Matcha?

Jag tycker det är väldigt fint att matcha utrustningen men jag kan ändå tycka att det finns en viss gräns, det kan bli övermatchat också, tex om det är för mycket som är i samma färg, det ska vara detaljer som matchar, hela ekipaget ska inte skrika en viss färg. Om jag bara rider hemma så bryr jag mig inte så mycket alltid men det viktigaste är att sakerna är fina inte nödvändigtvis att det matchar till 100%
Vissa skulle aldrig kunna rida med svart sadel och brunt träns, jag skulle kunna göra det och har även gjort det. Rider även rätt ofta med svart sadelgjord/brun sadel hemma, jag lovar det är aldrig någon som kommenterat detta när jag lagt upp bilder så jag tror inte ens att någon tänker på det. Tror det här med matchning mest sitter i ens eget huvud. Den bästa matchningen blir nästan alltid när man inte ens tänker på att man ska matcha, då blir det automatiskt bra. De som verkar bry sig minst om att matcha är vissa toppryttare speciellt vad gäller läder, de blandar svart och brunt läder hej vilt tycker jag.
Tänker ni mycket på om det matchar?Är det viktigt att matcha sin utrustning perfekt?

Exempel på ej matchat men jag tycker ändå att det är snyggt på något sätt:


Rätt bra matchat

Kommentarer
Postat av: Anneli Johansson

Matcha lagom säger ja, gillar den översta :)

2011-01-26 @ 16:02:42
URL: http://stallekekullen.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag har jättesvårt för överdriven matchning. Brukar inte blanda svart och brunt läder på tävling men annars gör jag det. Brunt i olika nyanser tycker jag bara är snyggt.

2011-01-26 @ 16:05:10
Postat av: Linda

Min åsikt är att så länge det är stilrent, rent och snyggt utan skrikiga färger så ser det prydligt ut. Dina bilder är bra exempel på att matchat inte behövs för att ekipaget ska se stilrent ut.

2011-01-26 @ 16:05:38
URL: http://xmyheart.blogg.se/
Postat av: frida

Blandar svart och brunt läder hejvilt, eller inte riktigt. Sadel och stigläder ska ha hyffsat samma färg. Likaså träns och martingal/förbygel. Stör mig inte så mycket på omatchat läder, däremot ska resten av utrustningen vara matchad men absolut inte för mycket! Schabraket + någon del av ryttarens kläder ska matcha och resten i nån annan neutral färg.

2011-01-26 @ 16:23:43
URL: http://seriouslyfrida.blogg.se/
Postat av: Josefine Andersson

Jag personligen stör mig på att blanda olika läder, mässing silver, m.m :)

2011-01-26 @ 16:30:54
URL: http://jumpforjoy.blogg.se/
Postat av: Elin

Håller med det är snyggt att matcha men inte om det blir för mycket :)

2011-01-26 @ 16:53:04
URL: http://elin.pamlin.se
Postat av: Lina - Inridning, tävling och graviditet!

Jag tycker själv att det är jättekul att matcha (no shit, Sherlock ;-)) men bryr mig inte speciellt om hur andra ser ut.

2011-01-26 @ 17:09:20
URL: http://equilina.se
Postat av: S

Bruna sadlar tycker jag helt klart är snyggast, hästens färg spelar väl in på vilken typ av brun ;) men sen så tycker jag att väldigt ljusa träns kan se konstigt ut, så jag skulle nog inte ha något emot en ljusare brun färg på sadeln och en mörkare på tränset. Det kan nästan se mer matchat ut än om man har exakt samma överallt!

2011-01-26 @ 17:27:00
Postat av: S

Den jag mest lagt märke till som har mörkt träns och ljus sadel är Glory Days (zetterman) och på nåt konstigt sett tycker jag att det skulle passa bättre än om tränset hade varit samma färg som sadeln eller tvärt om

2011-01-26 @ 17:31:37
Postat av: Lina S

Jag tänker mycket på det, men det går inte till överdrift som för många, ffa ponnyryttare

2011-01-26 @ 18:22:06
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Angelina

Jag tycker att man ska matcha, eller framförallt är det så jag gör. Gillar inte när man har svart och brunt läder tillsammans. Gillar inte heller när man blandar silver och mässing. :/ Jag är inte en sån som använder "skrikiga/väldigt synliga" färger och därför är det lättare att matcha snyggt. :D

2011-01-26 @ 20:18:51
URL: http://makemeinspired.blogg.se/
Postat av: Jessica

Jag tycker att det är snyggt när det är lagomt matchat på andra ekipage, men ska det se ut så på mig och min häst så råkar det nog bara bli en lyckträff. Så det är inget jag tänker på, varken hemma eller när jag åker in till ridhuset.

2011-01-26 @ 20:47:48
URL: http://somprickenpamoset.blogspot.com/
Postat av: Maria o Pearl - Jumping For Life

brukar gilla det mesta, bara det ser prydligt ut!

2011-01-26 @ 22:36:02
URL: http://jumpingforlife.blogg.se/
Postat av: sonntags, en hästblogg

jag gillar inte att blanda läder, de blir för rörigt. Vill även hålla mig till silver eller mässing inte bägge. På hästen brukar jag ha enkla färger som mörkbrunt, vitt eller svart. Är de tävling matchar jag shabrak med tröja eller kavaj. Annars har jag ofta svart. Vill ha de enkelt liksom. Din undre bild ser mindre rörig ut en den övre

2011-01-26 @ 23:07:30
URL: http://sonntags.blogg.se/
Postat av: Erika

Jag älskar att matcha. Men detaljer som du skriver, inte tex bara rött. I sådant fall lite rött på schabraket, och något rött på ryttaren. Matcha sadel + träns är inte as-viktigt, men helst skulle man ju alltid ha samma färger där också. Sedan är det kanske inte ekonomiskt möjligt alltid. Jag har haft allt i brunt till min häst, nu när jag köpte ny fick jag tag i en svart sadel och har inte råd att byta ut allt på en gång...

Har alltid gillat brunt läder bäst, men nu när jag klädde min bruning i svart så är det faktiskt snyggt. Även om kvaliten på brunt är snyggare.

2011-01-27 @ 11:16:48
Postat av: Julia Tenland

Jag tycker att man kan ju tänka till lite extra när man är på tävling så det ser snyggt ut. Men till vardags bryr jag mig inte alls faktiskt :)

2011-01-27 @ 15:12:36
URL: http://ridestyle.blogg.se/
Postat av: Sara ;P

Jag gillar inte att blanda läder, och jag är inte precis någon övermatchare hemma. Jag gillar att matcha tröja-schabrak typ. Men annars tycker jag det ser så oseriöst om verkligen ALLT är rött :P

2011-01-27 @ 21:36:48
URL: http://saraborgbromee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0