Cellestial

Så här nu på våren när alla uppfödare ska välja en passande hingst till sina ston så vill jag passa på att tipsa om en superfin hingst nämligen Cellestial e: Cantus-Windesi. Cellestial är född 1994 och är 172 cm.
Kort fakta om Cellestial:

Elithingsten Cellestial godkändes på prestation redan som sjuåring efter många framgångar i svår hoppning. Han har en exceptionell hoppförmåga med idealisk teknik, scoop och kapacitet och betygsattes till 9 eller bättre. Som femåring var han mest framgångsrika hopphäst i sin årgång i Tyskland. Han är numera även internationellt framgångsrik i Svår klass och utsågs därför till Årets hopphingst 2006 av Oldenburgförbundet. Cellestial är son till Cantus som med 19 godkända söner, många avelsston och framgångsrika hopphästar har 140 i hoppindex. Från modern Wilett ue Dilettant - Welf har han fått det nödvändiga fullblodsinslaget genom en av NRW's mest betydande fullblodshingstar, Windesi**. Cellestial är själv ädel med goda rörelser och har ett mycket gott temperament.

Även som förärvare kan Cellestial visa upp förstklassiga resultat och tilldelades Elit för sina många goda avkommor. Segrare bland stofölen vid fölchampionatet i Mecklenburg 2007 var en dotter ue Golden Miller. Bland hingstfölen tog en son ue Carpaccio tredjeplats. En dotter ue Capriol vann Elitstopremieringen 2004 i Mecklenburg. Sonen Coco tog brons vid Unghäst-VM 2006 och blev samtidigt bästa tyska häst. Coco tog silver vid Bundeschampionatet 2007.  Cellestials äldsta avkommor har deltagit i final i Bundeschampionat och börjar komma upp i klasserna. Cellestial har ett flertal godkända söner, varav flera premiehingstar. Cellestial har ett sammanlagt avelsindex på 139 (hoppning 142/dressyr 126).
Vi fick ett hingstföl e: Cellestial förra året nämligen Celebrity Boy.
Celebrity är nog vår allra mest kompletta uppfödning. Han har verkligen supertemperament, bra gångarter och exteriör. Han fick 48 poäng på fölmönstringen och kom 2a i championatet, gick sedan vidare till riksföl men vi valde att inte åka för det var så långt att åka dit. Nu är han snart 11 månader, tiden går fort.
Jag hoppas verkligen Celebrity kommer ärva sin faders enormt fina hoppteknik, hans frambensteknik är otroligt bra, något han faktiskt  verkar förärva flera av hans avkommor har lika fin teknik.
Celebrity:




pappa Cellestial:








Några av hans avkommor:
Crossfire godkänd hingst e:Cellestial-Askari:


Chap godkänd hingst e: Cellestial-Contender:




En annan fin avkomma ett sto Celesta:


Vad letar ni efter hos en hingst? Vilken hingst har ni valt att använda i år?

Kommentarer
Postat av: Johanna

Avkommorna har iaf ärvt sin pappas frambensteknik! ;D

2010-04-23 @ 21:55:30
URL: http://johannatorudd.blogg.se/
Postat av: Amanda

shit, den där vill jag haen avkomma ifrån!!!:D

2010-04-23 @ 22:32:49
URL: http://amandaspetterssons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0