Fördomar

Det finns det gott om. Alla vet väl att långhåriga killar är sliskiga,bikers är livsfarliga,svarthåriga deprimerade,blondiner blåsta osv..
Jag föredrar att inte ha förutfattade meningar, jag baserar mina åsikter på fakta ingenting annat. Detta med fördomar är något som märks väldigt väl även inom hästvärlden.  Araber är stissiga nerviga vrak, travare kan inte hoppa,galoppörer kan inte galoppera samlat etc.
Visst kan det ligga någonting i vissa saker då olika raser är avlade för olika ändamål. MEN nuförtiden så verkar väldigt många ha väldigt mycket förutfattade meningar om just fullblod. Engelska fullblod är billigare än någonsin. Halvblodsstoägarna vill inte betäcka med fullblodshingstar. Man vill gärna ha fullblod i 3e och 4e led i sin hopphästs stamtavla men att betäcka sitt halvblodssto med ett rent fullblod är uteslutet. Intresset för ett föl som är hälften fullblod är oftast betydligt svalare. Araben är också en ras som har haft avgörande inflytande över halvblodens utveckling. Alla vet väl att om man går tillbaks i leden till sisådär 1800 talet  och början av 1900 talet så ja då finns dom där araberna  i ditt halvblods stamtavla. Tänkvärt nästa gång någon i sin omgivning vräker ut sig något fördomsfullt om fullbloden. Det arabiska fullblodet är trots allt världens mest inflytelserika ras.

Kommentarer
Postat av: FREJA LINDSKOG

SVAR: Hon är importerad från Danmark (Danskt Varmblod), e. Fröj, ue. Solist -Lugano :)



Eurohorse? x) Menar du Göteborg Horse Show? :D För då ska det bli både shopping och bilder iaf ;)

2009-02-04 @ 22:39:01
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0