Årets GHS slut

och jag längtar redan till Falsterbo:)
idag blev jag rätt besviken på utbudet, inget jag ville ha fanns i rätt storlek:( hittade en specialnosgrimma från CWD som verkade intressant, tyvärr fanns den bara kvar i cob. Alla JW ridbyxor var slut i min storlek, inga luvor som matchade schabraken fanns kvar, ja det var riktigt trist faktiskt. Men lite köpte jag iaf.
Eskadron lindor och Celeste Stein strumpor:


Sedan beställde jag det här Horseware Rhino täcket som kommer om en vecka, min storlek fanns givetvis inte på plats:


Jag tog en hel del bilder som kommer här
Dyon chaps:


Ny modell på Dyon träns 2 550 kr:


Också ny modell av Dyon träns:


Dyon schabraket som jag beställde för några veckor sedan men dom har inte kommit till affärerna än:


Prestige Meredith Highline tränset var på rea:


Förbygel från Equipe:


Snyggt matchat från Equipe:


Träns från Cavallo:


Lite rea:


Vadå bling bling?
Harmony bett ca 2 400 kr:


Döbert swarovski pannband:


Ingen färgvariation på hästarna direkt.. brunligan på prisutdelningen:)


Vad är sött och har fläckar? jo detta söta tinkerföl:


Så det var allt från mässan detta år. Hoppas ni haft en lika trevlig helg:)

Jag är med

och tävlar hos www.lovicious.blogg.se om att vinna ett superfint skärp!


Var med du också:)

Söt

Celebrity var så söt idag när han stod uppbunden på stallgången att jag var tvungen att ta lite kort:)
Var ute och provade CWD skydden innan på Orianda men dom var alldeles för små dom gick knappt inte att knäppa så jag måste byta dom imorgon.
Nosnät

Fick precis en fråga från Ida:
Hej! Jag undrar om du vet vad det är för tyg Jessica Kürten rider med. Hon hade det på fredagen, sista tävlingen. Det hänger liksom över hästens nos.
Förstår inte varför och hittar inte varför heller.
Svar:
Det är ett nosnät hon rider med som främst används på hästar som lider av Headshaking även hästar med allergier har jag hört något enstaka fall. Det är givetvis godkänt att använda på tävling också.


Årets utbud

Fick en fråga som löd:
Hur tyckte du utbudet var på mässan i år?
Svar:
Jag tyckte utbudet var bra, dock inte så mycket riktiga fynd men det är klart söndagen är alltid störst chans att fynda. Jag tyckte mässan kändes mindre detta året än förra men de flesta nya produkter som kommit den senaste tiden som tex Veredus stövlarna, Soft´up stigbyglarna  från Freejumpsystem och GPAs nya ridbyxor fanns där så det var kul. Som vanligt är det omöjligt att hitta Horseware utetäcken det är lite synd. Det känns som det blir mindre och mindre "skit" på mässan och mer kvalité överlag inte i klass med Falsterbo än men på god väg:)
Tycker det är speciellt roligt när man märker att det är en del nya utländska utställare på plats. Synd att inte Teun van Riel ställer ut där. Det bästa fyndet jag såg igår var GPA tone in tone till 50%.
Tyvärr hittade jag inte en enda repnosgrimma i strl full:(

Jag blev inte så imponerad av Soft´up stigbyglarna de var rätt klumpiga själva fästet till stiglädrena är gigantiskt och flexisidan var inte alls så mjuk som jag trodde så jag köpte inga:

Animo

Animo har kommit med en ny sommarkollektion för 2010.Några smakprov ur den:
jag tycker allt är fint förutom jackan med tjuren på:p

Fråga

Fick en läsarfråga som jag tänkte besvara:
Kavajen var svin snygg och så gillade jag ditt vita sett du köpte=) föresten har du en transport och kan du inte lägga upp bilder på den isåfall??
Svar: tack:)
ja vi har en Boj Classic-09 extra hög, 2.40 och extra bred. Dock ska vi byta ut den snarast mot en B-kortslastbil av praktiska skäl.
här är en bild från när den stod utställd på Göteborg horse show:
på gårdsplan för några månader sedan:

 


Första dagen avklarad

och jag är såååå nöjd med min shopping idag. Jag köpte följande...
Pariani schabrak:


Animo kavaj med bling:


Veredus schabrak:


Swarovski pannband:


CWD bakskydd:


Anna Scarpati set:


Lite bilder från dagen:
Sadel som garanterat tål vatten:


Christina sports:


Joshua Jones superfina saker:


Bling pannband och JIN stigbyglar från Equipe:
Läcker Antares reklam:


Från six bars tävlingen på kvällen:


Vad tycker ni som har varit där om årets shopping utbud och tävlingar?

Snart

bär det av till Götet och en massa shopping! Har ju bara 45 min in till stan så det är rätt smidigt. Ni som har varit på mässan igår vad tyckte ni om årets utbud? Någon speciell affär som hade mycket rea eller annat kul? Fanns det mycket Horseware täcken? Brukar ju vara väldigt ont om bra utetäcken där tyvärr.
Skönt att det är betydligt mildare ute idag. Det droppar från taken och nu börjar snön ramla ner från stalltaken också, Orianda var lite skräckslagen imorse, det är hennes största skräck nämligen... men efter en stund gick hon med på att gå ut från boxen och jag ledde ut henne på höger sidan istället för vänster så jag gick längst in mot väggarna istället då gick det rätt ok att få ut henne iaf. Är bara lite orolig för ikväll är vi ju inte hemma så vi har bett vår inackordering att ta in hästarna... får väl se hur det går  för henne hon kanske inte ens får in Orianda om hon är rädd för snön, jaja får hoppas det löser sig annars får hon väl vara ute tills ikväll när jag kommer hem i värsta fall. Jag bloggar mer ikväll när jag kommer hem och bilder på vad jag köpt:p
Nu ser jag fram emot en dag i Scandinavium!
Hejdå sålänge:)Jag ryser

när jag läser det här: http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=340429
Det är alltså hundratals vanvårdade djur däribland hästar som hittats i Varberg, bara ca 5 mil härifrån. Flera har redan avlivats.
Har länge tänkt skriva ett inlägg om just vanvård. Blir vanvård allt vanligare? Jag tycker man läser nästan varje vecka att vanvårdade djur tagits om hand. Hur kan det gå så långt? Hur kan man vanvårda ett djur? Se på när den sakta dör eller bara stänga in den och lämna den där och bara glömma det?
Jag läste en artikel i en hästtidning för något år sedan där en djurskyddsinspektör intervjuades. Där sa hon att den vanligaste anledningen att folk vanvårdar sina djur är lathet. Det handlar inte om pengar utan lathet. Jag har aldrig köpt att anledningen till vanvård skulle vara okunskap som många påstår, för det förklarar inte varför tex mjölkbönder som haft kor i många år helt plötsligt stänger dörren till ladugården och inte går in där igen förräns några månader senare då korna redan dött och sedan gräver ner kornas kroppar. Ja just det fallet inträffade för några år sedan jag minns det mycket väl när jag läste om det. Var slår det slint? Blir alla som vanvårdar djur helt plötsligt sinnessjuka en dag? Saknar dessa människor empati från första början?
Jag köper aldrig att det beror på okunskap för även om man inte kan någonting om ett visst djurslag så vet man att alla levande varelser behöver vatten och föda och rent runtomkring sig!Förstår man inte det borde man inte ens kunna äta eller dricka själv.
Dessutom om det är så att tex en mjölkbonde känner att han inte orkar med det mer kan han alltid sälja djuren antingen till någon annan eller till slakt och tjäna pengar. Därför tror jag stenhårt på att anledningen är lathet...
Hur hemskt är inte det att oskyldiga djur ska plågas ihjäl pågrund av lathet?
Sedan undrar jag också hur dessa vanvårdare kan få chans på chans att försöka "fixa till" bristerna i deras djurhållning. Kan man inte sköta ett djur så kan man inte det en månad senare heller. Upptäcks ett fall ja då ska djuren därifrån direkt, varför måste alla få ha djur? Är det synd om vanvårdaren om h*n inte får ha kvar sina djur och fortsätta missköta dom?
Jag tycker straffet för att ha dödat djur medvetet borde innebära samma straff som för mord på en människa. Hur länge ska djuren fortsätta att ha ett så lågt värde inom den rättsliga världen undrar jag.
Det borde vara bättre koll på vilka som har djur!

Shopping

Detta är vad jag ska leta efter på Göteborg horse show imorgon!


* CWD bakskydd har redan framskydden så måste få tummen ur att köpa bakskydden också:)
* Repnosgrimma antingen Dyon eller JW
* Dyon the difference hoppas bara det passar för det Dyon träns jag har är nästan för litet i strl full
*Otto Schumacher armband
*Pikeur vårjacka eller annan snygg figursydd jacka
*Ett nytt Anna Scarpati set i någon fin färg tex den på bilden
*Freejumpsystem Soft´up stigbyglar vinröda
*Swarovski pannband antingen guld eller spektrafärgade stenar
Sedan ska jag köpa ett vinrött RG schabrak som matchar luvan hemma, sedan blir det mest impulsköp:)

Nice?

Detta schabrak från John Whitaker är minst sagt annorlunda man lär ju synas om inte annat....

Lovely

Alessandro Albanese är ett italienskt märke som har väldigt fina stilrena kläder. Här ett smakprov kavajen kostar 750 euro och finns i många färger. Skärpet finns med eller utan swarovskistenar och kostar 80 euro. Schabraket och luvan är från Christina Sports.

Herve Godignon

HG är ett omtyckt märke bland många hoppryttare. Just nu finns det en hel del utrustning till nedsatt pris:
Förbygel Nairobi nu 135 euro 185 euro:


Träns nu 192 euro, 250 euro:
Förbygel Megeve nu 180 euro 235 euro:


Förbygel klinker nu 98 euro 179 euro:


Detta och mycket mer finns att hitta här: www.horsedestock.com

Solsken

Red på förmiddagen idag det var så fint väder med solen som värmde. Passade på att ta lite kort när det för en gångs skull var sol. Orianda tyckte inte om vädret för det droppar från taken och ramlar ner snö från träden.. höll nästan på att ramla av när det ramlade ner snö från staketet hehe.

Har ni också sol hos er idag?

DUCA Design

DUCA design presenterade på SPOGA mässan stigbyglar i roliga färger. De färgade stigbyglarna kostar ca 600 kr. Några exempel på färger:


Dessa som jag antar är en slags säkerhetsstigbygel kostar ca 2 500 krVeckans fynd!

Denna veckas fynd är nästintill oslagbart. Veredus Carbon gel fram+bakskydd+pälsglans för 159 euro! Du hittar det på www.selleriasem.it


Djup snö

Jag red i paddocken idag, det var helt sjukt på vissa ställen var snön över 1 m djup. En mindre häst hade inte kunnat gå där. Orianda tyckte det var jobbigt jag skrittade och travade mest galopperade bara kanske 3 varv. Tyvärr så blir det väldigt enformig ridning i såhär djup snö, blir ju att man får hålla sig till spåret när man väl fått upp ett. Men men motion är det iaf.
Bild från Januari:Besvärligt

kan man säga att detta vädret är.. igår fick vi skotta för att kunna tömma gödselkärror, skotta för att kunna få ut hästarna i hagen och kunna öppna stalldörrarna. Det ligger massa snö på alla eltrådar så det går inte att få ström överallt. Dessutom hade vattnet frusit i stallet igår så vi fick ta vatten från tvättstugan. Men idag tänkte jag trotsa vädret och rida i den djupa snön, ska bli skoj. Antar att ni har det lika besvärligt med all snö? Tänk vad lätt det hade varit att bo i lägenhet och inte ha hästar inte för att jag skulle vilja byta men att bo på gård i sånt här väder är ett heltidsjobb suck.

Fårskinnspad

Fårskinnspadden är flitigt använd på tävlingsbanan. Fårskinnspaden har varit "inne" länge, just som man tror att det kanske håller på att ebba ut så slår man på tvn så har kanske 80% av hoppryttarna det i Världscupen. Jag tycker det är snyggt måste jag erkänna och fårskinn är den pad som är mest stötdämpande. Själv så kan jag inte använda min då sadeln är utprovad och passar perfekt så det får inte plats någon pad överhuvudtaget:(
Tycker det är rätt coolt med fårskinn i andra färger än den vanliga cremefärgade.

Snart får man kanske se mer färgade paddar a la Clarissa Crotta style på tävlingar:Inställt

Fick ett sms imorse att hoppkursen var  inställd även idag så det var väldigt synd. Det är så sjukt mycket snö här nu...vet inte ens om det går att rida får se sen. Hoppas er dag har börjat bättre...


Utevistelse

Idag har det varit riktigt dåligt väder, snöat och blåst hela dagen därför har hästarna bara varit ute från klockan 11-16.00 idag. Tråkigt men vad ska man göra, hästarna vill ju inte vara ute i detta vädret. Hur gör ni låter ni hästarna vara ute vid dåligt väder eller står dom inne?
Orianda i sin box idag:


Rambo California

är verkligen ett täcke som jag gillar, användbar tjocklek och snygg färg och design. Funderar om jag borde köpa ett sådant speciellt nu när det är rea på www.mantorpstravshop.se kostar det nu 1 887 kr

Roliga fynd

Kikade lite på www.reit-sport-bedarf.de och hittade dessa fynd:
Snyggt swarovski pannband Nu 80 euro Ord.pris 120 euro


Eskadron paket schabrak+dralontäcke Nu 120 euro Ord.pris 170 euro :
 

 
 
Kikade vidare på www.hastshopen.se där fann jag:
Equiline Sheffield fleecetäcke med hals för 860 kr. Ord. pris 1 720 kr


Equiline Philadelphia utetäcke 400 gram Nu 938 kr Ord.pris 1 875 kr

 
 

EQuest

EQuest by Hölscher är ett tyskt märke som de flesta känner till. Jag tycker de har rätt fina saker:


Åhhnej

Gissa vem som inte kom iväg till hoppkursen idag? jo JAG givetvis. Snöstorm och flera decimeter snö och ingen hade plogat så det gick inte att ta sig någonstans tyvärr:( Får hoppas på bättre väder imorgon så jag kan åka då men det ser inte ljust ut. Snart flyttar jag till Miami, trött på det här skitlandet.....någon som följer med?

Sluta putsa!

Visst ska man sköta sin utrustning och använda sadeltvål vid behov men inte överdrivet. Känns som att det ridskolorna lär ut att nästan dränka tränset i vatten och sadeltvål efter varje ridpass verkligen efterlevs i allra högsta grad. Ett träns ska inte se ut som det är blött, det ska inte vara sladdrigt som gele och se svart ut fast det en gång varit ljusbrunt. Förvånas mycket över detta, varför denna putshysteri?
Kollar man bland sadelannonserna så annonseras det ut sadlar som ser ut att vara 10 år när dom är 1 år!
Min förra sadel som var fem år den såg ut att vara 1-2 år enligt sadelmakare. Jättefin i skicket var den, hemligheten var att jag under dessa år aldrig använt sadeltvål på den mer än en gång! Det behövs inte på en sadel den blir inte smutsig på samma sätt som ett träns, det man ska använda är ju däremot conditioner/läderbalsam samma märke som sadeln, första året är det oftast efter varje gång man ridit som man ska smörja och sedan räcker det med en gång i månaden. Sadeltvål löser upp färgen och gör att lädret lättare töjer sig. Jag köper inte begagnade träns, sadlar etc just för att jag vet att dem kommer vara söndertvättade.
Jag smörjer inte min utrustning varje dag, utan vid behov kanske därför den är så fin?
Hur ofta smörjer ni eran utrustning?
Min förra sadel innan jag sålde den, 5 år gammal:
Ny färg

Dyons chaps Original finns nu i svart också:

Jag föredrar fortfarande de bruna som jag har:


Vilken färg tycker ni är snyggast?:)


GPA ridbyxor

GPA visade upp ett par nya ridbyxor på Spoga mässan. Sömmarna är sammansvetsade och kan inte gå upp. Det ska göra byxorna mycket bekvämare. Tekniken är patenterad. Tycker det låter superbra, vill redan ha ett par, snygga var dom med:)

Gaahh!!

Ungefär så känner jag nu. Det ska vara värsta snöovädret i helgen och jag ska ju iväg på hoppkurs, fan om det blir inställt. Givetvis fick jag den tidiga gruppen också som ska vara framskrittad kl 9. Kan redan se framför mig hur jag kommer få stå där halv 8 som en snögubbe och försöka lasta hästen, Orianda är inte lättlastad brukar ta en halvtimme jippie och i dåligt väder så är det ännu värre hon gillar ju inte snö så hon kommer vara jättejobbig.
Jag kommer filma båda dagarna, kan även lägga ut film från markarbetespasset dag 1 vid intresse.Bett storlek

Hur stort bettet eller hur långt det ska vara rättare sagt har ju förändrats genom åren. Nu ska ju betten vara kortare än vad som var rekommenderat förr.
Här står det en hel del: http://www.alltomhastar.se/article.asp?article_id=286

Dock kan jag tycka att det går lite till överdrift ibland, jag menar hur stor är chansen att en häst på 170 har samma bettstorlek som en b-ponny?
Jag tror faktiskt en del har för små bett på sina hästar, och det borde ju nypa hästen i mungiporna om bettet inte har fasta ringar. Givetvis är det säkert fortfarande flest som har för långa bett men ändå tror vissa går till överdrift åt andra hållet också. Orianda har strl 13,5 på bett. Vad har era hästar för bettstorlek?

Undrar

Peder Fredricsson och Magic Bengtsson:


Kommer ihåg för cirka 5 år sedan när jag var på jakt efter en sådan här brösta som på bilden men hittade den inte någonstans men nu vet jag att bröstan kommer från Devoucoux. Lite smått störande att komma på det nu:p


Är det något speciellt som ni letat efter och aldrig hittat, eller hittat flera år senare?

Eskadron set

Framskydd+bakskydd+boots för endast 70 euro! du hittar det här: http://www.koch-reit-sport.de/products/Artikel-fuer-das-Pferd/Beinschutz/Gamaschen/Eskadron-Protection-Boots-Set-Sprungglocke-Sonderangebot.html


Fråga

Fick en fråga från Louise som undrade:
Hmm, vart har du gjort av Aerline avkomman nu? Den skulle jag gærna vilja se en bild på!
Svar: Billie Jean som hon heter sålde vi förra vintern när hon var 1,5 år. Hon håller nu på att ridas in och gör framsteg hela tiden så det är kul, ska bli kul att se henne på tävlingsbanorna i framtiden. Billie är en väldigt social häst som har mycket energi och svårfödd hon föll väldigt lätt ur om hon inte åt 2-3 kg kraftfoder.

Bild från fölmönstringen:
 1 år:


1,5 år:Hästarna i stallet

Fick en fråga från Rebecca som jag tänkte besvara, hon skrev såhär:
Hej! Kan du inte skriva en presentation om alla era hästar? För som jag har förstått det har ni flera. Ras, stam, ålder, vad de används till, utbildning, meriter, personlighet osv. Hade vart jättekul att läsa om! Gärna med bilder om du har såklart!
Svar:
I vårt stall står just nu 6 hästar varav 5 egna. Vi har en halvblodshingst som är inackorderad här och är lika gammal som Celebrity.
Vi börjar med min systers häst. Blue Gazella är ett arabsto född 1980 så hon är alltså 30 år nu! Hon är e:Abukir-Bilbao. Världens snällaste och piggaste häst. Vet tyvärr inte så mycket om vad hon har gjort tidigare mer än att hon stått på ridskola men inte passade in där. Hon har varit här i 14 år nu. Inte de bästa bilderna men har inga bättre på denna datan
Sedan har vi avelsstona börjar med Irco epcot e: Irco Marco-Warrigall. Hon vet jag tyvärr inte heller så mycket om vet att hon tävlat iaf upp till 110 men om hon gått högre vet jag inte, hon fick en skada och sedan dess har hon inte tävlats mer då hon triangelmärktes. Hon går att rida men bara promenadridning, hon är pigg och fräsch och gudasnäll. Hon har fått 7 föl. Hingstar som hon fått föl efter är: Iowa, Cappuccino, Quite Capitol, Contendro I, Quinar, Cardento och Cellestial varav de två sista har hon fött här hos oss. En av hennes avkommor blev 3 årstest vinnare och en annan blev klass 1 hopptalang och i somras fick Celebrity 48 poäng på fölvisingen och gick vidare till riksföl men vi visade honom aldrig där. Kotten som hon kallas har tidigare varit illa behandlad så hon är lite rädd om sina öron och rätt försiktig men en väldigt okomplicerad snäll häst:)
Sedan har vi då ovanstående Kottens avkomma Celebrity Boy som föddes 2009. Han är e:Cellestial en tysk elithopphingst. Celebrity tror vi mycket på han har bra temperament och superfin härstamning. Vi tror han kommer bli strax över 170 i mankhöjd. Vi kommer att behålla honom som hingst och visa honom på rådgivnde bedömning i höst. Han fick 48 poäng på fölmönstringen och blev 2a i championatet han gick vidare till Riksföl men vi valde att inte visa honom då det var så långt att åka.Nästa avelssto är Rova e:Democritos-Modesto. Hon har fått 3 föl efter hingstarna Bold Irish xx, Little Boy och Aerline H. Den sista avkomman fick hon här hos oss. Rova tror jag inte har så mycket meriter men jag vet att en av hennes avkommor tävlat dressyr. Billie Jean e: Aerline H som vi födde upp blev klass I på fölmönstringen. Rova är en häst med humör hon gillar inte andra hästar och får därför gå själv efter att hon sparkat andra hästar.
Sedan kommer vi till mitt sto Orianda G. Hon är ett KWPN sto född i Holland e:VDL Kalusha-Aktion. Hon har fått ett föl e: dressyrhingsten Broere Obelisk. Hon har tävlat 130 hoppning och MSVA dressyr. En snäll häst men komplicerad. Hon har mycket nerv och är ofta rädd för saker som inte finns. En enmanshäst som kan gå över folk hon inte är trygg med. Jag känner henne utan och innan nu men ibörjan var det lite ovant med en häst som är så egen. En väldigt välriden häst som aldrig skulle bocka av mig. Hon är väldigt rädd för snö och regn ibland. En personlig och rolig häst, hon älskar bananer.  Jag skulle aldrig sälja henne och jag blir tårögd när jag tänker på att jag aldrig kommer få en sådan speciell häst igen därför planerar jag att ta föl på henne om ca 2 år.Jag kanske borde göra ett inlägg om hästar vi haft tidigare också, kanske kan vara intressant

Mylerbett rea

såg att det var rea på www.grand-prix.se på exakt ett sådant Mylerbett jag har, Bettet har 3 rullar och tygelhakar, vilket förhindrar att bettet trycker på tungan. Nu 305 kr Ord. pris 610 kr. Det är givetvis rea på fler Mylerbett och andra saker.

Trendsättare

Undra om det var Niklas Arvidsson som blev lite av en trendsättare i Sverige när det kommer till fempunktsförbygeln:


Denna typ av förbygel tar bort tryck från hästen för att den är elastisk med flera fästen, vilket är en fördel vid hoppning och hästen kan röra sig fritt.
Hööks har en variant, den är fårskinnsfodrad på två ställen 499 kr:


Jacson, som Niklas rider med på Empire, fårskinn på 3 punkter 1 495 kr:
 

Jeffries, i engelskt läder och fårskinn 1 900 kr:Devoucoux har två varianter se nedan:


Den tillvänster är mer för fälttävlan och den till höger mer till hoppning priset ligger på över 2 000 kr:


Passier Corvus ca 1 300 kr:Egen design

Jag är väldigt inne på det här med egen design på saker och ting. Någon som har hingstboken? I den finns en bild på hingsten Non Stop R med träns på sig, på nackstycket på tränset finns en liten metallbricka där det står ett namn jättesnyggt och lite eget. Jag lyckades hitta bilden tyvärr syns det lite dåligt här men ni som har hingstboken kika där:


Har även sett en hel del ryttare som har en namnbricka på förbygeln när dom tävlar, såg en ryttare som hade ett litet hjärta som hängde ner från förbygeln, jättefint. Har länge funderat på om jag ska lämna in tränset och förbygeln och ha namnbrickor på eller något annat snyggt.

Passa på!

Just nu finns Sprenger Bow balance till ett superpris endast 105 euro! Du hittar dem här: http://www.koch-reit-sport.de/products/Artikel-fuer-das-Pferd/Sattelzubehoer/Steigbuegel/Sprenger-Sicherheitssteigbuegel.html


Hästblogg a la Kissie?

tanken har slagit mig ibland, undra om en provokations blogg i Kissie anda skulle få många läsare?Skulle nog inte vara så svårt att få folk upprörda iaf, bara att ta bilder när man rider med pessoabett, utan hjälm, rosa kläder och mycket smink eller något... skriva att man rider bättre än Malin Baryard och att alla som inte har häst installade på Drottningholm och rider i Hermes sadlar är loosers. Haha tycker det är helt sjukt att folk ens går igång på vad någon fantiserar ihop på sin blogg bara för att tjäna pengar. Nej provocera och spela någon jag inte är, det är inte min grej så det borde Kissie iallafall ha cred för att hon orkar!
bara en rolig tanke som slog mig:)
Hoppas ni haft en trevlig alla hjärtans dag.


Fråga

Fick en fråga från Linda, jag kunde inte komma in på din blogg och svara där så jag svarar här. Frågan var:

vart har du köpt bettet? letat överallt men hittar det inte. sjukt bra blogg btw, väldigt intressant o läsa :)

Svar: Tack så mycket:) Bettet köpte jag på Skara hästsport för ca 1½ år sedan. Det kostade 2550 kr då men jag tror det är dyrare nu. Kan varmt rekommendera det, världens bästa bett enligt mig. Perfekt till starka hästar som lätt krullar ihop sig på skarpare bett som tex Pelham.

Ippostyle

Ippostyle är ett italienskt märke som startades år 2000. De har en egentillverkad kllektion för hästar. Några exempel:
Deras logga:


Christina Sports

Är ett Italienskt märke som jag har skrivit om tidigare.  Hittade lite nya fina kläder som jag gillade:Candyshop

RG är just nu helt klart min favorit vad gäller schabrak, täcken etc.....What to wear

Tror det blir den här utrustningen på nästa tävling, förhoppningsvis är hjälmen blingad tills dess också. Eller så blir det en helt annan utrustning eftersom jag kommer shoppa en del på mässan:)

JIN Carbon stigbygel

Jin har en special stigbygel som är gjord av b la Carbon. De kostar 299 euro. Ser ut såhär:
 

Har bara lyckats hitta dom här: https://schimmelreiter.1a-shops.eu/ 

Billigt

Dessa snygga Prestige stigbyglar kostar bara 140 euro på rea här: www.laselleriaonline.com  Ord. pris 2 085 kr

Härstamning

Jag har alltid varit en "stamtavlenörd". Jag älskar att sitta och titta på olika härstamningar. Något som också är väldigt roligt är ju att det finns bilder på många väldigt gamla hingstar. Tycker nästan det är lite kusligt att titta på gamla svartvita bilder på olika hingstar och dess ryttare, de är ju sedan länge döda och begravda, undra vilket öde de gick till mötes? Det är även fascinerande att se hur mycket aveln har gått framåt från grova arbetshästar till ädla sporthästar! Jag rekommenderar den här sidan om ni vill forska och se bilder på era hästars förfäder: www.allbreedpedigree.com  även den här sidan kan ge mycket speciellt om du har en KWPN: www.paardenfokken.nl  och givetvis Google där finns hur mycket info och bilder som helst!

Mitt sto Orianda är ju KWPN dvs Holländskt halvblod. KWPN grundades av raserna Groningen och Gelderländare vilket var kraftiga hästar sedan förädlades rasen med engelskt fullblod och div varmblodsraser tex Oldenburgare, Hannoveranare osv.
Vi börjar från början och går bakåt i tiden...
Oriandas pappa VDL Kalusha som tillsammans med ryttaren Jur Vrieling gått svår hoppning:
farfar Goodtimes:
farfarsfar Nimmerdor:


Oriandas morfar Aktion som gått svår dressyr med ryttaren Gyula Dallos. Aktion är en av de mest framgångsrikaste dressyrhingstarna någonsin med över 150 GP segrar och flera Worldcup final segrar:


morfarsfar Pion som gick svår hoppning:


Caletto I född 1975:


Akteur som gått svår hoppning. Akteur ansågs först för grov av KWPN så dom godkände honom först inte men dem ändrade sig och han fick många avkommor på högsta nivån både inom dressyr och hoppning, han var av rasen Groninger som jag nämnde tidigare:


Om vi går ytterligare ett led bakåt så finns där Cor de la Bryere:


Orianda har mycket Farn i sig född 1959:


Nu är ju hästarna fortfarande ganska ädla men hoppar vi bakåt i tiden så hittar vi dessa
Den mycket kända Sinaeda född 1955:


Kambius född 1936:


Gambo född 1927:


Arabhingsten Fetysz född 1924:


Isinglass född 1890:


Chamant född 1874:Detta var bara några ur henne stamtavla, tycker verkligen det är intressant. Undrar om alla halvblodsägare är medvetna om att det finns arab längre bak i deras hästars stamtavlor? Orianda har lite fullblod i sig hon har bara cirka 32% vilket är rätt lite om man jämför med Cardento som har nästan 60% fullblod i sig.  Det skulle vara roligt att få veta mer om era hästars härstamning också om ni har gjort någon släktforskning med bilder i eran blogg får ni gärna skriva det bland kommentarerna så kan jag gå in och kika på er blogg:)


Svanslängd

Dressyr och hopphästars svans brukar man klippa i olika längd. På dressyrhästen ska svansen sluta ungefär vid kotan och på hopphästen vid mitten på skenbenet. Jag tycker ibland att det är rätt svårt att se vad som är lagom längd, tycker jag klipper och klipper men ändå är alltid svansen någonstans mittemellan dressyr och hoppsvansens längd, antar att det beror på att jag är rädd för att klippa den för kort för det är inte snyggt! Tyvärr ganska vanligt att folk klipper hopphästarnas svansar för korta enligt mig. Man ska ju klippa hästens svans medans man håller upp den alltså så att längden blir rätt när hästen har lite lyft svans som den har när den rör sig, inte när den står stilla.
Cardento har ganska bra längd men lite lite kort kanske för min smak:


Florencio har typisk "dressyrlängd" på svansen:


Nimmerdor har på den här bilden perfekt längd enligt mig:Vilken längd föredrar du?


Säljes

Säljer ett par helt nya Stübben stigläder svarta strl junior. Stiglädren är otöjbara nylonförstärkta. Dom är aldrig använda kommer direkt från affären. Stiglädren är rätt långa, det skiljer ju inte så mycket mellan junior och dam, fast klart är man 190 kanske man inte kan ha dem. Pris i butik är 900 kr. Säljes för 600 kr inklusive frakt.
hör av dig på manhattan2006@yahoo.se
Såhär ser dom ut(svarta)

Wow

Nog för att Eskadron brukar vara billigare i Tyskland men detta var ett riktigt bra pris.
Eskadron Pro safe fram+bak alltså ett 4 set. kostar 75 euro här: http://cgi.ebay.de/ESKADRON-PRO-SAFE-Gamaschen-NEU-4er-Set-negro-coriander_W0QQitemZ140382172067QQcmdZViewItemQQptZReitzubeh%C3%B6r?hash=item20af6df3a3

I sverige kostar ett set ca 1 488 kr!

Difference

Dyon anatomiskt träns pris 2 695 kr hos www.ryttarstugan.se


hos www.sellerie2helpes.com kostar samma träns 199 euro.


Sadla rätt

Något som är rätt vanligt är att hoppryttare sadlar väldigt långt fram. Sadeln ligger över manken och hamnar då i bakvikt, under läggs det en tjock padd. Jag förstår mig inte alls på det. Hur kan duktiga ryttare som tävlar höga klasser sadla så illa? Någon som kan förklara varför man sadlar så långt fram? På tv kan man också se det någon gång att vissa WC ryttare sitter nästan på halsen och rider....på vilket sätt främjar det ridningen? Hästen måste ju hoppa upp och enligt mig måste en sadel som sitter för långt fram hämma hästen för att inte tala om bogfriheten, hästen borde ju få svårt att röra sig om inte annat.
Visst är det skillnad på en hoppsadel och en dressyrsadel, en hoppsadel är mer framåtskuren och kan då se ut att ligga längre fram men inte själva bommen den får inte störa bogbladen.
Försökte ta en bild för jag hittade ingen bra på internet:


Såhär kan det alltså se ut fast ännu längre fram har jag sett vissa sadla, hela ekipaget hamnar ju i bakvikt, är väl därför det läggs en tjock padd under för att försöka förhindra det.
Någon mer som reflekterat över detta?

Vilken kändishäst är din häst lik?

Jag har kommit fram till att Orianda är rätt lik Tony André Hansens häst Camiro. Eller vad tycker ni? Dock bara framifrån inte från sidan, Camiro har ju rätt konvex nosrygg, det har inte Orianda. Hon är nästan ännu mer lik Otto Beckers hingst Dobel´s Cento. Liknar din häst någon känd häst?
Camiro:


Dobel´s Cento:
Orianda:

Zangersheide

Zangersheide föder inte bara upp hästar dom har även en egen shop med kläder etc. Här är några smakprov:
mer finns på www.zangersheide.com


Visste ni

att Orianda haft ett föl? Hon fick ett stoföl i Holland innan hon kom hit till Sverige. Hon heter Venity och är e: Broere Obelisk, den svarta fina dressyrhingsten som nu finns tillgänglig i Sverige http://www.millegarne.com/obelisk.php
Venity:


Broere Obelisk:Annons

Fin valack 5 år e: Caretino-Cantus.annonsen finns här: www.sporthorses.nl

Trött

på snön det kan man lugnt säga att jag är. Funderar på om man ska ploga hela paddocken... tycker snön börjar bli lite bucklig. Red ett lugnt pass idag bara skritt och trav hon var så spänd och rädd för att det ska ramla ner snö från träden så det var svårt att rida ordentligt.
hehe snygg färgmatchning eller inte....usch

Prisskillnad

Veredus Carbon gel skydden är fortfarande väldigt populära bland hoppryttare, det skiljer dessutom mycket i pris på olika sidor. Det vanligaste priset är 1 399 kr för framskydden. Men de går att hitta betydligt blligare. På www.westcheval.fr  kostar dom endast 115 euro. På www.rytteriet.nu kostar dom 1 095 kr. http://hepshop.e-butiken.se finns dom för 1 199 kr.
Bara några exempel.


Bus

Orianda blev lite busig i hagen idag när en annan av hästarna sprang igenom tråden och hamnade i fel hage. Jag tycker det är svårt att få bra busbilder speciellt om man inte har en superkamera men denna bilden tycker jag blev fin:


Annars var det longering som stod på schemat idag och laga hagen som en av hästarna sprängde. Måste ta nya bilder på Celebrity någon dag det var ett tag sedan sist:)

Skärpning!

Jag har tänkt leta efter ett snyggt skärp på GHS. Här är några favoriter:


Repnosgrimman

verkar vara en favorit för Marcus Ehning:


Tycker det skulle vara intressant att höra om vad olika toppryttare föredrar för utrustning, vilken sadel dom rider med osv, lite allmänt om utrustning helt enkelt. Skulle vara kul om någon tidning eller tv gjorde något reportage.
Tycker inte ni?

Design

Nu är designen och headern tillbaka. Förresten glöm inte Världscuphoppningen på tv klockan 17.00 idag på svt1:)


Bling dags

Har bestämt mig för att blinga min GPA hjälm. Nu ska jag bara bestämma mig för hur den ska blingas och var jag ska hitta Swarovskistenar. Har hittat en del utländska sidor som verkar bra. Ni om har blingat var har ni köpt swarovski?
Hjälmen:


med hjälp av lite bling:


blir det förhoppningsvis något i den här stilen:


Helst skulle jag vilja ha såna här spektrafärgade swarovski som är regnbågsfärgade:


Veckans fynd!

Är denna vecka 2 klädes plagg från Kingsland. Först och främst denna otroligt bekväma Kingslandväst för 69 euro! Ord pris 139 euro.Sedan denna jacka för 87 euro. Ord pris 175 euro. Båda hittar du på www.horsewood.com

Snyggt just nu


Frågor

Fick lite frågor idag, tänkte svara på det här då jag tror det är frågor som kan vara intressanta för alla läsare.

Hur ofta brukar du rida ut?
Fin blogg=)

Svar:
Tack så mycket.
Jag rider ut kanske max en gång i månaden då jag oftast rider själv och min häst går inte att rida ut på själv. Sedan så har vi inte så bra ridvägar heller då vi bor nära ett industriområde, 2 skjutbanor och måste korsa en hårt trafikerad väg som går till Göteborg.

Hej, bara undrar om bloggens "framsida" bara ska va svart? ska det inte va någon bild högst upp eller nåt sånt? Är det bara min dator?
Svar: Nej den ska inte vara svart. Min design och header bara försvann en dag så jag får kanske göra en helt ny:/ får se... håll ut även om min sida ser förjävlig ut just nu haha.

Blinga din hjälm

Jag tycker det är snyggt med blingade hjälmar här är några exempel på hur man kan blinga olika modeller på hjälmar:Beklagar

att det varit så dåligt med bilder den senaste tiden men jag har haft problem med datorerna hemma så har inte kunnat ladda upp några. Inga bilder ingen blogg enligt mig så därför har jag tänkt lägga in några bilder från de senaste dagarna:)
Vill även passa på att säga hur roligt det är med många nya läsare och i veckan hade jag faktiskt besöksrekord. Era kommentarer är alltid lika roliga att läsa, glöm inte att ni givetvis kan fråga vad ni vill. Förresten har jag även tänkt ha en tävling här på bloggen snart så fort jag kommit på ett bra pris:)
Det är sjukt mycket snö i paddocken nu så det är rätt jobbigt för hästarna. Men nu är det hårdträning som gäller den 20-21 februari ska jag iväg på hoppkurs och sedan första helgen i mars blir det tävling.


Lara en söt häst på jobbet:


Jag och Orianda idag:
Stör mig lite på att min sadel redan är lite sliten på kåporna trots att jag skött den enligt konstens alla regler såhär ser den ut nu:

Metalab

Metalab har en mängd olika kollektioner av bett som ska kunna leva upp till ryttarens förväntningar.
Den här kollektionen heter Artisan. Kollektionen har en ny design och ska ge bättre kontakt med hästens mun. Betten skall även vara helt fria från kemikalier.
 


Detta HG träns och Metalab bett passar fint ihop:
Nice style

Jag tycker Clarissa Crotta har rätt snygg stil och matchar lite roligt ibland:


bling bling

CWD

Funderar på att köpa CWDs lädervårdsprodukter och använda på mina CWD saker. Någon som brukar använda dom, är de bra?

Rollkur/Hyperflexion


Det är viktigt, speciellt för ryttare som tävlar i dressyr, att rida hästen i samling. Om ryttaren överböjer hästens hals kallas det för hyperflexion även rollkur. Hästen blir då enligt vissa ryttare mer lösgjord i ryggen och sätter under sig bakbenen mera för att på så sätt förflytta sin tyngdpunkt. Fédération Equestre Internationale (FEI) definierar hyperflexion som en träningsteknik med överböjning i halsens mittregion som inte är möjlig för hästen att bibehålla under en längre period utan att det påverkar hästen negativt´.

Vissa ryttare och tränare anser att ridning med hästen i rollkur gör den mer koncentrerad och lydig. Under de senaste åren har användning av rollkur i dressyrträning blivit en omdiskuterad träningsmetod, eftersom många anser att den orsakar obehag för hästen och därmed har en negativ inverkan på hästens välbefinnande.


Jag tycker det är fel att rida hästen i rollkur och det ser allt annat än trevligt ut, påtvingat är ett bättre ord. Hur seriösa kunniga ryttare kan rida på det här sättet övergår mitt förstånd, därför har jag nu skrivit under här:
http://www.no-rollkur.com gör det du med.

Inte ok:

Halvblod för stirriga?

Har du läst senaste Ridsport? Syftar på artikeln om att ridskolorna har svårt att hitta Svenska halvblod som passar deras verksamhet. Detta är för mig inte ett dugg förvånande. Jag tycker halvblod många gånger är fega och känsliga. Självklart passar inte en sådan häst en nybörjare. De ridskolor jag känner till köper in sina hästar och ponnyer från andra länder som Danmark och Holland där ridskolan har full bytesrätt om en häst inte fungerar i verksamheten. Tycker även att det är få halvblod på ridskolor nuförtiden det är mycket kallblodskorsningar istället. Artikeln tar även upp problemet med att svenska bra hästar är för dyra, då precis som jag tagit upp innan så vill inte någon uppfödare/hästägare inse att just deras häst inte är någon GP häst och kanske skulle passa bättre som ridskolehäst. Alla avlar för att få fram en prestationsinriktad häst, men vem avlar för att få fram hobbyhästen som saknar nerv och är "tråkig"?
Min erfarenhet är inte att den äldre typen av svenskt halvblod var bättre, snarare tvärtom, dock verkar ju detta vara ett relativt nytt problem just att det är svårt att hitta svenska hästar till ridskolorna.
Däremot är dagens hästar av mer internationell typ och har större gångarter.
Vad tror ni om detta?
Krevad en äldre typ av halvblodshingst:

Antibit martingal

Jag föredrar Antibit martingal framför vanlig delad martingal. Dels för att det finns en risk för att hästen ska fastna med frambenen vid hoppning och det är bra för hästar som biter sig fast men främst för att det blir mindre trassel, jag har en förmåga att trassla till allt när man tar av tränset. Så jag har bytt ut martingalen på min CWD förbygel mot en med platta från Equipe. Är jättenöjd med kvalitén på den.
Här är några exempel på olika märken som har snygga antibitmartingals:
Equipe som jag har:

CWD:


Amerigo:


Dyon:


Prestige:


HG:


Antares:

Freejumpsystem

Funderar på om jag ska köpa Soft´up stigbyglarna från Freejumpsystem i färgen röd eller vinröd. Skulle bli en snygg matchning med vinrött RG schabrak och matchande luva. Någon som har dessa stigbyglar är dom bekväma och ger bra fäste?
Finns på segcompany för 1 949 kr

RSS 2.0