I´m back

Nu är jag hemma igen från kliniken. Dock utan Orianda:( Blev tvungen att lämna kvar henne där tills imorgon för hovslagaren var inte där idag och tyvärr så har vi ingen möjlighet att köra dit henne imorgon kl 9 så vi får hämta henne på kvällen imorgon istället då är hon skodd. Saknar henne redan.
Hur gick besöket då?
Först fick vi vänta jättelänge på vår tur, säkert 1 timme då veterinären hade blivit biten i tummen väldigt illa av en häst som hon hade raspat tänderna på, en bit av tummen var borta, jag säger bara aj!
Jag började med att springa med henne och gjorde böjprov sedan longerade jag henne på både mjukt och hårt underlag, hon fick lite lugnande innan för veterinären trodde hon kunde vara väldigt pigg och bralla för mycket men jag vet bättre, Orianda har aldrig bockat eller annat vid longring sånt gör hon i hagen, hon har dessutom klarat sin konvalescens över förväntan jag är imponerad måste jag säga, hon har varit som vanligt att hantera.

Iallafall så är hon inte längre halt men för att hon ska hålla sig bra så måste hennes framhovar fixas. Tyvärr har våran hovslagare varit en riktig klåpare, riktigt sorgligt att utbildade hovslagare kan sko så illa. Som ni vet är det ju lurigt med hovar det tar riktigt lång tid ofta så därför kan det vara svårt att förstå att det är hovslagaren det är fel på och att hästens hovar bara inte är så. Jag började till slut tro på det han sa att det inte går att göra någonting åt det. Bara det att han har förvärrat hennes hovar, jag har jämfört med bilder från när jag köpte henne tills nu och det är ingen rolig utveckling. Sedan hade han som sagt inte ens talat om att hon har hålväggar, jag fick ju en chock.
Den nya hovslagaren var förresten här igår och verkade de andra hästarna och han var bra faktiskt så han behåller jag:) Det blev stor skillnad redan på en gång.
Orianda ska vila en vecka till sedan ska jag börja sätta igång henne.
Så ja det blev ett positivt besked idag alltså:)Tror alla era lyckönskningar hjälpte, tack!:)
Orianda har varit så duktig under sin konvalescens, hmm jag ska nog göra nån sorts hästtårta eller något gott till henne imorgon när hon kommer hem, något med bananer iallafall för det älskar hon.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Åhh vad kul!! Jätteskönt!!

2010-05-27 @ 14:21:50
Postat av: Lina

Kul att höra! :) <3

2010-05-27 @ 15:01:06
URL: http://sallberglina.zoomin.se/blogg.html
Postat av: Lina

Åh grattis :) vad skönt att det går åt rätt håll.

2010-05-27 @ 15:08:24
URL: http://slevins.blogg.se/
Postat av: jennie

vad skönt :)

2010-05-27 @ 15:41:34
URL: http://storhast.blogg.se/
Postat av: majsan

Gud vad roligt att höra! Usch det är riktigt hemskt dagen då man ska på återbesök! Men roligt att det är ¨på bättringsvägen=)

2010-05-27 @ 18:36:30
URL: http://majsankellidou.blogg.se/
Postat av: Emily

Härligt att det gick bra :)

2010-05-27 @ 18:46:24
URL: http://memily.blogg.se/
Postat av: Rebecka

så himla skönt!

Bra att det "bara" vara hovaena även om det såklart är illa nog. Men iaf inget ridrelaterat. Hoppas han är duktig o kan ses vad som kan ordna hennes hovar.

2010-05-27 @ 18:50:20
URL: http://rebeckawersten.blogg.se/
Postat av: Amanda

ååh vad skönt!:D

2010-05-27 @ 19:41:43
URL: http://amandaspetterssons.blogg.se/
Postat av: Mimmi

Vad härligt! :) Det är riktigt svårt att hitta bra hovslagare - tyvärr! :/ Men hoppas nya hovslagaren och igångsättningen går riktigt bra! :)

2010-05-28 @ 08:04:13
URL: http://hfzn.blogg.se/
Postat av: Jenny - fotograferande hästtjej

Skönt att ni bytt hovslagare nu då! Sorgligt att det finns sånna dåligt utbildade hovslagare :(

2010-05-30 @ 10:50:31
URL: http://jennystoa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0