Not in the mood

Gårdagen var ingen bra dag. Massa småsaker hade redan gått fel sedan när jag skulle rida så upptäckte jag att Orianda har lyckats hitta på något i hagen igen. Troligtvis har hon fastnat i något för hon har lyckats bända hela skon så den går utåt, det krävs en väldig kraft för att det ska kunna bli så. Två sömmar hade lossnat också. Skon sitter alltså inte snett utan tåarmen står utåt, uppåt, litegrann.  Så det blev förstås ingen ridning och kan såklart inte köra till ridhuset idag. Hon har stått inne sedan igår med stödbandage. Klockan 17 kommer hovslagaren och fixar skon, sedan får vi se vad det blir av detta. Hon verkar iallafall inte ha ont för det märktes inget när jag ledde in henne i stallet, haltade inte. Får se hur det ser ut sedan när skon sitter som den ska.
Hästar är sjukt ömtåliga, Orianda är defintivt inte gjord för att gå i hage överhuvudtaget, kanske därför hon inte gick i hage i Holland. Lyckas ständigt med konstiga saker. Ofta småsår trots benskydd i hagen. Ingen av våra andra hästar gör illa sig i hagen, inte ens hingstarna som röjer runt och busar hela tiden.
Det är oftast i hagen hästar skadar sig, tänker på fina Blue horse Matiné som bröt benet i hagen och fick tas bort. Oki Doki som bröt käken(visserligen i stallet men ändå) Hästar kan verkligen lyckas med ALLT! Suck hoppas detta reder ut sig på bästa sätt.


Kommentarer
Postat av: Boel

Håller tummarna för att hon inte är hallt sen.

Står just nu själv med en 6år-ing med svullet framben och som är hallt. Vad hon har gjort vet vi inte, men vi har åtminstone lyckats få ner svullnaden, får avvakta lite och se.

Hon lyckas ofta med konstiga saker och är klumpigare än klumpigast...

Postat av: Lina - Vinn ett Glen Gordon-pannband från Hippoteket!

Åh så trist. :( Har ju också en dam som inte bör gå i hage!

2011-03-31 @ 12:56:36
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Melinda

Hejsan, undrar om du vet en bra sida (gärna svensk) som har bra ofodrade regntäcken med helhals? Gärna inte jätte dyrt. Melinda

2011-03-31 @ 13:11:55
URL: http://melindaanilsson.blogg.se/
Postat av: lene

Exakt samma sak lyckas min ena häst med kanske var 3e månad... På framskorna, utsidan. 2 eller 3 söm spårlöst försvunna och bänt skon helt knasigt.

Då går han ändå med ordentliga boots runtom men en del lyckas ändå. Suck. Tur att man tagit tappskolicens så man fixar att lösa det, men jäkligt pilligt att rikta om skon när de gör sådär :o Då vill det till att man har några reservare!

2011-03-31 @ 13:38:09
Postat av: pillan

Usch, Även min häst lyckades bocka så oturligt i hagen så hon landade på något konstigt sätt och bröt bäckenet. fick avlivas på plats.. :(

Förstår inte hur man ska kunna hantera dessa djur ibland, man vill ha dom så fria som möjligt, men ibland får jag bara lust att låsa in dom inrullade i bomull så dom inte lyckas med något knasigt :)

2011-03-31 @ 14:54:00
URL: http://pernillakranghed.blogg.se/
Postat av: Lina - Nybliven mamma!

Usch, hoppas det inte är mer än en sned sko!

Jag har börjat bli så himla orolig för att de ska skada sig i hagen, trots att varken S eller C knappt fått småsår ens. Man kanske skulle packa in dem i skydd för säkerhets skull... :-S

2011-03-31 @ 15:13:47
URL: http://equilina.se
Postat av: sara

Usch hoppas att det inte är någon fara! Det är otroligt vad de kan lyckas med också.. Och det är verkligen så att vissa individer lyckas med mer än andra. Har aldrig haft skador på andra hästar tidigare som har rejsat som dårar i hagen men Chima lyckas alltid med något i hagen! Porslinshästar..

2011-03-31 @ 16:04:02
URL: http://ussing.blogg.se/
Postat av: Emelie Williamsson

Oj! oppas att allt går bra då! :)

2011-03-31 @ 17:12:26
URL: http://norrakullensstall.blogg.se/
Postat av: Elin

Hoppas att hon lyckas hålla sig frisk och kry efter det här :)

2011-03-31 @ 19:00:56
URL: http://slowmotionphoto.blogg.se/
Postat av: Lisa

Hej, tack för att du la ut annonsen. Tråkigt nog för mig verkade ingen intresserad av mina luvor.

Ja min "herre" går nu mera i en "sjukhage"hage på inrådan av min veterinär då han under ett års tid drog på sig skada efter skada.

2011-04-01 @ 20:58:58
Postat av: Carro

Att säga att en häst inte är gjord för att vara ute låter helt knäppt i mina öron! Vars var hästarna när de levde i frihet? Inte då inne i ett stall iallafall. Allt för många behandlar hästar som om de var gjorda av porslin, inte konstigt att de skadar sig hela tiden. Hästar tål mycket mer än man tror, de är inte människor. Låt hästarna vara hästar!

2011-04-02 @ 20:34:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0