Ihop med waterford mundelen så blir bettet mer rörligt och skarpare, passar troligtvis inte en häst med orolig mun men kan passa en häst som är ganska hård i munnen eller som gärna hänger sig fast i handen lite.

Emelie   om Purple rain...:
Snyggt med lila! Speciellt Anna scarpati!!! Vad heter färgkombinationen på just det??? Vill köpa ett sådant :)
Svar: Kolla på innrider.com

Erica om Flytt:
Han blir nog en riktig snygging :) Är ofta inne på eran hemsida tophorse. Och jag har fått för mig att Lamicell Mirage schabraket finns i orange med brun kant? Är de något ni kommer ta in? och finns de matchande huvor till de?
Svar: Tack, det tror jag med;)
Ja det stämmer det finns i orange/choklad och ja vi ska ta hem det. Tyvärr finns inga matchande luvor, men kan hända att BR har någon orange luva som kan matcha.

Natalie om Så fort jag ska rida börjar det regna:( sk...:
Hej! Super blogg, verkligen!! Jag har ett problem som jag inte kan lösa på egen hand.. Vet du var man kan köpa Cavalor´s produkter? Gärna en Svensk sida. Tack på förhand!
Svar: Tex www.tahorseware.se www.marietorpridsport.se har för mig att även svensk ridsport säljer.

Flytt

Internet har krånglat så jag har inte kunnat lägga upp resten av nyheterna på tophorse så det får bli imorgon.
Annars har jag varit i Kungsbacka och shoppat lite till mig själv och hemmet.
På kvällen lastade vi Celebrity och hingsten. Celeb var så duktig och klev rakt in denna gången. Superduktiga var dom:)
Nya betet:


News

Fler nyheter dyker upp på tophorse.se imorgon.
Jag är kär i den bruna HV Polo grimman, kanske kan Oriandas huvud få plats i en sådan?Hoppas!

Massor av nyheter på Tophorse.se senare ik...

img_2196 (MMS)

Massor av nyheter på Tophorse.se senare ikväll, missa inte!


Superfynd

Just nu har vi ett par svarta Dyon hunter tyglar för bara 686 kr. ord.pris 1095 kr
Strl full, mässingsspännen och mönstersöm. Gummi på insidan. Finns på Tophorse.se

Produktbilder

Tycker det är rätt ofta man ser produktbilder i butiker som är ej tilltalande.
Denna Animo kavajen ser inte ut att ha så bra passform på denna bilden, kanten längst ner ser dessutom ut som på en collegetröja eller något?


Hur sitter det här tränset? Inte fint.


Passformen på Hööks luvor verkar strålande... hästen får två horn;)

Purple rain...

Lila är en färg som verkar hett på schabrak just nu. Exempel på olika lila schabrak:
RG Italy:


Equi-Theme:


Anna Scarpati:

Equi-Theme:

Esperado:


BR:


Eskadron:


H.F.I:

Så fort jag ska rida börjar det regna:( sk...

img_2181 (MMS)

Så fort jag ska rida börjar det regna:( ska jag ska jag inte? Har inte lust att rida i spöregn...


Lamicell Mirage

Vi på Tophorse tänkte ta hem Mirage schabraken i gul och corall nästa gång, även fler blå förstås.
Gillar ni färgerna orange, gul och corall?

Svar ang Wordpress

Anna om Tillbaks:
Wordpress är bara ett verktyg, de har ingen support som hjälper en. Om man inte blivit pådyvlad det av nåt företag så man betalar för det, verkar vara några som kör nåt sånt nu eftersom så många byter. Det är således inte Wordpress som ska fixa något.

Vad skriver de när det kontaktar er och vill att ni ska byta och vad får ni betala? Misstänker att någon skrattar hela vägen till banken eftersom WP är gratis.

Svar: Du har nog missförstått lite. Jag vet ingen som betalar för att ha WP. WP och Bloggpartner samarbetar väl vad jag har förstått så jag vet inte egentligen vem det är som är ansvarig för flytten, kan hända att det är Bloggpartner som fixar allt. Självklart ska WP/Bloggpartner fixa ens blogg! Har redan innan flytten kommit överens om självklara saker som att de gamla inläggen ska flyttas över och att prenumeranter på Bloglovin ska flyttas över men ändå så fungerar inte detta. Nu har jag fått veta att deras programmerare är på semester så jag får ingen hjälp förrens de är tillbaks när det nu är. WP/bloggpartner har frågat mig om det är något som ska rättas till osv.  Jag har innan flytten kollat in på andra som flyttat till WP och för dom verkar det mesta fungera därför är jag självklart besviken att allt krånglar för mig.Animo kavajen

Har fått flera frågor om min Animo kavaj, modellen heter Quksory och utkom vårkollektionen 2009 därför är den numera svår att få tag i.
Den finns dock fortfarande här www.xanthos.be och här www.oneblackhorse.com
Jag köpte min på Eurohorse i Charlies monter 2010 tror jag. Kavajen har perfekt passform och swarovskistenarna är en häftig detalj.
Blå/orange

Är det någon färgkombination jag verkligen gillar så är det blå/orange.
Exempel på schabrak i denna färg:
RG


Equiline

Equipe


CavalorSvar

Linnéa om Tillbaks:
När ska Celeb ridas in? Är det du som ska göra det? Och hur ser hans framtid ut i nuläget? Ska ni behålla honom och kanske tävla honom eller ska han säljas? :)

Svar: Han ska inte ridas in förrens efter jul någon gång, när han känns redo. Jag kommer inte att göra det själv, ser ingen anledning till det när man kan lämna honom till ett proffs. Har en väldigt duktig ryttare rätt nära som jag tänkt fråga om han kan rida in honom men vi får se om han har tid. Jag vill inte göra grovjobbet utan vi kommer att vänja honom vid träns, sadel och sadelgjord och sedan lämna bort honom.
Vi ska behålla honom och jag kommer att tävla honom i framtiden:)
Jag gillar hans psyke väldigt mycket hittills, han är väldigt social något som jag tycker är viktigt, hästen ska vilja vara med människor om den har hanterats rätt.

Tillbaks

Jag är för tillfället tillbaks och bloggar här igen, ursäkta för allt krångel men Wordpress får lov att fixa till min blogg först. Det känns som att komma hem att vara tillbaks på blogg.se igen!Allt är så enkelt och logiskt.


Ny adress!

Sådär nu är flytten klar, min nya adress till bloggen är http://internationalshowjumping.se
Någon frågade mig varför jag har flyttat bloggen och det beror främst på att blogg.se har krånglat så mycket senaste tiden, jag tröttnar när inläggen inte publiceras och mmsen inte kommer upp.
Sedan så blev jag kontaktad av Wordpress och kände för en gångs skull att det var värt det, brukar inte nappa på sådant annars.

Bloppis

Säljer mina JW skydd med flagga strl full. Även JW signaturen följer såklart med. Färg grå. Finns repor som syns på bilderna. Ej rena på bilden. Vid intresse lägg bud här i bloggen eller maila mig manhattan2006@yahoo.se
Väldigt svåra att få tag på numera.
Såhär ser signaturen ut som medföljer, bild från när dom var nya

Köpt lite

Har handlat lite från mig själv idag haha,nära och bra och väldigt snabb leverans;)
Älskar färgerna!
Bete

Hästarna har det skönt på betet:)Hmm undra vilken som är Oriandas?;)

img_2146 (MMS)

Hmm undra vilken som är Oriandas?;)


"Elaka" hästar

Tror ni att det finns hästar som föds "elaka"? Det tror jag även om jag aldrig stött på någon sådan individ så tror jag att hästar precis som människor kan födas elaka, de kan ha något medfött fel i hjärnan tillexempel.  Men de allra flesta tror jag blir sådana av sin omgivning, att de inte trivs och är missförstådda. En häst som behandlas illa kan bli antingen elak men oftast livrädd för människor.
Jag har aldrig ägt någon elak häst, temperamentsfulla ston har vi haft men inte mer än något hugg och att de markerat att de inte gillar täcken osv.
Däremot har jag träffat på och ridit hästar som varit riktigt knepiga som inte tvekade att både sparka och bitas, de kunde inte hanteras lösa i boxen tex och man fick alltid vara på sin vakt. Riktigt trist att ha en sådan häst, man vill ju ändå känna att hästen tycker om en och mår bra( på det sätt en häst nu kanvisa att den tycker om en). Jag kan inte hjälpa att undra varför dessa hästar blev på detta sätt, för de fick bra omvårdnad, kanske trivdes de inte att skötas av många olika personer, de kanske hade fungerat om de bara hanterades av en och samma person. Jag anser ändå att hästar som biter tillbaka vid en tillsägelse är relativt farliga, det är ju trots allt hästar men beter sig som rovdjur av något slag. Att en häst är lite allmänt tjurig vid sadling och ryktning som tillexempel hingsten Baloubet du rouet anser jag inte vara samma sak som en opålitlig och arg häst.
Appropå arga hästar så finns det få hästar som är så kända för sitt farliga temperament som travhingsten Wall Street Banker, många historier finns det om honom.
Har ni stött på någon riktigt elak häst?Tror ni att det går att ändra en häst som tex WSB?

Omständigt att ta hand om WSB:

Ursäkta

att bloggen ser lite konstig ut just nu men den håller på att flyttas över till Wordpress.

Hoppet om mänskligheten...

Fick den här kommentaren som jag kände förtjänade ett svar:

välgörenhet är ok  (anonymis@hotmail.com) om Beställt:
Det finns fortfarande barn som svälter i Afrika,
om du ändå ska ha hagskydd så finns det billigare butiker som tex HÖÖKS.
Alla pengar du hade fått över om du hade köpt skydd från en liknande butik som hööks med lägre priser hade mättat många munnar...Ditt val, men väldigt töntigt att välja svin dyra skydd att ha i hagen, väldigt bortskämt.

Svar: Nu tror jag inte att du själv lägger alla dina pengar på välgörenhet. Det märks av din ton, människor som gör det har oftast en helt annan framtoning än vad du har, dvs ödmjuk.
Skydden kostar inte direkt 5000 kr men även om dom gjorde det så anser jag att det är mitt val, det gör inte mig till en sämre människa, och nej min häst kan tyvärr inte ha benskydd från Hööks, eftersom Hööks har inga ventilerade skydd vad jag vet? Hon kan inte ha vilka skydd som helst tyvärr. En vän rekommenderade dessa skydd därför köpte jag dom.
Du anar inte hur less jag är på att ha en häst som ständigt gör sig illa i hagen och jag hade kunnat lägga 10000 kr på ett par skydd om jag visste att det skulle hålla henne skadefri. Just nu i skrivande stund så har hon stått i 3 veckor pågrund av ett sår hon fick i hagen TROTS skydd. Kul va?
Eftersom du lämnade denna kommentaren så hoppas jag att du aldrig unnar dig själv några kläder, bostad, eller gudförbjude en resa!
Mitt mål är att en dag bli nästa Bill Gates eftersom jag skulle kunna ge så mycket till välgörenhet då, nu vet du det....

PUR 100

Deras slogan är -Naturally powerful. www.pur-100.com 
Detta märke tillverkar schabrak, täcken osv  som är måttbeställda, stötdämpande och andas. Schabraken skall även torka fortare och vara antibakteriella. Det går att välja sina egna färgkombinationer.
Produkterna finns ännu inte i butik.
Ett litet urvalPerfekt ridväder idag!

img_2138 (MMS)

Perfekt ridväder idag!


Mycket nytt

Nästa vecka kommer vi få in en hel del roliga nya produkter på Tophorse, vad sägs om schabrak, luva och benlindor från BR, schabrak och annat i färgen cyan från HV Polo, HV Polos ursnygga läderkollektion, påfyllning av Scapa basic schabrak och Lamicell schabrak, flera träns från olika märken och mer. Skall bli så kul, kommer få ta helgen till att fota allt. Dessutom kommer även mitt nya träns:)
Lite av allt som kommer finnas:


Veckans dilemma svar

Nu har jag publicerat alla kommentarer, måste säga att jag är lite förvånad över svaren trodde nog att fler skulle svara 3 och färre skulle svara 2.
Nu ska jag ge min syn på saken.
För det första beror det helt på vad man har för typ av häst. De flesta hästar brukar gå fram för sporrar tex. Men det finns också de hästar som fryser till is. Jag har inte tålamod för att vänta ut en häst i 2 dygn och det har definitivt inte sällskapet heller så med min egen häst hade jag valt nr 3. Sålänge man får en reaktion från hästen då vet man att man kommer komma över förr eller senare men Orianda har som sagt en tendens att låsa sig helt, inget hjälper då är det bäst att bryta detta genom att ta en annan väg. De var en del som svarat att de skulle leda över hästen, detta skulle jag också kunna tänka mig.
Nästa vecka kommer ett nytt dilemma. Tack alla som svarat:)


Blogg.se listan

Upptäckte att jag är på 19 plats på mest aktiva listan, hur hamnar man där undrar jag?Någon som vet?Vad jag vet har jag inte varit särskilt aktiv alls...

Vinnaren av Lamicell schabraket är....

Anna! ett stort grattis till dig.
Tack alla som har varit med i tävlingen, önskar alla kunde vinna, förhoppningsvis är det er tur nästa gång:)

Beställt

Jag tycker inte att dom är så speciellt snygga men de verkar bra, gillar spännena. Ska ha dom som hagskydd och inget annat. Hoppas dom är så ventilerade som dom verkar.
Valde bruna
Eskadron air easy

Vit på vit?

Ofta tycker jag att det kan bli lite tråkigt med för ljusa schabrak på en skimmel om inte kantbandet är i någon annan färg då förstås. Även fast det är vitt så funderar jag starkt på detta Scapa schabraket , snöscapat som jag kallar det(eftersom det står snow på) tror det skulle kunna vara snyggt på Orianda, dessutom så är det så himla tjockt och fluffigt, kommer ju bli som att sitta på en luftmadrass haha.


 


Förvaring

Hur förvarar ni era sadlar eller annan värdefull utrustning?
Jag är ganska fjantig med mina grejer och har allting inne i mammas hus, ganska jobbigt att bära ut men de sadlar jag haft har alltid varit inne så jag är rätt van. Dels kan det vara svårt att hålla en sadelkammare i rätt temperatur för läder och dels så minskar risken att den ska bli stulen.


Veckans dilemma

Kul att ni tyckte min idé verkar rolig. Eftersom att alla tyckte att jag själv skulle svara sist så får det bli så. Jag kommer även att vänta med att publicera kommentarer tills ganska många har svarat.
Ok dags för veckans dilemma.
Du rider ute i naturen med en kompis. Ni kommer till en liten bäck, väldigt liten, hästen kan kliva över men rinnande vatten finns där som porlar lite.
Hästen framför kliver över utan problem. Men din häst vägrar gå över. Du har redan försökt att skänkla och smacka fram hästen.
Vad gör du?

1) Beslutar dig för att vänta ut hästen, om det så ska ta 1 timme eller 2 dygn.

2) Försöker få över hästen med hjälp av sporrar eller spö.

3) Tar en annan väg, en liten omväg kanske 20 m bort kan du komma över till samma sida som vännen utan att behöva passera bäcken.

Skriv 1,2 eller 3 som ditt svarsalternativ.


Dålig uppdatering idag, jobbar nu och seda...

img_2054 (MMS)

Dålig uppdatering idag, jobbar nu och sedan ikväll kommer jag inte vara hemma heller. Idag är sista dagen att anmäla sig till tävlingen om Lamicell schabraket förresten!


Regn

Hälsade på Celeb på betet nyss, han var helt blöt stackaren, men lika glad för det och kom galopperandes till mig. Hagen dom går i nu är vår egen och är väldigt fin tycker jag, gillar att den är kuperad och att det finns lite träd. När jag tog bilderna stod jag uppe på en kulle.

Shoppinglista Falsterbo

Det finns vissa saker som jag ska leta efter på Falsterbo tex
Antares antibitmartingal


någon snygg lädergrimma, Antares helst.


Något mer JvanD set


matchande luva till detta Equipe schabraket


de nya Eskadron skydden endast fram att ha i hagen (troligtvis köper jag dom innan)


Någon snygg piké


någon ny snygg kavaj helst Manfredi eller någon annan fin blå.


ett nytt swarovski pannband med stora stenar i färgen rainbow


matchande armband i samma färg


sedan hoppas jag på att hitta lite annat roligt också.

Dilemma

Eftersom jag tycker det är väldigt intressant att höra hur andra löser häst och ridrelaterade situationer så tänkte jag börja med en ny sak här i bloggen. Nämligen Veckans dilemma.
Detta kan vara tillexempel en fråga som lyder: Om hästen biter dig vad gör du då? osv...så ger jag er flera svarsalternativ 1. 2. 3. tex.
Kan vara lite roligt och lär säkert skapa en del debatter bland er läsare. Efter varje fråga så kommer jag också själv att svara, eller om jag ska svara först så får ni svara sen vad tycker ni?
En rolig idé?
Världens gosigaste

Mamma och Celeb innan idag

Kan ni se vilket av dessa swarovskipannban...

img_2110 (MMS)

Kan ni se vilket av dessa swarovskipannband som inte har äkta swarovski? Svårt att se eller hur?


Lamicell heaven

Nya produkter från Lamicell,
det blå är inte så mörkt i verkligheten.Leo <3 Otto Schumacher


Driftstörningar och nya produkter

När jag kom hem vid 22 tiden nu ikväll så var det problem med att komma in på Tophorse, tydligen är det inte bara jag som upplevde detta. Beklagar detta. Jag hoppas att det ska vara åtgärdat nu iallafall.
Har lagt in Lamicell Success schabraken nu och fler rosa Mirage schabrak, imorgon kommer ännu fler färger på Mirage schabraken att finnas i webshopen.Stör mig inte!

img_2108 (MMS)

Stör mig inte!


Falsterbo Horse show

Just nu håller jag på att försöka planera in Falsterbo men det är lättare sagt än gjort, helst hade jag velat vara där två dagar och sova på hotell men verkar inte som det går att klämma in så det blir nog bara 1 dag:( den 8 juli blir det isåfall.
Falsterbo har verkligen den bästa mässan av alla i Sverige.
Känns som det var så längesedan man var där förra året.
Vilken dag ska ni dit?
Lite av shoppingen från förra året:
Det var också där vi beställde lastbilen

Brodyr

Äntligen har jag skickat iväg ett RG schabrak på brodyr, tror det kommer bli superfint, längtar tills jag får se resultatet! RG schabraket har en jättefin grön färg och loggan ska vara i guld/beige.

BR

Nästa vecka får vi hem våra första produkter från märket BR, det blir schabrak, luvor och benlindor.
Är det någon av dessa färger som ni gillar extra mycket?Kanske kan vi köpa in dom nästa gång isåfall.
eller någon helt annan färg?

Frågor

Maria om Säljes:
Hej, vad är det för märke på schabraket? Skulle så gärna villa ha ett :D
Svar: Märket är Anna Scarpati.


anna om Dagens outfit:
Jo det är kul med outfits :)
Men du kan väl skriva med din outfit också? ;)
Och en liten fråga:P
Varför har du luva på Orianda när du rider hemma? Jag själv brukar bara använda luva på tävlingar XP
Ha det bra, hoppas att du fortsätter skriva, din blogg är rolig att läsa tycker jag!!
Svar: Jag är lite av en luvoman haha, älskar luvor, tror inte att det hjälper så mycket mot ljud egentligen, även om det skulle uppskattas, Orianda har för mycket spöken i skallen;)  jag har det mest för att jag känner för det:) Kul att du gillar bloggen.

Anonym om Storstädning:
Gud vad många träns :O Kan du inte visa alla? :D
Svar: Jo det kanske jag kan.

Sofia om Dagens outfit:
Snygg! Så härligt det ser ut i solen :) Du har gpa byxor va? Vet att dom fick nedsatt pris i vintras, men jag kan inte hitta dom nånstans! Vart köpte du dina, eller vet du vart de finns att köpa, med det nya priset, på internet?
Svar: nej jag har inga GPA byxor, här finns dom annars till rätt bra pris www.boutique-equitation.com

Rida ute

Förr tänkte jag aldrig så mycket på vilken stor risk det är att rida ut själv, dels hade jag en häst som gick fram överallt utan problem och hon var inte rädd för så mycket precis.
Men när jag köpte Orianda så förändrades allt. Hon har alltid krånglat mycket om jag har ridit själv ute. Ibland vill hon inte gå, och då menar jag verkligen vägrar att gå ingenting fungerar, att backa eller svänga runt ja hon låser sig totalt, men ibland har det fungerat att rida ut en sväng även om hon har varit spänd som en fiolsträng. Men en dag så red jag bara en kort sväng och hade vänt hemåt då från ingenstans så stack hon med mig och jag ramlade av, det gjorde så jäkla ont i foten, jag försökte gå hemåt, väl hemma så stod hon där utanför hagen, hon hade trampat sönder mitt favoritträns också. Sedan åkte jag till akuten och jag hade tydligen stukat foten, den blev sedan helt blålila och svullen, hade svårt att gå i 3 veckor.
Efter detta red jag aldrig ut själv igen, helt enkelt därför att jag hade insett att hon gillar inte att gå själv, oavsett hur mycket jag vill att hon ska gilla det. Mitt liv är bra mycker mer värt än att -hästen måste gå att rida ut på själv som vissa hävdar.

Ibland så ska man respektera hästens vilja, hon kan inte hjälpa att hon är en häst som knappt fått gå ute något i sitt liv innan och att hon inte är van att vara ute. Det är inga problem att rida ut i sällskap.
Många som har häst hävdar att en häst måste gå att rida ut på själv, visst kan jag förstå att man inte alltid kan ha sällskap, men jag tror faktiskt att en sådan häst föredrar att ridas i ridhus/paddock mot att tvingas gå ut själv. Självklart är det upp till var och en om man vill hålla på att krångla med hästen varje gång man rider ut, men för mig är det inte värt det, ramlar man av själv och blir medvetslös så hjälper inte en mobil.
Bara för en vecka sedan dog en ung kvinna, hästen kom tillbaks till stallet utan ryttare, en riktig mardröm.
Nu skulle jag faktiskt inte rida ut själv på någon häst för jag har blivit visare med åren, när jag var yngre så red jag ut på helt okända hästar.
Alla gör som dom själva tycker men tänk till en extra gång innan ni rider ut själva nästa gång...är det värt det?

Lamicell college

Först och främst vill jag tacka alla kunder, tack vare er kan vi hitta nya roliga saker att köpa in:)
HV Polos läderkollektion kommer vi att köpa in förresten, har bestämt oss för det.
Detta täcket tycker jag är fint, funderar på att köpa hem det, Lamicell college fleecetäcke 2011:


Kommande produkter

Nästa vecka finns Lamicell Success schabraken i webshopen! Pris 469 kr
Glöm inte

att vara med i min tävling där du kan vinna ett Lamicell schabrak HÄR


Populära

Scapas färgglada schabrak är riktigt populära, både orange, lime och turkosa är helt slut hos Lamicell, vi kommer därför inte att kunna köpa in fler av dessa färger:(
Det är bara till att hoppas  på att de nya färgerna som släpps i september är minst lika fina!
Vi har precis sålt slut de svarta men ska köpa in fler, de marinblå finns nu åter i shopen annars har vi bara ett rött och ett orange kvar också.Schabrak

Nu har vi bara 1 av varje kvar av dessa godingar från HV Polo. Länk

Bling bling

Jag är rätt förtjust i det mesta som glittrar och är "flashigt", därför håller vi på Tophorse just nu på att spånar om olika produkter med swarovski som vi kan sälja i webbshopen, är väldigt förväntansfull inför detta. Mer kan jag tyvärr inte avslöja just nu...

Dagens outfit

Vet inte om ni tycker det är roligt med dagens outfit inlägg, jag kan själv tycka det är roligt att läsa i bloggar iallafall.
Dagens outfit
BD sadel
Dyon träns
CWD förbygel
Equiline luva
Prestige sadelgjord
Soft up stigbyglar
BD schabrak
Eskadron lindor
CWD bakskydd
Mylerbettsnyggt att min skugga syns btw;)

Pressar i solen vid stranden...

img_2080 (MMS)

Pressar i solen vid stranden...


Good news..

Några av er kanske minns att jag nämnt tidigare att jag tänkt köpa in rosettpannband med swarovski?Nu har jag iallafall hittat en vettig leverantör, jag ska köpa in ett pannband först för att testa det, vi kommer att sälja dom i webshopen sedan.
Ca pris 1000 kr och uppåt beroende på hur mycket swarovski man vill ha på, det finns även pannband med mer swarovski på än dessa på bilden nedan.
Vad tror ni om det?

Storstädning

Idag hade vi mycket tid över och bestämde oss för att göra en storstädning av sadelkammaren, det behövdes. Putsade fönster, tvättade golvet, slängde grejer som inte används osv. Kändes riktigt fräscht efteråt.

Betessläpp

Idag släpptes Celebrity på bete, eftersom det är på andra sidan vägen som är hårt trafikerad så körde vi dom i lastbilen. Celeb har inte åkt transport mer än till fölmönstringen så det var nytt för honom. Han ville inte gå på först men till slut  så gick det. De var jätteduktiga och lugna under resan.

Anna Scarpati

Invigde mitt nya AS set idag, det är verkligen en fin färg, perfekt tävlingsfärg!Det är ljusgrått även om färgen kan se ut att vara lite svårdefinierbar.Dagens outfit

img_2078 (MMS)

Dagens outfit


Sommar Celeb

Passade på att rykta Celeb lite ikväll och pyssla om honom innan betet, imorgon så lastar vi honom och hingsten för att köra dom till betet. Han fick även Swith på sig mot fästingar och knott, det gillade han inte så mycket, det kan jag förstå. Annars var han jätteduktig eftersom han fick stå inne själv igen. Lite bilder blev det:
Älskar den här bilden på syrran och Celeb


han har samma hopplösa man som sin mamma, jättetjock i flera lager, omöjlig att klippa snyggt, får klippas i flera omgångar för att det ska bli någorlunda.
han börjar bli rätt maffig nu även om han fortfarande är rätt valpig och långt ifrån "färdig"Pikeur Prisca

Hämtade ut mina Pikeur byxor innan, de satt perfekt och jag gillar färgen:) Mörkbrun blev det istället för valnöt som jag först beställde.

Var och hämtade ut Pikeur byxorna innan, d...

img_2069 (MMS)

Var och hämtade ut Pikeur byxorna innan, de satt perfekt och färgen som är mörkbrun var jättefin, nöjd!


Var och hämtade ut Pikeur byxorna innan, d...

img_2069 (MMS)

Var och hämtade ut Pikeur byxorna innan, de satt perfekt och färgen som är mörkbrun var jättefin, nöjd!


Frågor

Edit  om Provning av skydd......:
De ser ju suveräna ut! x-full är definitivt för stort för min dam dock. Var köpte du dem någonstans?
Svar: Här www.equestrianclearance.com

Pernilla  om Provning av skydd......:
fortfarande sugen på att köpa dem... har de något mer skydd på insidan av benet? så som vanliga strykkappor.
Svar: de är rejält förstärkta inuti, jag kan ta någon bild på insidan någon dag.

Ewelina  om Celebrity 2 år idag!:
Han är en riktig snygging! Blev lite nyfiken vad han fick på fölmönstringen?
Svar: Tack! Han fick 48 poäng och blev 2a i championatet. Fick b la 9 på galopp och 9 på typ. Han gick därmed vidare till Riksföl men vi valde att inte visa honom då det var så långt bort.


Maria om Bara ett kvar...:
Hej!
Jag ska åka till tävlingarna i Hamburg och Aachen i sommar och tänkte shoppa lite kläder till mig och saker till hästen, bla benskydd och träns. Vilka märken tycker du jag ska hålla utsikt efter, vilka är billigare i Tyskland och har ett bättre utbud osv?
Svar: Det finns större utbud överlag så kan inte nämna något specifikt. Nästan alla märken är billigare där tex Animo, Eskadron, Pikeur, GPA mfl

kim  om Bara ett kvar...:
Hej! Jag vill ha ett sånt, hur beställer man och betallar? Vill ha ett full
Svar: Det blev tyvärr sålt samma kväll så jag har inga kvar.

Imorgon är det betessläpp för Celebritys d...

img_2017 (MMS)

Imorgon är det betessläpp för Celebritys del:)


RSS 2.0